Beste bosmaaiers van 2022

Soms snijdt een touwtrimmer het gewoon niet. Letterlijk. Een bosmaaier kan doen wat een touwtrimmer niet kan, door hardnekkig, dik, hoog en overwoekerd onkruid heen; braamstruiken; gras; en meer.

Winkelen voor een bosmaaier kan echter een beetje overweldigend zijn, vooral als je nieuw bent in het gebruik van deze krachtige tool.

We hebben het onderzoek gedaan, dus dat hoeft niet. Na het bestuderen van wat echte klanten zeggen, deskundig advies en het toepassen van ons eigen inzicht, hebben we een lijst met 10 van de beste bosmaaiers om te delen.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Onkruideter String Trimmer, 58cc draadloze grasgas aangedreven onkruid Wacker 4-in-1 straight shaft string trimmer borstelsnijder met 4 afneembare kop
Beste gasborstelsnijder
Coocheer 4-in-1 bosmaaier
 • 58cc vermogen en 7000 herhalingen per minuut
 • De bouw van de machine geeft u de controle
 • Heeft een snelle startbewerking
Prijs controleren
Productafbeelding van de Echo 30,5 cc gas 2-takt cyclus U-handle bosmaaier
Krachtigste bosmaaier
Echo 30.5 cc bosmaaier
 • Gemakkelijke start met slechts drie trekbewegingen
 • Uitgerust met flex kabelaandrijving
 • Omzetten naar borstelzaagblad
Prijs controleren
Productafbeelding van de PowerSmart String Trimmer &Edger, 2 Takt Wiet Wacker met Rechte As, 25.4CC Gas Aangedreven Onkruideter met 16' Snijpad, 2 in 1 Bosmaaier met 10' Mes, Edger Lawn Tool voor Yard, Tuin
Beste handheld bosmaaier
PowerSmart bosmaaier en touwtrimmer
 • Heeft een afneembare baffle
 • Ergonomisch en gemakkelijk te gebruiken
 • Eenvoudig op te bergen en heeft verstelbare handgreep
Prijs controleren
Productafbeelding van de DR-veld- en borstelmaaier
Beste walk-behind bosmaaier
DR Veld- en borstelmaaier
 • Royale snijcapaciteit
 • Wordt geleverd met Briggs &Stratton motor
 • Flexibeler draaibaar dek
Prijs controleren
Productafbeelding van de Ryobi Full Crank Gas Brush Cutter
Beste bevestigingsvriendelijke bosmaaier
Ryobi Volledige Krukas Gasborstelder
 • Scherp, duurzaam en omkeerbaar blad
 • Rits start carburateur voor eenvoudig starten
 • Rechte as voor flexibeler bereik
Prijs controleren
Productafbeelding van de 4-takt bosmaaier - 25,4 cc.
Beste duurzame bosmaaier
Makita 4-takt bosmaaier
 • Smeersysteem met meerdere posities
 • Automatische motordecompressie
 • Tweetraps luchtfilter
Prijs controleren
Productafbeelding van de badger gastrimmer met borstelsnijder
Beste budgetborstelsnijder
Badger Gas Trimmer met borstelsnijder
 • Trimmer en bosmaaier combo
 • Full-crank motor voor snel opstarten
 • Ergonomisch en gemakkelijk te gebruiken
Prijs controleren
Productafbeelding van de Airbike Brush Cutter Weed Wacker Weed Eater Edger Lawn Tool, krachtig, lichtgewicht, voor gazon, tuin, tuin, struik trimmen en snoeien (Green Tool w / 1 batterij)
Beste elektrische bosmaaier
Airbike Elektrisch Bosmaaier Gras
 • Borstelloze motor van 450 watt
 • Ongelooflijk gebruiksvriendelijk ontwerp
 • Roestvrij staal 304 messen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Troy-Bilt Gas Attachment Capable Brushcutter
Beste brede bosmaaier
Troy-Bilt Gas Attachment Geschikt Bosmaaier
 • Start snel en eenvoudig op
 • Instelbare maaibreedtes
 • Ergonomisch en comfortabel
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • De beste bosmaaiers van 2022
 • Productvergelijkingstabel
 • Waar u op moet letten (koopgids)
 • Hoe een bosmaaier te onderhouden
 • Veelgestelde vragen over bosmaaiers


De beste bosmaaiers van 2022

Hier zijn 10 van de beste bosmaaiers op de markt.

1. Coocheer 4-in-1 bosmaaier

Beste gasborstelsnijder

Productafbeelding van de Onkruideter String Trimmer, 58cc draadloze grasgas aangedreven onkruid Wacker 4-in-1 straight shaft string trimmer borstelsnijder met 4 afneembare kop

Prijs controleren

Deze gasborstelsnijder scoort super hoog in kracht en veelzijdigheid. Allereerst heeft het een 58cc-motor, een van de krachtigste op de markt.

Het is ook een 4-in-1 tool met de mogelijkheid om een verscheidenheid aan taken aan te kunnen. Het wordt geleverd met twee dual-line bump feed heads voor het algemene trimmen van snaren. Dan wordt het ook geleverd met een bosmaaierblad en een cirkelzaagblad om verschillende snijtaken aan te pakken.

Dit omvat snoeien van onkruid, gras, struiken, dichte vegetatie, struiken en meer.

Wat we leuk vinden

7000 RPM Motor

Deze motor is een van de krachtigste. Met een vermogen van 58 cc en 7000 herhalingen per minuut kan deze tool u helpen zware taken in veel minder tijd uit te voeren. Dus als u veel sneller door tuinwerk wilt komen, kan deze tool dat voor u bieden.

U hebt de controle

Dit is ontworpen met jou in gedachten. De bouw van deze machine geeft u de controle en zorgt ervoor dat deze gemakkelijk te gebruiken en te manoeuvreren is. Dit komt in de eerste plaats door het U-vormige handvat en de slipvrije grip. Maar hij wordt ook geleverd met een schouderband, zodat je de machine supergemakkelijk kunt balanceren en manoeuvreren.

Eenvoudig starten

Krijg dit in een mum van tijd in gebruik. Het heeft een snelstartbewerking waarmee u de machine met minder weerstand kunt starten dan zijn concurrenten. Het heeft ook een extra starttouw en bougie voor het geval de jouwe verslijt.

Wat we niet leuk vinden

Vermogen te hoog

Voor sommige mensen vind je misschien dat het vermogen eigenlijk te hoog is. Dit is meer dan het dubbele van het gemiddelde CC-vermogen op bosmaaiers. Sommige mensen vonden dat het meer dan nodig was en creëerden een puinhoop. Wees voorzichtig, want deze krachtige motor heeft meer kans om het puin om je heen te gooien.

Productspecificaties

Type Gas handheld
Dimensies 10.24 x 25.59 x 72.83 inch
Gewicht Niet gespecificeerd
Maaibreedte 18 inch
Blades Bosmaaier en cirkelzaagblad

2. Echo 30.5 cc bosmaaier

Krachtigste bosmaaier

Productafbeelding van de Echo 30,5 cc gas 2-takt cyclus U-handle bosmaaier

Prijs controleren

De Echo bosmaaier is een van de krachtigste op de markt. Niet helemaal hetzelfde niveau als de Coocheer op 58cc, maar veel mensen zullen de Echo verkiezen omdat het vermogen meer beperkt en gemakkelijk te beheren is. Het heeft een 30,5cc 2-takt motor die krachtig, betrouwbaar en performatief is.

Wat we leuk vinden

Eenvoudig starten

Klanten houden ervan hoe gemakkelijk dit is om te beginnen met slechts drie trekbewegingen. Het heeft een balg-type inlaat die het gemakkelijker maakt om opnieuw te starten wanneer je het nodig hebt.

Flex-kabelaandrijving

De flexkabelaandrijving zorgt ervoor dat deze bosmaaier ongelooflijke prestaties levert voor het snijden door uw tuin. Maar het zorgt ook voor lage trillingen, zodat u het voor lange tijd kunt gebruiken zonder te vermoeien.

Converteren naar Borstelzaagblad

Wanneer je extra vermogen nodig hebt, wordt dit omgezet in een 25mm zaagblad. Dit is geschikt voor hardnekkig en dichter onkruid, jonge boompjes en groei in en rond uw tuin.

Wat we niet leuk vinden

Hoge prijs

Omdat het ongeveer vier keer de prijs van de gemiddelde bosmaaier is, is dit een grote investering. Het is mogelijk niet geschikt voor alle budgetten.

Inclusief plastic mes

Dit wordt geleverd met een plastic blad en het cirkelzaagblad. Misschien vindt u niet dat het plastic mes de juiste kracht en duurzaamheid heeft waarnaar u op zoek bent.

Productspecificaties

Type Gas handheld
Dimensies 71.2 x 20 x 27 inch
Gewicht 14,8 pond
Maaibreedte Tot 20 inch
Blades Kunststof bosmaaier en cirkelzaagblad

3. PowerSmart bosmaaier en touwtrimmer

Beste handheld bosmaaier

Productafbeelding van de PowerSmart String Trimmer &Edger, 2 Takt Wiet Wacker met Rechte As, 25.4CC Gas Aangedreven Onkruideter met 16' Snijpad, 2 in 1 Bosmaaier met 10' Mes, Edger Lawn Tool voor Yard, Tuin

Prijs controleren

Deze handborstelaar doet ook dienst als touwtrimmer. Beide zijn volledig draadloos omdat ze gas zijn, wat je ongelooflijke kracht geeft. Bovendien, omdat het een 2-in-1-tool is, krijg je ook veelzijdigheid.

Als stringtrimmer wordt deze geleverd met een 0,09-inch trimmerlijn. Het bosmaaierblad is 10 inch. U kunt eenvoudig van trimmer naar bosmaaier converteren, waardoor dit een geweldig compact hulpmiddel is om te hebben voor het trimmen van randen en detaillering rond bloembedden, patio’s, struiken en meer.

Wat we leuk vinden

Beperkt puin

Deze machine wordt geleverd met een aantal coole veiligheidsfuncties. Het heeft een verwijderbare baffle die voorkomt dat vuil invliegtg omhoog. Dit zorgt ervoor dat u, en de mensen om u heen, veilig zijn terwijl u deze machine bedient.

Wat betreft het vervangen van de snaar, het is veilig en gemakkelijk. Laad het gewoon in de trimmerkop.

Ergonomisch en gebruiksvriendelijk

Omdat het draadloos is, is dit al gemakkelijk te gebruiken. Veel touwtrimmers zijn elektrisch van snoer, zodat er geen snoeren of draden zijn om over te struikelen. Dit wordt ook geleverd met een schokabsorberend ontwerp, zodat u het langer kunt gebruiken zonder vermoeidheid.

Het heeft ook een verstelbare handgreep, zodat u het op uw specifieke hoogte kunt aanpassen. We houden ook van de doorschijnende gastank, zodat u kunt zien wanneer u deze moet bijvullen.

Eenvoudige opslag

Omdat de meeste onderdelen verwijderbaar zijn, is het gemakkelijk om dit op te bergen, zelfs als je weinig ruimte hebt. Ook is het handvat verstelbaar, zodat u het kunt laten zakken als dat nodig is.

Wat we niet leuk vinden

Slechte handleiding

Helaas is de handleiding voor dit product niet de meest uitgebreide of betrouwbare. Sommige klanten hadden problemen met het uitzoeken van alle details van deze machine.

Zwaar op 19 Pond

Dit is een van de zwaardere bosmaaiers die beschikbaar zijn. Misschien vind je het moeilijk om te tillen en te vervoeren als je niet supersterk bent. Het wordt geleverd met een schouderband die zeker helpt. Maar het is de moeite waard om op het gewicht te wijzen.

Productspecificaties

Type Gas handheld
Dimensies 44.9 x 10.6 x 10.4 inch
Gewicht 19.06 pond
Maaibreedte 10 inch
Blades Metalen borstelblad

4. DR Veld- en borstelmaaier

Beste walk-behind bosmaaier

Productafbeelding van de DR-veld- en borstelmaaier

Prijs controleren

Voor een zware walk-behind bosmaaier denken we dat je het geluid van de DR Pro 26-optie leuk zult vinden. Het is een beest van een machine met 10,5 pk om door dik en koppig gras te snijden, borstel en jonge boompjes tot 2 centimeter dik.

Het is ook compatibel met alle DR-hulpstukken, waardoor dit een super veelzijdige en waardevolle aankoop is.

Wat we leuk vinden

Royale snijcapaciteit

Wat kan deze machine precies aan? Welnu, het heeft een maaibreedte van 26 inch die geschikt is voor onkruid en borstel tot acht centimeter hoog, jonge boompjes tot twee centimeter dik en gras tot vier centimeter hoog.

Duurzame en krachtige motor

Op zo’n dure machine is het belangrijk om te controleren of deze krachtig en duurzaam is. Deze wordt geleverd met een state-of-the-art Briggs &Stratton motor met een 344cc kopklepmotor. Dit wordt beschermd door een gietijzeren cilinderhuls om ervoor te zorgen dat uw machine in de loop van de tijd door verschillende elementen wordt beschermd.

Draaibaar dek

Terwijl je werkt, geniet je van het draaiende dek, dat het pad vrijmaakt terwijl je gaat en tegelijkertijd zorgt voor een grote manoeuvreerbaarheid. Het is flexibeler dan de concurrenten op de markt. Het beweegt van links naar rechts, zelfs over ruw terrein, wat zorgt voor goede tractie en soepelheid terwijl u beweegt.

Wat we niet leuk vinden

Zwaar en omslachtig

Met 268 pond is dit niet je gemiddelde lichtgewicht handborstelsnijder. Dit is een serieus zware machine die sommigen moeite kunnen hebben om te duwen en te manoeuvreren.

Moeilijk om te schakelen

Dit heeft drie verschillende snelheidsopties, maar sommige klanten vonden het een uitdaging om te schakelen. Het is moeilijk om te controleren in welke versnelling de machine zich bevindt. anderen vonden dat sommige tandwielen een echt vreselijk krijsend geluid gaven.

Productspecificaties

Type Achterloop
Dimensies 80.5 x 30.25 x 48.2 inch
Gewicht 268 pond
Maaibreedte 26 inch
Blades Dik gietijzer met dubbel afgedichte lagers

5. Ryobi volledige krukas gasborstelsnijder

Beste bevestigingsvriendelijke bosmaaier

Productafbeelding van de Ryobi Full Crank Gas Brush Cutter

Prijs controleren

Ryobi producten zijn geweldig omdat de meeste bijlage-vriendelijk zijn, inclusief deze bosmaaier! Het werkt met Ryobi Expand-It universele hulpstukken, zodat u een veelzijdiger en flexibeler hulpmiddel kunt ervaren. Dergelijke hulpstukken omvatten een helmstok, blower of een edger.

Hierdoor kunt u één gereedschap als lichaam gebruiken met de flexibiliteit om het te schakelen, afhankelijk van de taak die voor u ligt. Het beste van alles is misschien dat u geld bespaart, omdat u geen enorme verscheidenheid aan gereedschappen hoeft te kopen.

Wat we leuk vinden

Scherp en duurzaam mes

Het leuke aan dit mes is dat het omkeerbaar is. Dus als ikt begint aan één kant dof te worden, je kunt het omkeren en een frisse kant gebruiken. Het stalen blad is ook superscherp. Het is geweldig voor dik en hardnekkig onkruid en borstel.

Zip Start Carburateur

Zet deze machine in een mum van tijd aan de praat met de zip start carburateur. Dit maakt het mogelijk om eenvoudig te starten. Minder gedoe, minder stress en minder tijdverlies.

Rechte schacht

Misschien houdt u van de rechte as op deze machine, waardoor u flexibeler kunt zijn met waar u hem naartoe brengt. Het is gemakkelijker om rond en onder obstakels te navigeren dankzij het grotere bereik van de machine.

Wat we niet leuk vinden

Losse handgreep

Het is erg vervelend dat de vleugelmoer op het handvat van kunststof is. Hierdoor kan het niet helemaal krap worden. Daarom is het handvat altijd een beetje los. U kunt de moer echter zelf vervangen door een metalen moer die hem op zijn plaats houdt.

Productspecificaties

Type Gas handheld
Dimensies 11 x 10 x 60 inch
Gewicht 17,18 pond
Maaibreedte 8 inch
Blades Omkeerbaar staal met drie bogen

6. DEWALT gasborstelsnijder met bevestigingsmogelijkheid

Beste veelzijdige bosmaaier

Productafbeelding van de DEWALT gasborstelsnijder met bevestigingsmogelijkheid

Prijs controleren

Wil je een bosmaaier die meer kan? Dan denken we dat je de DEWALT gasborstelsnijder geweldig zult vinden. Het is bevestigingsvriendelijk met verwisselbare TrimmerPlus- en Expand-It-bijlagen die afzonderlijk kunnen worden gekocht.

Het hebben van een aanhechtingsvriendelijke tool zoals deze verbetert de veelzijdigheid. Het is leuk om één gereedschapslichaam te hebben dat je voor verschillende gereedschappen kunt gebruiken. Het bespaart zowel geld als ruimte.

Wat we leuk vinden

Goed voor persoonlijk en professioneel gebruik

Dit is een geschikte keuze, of u dit nu rond uw tuin of voor werkdoeleinden gebruikt. Het heeft een motor van commerciële kwaliteit met een volledige zwengel die het gemakkelijker maakt om door taai onkruid, gras en andere groei te komen.

Handige schacht

Met een rechte schacht kunt u zonder stress en vermoeidheid op moeilijk bereikbare plaatsen komen. De schacht wordt ook geleverd met een verlengpaal waarmee u tot 12 voet kunt reiken. Dus als je hogere groei en takken wilt doorsnijden, is dit het hulpmiddel om te overwegen.

Ergonomische handgreep

Deze tool is eenvoudig te manoeuvreren en te bedienen. Dankzij de ergonomische over-mold grips op het handvat, kunt u een goede grip houden, zelfs wanneer u dit lange tijd gebruikt. Deze wordt ook geleverd met een schouderriem voor uw comfort en controle.

Wat we niet leuk vinden

125-uurs motor

Houd er rekening mee dat de motor 125 uur is goedgekeurd. Dat is de verwachte levensduur van de motor. Als je dit voor je werk gaat gebruiken, kom je die uren vrij snel door. Het heeft ook een garantie van drie jaar, dus neem contact op met de fabrikant als uw product binnen die periode toch begint te slijten.

Smalle maaibreedte

De gemiddelde maaibreedte ligt meestal tussen de 8-18 inch. Deze is slechts 5 inch. Omdat het erg smal is, kan het langer duren om rond uw tuin te komen wanneer u dit gebruikt in vergelijking met andere opties.

Productspecificaties

Type Gas handheld
Dimensies 11,5 x 10,5 x 60 inch
Gewicht 13,5 pond
Maaibreedte 8 inch
Blades Metalen borstelblad

7. Makita 4-takt bosmaaier

Beste duurzame bosmaaier

Productafbeelding van de 4-takt bosmaaier - 25,4 cc.

Prijs controleren

Klanten en experts zijn dol op de Makita-bosmaaier, vooral wanneer ze op zoek zijn naar een duurzaam gereedschap. Dit is geschikt voor intensief gebruik gedurende een lange periode.

Het is gemaakt met hoogwaardige ontwerpkenmerken en materialen. Als leider in de elektrische gereedschapsindustrie ontwerpt en bouwt Makita ongelooflijke gereedschappen met een lange levensduur en geweldige service.

Dit heeft bijvoorbeeld een smeersysteem, een luchtfilter op commercieel niveau en een stalen aandrijfas, die allemaal bijdragen aan de duurzaamheid.

Wat we leuk vinden

Multi-position smeersysteem

Met deze unieke functie kunt u de motor in elke hoek hellen. Hierdoor kunt u de machine continu eenvoudig en zonder onderbreking gebruiken.

Mechanisme Automatische motordecompressie

Dit is een grote mooie manier om te zeggen dat dit is ontworpen met een gemakkelijke start in gedachten. Dus als je ziek van het duurt langer om uw gas elektrisch gereedschap te starten dan u het zelfs zult gebruiken, dan kan dit uw vakjes aanvinken.

Tweetraps luchtfilter

Deze is gebouwd met een commercieel tweetraps luchtfilter. Dit is van hoge kwaliteit en verlengt de levensduur van de machine. Het heeft ook grote afdichtingsgebieden. Als het in het zeldzame geval breekt, is het ook volledig vervangbaar.

Wat we niet leuk vinden

Dure optie

Dit is eigenlijk een van de duurste handborstels op de markt. Met ongeveer drie keer de prijs van de gemiddelde optie, is dit een beetje te extravagant geprijsd voor de meeste budgetten.

Productspecificaties

Type Gas handheld
Dimensies 72 x 10.25 x 11.25 inch
Gewicht 12,1 pond
Maaibreedte 9 inch
Blades Staal

8. Badger Gas Trimmer met borstelsnijder blade

Beste budgetborstelsnijder

Productafbeelding van de badger gastrimmer met borstelsnijder

Prijs controleren

Dit is een van de meest betaalbare bosmaaiers op de markt. Dus als u op zoek bent naar iets dat de bank niet zal breken – maar nog steeds van goede kwaliteit is – kunnen we dit aanbevelen.

Het is een 26cc gasborstelsnijder die ook dienst doet als krachtige grastrimmer. Het heeft ook een garantie van zes jaar, zodat u weet dat u waar voor uw geld krijgt, vooral voor een betaalbare optie.

Iets om op te merken

De garantie voor commercieel gebruik is drie jaar. Dus als je dit voor je werk gebruikt, is het iets minder maar nog steeds lang in vergelijking met andere opties.

Wat we leuk vinden

Trimmer en Brush Cutter Combo

Voor het geld is het absoluut fenomenaal om hier twee tools in één te krijgen. Deze doet ook dienst als grastrimmer en bosmaaier. Je kunt hem dus gebruiken voor detaillering langs tuinranden als touwtrimmer. Maar ga naar de stad op dikker gras, onkruid en borstel door in plaats daarvan de bosmaaierkop te gebruiken.

Full-Crank Motor

We houden van de full-crank motor op deze machine. Hiermee kunt u de machine snel en eenvoudig opstarten. Het vermindert ook de uitstoot en maakt de machine zuiniger. Dit wordt ook geleverd met een geventileerde aluminium behuizing om trillingen te minimaliseren en het comfort te verhogen.

Ergonomisch en gebruiksvriendelijk

We denken dat u dol zult zijn op de ergonomische handgreep die is bedekt met een zachte grip voor uw comfort en gebruiksgemak. Het handvat is ook voorzien van de triggerset, zodat deze binnen handbereik is terwijl u werkt. Dit is ook een lichtgewicht en compacte machine die slechts 11 pond weegt. Dus manoeuvreren rond uw tuin is veel gemakkelijker dan sommige van de concurrenten.

Wat we niet leuk vinden

Lastige installatie en installatie

Sommige klanten vonden de handleiding slecht geschreven. Het was moeilijk om de machine te installeren en grip te krijgen op alle verschillende elementen. Een betere gebruiksaanwijzing is zeker op zijn plaats.

Goedkoop ontwerp

Omdat dit een budgetvriendelijke optie is, is de constructie niet de meest sterke of duurzame. Een paar klanten ontdekten dat dit na een paar weken begon te slijten.

Productspecificaties

Type Gas handheld
Dimensies 10 x 8 x 57 inch
Gewicht 11 pond
Maaibreedte 17 inch
Blades Staal

9. Airbike elektrisch bosmaaiergras

Beste elektrische bosmaaier

Productafbeelding van de Airbike Brush Cutter Weed Wacker Weed Eater Edger Lawn Tool, krachtig, lichtgewicht, voor gazon, tuin, tuin, struik trimmen en snoeien (Green Tool w / 1 batterij)

Prijs controleren

Deze elektrische bosmaaier is een uitstekende keuze voor diegenen die willen afzien van de gasopties en de gevaarlijke dampen die ermee gepaard gaan.

Deze trimmer van Airbike is 21 volt wat lekker krachtig is. De sterke, krachtige batterij gaat een uur mee, zodat u de gebieden kunt verkennen die u nodig hebt voordat de batterij moet worden opgeladen.

Fabricage Tip

Laat de batterij niet helemaal leeglopen. Opladen voordat het volledig leeg is, kan de levensduur van de batterij verlengen.

Wat we leuk vinden

Borstelloze motor van 450 watt

Ondanks dat het elektrisch is, heeft dit nog steeds een geweldige kracht. Het is volledig uitgerust met een 450 watt puur koperen borstelloze motor die duurzaam en indrukwekkend vermogen biedt met zo’n lichtgewicht machine.

Ongelooflijk gebruiksvriendelijk ontwerp

Het ontwerp van deze tool was goed doordacht. Ten eerste heeft het een telescopische handgreep die zich uitstrekt van 35,4 tot 47,2 inch. Dit past bij een reeks verschillende hoogtes.

Het wordt ook geleverd met knoppen op het handvat die gemakkelijk te bereiken zijn terwijl u werkt. Je zult ook dol zijn op het roterende baffle-ontwerp, dat voorkomt dat spatten en vuil rondslingeren terwijl je werkt.

Ten slotte kunt u de hoek van de bosmaaierkop aanpassen aan uw werkomgeving.

Roestvrij staal 304 messen

Deze wordt geleverd met twee roestvrijstalen 304 messen. Ze zijn veelzijdig, zodat u onkruid, struiken en gazons ermee kunt snoeien. Het wordt ook geleverd met een mangaanstaal cirkelzaagblad voor dikkere struiken en takken.

Wat we niet leuk vinden

Batterij niet erg duurzaam

Hoewel de levensduur van de batterij lang en geschikt is, is het mogelijk dat de batterij zelf de tand des tijds niet doorstaat. Een paar klanten ontdekten dat na een paar keer gebruik, de batterij volledig dud was.

Smalle maaibreedte

De gemiddelde maaibreedte ligt meestal tussen de 8-18 inch. Deze is slechts vijf centimeter. Omdat het zo smal is, kan het langer duren om rond uw tuin te komen wanneer u dit gebruikt in vergelijking met andere opties.

Productspecificaties

Type Elektrische handheld
Dimensies 33.8 x 5.9 x 5.9 inch
Gewicht 5.44 pond
Maaibreedte 5 inch
Blades Roestvrijstalen bosmaaier en cirkelzaag

10. Troy-Bilt Gas Attachment geschikt bosmaaier

Beste brede bosmaaier

Productafbeelding van de Troy-Bilt Gas Attachment Capable Brushcutter

Prijs controleren

Als de gemiddelde 8-10-inch snijpaden niet helemaal de plek voor je raken, bekijk dan deze bosmaaier. Het wordt geleverd met een maaidiameter van 18 inch die sneller door gras, onkruid en andere groei voor u snijdt.

Naast het brede snijpad wordt dit ook geleverd met een touwtrimmerkop, waardoor het een veelzijdig hulpmiddel is. Niet alleen dat, het is compatibel met verwisselbare TrimmerPlus- en Expand-It-bijlagen.

Wat we leuk vinden

Snel eenvoudig aan de slag

Ontworpen met SpringAssist-technologie en Prime-, Flip- en Go-mechanismen, kunt u deze borstelcutter snel en eenvoudig starten. Dit maakt het gemakkelijker om te starten en beschikt over een snel startprogramma in twee stappen. Ga in een mum van tijd aan de slag met deze tool.

Verstelbare maaibreedtes

Zoals gezegd wordt dit geleverd met een 18-inch snijpad. Maar als dat ooit te breed voor je is, kun je het ook aanpassen vanaf 14 inch. Dit zorgt voor flexibiliteit bij het omgaan met de taak die voor handen is.

Ergonomisch en comfortabel

We denken dat u deze tool vrij eenvoudig te gebruiken zult vinden. Het heeft een full-crank motor die trillingen vermindert. Het heeft ook een rechte schacht waarmee u gemakkelijk door obstakels zoals hekpalen en struiken kunt navigeren. Bovendien heeft het een J-handvat dat dit comfortabel maakt voor zowel links- als rechtshandige gebruikers. Last but not least, geniet van de comfortabele schouderband.

Wat we niet leuk vinden

Gebrek aan scherpte

Sommige klanten vonden dat dit moeite had om dikkere groei zoals wijnstokken te doorbreken. De kracht en scherpte van de bladen ontbreken misschien een beetje.

Productspecificaties

Type Gas handheld
Dimensies 62.5 x 18 x 60 inch
Gewicht 13,5 pond
Maaibreedte 18 inch
Blades 4-tands stalen borstelblad

Productvergelijkingstabel

Product Best Type Dimensies Gewicht Maaibreedte Blades
Coocheer 4-in-1 bosmaaier Gasborstelsnijder Gas handheld 10.24 x 25.59 x 72.83 inch Niet gespecificeerd 18 inch Bosmaaier, cirkelzaagblad
Echo 30.5 cc bosmaaier Krachtige bosmaaier Gas handheld 71.2 x 20 x 27 inch 14,8 pond Tot 20 inch Kunststof bosmaaier, cirkelzaagblad
PowerSmart bosmaaier en touwtrimmer Handheld bosmaaier Gas handheld 44.9 x 10.6 x 10.4 inch 19.06 pond 10 inch Metalen borstelblad
DR Veld- en borstelmaaier Walk-Behind Bosmaaier Achterloop 80,5 x 30,25 x 48,2 inch 268 pond 26 inch Dik gietijzer, dubbel verzegeld
Ryobi Volledige Krukas Gasborstelder Bevestigingsvriendelijke bosmaaier Gas handheld 11 x 10 x 60 inch 17,18 pond 8 inch Omkeerbaar staal met drie bogen
DEWALT gasborstelsnijder met bevestigingsmogelijkheid Veelzijdige bosmaaier Gas handheld 11,5 x 10,5 x 60 inch 13,5 pond 8 inch Metalen borstelblad
Makita 4-takt bosmaaier Duurzame bosmaaier Gas handheld 72 x 10.25 x 11.25 inch 12,1 pond 9 inch Staal
Badger Gas Trimmer met borstelsnijder Budget Bosmaaier Gas handheld 10 x 8 x 57 inch 11 pond 17 inch Staal
Airbike Elektrisch Bosmaaier Gras Elektrische bosmaaier Elektrische handheld 33.8 x 5.9 x 5.9 inch 5.44 pond 5 inch Roestvrijstalen bosmaaier, cirkelzaag
Troy-Bilt Gas Attachment Geschikt Bosmaaier Brede bosmaaier Gas handheld 62.5 x 18 x 60 inch 13,5 pond 18 inch 4-tands stalen borstelblad

Waar u op moet letten (koopgids)

Hoewel we al deze bosmaaiers steunen, is het te danken aan persoonlijke voorkeur die het beste is voor u, vooral. Bekijk deze belangrijke details om te beslissen voor welke bosmaaier u moet gaan.

Type

Er zijn drie hoofdtypen bosmaaiers: handheld, walk-behind en tow-behind.

 • Handborstels: zijn de meest voorkomende en geschikte. Ze zijn vergelijkbaar met touwtrimmers omdat ze een lange schacht hebben en gemakkelijk kunnen worden vervoerd.
 • Walk-behind bosmaaiers: zijn veel groter en omvangrijker. De kracht erachter komt door superdikke borstel en gras. Ze zijn ontworpen om een beetje te lijken op het bedienen van een grasmaaier. Houd er echter rekening mee dat deze gereedschappen extreem duur zijn in vergelijking met handheld cutters.
 • Sleepwielmaaiers: kunt u aan een voertuig, zoals een tractor, bevestigen. Deze zijn geschikt voor boeren en andere mensen met grote stukken land.

Gas vs Elektrisch

U vindt er zowel gas- als elektrische bosmaaiers beschikbaar. Gas is veel populairder en er is veel meer variatie binnen dit gebied. Elektrische bosmaaiers zijn niet zo gemakkelijk verkrijgbaar, maar we hebben een paar opties om te verkennen. Ze zijn beter als je iets milieuvriendelijks wilt, maar gasopties zijn krachtiger.

Grootte

Bekijk de afmetingen van de bosmaaier om er zeker van te zijn dat deze comfortabel vast te houden is. Je wilt iets dat bij je lengte past, dus kijk eens naar de schachtlengte. Een ander belangrijk detail is de breedtegrootte, waar we hierna naar zullen kijken.

Welke maat bosmaaier heb ik nodig?

Dit is volledig afhankelijk van je lengte en bouw. Zorg ervoor dat de afmetingen geschikt zijn voor je lichaam.

Maaibreedte

De snijbreedte op een bosmaaier varieert van ongeveer 8-18 inch. Hoe breder dit is, hoe meer het per pas kan snijden. We raden aan om voor een bredere optie te gaan als je een grotere tuin hebt, omdat dit je tijd bespaart.

Schacht stijl

Als het gaat om asstijl, controleer dan eerst het materiaal. De meeste zijn gemaakt van roestvrij staal, dat duurzaam en roestbestendig is. Er zijn andere soorten metalen beschikbaar, wat ook geschikt is. Plastic opties zullen niet zo duurzaam zijn.

Je moet ook rekening houden met de stijl, of deze nu gebogen of recht is. Gebogen assen zorgen voor balans en comfort omdat het ergonomischer is. Anderen geven de voorkeur aan rechte assen omdat ze gemakkelijker te bedienen zijn. Bovendien bieden ze vaak een telescopische lengte die past bij uw specifieke lengte.

Blad materiaal

Laten we het nu hebben over het mes, een van de belangrijkste aspecten van het gereedschap. Het bladmateriaal gaat maken of breken hoe duurzaam en performatief de bosmaaier is.

We raden aan om op zoek te gaan naar een metalen mes. Roestvrij staal zal een van de het beste omdat het duurzaam, vasthoudend en roestbestendig is.

Sommige worden geleverd met een verscheidenheid aan messen, waaronder zowel metaal als plastic. Plastic messen zijn goed voor het snijden van onkruid, maar voor snoeien en scherpe sneden – zorg er altijd voor dat je een metalen mes bij de hand hebt.

Waar zijn de verschillende bosmaaierbladen voor?

Er zijn vier hoofdtypen bosmaaierkoppen:

 1. Messen: Deze komen veel voor en hebben een geslepen rand voor het snijden van onkruid. Ze zijn ook geschikt voor algemeen borstelsnijden. Je moet deze zeker als je basisborstelkop hebben.
 2. Beitelmessen: Deze zijn kleiner en krachtiger dan messen. Ze zijn er in zowel cirkelzaag- als kettingzaagtypes. Voor zwaardere borstel en jonge boompjes zijn dit goede messen.
 3. Smasher messen: Deze knallen letterlijk door de vegetatie heen. Ze zijn erg dun en snel en kunnen de klus super effectief klaren, vooral op dingen als hoog, dicht gras. Gebruik deze niet op zware groei of hout.
 4. Mulchmessen: Deze zijn vergelijkbaar met messen, maar de uiteinden buigen in een hoek van ongeveer 90 graden voor het vermalen van takken, bladeren en onkruid.

Top Tip

Koop een paar verschillende messen voor de verschillende taken die voorhanden zijn. Het is ook een goed idee om back-upbladen te hebben voor wanneer de messen slijten en scheuren.

Veelzijdigheid

Sommige bosmaaiers kunnen meer dan alleen hun naam doet vermoeden. Er zijn bijvoorbeeld een paar opties die ook dienst doen als snaartrimmer. Een ander voorbeeld van veelzijdigheid is dat het compatibel is met verschillende hulpstukken. Hiermee kunt u één lichaam gebruiken voor verschillende taken, wat geld en opslagruimte bespaart.

Gebruiksgemak

Je wilt iets dat prettig is om te gebruiken. Overweeg dus het gewicht en de manoeuvreerbaarheid. Kies niet iets dat te zwaar wordt.

Overweeg ook het comfort van de tool. Wordt het geleverd met een riem of harnas, zodat je het gemakkelijk mee kunt nemen?

Overweeg ten slotte verschillende functies die het gemakkelijk te gebruiken maken. Heeft het een snel opstartmechanisme? Zijn de messen scherp en geschikt voor uw behoeften? Heeft het een goede kracht achter zich?

Probeer dit

Bekijk de klantrecensies om te zien wat anderen zeggen over hoe gemakkelijk het product te gebruiken is. Het is het beste om te onderzoeken wat echte gebruikers over het product zeggen voordat u uw eigen aankoop doet.

Motorvermogen

Zoals kort vermeld, zal een krachtig hulpmiddel een beetje gemakkelijker te gebruiken zijn, omdat het effectiever zal zijn bij de taak die voor handen is. Het motorvermogen op bosmaaiers wordt gemeten in kubieke centimeters, ook wel CC genoemd, dat het motorvermogen meet. Hoe hoger dit getal, hoe krachtiger de tool.

De meeste bosmaaiers hebben een CC-meting tussen 20-26, maar sommige gaan hoger tot 58cc. Je hebt er echter niet per se een nodig die krachtig is. Alles tussen 20-26 zal geweldig zijn.

Begroting

Houd ten slotte rekening met uw budget. De meeste bosmaaiers kosten tussen de $ 150 – $ 200. Maar veel opties zijn duurder dan dat, met veel rond de $ 350. U hoeft geen fortuin uit te geven aan een kwaliteitsoptie. Wat uw budget ook is, houd u eraan en we zijn er zeker van dat u iets geweldigs zult vinden.


Hoe een bosmaaier te onderhouden

Bij elke grote investering is het belangrijk om het goed te onderhouden, zodat het langer meegaat en u waar voor uw geld krijgt. Hier zijn enkele toptips voor het handhaven van de conditie van uw bosmaaier.

 • Zorg er bij 2-taktmodellen voor dat u olie aan het gas toevoegt. Met 4-taktmodellen hoeft u geen olie aan het gas toe te voegen. Neem altijd contact op met de fabrikant voordat u een van beide doet, voor het geval hun instructies verschillen.
 • Laat de brandstoftank altijd leeglopen als je hem een tijdje gaat bewaren. Als u dit niet doet, kunnen de additieven in het gas scheiden, waardoor de machine een onderhoudsbeurt nodig heeft.
 • Controleer altijd de maximale snijdiameter van het mes. Meestal is dit 2 inch. Wat het maximum ook is, snijd geen voorwerpen en obstakels groter dan dit, anders kunt u het mes beschadigen.
 • U moet de snijmessen van tijd tot tijd slijpen. Gebruik hiervoor een haakse slijper of bankslijper. Zorg ervoor dat u beide zijden van het mes slijpt.

Veelgestelde vragen over bosmaaiers

Zijn bosmaaiers gevaarlijk?

Alle elektrische gereedschappen brengen een zekere mate van gevaar met zich mee. Deze zijn krachtig, meer impactvol dan string Trimmers. De messen kunnen verwondingen en snijwonden veroorzaken als je niet voorzichtig bent. Ze kunnen ook voorwerpen opwerpen en het puin kan letsel veroorzaken. Zorg er voor de zekerheid voor dat u veiligheidsuitrusting draagt, zoals veiligheidsschoenen, handschoenen en oogbescherming.

Wat is het verschil tussen een trimmer en een bosmaaier?

Het belangrijkste verschil is dat bosmaaiers gewoon krachtiger zijn. Ze kunnen door hout, dichte groei en andere hardnekkige gebieden komen, terwijl een touwtrimmer is ontworpen voor grasachtige gebieden en onkruid.

Een ander verschil is dat touwtrimmers een nylon koord gebruiken, terwijl bosmaaiers messen gebruiken. Dit maakt het krachtiger en effectiever in het doorkrijgen van hardnekkige gebieden.

Last but not least zijn bosmaaiers zwaarder, dus ze kunnen moeilijker te gebruiken zijn. Maar de meeste worden geleverd met een riem of harnas om de manoeuvreerbaarheid te vergroten.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents