Professionele insectenlampen: zeer effectieve bescherming voor de zomer

In de zomer genieten veel mensen tot laat in de avond van het mooie weer. Tegelijkertijd is het niet ongewoon om bezocht te worden door ongevraagd ongedierte: Muggen en soortgelijke bloedzuigers fladderen in de nachtelijke hemel en storten zich massaal op hun onwetende slachtoffers. Om te voorkomen dat u of uw gasten de volgende ochtend wakker worden met een veelheid aan beten op het lichaam, kunt u de insecten bestrijden met onze betrouwbare insectenlampen. Deze zijn niet alleen geschikt voor huishoudelijk gebruik, maar ook in professionele omgevingen, zoals de industrie, restaurants of keukens.
insectenlamp

Hoe werkt een muggenlamp?

Een insectenlamp, ook wel muggenlamp genoemd, heeft gewoonlijk een of meer lichtbronnen geïnstalleerd die UV-licht uitstralen. Dit trekt de insecten aan, die vervolgens in een lijmval worden gevangen of met een elektrische schok worden geëlimineerd. Het uitgestraalde UV-licht vormt echter geen enkel gevaar voor het menselijk organisme. Bovendien bevatten de muggenlampen in ons assortiment geen giftig kwik in hun lichtelementen.

De apparaten zijn achteraf gemakkelijk te reinigen. Bij veel insectenlampen kunt u de opvangbak waarin de dode insecten vallen legen en het rooster ervoor verwijderen en schoonmaken. Bij producten met kleefvallen moet de kleefstrip worden vervangen zodra zich te veel insecten op het oppervlak ervan hebben verzameld. Dit werkt ook snel en gemakkelijk.

Heeft u een krachtige insectenlamp nodig om muggen en ander ongedierte te bestrijden? Klik dan op de oranje knop en bekijk ons assortiment!

Waarom zou je een insectenlamp gebruiken?

Insectenwerende lampen zijn in de eerste plaats bedoeld voor professioneel gebruik. We onderscheiden twee soorten: rasterlampen worden gewoonlijk gebruikt in de industrie en in magazijnen, alsook in de landbouw. Een insectenwerende lamp met kleefstrips is daarentegen geschikt voor ruimtes met hoge hygiëne-eisen, zoals keukens, restaurants, bars, hotels en privé-eetzalen.

Lees ook:   Dyson V15 Detect

Theoretisch kunnen muggenlampen echter ook in particuliere omgevingen worden gebruikt. Dit komt vooral omdat ze gegarandeerd effectief zijn in vergelijking met andere oplossingen (bijvoorbeeld sprays), die slechts een kort bereik hebben.

Overigens: insectenwerende lampen zijn niet schadelijk voor de gezondheid van mens of dier. Mochten ze toch breken, dan raden wij u aan voorzorgsmaatregelen te nemen. Dan kunt u het beste uw kamer ventileren, de onderdelen/scherven met handschoenen verwijderen en ze naar een recyclagepunt brengen. Vermijd ook het gebruik van een stofzuiger.

Expert tip: De sterkte van de hor en de grootte van de hor moeten altijd gebaseerd zijn op de grootte van de kamer waarin ze geplaatst worden. Het aantal insecten dat de kamer binnenkomt speelt ook een belangrijke rol. In de technische gegevens van de producten vindt u daarom informatie over voor hoeveel vierkante meter de betreffende lamp geschikt is. Het is ook raadzaam de lamp hoog in de kamer te monteren voor een beter effect.
professionele insectenlamp

Wat is de beste muggenlamp?

Op zoek naar de beste antimuggenoplossing om uw zomeravonden in alle rust door te brengen? Deze muggenlamp van het merk BeGone is onze favoriet!!!

  • Veilig voor mens en dier
  • Geen chemische of giftige ingrediënten
  • Geurloos
  • Ultraviolet licht om muggen en andere insecten aan te trekken
  • Onmiddellijke doeltreffendheid in 100 m²
  • Eenvoudig onderhoud

Welke tl-buizen tegen insecten?

Sommige TL-buizen in ons assortiment stralen een UV-licht uit dat een speciaal aan insecten aangepast spectrum uitzendt en hen dus aantrekt. Deze zijn bijzonder populair om vliegen of muggen te verdelgen in gebieden waar hoge hygiënenormen gelden. Als u dus op zoek bent naar een nieuwe “insect fluorescentiebuis”, kunnen wij u de “BL368” serie van Sylvania (T8) en de “Actinic” van Philips (T5) aanbevelen.