Professionele Vliegenlampen Insectenlampen

Tussen vliegenlampen / insectenlampen onderling zit nogal een groot kwaliteitsverschil. De Hygiëne Expert gaat voor kwaliteit en dus voor professionele vliegenlampen. Het gaat erom dat ze hun werk goed doen en dat ze voor een langere periode mee gaan. De vliegenlampen die wij leveren zijn van topkwaliteit en zijn van Phillips UV-A lampen voorzien, ze gaan aanzienlijk langer mee en vergen veel minder onderhoudt.

Professionele Vliegenlampen Insectenlampen

Bezuiniging op de kwaliteit van insectenlampen of vliegenlampen resulteert in minder vangst. De vangst is wel degelijk afhankelijk van het soort UV-A lampen die worden gebruikt. Alcochem Hygiëne waar wij mee samenwerken heeft met Phillips UV-A lampen ontwikkeld die extra aantrekkingskracht uitoefenen op vliegen.

Er zijn verschillende types vliegenlampen op de markt verkrijgbaar. Elektrocutie en lijmplaat vliegenlampen. Alle vliegenlampen maken gebruik van UV-A ultraviolet licht om vliegende insecten aan te trekken.

Elektrocutie vliegenvangers / insectenvangers.

Elektrocutie vliegenvangers doden vliegende insecten door een hoog voltage. De getroffen insecten vallen naar beneden in een opvangbakje. Voor bedrijven die met voedsel werken zijn deze lampen niet geschikt. De insecten die geëlektrocuteerd worden spatten namelijk uit elkaar. Deze weg spattende deeltjes kunnen tot wel 3 meter van de vliegenlamp terecht komen. Deze deeltjes infecteren werkbladen, apparatuur en voedsel. Voor de voedselveiligheid zijn deze vliegenlampen niet te gebruiken. Bedrijven die niet met voedsel werken kunnen wel met elektrocutie modellen werken.

Lijmplaat Vliegenvangers / insectenvangers.

Vliegen en vliegende insecten worden op dezelfde manier gelokt, namelijk door UVa licht. Ze worden echter niet geëlektrocuteerd, maar in alle stilte gevangen op een lijmplaat. Deze manier van vliegende insecten vangen is voor bedrijven waar met voedsel wordt gewerkt de meest hygiënische manier. Vliegende insecten vangen met een lijmplaatvanger is ook geruisloos. De lijmplaat dient regelmatig vervangen te worden.

Het is erg belangrijk dat vliegenlampen gemakkelijk in onderhoudt zijn en dat er snel gewerkt kan worden. Hiermee voorkom je stilstand in je productieproces.

De professionele vliegenlampen die De Hygiëne Expert vertegenwoordigd zijn zeer gebruiksvriendelijk zonder gebruik van schroeven en gereedschappen. Snelle verwisseling en service van lijmplaten of onderdelen. Gemakkelijke toegang tot de UV-A lampen.

Voor de voedingsmiddelenindustrie is het erg belangrijk dat er geen losse onderdeeltjes en voorwerpen in een productie omgeving kunnen komen, die een gevaar voor de productie zouden betekenen. Vliegen en insectenvangers moeten aan de hoogste kwaliteit voldoen voor een lange en betrouwbare levensduur.

Lampen voor vliegen- en insectenvangers.

De UV-A lampen die De Hygiene Expert levert komen van Phillips en van Astron. Alcochem Hygiene heeft in samenwerking met Phillips een nieuwe generatie UV-A lampen ontwikkeld  die aan de hoogste kwaliteits normen voldoen. De long life lampen hebben zoals de naam al zegt een extra lange levensduur en ze behouden langer hun UV kracht. Dit resulteert in lagere exploitatiekosten van de vliegenlampen die wij u kunnen leveren.

Astron lampen zijn ook van zeer goede kwaliteit maar aanzienlijk goedkoper in prijs. Alle lampen zijn shatterproof oftewel splintervrij leverbaar. 

Voor bedrijven die voedsel verwerken is het uitgesloten dat er glasscherven in het productieproces terecht kunnen komen. Daarvoor zijn speciaal lampen ontwikkeld waar geen glasscherven af kunnen komen als ze kapot gaan.  Er zijn maar enkele materialen welke UV-A licht voldoende doorlaten. Phillips is erin geslaagd om lampen te ontwikkelen die onbreekbaar zijn en toch de hoogste UV-A straling hebben. Deze lampen worden shatterproof ( splintervrij ) genoemd.

Nieuw in ons assortiment zijn Astron UV-A lampen. Deze zijn zeer goed van kwaliteit, maar aanzienlijk goedkoper dan de Phillips lampen. Zie hier alle UV-A lampen. 

levensduur UV lampen.

UV-A licht is onzichtbaar voor mensen.  Het verslechterd erg snel en gaat gewoonlijk niet langer mee dan maximaal 12 maanden. Blauw licht wil niet zeggen dat er nog UV-A licht aanwezig. UV-A licht is juist nodig voor het aantrekken van vliegen en vliegende insecten. Blauw licht wat elke vliegen- en insectenlamp geeft wil niet zeggen dat die dan nog effectief werkt. Lampen dienen elk voorjaar vervangen te worden voor een effectieve werking. De long life lampen van Phillips kunnen twee jaar mee. Test de uv-a sterkte met onze uv-a tester.

Alle insectenlampen, insectenvangers van i-trap zijn zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk zelf te onderhouden. Op onderhoudskosten kan daardoor aanzienlijk bespaart worden.

Zie hier ons assortiment professionele vliegenlampen.

contact de hygiene expert

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *