schoonmaken hoe doe je datSchoonmaken: hoe doe je dat? – Tips en tricks | Voorbeeldbedrijf

Schoonmaken: hoe doe je dat?

Als je een schoon huis wilt hebben, is het van belang dat je regelmatig schoonmaakt. Maar hoe pak je dat nou eigenlijk aan? In dit artikel geven we je allerlei tips en tricks om je huis op een efficiënte manier schoon te maken. Of je nou een fervent schoonmaker bent of juist helemaal niet zo van poetsen houdt, met deze handige tips en trucs zorg je ervoor dat jouw huis altijd spic en span is.

Waarom is schoonmaken belangrijk?

Voordat we beginnen met de tips, is het goed om stil te staan bij waarom schoonmaken eigenlijk zo belangrijk is. Het antwoord daarop is simpel: een schoon huis is hygiënischer en gezonder. Als je regelmatig schoonmaakt, verklein je de kans op ziektes en allergieën. Daarnaast zorgt een schoon huis voor een opgeruimd gevoel en een fijne sfeer. Kortom, genoeg redenen om aan de slag te gaan.

Hoe vaak moet je schoonmaken?

Hoe vaak je moet schoonmaken, hangt af van verschillende factoren. Zo is het aantal mensen en huisdieren in huis van invloed, net als de mate waarin je het huis gebruikt. Over het algemeen geldt dat je de volgende dingen regelmatig schoon moet maken:

Keuken

 • Aanrecht
 • Kookplaat
 • Oven
 • Magnetron
 • Koelkast
 • Vaatwasser
 • Keukentafel

Badkamer

 • Douche en bad
 • Wastafel
 • Toilet
 • Spiegels

Woonkamer

 • Meubels
 • Vloer
 • Stofzuigen

Daarnaast zijn er nog vele andere plekken in huis die je regelmatig schoon moet maken. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer, waar je het beddengoed regelmatig moet verschonen, of aan de trap, waar veel stof en vuil zich ophoopt. Het is aan te raden om een schoonmaakschema te maken, zodat je zeker weet dat je alles op tijd schoonmaakt.

Lees ook:   dakgoot schoonmaken hoe vaak

Tips voor het schoonmaken

En dan nu: de tips! Met deze handige tips wordt schoonmaken een stuk gemakkelijker en efficiënter:

1. Maak een schoonmaakkit

Zorg dat je alles bij de hand hebt als je gaat schoonmaken. Maak een schoonmaakkit met daarin alle benodigdheden, zoals schoonmaakmiddel, doekjes en een stofzuiger. Zo hoef je niet steeds heen en weer te lopen om spullen te halen.

2. Begin bovenaan

Begin altijd bovenaan en werk van boven naar beneden. Zo voorkom je dat het vuil dat je op de vloer veegt weer terug omhoog dwarrelt.

3. Maak gebruik van natuurlijke middelen

Er zijn talloze natuurlijke middelen die je kunt gebruiken om schoon te maken. Zo kun je bijvoorbeeld azijn, baking soda en citroen gebruiken om kalkaanslag te verwijderen of om je gootsteen te reinigen.

4. Maak gebruik van de juiste materialen

Zorg dat je de juiste materialen gebruikt voor het schoonmaken. Gebruik bijvoorbeeld een microvezeldoekje om stof af te nemen en een plumeau om spinnenwebben te verwijderen.

5. Maak het leuk

Maak het schoonmaken leuk door bijvoorbeeld muziek op te zetten of een podcast te luisteren. Zo wordt het een stuk minder vervelend om aan de slag te gaan.

Conclusie

Met deze tips en tricks wordt schoonmaken een stuk gemakkelijker en efficiënter. Zorg dat je regelmatig schoonmaakt en gebruik daarbij de juiste middelen en materialen. Zo zorg je ervoor dat jouw huis altijd schoon en hygiënisch is.

FAQs

1. Hoe vaak moet je de badkamer schoonmaken?

De badkamer moet minimaal één keer per week schoongemaakt worden.

Lees ook:   wat kan ik schoonmaken met soda

2. Hoe maak je de douche schoon?

Maak de douche schoon met een mengsel van azijn en water. Laat het even inwerken en spoel daarna goed af.

3. Hoe vaak moet je het beddengoed verschonen?

Het beddengoed moet minimaal één keer per week verschoond worden.

4. Welke natuurlijke middelen kun je gebruiken om schoon te maken?

Je kunt onder andere azijn, baking soda en citroen gebruiken om schoon te maken.

5. Hoe maak je de vloer schoon?

De manier waarop je de vloer schoonmaakt, hangt af van het type vloer. Over het algemeen kun je de vloer schoonmaken met een stofzuiger en een dweil.