Beste stofzuigers voor hardhouten vloeren van 2023

Hardhouten vloeren zijn delicaat en de verkeerde stofzuiger kan ze gemakkelijk krassen of beschadigen.

Als u op zoek bent naar de beste stofzuiger voor hardhouten vloeren, hebben we zeven geweldige aanbevelingen voor u.

Deze stofzuigers zijn allemaal geschikt voor hardhouten vloeren. Het is speciaal ontworpen voor uw vloer en houdt uw hardhout in onberispelijke staat. Blijf lezen om de juiste stofzuiger voor uw huis te vinden.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de eufy door Anker, BoostIQ RoboVac 11S (Slim), Robotstofzuiger, Superdun, 1300Pa sterke zuigkracht, stille, zelfopladende robotstofzuiger, reinigt harde vloeren tot middelpolige tapijten
Beste Robot
Eufy BoostIQ RoboVac
 • Extra dun ontwerp
 • Instelbare reinigingskracht
 • Stille modus
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dyson Cyclone V10 Absolute Lichtgewicht draadloze steelstofzuiger
Beste draadloze optie
Dyson Cyclone Stick VacuĆ¼m
 • Gemakkelijk te manoeuvreren
 • Sterke levensduur van de batterij
 • Veelzijdig en converteerbaar
Prijs controleren
Productafbeelding van de Miele Compact C1 Pure Suction Powerline Canister Vacuum, Lotus White
Beste Canister-optie
Miele Pure Zuigkracht
 • Hardhouten beschermende eigenschappen
 • Drie bijlagen
 • Zuigregeling
Prijs controleren
Productafbeelding van de BISSELL 2252 CleanView draaibare rechtopstaande zakloze stofzuiger met draaibare besturing, krachtige haaroppakking voor huisdieren, gespecialiseerd gereedschap voor huisdieren, vuiltank met grote capaciteit, eenvoudig legen
Beste ontwerp
Bissell CleanView Draaistofzuiger
 • Rubberen wissers
 • Compatibiliteit met meerdere oppervlakken
 • Draaibare besturing
Prijs controleren
Productafbeelding van de Kenmore Floor Care Elite rechtopstaande stofzuiger in zakken, zilver
Het beste voor grote oppervlakken
Kenmore Huisdier &Allergie Rechtopstaand
 • Verlichting en diRT-sensor
 • HEPA-filter
 • Vijf vloeraanpassingen
Prijs controleren
Productafbeelding van de BISSELL Zing Lichtgewicht, zakloze busstofzuiger, 2156A
Budgetvriendelijke keuze
Bissell Zing Bus VacuĆ¼m
 • Geweldige draagbaarheid
 • Grote stofbakcapaciteit
 • Universeel
Prijs controleren
Productafbeelding van de Bissell Symphony Vacuum voor hardhout en tegelvloeren, inclusief 4 pads, 1132A stoommop, grijs en blauw
Het beste voor dieptereiniging
Bissell Symphony Vac &Stoom
 • Snelle opwarmtijd
 • Stofzuigt en doodt ziektekiemen
 • Droge vloer en stoftank
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Hebben hardhouten vloeren een speciale stofzuiger nodig?
 • Dingen om te overwegen voordat u koopt
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Hier zijn zeven krachtige hardhouten vloerstofzuigers die u kunt overwegen, beoordeeld op vermogen, snoerlengte, geluidsniveau en filtratie-efficiƫntie.

1. Eufy BoostIQ robotstofzuiger

Beste robotstofzuiger voor hardhouten vloeren

Productafbeelding van de eufy door Anker, BoostIQ RoboVac 11S (Slim), Robotstofzuiger, Superdun, 1300Pa sterke zuigkracht, stille, zelfopladende robotstofzuiger, reinigt harde vloeren tot middelpolige tapijten

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Deze bekroonde robotstofzuiger kan uw hardhouten vloeren reinigen, of u nu thuis bent of niet. Het is ideaal voor iedereen die tijd probeert te besparen of als schoonmaken niet jouw ding is.

Hoewel het opmerkelijk stil is, biedt het nog steeds een sterke zuigkracht van 1300 Pa. In tegenstelling tot andere robots beschikt het over een indrukwekkende batterij die 100 minuten speelduur biedt. Het heeft een klimdrempel van 0,63 inch, waardoor het kleine objecten op en neer kan manoeuvreren.

De robot gebruikt drie filters – waaronder een extra high-performance filter – om ervoor te zorgen dat uw vloeren goed worden gereinigd.

Het is bedekt met beschermend glas om schade en krassen te voorkomen. Maar als er zich een probleem voordoet, biedt de fabrikant een garantie van een jaar.

Wat we leuk vinden

Extra dun ontwerp

De meeste robots beweren schoon te maken onder meubels, maar slagen er vaak niet in om onder de laagste banken te reiken. Je hebt dan een extra set schoonmaakgereedschap nodig om het werk af te maken.

Met een hoogte van 2,85 inch melden gebruikers dat het slank genoeg is om onder de meeste van hun meubels te knijpen.

Instelbare reinigingskracht binnen 2 seconden

Dit kleine apparaat biedt een indrukwekkend vermogen voor zijn grootte. Het is ook energiezuinig en kan het vermogen naar behoefte in minder dan twee seconden aanpassen. De robot gebruikt zijn sensoren om de zuigkracht te vergroten wanneer hij gebieden met veel verkeer of vloerbedekking detecteert.

Hierdoor kan het stof en groter puin op alle oppervlakken opvangen, waar recensenten dol op zijn.

Stille modus die slechts 55 decibel uitzendt

Stofzuigers hebben de neiging om luidruchtig te zijn als ze in kracht toenemen. Dit apparaat is echter alleen emits 55 decibel tijdens gebruik. Dus als geluid een probleem is, moet deze robot aan uw behoeften voldoen.

Consumenten vermelden dat het apparaat stil genoeg is om ’s nachts en tijdens het dutje te worden gebruikt. Bovendien hoeven ze zich geen zorgen te maken over de buren.

Automatische reiniging

Deze robot is bijna volledig onafhankelijk. U hoeft het alleen een taak toe te wijzen. Kies uit vier verschillende modi en stel vooraf een vacuĆ¼mtijd in.

Uw robot zal de aangewezen vloeren stofzuigen met behulp van zijn infraroodsensoren, waaronder hardhout en tapijt. Door objecten en drop-offs te detecteren, vermijdt het obstakels en meer. Gebruikers vinden het fijn dat ze niet hoeven in te grijpen.

Wat we niet leuk vinden

Kleinere stofcontainer dan andere vacuĆ¼mtypen

Met een stofbak van 0,63 liter is het misschien wel een van de grootste capaciteiten als het gaat om robotstofzuigers. Toch is de doos van dit apparaat helaas kleiner dan andere producten die we hebben beoordeeld.

Toch moet de stofbak groot genoeg zijn voor kleine appartementen en appartementen. Als u echter een groot huis schoonmaakt, moet u de doos waarschijnlijk minstens Ć©Ć©n keer legen tijdens het schoonmaakproces.

Productspecificaties

VacuĆ¼m type(n) Robot
Aantal meegeleverde bijlagen Geen
HEPA-filter Nee
Gewicht 5,73 pond
Macht 1300 Pa

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Vloer compatibiliteit 5 / 5
Filtratiesysteem 4 / 5
Manoeuvreerbaarheid 4.5 / 5
Totale beoordeling 4.5 / 5

2. Dyson Cycloon draadloze steelvacuĆ¼m

Beste draadloze hardhouten vloerstofzuiger

Productafbeelding van de Dyson Cyclone V10 Absolute Lichtgewicht draadloze steelstofzuiger

Bekijk op Amazon
Zicht op Dyson

Deze Dyson stofzuiger combineert gebruiksgemak, veelzijdigheid en efficiƫntie. Als u op zoek bent naar een draadloos en multifunctioneel apparaat, is deze misschien het overwegen waard.

Met de geavanceerde machinefiltratie kunt u de kleinste stofdeeltjes en grote stukken puin oppikken. De filters zijn zelfs wasbaar. Deze converteerbare stofzuiger bevat ook een aantal hulpstukken.

De roller cleaner kop is gemaakt van antistatisch koolstofvezel en zacht geweven nylon. Dit maakt het veilig te gebruiken op hardhouten vloeren. Het absorbeert ook trillingen en geluid tijdens gebruik.

Een ander cool ding is dat het wordt geleverd met een dockingstation dat aan elke muur kan worden gemonteerd. Daar wordt het automatisch opgeladen tot het volgende gebruik.

Wat we leuk vinden

Weegt minder dan zes pond

Deze stofzuiger weegt iets minder dan 6 pond en is gemakkelijk te pakken, schoon te maken en op te tillen. Het is handig om trappen schoon te maken of naar een ander deel van uw huis te dragen.

Het grote handvat maakt dit proces een fluitje van een cent. Deze stofzuiger beschikt ook over een 360-graden draaifunctie voor een betere wendbaarheid.

Sterke batterij tot 40 minuten

Gebruikers genieten van het draadloze ontwerp, vooral omdat de levensduur van de batterij hen in staat stelt om hun hele huis schoon te maken tussen oplaadbeurten.

De soft roller cleaner is speciaal ontworpen om harde vloeren te reinigen. Het gebruik van deze tool biedt tot 40 minuten looptijd.

Met de trigger met onmiddellijke afgifte kunt u besparen op batterijvermogen. Wanneer het tijd is om op te laden, gaat er een lampje branden. U kunt het dockingstation gebruiken om uw stofzuiger tegelijkertijd op te bergen en op te laden.

Veelzijdig en converteerbaar

Met een klik transformeert deze krachtige steelstofzuiger in een handheld-apparaat. Hierdoor kunt u schoon zien wanneer dat nodig is. U kunt het zelfs gebruiken om de binnenkant van uw auto schoon te maken.

Schakel tussen drie energiemodi om verschillende soorten oppervlakken te stofzuigen. Het zal alles op zijn weg vangen, inclusief aarde, haar van huisdieren, gras, stof, rijst en granen.

Het bevat vier hulpstukken: een spleet en combinatiegereedschap, een mini zachte stofborstel en een mini gemotoriseerde kop. U kunt dus banken, toetsenborden, autostoelen, tapijten en meer schoonmaken.

Wat we niet leuk vinden

Kleine stofbak

Dit apparaat is geschikt voor kleine tot middelgrote huizen. Veel recensenten betreuren echter dat de stofbak met een capaciteit van 0,8 liter niet groter is. Het schoonmaken van grote huizen is nog steeds goed te doen, maar misschien moet u de vuilnisbak een paar keer legen terwijl u onderweg bent.

Productspecificaties

VacuĆ¼m type(n) Stick en handheld
Aantal meegeleverde bijlagen Vier
HEPA-filter Nee
Gewicht 5,9 pond
Macht Niet aangegeven

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Vloer compatibiliteit 5 / 5
Filtratiesysteem 5 / 5
Manoeuvreerbaarheid 4 / 5
Totale beoordeling 4.5 / 5

3. Miele Pure zuigbus vacuĆ¼m

Beste busvacuĆ¼m voor hardhouten vloeren

Productafbeelding van de Miele Compact C1 Pure Suction Powerline Canister Vacuum, Lotus White

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Uitzicht op BedBath&Beyond
Bekijk op BestBuy

Soms is eenvoudiger beter. Als u niet op zoek bent naar een apparaat met alle toeters en bellen, is deze basisbusstofzuiger misschien de juiste pasvorm. Het apparaat biedt het benodigde gereedschap en de benodigde kracht om hardhouten vloeren en tapijten schoon te maken.

Het omvat een drielaags filtersysteem: stofzak, motorbeveiligingsfilter en een “AirClean” -filter. Gecombineerd zorgen ze voor een goede filtratie, waardoor het stof niet kan ontsnappen.

De stofzak kan tot 3,7 liter vuil verzamelen – groot genoeg voor de meeste gebieden.

Wat we leuk vinden

Eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken

Deze stofzuiger is gebruiksvriendelijk, zelfs voor de meest onervaren schoonmakers. Recensenten genieten van de eenvoud van het apparaat, omdat het slechts een paar knoppen heeft.

De roestvrijstalen telescopische toverstaf past zich aan de gewenste lengte aan. Bevestigd aan de slang, bereikt het 29,5 voet, zodat u op moeilijk bereikbare plaatsen kunt komen.

De wielen worden geleverd met een 360-graden draaifunctie. De stofzuiger zal zachtjes meeslenteren terwijl u uw vloeren schoonmaakt.

Hardhout beschermende eigenschappen

De hoofdvloerkop is voorzien van een vloerbediende schakelaar. Hiermee kunt u van tapijtreiniging naar hardhouten vloermodus gaan door de borstels in en uit te schakelen.

De kleine wielen zijn van rubberen rubber voorzien om te voorkomen dat het hout mogelijk krassen krijgt. Gebruikers voelen zich comfortabel bij het gebruik ervan op delicate hardhouten vloeren en melden geen schade.

Drie hulpstukken voor veelzijdig gebruik

Deze busstofzuiger bevat ook drie accessoires om het gebruik van uw stofzuiger uit te breiden. Bevestig de stofborstel aan de slang om meubels en meer delicate oppervlakken schoon te maken. De bekledingstool helpt u uw bank te stofzuigen, terwijl het spleetgereedschap krappe ruimtes bereikt.

Hoewel bekleding en stofborstels niet cruciaal zijn om hardhouten vloeren schoon te maken, waarderen gebruikers het meegeleverde spleetgereedschap. Ze zijn in staat om schoon te maken langs plinten, tussen meubels en binnen hoeken.

Zes opties voor zuigregeling

Je hebt controle over de zuigkracht. Kies handmatig uit zes verschillende modi. Het bevat zelfs een “stille” modus als je vatbaar bent voor migraine of als je kinderen een dutje doen.

Gebruikers verwelkomen de hoeveelheid energie die het hen helpt te besparen. Het helpt ook om de elektriciteitsrekening aan de onderkant te houden.

Wat we niet leuk vinden

15 Pond Zwaar

Met een gewicht van bijna 15 pond is deze stofzuiger aan de zware kant. Sommige gebruikers hebben moeite om het door het huis te dragen of een trap op te tillen.

Productspecificaties

VacuĆ¼m type(n) Bus
Aantal meegeleverde bijlagen Drie
HEPA-filter Nee
Gewicht 14,8 pond
Macht 1100 watt

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Vloer compatibiliteit 4.5 / 5
Filtratiesysteem 4.5 / 5
Manoeuvreerbaarheid 4.5 / 5
Totale beoordeling 4.5 / 5

4. Bissell CleanView Draaibare rechtopstaande zakloze stofzuiger

Beste ontwerp

Productafbeelding van de BISSELL 2252 CleanView draaibare rechtopstaande zakloze stofzuiger met draaibare besturing, krachtige haaroppakking voor huisdieren, gespecialiseerd gereedschap voor huisdieren, vuiltank met grote capaciteit, eenvoudig legen

Bekijk op Amazon
Zicht op Bissell

Op zoek naar een eenvoudig hulpmiddel om haar van huisdieren en mogelijk ander vuil van uw hardhouten vloer te verwijderen? Dit apparaat is speciaal ontworpen voor hardhouten vloeren. De unieke vorm en rubberen vloerkop maken het perfect voor dit type vloer.

Omdat het een zakloze stofzuiger is, hoeft u geen extra stofzakken aan te schaffen. Wanneer het vol is, leegt u de beker, spoelt u deze af en plaatst u deze terug in het apparaat voor verder gebruik. Deze compacte rechtopstaande stofzuiger moet gemakkelijk op te bergen zijn, zelfs in kleinere huizen.

Wat we leuk vinden

Rubberen wissers zijn vriendelijk op vloeren

Dit apparaat is voorzien van rubberen wissers onder de vloerkop, waardoor het veilig is voor de meest delicate hardhouten vloeren. De wissers beschermen niet alleen uw vloer, maar kunnen ook de kleinste stofdeeltjes opvangen.

Draaibare besturing voor snelle reiniging

Een ander hardhoutbestendig kenmerk is de zwenkbesturing. Omdat u de machine niet elke keer hoeft op te tillen wanneer u van richting verandert, maakt dit het algehele reinigingsproces sneller.

Compatibiliteit met meerdere oppervlakken

De unieke strooivrije technologie is niet alleen essentieel voor hardhouten vloeren, maar ook voor tapijten, stoffering en trappen. De borstelrol met drie actie zorgt ervoor dat er geen vuil achterblijft in het pand. Dit maakt het een goede stofzuiger voor mensen met huisdieren.

Deze stofzuiger biedt nog steeds een reinigingspad van 13,5 inch breed. Veel gebruikers vinden het multi-cycloon afzuigsysteem nuttig omdat het de algehele efficiƫntie verhoogt.

Wat we niet leuk vinden

Kan roller niet uitschakelen

Iets om rekening mee te houden bij het kopen van deze stofzuiger is dat de vacuĆ¼mrol niet uitgaat wanneer deze volledig rechtop staat. Vergeet dus nooit om het apparaat uit te schakelen wanneer u boodschappen doet, anders kunt u uw tapijt verbranden wanneer de stofzuiger inactief is.

Productspecificaties

VacuĆ¼m type(n) Rechtop
Aantal meegeleverde bijlagen Twee
HEPA-filter Nee
Gewicht 12,5 pond
Macht 8 ampĆØre

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Vloer compatibiliteit 4.5 / 5
Filtratiesysteem 4 / 5
Manoeuvreerbaarheid 5 / 5
Totale beoordeling 4.5 / 5

5. Kenmore Huisdier &Allergie Vriendelijk Rechtopstaand VacuĆ¼m

Het beste voor grote oppervlakken

Productafbeelding van de Kenmore Floor Care Elite rechtopstaande stofzuiger in zakken, zilver

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Als u op zoek bent naar een heavy-duty stofzuiger, is dit model misschien de moeite van het bekijken waard. Deze stofzuiger is ontworpen om grote oppervlakken schoon te maken, met een reinigingspad van bijna 13 inch. Het wordt ook geleverd met een van de langste koorden die beschikbaar zijn, op 35 voet.

Dit high-end apparaat biedt alle extra functies om een grondige reiniging te garanderen. Het wordt geleverd met een LED-lichtsensor, een HEPA-filter en verschillende hulpstukken. Bovendien, met twee motoren, zou het reinigen van andere oppervlakken zoals tapijten een fluitje van een cent moeten zijn.

Wat we leuk vinden

Verlichting en vuilsensor

Als u zich zorgen maakt over het missen van vuil op uw vloer, zal deze stofzuiger u ondersteunen. Het bevat een set van twee voorlichten, dus je mag geen plekken missen. Als je een plek mist, wordt het apparaat ook geleverd met een sensor om je dit te laten weten.

Wanneer gedetecteerd, gaat een apart LED-blauw lampje branden totdat het gebied grondig wordt gereinigd. Dit is geen functie die in veel stofzuigers wordt aangetroffen en gebruikers zijn dol op deze extra hulp.

HEPA-filter vangt 99,97 procent van de deeltjes

Als allergieĆ«n een reden tot bezorgdheid zijn, zou dit Kenmore-vacuĆ¼m de juiste keuze moeten zijn.

Het biedt een drielaags filtratiesysteem dat is gecertificeerd door de Asthma and Allergy Foundation of America. Het HEPA-filter kan 99,97 procent huidschilfers, vuil en pollen opvangen, waardoor schonere lucht achterblijft om in te ademen. Recensenten met ademhalingsaandoeningen zijn enthousiast over deze functie.

Vijf vloeraanpassingen

Met vijf posities voor vloeraanpassingen kunt u de zuigkracht regelen, afhankelijk van het oppervlak dat u schoonmaakt.

Dit maakt het veiliger voor uw hardhouten vloeren, die vaak geen sterke kracht nodig hebben.

Als u van plan bent om tapijtgebieden te stofzuigen, biedt dit apparaat nog steeds 12 ampĆØre zuigkracht met behulp van twee motoren. Dat is 20 procent meer luchtkracht dan de meeste andere rechtopstaande apparaten.

Multifunctioneel met vier bijlagen

Dit apparaat maakt niet alleen het reinigen van vloeren met meerdere oppervlakken mogelijk. Het wordt ook geleverd met een set van vier opzetstukken.

Een combinatietool maakt gemakkelijk afstoffen mogelijk, terwijl de “Pet Handi Mate” is ontworpen om haar van huisdieren op de bekleding te verwijderen. Het spleetgereedschap vangt vuil op krappe plaatsen op.

Een telescopische toverstaf is de vierde bevestiging, die wordt aangesloten op de meegeleverde zijslang om uw bereik een extra 10 voet te vergroten.

Wat we niet leuk vinden

Stofzakken nodig

Voor iedereen betekenen stofzakken vaak een extra kostenpost in vergelijking met stofbakken. Als je echter allergieƫn hebt, zijn stofzakken nuttig.

HEPA-stofzakken kunnen echter duur zijn om te vervangen. Veel reviewers melden dat ze een sig vertegenwoordigennificante en doorlopende kosten waar ze geen rekening mee hielden.

Omvangrijk en zwaar

Krachtige apparaten worden vaak geleverd met een grotere voetafdruk, wat het geval is voor deze Kenmore-stofzuiger.

Consumenten zijn niet zo dol op het omvangrijke ontwerp, dat moeilijk te manoeuvreren en op te slaan is. Het is ook aan de zwaardere kant met 21 pond.

Productspecificaties

VacuĆ¼m type(n) Rechtop
Aantal meegeleverde bijlagen Vier
HEPA-filter Ja
Gewicht 21 pond
Macht 12 ampĆØre

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Vloer compatibiliteit 4 / 5
Filtratiesysteem 5 / 5
Manoeuvreerbaarheid 3 / 5
Totale beoordeling 4 / 5

6. Bissell Zing Canister Zakloos VacuĆ¼m

Beste budgetvriendelijke keuze

Productafbeelding van de BISSELL Zing Lichtgewicht, zakloze busstofzuiger, 2156A

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Kohls
Bekijk op Wayfair
Zicht op Bissell

Deze zuinige stofzuiger is praktisch en compact met een goede zuigkracht voor zowel harde vloeren als andere oppervlakken. De voetschakelaar is eenvoudig te gebruiken. Het zal de borstels uitschakelen terwijl u delicate hardhouten vloeren schoonmaakt.

De drielaagse filtratie omvat een postmotorfilter en vuilbekerfilters die u gemakkelijk kunt verwijderen. De filters zijn wasbaar en moeten meegaan zolang je stofzuiger goed verzorgd is. Ze vangen kleine deeltjes en stof op in de doorzichtige vuilnisbak – geen stofzakken nodig.

De meeste recensenten genieten van het strakke ontwerp. Maar als u zich zorgen maakt over duurzaamheid, biedt de fabrikant zelfs een garantie van een jaar.

Wat we leuk vinden

Draagbaarheid

Dit vacuĆ¼m weegt 10 pond, wat door de meesten op te tillen zou moeten zijn. Het is ook een van de meest compacte busstofzuigers die beschikbaar zijn.

Het heeft een brede draaggreep, dus het is gemakkelijk te pakken en te dragen. Gebruikers vermelden dat het het ideale apparaat is om op te pakken en te gaan.

Gemakkelijk op te bergen

De procedure om uw apparaat te legen en weg te leggen is snel en eenvoudig. Wanneer de bak vol is, verwijdert u de cilinder uit de bus. Een enkele knop leegt de inhoud, handsfree, in uw vuilnisbak.

Het snoer spoelt automatisch terug in de bus, waardoor u zowel tijd als elleboogvet bespaart. Recensenten houden van die functionaliteit.

Twee liter stofbak capaciteit

Je zou denken dat deze compacte stofzuiger alleen is ontworpen voor kleine appartementen. Hoewel klein van formaat, beschikt het over een indrukwekkende stofbakcapaciteit van twee liter.

Universeel

Bissell bouwde dit vacuĆ¼m om multifunctioneel te zijn. Het vloerhoofd heeft een groot reinigingspad van iets meer dan 10 inch. Deze breedte werkt voor het reinigen van grote oppervlakken zonder al te veel moeite.

Het wordt ook geleverd met de benodigde bijlagen om ander gebruik mogelijk te maken. Het bevat een combinatieborstel en een spleetgereedschap. De 4,8-inch flexibele slang kan verder worden verlengd met behulp van de verlengstok.

Wat we niet leuk vinden

Kort netsnoer

Hoewel deze stofzuiger zeer draagbaar is, wensten sommigen dat hij een langer netsnoer had. Slechts 15 voet lang, het is misschien wel een van de kortste koorden die beschikbaar zijn. Gebruikers moeten voortdurend stekkers vervangen, wat een frustrerende ervaring kan zijn.

Productspecificaties

VacuĆ¼m type(n) Bus
Aantal meegeleverde bijlagen Drie
HEPA-filter Nee
Gewicht 10 pond
Macht 9 ampĆØre

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4 / 5
Vloer compatibiliteit 4.5 / 5
Filtratiesysteem 4 / 5
Manoeuvreerbaarheid 4 / 5
Totale beoordeling 4 / 5

7. Bissell Symphony Vac en Steam 2-in-1

Het beste voor dieptereiniging

Productafbeelding van de Bissell Symphony Vacuum voor hardhout en tegelvloeren, inclusief 4 pads, 1132A stoommop, grijs en blauw

Prijs controleren

Wilt u uw hardhouten vloeren zowel stofzuigen als ontsmetten? Dit kan worden bereikt met behulp van twee afzonderlijke apparaten, maar wat als u er slechts Ć©Ć©n zou kunnen gebruiken?

Met deze stoomstofzuiger bespaart u zowel opslagruimte als geld.

Door het handvat kunt u de stoomdruk regelen en kiezen tussen hoog en low-modi. Om hardhouten vloeren te stomen, raden we aan om de low-steam-modus te gebruiken. Andere oppervlakken moeten de high-steam-modus aankunnen.

Dit apparaat bevat een schrobkussen, een zachte pad en een set vacuĆ¼mfilters. Als u niet zeker bent over de kwaliteit, wordt deze geleverd met een fabrieksgarantie van twee jaar.

Wat we leuk vinden

30 seconden opwarmtijd

Als je een druk schema hebt, zul je het ermee eens zijn dat hoe sneller de schoonmaaktijd, hoe beter. Een stomer kan soms meer dan 10 minuten nodig hebben om het water op te warmen.

Dit stoomvacuĆ¼m warmt het water echter in ongeveer 30 seconden op. Gebruikers melden dat ze vrijwel onmiddellijk kunnen beginnen met schoonmaken.

Stofzuigt en doodt ziektekiemen

VacuĆ¼m en stoom werken hier als een team.

Het stofzuigen van uw vloer zal schijnbaar stof en puin verwijderen. Stoom verwijdert vlekken en vlekken. Het doodt ook 99,9 procent van de onzichtbare ziektekiemen en bacteriƫn verspreid over het hardhout.

U kunt beide functies tegelijkertijd gebruiken, maar het kan effectiever zijn om te stofzuigen voordat u stoom schoonmaakt.

Geschikt voor grote oppervlakken

Dit apparaat wordt geleverd met een 12,8-ounce watertank. Eindgebruikers vinden het groot genoeg om hun hele vloer in Ć©Ć©n keer te stomen.

Ontworpen om grote oppervlakken te wassen, bevat het een lang netsnoer van 25 voet en een reinigingspad van 11 inch.

Droge vloer en stoftank

De stoommodus laat geen extra vocht achter op het hardhout, dankzij de hoge hitte. Dit voorkomt dat watervlekken zich vormen en de vloer beschadigen.

Het laat ook de stoftank droog, dus er zijn geen problemen bij het legen van de tank.

Wat we niet leuk vinden

Laag vacuĆ¼m vermogen

Omdat alle goede dingen nadelen hebben, heeft deze stofzuiger een lagere zuigkracht bij 120 volt. Dit betekent dat u het grotere puin mogelijk niet kunt verwijderen en dat sommige vuil ongecensureerd kan blijven.

Niet geschikt voor ongedicht hardhout

Omdat dit apparaat gebruik maakt van hoge warmtetechnologie en vocht creƫert, is het niet geschikt voor parket en ongedicht hardhout.

Je kunt nog steeds de stofzuigmodus gebruiken, maar je moet uit de buurt van de stoommodus blijven. In dit geval raden we aan om vast te houden aan een gewone stofzuiger.

Productspecificaties

VacuĆ¼m type(n) Stoom
Aantal meegeleverde bijlagen Geen
HEPA-filter Nee
Gewicht 9,74 pond
Macht 120 volt

Onze beoordelingen

Zuigkracht 3.5 / 5
Vloer compatibiliteit 4 / 5
Filtratiesysteem 3 / 5
Manoeuvreerbaarheid 4.5 / 5
Totale beoordeling 3.75 / 5

Productvergelijkingstabel

Product Best Type(n) Bijlagen HEPA-filter Gewicht Macht
Eufy BoostIQ Robot Robot Geen Nee 5,73 pond 240 W
Dyson Cycloon Draadloze optie Stick &handheld 4 Nee 5,9 pond N.V.T
Miele Pure Zuigkracht Canister Optie Bus 3 Nee 14,8 pond 1100 W
Bissell CleanView Ontwerpen Rechtop Geen Nee 12,5 pond 720 W
Kenmore Rechtopstaand Voor grote oppervlakken Rechtop 4 Ja 21 pond 1200 W
Bissell Zing Budget keuze Bus 3 Nee 10 pond 1140 W
Bissell Symfonie Voor dieptereiniging Stoom Geen Nee 9,74 pond 400 W vacuĆ¼m, 1100 W stoom

Hebben hardhouten vloeren een speciale stofzuiger nodig?

Met honderden verschillende stofzuigers beschikbaar, zult u merken dat sommige specifiek zijn ontworpen voor het reinigen van hardhouten vloeren? Waarin verschillen ze?

Velen van ons beschermen onze hardhouten vloeren met een coating, wax of een andere beschermende spray. Deze laag is nodig om je vloer gezond en glanzend te houden.

Maar fijne huidschilfers en stof hebben de neiging om op dit oppervlak te blijven plakken. Dus, stofzuigen zonder de juiste gereedschappen zal puin van de vloer verwijderen, maar zal de kleine deeltjes niet vangen. Je hebt een speciaal hulpstuk nodig om ze te roeren voordat je een zuigkracht gebruikt.

Bovendien hebben apparaten die zijn ontworpen om hardhouten vloeren schoon te maken meestal geen sterke kracht. Midden- tot lage zuigkracht is voldoende. In vergelijking met vloerbedekking, it heeft niet zoveel kracht nodig om vuil op harde vloeren op te vangen.

De meeste hardhouten vloeren zijn ook kwetsbaar. Als ze worden bekrast, kunnen ze sporen achterlaten op de vloer. Daarom moeten hardhouten vloerstofzuigers worden rubberen om te voorkomen dat uw vloer wordt beschadigd. Bevestigingsborstels moeten ook zachte borstelharen of schuim bevatten.

Omdat veel huiseigenaren veelzijdigheid waarderen, zijn de meeste stofzuigers ontworpen om zowel hardhout als vloerbedekking te reinigen. Toch vind je een paar apparaten alleen voor hardhout.

Dingen om te overwegen voordat u koopt

Er zijn veel soorten stofzuigers voor hardhouten vloeren.Ā Hier zijn de belangrijkste elementen die het overwegen waard zijn voordat u zich aan een specifiek model verbindt.

Persoonlijke behoeften en gebruik

Zorg ervoor dat uw stofzuiger is ontworpen voor uw huis.

Hoewel je vloer misschien hardhout is, moet je misschien ook je bank, tapijten of tapijten stofzuigen. In dit geval wilt u gaan voor een vacuĆ¼m met meerdere oppervlakken.

Denk ook aan je trap. Als je trappen hebt, zijn draagbaarheid en gewicht de sleutel.

Houd er rekening mee dat sommige stofzuigers converteerbaar kunnen zijn, waardoor meerdere toepassingen mogelijk zijn. Rechtopstaande stofzuigers kunnen veranderen in een bustype, terwijl een stokapparaat een handstofzuiger kan worden.

Filtratiesysteem

Het eerste niveau van filtratie is een stofzak of -bak. Zakken zijn handig omdat je ze uit het vacuĆ¼m kunt trekken en weggooien. Ook als je gevoelig bent voor allergieĆ«n, zijn ze ideaal omdat ze geen stof en vuil laten rondvliegen.

Vuilnisbakken daarentegen zijn milieuvriendelijker en kosteneffectiever. De bak is vaak gemakkelijk te legen en vereist geen extra kosten.

Het tweede niveau van filtratie bevindt zich dicht bij het luchtuitgangspunt. Het vangt klein stof en allergenen op die door de vuilzak of bak gaan. Deze filters worden ‘HEPA-filters’ genoemd.

Het selecteren van een apparaat met een HEPA-filter betekent dat tot 99,99 procent van de luchtdeeltjes die door het filter gaan, moet worden opgeruimd (1). Sommige modellen voegen een kit toe om ervoor te zorgen dat er geen lucht ontsnapt tijdens het proces.

Het is niet verwonderlijk dat apparaten met HEPA-filters meestal duurder zijn en duur zijn om te vervangen. Ze kunnen echter zeer gunstig zijn voor iedereen die lijdt aan allergieƫn.

Borstels reinigen

Het is belangrijk om de reinigingsborstels goed te bekijken.

Bijna elke stofzuiger wordt geleverd met ingebouwde borstels. Hoewel sommige erg klein zijn, kunnen stijve borstelharen uitstekend zijn op tapijt, maar ze kunnen hardhouten vloeren beschadigen.

Als uw apparaat wordt geleverd met klopperpens, controleert u of er een “uit”-functie is. Soms zit het recht op de vloerkop, zodat je het met je voet kunt bedienen.

Macht

Voor de meeste hardhouten vloeren is het sterke vermogen niet per se beter. Een laag tot gemiddeld vermogen is meestal voldoende. Op harde en vlakke oppervlakken drijft het vuil naar de luchtbron.

Als je vloer diepe scheuren bevat, kunnen deeltjes vast komen te zitten. Kies daarom voor een stofzuiger met meer vermogen.

Vulling

Met een goede vulling kunt u uw stofzuiger gebruiken zonder de vloer te scheuren. Dit is nog belangrijker als uw machine zwaar is, zoals een rechtopstaande stofzuiger.

Stofzuigers ontworpen voor hardhouten vloeren hebben vaak rubberen vulling op de vloerkop zelf of zelfs onder de wielen. Ze bieden een kussen tussen de metalen of plastic delen van het apparaat en de grond.

Manoeuvreerbaarheid

Selecteer een apparaat dat gemakkelijk te gebruiken en te manoeuvreren is. Over het algemeen geldt: hoe lichter en compacter je stofzuiger is, hoe beter.

Een gemakkelijk te grijpen handvat is ook nodig om het apparaat veilig te verplaatsen. Sommige bevatten zelfs een draaifunctie, zodat u van richting kunt veranderen zonder deze op te tillen.

Bijlagen

Om grote delen van de vloer schoon te maken, kiest u een apparaat met een grote vloerkop. Je hebt ook borstels nodig om het stof te schudden en los te maken voordat je een zuigkracht toepast. Kies zachte en zachte borstelharen.

Een spleetgereedschap kan van pas komen. Hiermee hebt u toegang tot kleinere plaatsen en wordt het gebruik van uw apparaat uitgebreid. Als je een parket hebt, kan het ook tussen de lijnen door schoonmaken.

Een verlengstokje kan ook een mooie toevoeging zijn. Het stelt u in staat om verder te reiken met minder inspanning.

Lengte van het snoer

De lengte van het netsnoer wordt vaak ondergewaardeerd. Als u niet kiest voor een draadloos apparaat, moet u ervoor zorgen dat uw netsnoer ten minste 25 voet lang is.

Cord rewind systemen zijn ook handig voor opslag.

Geluidsniveau

Zowel economische als krachtige stofzuigers hebben de neiging om luidruchtiger te zijn. De beste apparaten worden geleverd met geluidsreducerende interieurvulling. Als je jonge kinderen of gevoelige buren hebt, is dit misschien een premium maar belangrijke functie om in gedachten te houden.


Veelgestelde vragen

Is stofzuigen beter dan vegen?

Stofzuigers reinigen grondiger dan bezems. Stofzuigers kunnen meer stof verwijderen en randen en hoeken reinigen. Bovendien zuigen stofzuigers het vuil op en slaan ze het op in een aparte bak, terwijl bezems het stof tussen hun borstelharen herbergen. Dat betekent dat stof opnieuw kan worden afgezet als je de bezem schudt of laat vallen.

Ten slotte maken bezems niet schoon in de scheuren. De borstelharen zullen langs de lijnen passeren en het vuil binnen laten. Daarentegen zullen de beste apparaten voor hardhouten vloeren dat diepe puin met meer succes oppikken.

Stofzuigers zijn misschien een grotere investering, maar ze maken uw reinigingstaak efficiƫnter en moeiteloos.

Hoe reinig ik een vacuĆ¼mfilter?

VacuĆ¼mfilters zijn vaak eenvoudig te verwijderen. Als je een tuin of een tuin hebt, wil je misschien buiten beginnen.

Tik en verwijder het grootste deel van het vuil en stof rond het filter. Als je gevoelig bent voor stof of allergieƫn hebt, plaats dan een masker of doek om je neus en mond.

Spoel het filter af met koud water. Vermijd het gebruik van een borstel en schurende reinigingsoplossingen om vuil te verwijderen, omdat dit het materiaal kan beschadigen. Droog het filter 24 tot 48 uur aan de lucht voordat u het terug in het apparaat plaatst.

Het wassen van je filter is essentieel, maar vergeet niet om je hele stofzuiger regelmatig schoon te maken.

Wat voor soort vacuĆ¼m is het beste voor hardhouten vloeren?

De beste stofzuiger voor hardhouten vloeren is de Shark Navigator Lift-Away Upright. Het heeft een netsnoer van 30 voet en draaibare besturing en is geweldig voor het verwijderen van haren van huisdieren.

Is het beter om hardhouten vloeren te vegen of te stofzuigen?

Het is beter om uw hardhouten vloer te stofzuigen, omdat een vacuĆ¼m een diepere reiniging geeft, op moeilijk bereikbare plaatsen terechtkomt en minuscule stofdeeltjes oppikt. Kies een stofzuiger die geschikt is voor hardhouten vloeren, zoals deze Shark Navigator Lift Away Upright.

Krassen stokstofzuigers op hardhouten vloeren?

Steelstofzuigers krassen geen hardhouten vloeren omdat ze geen opzetstukken met dikke borstels hebben. Ze zijn ook lichter, waardoor ze minder impact hebben bij het bewegen over de vloer.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents

Lees ook:   hoe kan je je schoenen schoonmaken