Verpesten vacuümdichtings opbergzakken kleding?


Verpesten vacuümdichtings opbergzakken kleding?

Er lijken net zoveel mythes te zijn als er feiten zijn over uw beste opties voor het opbergen van kleding op lange termijn. Vacuüm opbergzakken zijn hierop geen uitzondering en ze hebben een interessante reputatie voor de plaats die ze innemen in de wereld van kast organisatie en design. Laten we al die details en nuances onderzoeken, zodat we tot de feiten in de kern van de zaak kunnen komen: verpesten vacuümdichtingszakken kleding?

Wat zijn vacuüm opbergzakken?

Verrassend genoeg heeft deze vraag meer filosofisch gewicht dan je zou denken voor wat een vrij eenvoudig onderwerp lijkt te zijn. Is het nog steeds een vacuüm opbergzak als je alleen maar je spullen in een vuilniszak propte en de lucht eruit hooverde? Nou – technisch gezien past het bij de definitie, maar je wilt deze hack zeker niet proberen als je echt geeft om het beschermen van je kleding!

Goede vacuümdichtingszakken voor kleding moeten worden gemaakt van een materiaal dat aanzienlijk duurzamer is dan het soort vuilniszak dat u oppakt tijdens het winkelen. Dit is in de meeste gevallen een iets dikkere, stevigere soort plastic, maar je zult merken dat goedkopere merken niet veel verbetering bieden ten opzichte van die vuilniszakhack.

ziplock zakken voor verzegelde kledingopslag

Je zult ook een verschillende methoden voor het verwijderen van de lucht uit een opbergzak. In dit gebruik verwijst de term vacuüm hier naar de afwezigheid van lucht in de zak – niet het huishoudelijke apparaat dat u zou kunnen gebruiken om dat gebrek aan lucht te bereiken. U kunt dus opbergzakken vinden die u kunt vullen met kleding, plat kunt maken en kunt rollen om lucht naar buiten te duwen en een vacuümafdichting te creëren.

Opbergzakken die wel een ventiel hebben voor gebruik met een vacuümmachine, hebben een speciale opening met ritssluiting waarmee u de zak kunt vullen met uw kledingstukken. Beide stijlen zijn te vinden in verschillende maten, maar je hebt meer kans om extra grote maten te vinden in die met kleppen in vergelijking met oprolbare opbergzakken.

Als u zich zorgen maakt over de impact die blootstelling aan licht misschien heb je kleding aan terwijl ze in vacuüm verzegelde opslag zijn, je kunt merken kiezen die zakken maken van meer ondoorzichtige kunststoffen. Het spreekt natuurlijk voor zich dat als iemand kleding inpakt voor vacuümafdichting, dit niet is omdat ze ze binnenkort ergens in het zonlicht zullen achterlaten!

een vacuüm verzegelde plastic opbergzak

Waarom vacuüm opbergzakken gebruiken?

Toen vacuümopslagzakken voor het eerst op de markt verschenen, kun je je voorstellen dat ze een behoorlijk grote hit kunnen zijn. Het is moeilijk om te argumenteren tegen het voordeel van het verkleinen van de ruimte die omvangrijke kleding en linnengoed in beslag nemen, terwijl ze worden beschermd tegen de elementen. En vacuüm opbergzakken komen hun beloften vaker wel dan niet waar. Immers, het gebruik van een huishoudelijke vuilniszak is misschien geen goed idee, maar het is een idee dat nog steeds werkt – het is niet bepaald rocket science, toch?

De problemen die gepaard gaan met het gebruik van vacuümopslagzakken hebben te maken met waarom mensen denken dat ze ze zouden moeten gebruiken en waar ze eigenlijk effectief in zijn. Hier is het ding – ja, het uitzuigen van alle lucht uit een bundel kleding verkleint hoeveel ruimte ze innemen. En ja, een duurzame, volledig afgesloten plastic bekleding beschermt textiel absoluut tegen externe bronnen van schade.

Maar wat doet dat niveau van compressie met de individuele vezels van elk stuk stof? En wat gebeurt er met kleding die eigenlijk moet “ademen” als ze te lang op deze manier worden bewaard?

Lees ook:   Vind een serieuze verdelger: 11 tips & checklist

Nou, als je een stuk van kasjmier of zijde, dat niveau van compressie kan die natuurlijke vezels permanent beschadigen. In feite zou je het geluk kunnen hebben om te ontsnappen aan een langdurig vacuümverzegeld opslagdebacle met slechts een paar hardnekkige vouwen in sommige van je natuurlijk gemaakte textiel en producten. Leer staat bekend als taai en verwelkomt in sommige gevallen zelfs een beetje ruwe behandeling om het te kruiden en in te breken, maar compressie kan ervoor zorgen dat het barst en onherroepelijke schade aanricht.

lederen voor- en achterkant

Antwoorden als deze lijken misschien zonder twijfel te bewijzen dat je meer redenen hebt om vacuüm opbergzakken weg te gooien in plaats van er gebruik van te maken, maar ze zijn geen slechte keuze voor alle soorten kleding. Van het textiel gemaakt van natuurlijke vezels, hebben plantaardige vezels de neiging om het veel beter te doen dan dierlijke vezels. Katoen en linnen, hoewel ze gemakkelijk rimpelen, kunnen ze voldoende van de hitte en stoom weerstaan die nodig zijn om de vezels weer recht te trekken.

Hetzelfde geldt geldt voor veel synthetische of synthetische blendstoffen (zoals gemengd kasjmier). Maar houd er rekening mee dat hoewel je wolmengsels kunt vinden met een aanzienlijk volume synthetisch materiaal erin geweven, waardoor ze rimpelbestendiger zijn dan hun 100% wollen tegenhangers, ze niet gegarandeerd bestand zijn tegen langdurige vacuümopslag.

Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar vacuüm seal zakken zijn niet geschikt voor grote gezwollen items, zoals ski-jassen of slaapzakken, zelfs als ze zijn gemaakt van vezels die niet afbreken onder druk. Dat komt omdat de lucht die tijdens het productieproces tussen deze vezels wordt gevangen, nodig is voor al dat spul erin om zijn pluisjes te krijgen. Het zal je misschien verbazen hoe lang het duurt voordat de luchtige wallen terugkeren naar dat soort items, of helemaal niet.

Het is echter de moeite waard om vacuümdichtingsopslagzakken te overwegen als een solide keuze voor kortere opslagperioden, zelfs als sommige van die items van wol of zijde zijn gemaakt. Een goede was-en-droog achteraf zou eventuele rimpels in de meeste gevallen zoals deze moeten loslaten, vergeet niet om ze uit te pakken en dat eerder dan later te laten verzorgen om elk risico op schade te voorkomen!

Hoe verpak je kleding in een vacuümzak?

Wanneer u vacuüm opbergzakken voor kleding kiest, kunt u ze beter kiezen om veel kleding op te slaan in plaats van die enkele, grote kledingstukken. En ze zijn meestal alleen alle moeite waard als u zo min mogelijk ruimte wilt innemen vanwege verhuizen of langdurige opslag nodig heeft.

artikelen die vacuüm worden verpakt in een opbergzak

In ieder geval zijn de basisstappen achter het verpakken van artikelen voor opslag in een vacuümverzegelde zak allemaal hetzelfde:

  • Stap 1: Sorteer alle items die u wilt opslaan samen
  • Stap 2: Bekijk elk item voor noodzakelijke reparaties en verzorg ze
  • Stap 3: Verwijder vlekken, grondig wassen en volledig drogen volgens de onderhoudsinstructies van elk item
  • Stap 4: Vouw of rol elk item netjes; vermijd het uitrekken of verdraaien van iets uit vorm
  • Stap 5: Stapel of bewaar artikelen op een zo uniform mogelijke manier
  • Stap 6: Volg de instructies van de fabrikant voor het verwijderen van lucht uit de vacuümzakken

Je vraagt je misschien af, hoe lang gaan vacuüm verzegelde zakken mee? Kritiek op plastic producten focus op het feit dat ze nooit biologisch afbreekbaar zijn, of als ze dat doen, is het slechts gedeeltelijk – maar betekent dit dat je kunt verwachten dat je vacuümverzegelde kleding een eeuwigheid meegaat? Helaas niet.

Plastic kan niet biologisch worden afgebroken, maar het kan smelten als gevolg van hitte of een reactie met een ander materiaal, zelfs hetzelfde soort plastic. Als je ooit eerder vacuüm sealzakken hebt gebruikt voor langdurige opslag, ben je misschien bekend met het soort band dat een plastic opbergzak met zijn buurman zal maken tijdens de lange, donkere maanden van winterslaap. Als ze te lang en in te veel hitte hebben gezeten, kunnen ze zo aan elkaar vast komen te zitten dat het uit elkaar halen ervan ze allebei openscheurt.

Lees ook:   hoe kunstgras schoonmaken

Je kunt dit vreselijke fenomeen tot op zekere hoogte verminderen door de gebruikelijke regels voor langdurige opslag van elk type kleding te volgen – houd het zoveel mogelijk klimaatgestuurd. Als u zich vooral zorgen maakt over eventuele bijwerkingen tussen opbergzakken, kunt u wat zuurvrij tissuepapier tussen elke zak schuiven om te voorkomen dat het te chummy wordt met zijn buurman.

Zelfs kleding die onder vacuümverzegelde compressie tot lange tijd kan verdragen, moet zo nu en dan wat frisse lucht krijgen. Potlood het in je schema naast andere grote seizoensgebonden schoonmaaktaken, zoals het luchten van je natuurlijke vezelkleding uit hun minder beperkende maar nog steeds kwetsbare opslagcyclus. Extra stappen zoals deze kunnen aanvoelen alsof het enorme tijdsvertellingen zijn, maar je zult lonen met duurzamer textiel, zowel natuurlijk als anderszins.

een aantekening maken in je schema om je kleding af en toe te luchten

Rimpelen vacuüm opbergzakken kleding?

Rimpels zijn een onvermijdelijkheid bij het opbergen van kleding in vacuümzakken, dus het is beter om te begrijpen hoe u de tijd die u nodig hebt om de vouwen uit uw kleding te werken, kunt minimaliseren. Veel hiervan komt neer op het goed voorbereiden van je kleding voor opslag, maar het type vacuümzak dat je gebruikt, kan ook een rol spelen in hoe diep gekreukt je je kleding zult vinden zodra je ze naar boven brengt voor lucht.

Niet alle vacuüm opbergzakken en merken zijn gelijk, er is niet altijd een duidelijke winnaar in de strijd van de merken, maar de meeste vertrouwde fabrikanten weten dat consumenten zo min mogelijk rimpels willen wanneer hun kleding in opslag is. Een goede strategie om de kans op enorme rimpels in je kleding te minimaliseren, is om va te kiezencuum opbergzakken gemaakt van een dik plastic in plaats van dun – de stijfheid van de zak betekent dat de zak zelf minder zal kreuken, wat een beetje kan helpen.

Zoveel kan nog steeds afhangen van hoe een persoon dit type opslag uiteindelijk gebruikt – en hoe goed ze het in de loop van de tijd onderhouden. Hoewel dit merken niet verontschuldigt voor het maken van een kwaliteitsproduct dat bestand moet zijn tegen de ontberingen van de tijd, betekent dit wel dat hoe u een vacuümopslagzak gebruikt, problemen kan veroorzaken die geen enkele hoeveelheid kwaliteitsproductie zou kunnen voorkomen.

Zolang je de stappen volgt die we hierboven hebben gedeeld, doe je al zoveel mogelijk om je kleding kreukvrij te houden, maar wees toch niet verbaasd als er een paar verschijnen. Wees in plaats daarvan voorbereid. Hier zijn enkele eenvoudig te volgen tips om hardnekkige rimpels uit kleding te halen die langdurig in vacuüm verzegelde opslag zijn geweest:

kleurrijke reeks shirts die te drogen hangen

Controleer op schade aan kleding die mogelijk is opgetreden tijdens opslag

Rimpels moeten niet je enige zorg zijn. Als je vasthoudt aan conventionele wijsheid en het natuurlijke dierlijke vezeltextiel uit het vacuümafdichtingsproces laat, heb je niet zo veel kans om te maken met een kledingmotprobleem dat mogelijk in je vacuümopslagzakken verschijnt – maar dat betekent niet dat ze of iets anders geen probleem kunnen creëren dat op de loer ligt in het donker van langdurige opslag. Zoek naar tekenen van griezelige kruipers en controleer ook op getrokken naden of kapotte knoppen en andere dingen zoals dat. Het is nooit een slecht idee om te hebben kleding mot vallen hangend in uw kledingopslagruimtes – deze kunnen u voorzien van de eerste tekenen van kledingmotten in uw kast. Lees meer over onze geurloze, niet-toxische en hervulbare kleding mot vallen hier.

Lees ook:   Hoe een huis onder druk te wassen

Was en droog alles onmiddellijk

De meeste rimpels moeten zichzelf in de was verwerken. Als de verzorgingsinstructies het toelaten, kan een goede warme wasbeurt en droog echt de truc doen. Verzadiging zal gebogen vezels al voor het grootste deel ontspannen, maar de geëmulgeerde zepen en conditioners in de meeste wasmiddelen gaan een stap verder. Voor bonus rimpelontladingspunten kun je op zoek gaan naar speciale spotbehandelingen en sprays om je te helpen de dingen echt glad te strijken.

Hang of leg kleding plat om alles te luchten

Bovenal hebben je gerimpelde kleding tijd nodig om te ontspannen om al die vouwen los te laten. Zelfs als ze er glad uitzien, lijken ze misschien nog steeds een beetje levenloos en plat als ze een tijdje in een vacuüm verzegelde zak hebben gezeten. Zolang ze er niet door uit vorm worden uitgerekt, hang je je items op met voldoende ruimte om te ademen of leg je ze plat waar ze een tijdje ongestoord kunnen blijven.

Gebruik een ijzer- of ijzeralternatief voor resterende vouwen

Als u zich bijzonder zeker voelt over hoe u met uw vacuüm verzegelde items wilt omgaan, kunt u in de verleiding komen om deze stap over te slaan. Probeer weerstand te bieden – tenzij je wordt geconfronteerd met een ultieme modecrisis en dat ene kenmerkende stuk nodig hebt dat je in opslag hebt gehad om de dag in een flits te redden. Het onderhoudslabel van uw kledingstuk of de handleiding van uw strijkijzer vertelt u welke instellingen het beste werken voor dat stoftype. Bij twijfel kunt u een stoomboot of andere rimpelontlastende trucs om alles er weer in topvorm uit te krijgen.

het gladstrijken van resterende vouwen van uw kleding na opslag

Nu weet je alles waar je rekening mee moet houden voor het antwoord op deze vaak gestelde vraag, verpest vacuümverpakkingskleding ze?

Zoals je kunt zien, zijn het alleen bepaalde soorten kleding en vezels die gevoeliger zijn voor schade met behulp van deze methode, maar de meeste kleding zal worden beïnvloed als ze enkele maanden of langer vacuüm zijn verzegeld. Het probleem is dat vacuümopslagzakmerken het product meestal op de markt brengen als een langetermijnopslagoplossing die one-size-fits-all is, terwijl de realiteit is dat het sterk afhangt van welk type kleding in de zak terechtkomt.

Over het algemeen is het het beste om vacuümopslagzakken strategisch te gebruiken in plaats van als een verzameloplossing voor langdurige opslag van elk type kleding of huishoudelijk textiel. Vergeet niet dat het niet uitmaakt waar je kleding van is gemaakt, niets mag langer dan een paar maanden onder die hoeveelheid druk blijven zonder een pauze voor lucht!

Is het tijd om je warme kleren weer uit te trekken voor de herfst? Bekijk onze tips voor herfst garderobe omzet en je veerkast verwisselen!

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en andere huismerkenXtiles.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.