22 Ideeën voor het organiseren van babykleding

Baby’s hebben zoveel kleding nodig! Ze hebben slapers, onesies, leuke outfits, etc. nodig en deze kleine outfits zijn uitdagend om op te vouwen. Bovendien heb je genoeg kleding nodig om verschillende veranderingen in je luiertas te bewaren, omdat baby’s op hun outfits zullen spugen of hun luiers zullen laten ontploffen, waardoor een verandering van outfit nodig is.

Alsof dat nog niet genoeg is, ontgroeien baby’s hun kleding snel. Er is niet veel groeispurt voor nodig voor baby’s om naar de volgende kledingmaat te gaan. Dus als je een baby hebt, moet je weten hoe je babykleding moet organiseren, zodat je altijd kunt vinden wat je nodig hebt.

Inhoudsopgave
  • Babykleding organiseren op maat
  • Babykleding op maat
  • Hoe vouw je babykleding?
  • Tips voor het organiseren van kasten
  • Dressoir Organisatie Tips
  • Organisatietips voor kleine ruimtes
  • Ideeën voor het opbergen van babykleding
  • Babykleding organiseren

Babykleding organiseren op maat

Babykleding is er in verschillende maten, beginnend bij pasgeboren en oplopend tot 18 maanden en vervolgens 2T. Het probleem met het organiseren van babykleding op leeftijd is dat baby’s in alle verschillende maten voorkomen.

Een grote pasgeboren baby past mogelijk niet in pasgeboren kleding bij de geboorte en moet direct in maat 0-3 maanden gaan. Een andere baby kan klein zijn en een paar maanden pasgeboren kleding dragen.

Daarnaast veranderen babymaten ook per merk. Dus één maat 3 maand is niet dezelfde maat als een maat 3 maand in een ander merk.

Hier is een grafiek voor eenvoudige referentie. Het is georganiseerd op basis van de typische leeftijd, het gewicht en de lengte van baby’s in elke maat.

Babykleding op maat

Grootte Leeftijd Gewicht Lengte
Premie (P) Premies Tot 6 lbs Tot 18″
Pasgeboren (NB) Pasgeboren 5-9 pond 17″-21.5″
3 maanden 0-3 maanden 8-12,5 pond 21″-24″
6 maanden 3-6 maanden 12-17 pond 24″-26″
9 maanden 6-9 maanden 16-21 pond 26″-28.5″
12 maanden 9-12 maanden 20-25 pond 28″-30.5″
18 maanden 12-18 maanden 24-28 pond 30.5″-32.5″
24 maanden 18 – 24 maanden 28-32 pond 32″-34″

Hoe vouw je babykleding?

De makkelijkste manier om babykleding op te vouwen is de KonMari Folding methode. Hiermee kun je de kleding zo vouwen dat je de kleding in de lade kunt zien. Dit maakt het gemakkelijk om het exacte item te pakken dat u wilt.

Om een onesie te vouwen, vouw je eerst de kleding in de lengte doormidden. Als er mouwen zijn, vouw de mouwen dan terug zodat ze bovenop zitten. Vouw nu de onesie in drieën. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om babykleding in vieren te vouwen. Experimenteer om erachter te komen of derden of kwartalen het beste voor u werken.

Het vouwen van een slaper begint op dezelfde manier als de onesie. Eerst vouw je de dwarsligger in de lengte doormidden. Vouw nu de mouwen weer bovenop de kleding. Vouw vervolgens de benen zodat ze bovenop zitten. De laatste stap is om de slaper in drieën te vouwen. Als alternatief kunnen kwartalen het beste werken. Sommige mensen rollen de slaper zelfs op in plaats van hem op te vouwen. Nogmaals, experimenteer om erachter te komen welke methode het beste voor u werkt.

Om een babybroekje op te vouwen, begin je opnieuw met het in de lengte doormidden vouwen van de kleding, zodat de benen tegen elkaar aan staan. Vouw nu de broek in tweeën of drieën. Nogmaals, je kunt aldus rol de kleding. Gebruik de methode die voor u het beste werkt.

Om babyshirts te vouwen, vouw je de kleding ook doormidden. Vouw nu de mouwen bovenop de kleding. Vouw het shirt vervolgens in drieën of kwarten. Als je wilt, kun je de kleding rollen.

Tips voor het organiseren van kasten

Extra kastrail

Productafbeelding van de Whitmor Double Closet Rod - Heavy Duty Closet Organizer- Chroom

Babykleding hangt niet ver naar beneden als je aan kleerhangers hangt. Voeg dus ruimte toe door een extra kastrail toe te voegen.

De extra kastrail hangt onder de originele rail, zodat je de hoeveelheid ophangruimte in de kast van je baby kunt verdubbelen.

Kastverdelers

Productafbeelding van de 6 babykamerkledingkast maatverdelers wit unisex past 1,5 'staaf (ranged maanden)

Gebruik verdelers in je kast om te labelen welk type kleding waar naartoe gaat. Je kunt bijvoorbeeld een scheidingswand hebben voor elke kledingmaat in de kast. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk de maat kleding vinden die je nodig hebt.

Wanneer uw kind zijn huidige grootte ontgroeit, heeft u de benodigde maat binnen handbereik.

Kleerhanger Clips / Wasknijpers

Productafbeelding van de Hangorize 24 Plastic Multi-Purpose Pant Hangers Clips | Heavy-Duty Kinder/Baby Clip Hangers | Antislip plastic hangers Clips | Kast Rok, Shorts, Broek, Broek, Jean, Jas, Rokken

Kleerhangerclips kunnen worden gebruikt om outfits bij elkaar te houden. Zo kun je babyshirts gegroepeerd houden met de babybroek voor die specifieke outfit. Als je liever iets goedkopers gebruikt dan kleerhangerclips, probeer dan ouderwetse wasknijpers. Ze werken heel goed voor het ophangen van babykleding.

Hanging Baskets

Voeg hanging baskets toe aan de bovenkant van de kast van je baby. De truc is om bekerhangers aan de bovenkant te gebruiken. Haak vervolgens de manden aan de bekerhangers.

Nu heb je de perfecte plek om extra babydekens, boerenhoezen en schoenen op te bergen.

Plaats een Pegboard op de achterkant van de kastdeur

Zet een pegboard op de deur van je kast. Vervolgens kunt u haken gebruiken om manden, emmers en kleine containers op te hangen. Deze containers zijn perfect om sokken, schoenen, slabbetjes, luierspelden en haaraccessoires georganiseerd te houden.

Naarmate uw kind groeit, kunt u de containers vervangen om aan de veranderende behoeften van uw kind te voldoen.

Schoen Organizers

Een ander idee is om schoen organizers aan de kastdeur van je baby te hangen. Schoen organizers zijn de perfecte maat om de kleding van je kind te organiseren. Je kunt één outfit in elke schoenhouder stoppen of soorten kleding in elkaar zetten.

Een schoenenorganisator helpt je om de kleding van je kind georganiseerd te houden.

Babyschoenen op rail

Plaats gordijnringen op de roede in de kast van je baby of hang een extra ophangstang in de kast en plaats de gordijnringen op de ophangstang.

Dan kun je de schoenen van je baby aan de gordijnringen haken, zodat ze altijd binnen handbereik zijn wanneer je ze nodig hebt.

Dressoir Organisatie Tips

Krijtbord Dressoir Labels

Verf het dressoir van je baby met krijtbordverf. Je hoeft niet het hele dressoir te schilderen, hoewel dat gemakkelijk en leuk kan zijn, maar schilder wel de voorkant van de laden. Vervolgens kun je krijt gebruiken om te labelen wat elke dressoirlade bevat, zoals slabbetjes, sokken of onesies.

Je kunt het krijt ook gebruiken om te labelen welke maat kleding je in elke lade stopt, omdat baby’s zo snel uit kleding groeien.

Een ander idee is om de volgende maat op te bergen in de onderste lades en de huidige maat in de bovenste lades te houden. Wanneer je kind dan de huidige maat ontgroeit, hoef je niet te zoeken naar kleding die past. Open gewoon de onderste lade en pak een grotere outfit.

Ladeverdelers

Productafbeelding van de ladeverdelers Organizer 5 Pack, verstelbare separatoren 4 'hoog uitbreidbaar van 11-17' voor slaapkamer, badkamer, kast, kleding, kantoor, keukenopslag, sterke veilige hold, schuimuiteinden, sloten op hun plaats

Gebruik ladeverdelers om te divide de kleding in de lades. Als u bijvoorbeeld alle onesies in de bovenste lade hebt, gebruikt u een ladeverdeler om de onesies op grootte te ordenen. Zet de pasgeboren kleding samen, gevolgd door outfits van 3 maanden, gevolgd door outfits van 6 maanden.

Baby’s groeien snel en voor je het weet heb je een grotere maat nodig!

Manden in lades gebruiken

Productafbeelding van de mDesign soft fabric dressoirlade en kast opberg organizer voor peuter / kinderen slaapkamer, kinderkamer, speelkamer - rechthoekige bak met getextureerde print, 6 pack - grijs

Leg kleine mandjes in de bovenste lade om je te helpen bij het organiseren van kleine voorwerpen voor je baby, zoals sokken, haaraccessoires, fopspenen en spelden. Op deze manier kun je snel pakken wat je nodig hebt als je te maken hebt met een wiebelige baby.

Kleine container voor sokken

Als je denkt dat je sokken snel verloren gaan, wacht dan gewoon tot je babysokken probeert bij te houden! De truc is om een klein bakje voor sokken te bewaren. Gooi gewoon alle sokken in de container.

Een ander idee is om al je babysokken dezelfde kleur te geven, zodat je niet eens paren hoeft te matchen. Pak gewoon twee sokken en ga.

Organisatietips voor kleine ruimtes

Trolley op wielen

Gebruik een trolley op wielen om babyspullen te organiseren, zodat je ze kunt rollen waar je ze nodig hebt. Dit is geweldig voor onesies, sokken en andere babykleding. Je kunt de trolley in de buurt van het dressoir van je baby houden en vervolgens naar de luierverschoontafel rollen als dat nodig is.

Aan de muur gemonteerde manden

Productafbeelding van de Wall Hanging Pocket Organizer met 3 stoffen zakken - Aan de muur te monteren opbergbakken voor kinderen kamer - ROZE kleuren en ptterns

Gebruik ook aan de muur gemonteerde manden voor het organiseren van babykleding. Je kunt outfits netjes in de verschillende manden vouwen, zodat je alles wat je nodig hebt binnen handbereik hebt.

Opbergdozen

Opbergdozen kunnen een ander geweldig ideaal zijn. Bedek de opbergdozen met stof die past bij het thema en de kleur van je kinderkamer. Gebruik de opbergdozen om outfits op te bergen op type of op maat.

Je kunt broeken of shirts bij elkaar houden. Of je kunt pasgeboren shirts in de ene opbergdoos bewaren en 3 maanden shirts in een andere doos.

Op deze manier houd je je babykleding georganiseerd en ben je klaar om je in een oogwenk aan te passen aan je opgroeiende kind.

Haar strik &accessoire Organizer

Babymeisjes hebben veel accessoires, dus je hebt een haarstrik en accessoire-organizer voor je kind nodig. Je kunt kippengaas in een frame doen. Dit geeft je een plek om alle accessoires aan te haken, zodat ze niet verloren gaan.

Plastic speelgoedbak planken

Plastic speelgoedbakplanken hebben meer toepassingen dan alleen het opbergen van speelgoed. Deze bakken zijn ook perfect voor het organiseren van babykleding. Doe schoenen in de ene bak, sokken in een andere en onesies in een derde.

Je kunt de planken op handige plekken plaatsen, zodat je de kleding hebt die je nodig hebt in een oogwenk.

Gebruik Pegboard

Zet een pegboard op de muur van je baby. Het pegboard is perfect voor het bevestigen van haken zonder je muur te beschadigen. Op deze manier kunt u manden, emmers en andere opslagcontainers ophangen als dat nodig is.

Deze opslagcontainers zijn geweldig voor slabbetjes, sokken, haaraccessoires en fopspenen. Naarmate uw kind groeit, kunt u ook de containers vervangen en beginnen met het opslaan van speelgoed in de containers.

Ideeën voor het opbergen van babykleding

Bewaar bak met uitgroeide kleding

Bewaar een bak speciaal voor uit de kluiten gewassen kleding in de kast van je baby. Op deze manier kun je, wanneer je kind een outfit ontgroeit, de outfit in de prullenbak laten vallen en naar de volgende maat gaan.

Wanneer de bak vol is, is het tijd om de kleding te organiseren en te beslissen wat je wilt houden en wat je wilt weggeven.

Vacuüm opbergzakken

Stop de kleding die je wilt bewaren in vacuüm opbergzakken. Dit voorkomt dat de kleding wordt beschadigd door hitte, schimmel of motten. Het zorgt er ook voor dat de kleding strakker kan worden ingepakt, zodat je niet zoveel ruimte nodig hebt om het op te bergen.

Zodra je de kleding in vacuüm opbergzakken hebt verpakt, doe je het in plastic bakken.

Plastic bakken met deksels

Met plastic bakken met deksels kunt u de kleding van uw kind gemakkelijk op zolder, in een kelder of onder een bed opbergen. Ze zien er mooi uit en zijn makkelijk op elkaar te stapelen.

Luier dozen

Een ander idee is hergebruiken luierdozen om de uit de kluiten gewassen kleding van je baby in op te bergen. U kunt een permanente inktmarker gebruiken om de dozen te labelen voordat u ze in uw opslagruimte plaatst.

Een andere optie is om wat doe-het-zelf luierdoosideeën te gebruiken voordat je ze opbergt. Het is veel mooier om mooie dozen te zien in plaats van lelijke.

Alles labelen

Wanneer je babykleding weglegt, zorg er dan voor dat je alles labelt. Je moet in staat zijn om te lezen wat er in elk vak staat zonder het te hoeven openen, zoeken of kijken naar de verschillende stukken.

Het kan een grote oorzaak van frustratie zijn wanneer je pasgeboren kleding nodig hebt voor je nieuwe baby en alles wat je op dit moment kunt vinden is outfits van 12 maanden.


Babykleding organiseren

Mijn beste tip voor het organiseren van babykasten is om op de hoogte te blijven van je organisatie. Wees creatief. Gebruik schoen organizers, pegboards en manden.

Zo kun je je babykleertjes netjes en overzichtelijk houden. Gebruik dus de ideeën van de babykledingorganisatie die voor jou het beste werken. Je zult het gemakkelijker vinden om de items te vinden die je nodig hebt, je bent klaar voor een groeispurt en je kinderkamer ziet er geweldig uit.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   hoe beeldscherm schoonmaken