wat kun je allemaal schoonmaken met een stoomreiniger

Wat kun je allemaal schoonmaken met een stoomreiniger

Bij het schoonmaken van je huis denk je niet gelijk aan een stoomreiniger. Toch kan dit apparaat een handig hulpmiddel zijn bij het schoonmaken van verschillende oppervlakken in huis. Een stoomreiniger gebruikt namelijk hete stoom om vuil en bacteriën te verwijderen zonder dat je hierbij schoonmaakmiddelen nodig hebt. Maar wat kun je allemaal schoonmaken met een stoomreiniger? In dit artikel bespreken we de mogelijkheden.

Wat is een stoomreiniger?

Een stoomreiniger is een apparaat dat water omzet in stoom. Door de hitte van de stoom kan vuil en bacteriën worden verwijderd. Een stoomreiniger is vooral handig voor het schoonmaken van oppervlakken die lastig schoon te maken zijn, zoals voegen, kieren en hoekjes. Daarnaast is het apparaat milieuvriendelijk omdat er geen schoonmaakmiddelen nodig zijn.

Oppervlakken die je kunt schoonmaken met een stoomreiniger

Vloeren

Een stoomreiniger is ideaal voor het schoonmaken van harde vloeren, zoals tegels, marmer en beton. Door de hitte van de stoom wordt het vuil en bacteriën losgeweekt en kun je het eenvoudig wegvegen met een microvezeldoek. Het voordeel van een stoomreiniger is dat je geen schoonmaakmiddelen hoeft te gebruiken waardoor de vloer niet plakkerig wordt.

Tapijten en vloerkleden

Met een stoomreiniger kun je ook tapijten en vloerkleden schoonmaken. De hete stoom zorgt ervoor dat het vuil en bacteriën losgeweekt worden en je het eenvoudig weg kunt zuigen met een stofzuiger. Let wel op dat je alleen een stoomreiniger gebruikt die geschikt is voor tapijten en vloerkleden.

Badkamer

De badkamer is een plek waar veel bacteriën zich kunnen ophopen. Met een stoomreiniger kun je gemakkelijk de voegen in de badkamer schoonmaken. Ook kun je de tegels, douchecabine en wastafel met de stoomreiniger schoonmaken. Het voordeel van een stoomreiniger is dat je geen schoonmaakmiddelen hoeft te gebruiken waardoor de badkamer niet gaat ruiken naar schoonmaakmiddelen.

Lees ook:   wat kan je niet schoonmaken met baking soda?

Keuken

Ook in de keuken kun je de stoomreiniger gebruiken. De stoomreiniger is ideaal voor het schoonmaken van het fornuis, de afzuigkap, de oven en de magnetron. Door de hitte van de stoom wordt het vuil en vet losgeweekt en kun je het eenvoudig wegvegen met een doekje.

Meubels

Met een stoomreiniger kun je ook meubels schoonmaken. De stoomreiniger is ideaal voor het schoonmaken van gestoffeerde meubels, zoals banken en stoelen. Door de hitte van de stoom worden vlekken en geurtjes verwijderd. Let wel op dat je alleen een stoomreiniger gebruikt die geschikt is voor gestoffeerde meubels.

Veelgestelde vragen

1. Is een stoomreiniger milieuvriendelijk?

Ja, een stoomreiniger is milieuvriendelijk omdat er geen schoonmaakmiddelen nodig zijn.

2. Kan ik met een stoomreiniger ook mijn tapijt schoonmaken?

Ja, met een stoomreiniger kun je ook tapijten en vloerkleden schoonmaken. Let wel op dat je alleen een stoomreiniger gebruikt die geschikt is voor tapijten en vloerkleden.

3. Hoe vaak moet ik het waterreservoir bijvullen?

Hoe vaak je het waterreservoir moet bijvullen hangt af van het type stoomreiniger dat je hebt. Raadpleeg hiervoor de handleiding.

4. Kan ik alle oppervlakken met een stoomreiniger schoonmaken?

Nee, niet alle oppervlakken zijn geschikt om schoon te maken met een stoomreiniger. Raadpleeg hiervoor de handleiding van je stoomreiniger.

5. Moet ik na het schoonmaken nog iets doen?

Na het schoonmaken met een stoomreiniger hoef je meestal niets meer te doen. Je kunt het oppervlak laten drogen of droogmaken met een doekje.

Conclusie

Een stoomreiniger is een handig hulpmiddel bij het schoonmaken van verschillende oppervlakken in huis. Met een stoomreiniger kun je onder andere vloeren, tapijten, badkamer, keuken en meubels schoonmaken. Het voordeel van een stoomreiniger is dat je geen schoonmaakmiddelen nodig hebt en het apparaat milieuvriendelijk is. Let wel op dat je alleen een stoomreiniger gebruikt die geschikt is voor het oppervlak dat je wilt schoonmaken.