Hoe een Shark Steam Mop te gebruiken

Stoommoppen zijn geweldige apparaten. Je kunt ze gebruiken op vele soorten vloeren zoals hardback, laminaat, leisteen, steen, tegels en tapijt. Bovendien maken ze niet alleen snel en gemakkelijk de vloeren schoon, maar ze ontsmetten ze ook.

Om je dweil effectief te gebruiken, moet je echter weten hoe je je Shark Steam Mop correct kunt gebruiken. In deze gids leggen we alles uit wat u moet weten.

Inhoudsopgave
 • Hoe een Shark Steam Mop te gebruiken
 • Kun je een shark steam mop gebruiken op laminaatvloeren?
 • Kun je een shark steam mop gebruiken op hardhouten vloeren?
 • Wat te vermijden bij het gebruik van een Shark Steam Mop
 • Veelgestelde vragen over Steam Mop
 • Shark Steam Mop op vloeren

Hoe een Shark Steam Mop te gebruiken

1. Monteer je Shark Steam Mop

Volg je Shark Steam Mop handleiding voor gedetailleerde aanwijzingen over het samenstellen van je haaienstoom mop.

Steek de voorkant van het handvat in het lichaam van de stoommop. Duw het voorbij de lijn op de paal.

Bevestig het handvat aan het lichaam met de meegeleverde grote schroef en gebruik een schroevendraaier om het vast te draaien.

Schuif de dweilkop in de padzak met behulp van de lavendellus aan de zijkant van het reinigingskussen. Gebruik de snelle bevestigingsmiddelen aan de bovenkant om het op zijn plaats te houden. Klik nu de dweilkop in de basis.

Vul het waterreservoir met water. Als u de dop wilt verwijderen, draait u deze tegen de klok in.

Gebruik de kolf om de tank te vullen. Zorg ervoor dat u het niet te veel vult om te voorkomen dat de stoommop druipt terwijl u het gebruikt.

Vervang nu de dop. Draai de dop met de klok mee om deze vast te draaien. De dweil is nu in elkaar gezet.

2. Veeg uw vloeren

Voordat je je Shark Steam Mop gebruikt, moet je de vloer vegen of stofzuigen. Zorg ervoor dat u al het vuil en puin verwijdert dat de vloer kan krassen wanneer u het dweilt.

3. Kies een instelling

De Shark Steam Mop heeft drie standen namelijk stof, dweil en scrub. De stofinstelling is voor lichte reiniging, dweil is voor dagelijkse reiniging en schrob is voor zware reiniging en rommel die op de vloer is geplakt.

Stof

 • Activeren: Druk eenmaal op de aan/stand-by knop.
 • Beoogde oppervlakte: Laminaat, Bamboe, Hardhout, Marmer

Deze instelling is voor lichte reiniging en afstoffen. Het maakt licht vuil los en tilt het op tijdens het ontsmetten van de vloer.

Zwabber

 • Activeren: Druk twee keer op de aan/stand-by knop.
 • Beoogde oppervlakte: Hardhout, Marmer, Tegels, Steen

Deze instelling wordt gebruikt voor dagelijkse reiniging. Het zal kleine rommel van de vloer losmaken en kan het beste worden gebruikt voor matig en zwaar verhandelde vloeren. Het zal ook de vloer ontsmetten.

Schrobben

 • Activeren: Druk drie keer op de aan/stand-by knop.
 • Beoogde oppervlakte: Tegel, Steen, Linoleum; Tapijt met een tapijtzweefvliegtuig; Kan voorzichtig worden gebruikt op hardhouten vloeren, maar is niet bedoeld voor continu gebruik.

Deze instelling wordt gebruikt voor taaie reiniging, vastzittende rommel en vlekken. Het snijdt door het vuil en vuil waardoor het kan worden verwijderd. Het is bedoeld voor het grondig reinigen van drukbezochte gebieden en zal ook de vloer ontsmetten.

4. Zet de Shark Steam Mop aan

Trek het koord van je stoommop uit door aan de quick-release koordhouder te trekken. Pak het snoer uit en sluit het aan op een 120-volt stopcontact. De aan/standby-schakelaar knippert blauw.

Druk er één keer op voor de stofstand. Druk het twee keer aan voor de dweil montuur. Druk er drie keer op voor de scrub-instelling.

5. Reinig uw vloeren

Reinig de vloeren met voorwaartse en achterwaartse bewegingen. Het geweldige aan de Shark Steam Mop is dat hij op elk type vloer werkt. Als u laminaat- of hardhouten vloeren schoonmaakt, verplaats de dweil dan in dezelfde richting als de nerf.

Wanneer de ene kant van het reinigingskussen vies wordt, draai je de dweilkop snel naar de andere kant om je vloer te blijven dweilen. Als u het reinigingskussen moet vervangen, koppelt u de dweil los en wacht u 2 of 3 minuten tot de dweil is afgekoeld. Vervolgens kunt u het reinigingspad of de dweilkop vervangen.

Als de watertank leegloopt, moet u uw dweil opnieuw loskoppelen voordat u deze opnieuw vult.

Om uw tapijt op te frissen of te verzorgen, plaatst u de dweilkop bovenop het tapijtzweefvliegtuig. Gebruik de scrub-instelling. Je beweegt de dweil heen en weer over het tapijt. Dit zal het tapijt niet reinigen, maar het zal het verzorgen. Laat het verfrist en mooi achter.

6. Na gebruik

Wanneer u klaar bent, drukt u op de aan / standby-knop totdat deze blauw begint te knipperen. Je dweil stopt met stomen. Koppel de dweil los en laat hem rechtop staan.

Laat de dweil 2-3 minuten afkoelen voordat je hem hanteert.

Verwijder voorzichtig het reinigingskussen. Je moet de snelsluitingen loslaten en aan de lavendellus trekken. Vermijd het aanraken van de hete pad of vuil.

Leeg nu de watertank door de dop te verwijderen en de tank boven een gootsteen te houden. Vervang de dop wanneer u klaar bent.

Verwijder de dweilkop zodra deze koel genoeg is om veilig te verwijderen.

Bewaar de dweil door hem op te hangen aan een grote haak.

Kun je een shark steam mop gebruiken op laminaatvloeren?

Normaal gesproken zou je laminaatvloeren niet met een stoommop willen reinigen omdat het water de vloeren kan beschadigen. Wel kun je een haaienstoommop gebruiken op laminaatvloeren.

Zet de haaienstoommop eerst op de droogste stand door deze in te stellen op de hoogst mogelijke temperatuur en zo min mogelijk water.

Verplaats nu de dweil met de korrel over de vloer en maak in secties schoon in plaats van te proberen de hele vloer in één keer schoon te maken.

Kun je een shark steam mop gebruiken op hardhouten vloeren?

Je kunt ook een haaienstoommop gebruiken op hardhouten vloeren als de vloeren zijn afgedicht. Zorg ervoor dat je een sterk absorberende microvezel pad gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de vloeren grondig worden gedroogd.

Kies de stofinstelling op uw dweil voor een zachte reiniging en gebruik geen chemicaliën die de afgedichte barrière die uw vloer beschermt kunnen breken of schade aan de vloer zelf kunnen veroorzaken.

Wat te vermijden bij het gebruik van een Shark Steam Mop

Sluit de Shark Steam Mop niet aan voordat je klaar bent om te dweilen. De dweil warmt snel op, zodat je jezelf kunt verbranden terwijl je hem klaarmaakt voor het dweilen.

Laat de stoommop niet stilzitten of te lang op één plek blijven zitten. De stoommop bouwt snel warmte en stoom op. Dit kan uw vloer beschadigen.

Vermijd het inpakken van de stoommop met een vuile reinigingspad. Schimmel en meeldauw kunnen op de pad groeien, wat de reinigingskop kan ruïneren.

Vermijd het gebruik van de dweil met blote voeten. De stoommop wordt erg heet en kan je verbranden als je per ongeluk je voeten dweilt.

Gebruik de stoommop niet zonder water. De dweil kan oververhit raken en beschadigd raken.

Vermijd het gebruik van reinigingsoplossingen, parfums, geparfumeerde oliën en andere chemicaliën in de Shark Steam Mop. Deze chemicaliën kunnen de machine beschadigen.

Vermijd dweilen te dicht bij het toilet en andere armaturen. Het porselein heeft de neiging om koud te zijn. De abrupte temperatuurverandering van de dampend hete dweil kan ervoor zorgen dat het porselein barst.

Behandel de plug niet met natte handen. Je zou jezelf een elektrische schok kunnen geven.

Gebruik de stoommop niet voordat u uw vloeren hebt gestofzuigd of geveegd. Het vuil en puin kan krassen op uw vloer veroorzaken.

Veelgestelde vragen over Steam Mop

Hoe lang duurt het voordat een shark steam mop opwarmt?

Het duurt meestal 30 seconden voordat de haaienstoommop is opgewarmd. Het kan echter langer dan 30 seconden duren de eerste keer dat u de dweil gebruikt.

Kan ik azijn toevoegen aan mijn Steam Mop?

Ja, je kunt een azijnoplossing van 2 kopjes ontsmettingsalcohol, 2 kopjes azijn, 2 kopjes water en drie druppels afwasmiddel toevoegen aan je stoommop. Meng de oplossing in een kom voordat je deze aan de stoommop toevoegt.

Wees voorzichtig wanneer u dit doet, omdat de zuurgraad van een hoge concentratie azijn uw stea zal beschadigendweil.

Gebruik de azijnoplossing ook niet op hardhouten vloeren, tenzij de vloeren zijn afgedicht. Dit komt omdat het zuur in de azijn de chemische afwerking op de vloeren kan beschadigen als ze niet zijn verzegeld.

Waarom is my floor sticky after I Steam Mop?

Als je vloer plakkerig is na het gebruik van je stoommop, dan gebruik je een te hoge concentratie reinigingsmiddelen. Wanneer het zeepsop droogt, laat het een kleverig residu achter. Om te voorkomen dat je vloer plakkerig wordt, gebruik je alleen water in je stoommop.

Een andere reden waarom de vloer plakkerig kan zijn, is dat er een vloeistof met suiker op je vloer is gemorst, zoals sap of een frisdrank. Ontdek welke suikerhoudende vloeistof is gemorst, zodat u de rommel goed kunt opruimen.

Een derde reden waarom je vloer plakkerig kan zijn na het dweilen met stoom, is als je de pad hebt gewassen met een wasverzachter. De microvezeldoek waaruit de pad is gemaakt, kan worden beschadigd door wasverzachter- of drogervellen.

Hoe vul je de Shark Steam Mop Cleaner Bottle bij?

De fabrikant raadt aan om alleen gedestilleerd water in je haaienstoommop te gebruiken. Om de watertank van de haaienstoomdweil bij te vullen, draait u de dop tegen de klok in en verwijdert u deze. Gebruik de vulfles die bij de haaienstoommop is geleverd om de watertank te vullen.

Zorg ervoor dat u de tank niet te veel vult.

Wanneer u klaar bent met het vullen van de tank, vervangt u de dop en draait u deze vast door de dop met de klok mee te draaien.


Shark Steam Mop op vloeren

De Shark Steam Mop is een uitstekende dweil om te gebruiken op vloeren van alle soorten. Je kunt het zelfs gebruiken op hardhouten vloeren en op laminaatvloeren als je voorzichtig bent met de setting en hoe je dweilt. Bovendien zal het de vloer ontsmetten, zodat huisdieren en kleine kinderen veilig en gezond blijven.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   HG kunststofbeschermer Dé beschermer voor uw kunststof vloeren