wat moet je nooit met glassex schoonmaken


Wat moet je nooit met Glassex schoonmaken?

Glassex is een populair schoonmaakmiddel dat vaak wordt gebruikt om ramen en spiegels schoon te maken. Het is echter belangrijk om te weten dat Glassex niet voor alle oppervlakken geschikt is. In dit artikel bespreken we wat je nooit met Glassex moet schoonmaken en waarom.

Wat is Glassex?

Glassex is een merknaam van een reinigingsmiddel dat wordt gebruikt om ramen, spiegels en andere gladde oppervlakken te reinigen. Het product bevat vaak ammoniak, alcohol en andere chemicaliën die vuil en vlekken oplossen en verwijderen.

Oppervlakken die je nooit met Glassex moet schoonmaken

1. Televisieschermen en computermonitoren

Het gebruik van Glassex op televisieschermen en computermonitoren wordt afgeraden omdat het de beschermende laag op het scherm kan beschadigen. Hierdoor kunnen er krassen ontstaan en kan de kwaliteit van het beeld worden aangetast.

2. Plexiglas

Plexiglas is een kunststof die vaak wordt gebruikt voor ramen en andere transparante oppervlakken. Het gebruik van Glassex op plexiglas kan krassen en dofheid veroorzaken, waardoor het oppervlak zijn helderheid verliest.

3. Geverfde oppervlakken

Glassex kan de verf op geverfde oppervlakken beschadigen, vooral als de verf nog niet volledig is uitgehard. Het kan de kleur vervagen en ervoor zorgen dat de verf begint af te bladderen.

4. Marmer en andere natuurstenen

Glassex bevat ammoniak, wat schadelijk kan zijn voor marmer en andere natuurstenen. Het kan de steen aantasten en ervoor zorgen dat het oppervlak dof wordt.

5. Elektronica

Het gebruik van Glassex op elektronica, zoals telefoons, tablets en laptops, wordt afgeraden omdat het de componenten kan beschadigen. De chemicaliën in Glassex kunnen de gevoelige elektronica beschadigen en ervoor zorgen dat de apparaten niet meer werken.

Lees ook:   Waar wasmachines en drogers te kopen (vind de beste deal online)

Wat moet je dan wel gebruiken?

Als je de bovengenoemde oppervlakken wilt schoonmaken, zijn er andere middelen die je kunt gebruiken. Voor televisieschermen en computermonitoren kun je bijvoorbeeld een microvezeldoekje gebruiken dat vochtig is gemaakt met water. Voor plexiglas kun je een speciaal reinigingsmiddel gebruiken dat speciaal is ontworpen voor dit materiaal.

Conclusie

Glassex is een krachtig schoonmaakmiddel, maar het is niet geschikt voor alle oppervlakken. Als je twijfelt of Glassex geschikt is voor het oppervlak dat je wilt schoonmaken, is het altijd beter om een ander schoonmaakmiddel te gebruiken. Dit voorkomt schade aan het oppervlak en zorgt ervoor dat het schoonmaakresultaat optimaal is.

FAQs

1. Is Glassex schadelijk voor mijn gezondheid?

Glassex bevat chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid als je het inslikt of inademt. Zorg er dus altijd voor dat je het product op de juiste manier gebruikt en bewaart.

2. Kan ik Glassex gebruiken om mijn auto schoon te maken?

Nee, Glassex is niet geschikt voor het schoonmaken van auto’s. Het kan de lak beschadigen en ervoor zorgen dat de auto er dof uitziet.

3. Kan ik Glassex gebruiken om mijn keuken schoon te maken?

Ja, Glassex is geschikt voor het schoonmaken van glazen oppervlakken in de keuken, zoals ramen en spiegels. Het is echter niet geschikt voor het schoonmaken van werkbladen, fornuizen en andere oppervlakken.

4. Kan ik Glassex gebruiken om mijn badkamer schoon te maken?

Ja, Glassex is geschikt voor het schoonmaken van glazen oppervlakken in de badkamer, zoals spiegels en douchewanden. Het is echter niet geschikt voor het schoonmaken van tegels, badkuipen en andere oppervlakken.

Lees ook:   Mieren bestrijden in huis | Wat te doen tegen mieren in huis?

5. Hoe bewaar ik Glassex op de juiste manier?

Bewaar Glassex op een koele, droge plaats, buiten bereik van kinderen en huisdieren. Zorg ervoor dat de fles goed gesloten is en bewaar het product niet in direct zonlicht.