12 tips om te voorkomen dat vogels graszaad eten

Vogels zijn echt een zegen in je tuin. Naast die prachtige liedjes en displays voor fotografie en video’s, houden ze je tuin ook veilig voor insecten en ongedierte. Maar ze hoeven er niet te zijn als je net je graszaad hebt genaaid.

Deze zaden zijn een goede voedselbron voor verschillende vogelsoorten, en ze kunnen ook een vuilbad nemen in de vaste stof die je net hebt aangeharkt. Nu weten we allemaal dat het zaaien van zaden een ontmoedigende taak is; daarom moet je weten hoe je vogels weg kunt houden van het eten van graszaden.

In deze gids zullen we enkele maatregelen met u delen die u kunt nemen om de vogels te houden waar u ze wilt hebben.

1. Bescherm het graszaad met een afstotend net

Als je je graszaad gewoon met iets bedekt, houdt het ze uit de buurt van de zaden. Het zaad ligt al op het vaste oppervlak omdat je het licht hebt aangeharkt. Als je ze nu onder het grondoppervlak bedekt, werkt tot 1/8 centimeter dik behoorlijk goed. U kunt drijvende zaadafdekkingen, fijn graszaadgaas, mulches of speciaal vogelnet gebruiken om de vogels van de zaden te houden.

Je kunt de graszaadbeschermer in een later stadium weghalen als je merkt dat het gras zich mooi ontwikkelt. Als je te maken hebt met snel waaiende winden of als die lokale vogels in je omgeving slim genoeg zijn om door de mulch te pikken, dan werkt netten of zaadbedekking.

vogelnet op planten

Deze polyurethaan afstotende netten zijn licht van gewicht. Ze zijn dus niet gevoelig voor meeldauw of schimmel en ze geleiden geen elektriciteit. Bovendien kunnen ze geen chemicaliën of pesticiden opnemen die u op uw planten gebruikt.

Zaadhoezen zijn erg licht en fijn. Je kunt ze direct op de zaden leggen. Als je het net een paar centimeter boven de grond optilt, kan het voorkomen dat de vogels pikken en blijven je zaden veilig. Je moet die randen van het gaas echter beveiligen met de hoop stenen.

2. Gebruik nepuilen of haviken

Het gebruik van nep-roofdieren om de vogels af te schrikken is een goede optie, omdat het lange tijd vrij goed heeft gewerkt. Zaadeters gaan je plek niet bezoeken of op de grond landen als je daar een nep-roofdier hebt geplaatst.

Het is precies de reden waarom vogelverschrikkers zo effectief zijn geweest. Vogels willen niet in het gebied zijn waar ze hun roofdieren op de loer hebben zien liggen. Het kan ze niet schelen hoe lekker het vogelzaad lijkt. Een nepuil, havik of zelfs een rubberen slang werkt vrij goed.

uil lokvogel

Zorg er echter voor dat u regelmatig de positie en plaats van het nep-roofdier verandert, anders zullen de vogels het vermoeden. Zorg ervoor dat u de positie van de nepmodellen verandert om de vogels in hun echte scenario te houden.

De Bird Barrier Rotating Owl Bird Deterrent is een goede optie omdat het er behoorlijk echt uitziet. De roterende kopfunctie van dit model draagt verder bij aan het realisme dat het te bieden heeft. Het zal die zaden van jou zeker veilig houden voor pikkende vogels.

Lees ook:   doucheputje schoonmaken hoe

Aanverwant: 12 tips voor het snel wegwerken van uilen (2022)

3. Bedek het zaad met stro

Voordat je met een hoes gaat, is het beter voor je om je zaden tot 1/8 van een inch onder de grond te harken. Het zal de zaden voorzien van een natuurlijke dekking en je hoeft niet veel te doen om de vogels ervan te weerhouden zaden te eten. Het is normaal gesproken een goed idee om sommige gebieden open te laten voor de bodem om het natuurlijk te houden voor hun groei.

Bij het gebruik van mulch is het beter voor u om losse en lichte mulch te gebruiken. Hooi of stro is hier de meest geschikte optie. Dergelijke mulch zal licht en water toegang geven tot de nieuw ontwikkelde zaden.

gras

Je moet de mulch op zo’n manier verspreiden dat ongeveer 25% van de grond nog zichtbaar is. Het gebruik van een dun laagje stro bovenop de nieuw aangeharkte zaden is een van de oudste methoden om te voorkomen dat vogels pikken.

Totdat de zaden beginnen te ontkiemen, moet je de laag bovenop de zaden houden en vervolgens weghalen. Wanneer de nieuwe spruiten groeien, moet je het stro kwijtraken omdat deze spruiten zonlicht nodig hebben om te groeien.

Lees ook: 12 tips voor het snel wegwerken van kraaien (2022)

4. Gebruik een lokvoeder

Een vogeletend zaadje moet veel moeite doen om toegang te krijgen tot de zaden op de grond. Daarom kun je ze naar een gemakkelijk voergebied lokken waar ze niet veel hoeven te doorlopen om bij hun voedsel te komen.

Je kunt dit doen door ze uit de buurt te houden van het gebied waar je zojuist de zaden hebt gezaaid door een prominente vogelvoeder op te hangen. Maar het moet weg zijn van je gebied dat je wilt beschermen door ze te lokken.

vogel

Die vogels zullen geen aandacht besteden aan je graszaden en zich in plaats daarvan concentreren op het eten van de zaden uit de feeder, wat gemakkelijker voedsel is. Door echter een vogelvoeder in uw tuin te hebben, trekt u meer vogels aan.

Daarom moet u een veilige afstand bewaren tussen het gebied dat u wilt beschermen tegen de vogels en het gebied dat wordt aangewezen voor de vogelvoeder om te bedekken.

5. Bedek het zaad met jute vellen

Jute is een goede keuze omdat het het water doorlaat en de warmte en het licht ook de grond laat bereiken. Graszaden hebben, net als elk ander zaad, de juiste omstandigheden met licht, water en warmte nodig om in een natuurlijk tempo te groeien.

Dat kunnen ze niet als deze elementen worden weggenomen. Jute vellen zijn een goed alternatief voor die stromulch. Toch zijn ze bij uitstek geschikt voor gebieden met winderige omstandigheden.

Burlow

Harde wind kan stromulch wegblazen en je graszaad blijft weerloos tegen die vogels. Als uw tuin hoge winderige omstandigheden heeft, moet u een vel jute over de zaden leggen.

Zorg ervoor dat u de randen van de vellen verankert met behulp van u-pindraden. U kunt deze vellen verwijderen zodra uw graszaden zijn ontkiemd.

Lees ook:   Hoe douchevloeren schoon te maken (10 minuten methode)

6. Leg mulch neer

Mulch is niet alleen nuttig bij het handhaven van het vochtgehalte van de grond; het voorkomt ook elke ontwikkeling en groei van onkruid. Het zorgt ervoor dat uw graszaden de optimale zaadkieming ervaren.

En daarnaast kan het ook zeer effectief zijn tegen de pikkende vogels, zoals we hierboven hebben uitgelegd.

mulch

Zorg ervoor dat je alleen kiest voor een gecertificeerde stromulch die onkruidvrij is. Je kunt het vinden bij de meeste hovenierswinkels. Je kunt dunne laagjes hooi of stro over je graszaden strooien en ervoor zorgen dat tot 75% van de grond ermee bedekt is.

Je graszaad heeft niets anders nodig om zich te verdedigen tegen de pikkende vogels. Verwijder het stro voorzichtig zodra de graszaden zijn ontkiemd.

7. Creëer een geluidsafschrikmiddel

Er zijn verschillende soorten geluidsafschrikmiddelen die je kunt gebruiken om vogels weg te houden van je tuin, waar je je graszaden vers hebt gezaaid. Het beste van deze geluiden is dat je geen specifiek type geluiden nodig hebt om de vogels weg te houden.

Elke vorm van geluid zal werken, en hier is nog een voordeel dat deze afschrikmiddelen voor geluid hebben. Ze zijn bijna onhoorbaar voor de meeste mensen omdat ze ultrasoon zijn.

gras

Dit zijn dus in wezen de geluidshulpmiddelen voor de vogels, maar niet voor mensen. Dus in principe zal je tuin veilig zijn voor een van die pikkende vogels.

U kunt Cleanrth Bird Repeller-technologie gebruiken om ultrasone geluiden te maken; je zult ze niet kunnen horen. Die vogels zullen ze echter horen en ze zullen niet in de buurt van je tuin komen om zaden te pikken.

8. Plant extra zaden

Hier is een bewezen strategie. Het maakt niet uit hoeveel je actief bent in het beschermen van je zaailingen, er zijn altijd enkele kansen dat sommige zaden door de vogels worden geconsumeerd, of sommigen van hen zullen zelfs worden weggeblazen. Sommige van deze zaden hebben ook de neiging om te rotten voor hun kiemfase.

U kunt hiervoor ook vogelvrij graszaad gebruiken. Vogelafstotend graszaad zal zeer effectief zijn omdat je hier niet veel hoeft te doen, omdat het het minst favoriete zaad voor de vogels zal zijn.

groen veld

Niemand houdt van fragmentarische grasgroei in de tuin; daarom is de beste praktijk om wat extra zaden in je gazon te planten. Het zal een goede compensatie zijn voor het verlies van graszaad om welke reden dan ook.

Zorg ervoor dat je minstens 25% tot 30% meer graszaad plant om ervoor te zorgen dat het gras niet in vlekken groeit, en je zult het ook niet overbevolken.

9. Reflecterende scare tape

Een andere goede tactiek om die vogels uit de buurt van je zaailingen te houden, is door reflecterende scare tape te gebruiken. Vogels houden niet van deze reflecterende tapes en ze komen niet in de buurt van de plaats waar deze tapes hangen.

Deze tapes zijn zeer effectief tegen grackles, duiven, ganzen, spechten, reigers, merels en vele anderen.

reflectie van een glazen wand

En als je de tape goed hebt bevestigd, dan gaat het helemaal nergens heen. Bird Deterrent Reflective Tape is een tape van goede kwaliteit die je nodig hebt in je tuin. De reflecterende tape houdt de pikkende vogels weg en je graszaden veilig.

Lees ook:   Tuintegels schoonmaken? 4 manieren om uw tuintegels te reinigen

Je kunt het op de grond gooien of het uit de bomen in de buurt geven. Plakken op de muur of palen zouden ook een goede keuze zijn.

Lees ook: 12 tips om te voorkomen dat vogels naar windows vliegen

10. Orbit motion-activated bird deterrent sprinkler

Hier is nog een effectieve strategie die je kunt gebruiken om die vogels af te weren die achter je graszaden aanzitten. Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van deze bewegingsgeactiveerde sprinkler, afgezien van het afschrikken van vogels.

Het houdt uw tuin waterig en werkt alleen bij het detecteren van beweging. Het zal water over het gras beginnen te sprenkelen wanneer het beweging detecteert of wanneer een vogel zijn territorium betreedt. Bovendien is het een goede manier om ook energie te besparen.

watersproeier

Sommigen van hen komen ook met ingebouwde geluidsafschrikmiddelen. Daarom zijn ze zeer effectief tegen vogels en andere dieren zoals eekhoorns, enz.

Een van de beste producten in deze categorie is de Orbit Enforcer Sprinkler die ervoor zorgt dat vogels, evenals andere indringers, uit de buurt van uw graszaden blijven.

11. Hangende spiraal vogel afschrikmiddel

Het is een andere goede optie als u op zoek bent naar verdere afschrikking. De hangende wervelingen kunnen niet alleen werken als vogelafschrikmiddelen, maar ze kunnen ook een goede keuze zijn om uw tuin te versieren met een beetje ornament. Ze zien er best mooi uit, zeker als de wind er doorheen waait.

vogel

En het mooie is dat je ze ophangt waar je maar wilt. Ze zijn dus ook supereenvoudig in gebruik.

Hanging Spiral Bird Deterrent is een goede keuze als u op zoek bent naar een decoratief decoratief item dat u ook kunt gebruiken als uw vogelafschrikmiddel. Wanneer het beweegt vanwege wind, zal het licht reflecteren dat de vogels die graszaad eten zal afschrikken, en ze zullen er niet aan denken om terug te keren.

12. Gebruik jute over graszaad

Jute is zeer effectief tegen de wind, dus als je in een winderige regio woont, zullen mulch en stro niet erg nuttig voor je zijn. Het rietje wordt weggeblazen zodra de wind aantrekt.

Je wilt niet dat je zaden in zo’n kwetsbare toestand verkeren overgeleverd aan de genade van de pikkende vogels. Daarom kun je voor jute zakken gaan als je de winderige situatie wilt aanpakken. Je kunt ook voor die jute rollen gaan en de vellen direct over de gezaaide grond leggen ter bescherming.

nachtlampje in achtertuin

Je denkt misschien dat deze vellen te zwaar en te dicht zijn om de zaden eronder te laten groeien. Maar je graszaden zullen het er geweldig onder doen. Deze vellen laten de elementen doordringen en laten de zaden alle voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben om te groeien.

Leg gewoon een van de vellen over de zaden en pin het vast met die u-pinnen aan de randen. Zorg ervoor dat u het vel verwijdert zodra het zaad is ontkiemd.