Vind een serieuze verdelger: 11 tips & checklist

In dit bericht leer je welke tips je kunt gebruiken om een serieuze verdelger is te vinden. Helaas zijn er enkele zwarte schapen onder de verdelgers die u onnodige kosten kunnen bezorgen en zelfs uw ongedierteprobleem kunnen verergeren.

In Duitsland is de functietitel “Schädlingsbekämpfer” of “Kammerjäger” onbeschermd. Net als bij coaching kan iedereen zich ongediertebestrijder of verdelger noemen zonder een bepaalde training af te ronden of bepaalde certificaten mee te nemen.

Naast veel gerenommeerde verdelgers hebben zich ook enkele ongekwalificeerde aanbieders op de markt verzameld. Dit maakt het des te belangrijker als je Je verdelger kiezen Neem een kijkje.

Tips voor het vinden van een gerenommeerde verdelger

1 | Vraag het aan vrienden en kennissen

Soms is het het beste als je klikt op Ervaringen in de kennissenkring kan terugvallen. Ken je iemand die in het verleden problemen heeft gehad met ongedierte? Kan een professionele ongediertebestrijder helpen? Zo ja, wat was de ervaring met het bedrijf?

Natuurlijk kan het ongemakkelijk voor u zijn als u contact opneemt met uw familie of vrienden over bedwantsen, vlooien of ander ongedierte. Maar heel vaak ligt de fout niet noodzakelijkerwijs bij u en kan iedereen op de een of andere manier bepaalde plagen in het appartement of huis krijgen. Een persoonlijke aanbeveling voor een serieuze verdelger uit uw regio kan u veel tijd en moeite besparen.

Als je het liever niet aan vrienden of kennissen vraagt of als ze je niet kunnen helpen, dan zullen enkele van de andere tips je helpen een goede verdelger te vinden.

2 | Online onderzoek en reviews

Ten eerste kun je natuurlijk ook zoeken naar verdelgers in jouw omgeving met een klassieke zoekopdracht op Google of Google Mijn Bedrijf/ Google Maps. Voor dit doel zijn de volgende geschikt: Zoekopdrachten zoals “Verdelger + [Stadt] of “Ongediertebestrijder + [Stadt]zodat u de lokale resultaten beter kunt filteren.

In het bijzonder de Waarderingen op Google Maps / Google Mijn Bedrijf kan informatief zijn in uw zoekopdracht. Ook al hoeven de reviews niet allemaal 100% van echte klanten te komen (nep reviews), dan kun je hier een goed overzicht krijgen. Het is niet zo eenvoudig om op grote schaal reviews op Google Maps te vervalsen en je kunt altijd kijken naar de profielen van de reviewers.

Zijn hier Gebruikersprofielen die over het algemeen veel verschillende bedrijven hebben beoordeeld? Welke invloed hebben de andere beoordelingen op u? Of lijken de andere reviews je vreemd?

Sommige gerenommeerde verdelgers vragen hun klanten ook om een beoordeling na een succesvolle ongediertebestrijding, omdat dit een zeer positief effect op hun bedrijf kan hebben. Dus als je tevreden was met je verdelger, kun je je ook bedanken met een kleine beoordeling.

Je kunt ook Google, Facebook of een ander bedrijfsprofiel bekijken om te zien hoe de Exterminator reageert op beoordelingen. Als de verdelger bedankt voor positieve feedback of als hij/zij ook reageert op een minder goede beoordeling, dan is dit een indicatie dat klanten belangrijk zijn voor de verdelger.

3 | Website bekijken en analyseren

Nadat u een lijst met de best beoordeelde verdelgers op Google hebt gemaakt, is het volgende dat u moet doen Website ongediertebestrijding Om te kijken. Want hier vind je veel meer informatie over service, ervaringen, procedures, specialisatie en ga zo maar door.

Lees ook:   13 wasmiddelalternatieven die u kunt proberen

Misschien kun je hier direct te weten komen hoeveel jaar de verdelger al in bedrijf is. En, natuurlijk, wat voor soort ongedierte in de Service aanbod zijn inbegrepen. Niet elke verdelger biedt noodzakelijkerwijs dezelfde diensten aan of is speciaal opgeleid voor bepaalde plagen.

Vooral bedwantsen worden beschouwd als de opperste discipline van ongediertebestrijding. In dit geval kunt u op zoek gaan naar aanwijzingen voor de Ervaring of speciale training met bedwantsbestrijding op de site.

Ook Een Blog of advies sectie kan een ander goed teken zijn dat het bedrijf echt een expert is op het gebied van ongediertebestrijding. Bekijk dus een paar van de artikelen die u ook checklists kunnen bieden om u voor te bereiden op een opdracht, evenals handleidingen voor het bewaken en voorkomen van de betreffende plaag.

Belangrijke punten voor controle tegen fraudeurs

 • Heeft de website een Afdruk? Is het bedrijf een GmbH?
 • Pas op voor verdelgers die alleen gecontacteerd kunnen worden via een 0800- of 032-nummer
 • In het algemeen is een lokaal vast nummer betrouwbaarder voor uw regio / stad
 • Geeft de website u een serieuze indruk of zijn er andere afwijkingen?

4 | Lid van de DSV / speciale kwalificatie

Omdat ongediertebestrijding kan inhouden Pesticiden is gewerkt, moeten de aanbieders natuurlijk weten waar ze rekening mee moeten houden. Omdat het verkeerde gebruik van pesticiden (chemische vergiften) kan leiden tot aanzienlijke gezondheidsproblemen. Een goede verdelger weet dus wat wanneer met welk ongedierte moet worden gebruikt en waar de bewoners voor, tijdens en na de bestrijding rekening mee moeten houden.

Zowel de procedure als de Toepassing van bepaalde middelen/methoden is natuurlijk minder tragisch in sommige plagen dan in andere. Maar als je hele kamer is beneveld met pesticiden door een ongekwalificeerde kracht vanwege bedwantsen en jij / je kinderen / etc. Slaap er dan in, dan kan het snel gevaarlijk of op zijn minst twijfelachtig worden.

Een andere tip als extra bescherming is daarom om vooraf te controleren of de verdelger bv. Lid van de Duitse vereniging voor ongediertebestrijding (DSV) of staat daar in het overzicht per regio. Daarnaast kunnen er vergelijkbare kwalificaties / vervolgopleidingen zijn waarin de verdelgers dienovereenkomstig zijn opgeleid. Kijk dus of je hierover informatie kunt vinden op de website van de aanbieder.

Er zijn ook speciale trainingen, bijvoorbeeld voor professionele bedwantsbestrijding, maar ook voor de bestrijding van ratten, zilvervisjes, farao-mieren en ander ongedierte. Ik had ooit een gesprek met Daniel Krämer van MIBABS ongediertebestrijding. Idealiter heeft de verdelger een soortgelijke training in uw omgeving gevolgd.

5 | Neem contact met ons op en stel vragen

Nadat je de eerste verdelgers hebt bekeken, kun je eerste contact beginnen. Een goede en gerenommeerde verdelger zal vriendelijk uw oproep beantwoorden en eventuele vragen beantwoorden. Zo kan hij of zij laten zien dat uw plaagprobleem alleen wordt genomen en u al eerste antwoorden geven op de procedure, voorbereidingen van uw kant en, indien nodig, grofweg de kosten. Natuurlijk kunt u voor uw verzoek ook gebruik maken van een contactformulier of in het algemeen het e-mailadres van de website.

Lees ook:   Zweetlucht uit schoenen? 7 tips om zweetgeur uit schoenen te halen.

Als de verdelger gehaast reageert, onvriendelijk is of druk op je uitoefent, dan kan dit een Waarschuwingssignaal zijn. Natuurlijk zijn we allemaal wel eens gestrest, maar bij een plaag moet de verdelger jou en je zorgen natuurlijk serieus nemen. Als de ongediertebestrijder niet genoeg tijd voor je neemt, dan kan dit ook wijzen op de latere manier van werken. Als de verdelger niet grondig werkt, kan het ongedierte mogelijk niet duurzaam worden bestreden. Het kan ook een teken zijn van een dubieuze verdelger als hij / zij wil profiteren van je angst of paniek.

In het gesprek kun je ook terecht bij Ervaringen en referenties vraag naar specifieke soorten ongedierte. Vooral bij bedwantsen biedt de vraag naar de ervaring met bedwantsbestrijding. Hier is ook de algemene procedure interessant.

6 | (Gratis) Maak een afspraak voor een bezichtiging

Om een Serieuze inschatting van de kosten , bieden gerenommeerde verdelgers meestal een bezichtigingsafspraak aan. Afhankelijk van de aanbieder is dit soms gratis of gepaard met een klein bedrag. Idealiter vindt u de informatie rechtstreeks op de website van de provider.

Pas na de inspectie kan de verdelger eerlijke offerte om te creëren wat het gevecht zal kosten. Dit komt omdat factoren zoals omvang, oorzaken, type besmetting en lokaal Ook moet rekening worden gehouden met de omstandigheden.

Als er daarentegen geen bezichtigingsafspraak wordt aangeboden of alleen met vaste pakketprijzen wordt gewerkt, dan kan dit een slecht teken zijn. Zelfs als geen open informatie over de prijs , dit kan erop wijzen dat de veronderstelde verdelger gewoon wil profiteren van mensen die hulp nodig hebben en eindigen met een woekerprijs.

7 | Professionele uitstraling en eerste indruk

Bij de eerste bezichtigingsafspraak en voordat de opdracht wordt gegund, kunt u ook de verdelger zelf van dichterbij bekijken. Is dat Uiterlijk en uiterlijk professioneel en wat betekent de invloed van de apparatuur op u? Heeft hij een bedrijfswagen die de bedrijfsnaam weerspiegelt?

Zelfs bij de eerste inspectie in het huis of appartement moet de verdelger overtuigen door professionele uitstraling en in staat zijn om competent en vriendelijk te reageren op uw vragen of de plaag.

8 | Informatie over het plaagprobleem &procedure

Voordat je uiteindelijk een verdelger kiest, moet hij voorlichting over het plaagprobleem in het algemeen. Mogelijke oorzaken, de geplande procedure, voorbereidingen van uw kant en, indien nodig, de uitgebreide effecten op u of uw huisgenoten zijn interessant. Het kan zijn dat je een tijdje niet naar een bepaalde kamer of zelfs het hele appartement kunt gaan.

Soms zijn er ook verschillende benaderingen in de strijd ertegen. U kunt hier ook informeren of het mogelijk is zonder het gebruik van pesticiden of op een meer ecologische manier in het algemeen. Afhankelijk van de methode kunnen verschillende aantallen sessies of afspraken nodig zijn.

Laat u daarom uitgebreid adviseren over het probleem en de procedure. Zeker als je alleen de grote chemische club wordt voorgesteld, dan moet je echt nadenken over een second opinion.

9 | Vraag een second opinion aan

Als u zich niet helemaal op uw gemak voelt bij de beoordeling, het uiterlijk of in het algemeen het aanbod met betrekking tot de kosten van de eerste verdelger, dan kunt u nog steeds een tweede mening Inhalen. Misschien had je toch meerdere aanbieders op je onderzoekslijst staan? Dan kun je ook contact opnemen met de volgende favoriet.

Lees ook:   Dettol Schoonmaakdoekjes Bio afbreekbaar Citrus - 50 stuks

In ieder geval moet u uw beslissing nemen niet alleen van de kosten afhankelijk maken. Soms zijn er hier ook zwarte schapen, waarvan het aanbod in eerste instantie erg goedkoop klinkt, maar die geen idee hebben en het probleem uiteindelijk niet wordt opgelost. Dan kunnen er nog veel meer afspraken komen en moet je uiteindelijk op zoek naar een andere aanbieder.

Of het aanbod lijkt je veel te duur. Zelfs dan moet u een second opinion krijgen.

10 | Bekijk aanbiedings- en betalingsopties

In het geval van een serieus aanbod, naast een eerlijke en transparante prijs, is de Betalingsmogelijkheden wijs. Naast contant betalen en direct ter plaatse, zou het ook goed moeten zijn als u het bedrag betaalt met pinpas, creditcard, eventueel PayPal of per bankoverschrijving naar de bankrekening op de factuur.

Dubieuze verdelgers worden het liefst alleen met contant geld betaald. Over het algemeen is contant betalen natuurlijk prima. Maar als alleen dat wordt geaccepteerd, kan dit wijzen op een dubieus aanbod. Bovendien moet u een gewone factuur via de dienst van de verdelger.

11 | Meld dubieuze verdelgers / oplichters

Ben je het slachtoffer geworden van een dubieuze verdelger, dan kun je dit het beste melden bij het consumentencentrum of de DSV.

Zoek checklist gerenommeerde verdelger

 • Heb je vrienden/kennissen om aanbevelingen gevraagd?
 • Heeft u op Google / Google Maps gezocht naar interessante verdelgers in uw regio?
 • Wordt de verdelger goed beoordeeld op Google Maps en reageert hij op positieve/negatieve feedback?
 • Welke invloed hebben de profielen van de reviewers op Google Maps op u?
 • Maakt de website een serieuze en aansprekende indruk?
 • Vermeldt de website diensten en ervaring met specifieke plagen?
 • Is er zelfs een blog met gidsartikelen, checklists of andere nuttige informatie?
 • Voldoet de website aan de opdrukverplichting?
 • Is de aanbieder een GmbH?
 • Heeft de website een gerenommeerdevast nummer met netnummer uit de regio? (Een mobiel telefoonnummer is ook prima, 0800- of 032-nummers worden soms gebruikt door fraudeurs)
 • Is de aanbieder lid van de Duitse Vereniging voor Ongediertebestrijding (DSV)?
 • Beantwoordt de verdelger uw vragen op een vriendelijke manier?
 • Kunt u een (gratis) bezichtigingsafspraak maken?
 • Worden de kosten transparant en begrijpelijk gecommuniceerd na de inspectie en de eerste beoordeling?
 • Oefent de verdelger geen tijdsdruk op je uit?
 • Lijkt de verdelger u professioneel en vriendelijk tijdens het bezoek (uiterlijk, kleding, bedrijfswagen, uitrusting, expertise)?
 • Kon de verdelger u goed informeren over het plaagprobleem en de geplande procedure?
 • Heb je een tweede assessment gekregen?
 • Is de prijs oké of lijkt het te goedkoop/duur?
 • Zijn er naast contant betalen nog andere betaalmogelijkheden?
 • Ontvangt u een correcte factuur (met bedrijfsnaam, adres, fiscaal nummer)?

Ik hoop dat je met dit bericht in ieder geval iets makkelijker een serieuze verdelger kunt vinden. Want een echte professional lost je ongedierteprobleem het snelst op en krijgt je huis weer ongediertevrij.

Heb je nog andere tips die je kunnen helpen bij het vinden van een gerenommeerde verdelger? Als dat zo is, dan kijk ik uit naar hints in een e-mail. Bedankt!