12 tips voor het snel wegwerken van uilen (2022)

Uilen kunnen in een paar opzichten gunstig zijn voor ons huis of tuin. Ze eten bijvoorbeeld knaagdieren, muizen en andere kleine reptielen en houden hun bevolkingsgroei onder controle. Maar te veel uilen, en te vaak in de achtertuin, zijn slecht. Ze kunnen vrij gemakkelijk op andere kleine vogels jagen.

Uilen zijn nachtvogels en kunnen veel schade toebrengen aan kleine vogels en veedieren. Het is belangrijk om ze ’s nachts weg te houden en ervoor te zorgen dat ze niet jagen in afwezigheid van mensen. Weet je niet hoe je van uilen af moet komen? In deze gids leggen we u uit hoe u zich kunt ontdoen van een uil door middel van stroboscooplichten, het creëren van hoge toonhoogtegeluiden en andere beproefde methoden.

1. Stop met het aantrekken van zangvogels

Als je van uilen af wilt, honger ze dan uit. Kleine weerloze vogels zijn hun favoriete maaltijd (1). Verdring deze vogels niet in uw tuingebied. Als je vogelvoeders op de boom hebt geïnstalleerd om zangvogels aan te vallen, verwijder ze dan onmiddellijk.

Op deze manier beroof je uilen van hun gemakkelijk te vinden prooi en komen ze niet meer terug. Door feeder te verwijderen, wordt het leefgebied van kleine zangvogels verstoord, waardoor er geen overmaat aan prooi voor deze uilen mogelijk is.

Kardinalen

Toch, als je een zangvogel in de buurt wilt houden, zijn er andere manieren om te verkennen. Om conflicten tussen vogels te voorkomen, probeer je gespecialiseerde ultrasonische vogelafweermiddelen. U kunt specifieke frequenties genereren om bepaalde vogels te targeten zonder andere dieren te schaden.

De geluidsgolven kunnen niet worden gedetecteerd door menselijke oren. Deze apparaten zijn effectief als ze gedurende een langere periode worden bewaard. Probeer uw geval van het wegwerken van uilen te bespreken met apparaatproviders om beter advies te krijgen.

2. Creëer hoge geluiden en geluiden

Uilen vermijden meestal elke vorm van contact met een mens. Als u erachter komt dat er ergens rond uw eigendom een uil op de loer ligt, maak dan geluiden. Schreeuwen, schreeuwen en klappen is waar uilen bang voor zijn.

Toenemende menselijke activiteiten in de aanwezigheid van uilen kunnen ervoor zorgen dat ze verdwijnen. Je kunt je zelfgemaakte lawaaimakende opstellingen maken in de buurt van je kippenhok en veranda’s. Probeer aluminium blikjes aan elkaar vastgebonden met een los uiteinde.

gras

Als je uilen in de buurt voelt, trek je gewoon aan het touwtje van het ene uiteinde en zullen blikjes botsen, waardoor vervelend geluid ontstaat. Op dezelfde manier kun je ook een houten klepel produceren. Terwijl je het hebt over geluidsgolven, kun je geavanceerde ultrasonische vogelafstotende middelen uitproberen.

Cleanrth TSBR620 is een van de beste ultrasone apparaten die er zijn. Dit krachtige apparaat kan een oppervlakte van 12.000 vierkante meter scannen. Ft. en kan elke uil van 115 voet afstand detecteren. U kunt schakelen tussen drie werkingsmodi, altijd uit, altijd aan en detectiemodus.

3. Gebruik stroboscooplampen om uilen weg te jagen

Uilen jagen graag in het pikkedonker. Dus als je erin slaagt om dit voordeel van hen te grijpen, is er een kans dat ze niet meer komen. Je kunt het doen door de omgeving te verlichten.

Lees ook:   Hoe een vloerkleed schoon te maken (8 tips van experts)

Uilen hebben specifiek een hekel aan flitsers. Je kunt deze apparaten vinden in een dierenwinkel bij jou in de buurt, of je kunt ze online bestellen. American DJ strobe light is een van de effectieve stroboscooplampen om uilen bang te maken.

nachtlampje in achtertuin

Nadat u de afschrikwekkende stroboscooplampen van de uil hebt geplaatst, installeert u deze volgens de instructies in de buurt van het bewaakte gebied. Vermijd altijd de lichtstralen waarmee gekooide vogels worden geconfronteerd. Het kan de slaapcyclus van deze wezens verstoren.

Het afstandsbedieningsapparaat kan veel kleuren tegelijkertijd produceren, waardoor het voor uilen moeilijk is om onder ogen te komen. U kunt de afstandsbediening gebruiken om het stroboscooplicht te bedienen wanneer u maar wilt. Er is ook een optie voor geluidsregeling.

4. Krijg een haan

Nomaden gebruiken een herdershond om zijn kudde te beschermen tegen wolven en andere roofdieren. U kunt hetzelfde doen als het gaat om het beschermen van uw kippen en vogels tegen roofdieren zoals uilen en haviken. In plaats van een hond heb je een haan nodig.

Haan is de ware bewaker van kippen en zal tot de dood vechten met het roofdier om ze te beschermen. Je kunt ook een haan houden, maar in sommige landen heb je een vergunning nodig om hem mee naar huis te nemen. Zorg ervoor dat u voldoet aan de lokale wet- en regelgeving.

haan

Vee-expert zegt dat 1 haan genoeg is per 8-10 kippen (2). Haan zal constant alert zijn en wanneer uilen verschijnen, zal hij alarm slaan. Het zal de lucht scannen op mogelijke aanvallen van uilen. Maar er zijn weinig nadelen aan het houden van hanen.

Wanneer ze agressief worden, zullen ze de kippen uitputten. Het valt vaak kinderen in huis aan. Hanen kunnen soms luidruchtig zijn, dus zorg ervoor dat je buren niet gestoord worden.

5. Nestopties verwijderen

Nog een long-termijn optie om zich te ontdoen van uilen is om de broedplaats te verwijderen uit de buurt van uw eigendom. Als uilen geen geschikte nestplaats kunnen vinden voor hun paring, zullen ze ergens naartoe gaan. Kijk altijd uit voor gaten in boomstammen en daken.

Als er al een paar nesten in de buurt zijn, benader het dan niet alleen. Uilen kunnen behoorlijk agressief zijn bij het beschermen van hun nakomelingen. Er zijn geregistreerde incidenten van aanvallen van uilen op mensen wanneer ze proberen de omgeving van het nest binnen te dringen.

gazon

In het geval van nabijgelegen nesten, bel professionals in het wild. Ze geven je de richtlijn over hoe je het nest veilig kunt verwijderen. Als u vermoedt dat uw buren gaten op hun dak hebben, informeer dan de autoriteiten en zij zullen ervoor zorgen dat uw buren meewerken.

In het beste geval kunnen die professionals die uilen ergens anders naartoe verplaatsen. Bedek ook uw rookschoorsteen met een transparant vel.

6. Verwijder rustopties

Weet je niet hoe je uilen uit de buurt van de accommodatie kunt houden? Uilen zitten de hele dag op de zitstokken. Ze kunnen hun prooi vanaf elk hoog punt bespioneren en zullen aanvallen als de duisternis zich verspreidt.

Lees ook:   Hoe brandwonden uit tapijt te krijgen

Uilen in bomen zijn gevaarlijk voor kleine vogels op uw terrein. Verwijder alle zitplaatsen die u in en rond 100 meter van uw boerderij kunt vinden en zorg ervoor dat ze worden gekapt. Als je buren bomen hebben, praat dan met hen over je situatie.

groen veld

Vermijd onnodige groei van struiken in uw tuin. Deze dikke struiken kunnen een schuilplaats bieden voor ratten en muizen. Uilen kunnen zich voeden met deze knaagdieren; dit betekent dat ze in de buurt blijven (3). Laat het gras niet te veel groeien.

Het kan hetzelfde probleem veroorzaken van het aantrekken van kleine dieren op zoek naar schuilplaatsen.  Op deze manier hebben uilen geen rustplaatsen om aanvallen uit te voeren na het vallen van de avond. Zoek naar dode boomwagens en verwijder deze zo snel mogelijk uit de buurt.

7. Plaats rustpunten op zitplaatsen

Het verwijderen van bomen en het voorkomen van het perching gebied kan soms moeilijk zijn. In plaats daarvan kun je anti-rustende vogelpieken planten. Het is een andere langetermijnoplossing voor het verwijderen van uilen. Je kunt deze pieken vinden in de bouwmarkt en zelfs online.

Het is eenvoudig te installeren en gaat langer mee. U kunt op de boomtop, ramen en ook in veranda’s plaatsen. Deze spikes, eenmaal geïnstalleerd, vereisen geen onderhoud.  Het verkleint de landingsplaats voor uilen om te zitten. Je kunt er een groot gebied mee bedekken.

vogel spikes

De hoogwaardige roestvrijstalen spike kan elke vogel afschrikken, ongeacht zijn grootte. Deze spikes zijn flexibel en zetten zowel op een glad als oneffen oppervlak. Ze schaden vogels niet, in plaats van ze te voorkomen van elke zitplaats. In zeldzame gevallen kunnen kleine vogels nesten vormen in deze spikes.

Met behulp van de Bird X spikes owl trap kun je een fysieke barrière maken om uilen af te houden. Dit zijn eenvoudig te installeren spikes. U kunt spikelijm, schroeven, spijkers of banden gebruiken om ze op uw veranda en voordeur te plaatsen.

8. Installeer spiegels om de natuur na te bootsen

Probeer je de oude schooltijd te herinneren. We zouden de kraai nooit op de muur van ons huis laten zitten. En als we er eentje kwijtraken, dan gaan we op zoek naar de volgende. Zo is het ook met de uilen.

Wanneer een uil ziet dat er een andere uil in de arena is, zal hij nooit meer terugkomen. Het enige wat je hoeft te doen is een ronde spiegel te installeren met een reflectie van een andere uil.

reflectie van een glazen wand

Soms wordt het hawk globe genoemd. De uil ziet er zijn spiegelbeeld in en beschouwt het als een andere uil. Op deze manier denkt het dat er concurrentie is en gaat het op zoek naar ergens anders.

Globe spiegels zijn online te vinden en in een huisverbeteringswinkel bij u in de buurt. Je moet deze wereldbol installeren op het pad van uilen die landen. Zorg ervoor dat het op een goede plaats is geïnstalleerd om alle kanten van de boerderij te bedekken.

Lees ook:   wat is schoonmaken

9. Gebruik een havik of andere roofdier lokvogel

Net als hawk globe kun je ook de lokvogel van een havik of zelfs uil weer plaatsen. Lokvogels worden al duizenden jaren door mensen gebruikt.

Om gewassen of zaden tegen vogels te beschermen, wordt een lokvogel in het midden van het veld geplaatst. Volgens onderzoek is de lokvogel van de rode havik effectiever dan andere vogels. Havik wordt gevreesd door veel vogelsoorten.

havik

Moderne havikslokkers zijn gemaakt om hun hoofd te bewegen, net als een echt roofdier. Uiteindelijk komen vogels na een paar dagen achter lokvogels, vooral de duiven.

Om ermee om te gaan, moet je het een paar keer per week verplaatsen. Metalen lokmodellen zijn realistischer dan de plastic.

10. Bedek uw vee with netto

Vogels kunnen ook rommelen met de tuin en andere plantages in het pand. Om vogels te beschermen tegen uilen en andere roofdieraanvallen, bedek het met nylon gaas. Pluimveegaas is ook de beste optie.

Nylon gaas is effectief en goedkoop wanneer u het gebruikt om uw vee te bedekken. Het gaat langer mee dan nylon en is gemakkelijk op te hangen.

vogel achter hek

U kunt het gemakkelijk vinden op een nabijgelegen hardware- of bevoorradingswinkel. Wanneer uilen uw vogels en eigendommen bedekt vinden, zullen ze ergens anders voedsel zoeken. Er zijn nog veel meer voordelen van het afdekken van uw vee.

Artsen raden altijd beperkte interactie met vee aan. Op deze manier kunt u uw blootstelling aan elke ziekte minimaliseren. Tegelijkertijd kunt u ook plantages en gewassen redden.

11. Voeg een vogelverschrikker toe

Vogelverschrikkers in de gewassen zijn al duizenden jaren in gebruik. Je kunt het ook in je tuin, tuin of vogelnet doen. Het resultaat is hetzelfde. Je kunt je doe-het-zelf vogelverschrikker helemaal opnieuw maken.

Er zijn ook weinig bewegingen beschikbaar op de markt. Als uw vogelverschrikker statisch is, moet u deze elke 2-3 keer per week verplaatsen.

kraai scarer

Moderne elektrische vogelverschrikkers kunnen waterspatten naar binnendringende uilen gooien. Uilen zijn niet zo slim om erachter te komen of het een echt mens is of niet.

Ze zullen andere plaatsen vinden om voedsel te zoeken. De beste positie om een vogelverschrikker te plaatsen is die waar vogels het vanuit alle richtingen kunnen zien.

12. Gebruik nachtlampjes

Uilen jagen ’s nachts en de kans op een aanval op vogels is ’s nachts groot. Als er voldoende licht rond het pand is, zullen er geen uilen verschijnen. Als vogels en vee zich in het verblijf bevinden, moet er licht rond het verblijf branden.

achtertuin

Het maken van licht in het net is geen goede gewoonte. Het kan hun slaappatroon en algehele groei verstoren. Bewegingsgeactiveerd licht is ook een goed idee. Een onmiddellijke lichtflits zal een uil nog meer bang maken dan constante bliksem.

Aanverwant: Hoe lang leven uilen? (Uil Levensverwachting)