15 tips om haviken weg te houden [Op menselijke wijze]

Haviken zijn echt majestueuze vogels, maar dat betekent niet dat je ze rond je eigendom wilt laten hangen. Hun neiging om kleine dieren op te pakken, maakt ze een bedreiging voor pluimveehouders, konijneneigenaren en gezinnen met kleine huisdieren. Dus als je je afvraagt hoe je haviken op een humane en efficiënte manier weg kunt houden, lees dan verder.

1. Installeer een uilenkooi

Hoewel deze vogels angstaanjagende roofdieren zijn, kunnen ze ook prooi worden. Dus als je wilt weten hoe je haviken van je tuin kunt wegjagen, moet je weten wat deze jagers kan opjagen.

Hawks roofdieren bestaan meestal uit grotere roofvogels zoals uilen en adelaars. Overigens jagen deze vogels ook op dezelfde dieren die haviken graag eten.

Als deze vogels denken dat haviken vijanden aanspraak hebben gemaakt op uw eigendom, zullen ze dat doen omdat ze niet veilig zijn en omdat ze een zware concurrentie om voedsel zullen hebben.

Helaas is het moeilijk om een roofdier van haviken in te huren om op uw eigendom te patrouilleren. En zelfs als je dat zou doen, zul je hetzelfde probleem hebben om kleine dieren veilig te houden. Dus de beste manier om van haviken af te komen door ze af te schrikken, is door een nep-havikroofdier te gebruiken.

Havik lokroofdieren zijn geweldige afschrikmiddelen als je de juiste kiest en deze op de juiste manier gebruikt. Levensgrote, realistisch ogende uilenkooien die grillige bewegingen maken, zijn zeer effectief in het wegjagen van haviken.

Maar houdt een nepuil haviken lang weg? Het antwoord is ja, maar alleen als je moeite doet om het om de paar dagen te verplaatsen. Je kunt het niet voor altijd op één plek laten staan en verwachten dat het haviken afstoot. Deze vogels zijn slim en zullen de nep van de uil kennen als hij gewoon blijft zitten.

2. Bescherm je vogelvoeders

Als u ’s ochtends wakker wilt worden met vogelzang, is de kans groot dat u een vogelvoeder of twee op uw terrein hebt geïnstalleerd.

Helaas kun je die prachtige zangvogels onbedoeld naar hun dood leiden.

Zodra haviken weten dat lokale vogels een populaire ontmoetingsplaats hebben, kun je er zeker van zijn dat ze op de vleugels wachten om naar binnen te duiken voor de dood. Dit geeft een geheel nieuwe betekenis aan ‘vogelvoeder’, nietwaar?

De meest voor de hand liggende oplossing zou zijn om de feeder te verwijderen, maar dat wil geen wil. Als je haviken uit de buurt van vogelvoeders wilt houden, hoef je ze alleen maar te bedekken.

Vergeet niet dat haviken hun prooi van bovenaf zoeken. Ze duiken naar beneden en nemen het weerloze dier of de vogel mee. Als ze niet kunnen zien wat ze zoeken, kun je die kleine vogels veilig houden.

U kunt dit doen door uw vogelvoederbak onder een dakluifel, een paraplu, een tuinhuisje of laaghangende boomtakken te verplaatsen.

Een andere manier om zangvogels veilig te houden, is door een gekooide vogelvoederbak te krijgen. De repen houden haviken weg van hen terwijl ze eten. Als u ook uw vogelvoer uit de buurt wilt houden van pestkoppen zoals grackles of duiven, doet dit ook het werk!

3. Jaag haviken bang met geluidsafschrikmiddelen

Als je wanhopig op zoek bent naar hoe je haviken van je eigendom kunt wegjagen, vraag jezelf dan af: waar zijn haviken bang voor?

En je zult merken dat bepaalde geluiden op bepaalde frequenties wonderen kunnen doen om deze vogels af te leiden. Om geluid effectief te laten zijn, moet het grillig, luid en irriterend zijn voor vogels, maar niet voor mensen en huisdieren.

De handigste manier om dit te doen is om een ultrasone vogelverjager te krijgen. Deze is een goede keuze omdat het veel aanpasbare instellingen heeft voor volume, frequentie en gevoeligheid. Als u vindt dat het geluid te onophoudelijk of te irritant is voor uw huis, kunt u zich dienovereenkomstig aanpassen.

twee luidsprekers

Het wordt ook geleverd met stroboscooplampen die ’s nachts als een extra afschrikmiddel fungeren.

Het instellen van een anti-havik ruisafschrikkingsapparaat is net zo eenvoudig als het aansluiten en ergens plaatsen waar je deze vogels niet wilt hebben.

Plaats het in de buurt van pluimvee- en konijnenkooien om uilen en haviken ervan te weerhouden in de buurt te komen. Of je kunt het aan de muur van je achtertuin hangen om ze te ontmoedigen om erin te duiken.

Het gebruik van geluid is een van de beste hawk-insectenwerende middelen voor degenen die zich bewust zijn van de impact op het milieu. Zonder giftige residuen, geen nadelige milieueffecten en helemaal geen kans om haviken te verwonden, is het gemakkelijk te zien waarom deze ultrasone vogelafstotende apparaten zo populair zijn.

4. Installeer rustpunten op perching gebieden

Het verwijderen van alle potentiële perching-gebieden kan ervoor zorgen dat uw eigendom er kaal en schaduwloos uitziet.

Maar het elimineren van deze roofdier stalking punten is een van de beste havik afschrikking methoden die er zijn. Dus wat kun je doen?

In plaats van dat rustgebied te verwijderen, zoek je een manier om het voor haviken moeilijk te maken om vast te houden. Op deze manier ben je in staat om het perching gedrag witho te stoppenut het wegwerken van het perching oppervlak.

De handigste manier om dit te doen, is door overal te installeren waar u denkt dat deze vogels kunnen wachten. De hengels die uitsteken maken het een precaire baarsplek voor haviken.

Lees ook:   Dettol Reinigingsdoekjes Power & Fresh Citrus 110 stuks

Ze besluipen hun prooi een tijdje, dus comfort en stabiliteit is iets dat ze zoeken op uitkijkpunten. Met roosting spikes maak je die richel onleefbaar en ontdoe je je van haviken.

Spikes komen meestal in segmenten, waardoor het gemakkelijk te installeren is op basis van de lengte van de richel. U kunt segmenten achter elkaar installeren of een ruimte ertussen laten om meer gebied te bestrijken.

Het is het beste om deze te installeren op oppervlakken die op zichzelf staan. Er zijn gevallen waarin deze spikes op richels recht tegen de muur worden geplaatst.

De combinatie van de spikes en de muur dienen als goede ondersteuning voor nesten. Dus als u niet wilt dat er vogels op nestelen, installeer het dan correct.

5. Bedek uw vee met net

Als je een boer in de achtertuin bent die een paar kippen of kwartels grootbrengt, moet je wanhopig zijn om erachter te komen hoe je haviken uit de buurt van je kudde kunt houden.

De angst dat een ander slachtoffer kan worden meegenomen, kan je bang maken om ze zonder toezicht in de open lucht achter te laten.

Dus hoe houd je haviken weg van kippen? Het eenvoudige antwoord is om anti-haviksnetten ertussen te plaatsen in de vorm van een kippenhok.

Een kippenhok is eigenlijk als een grote kooi waar kippen waardevolle buitentijd kunnen hebben. Het heeft de dubbele taak om de kudde binnen te houden en potentiële roofdieren buiten te houden.

vogel achter hek

Terwijl de muren kippen beschermen tegen honden en katten, is het belangrijkste afschrikmiddel van de kippenhok het plafond.

Het bouwen van uw eigen kippenhok met behulp van gaas en hout kost moeite en knowhow, maar het is een goede keuze als u het wilt aanpassen aan uw behoeften en uw ruimte. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat het gaas dat u gebruikt sterk en duurzaam is.

Als het bouwen van je eigen kippenhok buiten je ligt, kun je een kant-en-klare kippenhok kopen. De eenmalige installatie is eenvoudig met de set instructies die erbij wordt geleverd. Zorg ervoor dat u er een koopt die is gemaakt van hoogwaardig metaal.

6. Verwijder hawk-uitkijkpunten

Je zoektocht om erachter te komen hoe je haviken kunt afschrikken, begint met het kennen van hun gedrag.

Deze vogels houden ervan om hun prooi vanuit een uitkijkpunt uit te zetten, wachtend tot het moment dat ze in de open lucht zijn en klaar voor het oprapen liggen.

Het hebben van een handige plek om op te zitten is essentieel voor deze roofdieren. Daarom is een eenvoudige manier om van haviken in de achtertuin af te komen, deze uitkijkpunten te verwijderen.

Haviken houden van een duidelijk zicht wanneer ze hun prooi besluipen, dus pas op voor hoge bomen die alleen staan, dode takken zonder bladbedekking en nutspalen.

Als je al haviken hebt die boven krijsen, probeer dan te zoeken waar ze zitten.

Kap bladloze takken of bomen die alleen staan. Trek deze vogels af van het neerstrijken van nutspalen door ze af te dekken met anti-vogelpennen of metalen kegels.

Idealiter moeten alle potentiële uitkijkpunten binnen een straal van 100 meter van uw huis worden geëlimineerd. Haviken kunnen scherpe ogen hebben; zelfs zij zullen het moeilijk vinden om prooien te besluipen in een tuin 100 meter verderop.

Zonder een handige baars in de buurt, zullen haviken groenere weiden zoeken die een ononderbroken en close-up zicht op hun voedsel bieden.

7. Verwijder voedselbronnen

De beste manier om haviken weg te houden, is door de reden waarom ze rond je huis hangen te verwijderen. En het enige dat ervoor zorgt dat deze vogels steeds weer terugkomen, is als je huis een eat-all-you-can hawk-buffet serveert.

Dus wat eten haviken? Dit zijn relatief kleine roofdieren, dus haviken eten dieren die kleiner of slechts iets groter zijn dan ze zijn.

In de typische residentiële achtertuin eten haviken meestal klein gevogelte zoals kippen of kwartels en kleine knaagdieren zoals ratten, woelmuizen en eekhoorns. Konijnen, kleine kikkers en kleine slangen zijn ook eerlijk wild. Van deze vogels is zelfs bekend dat ze puppy’s en kittens dragen!

vier kleurrijke prullenbakken

Als je achtertuin voedselbronnen heeft die er toch niet horen te zijn, zoek dan manieren om ze kwijt te raken.

Schrik knaagdieren en eekhoorns af door het afval te beveiligen, de toegang tot gewassen en fruit te voorkomen en afschrikmiddelen toe te passen – controleer populaties van grote insecten die u mogelijk in uw huis hebt met milieuvriendelijke insectenwerende middelen.

Zorg er gewoon voor dat alles wat je gebruikt om de voedselbronnen van een havik kwijt te raken, de havik zelf niet schaadt. Dus het gebruik van gif en lijmvallen is een no-no.

Vergeet niet dat deze vogels pro zijntected door federale wetgeving, dus controleer met uw wildlife control wat u kunt gebruiken om veilig van haviksvoedsel af te komen.

8. Neem een haan

Haviken zijn grote problemen voor pluimveehouders. Als je een havik hebt die kippen doodt voor de deur, voelen we voor je. Maar maak je geen zorgen, er is een manier om het te stoppen.

Als je iets tussen haviken en kippen wilt laten staan, is een haan je antwoord. Deze grote vogels hebben de grootte en ingebouwde wapens om het op te nemen tegen haviken.

Lees ook:   Hoe aluminium te reinigen en aanslag te verwijderen

Hun scherpe klauwen en snavels in combinatie met hun felle behoefte om kippen te beschermen, maken ze een groot haviksafschrikmiddel voor kippen.

Het kopen van een haan voor je kippen is als het krijgen van een bodyguard voor je schapen.

haan

Maar voordat u er een krijgt, moet u uw lokale wetgeving controleren. Sommige gebieden vereisen papierwerk om een haan mee naar huis te nemen.

Dit om hanengevechten te reguleren, een bloedsport die begrijpelijkerwijs de woede van dierenrechtengroepen oproept.

Als je er een kunt krijgen, plaats hem dan in de buurt van de coup om haviken van kippen af te schrikken. Laat het rondzwerven terwijl kippen op de grond pikken.

Zorg ervoor dat je maatregelen afdwingt om te voorkomen dat je haan agressief wordt tegenover de kippen. Je wilt dat hij zijn energie richt op het beschermen van kippen tegen haviken.

9. Neem een waakhond

Als je van een havik af wilt die kippen doodt, overweeg dan om een waakhond te nemen. Alleen al de aanblik van een hond die op uw eigendom patrouilleert, is genoeg om haviken ervan te weerhouden het zelfs maar te proberen.

Maar onthoud voor alles dat het krijgen van een hond – vooral een die groot genoeg is om haviken af te schrikken – een grote verantwoordelijkheid is.

De enige keer dat u zou moeten overwegen om een hond te nemen om uw kudde te beschermen, is als u klaar bent om u volledig in te zetten voor het bezit van huisdieren: van voedsel tot training tot dierenartsrekeningen en alles daartussenin.

Stel dat je klaar bent om deze verantwoordelijkheid op je te nemen, gefeliciteerd! Je bent in voor een havikvrije toekomst. Idealiter kan je hond goed overweg met kippen en is hij groot genoeg om niet door een havik te worden meegevoerd.

hondenportret

Het kan een goed idee zijn om een ras te kiezen met een geschiedenis van het beschermen van andere dieren, omdat ze eerder het juiste temperament en instincten voor de baan hebben.

Maar vergeet niet dat harde geluiden en beweging van een groot dier voldoende zijn om een havik weg te jagen. Dus als je een hond hebt die graag blaft en graag door de tuin rent, heb je het al gedekt.

Als je je afvraagt hoe je haviken kunt wegjagen met een hond, hoef je hem / haar alleen maar op verschillende momenten van de dag uit te laten en wanneer je de kippen uit laat. Het onvoorspelbare schema en de associatie van de kudde met een hond zullen haviken ervan weerhouden om binnen te vallen.

10. Maak een vogelverschrikker

Vogelverschrikkers worden al sinds de oudheid gebruikt om gewassen te beschermen. Het lijkt erop dat onze voorouders ook moeite hadden met vervelende vogels. Maar wat toen voor hen werkte, kan vandaag de dag nog steeds voor ons werken.

Vogelverschrikker is misschien de populaire naam, maar scare-bird is meer geschikt. Alle vogels, ongeacht zaad-eten, insecten-etende of dierlijke etende, houden meestal niet van het gezelschap van mensen.

Dus zelfs als je idee van een vogelverschrikker in een veld ligt, bereikt het hebben van een humanoïde figuur die de wacht houdt in je tuin hetzelfde effect.

kraai scarer

Dus hoe maak je je eigen havik vogelverschrikker? Je hebt twee smalle planken hout nodig om een kleine letter ’t’ te maken. Trek een oud shirt aan of een button-down.

Voor het broekje pak je een oude spijkerbroek en knip je een gat door het kruis zodat de verticale plank erdoor kan komen. Laat de benen bungelen voor extra beweging als het waait. Vul dan je “scarehawk” op met stro of hooi.

Vergeet niet dat als je haviken van je tuin wilt wegjagen, je het zo realistisch mogelijk moet maken.

De vogelverschrikker moet op mensenmaat zijn en veel grillige, onvoorspelbare bewegingen veroorzaken. Als het je lukt om het te laten draaien, nog beter! Verplaats het elke 2-3 dagen, zodat de haviken denken dat de enge stroman rondloopt.

11. Maak haviken bang met reflectie

Een van de veiligste en goedkoopste hawk-afschrikkingsmethoden is het gebruik van reflecterende oppervlakken. Deze objecten vangen het licht op en produceren onverwachte felle flitsen die haviken wegjagen.

U kunt uw eigen doe-het-zelf tuinreflectoren maken met huishoudelijke artikelen zoals aluminiumfolie, oude cd’s, reflecterende tape of kleine spiegels. Gebruik gewoon een touwtje om ze over je open tuin te hangen.

Als u een handige optie wilt, kunt u ook kant-en-klare tuinreflectoren kopen. Deze zijn gemakkelijker te installeren, ontworpen om duurzaam te zijn voor gebruik buitenshuis en gemaakt om zoveel mogelijk licht te vangen.

Deze reflecterende staven zijn spiraalvormig om meer facetten te geven van waaruit licht kan worden gereflecteerd en ook om een onnatuurlijke wervelende beweging te helpen creëren.

hangende cd's

De combinatie van vreemde bewegingen en felle flitsen is geweldig in het wegjagen van haviken.

Je kunt ook deze groovy holografische uilen proberen. Er zijn drie havikafstotende kenmerken: het regenbooghologram dat lichten verblindend reflecteert, de gele roofdierachtige ogen die zijn ontworpen om het dier te laten denken dat hun bewegingen worden gevolgd, en klokken die plotselinge geluiden uitzenden wanneer ze door de wind worden bewogen.

Lees ook:   Dettol Allesreiniger Spray Power & Fresh - Multireiniger - 500ml x2

Hang deze gewoon over je tuin of in de buurt van structuren van de dieren die je probeert te beschermen, en de haviken zullen op hun hoede zijn voor je eigendom.

Door deze over je tuin te rijgen, creëer je een geweldig haviksafschrikmiddel voor kleine honden die meestal in huis zijn, maar naar buiten mogen om zindelijk te worden.

12. Vermijd grondvoeding

Het is een fijn gevoel om vogelvoer op de grond te strooien en vogels naar je tuin te zien komen en de zaden en granen te plukken. Helaas is grondvoedende vogels ook een goede manier om haviken op de grond te voeren.

Terwijl deze kleine vogels gericht zijn op het pikken aan de grond, worden ze zich niet bewust van enig gevaar dat in de buurt op de loer ligt.

Het zijn sitting ducks op wijd open grond, waardoor ze gemakkelijk kunnen plukken voor haviken. Wanneer ze zich realiseren dat het gevaar nabij is, is het al te laat.

De havik is extreem snel en stil wanneer hij besluit om naar binnen te duiken voor de kill. Daar is het immers voor gebouwd.

vogelvoer

Een manier om het roofzuchtige succes van de havik te minimaliseren, is door het voeden helemaal te vermijden. Als deze vogels niet worden gevoerd in lage feeders of op de grond, is de nauwkeurigheid van de havik lang niet zo goed.

Als u nog steeds wilt dat vogels uw huis bezoeken, zijn er andere manieren om te voeden die hen minder kwetsbaar maken voor havikaanvallen.

Dit, in combinatie met andere anti-haviksmaatregelen, kan helpen de zangvogels veilig te houden zonder de haviken te schaden.

13. Bied onderdak aan zangvogels

Als u vogels wilt voeren zonder haviken uit te nodigen voor een buffet, kan dit worden gedaan door strategische positionering en landschapsarchitectuur.

Door dekking en plaatsen om je te verstoppen te geven, kun je de weegschaal in het voordeel van de prooi kantelen in plaats van het roofdier. Plaats uw vogelvoeder in de schaduw van bomen – hoe dichter, hoe beter.

Haviken moeten hun prooi van bovenaf zien om naar beneden te duiken, maar als hun zicht wordt belemmerd door takken en bladeren, zullen ze hoogstwaarschijnlijk missen.

vogel

Zorg voor lage struiken, bossige en bladachtige planten en een dikke borstel binnen 8 voet van uw vogelvoeder. Op deze manier, zelfs als een havik probeert een kleine vogel te nemen, heeft de potentiële prooi veel schuilplaatsen in de buurt om naartoe te vliegen.

Houd hier rekening mee wanneer u uw huis aan het inrichten bent. Kies bomen en planten die inheems zijn op uw locatie, want dit zijn ook wat de lokale vogels gewend zijn.

Je kunt fruit, bloemen en zaaddragende planten planten om meer vogels aan te trekken. Deze natuurlijke vogelvoeders vullen zichzelf niet alleen elk seizoen aan, maar bieden ook bladbedekking om vogels te beschermen tegen roofvogels.

14. Weg met vogelvoeders

Vogelvoeders zijn magneten, niet alleen voor vogels, maar ook voor kleine dieren. Chipmunks, eekhoorns en ratten genieten allemaal van hun bezoeken aan vogelvoeders.

Deze kleine plagen storten zich op het voedsel, waardoor je je afvraagt waarom je geen tweets hoort, zelfs als al je vogelvoer aan het einde van de dag weg is.

Maar het aantrekken van kleine dieren en vogels zal zeker haviken aantrekken. Zodra ze zich realiseren dat uw eigendom een voedergat voor hun prooi heeft, kunt u er zeker van zijn dat ze zullen zitten en wachten.

achtertuin

Ze kunnen op maandag een kolibrie meenemen tijdens het ontbijt en vervolgens een rat hebben voor de lunch op woensdag.

Vogelvoeders bieden een breed scala aan voedsel aan haviken, dus ze zullen zeker genieten van rondhangen bij u thuis.

En als je kippen, konijnen of kleine honden in de buurt hebt, kunnen deze roofvogels in plaats daarvan hun aandacht op hen richten.

Het veiligste is om je vogelvoeder volledig kwijt te raken. Het snijdt de toeleveringsketen voor haviksvoedsel bij de wortel af.

Zonder vogels, eekhoorns, eekhoorns of knaagdieren om zich mee te voeden, zal de havik naar groenere weiden vliegen.

15. Bel een professional

Als je alle trucs in het boek hebt geprobeerd om haviken weg te jagen en toch laat die havik die in je achtertuin hangt jou en je dieren nog steeds niet alleen, dan wil je misschien wildlife control-diensten inschakelen.

Deze jongens weten hoe ze zich moeten ontdoen van haviken die je huis als hun eigen huis hebben gemarkeerd. Zorg ervoor dat u een legitieme inroept wildlife control bedrijf dat zich houdt aan de staatsvoorschriften.

Deze vogels geven je nu misschien een hel, maar je wilt ze niet uitroeien uit het lokale ecosysteem. Ze helpen voorkomen dat knaagdieren en plaagpopulaties stijgen en dragen bij aan de biologische diversiteit.

Het is om deze redenen dat haviken door de wet worden beschermd. Afhankelijk van de staat kunnen er boetes of zelfs gevangenisstraf zijn als deze vogels slecht worden behandeld.

Het inhuren van een professioneel wildbeheerbedrijf kan duurder zijn dan het zelf te doen, maar de expertise en apparatuur die ze hebben om ervoor te zorgen dat uw eigendom havikloos blijft.

Met hun hulp kunt u uw dieren veilig houden zonder deze waardevolle leden van het ecosysteem te schaden.

Aanverwant: