15 Tips voor het snel wegwerken van bijen [Op menselijke wijze]

Er is geen twijfel over hoe goed bijen zijn voor de tuin. Maar het hebben van een bijenkorf in je achtertuin brengt het risico van bijensteken voor jou en je gezin met zich mee. Hier zijn de beste tips om op verschillende manieren van bijen af te komen.

1. Gebruik een bijenspray

Bijensprays elimineren bijen door zich op hun zenuwstelsel te richten. Dit veroorzaakt verlamming en uiteindelijk de dood. Deze bevatten sterke chemicaliën die schadelijk zijn voor insecten en kunnen nadelige bijwerkingen veroorzaken voor mensen en huisdieren.

PT Wasp Freeze II is een spray-on insecticide dat doodt bij contact. Positioneer jezelf op 15 voet of minder afstand van de korf en begin met spuiten.

Het komt uit in een douche in plaats van een beek, waardoor het een groter gebied kan bedekken. De chemicaliën werken hun magie zodra ze op de bij vallen. Verlamming is onmiddellijk en ze sterven binnen enkele minuten.

vleermuisafweermiddel

Het is het beste om dit ’s nachts toe te passen wanneer de meeste bijen in de korf zijn. Op deze manier hoeft u maar in één gebied te spuiten. Vergeet niet dat bijenspray contact vereist om te werken, dus je moet binnen het territorium van de kolonie zijn om het te gebruiken.

Ze kunnen worden bedreigd door uw aanwezigheid en u aanvallen, dus draag beschermende uitrusting om steken te voorkomen. Merk op dat dit een bijenspray is voor gebruik in de tuin of buitenshuis.

Goede ventilatie is vereist om onbedoelde inademing van de aerosol te voorkomen. Toch is het goed om een mondkapje te dragen Neem voorzorgsmaatregelen om dit uit de buurt van kinderen en huisdieren te houden.

2. Gebruik poederstof

Het gebruik van insecticide poeder is je beste manier om van het bijennest en alle bijen daarin af te komen. Net als bijensprays gebruikt dit actieve ingrediënten die verlamming en de dood veroorzaken.

Bayer Tempo Dust is een insecticide poeder dat tot de beste bijendodende spray op de markt van vandaag behoort. Je kunt een duster kopen voor eenvoudigere toepassing, maar de fles waarmee deze wordt geleverd, werkt net zo goed.

Plaats de bol gewoon in de korf of het nest en knijp een paar keer om het poeder af te zetten. Het is het beste om dit ’s nachts te doen wanneer de meeste bijen binnen zijn. Het duurt een paar uur, maar het is zeer effectief in het doden van de kolonie.

poeder op vloer

Delta Dust Insecticide onderscheidt zich door een volledig waterdicht insecticide te zijn en is goedgekeurd voor gebruik in voedselverwerkende bedrijven.

Vul een hand of power duster slechts half met het poeder om voldoende luchtruim mogelijk te maken. Een beetje schudden voor gebruik zou een fijne, nauwelijks waarneembare stoflaag moeten creëren. Breng aan in openingen en spleten waar bijen binnenkomen.

Zoals met elk insecticide, moet je voorzichtig zijn om inademing en contact met de huid te voorkomen. Veeg overtollige stoffen af die van de spleten vallen en op oppervlakken terechtkomen waar mensen of huisdieren bij kunnen komen.

3. Installeer een elektrische bug zapper

Als je wilt weten hoe je bijen in huis kunt verwijderen zonder de dreiging van gifstoffen, is een bug zapper je beste gok. Een elektrische bug zapper zendt ultraviolette stralen uit die insecten aantrekken.

Wanneer ze te dichtbij vliegen en het raster raken, worden ze geëlektrocuteerd met een kort “zap” -geluid. De dode insecten vallen op de basis of op de grond, wat zorgt voor een gemakkelijke opruiming.

Bug Zapper

PestNot Bug Zapper is effectief op een verscheidenheid aan insecten, waaronder bijen. Het levert 2000 volt elektriciteit die bijen snel doodt. Maar zelfs met deze hoogspanning is het verrassend kostenefficiënt op elektriciteit.

De waterdichte kop maakt het gebruik ervan tijdens het regenseizoen mogelijk. Het ziet eruit als een lamp die een blauwe gloed uitzendt die insecten aantrekt binnen een straal van een hectare.

Het enige wat je hoeft te doen is het in een stopcontact te steken het dichtst bij waar je bijen hoort zoemen en het aan een haak te hangen. Mogelijk moet u een verlengsnoer gebruiken als het nest ver weg is. Dit werkt het beste ’s nachts in een positie dicht bij de bijenkorf. Zorg ervoor dat je het regelmatig controleert om de dode bijen op te ruimen.

4. Gebruik azijn

Deze voorraadkast heeft veel toepassingen, maar niet veel mensen weten dat het een goed bijenwerend middel is. Het is een optie als u geen chemische insecticiden wilt gebruiken voor de bijwerkingen.

Het is ook goed als je bijen liever afstoot dan doodt. Merk op dat deze volledig natuurlijke oplossing mogelijk niet zo effectief is als andere methoden als de besmetting zwaar is.

Hoewel er geen sluitende studie is die uitlegt waarom azijn kan worden gebruikt om bijen af te schrikken, wordt ook aangenomen dat het vies ruikt, hun ademhalingsfunctie verstoort en verstikking veroorzaakt.

azijn in een glas

Er zijn verschillende manieren om azijn te gebruiken als bijenwerend middel. Een daarvan is door ze te verdrinken in water. Vul meerdere blikjes met water en doe er een paar druppels in van azijn in elk.

Lees ook:   wanneer vijver schoonmaken voorjaar

Plaats ze vervolgens strategisch in de buurt van de korf. Je kunt ook een doe-het-zelf bijenafweermiddel maken door gelijke delen water en azijn in een spuitfles te mengen.

Bijen die in deze oplossing zijn gecoat, vinden het moeilijk om te vliegen. Als u de azijnspraymethode gebruikt, zorg er dan voor dat u beschermende uitrusting draagt bij het naderen van de korf.

5. Gebruik een ultrasoon ongediertewerend middel

Interessante trivia: Bijen hebben geen oren. In plaats van een geluid te horen, voelen ze het door gespecialiseerde organen op hun antenne en hun benen. Deze pikken luchttrillingen op die bijen gebruiken om te communiceren.

Neatmaster Ultrasonic Pest Repeller is een bijennestverwijderingsapparaat dat profiteert van hun gevoeligheid voor geluid. Dit zendt geluiden uit in drie omgevingen: bionische golven, elektromagnetische golven en ultrasone golven.

De eerste twee zijn niet detecteerbaar voor het menselijk oor, waardoor het een onopvallende methode is om van honingbijen af te komen. De derde instelling is het beste voor zware plagen en kan door mensen worden gehoord.

afschrikking voor insecten

Merk op dat sommige huisdieren de frequentie kunnen horen, dus pas op voor hun reactie wanneer u deze inschakelt. Voor degenen die een honingbijenafweermiddel willen hebben dat niet giftig is, geen onderhoud vereist en gemakkelijk en gemakkelijk te gebruiken is, is dit misschien de methode voor u.

Dus hoe bijen af te weren met behulp van dit ultrasone apparaat? Steek hem gewoon in een stopcontact op 20-100 cm van de vloer en binnen een straal van 1200 vierkante voet van de bijenkorf en je bent klaar om te gaan.

Het geluid dringt niet door muren of obstakels, dus je hebt er een nodig voor elke kamer als het een bijenplaag binnenshuis is. Als het buiten is, heb je geen probleem.

6. Plant bijenafstotende planten

Als je je hoofd krabt en nadenkt over hoe je bijen weg kunt houden met de dingen die ze aantrekken, begrijpen we waar je vandaan komt. Bijen zoeken planten op om nectar te krijgen. Dus hoe zouden planten ze afstoten?

De waarheid is dat er maar heel weinig planten zijn die fungeren als effectieve bijenafschrikmiddelen. Komkommers hebben zure schillen die bijen en wespen verwijderen.

Pennyroyal, neem, munt, kruidnagel, eucalyptus en citronella hebben allemaal sterke geuren die bijen afschrikken. Rode germaniums en rode goudsbloemen behoren tot de weinige bijenwerende planten die bloemen produceren.

munt

Bijen zien de kleur rood niet en zullen massaal naar deze bloemen trekken, denkend dat ze stuifmeel hebben. Maar deze hebben weinig stuifmeel en hebben een geur die aanstootgevend is voor deze bijen. Kruikplanten zijn geweldige natuurlijke bijenverdelgers.

Deze vleesetende planten vangen insecten op in hun kruikachtige structuur en verteren ze. Doe onderzoek naar welke planten het makkelijkst te kweken zijn in jouw omgeving. Dit is een goede manier om problemen met bijenkorfappartementen op te lossen, omdat pesticiden gevaarlijk zijn om in kleine ruimtes te gebruiken.

Afgezien van het planten van bijenafstotende planten, wilt u misschien ook bijenaantrekkende planten verwijderen of ze op zijn minst in de verste hoek van uw eigendom plaatsen. Vervang bloemen door lommerrijk blad, zodat bijen geen nectar hebben.

7. Steek een citronella kaars aan

We noemden al dat citronella een sterke geur heeft die bijen afstoot. Als je geen groene vingers hebt, kun je hetzelfde effect bereiken met een citronellakaars.

Citronella kaarsen zijn veel gemakkelijker te vinden. Ze zijn verkrijgbaar in warenhuizen en kaarsenwinkels. Deze verkopen als warme broodjes omdat ze alles afstoten, van bijen tot wespen en muggen tot vliegen.

Plaats een citronellakaars in de buurt van de korf en steek deze ’s nachts aan. Dit is de beste tijd om dit te doen, omdat de meeste bijen thuis zijn.

kaars

Bovendien krijg je een aangename geur die door je raam waait terwijl je slaapt. Een andere variant hiervan zou zijn om citronella etherische olie te kopen en een olieverspreider te gebruiken om de geur in de omgeving te laten doordringen.

Het voordeel is dat je de olie makkelijk kunt verversen voor een andere geur. Een citronellakaars is niet giftig en laat geen residuen achter. Het wordt gebruikt om bijen af te weren, niet om ze te schaden.

Als je bijen bij je weg wilt houden, maar ze vrij wilt laten om de aarde te bestuiven, is dit een goede manier om dat te doen. Maar voor zwaardere plagen heb je misschien iets sterkers nodig.

8. Gebruik mottenballen

Mottenballen en bijen zijn als olie en water: ze mengen niet. Maar wat weerhoudt bijen van deze opslag?

Mottenballen zijn in feite insecticiden in de vorm van ballen. In een proces dat sublimatie wordt genoemd, transformeren mottenballen na verloop van tijd van vast direct in damp. Daarbij geven de deeltjes die kenmerkende vers-uit-opslaggeur af.

Mottenballen kunnen worden gemaakt van naftaleen of paradichloorobenzeen. Naftaleen niet oply verdrijft bijen in huis, maar het doodt ze ook. Voordat u deze chemische stof gebruikt, moet u het ergens veilig bewaren, omdat het giftig kan zijn als het wordt gegeten of ingeademd door mensen en huisdieren.

mottenballen

Gebruik dit niet als je buurtbijenhouders hebt die honing oogsten, omdat het het product kan besmetten en ongeschikt kan maken voor menselijke consumptie. Een relatief veiligere optie zou paradichloorobenzeen zijn.

Lees ook:   The Pink Stuff - Ultimate Alles Bundel

Het stoot bijen af, maar doodt ze niet als het in kleine hoeveelheden wordt toegepast. De bijwerkingen bij kinderen en huisdieren zijn niet zo erg als bij naftaleen. Ouderwetse originele mottenballen zijn gemaakt van 99,75% paradichloorobenzeen.

Als je een bijenprobleem in de tuin hebt, doe de mottenballen dan in oude kousen of wikkel ze in kaasdoek. Gebruik een touwtje om ze bij de bijenkorven te hangen. Hoe meer je zet, hoe sterker de geur. Dit maakt een sterker afschrikmiddel, maar verhoogt ook de kans op bijwerkingen. Zorg ervoor dat kinderen en huisdieren niet in de buurt van het gebied komen.

9. Maak een bijenval

Het vangen van bijen is een manier om ze kwijt te raken. Het houdt in dat ze in een container worden gelokt waar ze gemakkelijk in kunnen komen, maar waar ze moeilijk uit kunnen ontsnappen.

Er zijn speciaal gemaakte bijenvallen beschikbaar, maar de principes die deze effectief maken, kunnen gemakkelijk worden gerepliceerd met behulp van items die u in uw huis vindt.

Alle bijenvallen hebben een smal toegangspunt tot een grote ruimte. Een zoete oplossing wordt erin geplaatst om ze te lokken. De bijen worden aangetrokken, komen binnen door een klein gat en zitten gevangen als ze de uitweg niet kunnen vinden.

bijenval

Een doe-het-zelf bijenval kan worden gemaakt van een fles van 2 liter. Snijd het in tweeën op ongeveer vijf centimeter van de opening. Keer vervolgens de bovenste helft om in de onderste helft. Het moet eruit zien als een trechter.

Bevestig de twee stukken met een nietmachine of heavy-duty tape. Als je klaar bent, doe je er een zoet mengsel in. Het meest effectief zou kunstmatige nectar zijn, omdat dit hun natuurlijke voedsel is. Andere opties zijn rietsuiker of ahornsiroop gemengd met water.

Als het je doel is om de bijen te doden, stop dan een paar centimeter van de oplossing erin om ze te verdrinken. Maar als je ze liever vangt en ze in een ander gebied vrijlaat, zodat ze kunnen blijven bestuiven, stop dan een kleinere hoeveelheid erin.

10. Gebruik kaneel voor verplaatsing

Kaneel is een veelzijdig kruid, maar niet veel mensen weten dat het geweldig is om bijenkorven kwijt te raken. Dit natuurlijke bijenafweermiddel heeft een stank die bijen moeilijk te verteren vinden.

Als hun nest naar kaneel ruikt, hebben ze de neiging om op zoek te gaan naar een andere plek om te verblijven. Je kunt gemalen kaneel in de buurt van of op hun korf strooien. Zorg er wel voor dat je beschermende uitrusting draagt, want sommige bijen kunnen je aanvallen zodra ze een snuifje van de aanstootgevende geur krijgen.

Je zult dit een paar dagen moeten volhouden om de gewenste resultaten te krijgen. Als je er veel poeder in doet, zie je dat er wat bijen in blijven steken.

kaneel

Het poeder lijkt beweging moeilijk te maken en sommige mensen melden dat gemalen kaneel bijen kan doden. Het gebruikelijke resultaat is echter bijenkorfverplaatsing.

De resultaten zijn misschien niet onmiddellijk, maar aan de positieve kant kun je op natuurlijke wijze en zonder de nadelige effecten van chemische pesticiden van bijen afkomen. Het is ook een goede manier om bijen te laten verdwijnen zonder ze allemaal te doden.

Je kunt kaneel ook verwerken in een zelfgemaakte bijenpreventiespray. Een paar druppels kaneelolie in een kopje babyshampoo kunnen helpen om honingbijen kwijt te raken.

11. Gebruik knoflookspray

Knoflook heeft een scherpe, pittige geur waar bijen en andere insecten niet van houden. Dit is een gemakkelijk huismiddeltje om van bijen af te komen, omdat alles wat je nodig hebt al in je keuken staat.

Voordat we bespreken hoe je honingbijen kunt verwijderen met knoflook, is het de moeite waard om te vragen waarom het in de eerste plaats werkt. Een studie gepubliceerd in het Journal of Insect Science toonde aan dat knoflookextract acute toxiciteit veroorzaakt bij bijenlarven en verminderde lichaamsmassa en verminderde loopactiviteit bij volwassen bijen.

Om een sterk afweermiddel te maken met knoflook, heb je twee volle koppen knoflook en een half kopje net gekookt water nodig.

Teentjes

Plet de knoflook of hak hem fijn en leg hem in heet water. Laat het een nacht staan om het mengsel te laten trekken. Zeef vervolgens de vloeistof in een spuitfles en gooi de grote stukken knoflook weg.

Je kunt een beetje chilivlokken of hete pepersaus toevoegen om het mengsel te versterken. Het toevoegen van een klodder afwasmiddel helpt eieren en larven te smoren.

Je kunt het mengsel op bloeiende planten spuiten om de voedselbron van de bijenkolonie te verwijderen. Als je beschermingsmiddelen hebt, kun je proberen deze rechtstreeks op de korf te spuiten.

12. Geef je gazon regelmatig water

Als je bijen hebt die hun nesten in de grond maken, is het besproeien van je gazon een van de gemakkelijkste huismiddeltjes voor bijen. Je weet dat je gemalen bijen hebt als je kleine gaatjes ziet in de droge plekken in je tuin.

In tegenstelling tot uw typische bijenkolonies, zijn deze bijen solitair. Een vrouwtje paart met een mannetje en graaft zich in de grond om te nestelen en haar larve uit te broeden.

Lees ook:   HG wand en vloervoegen beschermer Dé optimale voegenbeschermer

Het goede ding is, grondbijen zijn behoorlijk rustig wat bijen betreft. Als u echter allergisch bent voor bijensteken, is het nog steeds beter om voorzichtig te zijn en ze te verdrijven.

watersproeier

Grondbijen geven de voorkeur aan grond die droog is omdat ze zich er gemakkelijk in kunnen ingraven. Als je een plaag hebt, betekent dit dat je tuin meer water en vegetatie nodig heeft.

Door je gazon een of twee keer per dag water te geven, maak je de omstandigheden ongunstig voor grondbijen. Vochtige grond kan de larve begraven en een voedingsbodem zijn voor bacteriën en schimmels.

Het stimuleert ook de groei van planten. Extra bodembedekker maakt het moeilijk voor bijen om zich in te graven.

13. Gebruik een insecticide

Bijen in muurscheuren en spleten vormen een uniek probleem voor huiseigenaren overal ter wereld. Het is niet alleen belangrijk om bijen kwijt te raken, maar ook om de gaten op te vullen, zodat deze het volgende seizoen niet door bijen of door ander ongedierte kunnen worden gebruikt.

Dus als u zich afvraagt hoe u zich van bijen kunt ontdoen en tegelijkertijd kunt voorkomen dat ze terugkomen, is dit product een goede keuze voor u.

De meest voorkomende bijensoorten die huisschade veroorzaken zijn timmermansbijen. Zoals hun naam al doet vermoeden, werken ze met hout, ze boren er gaten in.

spray

De Carpenter Bee Control Kit is speciaal gemaakt voor dit soort plagen. Het bevat een spray-on insecticide-oplossing, een insecticide stofpoeder en pluggen om de gaten af te dichten. Bovendien moet u een handspuit kopen voor de oplossing en nitrilhandschoenen voor bescherming.

De spray-on wordt eerst verdund met water en besproeid op gebieden waar de bijen naartoe gaan. Nadat de oplossing is opgedroogd, wordt het poeder op dezelfde gebieden of op de bijen zelf afgestoft.

Wacht twee weken om de bijen in contact te laten komen met de insecticiden en breng ze verder in het nest. Als je geen bijen meer ziet, gebruik dan de treborpluggen om de gaten op te vullen die de timmermansbijen in het hout hebben geboord.

13. Water en zeep

PS! Raadpleeg een natuurprofessional / imker voordat u overweegt om bijen zelf te verwijderen. Dit is gevaarlijk en je moet beschermende uitrusting gebruiken.

Het oplossen van je bijenprobleem met water en zeep klinkt verleidelijk omdat de materialen gemakkelijk beschikbaar zijn, maar dit is een van de gevaarlijkste om uit te voeren.

Het is gegarandeerd dat bijen op je afkomen als je dit probeert, dus je moet volledig beschermd zijn en een back-up ontsnappingsplan hebben voor het geval het misgaat. Als je allergisch bent voor bijensteken, moet je deze optie niet eens overwegen.

Zeepwater werkt omdat de zeep een wasachtige coating vormt op de bijen en de korf. Dit schaadt het vermogen van de bijen om door lucht en sneden van de luchttoevoer van de korf te bewegen.

een bubbel

Een effectieve zeepoplossing is gemaakt van ten minste 10 ml afwasmiddel of waszeep gemengd in een emmer water. De sleutel is om het zo schuimig en bruisend mogelijk te maken.

Je kunt ervoor kiezen om het over de korf te gieten, maar dat zou betekenen dat je heel dicht bij de bijen en hun steken komt. Het kan ook moeilijk zijn om dit te doen als de korf zich hoog bevindt. Een gemakkelijkere manier zou zijn om het zeepsop van veraf te spuiten met behulp van een slang.

Zelfs van een afstand is dit gevaarlijk. In de tijd die nodig is voordat de zeep in werking treedt, kun je al worden overspoeld door bijen. Het is het beste om te investeren in een goed imkerpak als je deze methode wilt proberen.

15. Bel een professional

Als u bijen weg wilt houden met behoud van de veiligheid van uw familie en de bijen zelf, kunt u het beste een imker bellen.

Imkers hebben meestal hun eigen bijenstal of bijenboerderij. Ze zorgen voor deze insecten om hun honing te oogsten en bestuivingsdiensten te bieden. Er zijn mensen die het als hobby doen en anderen die het als een bedrijf doen.

Hoe dan ook, hun expertise en apparatuur stellen hen in staat om de waardevolle service te bieden om bijen uit uw huis te verwijderen. Daarom moeten zij op passende wijze worden gecompenseerd.

persoon spuit chemicaliën

Imkers zullen bijen verwijderen en overbrengen naar een ander gebied. Als u ze van uw huis naar een andere hoek van uw eigendom wilt verplaatsen, kunnen ze dat niet doenhoed voor jou.

Maar als je geen ruimte hebt voor een bijenkorf, kunnen ze de bijen naar een omgeving brengen waar ze kunnen gedijen, ver weg van menselijk contact. Imkers hebben de voorkeur boven ongedierteverdelgers omdat er echte waarde is om deze insecten in leven te houden.

Hoewel ze geen goede huisgasten zijn, spelen bijen een grote rol bij het in leven houden van onze bossen en gewassen. Imkers zijn de sleutel tot een win-winsituatie waarin u uw huis bijenvrij kunt houden terwijl u de aarde vol houdt.

Aanverwant: