15 Tips voor het snel wegwerken van vleermuizen [Op menselijke wijze]

Vleermuizen spelen een vitale rol in het ecosysteem als ongediertebestrijders en bestuivers. Maar omdat vleermuizen een gezondheidsrisico vormen door de mogelijke overdracht van zoönotische ziekten, is het noodzakelijk om ze uit de buurt van mensen te houden. Leer hoe je vleermuizen effectief en humaan kunt verwijderen – zonder de knoflook.

1. Vul gaten en dicht scheuren af

In het wild hangen vleermuizen overdag graag rond in grotten. Bij afwezigheid van deze grotten zullen ze elke donkere ruimte innemen die hen beschutting en bescherming biedt tegen roofdieren. Gezien dit, is het gemakkelijk te begrijpen waarom het gebruikelijk is om vleermuizen in schoorstenen, vleermuizen op zolders, vleermuizen in muurscheuren en vleermuizen in dakranden te hebben.

Als je mogelijke toegangspunten wegdoet, is dat een reden minder voor vleermuizen om je huis te kiezen. Dit is de beste manier om een vleermuisbesmetting te voorkomen. Als je echter al vleermuizen in huis hebt, zorg er dan voor dat geen van hen erin gevangen zit voordat je de gaten begint te vullen.

scheur in een muur

Professionals vullen het gat meestal met een metalen gaas dat moeilijk is voor dieren om doorheen te kauwen, maar toch kneedbaar genoeg om in spleten van verschillende vormen en maten te passen. Stuf-fit Copper Mesh is een geweldige optie omdat het vlekbestendig, roestvrij en kauwbestendig is.

Nadat je het geheel hebt gevuld, gebruik je een schuimkit die uitzet om de kleine gaatjes in het gaas op te vullen. Pur Black Foam is een populaire optie onder ongedierte- en wildbestrijdingsbedrijven.

Het wordt geleverd in een blik dat in een schuimpistool moet worden geladen voor toepassing. Gebruik veiligheidsuitrusting en zorg voor een goede ventilatie, omdat dit schadelijk is bij inademing. Een paar uur later stolde het materiaal en vulde de scheuren volledig op.

2. Gebruik een natuurlijke vleermuis repeller

Als u wilt weten hoe u vleermuizen op een eenvoudige, gemakkelijke manier kunt afschrikken, zijn vleermuisafstotende sprays een goede optie. Deze zijn gemaakt van synthetische chemicaliën of natuurlijke ingrediënten die onaangenaam zijn voor vleermuizen.

Vleermuisspray kan vleermuizen ervan weerhouden te nestelen en vleermuizen ervan weerhouden te rusten wanneer ze worden toegepast op strategische toegangspunten, rustplaatsen en holle ruimtes.

Bonide Bat Magic is een populair vleermuisafweermiddel. Het bevat essentiële oliën van pepermunt en groene munt die geuren afgeven waar vleermuizen niet van houden. Deze natuurlijke producten zijn niet schadelijk voor de vleermuizen, andere dieren en mensen in de omgeving.

vleermuisafweermiddel

Om dit product te gebruiken, plaatst u eenvoudig een pakket in het deel van uw huis waar de vleermuizen hun nest hebben gemaakt. Eén pakket kan tot 150 vierkante voet ruimte bedekken.

Je kunt ze ook aan de muur plakken of aan dakranden hangen. Omdat dit product een natuurlijk vleermuisafweermiddel is, is het biologisch afbreekbaar en vereist het geen speciale veiligheidsmaatregelen.

Dit kan het beste worden gebruikt om vleermuizen weg te houden of om de vroege stadia van besmetting te stoppen. Dit is misschien niet genoeg om vleermuizen te verwijderen die hun kolonie stevig in uw huis hebben gevestigd. In deze gevallen kunnen andere ongediertebestrijdingsmaatregelen voor vleermuizen effectiever zijn.

3. Installeer een vleermuisnet

Het installeren van een vleermuisnet is een andere manier om te voorkomen dat de vleermuizen uw huis opnieuw binnenkomen. Waar een vleermuiskegel gebruikt kan worden voor kleine gaatjes, kan een vleermuisnet het beste gebruikt worden om een groot gat of meerdere kleine die zich in de buurt van elkaar bevinden te bedekken.

Observeer waar u vleermuisactiviteit in uw huis ziet en identificeer hun toegangspunten. Schat de grootte in en knip indien nodig het vleermuisnet door.

Zet de bovenhoeken een paar centimeter boven de toegangspunten vast en laat hem naar beneden hangen. Hierdoor kunnen de vleermuizen onder het net uitvliegen. Maar wanneer ze proberen terug te komen, zijn ze verward door de aanwezigheid van het net.

vogelnet

Bird Barrier StealthNet Bat Net is een populaire optie. Het is gemaakt van geweven monofilamenten van UV-bestendig polyethyleen. De dunne strengen helpen het onopvallend te maken om de esthetiek van uw huis te behouden.

Maar vanwege het materiaal is het bestand tegen breuk en blijft het intact in verschillende weersomstandigheden. Hoewel zeldzaam, is het mogelijk voor vleermuizen om vast te komen te zitten in het net. Als dit gebeurt, probeer dan geen doe-het-zelf vleermuis te verwijderen.

Het hanteren van een levende vleermuis is gevaarlijk en kan de overdracht van zoönotische ziekten veroorzaken. Dus wie moet je bellen om van vleermuizen af te komen die vast zijn komen te zitten in je net? Laat het over aan de professionals in het wild en ongediertebestrijding om u en uw gezin veilig te houden tijdens het extraheren van het gevangen dier.

4. Installeer een lokvleermuishuis

Als u wilt weten hoe u vleermuizen weg kunt houden en kunt voorkomen dat ze terugkomen, kunt u overwegen een lokvleermuishuis in de buurt te installeren. Er gaat niets boven een beter huis om hen te verleiden om het jouwe met rust te laten.

De Songbird Essential Bat House Kit maakt het bouwen van een lokvleermuishuis eenvoudig. Het wordt geleverd met stukken die je nodig hebt om een huis te bouwen voor je ongewenste gasten. Het is gemaakt van gesneden cederhouten planks die in elkaar passen.

Lees ook:   Zorg voor delicate stoffen

Het wordt geleverd met een eenvoudig te volgen reeks instructies die zelfs een kind kan maken. Het is een geweldige manier om iedereen in het gezin te betrekken bij het wegwerken van vleermuizen terwijl je de kinderen leert hoe ze het dierenleven moeten respecteren.

vleermuishuis

Vergeet niet dat vleermuizen geweldig zijn in het onder controle houden van insectenpopulaties, dus het is goed om ze in de buurt te hebben. Maar voordat je koopt, doe onderzoek naar de vleermuissoorten waarmee je te maken hebt om te weten welke grootte vleermuishuis je nodig hebt.

Vleermuizen worden vaak geassocieerd met duisternis, maar hun huizen moeten dagelijks minstens zes uur zon krijgen. Installeer het op een betonnen of houten structuur in plaats van een boom om de kans te verkleinen dat roofdieren hen bereiken.

In feite is het het best geplaatst op 20-30 voet van de dichtstbijzijnde boom. Idealiter moet de bodem van het vleermuishuis 12-20 voet van de grond zijn en minstens 10 voet boven eventuele vegetatie.

5. Verwijder voedselbronnen uit je tuin

Prime bat onroerend goed bestaat uit een trifecta van een gezellig huis, veiligheid tegen roofdieren en beschikbaarheid van voedsel. Als u het moeilijk vindt om vleermuizen uit uw huis te verwijderen, is de kans groot dat uw eigendom alle vakjes aanvinkt.

Het eerste wat je moet doen is weten met welke vleermuissoorten je te maken hebt. Sommige vleermuizen eten insecten, sommige vleermuizen eten fruit, terwijl de meeste een mix van beide eten. Als je ziet dat hun favoriete voedsel groeit of rondvliegt in je tuin, is het tijd om veranderingen aan te brengen.

groen veld

Veel voorkomende vleermuis-aantrekkende insecten zijn kevers, motten en vooral muggen. Veel huishoudens die last hebben van vleermuizen die rusten, hebben ook last van een muggenprobleem. Dat oplossen helpt niet alleen om van vleermuizen af te komen, maar houdt ook uw gezin veilig tegen door muggen overgedragen ziekten.

Als u een insecticide gebruikt, zorg er dan voor dat u er een krijgt die geen schadelijk is voor vleermuizen of andere dieren in de buurt. Fruitetende vleermuizen zijn niet bijzonder kieskeurig en houden van een verscheidenheid aan fruit.

Let op de vruchten in uw tuin en overweeg om ze te laten bedekken met vogelgaas om toegang te voorkomen. Sommige vleermuissoorten nippen ook aan nectar, dus misschien wilt u uw bloembedopties heroverwegen.

6. Implementeer een vleermuiskegelafschrikmiddel

Als je een vleermuisnest op je zolder of een holle ruimte in je huis hebt, is de kans groot dat je niet zeker weet of ze allemaal zijn vertrokken voordat je de opening verzegelt. Het laatste wat je zou willen is de opening blokkeren en per ongeluk een vleermuis of twee erin vangen.

Je hebt dus een vleermuisverwijderingsmethode nodig waarmee ze eruit kunnen vliegen, maar die voorkomt dat ze er weer in vliegen. Dit wordt gedacht achter het principe van uitsluiting, waarvan veel professionals zeggen dat het de beste manier is om van vleermuizen af te komen.

Dat is waar producten zoals de Bird Barrier Batcone 2 Bat Deterrent binnenkomen. Het dient als een eenrichtingsdeur waar vleermuizen in uw huis kunnen vertrekken, maar niet opnieuw kunnen binnenkomen. Deze vierkante buis is gemaakt van heavy-duty kunststof. De basis is uitgerust met gaten voor eenvoudige installatie.

zolder met vleermuizen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Spijker de basis gewoon vast aan een opening die de vleermuizen gebruiken om in en uit je huis te komen. Zorg ervoor dat u de buis naar de grond richt om het moeilijker te maken voor vleermuizen om binnen te komen.

Tijdens de nacht zullen veel van de vleermuizen naar buiten gaan om zich te voeden. Wanneer ze terugkeren, merken ze dat ze niet door de opening naar binnen kunnen. De smalle, naar beneden gerichte buis laat ze niet toe om door te vliegen.

De eerste paar dagen kunnen de vleermuizen zich rond de opening verzamelen in een poging om terug te keren naar hun huis. Ze zullen zich echter uiteindelijk realiseren dat uw huis niet langer levensvatbaar is en vertrekken om een betere plek te vinden om hun kolonie op te zetten.

7. Installeer felle lichten

Op dezelfde manier dat vampiers kunnen worden afgestoten door de zon, zo kunnen vleermuizen worden afgestoten door fel licht. Maar hoe vleermuizen te verwijderen met behulp van licht?

Vergeet niet dat vleermuizen het meest actief zijn tijdens de nacht. Het komt waarschijnlijk omdat er minder insectenetende vogels zijn om mee te concurreren om voedsel en minder roofdieren die rondrennen om zich zorgen over te maken.

Wanneer vleermuizen moe zijn van een lange nacht voeden, willen ze slapen en rusten. Dat is niet iets wat ze kunnen doen met felle lichten in hun nest.

Projectoren

Een goede manier om een vleermuis uit je huis te krijgen is door DJ Flash DMX 800 Watt Strobe Light te gebruiken. Dit rave party-hoofdbestanddeel vervult een andere functie wanneer het in het nest van een vleermuis wordt geplaatst.

Tijdens het holst van de nacht, zie je je angsten onder ogen en plaats je de stroboscooplichten waar hun nest is. Richt het naar boven, omdat vleermuizen vaak aan het plafond hangen en laten het dan aan.

Lees ook:   Veripart VPSZ103 stofzuiger met zak

Wanneer de vleermuizen terugkomen als de dageraad aanbreekt, zullen ze merken dat de dageraad plotseling hun donkere hoekje is binnengedrongen. Vleermuiss houden er niet van om hun schoonheidsslaap te laten onderbreken door knipperende lichten, dus ze zullen ergens anders willen verblijven.

8. Gebruik mottenballen

Het zal je misschien verbazen dat je opslag nietje een behoorlijk goed vleermuisafschrikmiddel is. Het actieve ingrediënt is naftaleen, dat giftig is voor motten en andere insecten.

Van de verschillende vleermuisverwijderingsproducten is dit het enige chemische afweermiddel dat is geregistreerd voor gebruik binnenshuis. Mottenballen voor vleermuizen werken omdat de vaste vorm van naftaleen direct in damp verandert in een proces dat sublimatie wordt genoemd.

Deze deeltjes veroorzaken braken, duizeligheid en misselijkheid bij vleermuizen, maar het is alleen dodelijk in extreem hoge hoeveelheden. Mottenballen worden het best gebruikt voor kleine ruimtes die niet worden bezocht door mensen of andere dieren.

mottenballen

Grotere ruimtes vereisen een grote hoeveelheid mottenballen. De aanbeveling is om 5 pond naftaleen per 2000 kubieke voet achter te laten. Merk op dat dit een goede manier is om vleermuizen op zolder kwijt te raken, maar geen geweldige manier om ze buiten te houden.

Zodra de naftaleendeeltjes verdwijnen, zullen de vleermuizen waarschijnlijk terugkeren. Voordat u mottenballen gebruikt, moet u rekening houden met de veiligheid van uw huis. Zorg ervoor dat u uw familieleden uit de buurt houdt van de kamer of het gebied waarin u de mottenbal plaatst, omdat het inademen van naftaleen ernstige bijwerkingen heeft.

Het is het beste om ze in een hoog gebied te plaatsen, niet alleen omdat vleermuizen samenkomen in het plafond, maar ook om het buiten bereik van kinderen en huisdieren te houden. Naftaleen is extreem giftig als het wordt gegeten.

9. Laat ze schrikken met geluid

In het donker van de nacht vertrouwen vleermuizen op hun gehoor om prooien te vangen. Dit unieke proces wordt echolocatie genoemd.

Ze geven echografie af, geluiden die boven de frequentie gehoordrempel van mensen liggen. Vleermuizen horen hun eigen roep terug wanneer ze van oppervlakken stuiteren en gebruiken dit om prooien te vangen en gevaar te vermijden.

U kunt hiervan profiteren door vleermuizen te verwijderen met geluidsuitstralende apparaten. Er zijn producten die regelmatig harde geluiden maken die vleermuizen verrassen en afschrikken. Dit kan echter ook irritant zijn voor mensen die in het huis wonen.

vleermuis vliegen

De meer populaire geluidsafschrikmiddelen voor vleermuizen zijn die welke ultrasone geluiden gebruiken. Deze geluiden zijn in dezelfde frequentie als vleermuisecho’s, dus het kan niet worden gedetecteerd door menselijke oren.

Neatmaster Ultrasonic Pest Repeller heeft drie instellingen die overeenkomen met toenemende niveaus van plagen: bionische, elektromagnetische en ultrasone geluiden. De eerste twee instellingen kunnen niet door mensen worden gehoord, maar de derde wel. Het kan vervelend zijn, dus blijf uit de kamer als u de ultrasone instelling gebruikt.

Sluit het apparaat gewoon aan op een stopcontact in de kamer waar de vleermuiskolonie zich bevindt. Het moet 20 cm tot 100 cm van de vloer verwijderd zijn. Een enkele eenheid is goed voor 1200 vierkante voet ruimte, maar kan geen muren binnendringen.

10. Speel met temperatuur

Vleermuizen zijn kieskeurige wezens in de zin dat ze hun habitat gewoon zo leuk vinden. De meeste soorten geven de voorkeur aan temperaturen variërend van 80-90 graden Fahrenheit. Alles wat minder of meer is dan dat vergemakkelijkt het verwijderen van vleermuizen uit huis.

Het is echter veel gemakkelijker om de temperatuur aan te passen om omhoog te gaan in plaats van omlaag. U kunt dit doen door kachels te kopen bij uw plaatselijke huisdepot of apparatenwinkel. Het doel is om het nest van de vleermuizen te laten stijgen tot 100 graden Fahrenheit of iets hoger.

temperatuurregelaar

De warmte ontdoet zich ook van vocht door verdamping. Om vleermuizen af te schrikken, moet je in principe je zolder droog en heet maken.

Voordat je de winkel ingaat, kan het een goed idee zijn om de afmetingen van je zolder te meten of waar ruimtevleermuizen ook hebben gekozen om te nestelen. Geef deze informatie door aan de verkoper, zodat zij kunnen inschatten hoeveel u nodig hebt.

Houd er rekening mee dat u de verwarming een paar dagen moet aanhouden om het effect te kunnen zien. Zorg ervoor dat u om de paar uur controleert of de warmte is beperkt en dat alles veilig is.

11. Hang aluminiumfolie op

Dieren houden over het algemeen niet van felle lichtflitsen. Hetzelfde principe werkt nog beter voor vleermuizen. Ze jagen ’s nachts, waar hun ogen zich hebben aangepast aan het donker.

Plotselinge uitbarstingen van fel licht zijn desoriënterend en irritant. Aluminiumfolie is een goedkoop en gemakkelijk te vinden huismiddeltje dat dit principe gebruikt. Het reflecterende oppervlak en de krakende geluiden maken het een goed vleermuisafweermiddel.

Tinfoil

Je kunt stroken folie ophangen in de buurt van het toegangspunt tot het huis van de vleermuiskolonie en hen het licht van de buitenlampen laten vangen.

Je kunt ze ook knijpen om aluminiumfolieballen te maken. Hang ze aan elkaar zodat ze in elkaar kunnen knijpen als het waait.

Lees ook:   hoe kan je zilver schoonmaken

Dit kan het beste worden gebruikt met andere vleermuisverwijderingsproducten, omdat licht mogelijk niet sterk genoeg is voor grote, gevestigde kolonies. Je hebt ook de mogelijkheid om mylar ballonnen, reflecterende tape of zelfs oude cd’s te gebruiken.

12. Installeer een spiegel

Een spiegel is een andere manier om licht te gebruiken voor ongediertebestrijding van vleermuizen. Deze kun je op zolder plaatsen of waar de vleermuisplaag in je huis zich ook bevindt.

Richt het overdag naar het plafond en schijn er een licht op om de rust van de vleermuizen te verstoren. U kunt ook spiegels op strategische plaatsen installeren om stroboscooplampen of andere felle lichten te reflecteren.

Dit maakt het gemakkelijk om het licht te richten op de delen van het plafond waar vleermuizen ondersteboven hangen.

reflectie van een glazen wand

Kleine spiegels kunnen ook op dezelfde manier werken als aluminiumfolie en andere reflecterende oppervlakken. Je kunt ze ophangen in de buurt van de nestingangen of rustplaatsen.

Hun grillige beweging in de wind vangt het licht op en jaagt vleermuizen weg. Houd er rekening mee dat hangende spiegels en andere lichtreflecterende apparaten geen bijzonder sterke afschrikmiddelen zijn, dus moeten ze worden gebruikt in combinatie met andere methoden voor het verwijderen van vleermuizen.

Maar de voordelen van het gebruik van deze methoden zijn de goedkope kosten, gemakkelijke beschikbaarheid, laag risico op toxiciteit en lage impact op het milieu.

13. Etherische oliën en huishoudelijke artikelen

Voor degenen die hebben opgemerkt dat een paar vleermuizen regelmatig over hun huis vliegen en in de buurt rusten, wilt u misschien een eenvoudige doe-het-zelf-oplossing om ze af te schrikken voor een nest. Deze doe-het-zelf-oplossing is het beste voor diegenen die een vleermuisbesmetting verwachten.

Als je een paar vleermuizen hebt zien rondvliegen over je huis of in de dakrand liggen, kun je overwegen om essentiële oliën en huishoudelijke artikelen samen te stellen om het probleem te stoppen voordat het begint. De penetrante geur van etherische oliën lijkt ons misschien aangenaam, maar is precies het tegenovergestelde van vleermuizen.

etherische oliën

Omdat hun neus veel gevoeliger is, hebben sterke geuren de neiging om ze af te schrikken. Er zijn veel essentiële oliën beschikbaar, maar degenen die populair zijn bij degenen die van vleermuizen af willen, zijn kaneel, eucalyptus, kruidnagel, munt en pepermunt.

Meng een paar druppels van je favoriete etherische olie met 2 kopjes warm water en een half kopje suiker. Schud het mengsel om alle ingrediënten op te nemen.

Doe in een spuitfles en maak je klaar om te spritzen. Zoek naar de plaatsen die de vleermuizen het meest bezoeken en spuit totdat het zichtbaar vochtig is maar niet druipnat. De geur kan hen helpen om terug te komen.

14. Fenol

Fenol is een chemische stof die vaak wordt gebruikt om medische benodigdheden en apparatuur te desinfecteren. Het heeft een mild zoete geur voor mensen, maar voor vleermuizen is het ondraaglijk.

Vleermuizen hebben een sterker reukvermogen dan mensen. Ze zijn gevoeliger voor geuren, dus het gebruik van fenol voor vleermuizen is een manier om ze af te weren.

Fenol kan komen in spuitbussen of in kristalvorm. Spuitbussen zijn eenvoudig aan te brengen en kunnen op verticale oppervlakken worden gebruikt. De geur kan echter niet zo lang duren vanwege de dampvorm.

spray

Kristallen kunnen het beste worden gebruikt voor rustplaatsen en andere horizontale oppervlakken. Ze gaan langer mee dan damp. Als u besluit fenol te gebruiken, moet u mogelijk regelmatig opnieuw aanbrengen om het te laten werken.

De geur moet de rustplaats gedurende enkele dagen bereiken en doordringen om vleermuizen effectief uit die ruimte te verdrijven.

Fenol dringt gemakkelijk door in de huid, dus zorg ervoor dat u voorzorgsmaatregelen neemt bij het hanteren van het product, vooral als de concentratie hoog is. Gebruik beschermende uitrusting om inademing te voorkomen en handschoenen voorkomen contact met de huid.

15. Bel een professional

Er zijn gevallen waarin de baaikolonie zo stevig in het huis is gevestigd dat vleermuisverwijderingsproducten gewoon niet werken. Langdurige plagen kunnen erg moeilijk uitroeien zijn.

De vleermuizen zijn er zo aan gewend geraakt om een structuur hun thuis te noemen dat elk afweermiddel of afschrikmiddel dat erop wordt gegooid nutteloos is. Als dit het geval is, is het het beste om een ongedierteverwijderingsdienst te bellen.

Ze hebben de mankracht, apparatuur en expertise om van je vleermuisplaag af te komen. Dit is misschien wel de duurste optie op deze lijst, maar het is het waard.

persoon spuit chemicaliën

Ze zullen een grondige beoordeling van uw huis uitvoeren, u interviewen over de plaag en die kennis gebruiken om een ongediertebestrijdingsplan voor vleermuizen voor u op maat te maken. Ze zullen waarschijnlijk verschillende methoden gebruiken om van vleermuizen af te komen, en het enige wat je hoeft te doen is achterover leunen en ontspannen.

Zorg ervoor dat u een geregistreerd ongedierte- of wildbestrijdingsbedrijf inhuurt. Naleving van milieuwetten en naleving van ethische principes is belangrijk.

Overweeg het gebruik van vleermuisgif als een rode vlag. Het zijn misschien onwelkome huisgasten, maar ze zijn geweldige buren.  Vergeet niet dat het doel niet vleermuisverdelging moet zijn, maar het verwijderen van vleermuizen.

Aanverwant: