15 Tips voor het snel wegwerken van duiven [Op menselijke wijze]

Laten we eerlijk zijn; duiven hebben zure afvalstoffen, pestende houding ten opzichte van andere vogels en de neiging om ziekten te dragen. Het voelt alsof ze gewoon graag op elke open plek in je tuin slapen.

Maar alles is niet verloren; als u wilt weten hoe u van duiven af kunt komen , bent u op de juiste plaats. Hier zijn de meest effectieve duivenbestrijdingsmethoden die u nu in uw eigen huis kunt implementeren.

1. Gebruik een echoduif repeller

Vogels hebben een groot gehoor, waardoor ze geluiden kunnen horen die menselijke oren niet kunnen detecteren. Ze moeten scherpe oren hebben om de roep van andere vogels te horen.

Dit helpt hen te waarschuwen voor voedsel, een potentiële paringspartner en gevaar. Gebruik dit in uw voordeel en ontdoe u van duiven met geluid.

De Bird-X Balcony Ultrasound Bird Repeller kan helpen bij het verwijderen van duiven van uw eigendom door vogelnoodgeluiden en geluiden uit te zenden die roofdieren maken. Het heeft verschillende instellingen waarmee u verschillende vooraf opgenomen geluiden kunt mixen, waardoor het natuurlijker lijkt.

afschrikking voor insecten

Dit kan worden gehoord door vogels binnen een straal van 1 hectare. Maximaliseer het geluid door het apparaat in een hoog gebied te installeren. Duiven die dit horen zullen denken dat uw huis gevaarlijk is en zullen wegblijven.

Andere soorten duivenbedieningsapparaten die geluid gebruiken om van duiven af te komen, gebruiken frequenties die alleen door deze vogels kunnen worden gehoord. Het is met een frequentie die lager is dan kan worden gedetecteerd door menselijke oren, maar klinkt irritant voor duivenoren.

Houd er rekening mee dat op geluid gebaseerde duivenbestrijdingsmethoden mogelijk niet onmiddellijk werken. Consistentie is de sleutel. Laat het elke dag uren en wekenlang aan om ervoor te zorgen dat elke keer dat een duif uw huis bezoekt, hij de geluiden hoort. Op deze manier leert het je huis te associëren met gevaar.

2. Installeer een “scare-pigeon”

Duiven zijn voedsel voor roofvogels zoals valken en haviken. Helaas kunnen deze krachtige roofvogels niet worden ingehuurd om duiven weg te jagen van uw huis, maar er is een goed alternatief: schrikduiven.

Het hebben van een zo levensecht mogelijke schrikduif is wat duiven weghoudt. Het is het beste om er een te krijgen die 3D is, levensgroot en grillige bewegingen maakt of de raptorgeluiden uitzendt.

Maar hoe echt het er ook uitziet en werkt, duiven zullen uiteindelijk in de grap komen als het maar op één plek blijft. Verplaats bange duiven van plaats naar plaats om de vogels te laten denken dat ze echt zijn.

Lees ook:   hoe flesje baby schoonmaken
uil lokvogel

Als je die duif in zijn spoor wilt stoppen, wil je misschien voor de Dalen Gardeneer Zonneuil gaan. Dit is een realistisch uilenbeeldje dat zonne-energie gebruikt om zijn kop te draaien.

Het is griezelig vergelijkbaar met hoe een echte uil zijn omgeving zou verkennen , waardoor het perfect is om die vervelende vogels weg te jagen. Deze scare-duif is licht van gewicht, dus je zult hem moeten vastzetten zodat hij niet door de wind wordt omvergeworpen.

Dit kun je doen door zand in de figuur te doen door het gat aan de onderkant. Sluit het vervolgens af met de plug die bij het beeldje wordt geleverd. Als alternatief kunt u een 1 1/4 “PVC-buis plaatsen en die vastzetten op een houten plank of iets zwaars.

3. Gebruik reflecterende oppervlakken om duiven af te schrikken

Wanhopig om duiven van het balkon te houden? Heb je duiven op het dak die overal in huis poepen? Als je vogels rond je huis wilt verwijderen zonder veel uit te geven, zoek dan gewoon naar alles wat licht reflecteert.

Vogels houden over het algemeen niet van felle lichtflitsen. Vogelogen reageren op het prisma-effect, waardoor vogels zich gedesoriënteerd voelen.

Het goede ding is, dit principe kan worden toegepast met een verscheidenheid aan dingen die rond uw huis liggen of goedkoop gaan in uw lokale warenhuis. Oude cd’s, kleine spiegels, aluminiumfoliestrips, folieballonnen of reflecterende tape voor buiten zijn enkele populaire keuzes.

vliegende duiven

Hang ze aan een touwtje en plaats ze overal waar je duiven ziet rondhangen. Terwijl ze met de wind meebewegen, vangen deze het licht op en jagen ze duiven weg.

Als je voor gemak en weinig onderhoud gaat, probeer dan de De-Bird Reflective Scare Tape. Dit is een van de meest populaire vogeldeflectors omdat het het licht heel goed vangt en luid knettert in de wind.

Een enkele rol draagt 350 voet tape, zodat deze een groot gebied kan bedekken. Het is het beste om stroken van 16-18 centimeter lang uit te snijden. Plak ze op verticale oppervlakken in de buurt van waar duiven graag rusten, of hang ze aan een touwtje en laat ze in de wind wapperen. Ze gaan maanden mee, maar je kunt ze gemakkelijk vervangen door een andere strook te snijden.

4. Installeer anti-roosting spikes

Als u wilt beschermen uw richels van duivenrust, anti-roosting spikes zijn een goede optie. Door gebieden te minimaliseren waar ze voet aan de grond kunnen krijgen, maakt u uw huis een minder haalbare optie voor duiven om in rond te hangen.

Lees ook:   Hoe een retainer schoon te maken (3 eenvoudige stappen)

De Bird-X Bird Spikes Kit is populair omdat het uitsteeksels heeft die het moeilijk maken voor grote vogels om te zitten.

Het kunststof polycarbonaat materiaal is duurzaam, gaat lang mee en vereist weinig tot geen onderhoud. Het is ook helder gekleurd, waardoor het moeilijk is om van een afstand op te merken. Op deze manier belemmert het de esthetiek van uw huis niet.

vogel spikes

U moet de gebieden meten waar u het wilt installeren om te weten hoeveel kits u nodig hebt. Elke kit wordt geleverd met 10 stuks 1 voet lange spike-segmenten die 5-10 lineaire voet richelruimte kunnen bedekken, afhankelijk van hoe ver je ze uit elkaar plaatst.

U kunt ervoor kiezen om de speciale lijm te gebruiken die bij de kit wordt geleverd, of u kunt deze bevestigen met spijkers, schroeven of bevestigingen. Dit is een goede manier om duiven weg te houden van horizontale oppervlakken, maar houd er rekening mee dat deze vogels slim zijn.

Ze zullen leren om de plaatsen te vermijden waar de spikes zijn geïnstalleerd. Wanneer het langs horizontale oppervlakken onder een dak of tegen een andere muur wordt geplaatst, is er een mogelijkheid voor vogels om deze te gebruiken om nesten te maken. Daarom kunnen duivenpieken het beste worden geïnstalleerd op richels die open zijn naar de hemel.

5. Breng een duivenafstotende gel aan op rustplaatsen

Als je je hoofd krabt over hoe je van duiven op je dak af kunt komen, onthoud dan dat je het minder aantrekkelijk voor ze moet maken. Dat kun je doen door hun rustplaatsen onhoudbaar te maken met duivenafstotende gel.

Bird-X Bird Proof Repellent Gel is een van de meest populaire op de markt. Dit komt in drie kitbuizen die elk een gebied van ongeveer 10-12 voet kunnen bedekken.

Laad de kitbuis in uw kitpistool en breng deze eenvoudig aan in lijnen of in stippen. Vogels die daar landen, zullen zich realiseren dat het oppervlak erg plakkerig is en onmiddellijk vertrekken.

vijf duiven

Dit is een niet-giftige gel op basis van aardolie die wekenlang kleverig blijft in verschillende weersomstandigheden. Omdat het een heldere gel is, valt het nauwelijks op. Gebruik dit om duiven van het dak en andere plaatsen te houden die mensen en huisdieren niet vaak bezoeken.

Niet het beste idee om dit te gebruiken om zich te ontdoen van duiven op het balkon of op leuningen, vensterbanken of landingen die mensen aanraken, omdat de vogelafstotende gel erg plakkerig en moeilijk te verwijderen is.

Lees ook:   Dettol Allesreiniger Spray Power & Fresh - Badkamer - 500ml x9

Dit is een veilige manier om van duiven af te komen zonder ze pijn te doen, maar het correct volgen van instructies is de sleutel. Vermijd het zwaar insmeren van een heel oppervlak met de gel, omdat vogels vast kunnen komen te zitten en zichzelf kunnen verwonden.

6. Installeer een bewegingsgeactiveerde sprinkler

Als u wilt weten hoe u duiven uit uw tuin kunt verwijderen en kunt voorkomen dat de duivenpoep in uw tuin regent, overweeg dan om een bewegingsgestuurde sprinkler te gebruiken. Een onverwachte waterstraal is een van de meest humane en niet-toxische manieren om van duiven af te komen.

De Orbit 62100 Yard Enforcer is een bewegingsgeactiveerde sprinkler die is ontworpen om uw tuin goed bewaterd en goed beschermd tegen ongedierte te houden. Het gebruikt een combinatie van water, geluid en beweging om duiven en andere ongewenste gasten weg te jagen.

watersproeier

Dit heeft een breed scala aan instellingen, zodat u kunt aanpassen aan uw behoeften op het gebied van ongediertebestrijding voor duiven. De sensor kan naar boven worden ingesteld voor vogels en kan beweging detecteren vanaf 40 voet afstand.

De spray beschermt 1600 vierkante voet ruimte, hoewel u het bewegingsbereik smaller kunt maken om tuinpaden en andere dingen te vermijden die u niet zou willen bewateren. Het heeft een slimme sensor die kan zien of de beweging van een dier of van de wind is. Het zal alleen door het laatste worden getriggerd.

Bovendien kunt u de instellingen zo aanpassen dat de sprinkler alleen overdag werkt, of alleen ’s nachts, of 24/7. Bevestig het gewoon aan een slang zoals je een normale sprinkler zou doen en begraaf de spike met twee stappen in de grond. Pas de instellingen aan en je bent klaar om te gaan!

7. Test een vogelschokband

Een efficiënte methode voor het verwijderen van duiven is om een schok te geven om de vogels te laten wegvliegen. Een eenvoudige en relatief goedkope manier om dit te doen is het gebruik van vogelschokband.

Make Em Move Shock Tape is een 50-voet rol van heldere tape die de mogelijkheid heeft om elektriciteit te geleiden. Het is in staat om dit te doen omdat het drie metalen kabels heeft die door de lengte lopen.

Net als je typische schoolbenodigdhedentape, hoef je het alleen maar van de rol af te pellen, aan het oppervlak van je keuze te plakken en het glad te maken.

Laad het op met een standard 110 volt lader of een zonnelader. Eenmaal opgeladen, wordt dit een formidabel duivencontroleapparaat. De vogels realiseren zich niet dat er tape op de richel zit vanwege de transparante kleur.

Terwijl ze landen en zitten, raken hun voeten de afschrikwekkende stroken. Onmiddellijk krijgen ze een kleine en korte elektrische opname. De duiven worden letterlijk uit de positie geschud door de elektrische stroom. Nog een paar voorbeelden hiervan en ze zullen leren om je huis te vermijden.

De Bird Barrier Bird Shock Charger is een manier om je bird shock track op te laden. Het drijft ongeveer 200 voet spoor aan. Plaats 2 D-cell batterijen erin, bevestig het aan je track en dat is genoeg om het maximaal twee maanden van stroom te voorzien.

8. Installeer een weerbestendige string

Een weerbestendig touwtje is een andere manier om duiven ervan te weerhouden in de buurt van uw huis te rusten zonder ze pijn te doen. Deze fijne, bijna onzichtbare stukjes touw zijn strak gespannen over favoriete zitplekken.

Wanneer de vogels naar binnen duiken om in uw huis rond te hangen, grijpen ze de richel met hun klauwen en merken ze dat ze wankelen bij een onverwachte verrassing. Ze raken uit balans door iets wat ze niet goed kunnen zien en worden op hun hoede om op die plek te slapen.

Wie had gedacht dat zo’n eenvoudige methode zo nuttig zou kunnen zijn bij het duivenproof maken van je huis?

snaar

Dit principe van het gebruik van een vogelafschrikkingsdraad werkt met elk touw of draad, maar als u niet wilt worden gehinderd door het steeds opnieuw te vervangen, moet u voor een weerbestendig touw gaan.

Zoals de naam al aangeeft, kan het de elementen weerstaan. Het is ook ontworpen om sterk genoeg te zijn om de kracht van een duif die het land in duikt te weerstaan.

Bind het touwtje zo vast dat het een centimeter of wat boven het oppervlak ligt dat je duiven probeert te ontmoedigen om op te zitten. Zorg ervoor dat het strak is en goed vastzit aan beide uiteinden. Controleer het om de paar weken om er zeker van te zijn dat het nog steeds overeind staat.

9. Elimineer voedselbronnen

Er zijn enkele gevallen waarin een duivenplaag weigert weg te gaan, zelfs als u meerdere methoden van duivenafschrikking probeert.

Het maakt niet uit hoeveel vogelgeleiders voor ramen je installeert, hoe royaal je je huis ook overgiet met duivenspray, hoe vaak je ook het dak op klimt om van het duivennest af te komen, ze blijven maar terugkomen.

Vaak gebeurt dit omdat ze daar een sterke reden toe hebben. Dus als je wilt weten wat de beste manier is om van duiven in je huis af te komen, moet je eerst begrijpen wat ze daar in de eerste plaats doen.

achtertuin

De aanwezigheid van voedsel is een voldoende sterke motivator voor duiven om terug te keren naar uw huis en alle afschrikmiddelen voor duiven en duivenafschrikkingssprays te negeren.

Deze vogels voelen zich sterk aangetrokken tot bessen, zaden, granen, bonen en fruit. Regenwormen, slakken en andere insecten zorgen voor af en toe een snack. In stedelijke omgevingen kunnen duiven aaseters worden en zich verzamelen rond vuilnisbakken met menselijk voedsel erin.

Observeer de duiven in uw huis. Verzamelen ze zich rond bepaalde bomen of struiken? Ligt er iets op de grond waar ze naar pikken? Zweven ze rond de prullenbak? Elke dag een paar minuten besteden aan het observeren van hun gewoonten kan je veel vertellen over hoe je er vanaf kunt komen.

10. Sluit ALLE ingangen af

Duiven nestelen graag in hoeken waar ze bescherming kunnen krijgen tegen de zon, de kou en roofdieren. Maak een wandeling rond uw huis om plaatsen aan te wijzen waar duiven dol op zouden zijn. Het verhinderen van toegang tot deze gebieden is een nuttige manier om van duiven af te komen.

Er zijn veel manieren om dit te doen met behulp van items die te vinden zijn in de sectie huisverbetering en bouwmarkten. U kunt siliconenkit gebruiken om kleine openingen op te vullen.

Gebruik een hardwaredoek als u een groter gebied wilt bedekken. Vogel- of duivennetten kunnen rond de ruimte boven spanten worden gehangen om te voorkomen dat ze daar hun thuis maken.

huis met een groene tuin

Vogels houden van zolders, dus het is goed om speciale aandacht te besteden aan dat deel. Snoei de boomtakken die je muren begrazen, omdat dit het rusten en nestelen in de buurt van je huis kan aanmoedigen.

Als je eerder duivennesten in huis hebt gehad, is het veel gemakkelijker om te weten waar je je op moet concentreren. Ruim de oude nesten en het afval op en sluit dat gebied af met duivennetten.

Dit kan het beste in combinatie met andere duivenbestrijdingsmethoden. Het onhoudbaar maken van uw huis voor deze vogels is de eerste stap om ze kwijt te raken.

11. Verwijder het vogelbad

Je hebt misschien een vogelbad uitgezet om mooie vogels in je tuin te lokken, maar jij’zal het moeten verwijderen als je duiven in de buurt hebt.

Duiven zijn geen watervogels, maar ze genieten wel van een goed bad. Ze doen het om een goede veerconditie te behouden en om af te koelen tijdens warme dagen.

Maar zodra je vogelbad is binnengevallen door een zwerm duiven, kun je er zeker van zijn dat ze andere vogels zullen pesten, zodat alleen zij het kunnen gebruiken.

vogelbad

In dit geval is het tijd om het vogelbad leeg te maken. Deze maken uw huis alleen maar aantrekkelijker voor dit ongedierte.

Consistentie is hier de sleutel, dus zorg ervoor dat het leeg blijft door water te verwijderen nadat het heeft geregend. Nu de duivenbad weg is, is het voor hen een reden minder om te blijven.

Controleer ook rond uw eigendom voor dingen die als vogelbad kunnen dienen. Ondiepe containers met water die worden blootgelegd door een deksel of een ondiep gat in de oprit waar waterplassen ontstaan, kunnen ook dienen als vogelbaden.

12. Installeer een duivennet

Wanneer je je realiseert dat de tuinoogst waar je zo hard voor werkt, is verslonden door duiven, is het gemakkelijk te begrijpen waarom je van duiven af wilt met gif of iets dat hen pijn zal doen.

Maar we moeten niet vergeten dat er manieren zijn om van duiven af te komen zonder ze pijn te doen. Er is geen behoefte aan duivenverdelging en andere dodelijke methoden om van deze vogels af te komen als je kunt voorkomen dat ze überhaupt op je planten landen – wat het punt is van duivennetten.

vogelnet

Dit is het beste duivenafschrikmiddel dat het harde werk dat je in je tuin hebt gedaan, beschermt. Het is het beste om het op dunne staven te installeren in plaats van dikke planken hout, omdat de laatste als rustplaats kan dienen.

Zorg ervoor dat u een ruimte van ten minste 6 inch tussen het gaas en de dichtstbijzijnde tak of struik laat om te voorkomen dat vogels er door het gaas naar plukken. Installeer het in een steile hoek, zodat duiven niet in de verleiding komen om erop te landen.

Het De-Bird Heavy Duty Vogelgaas zal goed werken tegen grotere vogels zoals duiven. Het is gemaakt van polypropyleen, een duurzaam maar lichtgewicht materiaal dat zorgt voor eenvoudige hantering en langdurige bescherming. Het is bestand tegen rot en kan door verschillende weersomstandigheden werken.

13. Sluit je schoorsteen af

De schoorsteen verdient een aparte vermelding omdat het tot de beste vogelvriendelijke plaatsen in een huis behoort. Ze houden ervan om in dit gebied te rusten en te nestelen, wat het voor mensen moeilijk maakt om ze eruit te krijgen. Voordat u uw schoorsteen afsluit, moet u er eerst voor zorgen dat er geen vogels in vastzitten.

Als dat zo is, kunt u het eruit halen door een kartonnen doos in de open haard te plaatsen, met de opening naar het plafond gericht. Zorg ervoor dat het goed past om ervoor te zorgen dat de duif nergens anders heen kan dan in de doos.

drie schoorstenen

Trek hem er net genoeg uit zodat je er een zaklamp in kunt steken. Schep het op de bodem van de doos en plaats het er weer in. Het licht moet de vogel aantrekken om door de schoorsteen en in de doos te vliegen. Het kan enige tijd duren om dit zelf te doen. Als het niet lukt, kun je het beste een expert bellen.

Zodra je zeker weet dat er geen vogels of nesten vastzitten in je schoorsteen, kun je doorgaan met het afdekken ervan. Er zijn veel schoorsteenkappen op de markt die bij elke huisesthetiek passen.

Merk op dat doppen met kleinere gaasgaten effectiever zijn in het buiten houden van dieren, maar ze vereisen ook meer onderhoud. As, roet en creosoot kunnen deze ruimtes snel opvullen, dus je moet het om de zoveel tijd controleren om er zeker van te zijn dat het nog steeds helder is.

14. Verwijder nestmateriaal en duivenpoep

Of u nu van plan bent om duivennetten over uw tuin te gebruiken, sprinklers te gebruiken als een natuurlijk duivenafschrikmiddel of streamers van reflecterende tape door uw hele huis te hangen, er is één ding dat u moet doen voordat u duivenbestrijdingsmethoden probeert: en dat is om alle duivennesten en uitwerpselen in uw huis op te ruimen.

Vergeet niet dat duivenpoep bijzonder corrosief is. Het is zeer zuur vanwege het urinezuurgehalte. Hierdoor kan het een ander gebouw en dakbedekkingsmaterialen vernietigen.

rood dak

Het kan ook een bron zijn van zoönotische ziekten die overdraagbaar zijn op mensen. Restanten van duivennesten moeten ook worden verwijderd om het gemakkelijker te maken om afschrikmiddelen zoals gaas, schokband en andere armaturen te installeren.

Het is het beste om duivenpoep nat te maken voordat je ze verwijdert om stof te minimaliseren. Draag een stofmasker om extra veilig te zijn.

Gebruik warm water via een slang of elektrische sproeier om ze gemakkelijk te verwijderen en contact te minimaliseren. Zeep kan ook helpen om ze los te maken. Als u poep van uw dak schoonmaakt, plaatst u een zeil op de grond eronder om het afval op te vangen.

15. Nlap en release

Je zou kunnen overwegen om vervelende vogels te vangen en ze op een goede afstand los te laten. Merk op dat dit misschien niet de beste manier is om van duiven af te komen, omdat sommige soorten een sterk homing-instinct hebben. Het zal een lange rit weg van huis vergen om succesvol te zijn.

Om duiven met succes te lokken, plaatst u de val ergens waar ze vaak komen, ver weg van natuurlijke duivenafschrikking of duivenwerende middelen die u eerder hebt geïnstalleerd.

Leg minstens zeven dagen vogelvoer binnen en laat ze komen en gaan wanneer ze willen. Steeds meer vogels zullen binnenkomen als ze zich realiseren dat er gratis eten en drinken is.  Dit zal de kudde helpen denken dat het gebied veilig is.

Je kunt ze vangen met behulp van de Bird Barrier Pigeon Trap. Dit is speciaal ontworpen voor het vangen van duiven. Het is ontworpen om plaats te bieden aan 10 levende vogels.

Met een ingebouwde drinker en een verwijderbare hoes voor schaduw, minimaliseert het de schade aan de vogels van vallen tot bevrijden in het wild. De toegang wordt gemakkelijk gemaakt met vier openingen, maar ontsnappen wordt bijna onmogelijk gemaakt met de schuine wanden en het sterke gaas.

Eenmaal vol, neem de kooi en rijd naar een locatie op minstens 5 mijl afstand (hoe verder, hoe beter). Open de veerbelaste deur aan de bovenkant van de kooi en kijk hoe de duiven wegvliegen naar hun nieuwe thuis.