Hoe zich te ontdoen van motten in een auto


een mooie vrouw leunend uit het raam van de autopassagier

Er zijn veel redenen waarom voertuigen besmet raken met huishoudelijke insecten. Auto’s kunnen plagen herbergen van griezelige kruipers zoals spinnen, mieren en ja, motten. Motten zijn vooral problematisch als ze je auto besmetten en eieren leggen die vervolgens uitkomen in larven en het interieur beginnen te beschadigen. Dus wat kun je doen? Nou, eerst wil je begrijpen waarom motten in je auto zitten om mee te beginnen. Maak vervolgens uw voertuig volledig schoon (en ontsmet). Vervolgens kunnen natuurlijke mottensprays en insectenwerende middelen worden gebruikt om die vervelende motten weg te houden. Lees verder voor meer informatie!

Waarom zitten er motten in mijn auto?

Er zijn een paar redenen waarom motten in uw auto kunnen komen. Motten kunnen besluiten om gezellig in uw voertuig te stappen omdat:

  • Uw voertuig bevat voedsel- of vetresten die motten aantrekken
  • Uw voertuig ligt al een tijdje stil
  • De ramen bleven openstaan
  • Je hebt lederen stoelen, wollen bekledingsmixen of stoelbekleding van schapenvacht
  • Je woont in een gebied waar molenaarsmotten migreren (het midwesten of het noorden van de VS)
  • U heeft een klassieke auto of ouder voertuig gemaakt met natuurlijke lijmen of soortgelijke stoffen

Veel soorten motten houden van afgelegen locaties die zelden worden verstoord. Op deze rustige en stille plaatsen leggen vervelende motten zoals tapijtmotten en kledingmotten eieren die uitkomen in hongerige, destructieve larven. Kleding Mottenlarven voeden zich met natuurlijke vezels, dierlijke materialen en zelfs sommige lijmen. Klassieke auto’s en high-end voertuigen gebruiken vaak natuurlijke vezels zoals leer of wol aan de binnenkant. Dit kan ook motten aantrekken.

Hoewel veel moderne voertuigen synthetische kunstmatige vezels of kunststoffen in de cabine gebruiken, kunnen ze soms nog steeds besmet raken met oliën of organische materialen. Vetten, voedselresten en vetten kunnen ook motten aantrekken. Dus als je in je auto hebt gegeten, kan dit de reden zijn waarom motten hebben besloten om daar een thuis te maken. Dit geldt met name in het geval van de Indian Meal Moth.

een man die drinkt en eet in zijn auto

Bovendien migreert de Army Cutworm (molenaarvlinder) vanaf het voorjaar over het noorden van de Verenigde Staten en het midwesten. De migratie kan doorgaan tot in de late zomer, afhankelijk van waar je woont. Deze motten zijn niet bijzonder destructief, maar kunnen toch een echte overlast veroorzaken. Molenaarmotten verstoppen zich overdag graag in donkere ruimtes en komen in de schemering tevoorschijn om verder te migreren. Ze kunnen zich in uw voertuig wurmen door zeer kleine openingen zoals ventilatieopeningen of gecorrodeerde raamafdichtingen.

Hoe zich te ontdoen van motten in uw auto

Als u een plaag van motten in uw voertuig heeft, moet u eerst het onderliggende probleem aanpakken dat, zoals we hebben gezegd, van alles kan zijn, van het sluiten van de open autoruiten tot het verwijderen van alle voedselresten . Nadat het root-probleem is opgelost, is de volgende stap het schoonmaken en ontsmetten van uw auto. De laatste stap is het handhaven van een motvrije zone door gaten af te dichten, ramen gesloten te houden en natuurlijke insectenwerende middelen te gebruiken.

Lees ook:   Dettol - Allesreiniger - Power & Fresh - Katoenfris - 12 x 500 ml - Voordeelverpakking

Het wegwerken van een mottenplaag betekent het elimineren van volwassen motten, het doden van eieren en het verwijderen van larven. Hopelijk kun je eieren doden voordat ze uitkomen om schade te voorkomen. Vervolgens wilt u natuurlijke insectenwerende middelen en hygiënische reinigingsmethoden gebruiken om te voorkomen dat de motten terugkomen.

Hoewel het wegwerken van motten in uw auto een tikkeltje ingewikkelder is dan ze gewoon uit het raam te halen, kunt u met wat doorzettingsvermogen het probleem oplossen en voorkomen dat het terugkeert.

Omdat mottenbommen en andere ontsmettingsproducten niet veilig zijn om te gebruiken in bepaalde afgesloten ruimtes, kan dit proces wat werk vergen. Natuurlijke mottendodende sprays, Moth Traps, stofzuigers en elleboogvet zijn je favoriete wapens.

Reinig uw voertuig grondig

Om een plaag volledig te elimineren en herinfestatie in de toekomst te voorkomen, wilt u uw voertuig van boven naar beneden grondig reinigen en behandelen. Begin met het afvegen van je auto met gewone schoonmaakmiddelen.

Stofzuig vervolgens je hele auto. Stofzuig je ventilatieopeningen, deuren, raamafdichtingen en alle kleine scheuren en spleten die je kunt bereiken. Als een plaag zich in een afgesloten gebied bevindt, open het dan en maak het schoon. Vervolgens kunt u sprays gebruiken die op natuurlijke wijze motten en motteneieren doden. Natuurlijke mottendodende oplossingen zijn beschikbaar om redenen zoals deze. Veel sprays met azijn zijn ook veilige en effectieve opties om in auto’s te gebruiken.

een man die zijn auto schoonmaakt met een stofzuiger

Bij het schoonmaken van een plaag in een voertuig is natuurlijk het beste. Je wilt immers geen gevaarlijke chemicaliën inademen in zo’n afgesloten ruimte.

Na het spuiteng down uw auto en het volledig schoonmaken, moet u uw tapijten en bekleding shampoo. Je zult er zeker van willen zijn dat je verborgen eieren of stiekeme larven die zich verbergen in donkere spleten verwijdert. Je kunt zuiveringszout door je tapijten strooien terwijl ze ook nat zijn als je wilt. Nadat alles is opgedroogd, stofzuig je opnieuw.

Verwijder alle afval, vriesjassen en hoeden en vergeet de kofferbak niet

Zorg ervoor dat je je handschoenenkastje, middenconsole en kofferbak (als je die hebt) grondig leegmaakt. Als je een luik of vloer opbergruimtes hebt, maak daar dan ook schoon. Zorg ervoor dat u alle voedselverpakkingen, afval of natuurlijke stoffen verwijdert die u in uw auto bewaart. Kleding van natuurlijke vezels, harige jassen, wollen hoeden, leren handschoenen, enzovoort, moeten gedurende 72 uur worden verwijderd en ingevroren. Op die manier, als er eieren zijn, worden ze gedood voordat je de plaag in huis haalt.

Lees ook:   Dettol - Power & Fresh - Allesreiniger Spray - Multireiniger - 6 x 500 ml

Een herinfestatie voorkomen

Zodra u de mottenplaag in uw voertuig hebt geëlimineerd, is het tijd om preventieve actie te ondernemen. Als uw auto volledig is schoongemaakt, kunt u kruidenzakjes ophangen om motten ervan te weerhouden uw voertuig opnieuw te betreden. Zelfs als je ramen zijn opgerold en je auto in een garage staat geparkeerd, kunnen motten nog steeds hun weg naar binnen vinden. Kruidenmotten afschrikwekkende zakjes met ceder of lavendel zullen uw voertuig minder aantrekkelijk maken voor motten die op zoek zijn naar een huis.

Plaatsen Mottenvallen in uw auto kunt u controleren op verdere aanwezigheid van motten en ze zullen helpen de broedcyclus te doorbreken door actieve volwassen mannetjes te vangen. De plakstrips zijn gemaakt met behulp van natuurlijke feromonen die veilig en kind- / huisdiervriendelijk zijn.

het interieur van een oldtimer

Stel je hebt een oldtimer of luxe auto met lederen of wollen materialen in het interieur. In dat geval wilt u aanvullende preventieve maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat een besmetting niet opnieuw gebeurt. Er zijn veel natuurlijke, veilige en effectieve mottenafschrikmiddelen beschikbaar om de premium interieurvezels van uw voertuig te beschermen.

FAQS: Hoe kom je van motten in een auto af?

Laten we nu enkele veelgestelde vragen over motten in auto’s beantwoorden!

Waarom zitten er motten in mijn auto?

Motten besmetten voertuigen om verschillende redenen. Als u motten in uw auto opmerkt, wilt u bepalen met welk type mot u te maken heeft. Soms vinden molenaarmotten hun weg naar uw voertuig, hoewel ze zelden schade aan auto’s veroorzaken.

Als u echter pantrymotten (Indiase maaltijdmotten), kledingmotten of tapijtmotten in uw auto opmerkt, moet u mogelijk uw voertuig schoonmaken en vervolgens behandelen om verdere besmetting te voorkomen. Tapijt en pantry motten worden aangetrokken door natuurlijke vezels, dierlijke vetten, bont en andere textielmaterialen. Ze leggen eieren die uitkomen in larven. De hongerige larven kunnen schade aanrichten aan het interieur van uw voertuig terwijl ze zich er doorheen eten.

Molenaars en tuinmotten in een voertuig

Tuinvlinders zijn veel groter dan pantry- of kleding- / tapijtmotten. Tuinvlinders zijn meestal driehoekig van vorm en hebben gecompliceerde patronen op hun vleugels. Tuinvlinders kunnen wit, bruin, beige, blauw, geel en alles daartussenin tuinvlinders stappen in auto’s als het buiten in de zomer regenachtig of nat is om zich te verstoppen. Op dezelfde manier stappen molenaarsmotten in auto’s om het daglicht te vermijden en te wachten tot het donker is om naar buiten te komen. Beide soorten motten beschadigen uw auto niet, maar zijn nog steeds vervelend. Je kunt gewoon gewone tuinvlinders uit het raam “shoo”. In het geval van molenaars komt de stofzuiger ook van pas.

de Miller Moth

By Whitney Cranshaw, Colorado State University, Bugwood.org, CC BY 3.0 us, Link

Tapijtmotten, kledingmotten en voorraadkastmotten in de auto

Pantry en Clothes Moths zijn kleiner en minder sierlijk. Meestal zijn deze destructieve kleine motten bruinachtig of beige van kleur. Tuinvlinders zijn meestal groter dan 1/2 inch lang, terwijl pantry- en tapijtmotten ongeveer 1/4 inch lang zijn. Dus hoe zich te ontdoen van Pantry Moths in parkeerplaatsen? Simpel: elimineer voedselbronnen en reinig alles grondig. (En dan bedoelen we grondig!) Gebruik vervolgens natuurlijke mottenwerende middelen.

Lees ook:   Buiten mieren bestrijden? Dit doet u tegen mieren in de tuin

Waarom zijn er motten rond mijn auto?

Als er motten rond uw auto vliegen, trekt u ze misschien aan met uw koplampen of binnenverlichting. Dit is gebruikelijk in de zomer. Zeker als je in de bergen of bossen woont. Hoewel er veel discussie is over waarom motten zich aangetrokken voelen tot lichten, is één ding zeker: ze houden van felle koplampen!

Zijn kledingmottenlarven, eieren of volwassen motten het grootste probleem?

Het antwoord is dat ze dat allemaal zijn. De Moth Life Cycle kan een beetje verwarrend zijn. Volwassen vliegende motten zijn niet degenen die schade toebrengen aan de stoffen en materialen van uw voertuig. In plaats daarvan zijn het hun larven die het probleem zijn. Mottenlarven kauwen zich een weg door een reeks natuurlijke vezels, waaronder bekleding, dakbekleding, vloerbedekking, tapijten, lijmen, deurkaarten en meer. Dus als u ooit motteneieren op autooppervlakken of insecteneieren op autobekleding ergens opmerkt, moet u het probleem onmiddellijk behandelen.

Als u echter volwassen motten in of rond uw auto ziet, heeft u mogelijk nog steeds een probleem. Volwassen motten paren en leggen hun eieren op afgelegen, donkere plaatsen. Dus als uw voertuig een paar maanden onaangeroerd in een garage heeft gestaan, kan het een belangrijk doelwit worden. Meestal zullen volwassen motten een rustige, afgelegen locatie kiezen met veel natuurlijke stoffen en smakelijk textiel voor hun larven om te eten wanneer ze uitkomen.

een gewone kledingmot (Tineola bisselliella)

De mottenlarven komen uit eieren en beginnen te kauwen door natuurlijke vezels of besmette synthetische stoffen in de buurt. De larven groeien dan, ondergaan een metamorfose en worden volwassen. Van daaruit gaat de levenscyclus verder. Omdat volwassen motten honderden eieren tegelijk kunnen leggen, is exponentiële groei waarschijnlijk. Dit kan leiden tot dure schade aan het interieur van voertuigen. Daarom is het zo belangrijk om een plaag meteen schoon te maken en vervolgens te behandelen met natuurlijke mottendoders als je de tekenen opmerkt.

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.