15 Tips voor het snel wegwerken van eenden [Op menselijke wijze]

Hoe mooi ze ook zijn, wilde eenden kunnen behoorlijk problematisch zijn. Ze kunnen je insectenpopulatie onder controle houden, maar ze kunnen ook een puinhoop maken van je tuin en vijver.

Het goede nieuws is dat er veel geweldige manieren zijn om eenden op humane wijze van je tuin af te schrikken.

Hier zijn de beste tips voor het wegwerken van eenden vanaf vandaag.

1. Creëer een waterkering

Eenden zijn watervogels, dus je zult ze naar je eigendom zien komen als je een vijver, een zwembad, een meer of een andere waterbron beschikbaar hebt.

Als u de toegang tot een van deze plaatsen zou kunnen verwijderen, zou u met succes eenden uit eigendomsruimten kunnen verwijderen.

Natuurlijk, om eenden uit het zwembad te houden, kunt u misschien niet op dezelfde methoden vertrouwen als dat uw toegang ertoe ook zou beperken.

Maar in een vijver kunt u hekken of een verscheidenheid aan andere fysieke barrières installeren, waaronder houtwallen.

vijver en een hek

Eenden staan erom bekend dat ze graag op water landen, dus als je het ze moeilijk maakt, zullen ze zich niet op hun gemak voelen en zullen ze willen vertrekken.

U kunt uw vijver of zwembad bedekken met kippengaas, zodat de vogels geen middelen hebben om op de waterbron te landen. Meestal geven eenden er de voorkeur aan om op het land te rusten zodra ze een beetje tijd op het water hebben doorgebracht.

Dus als je beide trucs gebruikt, dat wil zeggen het kippengaas en een soort hoog hekwerk, dwing je de vogels om de plaats te verlaten door te vliegen.

Deze combinatie is zeer effectief als het gaat om het beheersen van de eendenbeweging. Bovendien kunnen er ook hekken rond het zwembad worden gebruikt.

2. Installeer een automatische zwembadreiniger

De reden dat een automatische zwembadreiniger eenden kan afschrikken, is dat het de neiging heeft om op zijn minst een bepaalde hoeveelheid lawaai te maken.

Als je niet veel succes hebt gehad met je hond die deze vogels afschrikt, kan het gebruik van een automatische zwembadreiniger in plaats daarvan het probleem oplossen, omdat eenden gemakkelijk bang zijn voor het geluid.

Je hoeft het niet de hele tijd aan te houden als je ook ’s nachts je zwembad overdekt houdt.

Maar ’s ochtends, voordat u en uw gezin besluiten om een dag te zonnebaden en te zwemmen in het zwembad, kunt u het een paar uur inschakelen.

zwembad reinigingsmachine

De meeste modellen zijn zeer efficiënt en ze zullen uw ducks in pool probleem in een mum van tijd oplossen. Bovendien kunnen ze worden aangepast, zodat u niet eens op een enkele knop hoeft te drukken om dit zogenaamde natuurlijke eendenafweermiddel te activeren.

Bovendien worden de meeste eenheden in deze categorie geleverd met filters van hoge kwaliteit, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over bladeren of andere soorten vuil die het mechanisme verstoppen en de machine onbruikbaar maken.

Sommigen kunnen een zwembad van 50 voet in iets minder dan twee uur schoonmaken, wat volgens ons opmerkelijk is gezien de hoeveelheid elleboogvet die je zou moeten doen om de zwembadvloer en muren weer schoon te krijgen.

3. Intimideer met een bewegingsgestuurde sprinkler

Watervogels zijn in de eerste plaats niet zo bang voor water, maar ze vinden het niet echt leuk als het continu op hen spat.

Als u op zoek bent naar een handige manier om eenden uit uw tuin te houden en u wilt ook uw grasvelden goed bewaterd houden, moet investeren in een bewegingsgeactiveerde sprinkler precies in uw straatje passen.

Zo’n sprinkler kan het beste eendenafweermiddel zijn voor tuinen, tuinen en zelfs boomgaarden als je hebt gemerkt dat je eenden een voorliefde hebben voor je bessen en andere soorten fruit. Je kunt het zelfs gebruiken als eendenafschrikmiddel voor dokken als je het op de juiste manier installeert.

Het leukste aan zo’n apparaat is dat het wordt geleverd met een ingebouwde sensor die beweging detecteert op een specifiek bereik eromheen.

Zodra het een beestje detecteert, zal het het automatisch met water besproeien, waardoor het dier dat gebied meteen wil verlaten.

Daarom zijn bewegingsgeactiveerde sprinklers effectief tegen een verscheidenheid aan plagen, van wasberen tot wilde eenden.

Voor de best mogelijke resultaten en als u een grotere tuin heeft, raden we u aan twee of meer van dergelijke apparaten over het oppervlak te gebruiken. Qua efficiëntie kunnen sommigen een half jaar werken op een negen volt batterij.

4. Jaag eenden bang met een sonische kanon

Het gebruik van een eendenkanon kan een andere methode zijn om eenden van dokplaatsen te houden en zelfs een van het wegwerken van eenden in zwembadplekken.

De manier waarop een sonische kanon werkt, is dat het zeer luide sonische ontploffingen afgeeft, die een verscheidenheid aan vogelsoorten afschrikken, niet alleen eenden.

Natuurlijk kan deze techniek zijn nadelen hebben, want als je zangvogels naar je tuin wilt trekken, zorg er dan voor dat er komen geen eenden in de buurt om hun voedsel te stelen, je zult helaas alle vogels afschrikken.

Lees ook:   hoe vaak droger schoonmaken
geluidsgolf iillustratie

Sonische kanonnen kunnen worden aangepast om hun sonische ontploffingen op specifieke tijdstippen gedurende de dag of volgens een cyclus waar je volledige controle over hebt, los te laten. De meeste modellen worden geleverd met een timer, maar er zijn ook willekeurige modi beschikbaar.

De reden dat eenden zo gemakkelijk bang zijn voor krachtige geluiden zoals die van een sonische kanon, is dat ze het gevoel hebben dat ze worden opgejaagd met een geweer.

U kunt deze informatie in uw voordeel gebruiken om eenden van uw waterbronnen af te schrikken.

Helaas kan het sonische geluid dat kanonnen maken soms te sterk zijn, zelfs voor mensen, dus je kunt zo’n machine misschien niet in je achtertuin gebruiken.

5. Installeer een zonnekap voor het zwembad

Wil je weten wat het beste eendenafschrikmiddel is dat je kan helpen om van eenden in zwembadplaatsen af te komen?

Hoe eenvoudig het ook lijkt, een goede zwembadafdekking kan de truc doen en het zal zeker eenden weghouden.

Wanneer u het zwembad niet gebruikt, kan het bedekt houden veel problemen oplossen waarvoor u later oplossingen zou moeten bedenken.

Je weet waarschijnlijk dat allerlei dingen in een zwembad kunnen belanden terwijl je niet kijkt, van bladeren en puin tot vogelpoep. Onnodig te zeggen dat dit laatste gezondheidsbedreigend kan zijn.

zwembadafdekking

Als het gaat om het krijgen van een eendenwerend zwembaddeksel, wilt u misschien ook weten dat het water niet alleen schoon, maar ook warmer blijft.

Sommige zonnedeksels vangen zonnestraling op, zodat ze de watertemperatuur met maximaal 10 en zelfs 15 graden kunnen verhogen.

Afhankelijk van hun grootte, de materialen waarvan ze zijn gemaakt en hun vermogen om warmte vast te houden, kunnen zwembadafdekkingen uiteindelijk een beetje prijzig zijn.

Maar als u die kosten wilt vermijden, kunt u op zijn minst een betaalbare (maar dik genoeg) polyzeilhoes krijgen en er gewoon voor zorgen dat deze ’s nachts niet wordt verplaatst door sterke wind of dieren. Soms kan het plaatsen van stenen op de zijkanten de truc doen.

6. Weersta eenden met een vogelverschrikkervlieger

Eenden zijn gemakkelijk bang voor hun roofdieren, en een van hen is de havik. Als je een vlieger krijgt die op een havik lijkt, realistisch of gestileerd, zullen ze je eigendom gaan vermijden en op zoek gaan naar andere plaatsen om hun tijd door te brengen.

Als je je hebt afgevraagd hoe je eenden van mijn veranda kunt houden, kan het installeren van een of twee van dergelijke vliegers je probleem oplossen.

De meeste modellen in deze categorie zijn uitgerust met een scherpe staak die hen in staat stelt hun werk te doen zonder dat u moeite hoeft te doen in het proces.

De paal van een vogelverschrikkervlieger is ook gemaakt om in de lengte verstelbaar te zijn, zodat je verschillende soorten vogels kunt afschrikken.

Omdat eenden de neiging hebben om vrij hoog te vliegen, is het gebruik van de maximale lengte misschien het beste idee, vooral omdat roofvogels nog hoger vliegen dan zij.

Afhankelijk van de locatie waar u ervoor kiest om de vogelverschrikkervlieger op te zetten, kan deze ook een vrij effectief eendenwerend middel zijn voor dokken.

Dat zou in feite beter zijn, omdat de wind waarschijnlijk een beetje sterker is in de buurt van waterbronnen, dus de vlieger zou vanzelf bewegen en de vogels afschrikken.

7. Verstoor het wateroppervlak

Je hebt misschien gemerkt dat eenden niet van de zee of de oceaan houden, en dat komt omdat deze plaatsen niet hun natuurlijke habitat zijn.

Ze waarderen water dat niet rustig is niet, dus het hele punt is om het water te verstoren en ze er vanaf te houden. Als u een kleine vijver of fontein op uw terrein heeft, kunt u veilig een eendenafweermiddel gebruiken in de vorm van een waterpomp.

Mensen vinden de visuele effecten die door zo’n machine worden gecreëerd meestal een lust voor het oog, maar het is niet hetzelfde voor eenden of andere vogels, die graag tijd op het water doorbrengen.

vijver

Hoe meer bereik de verstoring kan bestrijken, hoe kleiner de kans dat eenden langskomen voor een bezoek.

Eenden houden ervan om rustig water te betreden en dan op de grond te komen, waar ze eten en hun jongen grootbrengen. Als het wateroppervlak wordt verstoord, willen ze er niet in de buurt komen.

U kunt dezelfde machine gebruiken om eenden weg te jagen van zwembadplaatsen door kleinere aan de zijkanten te installeren.

Ze zouden kinderen vrij veel plezier bieden, maar ze zouden eendenrusting of ander socialisatiegedrag van eenden afschrikken.

8. Schrik eenden af met uilen- of zwanenlokkers

Een andere manier om eenden af te weren is door hun roofdieren in je voordeel te gebruiken.

Sommige van the dieren die deze vogels eten zijn de volgende: rode vossen, wasberen, coyotes, stinkdieren, nertsen, kraaiachtigen, meeuwen en roofvogels.

Zwanen kunnen bijzonder agressief zijn tegenover andere vogels omdat ze territoriaal zijn, dus het gebruik van een zwanenlokker kan soms zeer effectief zijn bij het afschrikken van eenden van waterbronnen.

Het zal niet dezelfde resultaten bieden als je van eenden in je tuin af wilt, maar het zal zijn werk doen in een vijver of meer.

Lees ook:   Beste Microfiber Mops van 2023
zwaan

Zwanenlokkers worden meestal geleverd met een scherpe ankerstaak aan de onderkant, die u kunt gebruiken om ze veilig te positioneren, zelfs in het midden van een meer.

Omdat roofvogels ook eenden aanvallen, is het gebruik van havik- of uilenlokken een ander goed idee. Uilenkooien kunnen aan boomtakken worden bevestigd, ze kunnen op uw dak worden geïnstalleerd of ze kunnen gewoon op een hoge paal worden gehouden voor een uitstekende eendenbestrijding.

Sommige uilenkooien zijn zo goed dat ze zelfs worden geleverd met een roterend hoofdmechanisme voor superieur realisme. Idealiter zou je de lokvogel om de paar dagen of zo van de ene plaats naar de andere moeten verplaatsen, zodat de eenden niet kunnen zien dat het nep is.

9. Verwijder alle voedselbronnen

Het is één ding om eenden weg te houden van huisplekken door ervoor te zorgen dat het voedsel dat ze verkiezen nergens beschikbaar is, maar het is bijna onmogelijk voor u om de toegang tot insecten en hun larven te beperken.

Deze zullen altijd beschikbaar zijn rond vijvers en meren, dus je kunt er niet veel aan doen. Je kunt eenden echter afschrikken door het moeilijk voor ze te maken om sommige soorten voedsel te eten.

In het wild hebben eenden een omnivoor dieet. Het bestaat uit een reeks planten aan het water, maar ze eten ook graag keverlarven, vissen, langoesten, garnalen en zelfs salamanders en kleine kikkers.

groene tuin

Hun dieet bestaat echter meestal uit plantaardig materiaal, maar ze eten ook bessen en noten als ze in het seizoen zijn.

Maak niet de fout om menselijk voedsel te voeren aan wilde eenden, zoals brood, want de kans is groot dat ze terugkeren en je ze niet kunt verwijderen.

Houd de ruimtes onder je vogelvoeders schoon en netjes en verwijder alle vruchten, noten of bessen die zich mogelijk in het gebied bevinden waar je eenden hebt zien verzamelen.

Houd je landschap zo afvalvrij mogelijk, zodat ze nergens voedsel kunnen vinden en ze het ergens anders gaan zoeken.

10. Implementeer een laserafschrikmiddel

Een uitstekend eendenwerend middel is een afschrikmiddel voor laservogels in de buitenlucht, omdat het een verscheidenheid aan vogelsoorten kan afstoten.

Je zou niet veel moeite hoeven te doen om erachter te komen hoe je eenden uit het zwembad of andere dergelijke plaatsen kunt houden als je besluit deze weg in te slaan.

Laservogelbesturingsapparaten kunnen alle vogels afschrikken, maar ze bieden ’s nachts de beste resultaten.

Zelfs vogels houden er niet van dat hun slaap wordt verstoord, en als dit nacht na nacht gebeurt, zullen ze op een gegeven moment vertrekken en zich ergens anders vestigen.

Projectoren

U kunt het apparaat overal gebruiken, van productiefaciliteiten en schuren tot parkeergarages, opslagloodsen, magazijnen en ook in de vrije natuur.

Het beste van alles is dat een laserafschrikmiddel meestal op specifieke tijden werkt, wat betekent dat het elke 5, 10 of 15 minuten afgaat, afhankelijk van hoe u het aanpast.

Niet alleen weerhoudt een lasermachine eenden ervan om een huis op uw eigendom te maken, maar het doet ook hetzelfde voor soorten zoals merels, mussen, aalscholvers, meeuwen, zwaluwen, duiven en grackles.

Het maakt zelfs vleermuizen en knaagdieren bang, omdat ze het ook niet leuk vinden als er een sterk licht in hun ogen knippert, vooral ’s nachts.

11. Maak eenden bang met reflectie

Als je eendenproblemen hebt gehad in de buurt van je huis of als je eenden van dokplaatsen wilt houden, wil je misschien proberen ze af te schrikken met reflectie.

Er zijn tegenwoordig verschillende reflecterende insectenwerende middelen en ze zijn er in verschillende ontwerpen.

U kunt bijvoorbeeld overal eendengeluid verwijderen als u besluit een pak vogelangsten te gebruiken.

Het belangrijkste voordeel van deze optie is dat het gemakkelijk kan worden opgehangen aan elke muur aan de zijkanten van uw huis of zelfs aan takken aan de bomen in de buurt van uw vijver, meer of fontein.

hangende cd's

Schrikstaafjes bevatten geen gevaarlijke chemicaliën en ze doen de vogels zelf geen pijn. Ze schrikken ze alleen maar af dankzij hun reflectieve mogelijkheden, dus ze zijn ook milieuvriendelijk.

Een andere manier om van plaageendenpopulaties af te komen, is door een door de wind geactiveerd vogelafschrikmiddel te gebruiken. Dit type ontwerp is iets geavanceerder dan de scare hengels, maar het is het beste voor plekken zoals de zijkanten en daken van gebouwen en boten.

Een extra budgetvriendelijke optie is om reflecterende tape op uw dak, op boomtakken of rond palen die u naast uw dock hebt, te plaatsen.

12. Gebruik een ultrasoon eendenwerend middel

Als u op zoek bent naar een goed afschrikmiddel voor eend, is een ultrasoon afweermiddel misschien het apparaat dat u nodig hebt.

Ultrasone eendenwerende middelen zijn meestal veelzijdig en ze werken voor een verscheidenheid aan diersoorten, niet alleen voor deze vogels.

Ze worden geleverd met verschillende audiofrequenties, die speciaal zijn ontworpen om zich te richten op de dieren die u van uw eigendom wilt afschrikken.

Lees ook:   hoe vaak schoonmaken

Sommige van deze frequenties zijn hoorbaar voor mensen, dus houd daar rekening mee. Als dat het geval is, is het raadzaam om deze apparaten in de buurt van dokken en andere dergelijke verzamelplaatsen voor eenden te installeren – niet in de buurt van uw huis.

Voor de beste eendenbestrijding moet u overwegen om verschillende van deze eenheden te gebruiken in het gebied dat u wilt dekken.

Onnodig te zeggen dat ze allemaal een beperkt werkbereik hebben (de typische is een straal van ongeveer 30-40 voet) en ze zijn ook redelijk betaalbaar, dus je zou er geen fortuin in hoeven te investeren.

Een ander voordeel dat het vermelden waard is, is dat als je volledig van eenden afkomt, je altijd het ultrasone geluidsafweermiddel kunt gebruiken voor andere soorten ongedierte, zoals ratten, wasberen en zelfs katten, als je wilde of anderen hebt die overkomen van de plaatsen van je buren.

13. Maak het landschap minder aantrekkelijk voor eenden

U kunt voorkomen dat wilde eenden nestelen als u verschillende wijzigingen aanbrengt in uw landschap.

Maak je geen zorgen, ze zijn niet significant en ze zullen niet veranderen hoe je accommodatie er op een negatieve manier uitziet.

Omdat eenden watervogels zijn, gedijen ze in open water en grote grasvelden zoals gazons, parken en zelfs golfbanen.

Ze houden er niet echt van om het hoge gras in te gaan, omdat er roofdieren op de loer kunnen liggen, gewoon wachtend om ze aan te vallen.

U kunt struiken in uw tuin en rond uw vijver planten als u eenden op natuurlijke wijze wilt afschrikken.

gras

Een bange eend zal niet te veel tijd op een onveilige plek willen doorbrengen.

Hoe teleurstellend het ook klinkt, je moet afzien van het planten van fruitbomen en bessenstruiken, simpelweg omdat eenden ze zullen eten als ze niets anders beschikbaar kunnen vinden.

Als je echter niet wilt stoppen met het kweken van bessen, kun je de struiken op zijn minst bedekken met gaas, zodat de vogels ze niet kunnen eten.

Je moet ook overwegen om een nep-coyote-lokvogel naast de waterbron te installeren, omdat eenden niet echt van hoektanden houden. Het planten van sterk ruikende kruiden kan ook eenden afschrikken van potentiële voedselbronnen.

14. Neem een hond

Als je je geluk hebt beproefd met een zelfgemaakt eendenafweermiddel of als je hebt gemerkt dat een nep, plastic eendenafschrikmiddel de klus niet kan klaren, kun je proberen een hond te adopteren.

In de meeste gevallen kan het bezitten van een hond uw vogelprobleem oplossen, vooral omdat bekend is dat eenden bang zijn voor deze dieren.

Hoewel de hond hoogstwaarschijnlijk niet echt op de eenden zal jagen en ze zal proberen op te eten, zal hij op zijn minst achter ze aanrennen en met ze spelen.

Hoewel het misschien een leuke activiteit is voor de hond, zal het allesbehalve dat zijn voor de eenden zelf.

hond met een frisbe

Eenden zijn ook gemakkelijk bang door te blaffen, dus ze zullen het pand meteen verlaten als ze het geluid horen en, nog meer, een hond achter hen aan zien komen.

Niet alle honden jagen op natuurlijke wijze op vogels. Er zijn echter enkele rassen die meer kans hebben om het te doen, en hier zijn verschillende voorbeelden:

  • Labrador Retriever
  • Boykin Spaniel
  • Amerikaanse Water Spaniel
  • Duitse kortharige pointer
  • Chesapeake Bay Retriever

In ieder geval zal bijna elke hond dit doen, zolang hij goed getraind is. Katten daarentegen maken misschien niet de beste keuze omdat ze geen lawaai maken, maar ze kunnen de eenden doden als het moet.

15. Bel een professional

Als je iets hebt geprobeerd, van een eendenafstotende spray tot reflecterende tape, ultrasone insectenwerende middelen en zelfs een laserafschrikmiddel, en niets lijkt te hebben gewerkt, is het misschien tijd om iemand te bellen die precies weet wat te doen.

Een professional zal een combinatie van alle eendenafschrikkingsmethoden gebruiken die we in dit artikel hebben genoemd.

Dergelijke diensten zijn vaak ook gemachtigd om eendengif te gebruiken, maar we raden u aan om eerst enkele humane opties te proberen voordat u uw toevlucht neemt tot zo’n harde techniek.

Het is ook vermeldenswaard dat een professional u kan vertellen wat u moet doen om eendenproblemen in de toekomst te voorkomen.

Ze zullen je vertellen waar eenden de neiging hebben om hun eieren te leggen, waar ze de neiging hebben om te rusten en hoe je je landschap kunt veranderen zodat het minder aantrekkelijk wordt voor watervogels.

Een andere reden voor u om te overwegen om uw toevlucht te nemen tot de diensten van een professional in plaats van doe-het-zelf-eendafstotende oplossingen, is dat u geen fortuin hoeft uit te geven.

Natuurlijk lijkt het in eerste instantie misschien duur, maar de waarheid is dat, als je zou investeren in alle gadgets en uitrusting die we in dit bericht hebben genoemd, het je veel meer terug zal brengen dan wanneer je gewoon een ongediertebestrijder zou bellen.

Aanverwant: