15 Tips voor het snel wegwerken van spreeuwen [Op menselijke wijze]

Het is geen geheim dat spreeuwen invasief zijn in de Verenigde Staten en andere delen van Noord-Amerika. Ze zijn agressief tegenover andere vogels en veroorzaken meestal meer kwaad dan goed.

We hebben de beste humane tips verzameld over hoe je snel van spreeuwen af kunt komen, zodat je wat rust kunt krijgen en kunt genieten van de natuur om je heen.

1. Schakel het vogelvoer op

Een andere stap van een spreeuwverwijderingsproces zou het voeren van de vogels zijn die u wel in uw tuinvoedsel wilt aantrekken dat deze agressieve kleine vogels niet leuk vinden.

Vanwege hun anatomie zijn spreeuwen uitgerust met zachtere snavels in vergelijking met de rest van zaadeters.

Dit betekent dat ze geen dingen kunnen eten zoals pinda’s en zonnebloemen in de schaal (ook met de schaal erop). Om van grackles en spreeuwen af te komen, kunt u ook de saffloer van uw andere vogels voeren.

vogelvoer

Dit soort voedsel is geliefd bij een breed scala aan andere soorten, van chickadees tot kardinalen, maar het toeval wil dat spreeuwen er een hekel aan hebben.

Als je zelf ooit een spreeuw hebt gezien, weet je waarschijnlijk hoe zijn snavel eruit ziet. Het is lang en puntig, dus de vogel zal het bijzonder moeilijk hebben om kleine zaden zoals nyjer te pakken.

Aan de andere kant is nyjer populair bij vinken, kwartels, gorzen, duiven, towhees en af en toe een specht.

2. Gebruik spreeuwbestendige vogelvoeders

Hoe houd ik spreeuwen uit de buurt van mijn vogelvoeder? Dat is een veel voorkomende vraag, maar de waarheid is dat in plaats van te proberen een constructie rond de feeder te maken, je beter meteen een spreeuwbestendige vogelvoeder kunt kopen.

U kunt echter een on-guard voor uw sondevoeders installeren en ze effectief veranderen in spreeuwbestendige feeders.

De bewaker moet van draad zijn en moet kleine vogels naar binnen laten reiken zonder de spreeuwen met hun lange snavels de zaden te laten bereiken. Omdat deze soort vogels effectief kan pesten, kun je een eekhoornbestendig model krijgen dat wordt geleverd met een verstelbare baffle.

vogel

Zelfs babyspreeuwen zullen het moeilijk hebben om te voeden als de bewaker recht boven de gaten wordt geplaatst waar de zaden vandaan kunnen worden gepakt.

Een andere tip over hoe je van spreeuwen bij feeders afkomt, is om een omgekeerde suet feeder te bouwen of aan te schaffen. Hoewel het niet failproof is, zal dit type ontwerp het ook uitdagender maken voor deze invasieve soort om zich te voeden.

Sommige producten worden geleverd met een gemotoriseerde baarsring, die automatisch begint te draaien wanneer het een zwaarder gewicht detecteert, of dat nu van een eekhoorn is of van een grotere vogel, zoals een spreeuw. Als u voor deze optie kiest, ziet u ook minder spreeuwen bij vogelvoeders op uw terrein.

3. Installeer spikes op spreeuwrustplaatsen

Voordat u op zoek gaat naar manieren om spreeuwenroofdieren naar uw eigendom te trekken, moet u weten dat het installeren van spikes op uw takken, de zijkanten van uw dak en andere dergelijke plaatsen een behoorlijk effectieve manier kan zijn om deze invasieve soort af te schrikken.

Niet alleen zullen de spikes zich ontdoen van spreeuwenvogels, maar ze zullen ook andere plagen afschrikken, of het nu grotere vogels zijn zoals duiven of zelfs zoogdieren zoals ratten en wasberen.

De meeste spike-structuren die momenteel te koop zijn, zijn gemaakt van roestvrij staal, wat betekent dat ze geen roestplekken achterlaten waar u ze ook installeert.

vogel spikes

Bovendien zijn de spikes zo dicht bij elkaar geplaatst dat zelfs een muis het moeilijk zou hebben om uit het labyrint te komen zodra het naar binnen gaat.

Aan de andere kant hebben vogelpieken het voordeel dat kleinere vogels hun voedselbronnen vanaf de top kunnen bereiken. In plaats van verstrikt te raken in de structuur, vliegen ze er gewoon doorheen of overheen en komen ze bij het zaad dat ze nodig hebben.

Bovendien zijn de meeste vogelaars voorzien van plakband, waardoor je geen gaten hoeft te boren in je dak of de stammen van de bomen die je in je boomgaard hebt.

4. Probeer valk vogel afschrikking kite

Als het gaat om wat spreeuwen eet, zijn valken en haviken twee van de belangrijkste soorten. Je kunt deze informatie in je voordeel gebruiken om van grackles en spreeuwen af te komen en een valkvogelvlieger te krijgen.

Vogelafschrikwekkende vlieger type product is een ingenieuze manier om spreeuwen af te schrikken, omdat het lijkt op het fysieke uiterlijk van het roofdier.

Je zou het kunnen vergelijken met een vogelverschrikker, maar het grote verschil tussen de twee is dat, wanneer goed geïnstalleerd, de vlieger effectief de bewegingen van de havik of valk in de lucht imiteert.

Zo’n spreeuwafweermiddel is veilig voor iedereen en het grootste deel van de modusls die je tegenkomt zijn ontworpen en geschilderd in natuurlijke kleuren.

vlieger met vogelontwerp

De vleugels en klauwen dragen bij aan het realisme van het item, dus het werkt als een perfecte lokvogel voor uw tuin en boomgaard.

Lees ook:   hoe een stoffen bank schoonmaken

We raden u aan om de meest duurzame valkenvlieger te kiezen die u zich kunt veroorloven, want als u deze ongeacht het seizoen wilt gebruiken, moet deze water- en scheurbestendig zijn (om zware wind te weerstaan).

Voor de beste resultaten kunt u er zelfs meerdere op uw terrein installeren. Ze zullen je de geruststelling geven dat je geen spreeuwen zult hebben die rond je huis of gewassen nestelen.

Bovendien kan de valkenvlieger door het hele gezin worden gebruikt voor een leuke dag in de achtertuin.

5. Installeer een vogelverschrikker

Een zeer traditionele manier om van spreeuwen af te komen, is het installeren van een vogelverschrikker. Maar er is één kanttekening als het gaat om het weghouden van spreeuwen met behulp van deze methode.

De zwarte spreeuwvogel of een andere ondersoort reageert overigens niet echt op de standaard vogelverschrikkers die bijvoorbeeld in maïsvelden te vinden zijn.

Dit betekent dat het gebruik van een persoon die op een persoon lijkt niet zo effectief is als je misschien denkt.

Wat wel werkt, is om een ‘vogelverschrikker’ te krijgen die lijkt op een van de roofdieren van deze soort. Het plaatsen van een uilenkooi naast een spreeuwvogelhuis kan de populatie bijvoorbeeld tijdig afschrikken.

uil lokvogel

De meeste lokvogels die we tegenkwamen, bieden de beste resultaten wanneer ze worden gecombineerd met geluiden en bewegingen.

Daarom zijn sommige eenheden uitgerust met een intern mechanisme dat het hoofd van de nepuil laat bewegen alsof het een echte is.

Idealiter moet u op zoek gaan naar een lokvogel met een klein zonnepaneel ergens in de constructie, zodat de batterij nooit leeg raakt.

Omdat de vogelverschrikkers die ook roofdiergeluiden uitzenden zeldzaam zijn, is het koppelen ervan aan een ultrasone vogelverjager de juiste manier om dingen aan te pakken.

6. Gebruik ultrasoon spreeuwenafweermiddel

Het krijgen van een echografisch spreeuwafstotend middel kan zeker helpen bij het weghouden van spreeuwen, maar je moet er wel voor zorgen dat je de juiste audiofrequentie voor de soort instelt.

Maar er zijn verschillende ontwerpen die er zijn. Sommigen zullen een specifieke frequentie uitzenden, waardoor de vogels gedesoriënteerd, verward of ronduit bang worden. Anderen kunnen worden geleverd met een verscheidenheid aan andere geluiden, niet alleen de audioschok op zich.

Houd er rekening mee dat sommige audiofrequenties schadelijk kunnen zijn voor andere soorten, dus je kunt ze ook onbedoeld afschrikken, niet alleen de spreeuwen en grackles. Deze insectenwerende middelen hebben ook een werkend assortiment.

ongedierte afschrikmiddel

Sommige van de betere kunnen tot 6.500 vierkante voet bedekken, de gemiddelde modellen kunnen tot 3.500 vierkante voet bedekken, terwijl de minder capabele (en meestal meer betaalbare) tot 800-900 vierkante voet kunnen bedekken.

Als het gaat om het wegwerken van spreeuwvogels met behulp van een afweermiddel dat geen ultrasone mogelijkheden biedt, kunt u een eenheid krijgen die twee soorten geluid uitzendt – ofwel een geluid gemaakt door dezelfde soort (een spreeuwen noodoproep) of een oproep die een van hun meest voorkomende roofdieren maakt.

Valken en haviken kunnen bijvoorbeeld spreeuwen vangen tijdens de vlucht, maar dat geldt ook voor adelaars en ’s nachts uilen. Als ze deze geluiden horen, zullen spreeuwen minder snel op uw terrein rusten of nestelen.

7. Verwijder de nestopties voor spreeuwen

Waarom zijn spreeuwen slecht en waarom zijn ze zo moeilijk te verwijderen?

Nou, het ontmoedigen van spreeuwen kan moeilijk zijn omdat het holtenesters zijn, dus je merkt het misschien niet eens wanneer ze een nest hebben gemaakt in een ventilatieopening of een andere kleine opening die je misschien in je huis hebt.

Voordat je het zelfs maar beseft, heb je een hele spreeuwpopulatie op je terrein. Oefen een goede spreeuwcontrole door ervoor te zorgen dat u geen openingen op uw muren of rond uw huis heeft die groter zijn dan 1,5 inch in diameter.

Om deze agressieve vogels in de tuin, boomgaard of tuin af te schrikken, moeten zelfs uw vogelhuisjes toegangsgaten hebben die kleiner zijn dan 1,5 inch.

huis met een groene tuin

Hoewel we dit niet per se zouden aanbevelen, hebben mensen de keuze om zelf een actieve spreeuwaanval te starten door hun nesten te verwijderen en zelfs hun eieren te vernietigen.

Als uw huis ventilatieopeningen, open leidingen of andere gaten heeft die groter zijn dan 1,5 inch en die kunnen worden gebruikt om te nestelen, bedek ze dan met tape.

Je hebt ook de mogelijkheid om gaasdraad op het oppervlak van de gaten te installeren, zodat de spreeuwen kunnen niet naar binnen en leggen daar hun eieren.

8. Verwijder alle voedselbronnen

Hoeveel je ook van wilde vogels houdt, je moet goede spreeuwenbestrijding oefenen als je je tuin en boomgaard in topvorm wilt houden.

Deze soort is extreem veelzijdig en kan zich gemakkelijk aanpassen, wat betekent dat hij zelfs het voedsel van uw hond kan eten als u het buiten laat.

Om van spreeuwen af te komen, moet je meevallers verzamelen en weggooien, zodat ze er niet op kunnen kauwen. Bedek uw fruitbomen met gaas, zodat de vogels geen mogelijkheid hebben om ze aan te vallen.

Lees ook:   HGX spray tegen vlooien Dé effectieve vlooienspray

Bovendien kunnen spreeuwen zelfs composthoopresten eten als ze niets anders beschikbaar hebben, daarom moet je ze zo goed mogelijk verwijderen of bedekken.

Als je niet wilt stoppen met het voeren van andere soorten vogels, installeer dan een aantal spreeuwbestendige vogelvoeders, maar zorg ervoor dat je er regelmatig onder schoonmaakt.

Spreeuwen hebben de neiging om in grote koppels te leven, dus als je slechts één spreeuwvogel hoort roepen, is het tijd om te handelen.

Verwijder alles wat hen van voedsel kan voorzien, van gebarsten maïs- en zonnebloempitten tot gepelde pinda’s, gierst, meelwormen of een ander type menselijk voedsel (inclusief brood).

Ze kunnen zelfs suèt en keukenresten eten als het moet. Verwijder al deze voor het beste resultaat.

9. Snoei bomen

Of je nu decoratieve of fruitbomen in je tuin of boomgaard hebt, een goede manier om spreeuwen te ontmoedigen zou zijn om ze te snoeien.

Het verminderen van de takdichtheid is in dit geval de oplossing, omdat van spreeuwen bekend is dat ze zich ongemakkelijk voelen in gebieden die meer open zijn en die hen kwetsbaar kunnen maken voor potentiële roofdieren.

Deze methode is echter niet riskant voor een verscheidenheid aan andere vogelsoorten die alleen of in kleine koppels rusten. Ze zullen zich nog steeds veilig voelen in een gesnoeide boom.

Een ding dat het vermelden waard is over deze tip, is dat het misschien niet werkt als je maar een kleine populatie spreeuwen hebt.

een boom kappen

Aan de andere kant is het uiterst effectief voor grotere koppels, omdat ze hoogstwaarschijnlijk vanzelf zullen verdwijnen als ze geen voedsel beschikbaar hebben en ze worden verondersteld ernaar te zoeken en in de open ruimte te rusten.

Bovendien, als ze geen ruimte vinden voor spreeuwenrust in uw bomen, zullen de vogels creatief worden en zelfs proberen dichte struiken en struiken te gebruiken.

Ze zullen die zelfs gebruiken om te nestelen als het moet, dus probeer alles aan het begin van het jaar te snoeien, voordat de vogels nesten beginnen te bouwen.

10. Installeer een bewegingsgeactiveerde sprinkler

Een andere tip over hoe je spreeuwen kunt wegjagen, is dat je verschillende sprinklers in je tuin of tuin gebruikt. Ze moeten echter wel bewegingsgeactiveerd zijn, omdat ze alleen beginnen te werken wanneer ze detecteren dat een beestje zich in hun werkbereik bevindt.

Met deze methode los je zowel je spreeuwprobleem op als zorg je er ook voor dat je bloemen en planten goed water krijgen, zonder dat je in die zin moeite hoeft te doen.

Hoewel het proces geen van de nesten van de spreeuwen verwijdert, omdat bekend is dat ze holennesters zijn, zal het de volwassenen afschrikken en voorkomen dat ze huizen op uw terrein creëren.

watersproeier

Bovendien is deze optie niet giftig, dus het doodt de vogels niet. Er zijn tegenwoordig verschillende bewegingsgestuurde sprinklers beschikbaar, die allemaal kunnen helpen om van Europese spreeuwen af te komen.

De meeste bieden 24-uurs bescherming en ze kunnen tot 70-100 voet in diameter bedekken, waardoor meer dan 3.000 vierkante voet in een cirkel wordt bedekt.

Bovendien worden de meeste modellen niet geactiveerd door sterke wind, waardoor u er zeker van kunt zijn dat ze worden geactiveerd telkens wanneer een beestje in hun werkbereik terechtkomt. Daarom zal uw waterrekening er niet significant door worden beïnvloed.

11. Test een vogelschokband

Om spreeuwen weg te houden, kunt u ook vertrouwen op vogelhekken en vogelschokbanden. Het belangrijkste voordeel van deze twee spreeuwafschrikmiddelen is dat ze in de buurt van uw huis kunnen worden gebruikt.

Ze kunnen op alles worden geïnstalleerd, van borstweringen en richels tot balken, borden, uw ramen en zelfs uw leidingen.

We raden echter niet aan om ze op je spreeuwbestendige suet-feeder te zetten, omdat er geen manier is om te weten of ze ook andere vogelsoorten niet zullen afschrikken.

De meeste shocktapes zijn peel en stick, zodat ze gemakkelijk aan de structuur van uw keuze kunnen worden bevestigd. Ze geven een schok af waardoor de vogels snel wegvliegen.

vier spreeuwen

Als je fruit bomen of fruitstruiken in uw tuin en u wilt ze beschermen tegen vogels, of het nu spreeuwen, merels, duiven, meeuwen of kraaien zijn, u zult blij zijn te weten dat u vogelschokband ook op PVC-buizen kunt gebruiken voor elektrische zitstokken voor druiven en bessen.

Je kunt zelfs voorkomen dat de vogels een spreeuwennest maken op je hogere bomen als je de tape bevestigt met plastic banden.

Wat de stroombron van de tape betreft, kunt u een zonnelader of een standaard vogelschoklader gebruiken. Bovendien is de schokband meestal duidelijk, zodat de vogels het van een afstand niet kunnen zien.

12. Installeer een gaas

Een andere tip over hoe je van spreeuwen afkomt, is om gaas te gebruiken om je fruitbomen en de rest van je gewassen te bedekken.

Lees ook:   Samsung Jet 70 Turbo

Als je onlangs eigenaar van een boerderij bent geworden, is dit misschien niet iets dat je misschien weet, maar gaas is uiterst effectief, vooral als het gaat om het afschrikken van een verscheidenheid aan beestjes, van opossums en wasberen tot gophers en spreeuwvogels.

Europese en Amerikaanse spreeuwen vertrouwen op insecten als onderdeel van hun dieet, dus als je gaas en een insecticide of een ander soort ongediertebestrijding zou gebruiken, zou je de zwermen spreeuwen in een mum van tijd kwijtraken.

metalen hek

Het installeren van gaas kan ook worden gedaan op uw spreeuwbestendige suet-feeders, vooral als het iets grotere gaten heeft waardoor kleinere vogels het kunnen eten.

Het ideale spreeuwafschrikkingsgaas is gegalvaniseerd en roestvrij, zodat het geen sporen achterlaat waar u het ook wilt installeren.

Hoe eenvoudig het ook lijkt, gaas kan u helpen uw groenten en bloembedden te beschermen tegen knaagdieren, die zich kunnen voeden met hun plantendelen of zelfs hun wortels.

Het zal ervoor zorgen dat de laatste of de wortelstokken of bollen van andere gewassen ook worden beschermd tegen tunnelende dieren.

13. Val en laat los

Voor de meeste mensen die van de natuur houden, is het doden van spreeuwen niet de oplossing voor het probleem van hun spreeuwen, ongeacht de hoeveelheid schade die ze kunnen aanrichten.

Bovendien kan dit in sommige staten illegaal zijn, dus we raden niet aan om te proberen zich te ontdoen van spreeuwen door de populatie te decimeren.

U kunt echter spreeuwvangst gebruiken, vooral als u niet meer dan meerdere van dergelijke vogels op uw terrein hebt opgemerkt. De methode is niet failproof en het werkt niet als er een grote kudde rond uw huis of boerderij woont.

vogelhuis

Bovendien kan het gebruik van een humane spreeuwval de zaken voor u ingewikkeld maken, omdat u de vogel later ook moet weggooien, bij voorkeur in een gebied op een aanzienlijke afstand van zijn kudde.

Een typische vogelval gemaakt voor spreeuwen, mussen, kleine spechten, blauwe vogels en een verscheidenheid aan andere soorten, werkt dankzij een binnengeveerd mechanisme.

Wanneer een vogel binnenkomt, gaat de deur automatisch dicht. Als je de val elke dag controleert, hoor je een spreeuwgeluid dat je vertelt dat het tijd is om de vogel ergens anders dan je eigendom kwijt te raken.

Om de vogel van de binnenkant van de val te verwijderen, moet je meestal de bodem loslaten en in een zak vangen.

14. Schrik spreeuwen met reflectie

Vertrouwen op een vogelafstotende schrikband is een andere manier om spreeuwen weg te houden, maar het is niet de beste als het gaat om het wegwerken van spreeuwen bij vogelvoeders, omdat het product alle vogelsoorten afschrikt zonder een verschil te maken tussen spreeuwen en andere.

Fruitbomen en planten kunnen echter voldoende worden beschermd met deze methode, en het leuke van de meeste reflecterende tapes is dat ze gemakkelijk aan elk oppervlak kunnen worden bevestigd.

Je kunt ze opzetten op leuningen, dekken, tuinhekken en zelfs op de fruitbomen zelf.

Bovendien zijn de meeste reflecterende tapes die er zijn metaalachtig en dik, dus zelfs als de vogels ze uiteindelijk aanraken, zullen ze een lichte ruisafschrikking uitzenden die hen kan afschrikken.

Met deze methode zult u geen spreeuwvogelhuis zien of spreeuwengeluiden op uw eigendom horen.

Niet alleen zal dit type product u leren hoe u zich kunt ontdoen van spreeuwen van feeders voor andere soorten, maar het zal hetzelfde doen voor ganzen, gawks, eekhoorns, meeuwen, duiven en zelfs spechten en wasberen.

Onnodig te zeggen dat een vogelafstotende scare tape een redder in nood kan zijn voor een boer, vooral een die leeft van hun gewassen.

15. Bel een professional

Als u geen gedoe wilt hebben met betrekking tot de aanwezigheid van spreeuwenvogelhuisjes op uw terrein, het zien van spreeuwen die in uw bomen rusten of zelfs het horen van spreeuwenvogelgeluiden, met behulp van de diensten van een professional bespaart u veel tijd en moeite.

Als je alle methoden hebt geprobeerd die we in het artikel hebben genoemd om van de invasieve vogelsoorten van de spreeuwen af te komen, is de kans groot dat ten minste één van hen heeft gewerkt.

Aan de andere kant, als u een grote kudde op uw eigendom heeft, is het ook mogelijk dat geen van hen effectief kan zijn.

Critter-besturingsservices kunnen de gewenste methode gebruiken.

Sommigen kunnen de vogels decimeren met behulp van specifieke stoffen, maar als u liever voor een no-kill-optie gaat, kunt u ze vragen om ze te vangen en ze ver weg van uw huis of boerderij te verwijderen.

Bovendien kan een professional u waardevol advies geven voor het omgaan met een mogelijke invasie in de toekomst, vooral als u hoekjes en gaatjes in uw huisontwerp heeft waar de vogels de neiging kunnen hebben om te nestelen.

Critter control services kunnen u ook vertellen wat de juiste spreeuwuitsluitingsmethode is voor uw type woning.

Aanverwant: