15 Tips voor het snel wegwerken van mussen [Op menselijke wijze]

Het wegwerken van mussen van uw eigendom kan een uitdagende taak zijn en het vereist meestal een verscheidenheid aan methoden. Mussen kunnen agressief zijn en ze zullen vaak concurreren om voedsel met andere vogels. Hier zijn de beste tips voor het wegwerken van mussen in uw huis.

1. Gebruik mussenproof vogelvoeders

Het type vogelvoeder dat je gebruikt kan veel verschil maken als het gaat om het aantrekken van mussen of niet.

Er zijn momenteel verschillende modellen beschikbaar die het voor mussen bijna onmogelijk maken om zich te voeden, terwijl ze ook andere vogelsoorten voorzien van het voedsel dat ze nodig hebben.

Omdat huismussen zich voeden op de grond of op aanzienlijke platformvoeders, is een musbestendige vogelvoeder die u zou kunnen gebruiken de aanklevende mesh-feeder.

Sokken en sondevoeders met korte zitstokken bieden in die zin ook goede resultaten. Een aanklampende mesh feeder houdt mussen weg van vogelvoeders dankzij het unieke ontwerp.

mus op een vogelvoeder

Het laat mussen niet toe om overal comfortabel te zitten, maar het zal de andere kleine vogels in staat stellen om uit te reiken en het zaad te pakken.

De meeste van dergelijke eenheden kunnen tot twee pond Nyjer-mix of Nyjer-zaad passen, dus ze zullen ervoor zorgen dat de vinken in uw tuin of tuin nog steeds wat voedsel beschikbaar hebben.

Je hebt echter wel de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je het zaad opruimt dat mogelijk overdag is uitgelekt.

Anders gaan de mussen het voedsel opeten dat toch op de grond is beland, waardoor je inspanningen tevergeefs zijn.

2. Bouw een lokmus feeder

Als je een invasieve populatie huismussen hebt die je wilt afschrikken van je vogelvoeders, is het beste idee om ze iets anders te voeren, zodat ze de vogelvoeders met rust laten.

Zoals je waarschijnlijk inmiddels weet, kan zangvogelvoer een beetje duur zijn, en als de invasieve mussen erin slagen om het te gaan eten, verspil je effectief je zuurverdiende geld. Voer ze in plaats daarvan gebarsten maïs en je broodresten, maar doe dit door ze op de grond te leggen.

Het plaatsen van voedsel op een afstand van de vogelvoederbak kan de mussen tevreden stellen, en als hun buiken vol zijn, zullen ze niet veel interesse tonen in het stelen van het voedsel van de andere vogels.

vogelvoer

We raden u aan om de gebarsten maïs op minstens 15 voet afstand van de vogelvoeders te plaatsen. Elke grondvoeder is goed voor dit doel.

Gelukkig is gebarsten maïs extreem goedkoop, zozeer zelfs dat je een zak van 50 pond kunt kopen voor minder dan 15 dollar.

Als je niets tegen hebt om mussen in je tuin, tuin of boomgaard te hebben, kun je deze tip in je voordeel gebruiken.

Bovendien, als ze zich eenmaal niet aangetrokken voelen tot de vogelvoeders die je op hun plaats hebt, zullen ze de kleine zangvogels ook niet stressen, dus iedereen zal blij zijn, inclusief jezelf.

3. Installeer een natuurlijke roofdier lokvlieger

Een creatieve manier om mussen weg te jagen zou zijn om een roofdier lokvlieger te gebruiken.

Sommige modellen nemen de taart als het gaat om het afschrikken van alle vervelende mussen op uw eigendom, en ze bieden ook het voordeel dat ze duurzaam zijn, zodat ze de elementen kunnen weerstaan.

Je kunt een goede huismusbestrijding in je tuin of tuin oefenen door zo’n vlieger te installeren.

Als u een model krijgt dat wordt geleverd met een scherpe paal waarmee u het in de grond kunt duwen, zult u het ook niet moeilijk hebben met het installatieproces.

vlieger met vogelontwerp

Sommige vliegers lijken op de natuurlijke roofdieren van de huismusvogel, zoals de uil of de havik.

Anderen zijn gestileerd en hebben flitsende kleuren en een enigszins eng ontwerp, dat nog bedreigender wordt naarmate de wind de vlieger beweegt en de kleine vogels vertelt dat er iets gevaarlijks op hen wacht.

Omdat het volkomen veilig is om te gebruiken, niet giftig is en het de vogels niet eens pijn doet, zouden we zeggen dat het gebruik van een roofdier lokvlieger het beste afschrikmiddel voor iedereen is.

Het installeren van meerdere vliegers over een groter oppervlak is nog efficiënter. Je ziet binnen de kortste keren geen mussen meer!

4. Gebruik elektronische mus distress geluiden

Elektronische vogelverjagers kunnen mussen ervan weerhouden om te nestelen of te veel tijd op uw terrein door te brengen, en ze kunnen dit op twee manieren doen.

Sommige zorgen voor het verwijderen van mussen door echte mus-noodgeluiden uit te stoten, wat betekent dat de kleine vogels zouden maken als ze in gevaar zijn. Anderen zenden de geluiden van th uiteir roofdieren, die ook kunnen fungeren als een goede mus afweermiddel.

Er is een ander type apparaat dat u kunt gebruiken en het is een ultrasoon dierenafweermiddel. Voor het geval u het niet wist, verschillende dieren (en vogels) hebben verschillende gehoorfrequenties en u kunt deze informatie in uw voordeel gebruiken.

Lees ook:   hoe frituurpan schoonmaken
twee luidsprekers

Als u de juiste frequentie op het apparaat instelt, zullen de mussen zenuwachtig zijn en uw gebied ten koste van alles vermijden.

In plaats van een huismusval te gebruiken, zou je zo’n apparaat kunnen gebruiken. Zorg er wel voor dat u het werkbereik controleert voordat u het koopt, omdat dat van sommige enigszins beperkt is, terwijl dat van anderen behoorlijk genereus kan zijn.

Voor de beste resultaten kunt u verschillende elektronische vogelverjagers op uw terrein instellen en ook een andere musafschrikkingsmethode gebruiken, zoals vogelschokbanden of spikes. Twee of drie musafstotende technieken werken beter dan één.

5. Installeer een bewegingsgeactiveerde sprinkler

Een andere manier om van huismussen af te komen, zou zijn dat je ze wegjaagt met water.

Hoewel niet alle vogels gemakkelijk bang zijn voor water, is de waarheid dat de meeste dat wel zijn, en we willen vanaf het begin opmerken dat deze methode ook op zangvogels werkt, niet alleen op mussen.

Dus als je vogelvoeders in je tuin hebt geïnstalleerd en je wilt alleen mussen wegjagen, is dit misschien niet de beste oplossing voor je probleem, tenminste als je de andere vogelsoorten wilt houden.

watersproeier

De manier waarop een bewegingsgeactiveerde sprinkler werkt om van mussen af te komen, is dat deze is uitgerust met een sensor die beweging detecteert wanneer een beestje in de buurt komt.

Dus als u meerdere van dergelijke apparaten in uw tuin installeert, geeft u niet alleen uw planten en veggie-patches water, maar schrikt u ook mussen en een verscheidenheid aan beestjes af, van wasberen tot ratten.

Net als andere apparaten die u kunnen helpen in uw zoektocht naar het wegwerken van huismussen, heeft een bewegingsgeactiveerde sprinkler een werkingsbereik.

Dus als u de grond wilt beschermen tegen deze kleine vogels, wilt u misschien meerdere sprinklers instellen in plaats van slechts één.

6. Installeer vogelpieken op rustplaatsen

Hoe eenvoudig dit musafstotend middel ook lijkt, de waarheid is dat het gebruik van spikes tegen allerlei soorten vogels een goede manier is om van huismussen af te komen.

Bovendien werkt het zelfs voor andere soorten, zoals duiven en duiven, die u misschien van uw eigendom wilt afhouden vanwege de hoeveelheid uitwerpselen die ze achterlaten.

Het enige probleem met deze methode is dat je de naaldpennen moet aanbrengen op de meeste oppervlakken waar je mussen hebt zien verzamelen.

Net als andere vogels kunnen mussen overal zitten of nestelen, wat betekent dat je de spikes op boomtakken, aan de zijkanten van je dak, je garage of zelfs je terras moet plaatsen.

Als je ze op en onder de randen van je dak installeert, voorkom je zelfs dat mussen op je huis nestelen.

Je zult geen mussen zien vechten of zelfs maar een mus horen fluiten in je tuin als je besluit deze methode te gebruiken.

Een opmerking die we moeten maken met betrekking tot vogel spikes is dat je er altijd een aantal moet kopen die gemaakt zijn van roestvrij staal.

Anders kunnen ze roesten en vervelende sporen achterlaten op de muren van je huis of waar je ze ook neerzet.

7. Intimideer met natuurlijke roofdier lokvogel

Aangezien haviken en uilen natuurlijke roofdieren zijn die zich ontdoen van mussen door ze op te jagen, zou een van de mussenoplossingen die u voor uw probleem zou kunnen gebruiken, zijn om een lokvogel te gebruiken.

Het zou op een van deze twee vogelsoorten moeten lijken.

Idealiter, als het ook geluiden zou maken en op de een of andere manier zou bewegen, zou het nog beter zijn omdat het de mussen het gevoel zou geven dat de vogel echt is, niet nep.

Een nep-uil vogelverschrikker zal bijvoorbeeld hoogstwaarschijnlijk met een roterende kop komen, omdat dat de typische beweging is die de vogel maakt.

Als u uw boomgaard, tuin, bessenstruiken of wijnstok wilt beschermen, kunt u de uil bovenop een paal installeren en de laatste in de grond rijden.

Om mussen af te schrikken, kan de uil ook op richels en daken worden vastgemaakt, maar je moet hem goed vastbinden zodat hij niet door de wind wordt weggenomen.

Het hele punt is dat het mussen kan afstoten als het zich op een goed zichtbare plaats bevindt, waar alle vogels het kunnen zien.

Verplaats de roofdier lokvogel om de paar dagen van de ene plaats naar de andere, zodat de vogels het gevoel hebben dat hij leeft.

8. Laat mussen schrikken met reflectie

Het beoefenen van een goede mussenbestrijding is ook mogelijkle door gebruik te maken van een reflecterend huismus afschrikmiddel.

Tegenwoordig zijn er verschillende ontwerpen in deze categorie, van schrikstangen en door de wind geactiveerde modellen tot reflecterende tape.

Hun efficiëntie hangt af van de plaatsen waar ze zijn geïnstalleerd.

Als u bijvoorbeeld uw fruitbomen bedekt met reflecterende tape, kunt u niet alleen mussen afstoten, maar ook een aantal verschillende vogelsoorten, waaronder degenen die mogelijk geïnteresseerd zijn in het eten van fruit.

Lees ook:   15 Beste luchtzuiverende planten voor schonere binnenlucht
hangende cd's

Door de wind geactiveerde modellen werken het beste wanneer ze op het dak zijn geïnstalleerd en ze zijn handig voor het geval de mussen daar willen nestelen.

Ze kunnen zorgen voor een goed huismusafweermiddel voor deze vogels, maar ook voor anderen, zoals duiven en spreeuwen, die niet goed reageren op krachtige lichtsignalen.

Een schrikstaaf kan ook het beste mussenafweermiddel zijn, vooral omdat ze overal kunnen worden opgehangen, van uw dak en de zijkanten van uw huis tot uw tuin en tuin.

De lichtreflectie die door dit ontwerp wordt gegarandeerd, zal de vogels vertellen dat de plek wordt ingenomen door andere vogels of dat er iets gevaarlijks kan zijn, dus het is geen goede plek om te rusten of te nestelen.

9. Verwijder het favoriete voedsel van mussen

Mussen hebben hun voorkeuren als het gaat om het voedsel dat ze eten.

Dus, ervoor zorgen dat geen van de voedingsmiddelen die ze verkiezen beschikbaar zijn op uw eigendom, zou een manier zijn om mussen te ontmoedigen.

Het is een eenvoudige truc, veel gemakkelijker dan de beste mussenval te gebruiken en vervolgens de vogels ergens anders veilig te verwijderen.

Hier zijn enkele voorbeelden van mussenvogelvoer waarvan u zeker moet zorgen dat het niet in uw tuin of ergens in de buurt van uw huis te vinden is: haver, gierst, tarwe, gebarsten maïs en broodresten.

mus op een vogelvoeder

Het is waar dat mussen niet zo veelzijdig zijn als andere vogels, wat betekent dat ze niet zullen proberen linzen of andere peulvruchten te eten als ze niets anders beschikbaar hebben.

Zorg er toch voor dat u uw afval in beveiligde containers bewaart, zodat ze er niet in kunnen komen.

Ter vergelijking: als je je vogelvoeders vult met saffloerzaden, fruit, suet of Nyjer, zul je geen mussen om zich heen zien verzamelen.

Ze spreken hen gewoon niet zo aan. Noten en nectar zijn twee andere soorten voedsel die je je zangvogels kunt geven zonder je zorgen te maken dat de mussen ze zullen verkiezen.

10. Installeer vogelschokband op rustplaatsen

Als je de nestgewoonten van de mus hebt opgemerkt of waar ze de neiging hebben om iets meer tijd door te brengen dan normaal, weet je al wat de beste plek is voor het installeren van vogelschokband.

Vogelschokbellen kunnen op de meeste oppervlakken worden geïnstalleerd en ze werken eenvoudig en effectief omdat ze een kleine schok toedienen aan de vogels wanneer ze erop landen of dichtbij komen.

Het wegwerken van mussen kan heel effectief zijn met deze methode, vooral omdat de meeste soorten vogelschoktape die er zijn transparant zijn, zodat ze niet te veel aandacht naar hen trekken.

Zodra de vogel echter geschokt raakt, zal hij in de toekomst nergens in de buurt van die plek willen komen.

Als u zich zorgen maakt of de schok niet te sterk zou zijn, willen we u geruststellen door u te vertellen dat de spanning nooit zo krachtig is.

Om de tape zijn werk te laten doen, moet je hem af en toe opladen met een typische 110V-oplader of met behulp van een zonnelader.

Al met al, vanwege het gemak en de resultaten, zouden we zeggen dat vogelschokband een goed afschrikmiddel voor mussen is, vooral omdat het door iedereen kan worden gebruikt, of het nu technisch onderlegd is of niet.

11. Maak de vogelvoederbaars korter

Een manier om van mussen af te komen bij vogelvoeders zou zijn dat je een heel eenvoudig doe-het-zelfproject onderneemt en de zitstokken snijdt zodat ze aanzienlijk korter zijn.

Zolang hun lengte minder dan 5/8 inch is, zul je geen problemen hebben met mussen die het voedsel voor de andere vogels consumeren.

Het is ongemakkelijk voor de mussen om een kleinere baars te gebruiken en ze kunnen er niet zo goed aan vastgrijpen met hun kleine voeten als ze zouden doen als het langer was.

De meeste zangvogels hebben echter geen probleem met dergelijke zitstokken, zowel omdat ze kleiner zijn als omdat sommigen van hen zich voeden tijdens de vlucht.

vogelwereld

Er zijn natuurlijk commercieel verkrijgbare vogelvoeders die al korte zitstokken hebben, maar tenzij je op dit moment geen model kunt vinden, kun je de taak zelf uitvoeren.

Het enige wat je nodig hebt voor het doel is een sharp schaar of een scherp mes.

Als je de feeder zelf hebt gemaakt, heb je misschien pijpen gebruikt in plaats van houten zitstokken. Als dat het geval is, moet u ook een zaag of een ander gereedschap gebruiken om ze in te korten.

Vergeet niet dat dit geen feeder of vogelhuisje is voor mussen die je maakt, maar een voor de andere vogels.

12. Mussen met gaas uitsluiten

Een andere manier om van mussen in het dak af te komen of om mussen van nesten te houden, is door netten te installeren.

Lees ook:   hoe een wc schoonmaken

Je moet echter niet zomaar elk type gebruiken, omdat er enkele speciaal zijn ontworpen om vogels en andere aanzienlijke beestjes af te schrikken die een manier hebben om in je moestuin of bloembedden te komen.

Mussen zullen willen onderzoeken wat er op de grond gebeurt als ze sporen van voedsel zien dat mogelijk uit de feeder is gevallen.

Omdat hun uitwerpselen zuur en niet bepaald hygiënisch zijn, kunnen ze verschillende problemen veroorzaken. Bedek je bloembedden, groenten of zelfs fruitbomen met doorzichtige netten, zodat ze er niet voorbij kunnen komen.

vogelnet

Voor dit doel is Agfabric-gaas degene die we aanbevelen omdat het niet-corrosief en niet-toxisch is, dus het zal zelfs geen sporen achterlaten op de muren van uw huis.

Zorg ervoor dat het gaas perfect is afgedicht, zodat de mussen er niet onder kunnen kruipen.

Je gaat ook niet de moeite nemen om een huismusennestverwijderingsproces uit te voeren, vooral als ze de afgelopen jaren hetzelfde nest hebben gebruikt.

Bedek het gewoon met Agfabric-gaas en ze zullen niet de middelen hebben om hun eieren daar te leggen.

13. Bescherm nestkasten van bluebird

Helaas is er geen specifieke manier om mussen uit bluebird-huizen te houden of om mussen uit paarse martinushuizen te houden, wat dat betreft.

Mussen zijn holennesters zoals deze twee soorten, dus ze kunnen je huis gebruiken om hun jongen groot te brengen.

Maar als u resoluut bent als het gaat om het installeren van een bluebird-nestkast op uw terrein, kan deze net zo goed worden omgetoverd tot een mussenvogelhuis voordat u het beseft.

Mussen kunnen behoorlijk agressief zijn tegen andere vogels, en als ze proberen hun nestkast van hen over te nemen, kunnen ze zelfs het risico lopen te worden gedood.

Bluebird

Als u een invasieve groep huismus in uw tuin of tuin heeft, is de beste manier om ervoor te zorgen dat de bluebirds ook een plek hebben om in te nestelen, het installeren van verschillende dozen in het gebied.

Zet twee nestkasten van bluebirds op een afstand van minstens 10 voet van elkaar.

Omdat mussen bekend staan als territoriaal, als ze een thuis maken in een van de dozen, zullen ze hoogstwaarschijnlijk ook de tweede in de buurt beschermen.

Deze laatste zullen echter alleen niet meer beschikbaar zijn voor andere mussen, niet voor andere soorten. Bluebirds zullen het dus kunnen gebruiken.

14. Weerschrik mussen van nestelen

Een nestelende mus kan nog uitdagender zijn om van af te komen dan een mus die nog niet is begonnen met het bouwen van een mussennest.

Deze kleine vogels houden van spleten en holtes, en ze hebben eigenlijk een voorkeur voor de zijkanten van menselijke huizen.

Als je een huismusnest ziet, verwijder het dan meteen, vooral als het lijkt alsof het onlangs is gebouwd.

Bovendien moet u eventuele ventilatieopeningen bedekken (dunne gaasdeksels worden aanbevolen) en eventuele holtes of gaten repareren.

mussenportret

Houd er rekening mee dat om te voorkomen dat mussen nestelen, je leidingen moet afdekken, je schoorsteen moet blokkeren en ervoor moet zorgen dat ze ook niet op je zolder kunnen komen, waar ze ook een mussennest kunnen maken.

Voordat u een nest verwijdert of een holte bedekt, moet u ervoor zorgen dat er geen vogel meer binnen is.

Als er een is, moet u deze zelf verwijderen en in een ander gebied weggooien, of u moet een professional inschakelen om het voor u te doen.

Als de vogel vastzit in de holte, zal hij sterven, maar het kan ook een probleem voor je ventilatie veroorzaken, omdat je geen schone lucht gaat inademen.

15. Bel een professional

Als je een reeks methoden hebt geprobeerd om mussen uit te roeien en je hebt zelfs je geluk beproefd bij het vangen van mussen en ze vervolgens ergens anders los te laten, maar niets leek te werken, is het bellen van een professional misschien de juiste manier om dingen aan te pakken.

Aan de ene kant bespaart het u veel tijd, moeite en zelfs geld, en ze zullen de klus effectief en tijdig klaren.

Bovendien ontdoet u zich van tjilpende mussen van uw eigendom befoals je het beseft, en je hoeft niet eens een mussengif voor het doel te gebruiken.

Een professional kan je ook waardevol advies geven over hoe je mussen in de toekomst weg kunt houden.

Bovendien zijn dergelijke services afhankelijk van een verscheidenheid aan technieken tegelijkertijd.

Dus ze kunnen netten gebruiken, ze kunnen verschillende roofdierlokkers installeren, ultrasone apparaten gebruiken en u ook begeleiden bij welke wijzigingen u aan uw huis moet uitvoeren, zodat de mussen nergens kunnen nestelen.

Laten we zeggen dat als je eenmaal ziet wat de professionals gebruiken, er niets zou moeten zijn dat je ervan weerhoudt om dezelfde apparaten en apparatuur te krijgen en het allemaal zelf te gebruiken.

Aanverwant: