De levenscyclus van de voorraadkastmot


De levenscyclus van de pantry-mot

Motten. Wedden dat je nooit had verwacht dat je ze in je zak meel zou zien kruipen. Hoe vies! Helaas voelen motten zich aangetrokken tot meer dan alleen kleding en tapijt. Het blijkt dat sommige soorten absoluut dol zijn op granen en noten en graag hun eieren in je voorraadkast leggen, zodat het hele griezelig-kruipende gezin kan genieten van de ontbijtgranen, hondenvoer of andere goodies die je hebt.

Als u het ongedierte in uw keuken wilt beheersen, moet u hun levenscyclus kennen, zodat u hun invasie in de kiem kunt smoren. We hebben hieronder de levenscyclus van de voorraadkastmot voor u geschetst.

Wat zijn pantry-motten?

Ook bekend als Indiase meelmotten, Pantry Moths zijn een van de meest voorkomende keukenplagen. Ze zijn te vinden in heel Noord-Amerika en Europa, evenals op andere plaatsen. Omdat ze zich graag voeden met granen, granen en noten, dringen voorraadkastmotten vaak het huishouden binnen via dergelijke producten. Sommige items uit de supermarkt kunnen bijvoorbeeld onbewust eieren bevatten die uiteindelijk zullen rijpen en larven zullen uitkomen.

De voorraadkast mot larven eet dan het voedsel dat hen omringt. Wanneer motten uitgroeien tot volwassen motten, zullen de vrouwtjes tijdens hun levensduur tot 500 eieren leggen. Hierdoor kan Pantry Moth-besmetting een nachtmerrie zijn. Niet alleen dat, maar die eieren en larven kunnen grote porties voedsel besmetten.

Alles wat in contact komt met voorraadkastmotten moet worden weggegooid. Het goede nieuws? Ze zijn niet giftig.

Hoe een pantry-mot te identificeren

De volwassen Pantry Moth of Indian Meal Moth

Pantry Motten in hun volwassen vorm zijn gemakkelijk te herkennen. Ze hebben bronzen vleugels die een patroon kunnen hebben, zoals een horizontale zwarte lijn door het midden. Anderen zien er iets lichter van kleur uit.

De eitjes zijn bijna onzichtbaar, maar de larven? Die zijn moeilijk te missen. Hoewel verschillende van hen op een kleine munt passen, lijken ze een beetje op maden (ew) en hebben ze gebroken witte lichamen. Je vindt ze op hoeken, kauwend door karton en hun sporen bedekkend met witte zijde.

Lees ook:   Verven zonder schuren? Dat kan met de juiste producten

Pantry Moth Levenscyclus

pantry mot levenscyclus

1. Vermeerdering van de voorraadkastmot

Zoals eerder vermeld, kan een eenzame vrouwelijke Pantry Moth bijna 500 eieren leggen, waarbij 300 eieren het gemiddelde zijn. De mot legt deze eieren in één keer of gedurende 18 dagen.

De extreem kleine eieren zullen in de buurt van voedingsmiddelen zijn, vooral sterk ruikende of slecht verpakte goederen. Die eieren komen dan binnen 7 dagen na het leggen uit. Soms kan het tot 14 dagen duren.

2. Pantry Moth Larval Stadium

Wanneer Indiase meelmotten zich in hun larvale stadium bevinden, zullen ze de meeste schade aanrichten. Ze zijn vraatzuchtig en zullen eten en eten, terwijl ze iets uitscheiden dat frass (afval) wordt genoemd. De frass en webbing zullen het voedsel besmetten en het zal onbruikbaar zijn.

Afhankelijk van de omstandigheden en beschikbaarheid van voedsel, zal het larvale stadium meestal 2-3 maanden duren. Op sommige plaatsen zullen de larven echter een half jaar niet rijpen (tot 210 dagen).

Een pantry mot larve

3. Pantry Moth Popal Stage

Zodra de larven zichzelf in een voedselcoma hebben gegeten, gaan ze naar het popstadium. Gedurende deze tijd maken de larven cocons rond hun lichaam in de spleten, hoeken of scheuren in de buurt van hun voedselbron. Soms zijn de cocons verborgen in klompen van webben en frass – een zeker teken dat je een Pantry Moth-plaag hebt.

Ongeveer 15-20 dagen worden doorgebracht als poppen die transformeren in volwassen Pantry Moths.

4. Volwassen Pantry Moth Stage

Het laatste deel van de Pantry Moth-levenscyclus begint wanneer volgroeide motten uit hun cocons uitbarsten en naar elke lichtbron in de keuken vliegen. Deze gemeenschappelijke hobbel en grind tegen gloeilampen is, komisch genoeg, een manier om een partner aan te trekken voor reproductie. Interessant is dat volwassen Pantry Moths geen monden hebben, dus ze hebben geen voedsel nodig.

Lees ook:   Eufy by Anker Robovac 35C

Hun enige doel is het vinden van een licht, het vinden van een partner en het leggen van eieren om te sterven. Omdat de levensduur van een volwassen mot slechts 5-25 dagen is, zul je ze vaak niet zien totdat ze worden gevonden tijdens het opvegen van stofkonijnen.

Dus, om samen te vatten: de volledige levenscyclus van een Pantry Moth is ergens tussen de 27 dagen en iets meer dan een jaar. Tot 8 generaties Pantry Moths kunnen in één kalenderjaar worden geboren en sterven, hoewel koud weer dit proces sterk zal belemmeren. Dat is de reden waarom motten zelden worden gezien wanneer de temperatuur onder de 50 graden F / 10 graden C daalt.

Omgaan met pantry-motten

Niemand wil omgaan met zoiets walgelijks en destructiefs als Panprobeer Motten in hun huis. En wanneer larven gemiddeld 60-90 dagen kunnen leven, moet je het probleem frontaal kunnen aanpakken voordat ze grip krijgen op je keuken en voedsel.

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om te voorkomen dat Indiase meelmotten frass van uw voorraadkast maken:

  • Laat uw voedsel nooit geopend of in containers die niet goed worden afgesloten. Als er larven in het voedsel zitten, zullen ze zich een weg naar buiten (of in) het plastic van ander voedsel eten, volwassen worden en nog meer motten fokken.
  • Gebruik hersluitbare containers, siliconen zakjes of zelfs Mason-potten voor opslagitems zoals bloem, noten, havermout en bakmixen.

    Overweeg het gebruik van voorraadkast mot feromoon vallen. De vallen trekken mannelijke Pantry Moths naar een lijmplank, waar ze vast komen te zitten en sterven. Omdat de vrouwtjes hun eieren niet kunnen laten bevruchten, zullen ze sterven zonder te fokken.

  • Overweeg de aankoop voorraadkast mot vallen om je huis te ontdoen van deze vervelende overlast.

Lees ook:   hoe pan schoonmaken

Gedroogde levensmiddelen opgeslagen in glazen verpakkingen

Waarom meer te weten komen over de levenscyclus van de pantry-mot

Volwassen pantrymotten zijn misschien zelf niet schadelijk, maar ze zijn geen welkome gasten in uw huis. Niet met de rotzooi die ze zeker zullen uitnodigen. Pantry Moth-larven kunnen uw keuken snel besmetten en dat kan duur zijn om alles wat is aangetast te repareren en te vervangen. Het kennen van de Pantry Moth levenscyclus is slechts één manier om proactief te zijn over het voorkomen van een voorraadkastmottenplaag in uw huis omdat u in staat zult zijn om de situatie in de gaten te houden en dienovereenkomstig te handelen.

Indian Meal Moths geplakt op een lijmplank

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 125.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.