15 tips voor het snel wegwerken van stinkdieren op humane wijze (2022)

Stinkdieren zijn over het algemeen vreedzame kleine kerels, maar hun reputatie van stank is welverdiend.

Ze kunnen helpen bij het beheersen van ongedierte en engerlingen, maar het is geen prettig vooruitzicht om er een op uw terrein te laten wonen.

Dus als je wilt weten hoe je effectief en humaan van stinkdieren af kunt komen, lees dan verder!

1. Installeer een sprinkler met bewegingsdetectie

Stinkdieren zijn niet zo moeilijk af te schrikken. Een plotseling geluid of beweging is genoeg om ze te laten kamperen. Dus als je een stinkdier in de achtertuin hebt, kan een bewegingsdetectiesproeier de oplossing zijn voor je gebeden.

Een bewegingsdetectiesproeier is een geweldige optie omdat het in principe een straal water gebruikt als afschrikmiddel voor stinkdieren.

Het schuifelen van het dier zet de sensor in werking en een waterstraal barst plotseling los met een zoemend geluid. De combinatie van water en geluid is een niet-giftige, onschadelijke en natuurlijke manier om van stinkdieren af te komen.

watersproeier

De sleutel tot een effectieve sprinkler voor bewegingsdetectie is een goede sensor. Deze maakt gebruik van zowel warmte- als bewegingsgeactiveerd, waardoor de gevoeligheid toeneemt.

Het stelt u ook in staat om te automatiseren wanneer het wordt ingeschakeld. Als je stinkdieren weg wilt houden en waterkosten wilt besparen, pas je de instellingen aan, zodat de sprinkler alleen ’s nachts werkt als deze dieren actief zijn.

Installeer het apparaat door de spike in de grond te rijden en aan te sluiten op de dichtstbijzijnde waterbron. Pas de sensor aan de hoogte van het stinkdier aan, zodat deze gemakkelijker wordt gedetecteerd.

2. Installeer een ultrasoon skunk-afweermiddel

Wat stinkdieren missen op de afdeling gezichtsvermogen, maken ze goed met hun uitstekende gehoor. Ze gebruiken dit om te luisteren naar paringsoproepen en om gevaar te detecteren.

Dus als je je afvraagt hoe je een stinkdier kunt wegjagen, is een eenvoudige manier door gebruik te maken van hun gevoelige oren. Vergeet niet dat de beste manier om van stinkdieren af te komen, is om van je huis een onleefbare habitat te maken.

Als een stinkdier dit vervelende geluid hoort wanneer het uw eigendom binnenkomt, zal hij minder snel terugkeren. Dit is waar een ultrasoon skunk-afweermiddel binnenkomt. Installeer het gewoon op de grond en schakel het in.

ongedierte afschrikmiddel

De beweging activeert de sensor en het apparaat zendt een vervelend hoog geluid uit dat stinkdieren afstoot. Dit ultrasone skunk-afweermiddel heeft enkele extra functies die van pas komen.

Het heeft knipperende LED-lampjes die dienen om stinkdieren af te schrikken naast het ultrasone geluid. Het kan het beste worden geïnstalleerd op een plek met direct zonlicht om het meeste uit dit apparaat op zonne-energie te halen.

U hoeft zich geen zorgen te maken over slecht weer, omdat de paal het mogelijk maakt om hem veilig in de grond te rijden en de behuizing is gemaakt om de elementen te weerstaan, of het nu regen of zonneschijn is.

3. Strooi stinkdierafstotende korrels over de tuin

Veel mensen willen weten hoe ze stinkdieren uit de buurt van tuinen kunnen houden. Deze kleine beestjes graven graag in de grond voor engerlingen en maken gaten in de grond voor hun holen. Dus wat is het beste stinkdierafschrikmiddel om te voorkomen dat ze graven?

Skunk afstotende korrels zijn een goede keuze voor het graven van stinkdieren. Ze zijn in vaste vorm en mengen zich met de grond, dus stinkdieren kunnen ze niet gemakkelijk verwijderen.

Strooi gewoon om de paar dagen een handvol in bestaande stinkdiergaten en je kunt stinkdieren uit je tuin verwijderen. Wat stoot stinkdieren in de korrels af, vraag je je misschien af. Deze werken omdat ze een geur gebruiken die stinkdieren weghoudt.

chemicaliën

Een goed voorbeeld is dit stinkdierafstotend middel dat gebruik maakt van vossenurine. De geur van de urine van stinkdierroofdieren weerhoudt deze dieren ervan om uw huis te bezoeken. Merk op dat dit spul echt slecht ruikt, dus zorg ervoor dat je het nergens plaatst waar mensen of huisdieren rondhangen.

Ondertussen maakt dit skunk repellent granule merk gebruik van 10% ricinusolie om stinkdieren kwijt te raken. Een beetje gaat een lange weg, met 1 pond gestrooid over 500 vierkante voet tuin. Geef na het aanbrengen licht water om het aroma beter vrij te geven.

Merk op dat deze korrels niet zijn gemaakt van stinkdiergif. Ze gebruiken natuurlijke producten die onaangename aroma’s afgeven. U hoeft zich geen zorgen te maken over het effect op de kwaliteit van uw grond of chemische resten in uw tuinoogst.

4. Bouw een (elektrische) omheining rondom uw woning

Als je ten einde raad bent en nadenkt over hoe je stinkdieren in de tuin kunt verwijderen, kun je overwegen om een hek langs de omtrek te bouwen.

Gebruik een sterk PVC tuingaas met kleine gaatjes om je huis te beveiligen. Deze kun je op een bestaand houten paalhekwerk plaatsen om kleinere dieren buiten te kunnen houden.

Zorg ervoor dat to knip het gaas zodanig dat een voet of zo onder de grond kan worden begraven. Dit voorkomt dat dieren naar binnen komen door onder te graven. U kunt ook uw eigen elektrische omheining installeren met behulp van een heklader met aluminiumdraad.

hek

Dit levert een korte maar gemakkelijk voelbare schok op voor kleine dieren die u uit uw eigendom probeert te houden.

Koop grondstangen bij de bouwmarkt en plaats ze op regelmatige tijdstippen rond uw huis. Het is het beste om deze in gebieden met vochtige grond te plaatsen, omdat dat helpt om elektriciteit beter te geleiden. Maar als dit niet haalbaar is, kunt u de grond bevochtigen met water om dezelfde omstandigheden te bereiken.

Lees ook:   HG tegen fruitvliegjes | dé fruitvliegjesval tegen hinderlijke fruitvliegjes

Stel de aluminium draad in op 6-12 inch van de grond. Het is belangrijk dat de draad op de juiste hoogte staat, want als je dit aanraakt, houd je stinkdieren weg.

5. Installeer nachtlampjes in uw tuin

Stinkdieren zijn meestal ’s nachts actief en ze zijn gewend om in het donker hun gang te gaan. Als je je afvraagt hoe je met deze informatie van stinkdieren af kunt komen, is het eenvoudig: steek het op!

Elke willekeurige lichtflits zal dienen om stinkdieren af te weren. De plotselinge verandering in hun meestal donkere omgeving is genoeg om hen te verdoven en te denken dat er iets mis is. Geschrokken vertrekken ze.

Dus als je je afvraagt hoe je stinkdieren onder het dek kunt verwijderen of hoe je stinkdieren onder je huis kunt verwijderen, hoef je het alleen maar een paar dagen in het licht in de donkere ruimte te plaatsen. Met hun slaap overdag verstoord, zullen ze uiteindelijk op zoek gaan naar een betere plek om te verblijven.

achtertuin

Als u een stinkdier in uw tuin wilt verwijderen, kunt u lichten voor buiten toevoegen die zijn ontworpen om de elementen te weerstaan.

Deze moeten de hele nacht worden bewaard om stinkdieren en ander nachtelijk ongedierte te voorkomen. Deze regeling heeft echter de neiging om veel elektriciteit in beslag te nemen, dus meestal gaan mensen voor op zonne-energie.

Een andere energiebesparende optie zijn deze buitenverlichting met een lage spanning maar een hoge helderheid, perfect voor het voorkomen van stinkdieren. Deze zijn perfect voor diegenen die een installatie zonder gedoe willen. Rijd gewoon de lichten de grond in, bedek de draden met een beetje aarde en plug-in!

6. Verwijder ALLE voedselbronnen

Als je je afvraagt: “Wat eten stinkdieren?” is het antwoord eenvoudig: alles wat eetbaar is. Ze gaan door je afval.

Zij zullen gevallen vruchten eten; ze zullen je vogelvoeder opruimen, ze zullen alles opslokken wat je achterlaat voor je huisdieren. Dus als je stinkdieren uit je tuin wilt halen, moet je al je bases bedekken.

Maak een wandeling door je huis en kijk of toegankelijk voedsel de reden is achter je stinkdierprobleem. Wees op je hoede voor alles wat deze alleseters in handen kunnen krijgen en denk na over hoe je ze het beste kunt beveiligen.

achtertuin

Als u omgevallen vuilnisbakken ziet, overweeg dan om een nieuwe set te kopen waarmee u het deksel kunt vergrendelen. Als je gevallen vruchten op de grond ziet, zorg er dan voor dat je familieleden ze om de beurt opruimen wanneer ze in het seizoen zijn.

Houd huisdier- en vogelvoer stevig vast, vooral wanneer het in de schuur of garage wordt bewaard. Voer uw huisdieren niet buiten, of zorg er op zijn minst voor dat u hun kommen ’s nachts binnenbrengt wanneer stinkdieren het meest actief zijn.

Als je merkt dat het stinkdier naar de vogelvoeders trekt, plaats dan een bak direct eronder om te voorkomen dat zaden en granen op de grond vallen waar het stinkdier het kan eten.

7. Gebruik ammoniak of mottenballen om stinkdieren af te weren

Afgezien van het hebben van een uitstekend gehoor, hebben stinkdieren ook zeer gevoelige neuzen – veel meer dan mensen.

Daarom worden veel stinkdierafschrikmiddelen gemaakt met scherpe ingrediënten. Productontwikkelaars weten dat hun reukvermogen scherp is, dus vragen ze zich af: “welke geur haten stinkdieren?” en gebruiken deze voor ongediertebestrijding.

Je kunt hetzelfde principe toepassen met huismiddeltjes om stinkdieren weg te houden. Een goed doe-het-zelf skunk-afweermiddel is om in de winkel gekochte ammoniak te gebruiken. Het maken van je eigen stinkdier ammoniak-gebaseerde afschrikmiddel is net zo eenvoudig als het achterlaten van een kom met het spul in gebieden waar de dieren vaak komen.

mottenballen

Je kunt ook stinkdieren met ammoniak verwijderen door vodden in de vloeistof te weken en ze op strategische locaties op te hangen. Het is het beste om dit te doen in plaats van een ammoniakspray te maken, omdat de geur dan heel snel kan verdwijnen, wat leidt tot constante herhaling.

Een andere goede optie voor een zelfgemaakt stinkdierafschrikmiddel is om mottenballen te gebruiken. Maar wacht, waarom houden mottenballen stinkdieren weg? Is het niet gemaakt voor motten? Mottenballen stoten stinkdieren af omdat ze gemaakt zijn van para-dichloorbenzeen, een chemische stof die misselijkheid en duizeligheid veroorzaakt.

Jij kan mottenballen in de tuin zetten door er een paar in een oude kous te laten vallen en op te hangen. Geef het een paar dagen en je zult zelf zien dat mottenballen en stinkdieren als olie en water zijn.

8. Gebruik knipperende nachtlampjes om ALLE dieren in het wild weg te jagen

Effectieve methoden voor de bestrijding van dieren in het wild en stinkdieren hoeven geen schade toe te brengen aan dieren. Door hun gedrag te begrijpen, kan men hen op humane wijze afschrikken.

We weten bijvoorbeeld dat er stinkdier natuurlijke roofdieren zijn waar stinkdieren van nature bang voor zijn. Dit zijn meestal grote roofvogels zoals de grote gehoornde uil en roodstaarthavik.

Ze staan meestal heel stil, met alleen het knipperen van hun rode ogen als beweging. Dus hoe kom je van een stinkdier in je tuin af terwijl je deze informatie toepast? Door de roofdieren na te bootsen, natuurlijk.

Lees ook:   hoe waterfles schoonmaken
Projectoren

Dit innovatieve afschrikwekkende licht op zonne-energie doet dit perfect. De knipperende lichten zijn cirkelvormig en rood gekleurd om gloeiende, knipperende ogen in het donker na te bootsen. Klinkt eng? Reken maar dat het zo is.

Zelfs mensen die niet weten wat het is, zullen bang worden, dus je kunt er zeker van zijn dat het geweldig zal zijn voor het afweren van stinkdieren. Een ander groot voordeel van dit specifieke apparaat is hoe gemakkelijk het te gebruiken is.

Het enige waar je aan moet denken is positionering. Het moet vol zonlicht ontvangen om het op te laden met behulp van de batterij op zonne-energie. Hang hem gewoon met een draad op een strategische plek en hij gaat ’s nachts automatisch aan.

9. Sluit je prullenbakken af

Stinkdieren zijn alleseters, wat betekent dat ze zowel plantaardig als dierlijk materiaal kunnen eten. Dat maakt je afval een all-you-can-eat buffet voor deze wezens.

En als er een constante bron van vrij stromend voedsel is, kun je verwachten dat ze regelmatig bezoeken. Dus hoe kom je van een stinkdier af dat door je afval is gegaan?

Onder de vele tips voor het verwijderen van stinkdieren, is de meest elementaire om de toegang te verwijderen van wat ze proberen te krijgen – in dit geval je prullenbak.

Houd je afval zoveel mogelijk binnen tot de ochtend van de vuilnisophaling. Vergeet niet dat stinkdieren nachtdieren zijn, dus ze zouden slapen tussen het moment dat je het afval buitenzet en het moment dat het wordt opgehaald.

vier kleurrijke prullenbakken

Als dit voor u niet haalbaar is, zal een combinatie van vuilniszakken en een bungee-koord werken om vuilnisbakken buiten te beveiligen.

De geur van rottend voedsel trekt allerlei soorten ongedierte aan, waaronder stinkdieren, en het gebruik van een duurzame vuilniszak zal het bevatten. Lus vervolgens een bungee-koord door de handgrepen van de vuilnisbak om te voorkomen dat deze wordt geopend.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat stinkdieren grote vuilnisbakken omgooien, kunnen andere dieren dat wel. Morsen is een magneet voor allerlei soorten ongedierte, waaronder insecten en stinkdieren, plus het is een gedoe om op te ruimen. Zet je prullenbakken in een rek om te voorkomen dat ze omver worden gegooid.

10. DOE-HET-ZELF citrusafweermiddel

Als je wilt weten hoe je van stinkdieren af kunt komen met huismiddeltjes, hoef je niet veel verder te gaan dan je plaatselijke supermarkt.

Citrusvruchten zoals citroen en sinaasappels geven een aroma af dat aangenaam en fris is voor de mens. De zeer zure en penetrante geur wordt echter verafschuwd door dieren, waaronder stinkdieren.

Je kunt een zelfgemaakt stinkdierafstotend middel maken met behulp van deze vruchten. Je kunt sinaasappelschillen of citroenschillen verspreiden in gebieden die stinkdieren vaak bezoeken. Merk op dat deze hun geur verliezen als ze opdrogen, dus je zult ze om de paar dagen moeten vervangen.

citroenschillen

Bomen die citrusvruchten dragen, dienen ook als stinkdierafstotende planten. Linde-, citroen- en sinaasappelbomen dragen veel vruchten. De geur waait door je tuin, weerhoudt stinkdieren ervan om binnen te komen (en zorgt ervoor dat je huis geweldig ruikt).

Het planten van deze bomen langs de omtrek van het hek is strategisch. Het zal enige tijd duren voordat ze groeien en vrucht dragen, maar de geur, het anti-skunk-effect en de mogelijkheid van verse citrusvruchten aan uw tafel zullen het wachten waard zijn.

Merk op dat deze methode mogelijk niet genoeg is om zich te ontdoen van stinkdieren die zich al in hun territorium hebben gevestigd. Dit relatief milde wasmiddel kan het beste worden gebruikt in combinatie met andere stinkdierverwijderingsmethoden, met name fysieke barrières.

11. Sluit je dek af met kippengaas

Stinkdieren onder het dek zijn een veel voorkomend probleem omdat deze verborgen ruimtes ideale holen vormen. Het is een donkere, zeer goed beschermde ruimte die vooral aantrekkelijk is voor zwangere vrouwen.

Als je probeert te voorkomen dat stinkdieren onder je huis leven, sluit dan de ruimte eronder af met duurzaam kippengaas.

Meet de ruimte van de vloer van uw bureau tot de grond en voeg 2 inch toe aan de bovenkant voor eenvoudigere installatie en op least 12 inch aan de onderkant om eronder te worden begraven. Dit voorkomt dat stinkdieren en andere dieren ondergraven om er doorheen te komen.

Maar hoe kom je van stinkdieren onder je huis af als ze zich al hebben gevestigd? Zorg er eerst voor dat er geen babystinkdieren zijn.

achtertuin

Als die er zijn, is het het beste om een paar weken te wachten totdat ze hun moeder gaan volgen. Het zou onmenselijk zijn om afhankelijke jongeren van hun moeders te scheiden.

Zodra je zeker weet dat er geen jongen binnen zijn of dat ze groot genoeg zijn om met hun moeder te vertrekken, kun je de ruimte omheinen met kippengaas en een eenrichtingsdeur toevoegen.

Plaats het strategisch waar je weet dat ze uitkomen. De stinkdieren kunnen gemakkelijk de ruimte verlaten, maar kunnen niet terugkomen.

Wanneer je ze met succes uit je huis hebt verwijderd, vergeet dan niet om de resterende stinkdierpoep op te ruimen, zodat de stinkdiergeur niet blijft hangen, zelfs niet nadat de wezens al lang verdwenen zijn.

12. DIY natuurlijke huiswerende mix

Als skunk defense bestaat uit het gebruik van een spray van een stof die aanstootgevend is voor menselijke neuzen, kun je vuur met vuur bestrijden door een cocktail van stoffen aanstootgevend te maken voor stinkdierneuzen.

Lees ook:   Parket onderhoud? Adviezen voor parketvloer onderhoud

Hun reukvermogen is gevoelig en het samenstellen van geuren die hen afschrikken, zal helpen deze kleine wezens weg te jagen.

De beste ingrediënten voor een natuurlijk skunk afweermiddel zijn kruiden. De geur ruikt niet alleen slecht voor hen. Het irriteert ook hun neus.

Maak je zelfgemaakte stinkdierafweermiddel door gesnipperde uien, een paar jalapeno-pepers en een eetlepel cayennepeper in een kom water te mengen. Laat het minstens 20 minuten koken.

Specerijen

Zeef het brouwsel om de vaste stoffen te verwijderen en plaats ze in een spuitfles. Gebruik deze skunk repellent spray op alles van je omheining tot je planten. Het is volledig natuurlijk en niet-toxisch, dus het is veilig voor het milieu.

Zorg ervoor dat u dit elke 3-5 dagen opnieuw aanbrengt, of nadat het regent, of nadat u uw tuin of schutting hebt afgespoeld. Dit natuurlijke stinkdierafschrikmiddel vertrouwt op zijn irriterende aroma en als de geur verdwijnt of wordt weggespoeld, werkt het niet meer.

Opmerking: als je ooit hebt gezocht naar hoe je stinkdieren met chocolade kunt verwijderen, doe dat dan alsjeblieft niet! Chocolade kan stinkdieren doden omdat het theobromine bevat die extreem giftig voor hen is, net als honden. Kies altijd voor meer humane methoden!

13. Verwijder mogelijke opvangopties

In het wild graven stinkdieren graag in of verblijven ze ergens donker en verborgen. Dit helpt hen en hun baby’s te beschermen tegen aanvallen van roofdieren, met name die van roofvogels.

Als er kleine schuilplaatsen op uw terrein zijn, nodigt u misschien onbedoeld stinkdieren uit om te blijven.

Als je stinkdieren onder het huis en stinkdieren onder het dek hebt, is het waarschijnlijk dat ze ze daar thuis maken. Dus hoe kom je van stinkdieren af die je huisgasten willen worden?

Het opruimen van uw tuin is een goede manier om stinkdieren ervan te weerhouden uw eigendom binnen te dringen.

Stapels hout of oude, ongebruikte materialen, overwoekerde struiken, oude dierenholen, composthopen en rottende, holle bomen en schuren met gaten als toegangspunten worden beschouwd als eersteklas onroerend goed voor stinkdieren.

Verwijder stapels rommel, snijd de struiken bij en verwijder regelmatig compost. Vul eventuele gaten die door andere dieren zijn achtergelaten. Stapel je hout goed op, zodat er geen kleine ruimtes zijn voor stinkdieren om in te kruipen.

Repareer scheuren en openingen in uw schuur of huisfundering. Zorg ervoor dat alle afvoerbuizen afgedekt zijn. Een rommelvrije en heldere tuin geeft stinkdieren geen plek om zich te verstoppen.

14. Val en laat los

Het wegwerken van stinkdieren die uw eigendom al als hun eigendom hebben geclaimd, vereist een iets andere aanpak. Als hun hol zich in een structuur bevindt, kunt u een eenrichtingsdeur installeren.

Stel het gedurende de dag in en zorg ervoor dat alle andere mogelijke toegangspunten worden afgedekt, zodat het stinkdier geen andere keuze heeft dan de eenrichtingsdeur te gebruiken. Het stinkdier gaat ’s nachts uit, maar kan niet terug naar binnen.

Als u een stinkdier uit uw eigendom wilt verwijderen, overweeg dan om een stinkdierval in te stellen. Plaats het ergens waar je zeker weet dat het stinkdier rondhangt. Gebruik een aas dat onweerstaanbaar ruikt voor het wezen, zoals sardines, spek, tonijn in blik of ingewanden van kip.

skunk kooi

Maak de val een beetje vuil om de geur van metaal en chemicaliën te verdoezelen. Camouflage het door er bladeren en vuil op te gooien.

De eerste keer dat je de val gebruikt, kun je hem het beste niet instellen. Laat het stinkdier het aas 2-3 keer nemen om hen te helpen denken dat het veilig is.

Zodra je je val hebt gezet, controleer je deze regelmatig. Een gevangen dier alleen gelaten in de elementen kunnen ziek worden van het weer of zelfs sterven. Dit is niet wat het punt van de valstrik is.

Zorg ervoor dat u de staatsvoorschriften kent over het vrijlaten van stinkdieren in het wild. Neem contact op met uw lokale wildbeheercentrum voor richtlijnen.

15. Wanneer een professional inhuren

Heb je het gevoel dat alle stinkdierwerende middelen die voor andere mensen werken geen effect hebben op de schijnbaar ondoordringbare stinkdieren die in je huis verblijven? Heb je alles geprobeerd, van het verwijderen van voedselbronnen tot stinkdierafstotende mottenballen tot het installeren van hekken, maar tevergeefs?

Misschien is het tijd om de experts in te schakelen.

Professionele stinkdierverwijderingskosten zijn begrijpelijkerwijs hoger dan het zelf doen, omdat u betaalt voor hun apparatuur en expertise. Dit is de laatste redmiddeloptie als je alles hebt geprobeerd, maar geen significante verbetering ziet.

Je moet hier ook rekening mee houden als je een agressief stinkdier hebt. Je moet nooit proberen een stinkdier te vangen – en nog minder te hanteren – dat in de oorlogsmodus lijkt te zijn.

persoon spuit chemicaliën

Er zijn twee veel voorkomende redenen voor deze zachte wezens om hun temperament te veranderen: of het is een moeder die zijn jongen beschermt, of het heeft het rabiësvirus opgelopen.

In beide gevallen hebt u de hulp nodig van een gerenommeerd ongediertebestrijdingsbedrijf of uw lokale natuurbestrijdingsbureau. Ze weten hoe ze een stinkdier en zijn jongen veilig en effectief kunnen verwijderen.

Ze hebben de beschermingsmiddelen en training die nodig zijn om met een vermoedelijk hondsdol stinkdier om te gaan. Vergeet niet dat de veiligheid van u en uw gezin de kosten van ongediertebestrijdingsdiensten zeker waard is.

Aanverwant: