Hoe zich te ontdoen van mottenlarven


Hoe zich te ontdoen van mottenlarven

Mottenlarven zijn de eigenlijke plaag die de schade aan kleding en kostbaar huistextiel veroorzaakt, niet de volwassene Kleding Motten, Tapijt Motten of Pantry Motten je kunt zien rondvliegen in het seizoen. Hoe zich te ontdoen van kledingmotlarven omvat veel intensiever onderzoek, reiniging en behandeling dan veel mensen zich realiseren. Terwijl Kleding mot feromoon vallen zijn een belangrijk onderdeel van de oplossing bij het verminderen van de populatie van kledingmotten in het huis, zodra kleding is beschadigd, is dat het belangrijkste teken dat we aan het werk moeten om de investering die we hebben gedaan in wol, kasjmier en zijden stoffen en ander dierlijk vezeltextiel in huis te beschermen.

Pantry Moth Larven kan lastig zijn in de keuken omdat ze gedroogde voedingsmiddelen (rijst, meel, granen, granen, pasta, vogelzaad, dierenvoeding enz.) besmetten met hun uitwerpselen, webbing en weggegooide cocons.

kasjmierwol met gaten veroorzaakt door mottenlarven

een andere kasjmierwol met gaten veroorzaakt door mottenlarven 2

Inzicht in de levenscyclus en de rol van de mottenlarve

Eerst een korte handleiding over waar larven in de Kleding Mot levenscyclus. Volwassen kleding Motten voeden zich niet – ze leven slechts ongeveer een maand en hebben niet eens monddelen en een spijsverteringsstelsel. Hun enige doel in dat stadium is om tot 200 eieren te fokken en te leggen in hun korte leven als volwassene. Na een week of twee komen die eieren uit in Kleding Mot Larven.

Het zijn de Clothes Moth larven die de schade aanrichten! Kleding Mottenlarven voeden zich met een eiwit (keratine) dat wordt aangetroffen in dierlijke vezels zoals wol, kasjmier, zijde, bont, zacht leer en veren. Ze voeden zich een maand of twee en dit is precies de oorzaak van schade aan uw kleding, tapijten, tapijten en ander huistextiel. Het is zeer onwaarschijnlijk dat ze plantaardige stoffen zoals katoen zullen eten, tenzij ze zwaar bevuild worden opgeslagen. De volwassen motten kunnen de keratine identificeren in dierlijke vezels en zullen op zoek gaan naar die voedselbron en, idealiter, ongestoorde plaatsen (Kasten, laden, onder en achter meubels, zolders en logeerkamers) waar ze hun eieren leggen. Meer informatie waarom motten kleding eten op onze blog.

Sommige klanten vragen ‘hoe zien Moth-eieren eruit’ – ze zijn enigszins ovaal, bijna onzichtbaar wanneer ze worden begraven in kleding en voedselcontainers (ongeveer 1/16e van een inch lang) en een romige kleur. Je kunt nauwelijks Motteneieren op kleding zien.

Pantry Moth Larven hebben een vergelijkbare levenscyclus, maar de volwassen motten zoeken naar gedroogd voedsel om hun eieren te leggen.

Een heel belangrijke overweging is dat larven hun schade buiten het seizoen zullen aanrichten – als je in een regio woont met koude winters, voel je je misschien veilig als je ze niet ziet Kleding Motten of Pantry Motten rondvliegen, maar de larven kunnen tot twee jaar leven voordat ze bij warmer weer verpoppen. Dat betekent twee jaar potentiële schade aan je kleding, tapijten of voedsel, afhankelijk van welke soort je hebt (let op dat Kledingmotten en tapijtmotten zijn dezelfde soort).

Lees ook:   hoe vaak dakgoten schoonmaken

Het kan echter het hele jaar door een probleem zijn in centraal verwarmde huizen en warmere klimaten.

Hoe mottenlarven te identificeren / Hoe zien mottenlarven eruit

Een mottenlarve is relatief gemakkelijk te herkennen in voedsel omdat ze zich in een afgesloten ruimte bevinden en het legen van de zak of container om zorgvuldig te controleren zal je snel vertellen of je een probleem hebt – dit kan heel goed de reden zijn dat je deze blog leest.

Voor Kleding Mot Larven, is de kans groter dat u schade aan uw kleding of tapijten zult vinden die suggereren dat u een plaag heeft. Het kan zijn dat je naar die kasjmier trui hebt gegrepen die de zomermaanden ongedragen in je kast heeft gelegen en ontdekt dat hij schade heeft in de vorm van gaatjes. Het kan een tapijt zijn dat je beschadigd onder de bank hebt gezien, dat zelden de stofzuiger ziet en waar nooit op wordt gelopen. Hoe dan ook, je hebt misschien een plaag gehad of hebt nog steeds en de larven zijn een probleem.

Andere veelbetekenende tekenen van Mottenlarven in kleding of tapijten zijn zijdeachtige webbing gesponnen door de Mottenlarven, gevallen na verpopping en de volwassen Mot is gevlogen op zoek naar een partner om de levenscyclus te bestendigen, of gedeeltelijk gegeten vezels.

Zowel kleding als pantry moth larvae zijn een kwart tot een halve inch lang, meestal met een bruine kop en crèmekleurig lichaam.

Veel van onze klanten vragen ‘wat doet Moth Larvae zien eruit?’ – deze foto’s moeten de destructieve plaag identificeren waarnaar u op zoek bent:

Kleding Mot Larve

Pantry Moth larve

De meest voorkomende Mottensoorten die je tegenkomt zijn:

Als je de volwassen motten hebt gezien, kun je gemakkelijker identificeren of je te maken hebt met kleding of voorraadkastmotten met behulp van onze mottenidentificatieartikelen hierboven. Dit is een heel belangrijke eerste stap omdat Moth Traps voor kleding en Pantry Moth Vallen gebruik verschillende feromonen en zowel de locatie als het proces om ermee om te gaan, verschilt.

Hoe dan ook, zelfs als u een larve niet kunt zien, raden we u ten zeerste aan om verdere besmetting en schade te voorkomen. Je hebt misschien Motteneieren die je niet gemakkelijk kunt zien (ze zijn klein, bijna microscopisch klein) en zijn een ’tikkende bom’ voor verdere Moth-schade. Omdat de larven vrij klein zijn, zijn ze misschien niet gemakkelijk te zien in een overvolle kast of op een zolder bijvoorbeeld.

Hoe zich te ontdoen van kleding Mottenlarven / Case-Bearing Moth Larvae en Hoe Moth Eggs te doden

Lichte zomerkleding sorteren voordat je ze inpakt

Ervan uitgaande dat je Kleding Moth Traps op zijn plaats is de volgende fase om de potentiële plaatsen die de plaag heeft bereikt grondig te onderzoeken. Laten we aannemen dat je waarschijnlijk Moth-schade hebt gevonden in je kast van winterkleding buiten het seizoen in je logeerkamer en je staat op het punt om je seizoensgebonden kastwissel te maken, die lichte zomerkleding weg te pakken en je winterwol eruit te halen.

Lees ook:   hoe vinyl schoonmaken

Het proces dat we zouden aanbevelen is als volgt:

 • Haal alle kleding uit de kast waar je een mottenplaag vermoedt
 • Controleer alle kleding zorgvuldig op tekenen van schade
 • Droog uw kleding of vries uw kleding in verzegelde plastic zakken gedurende minimaal 72 uur om eventuele eieren en larven te doden (meer details hier)
 • Stofzuig de kast en de omliggende tapijten grondig – en met de kast bedoelen we alle gemonteerde tapijten, muren, plafond en langs alle verbindingen, scheuren en spleten
 • Spoel alle harde oppervlakken weg
 • Wanneer droog, behandel met een aanhoudende resterend ongediertespray (veilig voor mensen)
 • Vervang kleding, maar zorg ervoor dat je je kasten, planken en laden niet te volpropt
 • Plaats Kleding Moth Traps in de kamer van 3-6 voet hoog om te blijven controleren op mogelijke activiteit van volwassen motten en om de broedcyclus te helpen doorbreken om de kans op een herhaalde besmetting te verminderen
 • Blijf regelmatig en grondig schoonmaken, vooral in tijden van seizoensgebonden kledingwissels
 • Bij het doen van deze routines moet je Moth-eieren doden, maar het kan soms voelen als het omgaan met een ‘onzichtbare vijand’. Grondigheid in het volgen van deze richtlijnen geeft u de beste kansen op succes

Om dit gemakkelijker te maken, hebben we de juiste producten geassembleerd, met instructies, masker en handschoenen in onze Kleding Moth Killer Kits.

Als u begeleiding of ondersteuning nodig heeft bij dit proces, neem dan gerust contact met ons op via help@mothprevention.com

Bekijk onze anti mottenspray lijn van producten als u een plaag heeft.

Hoe zich te ontdoen van Pantry Moth Larvae

pantry levensmiddelen

Laten we aannemen dat je bewijs hebt gevonden van gedroogde voedingsmiddelen in je voorraadkast of keukenkastjes besmet met voorraadkast Mottenlarven.

Het proces dat we zouden aanbevelen is als volgt:

 • Ruim alle aangetaste kasten / voorraadkastplanken op
 • Stofzuig alle oppervlakken met bijzondere aandacht voor randen, scheuren en spleten
 • Spoel alle oppervlakken grondig af
 • Pas een Mottendodende natuurlijke restspray die veilig te gebruiken is in de keuken
 • Controleer elke zak en container die een bron van besmetting kan zijn – onthoud dat je het misschien in huis hebt gebracht door besmette producten te kopen (meestal gebeurt dit door het kopen van vogelzaad of voedsel voor huisdieren)
 • Gooi alles weg wat verouderd, onbruikbaar en/of besmet is en verzegel vuilniszakken
 • Reinig alle containers grondig
 • Plaats alle niet-besmette en bruikbare gedroogde voedingsmiddelen in verzegelde containers
 • Vervang je eten en zorg ervoor dat je je kasten en/of voorraadkast niet te vol vult
 • Blijf het hele jaar door regelmatig en grondig reinigen
 • Gebruiken Pantry Motten Vallen om te blijven controleren op verdere aanwezigheid van volwassen motten en om de broedcyclus te helpen doorbreken om de kans op een herhaalde besmetting te verminderen
Lees ook:   hoe gietvloer schoonmaken

Om dit makkelijker te maken, hebben we de juiste producten geassembleerd, met instructies, masker en handschoenen in onze Pantry Moth Killer Kits.

gedroogde voedingsmiddelen in verzegelde containers

Hoe de terugkeer van mottenlarven te voorkomen

De beste initiële verdedigingslinie is altijd om een van beide te plaatsen Kleding Moth Traps of Keuken Mottenvallen op zijn plaats. Dit waarschuwt u voor de aanwezigheid van volwassen kledingmotten en kan worden gebruikt als een eeuwige vorm van monitoring.

Als de Mottenplaag echter in die mate is doorgedrongen dat je schade aan kleding of voedsel hebt, en ervan uitgaande dat je de bovenstaande stappen hebt genomen, moet je doen wat je kunt om een herhaalde besmetting te voorkomen.

Kijk eerst waar de plaag het eerst vandaan komt.

In het geval van Clothes Moths zou dit kunnen zijn (en we hebben al deze situaties bij onze klanten gezien!):

 • Appartementsgebouwen waar de nabijheid van appartementen Moths van het ene appartement naar het andere ziet reizen
 • Oude huizen met ongebruikte schoorstenen
 • Huizen met vogelnesten onder de dakrand of in bomen dicht bij het huis
 • Opgeslagen vloerkleden
 • Gebieden van kamers die zelden worden gebruikt, of delen van kamers die niet regelmatig worden bekeken en gestofzuigd
 • Onder of achter meubels waar de stofzuiger zich zelden waagt aan ons drukke leven
 • Op zolders

Voor Pantry Moths is het waarschijnlijk:

 • Opgeslagen granen in bulk, en met name voeder voor gezelschapsdieren en/of vogelzaad
 • Gedroogd voedsel dat achterin een zeer volle voorraadkast of voedselopslagkast is beland en maandenlang niet is aangeraakt

Puppy's met hondenkoekjes in een afgesloten container

Als de oorspronkelijke bron is geïdentificeerd en niet is behandeld via het bovenstaande proces dat we ten zeerste aanbevelen, is er meer werk nodig om dat probleem aan te pakken.

Als je blij bent dat je de bron van het probleem hebt aangepakt en erin geslaagd bent om de mottenlarven en eieren te doden, dan raden we je aan om de vallen gewoon op hun plaats te laten totdat je er absoluut zeker van bent dat ze je hebben verlaten. Kleding mot vallen geeft het vangstpercentage aan en een dalend vangstpercentage in de loop van de tijd laat zien dat je de strijd aan het winnen bent.

Houd er rekening mee dat als u advies nodig heeft over behandelingen, identificatie van motten of iets anders, we zijn hier om te helpen – Neem contact met ons op help@moth-prevention.com

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.