15 Tips voor het wegwerken van kalkoengieren [Op menselijke wijze]

Kalkoengieren zijn grote, ietwat eng uitziende vogels met een voorliefde voor lawaai, vernietiging van eigendommen en het achterlaten van karkassen die rondslingeren.

Hoewel ze door de wet worden beschermd vanwege hun belangrijke rol in het milieu, is het begrijpelijk waarom mensen ze niet in hun huizen zouden willen hebben.

Hier zijn de beste tips voor het effectief en humaan wegwerken van kalkoengieren.

1. Laat kalkoengieren schrikken met sonische kanonnen

Kalkoengieren worden beschermd tegen staatswetten, dus je kunt geen wapens op ze afvuren om ze weg te jagen. Een sonische kanon doet echter precies dat, behalve zonder schade toe te brengen aan deze vogels.

Trouw aan zijn naam vuurt dit propaanaan aangedreven apparaat extreem luide geluidsstoten af om ongedierte van uw eigendom weg te jagen. Merk op dat dit het beste kan worden gebruikt als je buizerds uit uitgestrekte buitenruimtes wilt verjagen.

De giek die het produceert is luid van 130 decibel die vogels tot 10 hectare verderop kan afschrikken, dus je zult waarschijnlijk buren hebben die op je deur kloppen als je dit in de buitenwijken gebruikt. Merk op dat een sonische kanon geen passieve methode is om buizerds kwijt te raken.

geluidsgolf iillustratie

Het wordt geleverd met instelbare instellingen, zodat u de tijdsbereiken tussen elke opname kunt kiezen, maar u moet deze handmatig inschakelen.

Wanneer je kalkoengieren boven je hoofd ziet cirkelen of ze op je terrein ziet landen, is het tijd om deze baby een kans te geven. Eén giek is genoeg om ze weg te sturen, en ze zouden niet terug willen komen met de ontploffingen die uit je huis gaan.

U kunt de instelling van 1-10 minuten kiezen als u gieken met een grotere afstand wilt of de instelling van 5-30 minuten als u wilt dat ze uit elkaar worden geplaatst. Hoe dan ook, het onvoorspelbare schema van geluiden zal voldoende zijn om zich te ontdoen van buizerds die in bomen, telefoonlijnen, daken of richels in uw omgeving rusten.

2. Installeer geëlektrificeerde vogelschoksporen

Buizerdvogels zijn net als elke andere vogelsoort in die zin dat ze graag plekken hebben om te rusten. Ze geven de voorkeur aan hoge, afgelegen plaatsen van waaruit ze hun omgeving kunnen onderzoeken.

Als je kalkoengieren op het dak, borstwering, richels, airconditioningeenheden of andere delen van je huis hebt, dan wil je zo snel mogelijk een soort gierenafschrikmiddel installeren.

Maar omdat deze vogels zwaar en sterk zijn, zijn ze behoorlijk goed in het vernietigen van de meeste anti-vogelapparaten. Maar een ding dat effectief is gebleken, is vogelschokband.

Deze rol tape ziet er misschien uit als uw gewone plakband uit de voorraadwinkel, maar het verschil is dat het elektriciteit kan geleiden.

elektrische omheining string

Het heeft metalen kabels die door de lengte lopen. Je moet een vogelschoklader kopen om de tape zijn beet te geven.

Rol de tape gewoon uit en strijk deze glad over kalkoengieren en installeer de oplader. Zet hem aan en kijk hoe de gierenvogels proberen te zitten. De elektrische schok is niet genoeg om hen pijn te doen, maar het zal hen schokken om weg te vliegen.

Vogelschokband is het beste afschrikmiddel voor kalkoengieren omdat het zowel effectief als kosteneffectief is. Buizerds zijn er in grote aantallen, dus je moet een groot gebied beschermen. Een rol vogelschoktape kan 50 voet aan rustruimte beschermen tegen destructieve gieren die rusten.

3. Installeer een bewegingsgeactiveerd sprinklersysteem

Kalkoengieren houden er niet van om met willekeurige waterstralen te worden besproeid, net zo min als wij. Als je een niet-toxisch kalkoenafweermiddel wilt, kun je niet veiliger worden dan good old H2O.

Maar vergeet niet dat water alleen ’s werelds beste buizerdafweermiddel wordt als het wordt geleverd met het verrassingselement.

Een constante douche van water zal deze vogels niet afschrikken. Daarom is uw beste gok een bewegingsgeactiveerd sprinklersysteem.

Door beweging geactiveerde sprinklers kunnen bewegingen van maximaal 30 voet afstand detecteren en 1200 vierkante voet het dichtst bij hen beschermen van dag tot nacht.

Dit maakt het ideaal voor kalkoengieren die graag laag duiken, in de grond nestelen en zich voeden met karkassen op de grond.

U kunt de gevoeligheid van het apparaat aanpassen als u niet wilt dat het bij elke windvlaag afgaat. U kunt ook de spuitafstand en -richting aanpassen om ervoor te zorgen dat u niet nat wordt als u door uw tuinpad loopt.

Om te installeren, moet u het sprinklersysteem aansluiten op een slang met leidingdruk. Zet hem dan aan, en voila! Een niet-toxisch kalkoenafweermiddel dat je tuin schoon en groen houdt.

4. Weersta gieren met een vogelverschrikkervlieger

Als u buizerds wilt ontmoedigen om een enkele veer op uw eigendom te leggen, kunt u gebruik een realistische vogelverschrikkervlieger.

Als je ziet dat kalkoengieren over je huis cirkelen, installeer dit dan als een signaal om weg te blijven, en je zult zien dat ze gemakkelijk gehoorzamen.

Je zou kunnen denken dat elke vlieger die boven je eigendom vliegt, de truc zal doen, maar er zijn duidelijke voordelen aan het gebruik van een vogelverschrikkerkit.

Deze zijn ontworpen om kalkoengieren weg te jagen door visuele aanwijzingen te gebruiken om hen aan roofvogels te herinneren.

Lees ook:   hoe vaak dakgoten schoonmaken
vlieger met vogelontwerp

Het gebruik van heldere, reflecterende kleuren, oogachtige patronen en een vogelvormig silhouet zorgt ervoor dat uw huis eruitziet alsof het wordt beschermd door een gevaarlijk roofdier waar kalkoengieren niet mee zouden willen rommelen.

Dit specifieke buizerdafschrikmiddel is zelfs van veraf effectief.

Deze vliegers zijn gemaakt voor gebruik buitenshuis met een 6 meter lange, sterke en stabiele telescopische paal en een aerodynamisch ontwerp waardoor hij zelfs op minder winderige dagen kan blijven vliegen.

Maar als het slecht weer is, geef je vogelvlieger dan rust om te voorkomen dat hij wegwaait.

5. Intimideer met gierenknoodgeluiden

Vogels maken gebruik van hun scherpe gehoor om gevaarlijke gebieden te vermijden. Dreigende geluiden van roofdieren en vogelnoodkreten schrikken hen af. Je kunt hun angst in je voordeel gebruiken.

Betekent dit dat je roofvogels in je huis moet zetten om enge geluiden te maken? Betekent dit dat je een soort kalkoenafstotende spray of vloeibaar kalkoenafweermiddel nodig hebt om een gevangen buizerd te laten huilen van de pijn?

Gelukkig niet! Afgezien van het feit dat het een zielsverscheurende schending van milieubeschermingswetten is, zou het ook onhoudbaar en onhandig zijn. Gebruik in plaats daarvan een elektronisch anti-vogelgeluidsafstotend apparaat.

Dit apparaat zendt vooraf opgenomen geluiden uit van verschillende roofdieren en vogels in nood. De geluiden zijn in een rotatie, dus de gieren zullen denken dat uw huis een soort hol is voor alles wat gevaarlijk voor hen is.

Eenmaal ingeschakeld, worden de geluiden met tussenpozen afgespeeld, zodat vogels er niet aan wennen. Er zijn volume-instellingen die u kunt aanpassen aan de grootte van het gebied dat u probeert te beschermen.

Dit is effectief in het ontmoedigen van buizerds die nestelen en rusten in uw huis. Ze zouden hun jongen niet willen opvoeden of in een gevaarlijke buurt willen rondhangen. Deze methode is geweldig als je het gevoel hebt dat visuele anti-vogelapparaten de schoonheid van je huis zullen wegnemen.

6. Installeer buizerdrust spikes

Een andere manier om kalkoengieren op het dak kwijt te raken, is door rustpieken te installeren. De stangen steken uit, waardoor je richels en daken niet levensvatbaar zijn om te zitten.

Dit werkt vooral goed voor deze grote vogels. Buizerds hebben zwakke voeten, zoals blijkt uit hun enige afhankelijkheid van hun scherpe, gebogen snavel om dode dieren uit elkaar te scheuren.

Ze hebben een relatief groot stuk van een richel nodig om zich aan vast te klampen voor stabiliteit.

De dunne rustpunten zijn veel te klein voor buizerds om te grijpen. En zelfs als ze erin zouden slagen om zich vast te houden, zouden ze elke keer dat ze bewogen door de spikes worden geprikt, wat voor een ongemakkelijke ervaring zorgde.

Roosting spikes zijn er in segmenten met drie of vier hengels. Je kunt ze op je richel plaatsen om meer gebied te bedekken, maar zorg ervoor dat de ruimte tussen segmenten niet groot genoeg is voor een kalkoengier om comfortabel op te zitten.

Om te installeren, gebruik kit of buitenlijm en breng aan op de basis en op de richel waarop u het wilt plakken. Druk er vervolgens een paar minuten stevig op om in te stellen, en je bent klaar!

Houd er rekening mee dat u alle oppervlakken moet beschermen waarop kalkoenvogels mogelijk kunnen rusten. Als ze merken dat je dak pieken heeft, komen ze gewoon samen in een ander deel van je huis dat dat niet doet.

7. Schrik gieren af met vogelverschrikkeruilenkooien

Als je wilt weten hoe je van buizerds af kunt komen, zoek dan uit waar ze bang voor zijn. Deze vogels zijn misschien groot en luid, maar ze krimpen in de schaduw van adelaars en uilen.

Ze zouden nergens willen nestelen of rusten waar roofvogels graag komen. Je kunt profiteren van hun angst door vogelverschrikkeruilen te gebruiken.

Deze zijn te vinden in uw tuin- en bouwmarkten. Er zijn veel merken, maar zorg ervoor dat je er een krijgt die er zo realistisch mogelijk uitziet. Het moet op zijn minst 3D en levensgroot zijn.

Bij voorkeur zal het op de een of andere manier onvoorspelbaar bewegen. Veel uilenlokkers gebruiken wind- of zonne-energie om hun hoofd te draaien zoals echte uilen dat doen.

Sommige hebben zelfs rode knipperende lichten die uit hun ogen komen, wat helpt om uw eigendom zelfs ’s nachts te beschermen. Om zich te ontdoen van kalkoengieren, installeert u een uilenkooi of twee in de gebieden die ze frequenteren.

Zoveel als mogelijk, positioneer ze op basis van het natuurlijke gedrag van een uil – hetzij in de bomen of op uw dak. Zorg ervoor dat je het elke 3-5 dagen verplaatst om het idee te versterken dat het levende uilen zijn.

8. Maak gieren bang met reflectie

Alle vogels worden afgeschrikt door felle lichtflitsen. Het desoriënteert hen, verwart hen en jaagt hen weg.

Gierenvogels zijn niet anders. U kunt reflecterend materiaal gebruiken om zich te ontdoen van gieren die in uw huis rondhangen.

Lees ook:   Dettol Schoonmaakdoekjes Power & Fresh - Cleanser - 80 stuks

Het goede aan deze kalkoenafschrikkingsmethode is dat het gemakkelijk is om te doen.

Je kunt ballen folie verpletteren en ze aan de toppen van boomtakken hangen, zoals kerstornamenten (hoewel je kunt wedden dat die vogels zich er niet al te vrolijk over zullen voelen).

Je kunt oude cd’s of kleine spiegels in je tuin hangen om te voorkomen dat ze naar beneden raken.

hangende cd's

Als je geen zin hebt om te diy-en, is het gemakkelijk om kant-en-klare vogelafschrikmiddelen voor je huis te vinden.

We houden van deze hangende reflecterende spiralen omdat hun meerdere facetten hen in staat stellen om licht uit alle richtingen te reflecteren en hun ontwerp maximaliseert de tocht van de lucht, waardoor ze bij de minste bries kunnen draaien.

Aan de andere kant werkt dit slanke reflecterende vogelafschrikmiddel als een windvaan, met speciale kopjes om de wind te vangen en rond te draaien in duizelingwekkende lichtflitsen.

Installeer ze gewoon waar het zonlicht en de straatlantaarns raken en leun achterover en kijk hoe ze zich ontdoen van buizerds in uw tuin.

9. Installeer een vogelnet

Om gieren uit de buurt van uw bomen en uw huis te houden, kunt u overwegen kalkoengaas te gebruiken. Vogelgaas is beschikbaar in uw tuinieren en huisverbeteringssecties, maar zorg ervoor dat u iets zwaars koopt.

De vogels die je probeert af te leiden zijn sterk en zwaar, dus kies een geschikt materiaal. Polyethyleentouw is een geweldige keuze omdat het duurzaam genoeg is om de kracht en het gewicht van de buizerd te weerstaan, en het is niet zo voor de hand liggend als andere vogelgaasmaterialen die er zijn.

Als de invasie van de kalkoengier je huis verpest door kitgewrichten te eten, je dak aan te vallen en grote, zure vogelpoep overal in je huis af te zetten, is dit een goede manier om het te stoppen.

Door de toegang tot deze gebieden te verhinderen, zullen de buizerds ze niet kunnen vernietigen. Dit is ook een goede keuze als je van kalkoenbuizerds af wilt die op je bomen rusten.

Buizerdnetten zullen tijd, moeite en middelen kosten om te installeren, maar als het goed wordt gedaan, zal het effect lang duren. Zorg ervoor dat u het vogelgaas installeert om te tenten over de structuur die u probeert te beschermen.

Laat ten minste een voet tussen het gaas en het oppervlak van de structuur om de efficiëntie te maximaliseren. Door het principe van fysieke uitsluiting te gebruiken, kunt u zich ontdoen van rustende kalkoengieren.

10. Verwijder eventueel aas zo snel mogelijk

Als je je ooit hebt afgevraagd: “Waarom hangen gieren rond mijn huis?” controleer dan je omgeving op dode dierenkarkassen.

Kalkoengieren zijn aaseters. Ze zoeken naar vers gedode dieren – meestal restjes van een ander roofdier – en hebben een feest.

Je hebt misschien vossen, adelaars, uilen of andere roofdieren die hun half opgegeten voedsel rond je eigendom achterlaten.

Misschien heb je zelfs een dode buizerd in je achtertuin. Waar het vlees ook vandaan komt, zorg ervoor dat je ze zo snel mogelijk verwijdert om te voorkomen dat buizerds massaal naar het buffet komen.

vliegende kalkoengieren

Een goede karkasverwijdering is erg belangrijk om aaseters te voorkomen. Je kunt ermee naar je stortplaats rijden, maar bel van tevoren om ze te laten weten dat je een karkas hebt.

Er zijn veel stortplaatsen die speciale voorwaarden hebben voor het verwijderen van dode dieren.

Je kunt ook overwegen om het aas zelf te begraven. Wikkel het karkas in een plastic zak en kies een plek ver van waterbronnen van elektrische leidingen.

Graaf een gat dat ten minste twee voet grond tussen het oppervlak van het begraven karkas en het oppervlak van de grond toelaat.

Het besprenkelen van een beetje kalk – degenen die worden gebruikt om tuinen te bemesten werkt perfect – bovenop het lichaam voordat het wordt bedekt, zal helpen om het ontbindingsproces te versnellen.

11. Verwijder buizerdrustopties

Als je je afvraagt hoe je van kalkoengieren af kunt komen, wil je misschien elke dag een paar minuten besteden aan het observeren ervan.

Kijken naar wat ze doen en waar ze het doen is onmisbare kennis in de strijd om buizerds weg te houden van je huis.

Een van de belangrijkste dingen die je wilt weten, is waar ze graag rondhangen. Dit vertelt u waar u uw anti-buizerdstrategieën op moet richten.

Turkey gieren rusten

Als je ziet dat de kalkoengieren graag in een cluster van oude, dode bomen rondhangen, wil je misschien de takken snoeien of het hele ding omhakken.

Als ze rondhangen bij de mobiele telefoontoren of elektrische leidingen naast de deur, wil je misschien je sonische kanon op die manier richten om ze af te schrikken.

Het algemene principe is dat je de plaatsen waar deze kalkoenvogels graag rondhangen moet aanpassen, verwijderen of wegnemen.

Door dit te doen, geef je ze een reden minder om voor jouw huis te kiezen en nog een reden om ergens beter te gaan verblijven.

Lees ook:   Hoe maak je een verzwaarde deken schoon

12. Gebruik een laserafschrikmiddel

Er zijn veel gierenafschrikmiddelen die gebruik maken van licht, maar een van de meest effectieve zijn degenen die lasers gebruiken.

Laservogelafschrikmiddelen werken omdat ze lichtpunten uitzenden die op onnatuurlijke manieren bewegen. Als je buizerds uit de buurt van je huis wilt houden, laat ze dan denken dat er iets raars aan de hand is, en ze zullen aannemen dat het gevaarlijk is en wegblijven.

Veel apparaten hebben verschillende lichtbewegingspatronen om te voorkomen dat kalkoengieren en andere vogels eraan wennen. Deze hebben ook timers die het automatisch elke 1-15 minuten in- en uitschakelen.

Projectoren

Met dat bereik is het moeilijk voor vogels om te voorspellen wanneer die freaky lichten zullen aangaan, waardoor ze plaatsen zoeken die altijd donker zijn.

Het beste van alles is dat deze krachtige laserlichten de duisternis kunnen binnendringen van maximaal 12.000 vierkante voet afstand. Dit maakt het geweldig in het beschermen van grote achtertuinen ’s nachts.

Installatie en onderhoud is een fluitje van een cent. Sluit het gewoon aan en plaats het op een stabiel oppervlak met uitzicht op de plaatsen waar je vaak kalkoengieren ziet. Dit is een effectieve manier om ze kwijt te raken zonder contact, nul schade veroorzaakt en nul giftige residuen over.

13. Gebruik roofdier mylar ballonnen

Om van buizerds af te komen, helpt het om afschrikmiddelen te gebruiken die verschillende anti-buizerdfuncties hebben. Mylar ballonnen zijn een goed voorbeeld.

Mylar ballonnen zijn gemaakt van een speciaal reflecterend, zwaar materiaal dat bestand is tegen de elementen en wekenlang blijft drijven. Roofdier mylar ballonnen schrikken wilde kalkoengieren op drie manieren af.

  1. Ten eerste gebruikt het kleuren en visuele patronen die lijken op de ogen en gapende monden van roofvogels.
  2. Ten tweede hangen ze aan touwtjes en bewegen ze onnatuurlijk in de wind.
  3. En ten slotte zijn ze gemaakt van reflecterend materiaal dat het licht vangt en buizerds verwart.
Ballonnen

Installeer deze ballonnen op een strategische positie om hun effectiviteit te maximaliseren. Je kunt ze vastzetten aan palen of pilaren, ze aan een touwtje hangen of ze in je zwembad laten drijven.

Een goede aanwijzing is om te zoeken naar grote afzettingen van gierenpoep. Plaats ze in de buurt van deze locaties om te voorkomen dat ze de structurele integriteit en esthetiek van uw huis verder vernietigen.

Hoewel roofdier mylar vogels geweldig zijn voor lichte tot matige plagen, is het nog steeds het beste om dit te gebruiken in combinatie met andere buizerdafstotende methoden.

14. Gooi je afval op de juiste manier weg

Vaak is het beste kalkoengierafweermiddel het verwijderen van iets dat ze willen. In het wild genieten buizerds van een maaltijd van restjes van de maaltijd van een roofdier. Maar in stedelijke gebieden is er een veel handigere optie: afval.

Als je van monniksgieren af wilt, moet je aasgierenmaaltijden kwijtraken.

Het is gemakkelijk om op te merken wanneer je een dood dier in je tuin hebt, maar je besteedt misschien geen aandacht aan hun andere bronnen van vlees.

Stukjes vlees of stinkende restjes in de prullenbak kunnen de reden zijn dat deze vogels zo koppig in je huis blijven.

vier kleurrijke prullenbakken

Zorg ervoor dat u uw afval beveiligt. Plaats je afval in een plastic zak om de geur te beperken. Bind een bungee-touw over je deksel om te voorkomen dat buizerds en andere dieren het openen, of koop anders een vuilnisbak met een afsluitbaar deksel.

Je kunt ze in rekken plaatsen, zodat ze niet kunnen worden omgeduwd. Maak er een gewoonte van om om de paar weken je afvalgebied af te spoelen om morsen weg te spoelen en de geur laag te houden.

Dit is niet alleen een geweldige manier om zich te ontdoen van opportunistische vogels en dieren, maar ook ziekteverspreiding insectenplagen.

15. Bel een professional

Het wegwerken van kalkoengieren kost tijd, geduld en middelen. Maar als je de eerste twee niet hebt, wil je misschien de professionals inschakelen.

Wildbeheerbedrijven hebben de expertise en apparatuur om uw buizerdplaagprobleem voorgoed op te lossen. Zij zullen uw huis beoordelen, vraag uw voorkeuren en bestudeer het gedrag van de buizerds in uw omgeving.

Met deze kennis komen ze met een vogelbestrijdingsstrategie die is aangepast aan uw behoeften. Als u zelf kalkoencontrole probeert, kunt u uiteindelijk dingen kopen die in sommige situaties werken, maar niet in andere.

Op deze manier bespaart u daadwerkelijk geld en moeite door professionals in te huren.

Zorg ervoor dat u een naar behoren geregistreerde natuurcontroleservice kiest die voldoet aan de milieubeschermingswetten.

Blijf uit de buurt van degenen die sterke chemische insectenwerende middelen, vergiften of vallen gebruiken die deze vogels zullen schaden en zelfs doden.

Idem voor degenen die voorstellen om nesten te vernietigen en eieren te verwijderen zonder de juiste goedkeuring van regelgevende overheidsinstanties.

Alleen omdat ze ongedierte voor mensen zijn, betekent niet dat de wereld beter af is zonder hen. Zij hebben belangrijke biologische rollen te vervullen, en het is onze plicht om dat te respecteren.

Aanverwant: