PERMETEX hoesje tegen bedwantsen

UPDATE 2020: Helaas bestaat de provider PERMETEX niet meer.

Iedereen die ooit ervaring heeft opgedaan met bedwantsen wil vooral één ding: neem geen bedwantsen mee naar huis. De PERMETEX hoeshoes helpt een mogelijke bedwantsbesmetting in uw eigen huis te voorkomen.

PERMETEX Hoesje Cover
Zicht op Permetex

Net als de andere producten van de fabrikant heeft het ingebouwde bescherming tegen kruipende insecten zoals bedwantsen. Daarom is deze beschermhoes bij uitstek geschikt voor uw eigen Koffers op vakantie beschermen preventief tegen bedwantsen: Door de fysieke barrière van de rits in combinatie met het geïntegreerde horren op basis van permethrin kunnen bedwantsen niet meer gemakkelijk verdwalen in hun eigen bagage.

Bovendien is de behuizing erg klein in elkaar gepakt, waardoor hij weinig ruimte inneemt. Hij past dus heel goed in de koffer of rugzak. Momenteel is de casebescherming verkrijgbaar in drie verschillende maten. Voor het geval je je afvraagt welke maat je nodig hebt, een kleine schatting van mijn kant:

Ik had de grootste versie bij me op mijn laatste huttentocht in de Alpen (80 x 55 x 45 cm en 360 g – grote koffer grootte/check-in L). Mijn 70l trekking rugzak paste daar zonder problemen in.

De andere twee versies hebben de volgende afmetingen en gewicht:

  • S: 60 x 45 x 30 cm bij 220g – perfect voor handbagage
  • M: 75 x 50 x 35 cm bij 260 g – perfect voor middelgrote koffers (zou genoeg zijn geweest voor mijn 70l trekking rugzak)

Effect tegen bedwantsen

De PERMETEX case cover met insectenwerend middel bevat een verdedigingsmechanisme tegen bedwantsen. Dit is direct in de stof geïntegreerd. Als gevolg hiervan bevatten de textielvezels het actieve ingrediënt Permethrin (0,9% w / w), die werkt als een afschrikmiddel voor bedwantsen en andere insecten, maar onschadelijk is voor de mens volgens de huidige kennis en de informatie van de fabrikant.

Permethrin is een biocide dat inwerkt op insecten als een neurotoxine. Als gevolg hiervan zijn bedwantsen bijvoorbeeld “geschokt” bij contact met de hoes en willen ze verder contact zoveel mogelijk vermijden. Echter, zoals met vrijwel alle producten tegen bedwantsen, is er natuurlijk geen 100% bescherming tegen bedwantsen, omdat ze soms resistentie kunnen ontwikkelen tegen momenteel nuttige actieve ingrediënten.

Wat op dit moment dubbel praktisch is: de rits sluit de bagage ook fysiek, zodat ongeacht het actieve ingrediënt geen bedwantsen in de hoes kunnen doordringen. Bovendien biedt het geen schuilplaatsen, die er heel anders uit kunnen zien met een onbeschermde koffer / rugzak vanwege gespen, mesh zakken &co.

Daarom is deze casebescherming een handig middel om beter uitgerust te zijn tegen bedwantsen tijdens het reizen. Als u geïnteresseerd bent in het onderwerp, dan vindt u hier meer tips voor het voorkomen van bedwantsen.

Wat ook interessant zou kunnen zijn: De Bundeswehr vertrouwt onder andere op behandeling met permethrin voor kleding voor buitenlandse missies. Dit komt omdat de soldaten extra beschermd zijn tegen muggen en andere insecten. Vooral in de tropen zijn er natuurlijk veel andere bloedzuigende en, in termen van ziekten, veel gevaarlijkere insecten dan bedwantsen.

Lees ook:   Hoe badkuipvlekken te verwijderen en toekomstige vlekken te voorkomen

Juridische mededeling: Gebruik biociden zorgvuldig. Lees altijd het etiket en de productinformatie voor gebruik.

Bijzonderheden PERMETEX beschermhoes

  • geurloze en onzichtbare bescherming tegen bedwantsen
  • wasbaar op 60°C en de bescherming gaat tot 100 wasbeurten mee
  • Certificering met OEKO-Tex Standard 100
  • 3-zijdige omtrek en scharnierende rits
  • ademend, resistent, sneldrogend
  • handgemaakt in Duitsland
  • Op maat gemaakte producten (verschillende maten) mogelijk

Kenmerken PERMETEX Case Cover

Statistieken: S: 60 x 45 x 30 cm (handbagage)
M: 75 x 50 x 35 cm (middelgrote koffers)
L: 80 x 55 x 45cm (grote koffers)
Gewicht: S: 220 g
M: 260 g
L: 360 g
Werkzame stof: Permethrin 0,9% w / w
Materiaal: 70% Baumwolie, 30% polyester

Zicht op Permetex

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: