20 Feiten en statistieken over glasbewassing

Glasbewassing is een big business met veel interessante feiten. Maar ze zijn niet algemeen bekend. Als u meer feiten en statistieken over het schoonmaken van ramen wilt leren, bent u niet de enige.

Daarom hebben we een lijst samengesteld met 20 interessante weetjes. Dus of u nu geïnteresseerd bent in de branche, wat meer veiligheidstips wilt weten of gewoon wat meer algemene kennis nodig hebt – u bent hier aan het juiste adres.

Blijf lezen voor 20 ongewone en indrukwekkende statistieken voor het schoonmaken van ramen.

Inhoudsopgave
 • Key 20 Feiten en statistieken over glasbewassing
 • Geschiedenis van glasbewassing
 • Statistieken van de schoonmaaksector
 • Veiligheid bij glasreiniging
 • Wolkenkrabber Glazenwasser Feiten
 • Veelgestelde vragen
 • Wereld van window washing

Key 20 Feiten en statistieken over glasbewassing

Hier is een overzicht van 20 interessante feiten die we hebben onderzocht over window cleaniNg.

 1. Glasbewassing werd noodzakelijker tijdens de bouwhausse van 1860.
 2. De wisser werd uitgevonden in de vroege jaren 1900.
 3. Windex werd uitgevonden in 1936.
 4. De Victorianen maakten hun ramen met de hand schoon met behulp van azijn, water en doeken.
 5. Het watergevoede paalsysteem veranderde de glasreinigingstechnieken in de jaren 1990.
 6. De Amerikaanse markt voor glasbewassing is twee miljard dollar.
 7. De markt groeit snel, met een stijging van zeven procent tussen 2016 en 2026.
 8. Het is een van de goedkopere bedrijven om zelf te beginnen.
 9. Steeds meer mensen moeten hun ramen laten reinigen door meer werken op afstand en ouderen.
 10. Zelfreinigend glas kan het inkomen van glazenwassers in gevaar brengen.
 11. Voordat steigers werden uitgevonden, was dit een gevaarlijke klus.
 12. U mag ramen alleen wassen bij veilig, droog weer zonder extreme hitte, extreme kou of harde wind.
 13. U moet zorgvuldige voorzorgsmaatregelen voor valbescherming nemen.
 14. Ladders zijn een van de gevaarlijkste aspecten van het zijn van een glazenwasser.
 15. Lange paalsystemen hebben de voorkeur, zodat schoonmakers beide voeten op de grond kunnen houden.
 16. Een glazenwasser in Dallas bleef 12 verdiepingen hoog bungelen nadat zijn steigers vielen, maar hij overleefde.
 17. De gemiddelde beloning voor een glazenwasser van een wolkenkrabber is 23 dollar per uur. Op een 40-urige werkweek is dat een salarisinkomen van bijna 50.000 dollar.
 18. Het kan maanden duren om een wolkenkrabber schoon te maken.
 19. Glazenwassers van wolkenkrabbers zien een bizar scala aan dingen door de ramen die ze schoonmaken.
 20. Robots zouden het schoonmaken van ramen kunnen overnemen.

Geschiedenis van glasbewassing

Ben je benieuwd naar het achtergrondverhaal van glasbewassing? We hebben vijf interessante historische feiten met betrekking tot glasbewassing.

 1. Bouwhausse: Dankzij de bouwhausse in 1860 begon de vraag naar glazenwassers. Met meer gebouwen en dus meer glas waren meer glazenwassers nodig.
 2. Toen kwam de wisser: De beste manier om ramen schoon te maken is met een wisser. De originele wisser, die ontstond in de vroege jaren 1900, was groot en zwaar.
  In feite werd een vissersgereedschap gebruikt om de visresten van bootdekken te schrapen als inspiratie. In 1936 kwam de hedendaagse wisser, die we vandaag kennen en herkennen, op de markt.
 3. Windex komt op de markt: Windex, een van de meest populaire glasbewassingsproducten, verscheen in 1936. Tijdens de Grote Depressie vond Philip Drackett de beroemde glasreiniger uit.
 4. De Victoriaanse manier: Vóór de uitvinding van de wisser en Windex maakten Victoriaanse bedienden of huisvrouwen hun ramen schoon met warm water, een emmer en schoonmaakdoeken. Indien nodig voegden ze azijn toe om de ramen op te poetsen en vet aan te pakken. Ze gebruikten zelfs kranten om het een laatste poetsbeurt te geven. Wat echt gaaf is, is dat we deze techniek vandaag de dag nog steeds gebruiken!
 5. De jaren 1990 veranderden alles: De wisser hield vele decennia stand, maar het watergevoede paalsysteem veranderde de manier waarop professionals ramen schoonmaken. Dit maakt het veel gemakkelijker en sneller voor glazenwassers om de klus te klaren zonder dat er ladders of hoogwerkers nodig zijn.

Statistieken van de schoonmaaksector

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over de schoonmaakbranche? Bekijk deze indrukwekkende feiten.

 1. Marktomvang: De marktomvang voor de glazenwassersindustrie in de VS bedraagt twee miljard dollar, met meer dan 39.000 bedrijven en 123.000 werknemers.
 2. Het is een snelgroeiende industrie: De groei van de industrie tussen 2016 en 2026 zal naar verwachting met zeven procent toenemen, wat meer is dan veel andere industrieën. Het goede aan glazenwassen is dat het terugkerende werk met snelle winsten is.
 3. Het duurt niet lang om break-even te draaien: Als je overweegt om in de wereld van de glazenwassers te stappen, is het goede nieuws dat het niet lang duurt om break-even te draaien. Je hebt geen tonnen apparatuur nodig en het is ook niet zo duur. Dus zodra u begint in uw nieuwe zakelijke onderneming, kunt u binnenkort winst maken.
 4. De demografie groeit: Met meer mensen die thuis werken, is de residentiële behoefte aan schone ramen de afgelopen jaren gegroeid. Bovendien, naarmate mensen ouder worden, hebben meer mensen hulp nodig bij dergelijke taken. In ruil daarvoor zorgt dit voor veel klanten voor glazenwassers.
 5. Zelfreinigend glas: Een aspect van de industrie waar mensen zich zorgen over maken, is de opkomst van zelfreinigend glas, waardoor de behoefte aan glazenwassers zou verdwijnen. Hoewel dit nog niet super populair is, is het iets om op te letten.

Veiligheid bij glasreiniging

Glasbewassing is niet een van de veiligste banen ter wereld. Er zijn veel risico’s verbonden aan glasbewassing. Hier zijn enkele belangrijke feiten.

 1. Voor steigers: Gelukkig hebben we nu steigers, wat deze klus veiliger maakt. Maar voordat steigers en beveiligde platforms werden beveiligd, gebruikten glazenwassers vensterbanken om op hogere gebouwen te leunen. In feite zou een man uit de jaren 1900 een houten stoel ophangen met behulp van touw en een katoenen riem om zijn middel haken om een gebouw te schalen. Sterfgevallen waren toen niet ongewoon.
 2. Het weer zorgt voor gevaar: Een glazenwasser moet altijd het weer controleren voordat hij aan zijn werkdag begint (1). Ze mogen niet werken in extreme hitte of zichzelf blootstellen aan te veel zon. Winderige dagen zijn ook niet veilig. Sommige bedrijven verbieden werknemers om schoon te maken bij winden hoger dan 25 mijl per uur. En als klap op de vuurpijl moeten ze ook niet werken in de extreme kou. Er zijn veel factoren die deze baan gevaarlijker kunnen maken.
 3. Valgevaar: Het grootste risico voor glazenwassers is dalen. Om dit te voorkomen, moeten glazenwassers werken op oppervlakken met randbescherming, zoals een structurele borstwering of een vangrail van ten minste 42 inch hoog. Ze moeten ook een volledig lichaamsharnas, touwgrijper, een koord en een ankerpunt gebruiken als valbescherming. Schoonmakers mogen nooit op bovengronds glas in een dakraam of atrium lopen, waardoor deze ramen uitdagender zijn om schoon te maken.
 4. Ladders zijn gevaarlijk: Hoewel je misschien denkt dat het ophangen aan een touw om ramen schoon te maken gevaarlijker is, is dat tegenwoordig niet waar. De valbeveiliging op zijn plaats is zeer effectief. In de VS is er de afgelopen vier jaar slechts één hoogbouwsterfte per jaar geweest. In feite vinden de meeste valpartijen van een glazenwasser plaats met behulp van draagbare ladders.
 5. Systemen met lange palen hebben de voorkeur: Als een glazenwasser beide voeten op de grond kan houden en een langpolig systeem kan gebruiken om de ramen schoon te maken, is dit veel veiliger. Glazenwassers mogen geen onnodige risico’s nemen of apparatuur verkeerd gebruiken, wat de kans op letsel kan vergroten.

Wolkenkrabber Glazenwasser Feiten

Heb je je ooit afgevraagd hoe het is om wolkenkrabbers schoon te maken? Deze wolkenkrabber glazenwasser feiten en statistieken kunnen je gewoon in paniek brengen.

 1. Dallas wolkenkrabber steigers falen: Een wolkenkrabberarbeider in Dallas bleef 12 verdiepingen hoog bungelen nadat zijn steigers waren gevallen. Hij werd in veiligheid gebracht door een brandweerteam. Daarom is het van vitaal belang om valpreventie te hebben. Er kunnen ongelukken gebeuren. Dat zou best een stressvolle werkdag zijn geweest voor deze glazenwasser.
 2. Gemiddelde beloning: Wolkenkrabber glazenwassers verdienen tussen de 19 en 27 dollar per uur in de VS (2). Het mediane loon is 23 dollar per uur.
 3. Het kan maanden duren om een wolkenkrabber schoon te maken: Het schoonmaken van een wolkenkrabber is geen kleine taak. Zes mensen doen er bijvoorbeeld ongeveer vier maanden over om het Empire State Building schoon te maken. Als ze klaar zijn, moeten ze helemaal opnieuw beginnen!
 4. Wolkenkrabber glazenwassers zien het allemaal: Je weet niet per se wanneer de glazenwasser komt als je in een hoogbouw woont. Glazenwassers zien het allemaal. Ze hebben mensen zien slapen, de badkamer gebruiken en rondlopen in hun verjaardagspakken!
 5. Robots zouden het volgende kunnen overnemen: Hoewel het schoonmaken van wolkenkrabbers lang niet zo gevaarlijk is als vroeger, kunnen robots het nog steeds overnemen. Dit kan kosten, overuren en verwondingen minimaliseren.

Veelgestelde vragen

Onder welke industrie vallen schoonmaakdiensten?

Schoonmaakdiensten vallen onder de schoonmaak- en schoonmaakbranche. Dit omvat commerciële en residentiële binnenreiniging, het reinigen van transportapparatuur en het reinigen van ramen.

Is er vraag naar schoonmaakdiensten?

Ja, er is een enorme vraag naar schoonmaakdiensten, vooral sinds de pandemie. Meer mensen willen dat hun huis en werkruimte schoon en hygiënisch zijn. De markt is booming en groeit exponentieel.

Hoe vaak worden Windows schoongemaakt?

Ramen moeten minstens twee keer per jaar worden schoongemaakt. Je kunt er een lente- en herfstding van maken als je een manier nodig hebt om te onthouden!

Whop het moment van de dag is het het beste om Windows schoon te maken?

In de ochtend voordat de zon hoog staat, of overdag als het bewolkt is. Zonlicht kan ervoor zorgen dat uw reinigingsoplossing snel verdampt, waardoor er residu op het glas achterblijft.


Wereld van window washing

Tot nu toe nam je de taak van ruitenwassers waarschijnlijk voor lief. Ze komen, zetten op, maken nat en vegen en gaan dan weer weg.

Maar nu je alle ins en outs van de industrie kent, zou je er misschien een beetje anders naar kunnen kijken. Deze 20 glazenwasser feiten en statistieken hebben je misschien de ogen geopend voor nieuwe en opwindende informatie.

Of misschien heeft het je verleid tot in de wereld van het wassen van ramen. Het is immers niet het moeilijkste bedrijf om te starten. Bovendien is het tegenwoordig eigenlijk een vrij veilige baan.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?