20 verrassende thuisorganisatie statistieken en feiten

Heb je het gevoel dat rommel je huishouden runt? Krijgt je stress van de puinhoop? Je bent niet de enige.

We gaan een aantal behoorlijk eye-opening statistieken en feiten delen. Of je je nu afvraagt wat rommelinformatie is, tips van professionals of hoe rommel de stemming beïnvloedt – wij hebben het voor je.

Blijf lezen voor 20 feiten over rommel, stress en rommel.

Inhoudsopgave
 • Top 10 Home Organiseren Statistieken en Feiten
 • Rommelstatistieken in de VS
 • Professional Organizer Feiten
 • Rommel- en stressstatistieken
 • Interessante feiten over organisatie
 • Veelgestelde vragen
 • Blijf georganiseerd

Top 10 Home Organiseren Statistieken en Feiten

 1. Zevenentwintig procent van de mensen rangschikt rommel als de meest vervelende puinhoop om in een huis te hebben.
 2. Achtentachtig procent van de mensen heeft ten minste één rommellade.
 3. Professionele organisatie is een carrière. Deze organisatoren helpen je bij het opruimen, opruimen en schoonmaken van je huis.
 4. Een professional organizer kost gemiddeld 55 dollar per uur.
 5. Te veel rommel in je huis kan leiden tot een gebrek aan focus.
 6. Rommel vermindert de productiviteit en kan leiden tot luie gewoonten zoals snacken en tv kijken.
 7. Rommel kan ervoor zorgen dat je ’s nachts slecht slaapt. Mensen met rommelige kamers hebben moeite om in slaap te vallen.
 8. Als je opruimt, kun je tot 40 procent van je huishoudelijk werk schrappen.
 9. Drieëntwintig procent van de mensen kan zijn auto niet eens in de garage plaatsen vanwege rommel.
 10. Organisatie kan leiden tot betere eetgewoonten als gevolg van schone gerechten, een georganiseerde koelkast en meal prepping.

Rommelstatistieken in de VS

Rommel is op veel plaatsen een groot probleem, maar we zullen ons concentreren op de VS. Hieronder staan vijf feiten over de relatie tussen Amerikaanse huishoudens en rommel.

 1. Rommel is het grootste huisdier van huiseigenaren: Uit een onderzoek bleek dat 27 procent van de deelnemers rommel rangschikte als de meest vervelende puinhoop om in een huis te hebben (1). Het scoorde hoger dan haar, vuil en zand. Zesenzeventig procent van de vrouwen beweerde dat ze zich angstig of nerveus voelden in een rommelig huis.
 2. Het reinigende zwarte gat: In een enquête onder meer dan 2.000 mensen zei 80 procent dat ze een schoon zwart gat in hun huis hebben. (2). Dit verwijst naar een ruimte die nooit schoon is.
  In plaats daarvan is het een stortplaats waar mensen hun rommel bewaren. Dit verwijst niet alleen naar een rommellade; we hebben het over hele kamers die altijd rommelig zijn.
 3. Rommellade drama: Het zal je misschien verbazen dat 88 procent van de mensen minstens één rommellade heeft. Meestal bevindt deze lade zich in de keuken en zit vol met willekeurige rommel.
 4. De wasstoel: Wij maken ons hier schuldig aan, en 49 procent van de mensen ook. Het is de gevreesde wasstoel: een stoel of meubelstuk dat een wasplaats wordt. Als je een drukke student of professional bent, is het gemakkelijk om naar een stapel wasgoed te kijken en te denken: “Daar kom ik later op terug.”
 5. Amerikanen zijn overweldigd: Vierenvijftig procent van de Amerikanen wordt overweldigd door hun rommel. Achtenzeventig procent weet niet hoe ermee om te gaan, wat leidt tot nog meer rommel.

Professional Organizer Feiten

Hoewel onze bevindingen concludeerden dat rommel voor de meeste mensen een echt probleem is, vraag je je waarschijnlijk af wat je eraan kunt doen. Met onze professionele thuisorganisatie statistieken en feiten, vindt u misschien een solide startplaats. Hier zijn enkele feiten en tips van professionals:

 1. Professioneel organiseren als carrière: Als je bedreven bent in thuisorganisatie, kun je er misschien van leven. Aan de andere kant, als je overweldigd bent door je rommelige en rommelige huis, kun je hulp inhuren.
  Een professionele organisator bouwt solide relaties op met zijn klanten. Ze helpen je bij het opruimen, opruimen en schoonmaken van je huis. Maar ze bespreken ook de psychologie van rommel om mensen te helpen de puinhoop zelf te beheren.
 2. Wat te verwachten van een professional: Als u een professional inhuurt, is het eerste dat u moet opmerken dat ze niet-oordelend zijn. Schaam je dus niet, ook al brengt je rommel je wel wat schaamte.
  De organisator zal het niet erg vinden; ze zijn er om te helpen. Hun primaire taak is om te werken met u om een analyse te maken van waarom u rommel bewaart, hoe u wilt dat uw ruimte eruit ziet en hoe u nutteloze objecten kunt weggooien.
  Ze zullen u liefdevol ondersteunen terwijl u door uw rommel navigeert, waardoor uw huis een meer functionele en schone ruimte wordt.
 3. Prijs van een professionele organisator: Laten we het over geld hebben. Wat kunt u verwachten van een professional om u te helpen bij het organiseren van uw huis?
  Het hangt echt af van de persoon en de locatie, maar het varieert van $ 30 tot $ 130 per uur. De gemiddelde kosten zijn $ 55 per uur (3).
 4. Ongeveer 3.500 professionele organisatoren: Een van de meest prominente verenigingen voor professionele organisatoren is de National Association of Productivity and Organizing Professionals™ (NAPO®). Het begon in 1985 met 16 leden en nu hebben ze er ongeveer 3.500. U kunt hun website gebruiken om een professionele organisator bij u in de buurt te vinden.
 5. Advies van een professional: Als u zich geen professional kunt veroorloven, kunt u nog steeds hun tips gebruiken.
  Een tip is om klein te beginnen. Kies een beheersbaar gebied zoals een rommellade of een kleine kast. Focus daar een week op.voor je een weg banen naar een plek groter.
  Een andere tip is om de tijd te nemen om jezelf te feliciteren en de vooruitgang die je hebt geboekt te erkennen.
  Een laatste tip is om je opruimactie direct te doneren. Laat het geen weken liggen voordat je tijd vindt om naar de liefdadigheidswinkel te gaan. Dit zal leiden tot meer rommel en dus meer stress.

Rommel- en stressstatistieken

Onze statistieken en feiten over huishoudelijke organisaties hebben aangetoond hoe schadelijk rommel kan zijn. Niet alleen naar een tehuis, maar ook naar de geestelijke gezondheid.

Een rommelige, overweldigende omgeving kan leiden tot stress. Laten we het in meer detail bekijken.

 1. Rommel kan leiden tot een gebrek aan focus: Een studie wees uit dat wanneer je ruimte rommelig is, je hersenen overbelast zijn (4). Het heeft moeite om je omgeving te verwerken, wat tot afleiding kan leiden. Wanneer je ruimte rommelig en ongeorganiseerd is, zullen je stressniveaus stijgen.
 2. Rommel vermindert de productiviteit: Wanneer uw ruimte rommelig is, bent u minder snel productief (5). Deze demotivatie kan leiden tot luie gewoontes zoals snacken en tv kijken. Als je veel te doen hebt op het werk, kun je elke ochtend 10 minuten besteden aan het opruimen van je bureau je voorbereiden op een productieve dag.
 3. Rommel kan leiden tot een slechte lichamelijke gezondheid: Deze kan je choqueren, maar rommel kan hersenveranderingen veroorzaken die van invloed zijn op hoe we ziektekiemen bestrijden en voedsel verteren. Dit kan ons ziek maken en ons risico op diabetes type twee en hartaandoeningen verhogen.
 4. Rommel kan ervoor zorgen dat je slecht slaapt: Merk je dat je ’s nachts slecht slaapt, zelfs na je nachtelijke routine en het weglaten van cafeïne? Het zou de schuld van de rommel kunnen zijn. Studies hebben aangetoond dat mensen die in rommelige kamers slapen meer moeite zullen hebben om te vallen en in slaap te blijven.
 5. Rommel maakt moeders gestrest: Een studie uit 2009 wees uit dat rommel het stresshormoon cortisol verhoogt bij thuisblijvende vrouwen en moeders (6). Als uw cortisolspiegels gedurende een lange periode verhoogd blijven, kan dit leiden tot depressie en angst.

Interessante feiten over organisatie

De meeste van onze feiten tot nu toe zijn een beetje kommer en kwel. Om dat tegen te gaan, laten we er enkele interessante en leuke feiten over thuisorganisatie en huisreiniging instrooien.

 1. We gebruiken slechts ongeveer 20 procent van onze spullen: Experts zeggen dat we ongeveer 80 procent van onze bezittingen niet gebruiken. Als je erover nadenkt, houd je je waarschijnlijk dag in, dag uit aan dezelfde 20 procent van de dingen.
  Heb je bijvoorbeeld de neiging om elke week dezelfde kleding te dragen omdat ze comfortabel zijn? Hoe zit het met keukengerei? Je zou waarschijnlijk ongeveer de helft van je bezittingen kwijt kunnen raken, omdat je ze niet zo vaak gebruikt.
 2. Schrap bijna de helft van je huishoudelijk werk: De National Soap and Detergent Association ontdekte in een onderzoek uit 2019 dat het opruimen van je huis kan helpen bij huishoudelijk werk (7). In feite kan het 40 procent van het huishoudelijk werk in de meeste huizen verminderen. Als dat geen motivatie is om op te ruimen, weten we niet wat het is.
 3. De garage is een rommelprobleem: Veel mensen hebben een probleem met hun garage en rommel. Vierenzeventig procent van de mensen zou willen dat hun garages beter georganiseerd waren, en 34 procent weet niet eens wat er in zit (8)! Een schokkende 23 procent kan zijn auto niet eens in de garage plaatsen.
 4. Organisatie verbetert eetgewoonten: Als u wijzigingen in uw dieet wilt aanbrengen, kan organisatie de eerste stap zijn. Meal prepping, op de hoogte blijven van gerechten en je koelkast georganiseerd houden, kan leiden tot gezondere diëten.
 5. Minder rommel, meer ‘me-time’: Merk je dat je al je vrije tijd besteedt aan het opruimen en opbergen van dingen? Opruimen kan leiden tot meer me-time.
  Als u de kostbare dutjestijd van uw kind besteedt aan het opruimen, kunt u dat minimaliseren door wat rommel te verwijderen. Wanneer je na je kinderen moet opruimen, duurt het niet zo lang omdat er niet zoveel spullen zijn.

Veelgestelde vragen

Hoe rommelig is het gemiddelde huis?

Vierentwintig procent van de Amerikanen zal toegeven een probleem te hebben met rommel (9). Het gemiddelde huis bevat eigenlijk zo’n 300.000 objecten.

Hoe vaak maakt de gemiddelde persoon zijn huis schoon?

Het gemiddelde is zes uur per week (10). De gemiddelde persoon zal t grondig reinigenerfgenaamwoning vijf keer per maand (11). Deze taken omvatten het schoonmaken van ramen, het bad en het toilet.

Welk percentage van de Amerikanen heeft huisreinigers?

Het meest recente betrouwbare onderzoek was in 2004, toen zeven procent van de huishoudens gebruik maakte van een schoonmaakdienst. (12). Omdat de schoonmaakindustrie sindsdien is gegroeid, verwachten we dat het meer is, maar we moeten nog betrouwbare bronnen voor deze informatie vinden.

Wat zijn de voordelen van een schoon en georganiseerd huis?

Er zijn veel trends om bij te houden en de thuisorganisatie is de afgelopen jaren een grote geweest. Maar het is meer dan alleen iets cools om te doen.

Laten we enkele van de belangrijkste redenen samenvatten waarom u uw huis schoon en georganiseerd moet houden:

 • Verbetert de slaap: Een schoon huis zal je helpen om gemakkelijker in slaap te vallen en in slaap te blijven.
 • Vermindert allergie en astma symptomen: Wanneer u op de hoogte blijft van het huishouden, kunt u zich ontdoen van schimmel, ongedierte, huidschilfers van huisdieren en stof. Dit maakt de omgeving veel vriendelijker voor mensen met allergieën en astma (13).
 • Je vindt dingen sneller: Wanneer u uw autosleutels of telefoonoplader verliest, zult u het veel sneller vinden als u een uitstekend organisatiesysteem hebt.
 • Pak geuren aan: Door je huis schoon te houden, kun je nare geuren voorkomen. Wanneer vuile was of vaat zich opstapelt, kan dit leiden tot een aantal vieze geuren.
 • Je zult meer ontspannen zijn: Zodra uw huis schoon is, kunt u gemakkelijker ontspannen. Er zal geen schuldgevoel zijn om te gaan zitten met een glas wijn en je favoriete film. Bovendien zal je geest minder overweldigd zijn als je niet naar rommelstapels en het speelgoed van je kinderen hoeft te staren.
 • Minimaliseer ziektekiemen: Houd uw huis ontsmet en gedesinfecteerd en u zult ziektekiemen en virussen verminderen. Dit is niet alleen veiliger, maar het betekent ook dat u en uw gezin minder vaak ziek worden.
 • Verhoog de productiviteit: Wanneer uw huis schoon en opgeruimd is, zullen uw productiviteitsniveaus toenemen. Een slordig huis kan demotivatie, stress en angst inspireren, wat van invloed is op je focusniveaus.
 • U bespaart geld: Ten slotte bespaart het schoonhouden van uw huis u geld. Als je regelmatig schoonmaakt, zul je dingen opmerken die gerepareerd moeten worden. U kunt op de hoogte blijven van deze taken voordat u dure apparaten of vloeren moet vervangen.

Hoeveel professional organizers zijn er in de VS?

Er zijn wereldwijd 3.500 professionele organisatoren die deel uitmaken van de National Association of Productivity and Organizing Professionals. Het totale aantal professionele organisatoren in de VS wordt echter geschat op 44.572 (14). Daarom kunnen we concluderen dat de meeste organisatoren zich niet registreren bij de NAPO.

De marktomvang in de VS werd geschat op 28,8 miljard dollar vanaf 2022.


Blijf georganiseerd

Hoewel het misschien een ontmoedigende taak lijkt om je huis op te ruimen en te organiseren, zijn de voordelen eindeloos. Je kunt altijd een professional inhuren als je denkt dat je geen geweldige organisatorische vaardigheden hebt.

Uiteindelijk zul je je minder gestrest en productiever voelen en zal je huis zoveel hygiënischer zijn. Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met een klein hoekje van je huis – zoals de rommellade.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?