25 ideeën voor schoendisplays (waar je trots op kunt zijn)

Ben je het beu om over ieders schoenen te struikelen als je het huis binnenkomt? Kinderen schoppen hun schoenen uit en laten ze overal verspreid achter. Gelukkig zijn er veel mooie en gebruiksvriendelijke ideeën voor schoenopslag die je thuis kunt implementeren.

Dus laat ons u helpen uw frustratie te beteugelen en de schoenen van uw gezin georganiseerd te krijgen.

Inhoudsopgave
  • Diy shoe storage ideeën
  • Tips van experts voor het opbergen van je schoenen
  • Veelgestelde vragen over het opbergen van schoenen

Diy shoe storage ideeën

Je zou kunnen denken dat er maar een paar manieren zijn om je schoenen te organiseren en dat ze behoorlijk wat ruimte innemen. Je zult verrast zijn om erachter te komen dat hoewel sommige hacks wat ruimte innemen, er ook andere ideeën zijn die perfect zijn voor kleine ruimtes.

Zet je beste beentje voor met deze geweldige ideeën voor het opbergen van doe-het-zelf schoenen.

DIY Gang Command Center en Schoen Organizer

Bouw een commandocentrum in de gang door bu op te hangenlletin borden, krijtborden, manden en kleine planken om post en schema’s georganiseerd te houden. Installeer onder het commandocentrum een lange schoen cubby die iedereen een plek geeft om zijn schoenen op te bergen.

Als u ervoor zorgt dat het commandocentrum zich in de buurt van de voordeur bevindt, kunt u gemakkelijk op de hoogte blijven van de schema’s van mensen terwijl u schoenen uit de weg houdt.

DIY Concrete Form Tube Schoen Cubby

Maak een aangepaste schoen cubby van betonnen vorm buizen. De betonnen vormbuizen zijn de perfecte maat om een paar schoenen in vast te houden. Dan kun je de buizen aan elkaar lijmen of vastklampen zodat het perfect past in je modderkamer of bij je voordeur waar familie en vrienden je huis binnenkomen. (1).

DIY Shoe Tower

Maak een vrijstaande schoenentoren om in je huis te zetten. Het is een geweldige oplossing als je maar een paar paar schoenen hebt of een krappe hoek waarin je de schoenen wilt opbergen. De schoenentoren is een fantastisch weekendproject en helpt je schoenen uit de weg te houden (2).

Krat Schoen Cubby

Bouw een rustieke schoen cubby met behulp van kratten. Schilder eerst de kratten om overeen te komen met de inrichting en het kleurenschema van uw huis. Bevestig vervolgens de kratten aan elkaar om de perfecte schoen cubby voor uw huis te creëren.

Je kunt laarzen opbergen in kratten die rechtop staan en hardloopschoenen in kratten die horizontaal zijn. Kratten geven je de mogelijkheid om een kleine schoen cubby te bouwen voor een kleine ruimte of een grote cubby in je garage die alle schoenen voor je gezin zal bevatten.

Schoenen op kleerhangers

Heb je eraan gedacht om je schoenen aan kleerhangers in je kast te hangen? Voeg wasknijpers schuin toe aan de kleerhangers. Dan kun je de teen van je schoenen over de wasknijpers hangen voor eenvoudige schoenopslag.

Hierdoor blijven je schoenen netjes en van de vloer.

DIY Pallet Schoenenrek

Bouw zelf een op maat gemaakt rustiek schoenenrek van pallets. Je kunt je schoenen op de muur achter de voordeur opbergen en de schoenen buiten de voeten houden. Het is een leuk project om met je kinderen te maken. Bovendien kunt u uw schoenen op een handige plek bewaren, zodat u ze snel kunt aantrekken als u het huis verlaat (3).

DIY Hexagon Schoenenrek

Bouw een zeshoekige schoen organizer voor je huis met behulp van een oude boekenplank. Het is een mooi en uniek schoenenrek om bij de ingang van je huis te hebben. Iedereen zal uw prachtige schoenenrek bewonderen en het zal de schoenen van uw gezin georganiseerd houden (4).

Hengels en schoenhangers

Installeer een reeks stangen die langs de zijkant van je kast lopen. Pak dan een paar schoenhangers die speciaal zijn ontworpen om je schoenen aan de hengels te hangen. U kunt een zelden gebruikt deel van uw huis gebruiken en uw schoenen uit de weg houden (5).

Schoenenstandaard

Voeg een schoenenstandaard toe aan je voorste gang om je schoenen vast te houden. De schoenenstandaard past in kleine hoekjes van uw huis en het geeft u een gemakkelijke plek om alle schoenen en sandalen op te bergen die uw gezin meestal draagt. U kunt zelfs handtassen en sleutels bovenop de standaard bewaren (6).

Opbergbank met schoenenrek

Bouw een opbergbank met een schoenenrek eronder in je entree. Je kunt gaan zitten terwijl je je schoenen aantrekt en ze uittrekt. Bovendien worden de schoenen netjes opgeborgen, zodat ze geen visuele rommel toevoegen aan de ingang van uw huis (7).

Schoenenplanken

Installeer een grote reeks planken in uw garage om de schoenen van uw gezin vast te houden. Familieleden kunnen hun schoenen aantrekken en uittrekken voordat ze het huis betreden, wat zal helpen om vuil uit uw huis te houden. Bovendien zullen de planken alle paar schoenen weergeven die uw gezin bezit.

Diy schoenen opbergbank

Bouw zelf een schoenenopbergbank met open planken voor schoenen. Het zal gemakkelijk zijn om de schoenen op de planken te gooien wanneer u binnenkomt. De schoenenopbergbank geeft je een nette plek om de schoenen van je gezin op te bergen en biedt een ruimte om te gaan zitten en ze aan te trekken (8).

Shabby Chic Schoenenrekken

Installeer shabby chic schoenenrekken aan je muur. U kunt één rij rekken installeren of u kunt rekken aan de hele muur ophangen. Steek vervolgens de teen van je schoenen in de rekken zodat ze netjes aan je muur hangen.

Het is een geweldige oplossing als je niet veel vloeroppervlak hebt om een bank te installeren.

Containers wissen

In plaats van je schoenen in hun originele schoenendozen te bewaren, probeer dan doorzichtige plastic containers te gebruiken. Je kunt zien waar elk paar schoenen is en de voorkant opent voor gemakkelijke toegang. Het is echt handig als de containers kunnen worden gestapeld. Dit geeft u meer opslagopties.

Kleine schoenenplank

Als je alleen een klein hoekje in je voorhal hebt voor schoenen, overweeg dan om een kleine schoenenplank te bouwen om daar neer te zetten. De schoenenplank bevat een smalle set planken die een enkel paar schoenen op elke plank kunnen bevatten. Het is een perfecte oplossing voor kleine gebieden, omdat u de standaard netjes in een hoek kunt stoppen (9).

DIY Schoenladder

In plaats van een schoenenrek aan je huis toe te voegen, probeer dan zelf een doe-het-zelf schoenenladder te bouwen. Het is een unieke manier om je schoenen te laten zien, plus het is een leuk weekendproject om te maken. U kunt het toevoegen aan uw woonkamer of vooringang. Kinderen kunnen hun schoenen gemakkelijk wegdoen (10).

Glazen schoenenkast

Als je een oude vitrinekast hebt, kun je deze hergebruiken en er een glazen schoenenkast van maken. De vitrinekast verandert je schoenenopslag in een kunstwerk, laat je alle schoenen zien die je bezit en bergt de schoenen nog steeds netjes op, zodat ze niet onder de voeten zijn. U kunt de kast in een slaapkamer of in een voorste gang installeren.

Onder de opberglades van het bed

Bouw zelf een aantal opberglades onder het bed voor je schoenen. Deze lange lade bevat zelfs wielen, zodat je je schoenen onder je bed kunt schuiven zonder de vloer te beschadigen. Het enige dat u hoeft te doen, is de container eruit trekken om elk paar schoenen te zien dat u bezit (11).

Schuine kastplanken

Vul een halkast met schuine planken om je schoenen in op te bergen. Zet je kinderschoenen aan de onderkant en schoenen die je zelden draagt aan de bovenkant. Op deze manier kunt u elk paar schoenen zien dat uw gezin bezit.

Het maakt het gemakkelijk om je huis in en uit te gaan, omdat je nooit meer naar het perfecte paar schoenen hoeft te zoeken.

Triangle Schoen opbergruimte

Bouw zelf een schoenorganisator met behulp van overgebleven stukjes karton. U kunt het karton schilderen of versieren om in de inrichting van uw huis te passen. De schoenenorganisator geeft uw inkomhal een unieke uitstraling en geeft u een gemakkelijke plek om uw schoenen op te bergen (12).

Decoratieve PVC Shoe Organizer

Bouw zelf een versierde PVC schoen organizer. Je kunt de schoenen van je gezin netjes bij je ingang opbergen. Het enige dat u hoeft te doen, is het PVC bevestigen in een reeks bloemvormen die een muur opgaan.

De organisator ziet er decoratief uit en vervult een nuttig doel.

DIY Spinning Schoenenrek

Maak een luie susan stijl spinning schoenenrek voor je kast of gang. Je kunt het rek draaien, zodat je al je schoenen kunt zien die erop zijn opgeslagen. Bovendien ziet het er geweldig uit om je schoenen in je voorste gang of garage te houden.

Als je weet hoe je met hout moet bouwen, dan zul je dit weekendproject geweldig vinden (13).

DIY Schoenenkast

Voeg een schoenenkast toe aan uw ingang met schuifbakken. Omdat de trays in en uit schuiven, kun je hierdoor de planken dichterbij zetten zodat je meer schoenen in de kast kunt opbergen. Zelfs je kleine kinderen kunnen zelf hun schoenen wegdoen.

Het aanrechtgedeelte bovenop geeft u een plek voor handtassen, notities of een commandocentrum (14).

Trapschoen opslag

Voeg een kleine lade toe onder elke trap in je huis. Je zult versteld staan hoeveel schoenen je in het trappenhuis kunt opbergen. De schoenen zullen uit de weg zijn als je ze niet nodig hebt.

Als je klaar bent om te vertrekken, ga je op de trap zitten, trek je het paar schoenen uit dat je van plan bent te dragen en trek je je schoenen aan.

Tijdschriftenrek voor schoenopslag

Voeg een groot tijdschriftenrek toe aan je voorste gang en het zal een geweldige plek zijn om kleine kinderschoenen op te bergen. Het is gemakkelijk voor de kinderen om hun schoenen uit te trekken en in het tijdschriftenrek te laten vallen. Zo blijft je entree netjes georganiseerd.

Tips van experts voor het opbergen van je schoenen

Groepsschoenen op type en stijl

Groepeer je schoenen op type en stijl. Als voorbeeld, je houdt al je hardloop- en trainingsschoenen op de ene plek, hoge hakken en kleedschoenen bij elkaar en je laarzen in een ander gebied. Dit maakt het gemakkelijker voor u om het exacte paar schoenen te vinden waarnaar u op zoek bent, omdat u niet willekeurig tussen al uw schoenen hoeft te zoeken.

Gebruik een schoenboom

Een schoenenboom helpt je schoenen om hun vorm te behouden in opslag. De schoenspanners zijn verstelbaar zodat je de boom precies op de vorm van je schoen kunt passen. Bovendien zijn ze meestal gemaakt van cederhout om te voorkomen dat motten en ongedierte je schoenen aanvallen.

Plaats de schoenenboom elke keer dat u uw schoenen weg.

Voeg silicagelpakketten toe aan schoenen

Voeg silicagelpakketten toe aan je schoenopslaggebied, vooral als je de schoenen een tijdje gaat bewaren. Ze houden je schoenen droog en voorkomen dat ze schimmel en meeldauw laten groeien. Niets is erger dan een favoriet paar schoenen uit de opslag te trekken om te ontdekken dat ze zijn beschadigd door schimmel.

Alternatieve richting van schoenen

Als je niet veel ruimte hebt voor het opbergen van schoenen, probeer dan de richting van elk paar schoenen af te wisselen. Dit betekent dat het eerste paar de tenen naar voren gericht heeft. Het tweede paar heeft de tenen naar achteren gericht. Op deze manier kun je meer schoenen in je ruimte passen.

Houd schoenverzorgingstools bij je schoenen

Bewaar een plek om je schoenverzorgingstools in je schoen organizer te bewaren. Op deze manier, wanneer je klaar bent om je schoenen te besproeien met waterafstotend middel of als het tijd is om je schoenen te poetsen en te poetsen, hoef je het huis niet te doorzoeken. Alles wat je nodig hebt zit op één plek.


Veelgestelde vragen over het opbergen van schoenen

Wat is de beste manier om veel schoenen op te bergen?

Verticale schoenenopslag is de beste manier om veel schoenen op te bergen. Vaak dragen mensen alleen schoenen die goed zichtbaar zijn als ze schoenen voor de dag uitzoeken. Als u een verticale opslagoplossing gebruikt waarmee u al uw schoenen kunt zien, zult u waarschijnlijk betere beslissingen nemen over welk paar schoenen u elke dag moet dragen.

Kunnen we schoenen in de slaapkamer houden?

Volgens Feng Shui hebben schoenen negatieve energie die van invloed is op huwelijken en relaties als ze in de slaapkamer worden gehouden.

Moet je schoenen in dozen bewaren?

Dozen hebben het voordeel dat schoenen georganiseerd en schoon blijven. Schoenendozen beschermen schoenen ook tegen schade door zonlicht.

Schoenendozen voorkomen echter dat de schoenen een goede luchtstroom krijgen. Dit kan leiden tot vochtophoping die schimmel en meeldauw op je schoenen kan laten groeien.

Waarom rotten mijn schoenen droog in mijn kast?

Droogrot treedt op wanneer leren schoenen uitdrogen en hun vocht verliezen. Dit gebeurt vaak als de schoenen in een warme en droge omgeving worden bewaard. Het gebeurt ook als de lucht te warm, te droog, te koud of te vochtig is.

De beste manier om droogrot te voorkomen, is door je schoenen schoon te maken en te drogen voordat je ze weglegt. Je kunt ook een cederhouten schoenboom in je schoenen gebruiken, omdat de schoenboom vocht absorbeert.

Hoe bewaar je schoenen lang?

Bewaar je schoenen in een temperatuur- en vochtigheidsgecontroleerde omgeving. Maak je schoenen bovendien regelmatig schoon en houd cederhouten schoenspanners in de schoenen om hun vorm te behouden. Cederhouten schoenspanners helpen de schoenen hun vorm te behouden.

Bovendien helpt de ceder om slechte geuren en schimmelgroei in de schoenen te voorkomen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?