40 ideeën voor modderkameropslag

Iedereen kan een mooie en functionele modderkamer creëren. Je hebt er niet veel ruimte voor nodig en het is een gemakkelijke manier om extra opslagruimte aan je huis toe te voegen. Nooit meer struikelen over vuile schoenen als je het huis binnenkomt.

Als je worstelt met een rommelige ingang, dan zul je dol zijn op deze modderkamerideeën die je zullen helpen je ingang op een praktische manier mooi te houden. Er zijn veel modderkamerontwerpen om te overwegen, dus kijk eens en kijk wat het beste werkt voor uw gezin.

Inhoudsopgave
  • Ideeën voor het opbergen van jassen
  • Oude hamers voor haken
  • Mudroom Schoenen opslag
  • Mudroom Banken
  • Bedieningspaneel
  • Meer ideeën voor modderopslag
  • Mudroom Opslag

Ideeën voor het opbergen van jassen

Een georganiseerde modderkamer heeft gemakkelijke plekken nodig voor mensen om hun jassen op te hangen, dus hier zijn enkele geweldige ideeën over hoe je je jassen kunt opbergen.

Kluisjes

Bouw open kluisjes voor uw kinderen om hun jassen, rugzakken en schoenen op te bergen. Elk kind kan gemakkelijk zijn schoolspullen vinden en je zult niet de ochtend beginnen met het doorzoeken van het huis op ontbrekende items. Dit maakt het ook veel gemakkelijker om ’s ochtends het huis te verlaten.

Gebruik haken

Installeer haken op de muren van je modderkamer om hoeden, jassen en portemonnees vast te houden. Kinderen kunnen ook hun rugzakken aan de haken hangen als een veilige plek. Gasten kunnen de haken ook gebruiken om hun jassen achter te laten tijdens hun bezoek.

Lage haken

Als u kinderen in uw huishouden heeft, installeer dan lage haken in de modderkamer en hoge haken voor de volwassenen. Hierdoor kunnen de kinderen hun eigen jassen ophangen en buiten dragen zonder dat ze een volwassene of stoel nodig hebben om hen te helpen de hogere haken te bereiken. Zo kunnen ze verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen spullen.

Kabinetten

Gebruik een kast om je buitenkleding op te bergen wanneer je het niet nodig hebt. De kast kan worden gesloten en laat een nette uitstraling achter in uw ingang, maar u kunt nog steeds toegang krijgen tot de items wanneer u ze nodig hebt.

Plank met haken

Installeer een plank met haken eronder. De plank is perfect om sleutels, portemonnees en portemonnees op één plek te bewaren, terwijl de haken je een plek geven om je jassen op te hangen. U kunt het huis gemakkelijk verlaten zonder naar uw bezittingen te zoeken.

Oude hamers voor haken

In plaats van gewone haken te gebruiken om items in je modderkamer op te hangen, probeer dan in plaats daarvan oude hamerhaaien te gebruiken. De hoofden voegen een unieke look toe, terwijl je nog steeds dezelfde mogelijkheid hebt om jassen en handtassen op te hangen.

Gebruik Shaker Peg Rails

Een ander idee is om een Shaker peg rail in je entree te hangen in plaats van haken. Met de haringen kun je jassen, handdoeken en tassen in je modderkamer hangen terwijl je een uniforme look krijgt, vooral als je de haringrails dezelfde kleur geeft als je muren.

Een raster van haringen maken

Probeer een raster van haringen te installeren voor het ophangen van jassen, tassen en andere items die je nodig hebt wanneer je het huis verlaat. Je kunt items over de hele muur hangen. Kinderen kunnen de onderste haringen gebruiken en je kunt lange jassen aan de bovenste haringen hangen.

Kapstok

Productafbeelding van de SimpleHouseware Staande Jas en Hoedenhanger Organizer Rack, Brons

Een kapstok is een handige plek voor een klein huishouden om jassen, tassen en andere items op te bergen. Het is klein en past ook in hoeken. Pak dus een kapstok om in de hoek van je modderkamer te bewaren. Het zal je bovenkleding en tassen netjes vasthouden.

Garderobekast

Bouw zelf een garderobekast in je modderkamer. Je kunt een staaf toevoegen om jassen in de kast te hangen. Installeer een bovenste plank om manden met handschoenen, wanten en hoeden te bewaren. Voeg een onderste plank toe voor schoenen, rugzakken en tassen. Zo heb je een nette en overzichtelijke kast in je modderkamer.

Mudroom Schoenen opslag

Schoenen zijn altijd een probleem in een modderkamer. Kinderen schoppen hun schoenen uit en laten ze over de vloer liggen. Dus hier zijn enkele mudroom-ideeën om je schoenen georganiseerd te houden.

Lades gebruiken

Installeer lades in je modderkamer om schoenen in op te bergen. U kunt laden gebruiken om verschillende soorten schoenen te bewaren of een lade toewijzen aan elk lid van het gezin. Hoe dan ook, je zult merken dat je schoenen nu netjes georganiseerd en uit de weg zijn.

Schoen haringen

Haringen in je modderkamer kunnen worden gebruikt om meer dan alleen jassen vast te houden. Installeer wat haringen om de schoenen van je gezin vast te houden. Dit is handig als je in een gebied bent dat veel regen krijgt, omdat de schoenen kunnen leeglopen en drogen terwijl ze aan de muren hangen.

Schoen Cubby Kast

Zet een kleine schoenenkast in een cubby in je modderkamer. De schoenenkast kan de schoenen van uw gezin bevatten. Bovendien, als je een schuiflade gebruikt, kun je deze uitschuiven om de schoenen te vinden die je wilt dragen en deze vervolgens weer uit de weg schuiven, zodat je niet de hele dag naar modderige schoenen hoeft te kijken.

Grote schoenenkast

Installeer een grote schoenenkast in je modderkamer. Je kunt alle schoenen van je gezin op één plek bewaren waar je gemakkelijk de schoenen kunt vinden die je nodig hebt. Zorg ervoor dat u deuren aan uw kast toevoegt, zodat u de deur kunt sluiten en een nette en georganiseerde modderkamer kunt bewonderen.

Schoenenplank

Probeer in plaats van een boekenplank in plaats daarvan een schoenenplank. Plaats een kleine stellingkast in uw ingang om de schoenen te houden die uw gezin draagt. De planken bieden een eenvoudige oplossing om schoenen weg te pakken en ook om het paar schoenen te pakken dat je wilt dragen.

Schoen Cubby Organizer

Een ander idee is om een schoenen organizer in je instapkast te installeren. De schoen cubby houdt je schoenen georganiseerd per paar en ziet er geweldig uit als je je huis binnenkomt en verlaat.

Deurschoen Organizer

Productafbeelding van de Whitmor, White 36-Pair Over The Door Shoe Organizer

Als je een deur hebt tussen je modderkamer en de rest van het huis, hang dan een schoenen organizer aan de deur. De schoenen van uw gezin kunnen netjes uit de weg worden opgeborgen en u neemt geen kostbare ruimte in beslag voor het opbergen van schoenen.

Opstartlade

Als je modderige schoenen in huis hebt, plaats dan een laarzenbak naast je entreemat. Het is een eenvoudig dienblad om natte schoenen in te bewaren, zodat water zich niet over de hele kamer verspreidt. Je kunt het zelfs vullen met stenen, zodat je schoenen uit het water worden getild. De laarsbak is zowel decoratief als functioneel.

Doe-het-zelf opstartlade

Een ander idee is om zelf een lade te maken van sloophout in plaats van er een te kopen. U kunt een mat, tegels of stenen aan de lade toevoegen, zodat uw schoenen drogen zonder uw ingang nat te maken (1).

Schoenenplank

Voeg een schoenenplank toe onder een bank. Dit geeft je meer ruimte voor schoenen terwijl je de schoenen buiten de voeten houdt, zodat je niet struikelt over de schoenen die je kinderen in de modderkamer achterlaten.

Mudroom Banken

Banken zijn handig in de modderkamer en geven je een plek om te gaan zitten en je schoenen aan te trekken. Bovendien bevatten banken vaak planken of ingebouwde opslagruimte die u kunt gebruiken om schoenen, tassen en manden in op te bergen.

Mudroombank met open bodem

Gebruik een open bodem modderkamerbank in uw ingang. Met de open bodem kunt u manden onder de bank toevoegen, schoenen daar gooien of de ruimte leeg laten voor een luchtige uitstraling van uw kamer. Het geeft je de flexibiliteit die andere banken niet bieden.

Manden onder de bank

Voeg manden toe onder je open onderste mudroombank. De manden geven je een plek om wanten, handschoenen en hoeden te gooien. Je kunt ook tassen, handtassen en paraplu’s in de manden bewaren.

Hoekbank

Installeer een hoekbank in uw ingang. De hoekbank maakt optimaal gebruik van de verloren hoekruimte van uw kamer en geeft u extra ruimte voor mensen om te zitten.

Bank met lades en plank

Voeg een bank toe met een plank voor schoenen en laden eronder. U kunt benodigde items in de laden bewaren, zoals hoeden, paraplu’s en handschoenen. Ook zijn de planken de perfecte plek om je schoenen op te bergen.

Bank met kussens

Het is fijn om iets zachts te hebben om op te zitten terwijl je wacht tot iedereen zich klaarmaakt om te vertrekken of gewoon je schoenen aantrekt. Dus, voeg toe een lang kussen voor uw modderkamermeubilair, zodat u ergens comfortabel kunt loungen.

Diy opbergbank

Bouw zelf een doe-het-zelf opbergbank voor je modderkamer. Je hebt een comfortabele plek om te zitten en je schoenen aan te trekken, evenals de extra opbergruimte die je nodig hebt (2).

Bedieningspaneel

De modderkamer is de perfecte plek om een controlecentrum voor uw huishouden op te zetten, zodat u berichten kunt achterlaten voor familieleden wanneer ze uw huis binnenkomen en verlaten.

Kalender

Voeg een kalender toe boven de kapstokken van je kinderen. Dit is een geweldige plek om bij te houden wat er voor elke dag is gepland, in een gemakkelijk toegankelijke ruimte voor het hele gezin. Als je dit in je modderkamer hebt, is het gemakkelijk om te controleren op weg naar buiten of als je kinderen de deur uit rennen voor school.

Manden en een krijtbord

Voeg manden en een krijtbord toe aan je modderkamerdecor. Je hebt een plek om e-mail te plaatsen, notities achter te laten voor mensen en berichten van de school van je kinderen te bewaren.

Pegboard

Een pegboard geeft je de flexibiliteit die je nodig hebt om manden en haken toe te voegen. Het werkt ook goed in kleine ruimtes. Je hebt een plek om je sleutels, waterflessen, telefoons en handtassen netjes georganiseerd te houden, zodat je ze kunt vinden als je het huis verlaat. U kunt ook e-mail en berichten achterlaten voor andere gezinsleden.

Prikborden

Een ander idee is om een whiteboard en kurk prikbord toe te voegen aan je modderkamer. Deze geven je een plek om berichten en notities achter te laten terwijl je je modderkamer ook gestroomlijnd houdt.

Mudroom Commando Center

Voeg een klok toe, plaats om papieren te bewaren, haken voor sleutels, haringen voor rugzakken voor jassen en je hebt het perfecte commandocentrum voor je huis. Je kunt alles wat je nodig hebt op één plek bewaren voor een snelle exit in de ochtend.

Sleutel en krijtbord frame

Installeer een sleutel en krijtbordframe in uw modderkamer. Het biedt een veilige ruimte om uw sleutels te bewaren, zodat u uw sleutels kunt vinden als u het huis verlaat, en het krijtbord is de perfecte plek om berichten achter te laten voor andere familieleden.

Mail houder

Je kunt ook een post- en sleutelhouder in je modderkamer hangen. Dit geeft uw gezin een plek om inkomende en uitgaande post te plaatsen, evenals een plek om uw sleutels te bewaren.

Meer ideeën voor modderopslag

Opvouwbaar droogrek

Als u uw wasruimte en modderkamer hebt gecombineerd, installeert u een set opvouwbare droogrekken aan de muur. U kunt ze naar beneden trekken wanneer u items moet opmaken om te drogen en vervolgens het droogrek weer opvouwen zodat het uit de weg is.

Strijkplankkast

Een ander snel idee als je je was- en droogmachine in de modderkamer hebt, is om een strijkplankkast aan het gebied toe te voegen. Je kunt pluisrollers, wasmiddelen en andere benodigdheden in de kast bewaren. De strijkplank zal uit de weg zijn. Bovendien kun je kleding strijken als deze uit de droger komt.

Quick Drop-zone

Een ander idee is om een snelle dropzone te maken, zodat je een plek hebt om zonnebrillen en sleutels te bewaren. Het is een gemakkelijke plek om je spullen te laten vallen als je het huis binnenkomt, zodat je het kunt vinden wanneer je weggaat (3).

DIY Mudroom Bakken op Wielen

Maak wat modderbakken op wielen om de spullen van je kinderen in op te bergen. Je kunt zakken, ballen, wanten en handschoenen in de bakken laten vallen, zodat ze gemakkelijk te vinden zijn als je klaar bent om te vertrekken (4). Elke doos kan worden gepersonaliseerd, zodat elk gezinslid zijn eigen ruimte heeft.

Paraplubak

Als uw gezin vaak paraplu’s gebruikt, voeg dan een paraplustandaard toe aan uw modderkamer. Het is een gemakkelijke plek om paraplu’s te bewaren, zodat ze bij de deur zijn die je kunt pakken op weg naar buiten.

Muur Organizer

Voeg een muur organizer toe aan je modderkamerkast om je een plek te geven om jassen, paraplu’s en hoeden op te hangen. Ze kunnen netjes aan je muur hangen en klaar voor je staan als je je huis verlaat.

Organizer voor toegangswegen

Als u uw mudroom-organisatie wilt verbeteren, overweeg dan om een organizer voor toegangswegen aan uw huis toe te voegen. Het geeft je een plek om paraplu’s, handtassen en schoenen op te slaan als je je huis binnenkomt en verlaat.


Mudroom Opslag

De truc om een georganiseerde modderkamer te hebben, is om je te concentreren op het kiezen van de opslagideeën die het beste werken voor je gezin. Het is moeilijk om mensen een compleet nieuw systeem te leren als ze moe thuiskomen na een lange dag. Als u echter een systeem kiest dat werkt met de normale routine van uw gezin, zullen ze zich gemakkelijk aanpassen en blijft uw modderkamer georganiseerd.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Dettol - All In One - Disinfectant Spray - Jasmine Fields - 400ml