45+ slimme gereedschapsorganisatie-ideeën

Het niet kunnen vinden van uw gereedschap in uw thuiswerkplaats wanneer u ze nodig hebt, kan uiterst frustrerend zijn. Je doorzoekt het huis, controleert elke lade, gluurt tevergeefs in alle kasten.

De truc is om te leren hoe je je tools kunt organiseren, zodat ze gemakkelijk te vinden en op te bergen zijn. Als je een ingewikkeld organisatiesysteem hebt, zul je het nooit gebruiken. Dus lees verder voor een aantal geweldige ideeën voor het organiseren van tools.

Inhoudsopgave
 • Hoe u uw tools georganiseerd kunt houden
 • Hoe tools op een pegboard te organiseren
 • Hoe racks te gebruiken om tools te organiseren
 • Hoe tools op het kabinet te organiseren
 • Hoe tools op planken te organiseren
 • Hoe tools op muurbevestigingen te organiseren
 • Hoe tools op dozen en bakken te organiseren
 • Hoe handgereedschap op te hangen
 • Hoe een schoenorganisator te gebruiken voor het opslaan van gereedschap
 • Hoe organiseer ik mijn gereedschap diy?
 • Tips om uw tools georganiseerd te houden

Hoe u uw tools georganiseerd kunt houden

Er zijn een paar trucs voor het organiseren van tools in uw gereedschapsruimte die u moet kennen. Deze trucs zullen je helpen om je gereedschap gemakkelijk weg te kunnen leggen, zodat je ze weer kunt vinden wanneer je ze nodig hebt.

Zones maken voor verschillende tools

Maak zones voor verschillende typen gereedschappen. U kunt de gereedschappen organiseren op basis van het type werk, het type gereedschap of welk systeem dan ook dat voor u werkt. Het doel is om te weten waar u uw hamers, uw schroevendraaiers en uw elektrische gereedschappen in uw werkbank of gereedschapswagen kunt vinden.

U kunt ook kleinere items zoals schroeven en spijkers organiseren in specifieke gebieden of in een gereedschapskist, waardoor het gemakkelijk is om de exacte schroef of spijker te vinden die u nodig hebt.

Schik de gereedschappen in de kast of het gereedschapsrek

Gebruik een kast of gereedschapsrek om uw gereedschap te rangschikken. Nogmaals, u wilt de gereedschappen in de kast of op het gereedschapsrek per categorie ordenen, zodat u snel het type gereedschap kunt vinden dat u nodig hebt. Het kan enorm frustrerend zijn als je alleen schroevendraaiers kunt vinden als je een hamer nodig hebt!

U kunt mason jars, haken en planken gebruiken om het exacte organisatiesysteem te creëren dat u nodig hebt.

Bouw een gereedschapskist met pegboard-backing

Bouw zelf een gereedschapskast op maat. De truc is om pegboard backing te gebruiken in plaats van multiplex. Je kunt het pegboard ook aan de binnenkant van de kastdeuren plaatsen.

Hiermee kunt u haken en beugels gebruiken om uw gereedschap op te hangen voor gemakkelijke toegang.

Pas een wandpaneel aan met containers en manden

Plaats een lamellenwandsysteem zodat u uw werkgebied kunt aanpassen met containers en manden. Gebruik haken in de lamellen om de containers en manden aan de muur te bevestigen. Je kunt ook haken gebruiken om specifiek gereedschap aan de muur te hangen.

Terwijl een lamellenwandsysteem op dezelfde manier werkt als een pegboard, bevestigen de lamellen plat tegen de muur, zodat u geen centimeter ruimte achter het pegboard verliest.

Hang diverse gereedschappen aan muurstrips

In plaats van je gereedschap in de gereedschapskist te verbergen, probeer je in plaats daarvan een muurstrip aan je muur te bevestigen. Hiermee kunt u uw gereedschap ophangen waar u ze gemakkelijk kunt zien en opbergen. Pegboard, latten en verticale strips werken ook voor het ophanggereedschap.

Maak hoekplanken

Gebruik de verloren hoekruimte door hoekplanken in uw werkruimte op te zetten. U kunt de afgeronde planken en beugels kopen bij uw lokale ijzerhandel en de planken eenvoudig in een uur of twee installeren. Dit maakt een geweldige opslagruimte voor mason jars vol moeren, schroeven en spijkers.

Organiseer veelgebruikte tools in een mobiele werkbank

U kunt een mobiele werkbank voor uzelf maken en daar uw gereedschappen organiseren. Het is perfect voor de tools waar je altijd naar grijpt. U kunt ook extra opslagruimte onder de werkbank toevoegen om uw grotere apparatuur zoals elektrisch gereedschap en luchtcompressoren op te bergen.

Zorg er wel voor dat je de bovenkant helder houdt zodat je een plek hebt om te werken.

Gebruik lege ruimte aan het einde van kasten

Gebruik de ruimte aan het einde van kasten. Kasten en werkbanken hebben immers meestal lege ruimte aan de zijkanten. Dus zet een container aan de zijkant van je kast om meetlinten, schroeven en potloden te laten vallen.

Een ander idee is om een magnetische gereedschapshouder aan het uiteinde van je kast te plaatsen om bits, schroevendraaiers en wenches te boren.

Bewaar onhandig gedimensioneerd gereedschap in tassen met labels

Gebruik doorzichtige containers zoals bakken, bakken en emmers om die onhandig grote gereedschappen zoals elektrisch gereedschap, kit en verfrollers op te bergen. Hoewel u duidelijke containers gebruikt, moet u de bakken en emmers nog steeds labelen, zodat u gemakkelijk elk gereedschap kunt vinden dat u nodig hebt.

Bewaar moeren en bouten in doorzichtige mason jars

Doorzichtige mason jars zijn een van de beste manieren om moeren, bouten en andere bevestigingsmiddelen georganiseerd te houden. Je kunt ze op een hoekplank bewaren, een smalle plank bouwen om de potten vast te houden of de potten onder een plank hangen. Om de potten op te hangen, bevestigt u de deksels gewoon aan de onderkant van de plank. Schroef vervolgens de potten om ze op te hangen.

Een oplaadstation voor de batterij instellen

Maak een oplaadstation voor de batterij voor uzelf. Dit is vooral handig als u veel elektrisch gereedschap gebruikt. Dit zorgt ervoor dat u altijd precies weet waar uw laders en batterijen zijn en dat ze zijn opgeladen en klaar voor gebruik. Zo heb je nooit meer een elektrisch gereedschap zonder stroom.

Zorg ervoor dat u het station in de buurt van een stopcontact plaatst om gemakkelijk op te laden. U kunt hier ook uw elektrisch gereedschap opbergen.

Hang gereedschap op in een kast

Gebruik pegboards en haken om je gereedschap in een kast te hangen. Dit zal preontlucht het gereedschap dat het in de kast verdwaalt. Vergeet niet om ongeveer 1/2 inch ruimte achter het pegboard te laten wanneer u het aan uw kast toevoegt.

Dit om voldoende ruimte te bieden voor de haken.

Stapel bakken verticaal om vloeroppervlak te besparen

Nadat u uw onhandig grote gereedschappen in emmers, bakken en andere containers hebt geplaatst, stapelt u de bakken verticaal om vloeroppervlak te besparen. Misschien wilt u een opslagtoren bouwen zodat de bakken niet op elkaar rusten. Op deze manier kun je de bak aan de onderkant eruit trekken zonder dat je alles hoeft te ontstapelen om er bij te komen.

Bewaar lichte items op bovengrondse opslag

Lichte voorwerpen kunnen worden opgeslagen in bovengrondse opslagruimten. U kunt de items in verschillende bakken plaatsen, zodat ze gemakkelijker kunnen worden opgeslagen. Je kunt ook manden ophangen voor de lichte items.

Gebruik de hoge ruimte voor zelden gebruikte gereedschappen

De bovengrondse opslag is ook een goede plek om zelden gebruikt gereedschap op te slaan. Soms krijg je immers een gereedschap dat maar voor één specifieke kraan of apparaat wordt gebruikt. In plaats van uw werkruimte te vervuilen, slaat u deze boven uw hoofd op.

Je hebt er toegang toe wanneer je het nodig hebt, maar het zal niet onder de voet lopen.

Hoe tools op een pegboard te organiseren

Pegboards zijn een geweldige manier om tools te organiseren. Je moet ervoor zorgen dat er ongeveer 1/2 inch of zo ruimte achter het pegboard is, zodat je er haken in kunt steken. Tv-afstandhouders helpen u die ruimte te creëren of u kunt kleine blokken hout gebruiken.

Pegboard plank om schroevendraaiers en tangen in op te bergen

Maak een pegboardplank om je schroevendraaiers en tangen in op te bergen. Om dit te doen, neem je een gewoon pegboard en boor je er grotere gaten in. Je kunt hiervoor ook een plank gebruiken. De gaten moeten groot genoeg zijn om je schroevendraaiers en tangen erin te steken.

Bevestig het pegboard nu in een hoek van 90 graden aan een ander pegboard of muur. Je hebt nu een plek om al je schroevendraaiers op te bergen!

Draagbaar Pegboard Rack

Maak een draagbaar pegboard-rek door wielen aan de onderkant van het rek te bevestigen. U kunt een grotere basis maken, zodat u ook andere items achter het rek kunt opbergen. Vervolgens kun je verschillende gereedschappen en andere items die je nodig hebt op het rek hangen en verplaatsen naar waar je ook werkt.

Hoe racks te gebruiken om tools te organiseren

Racks zijn een andere geweldige manier om tools te organiseren. U kunt uittrekbare rekken of rekken toevoegen om items met lange handgrepen op te bergen. De kunst is om creatief te zijn.

Een uittrekbaar bindrek om gereedschap in op te bergen

Gebruik een uittrekbaar stropdasrek om jezelf op te bergen, zoals sleutels, verfborstels, scharen, enz. U kunt op deze manier elk kleiner gereedschap met een gat in de bodem opbergen, omdat het aan het bindrek kan worden vastgemaakt. Het mooie is dat het rek terugduwt wanneer je het niet nodig hebt en eruit trekt wanneer je het wel nodig hebt.

Je kunt het gemakkelijk vinden wanneer je het nodig hebt. Je kunt het ook onder een draadplank plaatsen of lange haken gebruiken om het aan een pegboard te bevestigen.

Gereedschapsrek met lange handgreep

Installeer dit rek om uw gereedschap met lange handgrepen vast te houden. Deze gereedschapsrekken zijn een geweldige manier om harken, schoppen en verlengsnoeren aan de muur op te bergen waar je er niet over struikelt, met het extra voordeel dat je gemakkelijk toegang hebt tot het gereedschap wanneer je ze nodig hebt.

Hoe tools op het kabinet te organiseren

Kasten zijn prachtige plekken om je gereedschap te organiseren. Als je je in een gebied bevindt waar je je zorgen maakt over kleine kinderen die spelen met gereedschap dat ze niet mogen aanraken of over iemand die er met je gereedschap vandoor gaat, kun je een slot op de kast plaatsen.

Bewaar handleidingen in archiefkasten

Plaats de handleidingen voor al uw gereedschappen in archiefkasten. Je kunt hier ook doe-het-zelf-instructies opslaan die je hebt afgedrukt. Zorg ervoor dat u wielen aan de onderkant van de archiefkasten toevoegt, zodat u ze gemakkelijk kunt verplaatsen wanneer dat nodig is.

Dit bespaart u op de lange termijn behoorlijk wat tijd, omdat u geen tijd zult besteden aan het zoeken naar uw gereedschapshandleidingen of de doe-het-zelf-instructies die u hebt afgedrukt voor toekomstig gebruik. Alle instructies, handleidingen en blauwdrukken zijn gemakkelijk te vinden in uw archiefkast.

Gereedschapskast met pegboard

Je kunt een gereedschapskast maken van een pegboard of gewoon een pegboard aan een kast bevestigen. Vergeet niet om ruimte aan de achterkant toe te voegen, zodat je ruimte hebt voor de haken. Wanneer u de kast opent, hangt al uw gereedschap langs de achterkant van de kast en de deur.

Het is gemakkelijk om uw tools te zien. Wanneer je de kast sluit, wordt alles opgeborgen en ziet het er netjes uit.

Hoe tools op planken te organiseren

Planken zijn een geweldige manier om gereedschappen te organiseren. U kunt uw planken bouwen, planken kopen of draadplanken op pegboards hangen.

Draadrekken voor elektrisch gereedschap

Draadrekken is een greet een soort rekken voor het opbergen van elektrisch gereedschap. Vaak hebben de gereedschappen onderdelen die ervoor zorgen dat ze niet plat op een plank liggen. Het blad van een zaag houdt bijvoorbeeld de zaag op een plank.

Als u draadplanken gebruikt, plaatst u het blad van de zaag door de draden, zodat de zaag netjes wordt opgeborgen. U kunt hetzelfde doen met andere gereedschappen zoals boormachines. Als een gereedschap groter is, kunt u een draad verwijderen om meer ruimte voor het gereedschap te maken.

Smalle plank om spuitverf op te slaan

Bouw zelf een smalle plank om spuitverf, flessen lijm en andere spuitbussen op te slaan. Een 2X4 is de perfecte breedte voor deze blikjes. Voeg gewoon een rail toe om te voorkomen dat de blikjes van de plank vallen.

Je kunt de ruimte tussen de noppen ook gebruiken om de plank te bouwen, op voorwaarde dat je werkgebied geen gipsplaat heeft opgehangen.

Gebruik schuifplanken om ruimte te besparen

Schuifplanken zijn een geweldige manier om ruimte te besparen. De planken staan schuin langs de muur, zodat u één stellingkast kunt uittrekken om toegang te krijgen tot de inhoud. Duw het dan terug zodat het uit de weg is.

Je kunt dan de plank ernaast uittrekken. Dit is een geweldige manier om uw opslagruimte eenvoudig te maximaliseren.

Aan het plafond gemonteerde planken voor extra opslag

Monteer planken aan het plafond voor extra opbergruimte. Deze ruimte is perfect voor zowel lichte items als items die je zelden gebruikt. Zorg ervoor dat u de items in doorzichtige bakken plaatst en de bakken labelt, zodat u weet wat er in elke bak zit zonder dat u ze hoeft te doorzoeken om de tools te vinden die u nodig hebt.

Hoe tools op muurbevestigingen te organiseren

Gebruik verschillende soorten muurbevestigingen om uw gereedschap op te bergen. Op deze manier kun je de gereedschappen ophangen waar je ze gemakkelijk kunt vinden en ze zijn ook gemakkelijk op te bergen. Dat is immers het halve werk, de tools goed wegleggen zodat je je organisatiesysteem kunt onderhouden.

Magneten op staalplaat om schroevendraaier en boren op te slaan

Schroevendraaierbits en boren zijn klein en gemakkelijk zoekgeraakt. Omdat ze van metaal zijn, blijven ze aan magneten kleven, wat dan een geweldige manier is om altijd te weten waar ze zijn.

Het eerste idee is om magneten op staalplaat te plaatsen waar je vervolgens je schroevendraaier en boren kunt ophangen.

Het voordeel is dat het stalen plaatwerk groot is en je voldoende ruimte geeft.

Een ander idee is om een magneetstrip voor keukenmessen in je werkgebied te hangen. Je kunt alle kleine stukjes metaal aan deze magneetstrip hangen. Het geeft je echter niet zoveel ruimte als staalplaatwerk.

Als je helemaal niet veel ruimte nodig hebt, lijm dan magneten op de achterkant van containers. Dan kun je daar de kleine stukjes metaal plakken.

Bouw noppenplanken gemonteerd op de muur

Gebruik de noppen om planken aan de muur te bouwen. Je bevestigt de beugels aan de noppen en legt vervolgens je stellingmateriaal neer. Als je klaar bent, heb je een set verzonken planken waarop je je gereedschap kunt opbergen.

Bewaar gazonstoelen op gemonteerde muurbeugels

Plaats muurbeugels op de muren van uw werkruimte om uw tuinstoelen op te bergen. Je kunt de tuinstoelen uit de weg hangen en ze vervolgens naar beneden trekken wanneer je ze nodig hebt.

Hoe tools op dozen en bakken te organiseren

Dozen en bakken zijn ongelooflijk handig voor het organiseren van gereedschappen. Ze zijn er in alle soorten en maten, zodat u uw organisatiesysteem kunt aanpassen aan uw specifieke behoeften.

Organiseer schroeven en spijkers op maat in gelabelde bakken

Gebruik kleine bakken om je schroeven en spijkers op maat op te bergen. Hierdoor kunt u eenvoudig de exacte schroef of spijker vinden die u nodig hebt voor een project. Zorg ervoor dat u de bakken labelt, zodat u weet wat er in elke bakken zit.

Een ander idee is om een monsterschroef of spijker met tape of een klittenbandpunt aan het deksel van de bak te bevestigen. Zo kun je de schroef of spijker in je hand eenvoudig vergelijken zonder elke bak te openen. Een andere hulp is om een schroefmeter op de muur in de buurt van de bak te installeren.

Gebruik elektriciteitskasten om meetlinten op te slaan

Elektriciteitskasten zijn de perfecte maat om meetlinten en ander klein gereedschap in op te bergen. Ze zijn goedkoop en gemakkelijk te kopen. Ze zijn ook gemakkelijk op te hangen.

Je kunt ze dus op je pegboard, aan de zijkant van een kast of aan de muur hangen.

Hoe handgereedschap op te hangen

Het ophangen van je handgereedschap is een eenvoudige methode om ze op te bergen, zodat je ze altijd kunt vinden. Je hebt ook meer kans om ze op de juiste manier weg te zetten als je daarvoor geen kasten of gereedschapskisten hoeft te openen.

Hang hamers aan schroeven

Zet grote schroeven op de noppen van je werkplek of 2X4’s. Deze schroeven geven je een plek om je hamers aan de muur te hangen.

Hang opladers in de buurt van stopcontacten

Plaats laders op 2X4’s in de buurt van stopcontacten. Thij geeft je een oplaadruimte die je kunt gebruiken als je batterijen leeg zijn. U kunt ook een plank, planksteun of noppen gebruiken om de opladers op te hangen.

Het is handig als u uw elektrisch gereedschap in dezelfde ruimte kunt opbergen. Op deze manier wordt alles in één gebied georganiseerd zodat u kunt vinden wat u nodig hebt.

Hang spuitflessen aan een ronde paal

Installeer een spanstang of paal in uw garage om spuitflessen op te hangen. Hang de flessen gewoon aan hun handvaten en ze zullen netjes en uit de weg zijn totdat je ze nodig hebt.

Hoe een schoenorganisator te gebruiken voor het opslaan van gereedschap

Schoen organizers zijn een uitstekend opbergapparaat voor meer dan alleen schoenen. U kunt ze gebruiken om gereedschappen en andere items in uw werkgebied op te slaan.

Gebruik een schoenorganisator om kit- en verfrollers op te slaan

Gebruik een schoen organizer om kit- en verfrollers op te bergen. De schoen organizer wordt geleverd met de perfecte maat slots om lange en dunne items in te stoppen. Samen met kit- en verfrollers kunt u ook extra flessen schroeven en spijkers opslaan.

Verf in een schoen organizer bewaren

Een andere uitstekende manier om een schoen organizer te gebruiken, is door je spuitverf in één op te bergen. Spuitverven zijn ongeveer even groot als schoenen, dus ze passen perfect in de organizer. Je kunt de verven ook op kleur ordenen, zodat je snel de spuitverf kunt vinden die je nodig hebt.

Gebruik een schoenorganisator om schroef en spijkers op maat op te slaan

Je kunt ook een schoen organizer gebruiken om je schroeven en spijkers op maat te sorteren. Schoen organizers met doorzichtige plastic zakken werken hier prachtig voor. Label de verschillende sleuven en plaats de schroeven en spijkers erin.

Je houdt je schroeven en spijkers georganiseerd, zodat je altijd kunt vinden wat je nodig hebt.

Hoe organiseer ik mijn gereedschap diy?

DIY draadloze booropslag en batterijoplaadstation +

Bouw zelf een accuboormachine en batterijoplaadstation dat aan de muur kan worden gehangen. Je kunt je boormachine of boormachine gemakkelijk opbergen en tegelijkertijd de batterijen opladen. Ga maar na, je hebt altijd een volledige lading wanneer je je oefeningen moet gebruiken (1).

DIY rolwagen als compressor en pneumatische gereedschapsopslag

Bouw zelf een rolwagen om uw luchtcompressor en pneumatisch gereedschap in op te bergen. Je kunt het rollen waar je het ook nodig hebt en hoeft niet meer uitstapjes te maken of zwaar gereedschap door je garage te dragen (2).

DIY krat opslag Locker

Bouw zelf een opbergkastje uit kratten. Het is een geweldige plek om verschillende gereedschappen op te slaan, zoals boormachines, hamers en schuurmachines. U kunt ook eenvoudig wielen bevestigen, zodat u de opbergkluis kunt rollen naar waar u het nodig hebt (3).

U kunt zelf een flip-top opbergeenheid bouwen om uw zware en grote elektrische gereedschappen op te bergen. Het werkt prachtig in kleine ruimtes en is niet moeilijk te bouwen. Het geeft u gemakkelijk toegang tot het gereedschap dat u nodig hebt en is een uitstekende opslageenheid voor uw grote en zware gereedschappen (4).

DIY Franse Cleat Blade Opslag

Maak een frans opbergsysteem voor schoenplaatjes voor je zaagbladen. Hierdoor kunt u uw zaagbladen veilig opbergen in uw garage (5).

DIY roterende handgereedschap carrousel

Je kunt ook zelf een roterende handgereedschapcarrousel bouwen. Hiermee kunt u de carrousel draaien, zodat u op elk gewenst moment toegang hebt tot het handgereedschap dat u nodig hebt. Het maakt ook gebruik van elke beschikbare inch in een kleine ruimte.

Je moet een industriële carrousel gebruiken om het te maken. Een luie susan zal niet sterk genoeg zijn (6).

Doe-het-zelf Tool Caddy

Moet u uw gereedschap gemakkelijk kunnen vervoeren en opbergen, vooral hamers, schroevendraaiers en tangen? Dan is deze DIY tool caddy precies wat je nodig hebt. Het bevat voldoende opbergruimte voor uw gereedschap, is net zo gemakkelijk mee te nemen als een gereedschapskist en maakt het toch gemakkelijker om in een oogwenk te vinden wat u nodig hebt (7).

DIY Gereedschapskist

Een ander geweldig idee is om zelf een rollende gereedschapskist te maken om je gereedschap in op te bergen. Je kunt al je gereedschap in één kist opbergen en je kunt het verplaatsen waar je het nodig hebt in je garage of werkruimte. (8).

DIY Aanpasbare Garage Opslag

De beste oplossing is om zelf wat aanpasbare garageopslag te maken met behulp van een Frans opbergsysteem voor schoenplaatjes. Je kunt manden, gereedschap, rekken en magneetstrips aan de franse schoenplaatjes hangen. Het beste deel is dat je niet vastzit aan één systeem.

Naarmate uw behoeften veranderen, kunt u de aanpasbare garageopslag aanpassen aan die neeFSL (9).


Tips om uw tools georganiseerd te houden

 • Maak uw organisatiesysteem eenvoudig te onderhouden. Een ingewikkeld systeem wordt verlaten zodra je het druk krijgt.
 • Plan om elke week 15 minuten te besteden aan het terugbrengen van gereedschappen naar hun plekken. Zelfs met de beste bedoelingen wordt het leven soms druk en worden gereedschappen niet teruggebracht naar hun aangewezen plaats. Dus plan om elke week een paar minuten te besteden aan het reorganiseren van je werkgebied.
 • Gebruik gemakkelijk toegankelijke bakken. Deze kun je op planken of onder je werkbank of tafel plaatsen.
 • Gebruik kledingrekken om gereedschap te organiseren. Wenches passen bijvoorbeeld perfect op stropdas- en riemrekken en zijn gemakkelijk op te bergen en te vinden.
 • Schuimballen kunnen worden gebruikt om verfkwasten, gereedschapsbits, potloden en priemen op te slaan.
Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents