Hoe kleding te vouwen om ruimte te besparen

Heb je je laden geopend om niets anders te vinden dan een rommelige puinhoop? Het maakt het moeilijk om kleding te vinden om te dragen. Als je de technieken voor het vouwen van kleding correct kent, zul je nooit moeite hebben om je kleding georganiseerd in je laden te houden.

Dus vandaag bespreken we hoe je kleding kunt vouwen om ruimte te besparen.

Inhoudsopgave
  • T-shirts
  • Overhemden
  • Broek
  • Truien
  • Sokken
  • Handdoeken
  • Ondergoed
  • Veelgestelde vragen over het vouwen van kleding

T-shirts

Als je van T-shirts houdt, dan heb je er waarschijnlijk nogal wat. Hier is een snelle hack over hoe je je T-shirts kunt vouwen zodat ze netjes in je laden passen.

1. Plat leggen

Leg je T-shirt neer op een plat oppervlak.

2. Vouw armen

Vouw een arm in bij de okselnaad en vouw het shirt vervolgens in de lengte naar het midden. Passeer het centrum niet.

Herhaal dit aan de andere kant zodat je nu een lange rechthoek hebt.

3. Vouw shirt in derden

Neem de onderkant van het shirt en vouw het een derde op en vouw het vervolgens nogmaals op en breng de onderste vouw naar de bovenkant. Strijk je T-shirt glad. Nu is het klaar om in het dressoir te plaatsen.

Overhemden

Weet jij hoe je shirts op een ruimtebesparende manier vouwt zonder dat het rimpelt? Hoewel de meeste mensen hun overhemden ophangen, moet je inpakken je kleding opvouwen.

1. Bevestig de knoppen

De eerste stap naar het vouwen van een overhemd is om alle knopen van boven naar beneden vast te maken.

2. Plat leggen

Leg je overhemd op een plat oppervlak, zodat je je shirt gemakkelijk kunt vouwen zonder rimpels te veroorzaken.

3. Vouw armen

Vouw de rechtermouw naar het midden ongeveer een centimeter voorbij de okselnaad. Je krijgt uiteindelijk een centimeter of twee gevouwen langs de zijkant van het shirt. Je zult merken dat de rechtermouw over het midden uitsteekt, dus je moet de mouw nu in een hoek van 45 graden naar de zoom aan de onderkant van het shirt vouwen.

Herhaal dit nu met dezelfde vouw op de linkermouw. Je hebt nu een lange rechthoek.

4. Vouw shirt in derden

Pak de onderkant van het shirt en breng het ongeveer 1/3 van de weg omhoog het shirt. De knoppen moeten zich aan de binnenkant van de plooien bevinden. Nu vouw je het shirt weer op. Je wilt dat het gevouwen deel van het shirt de schouder bereikt.

Draai het shirt om. Het is klaar om voorzichtig in je lades te worden geplaatst.

Broek

De truc om te weten hoe je een broek moet vouwen om ruimte te besparen, is om je ervan bewust te zijn dat er twee soorten broeken zijn die je moet vouwen. Sommige broeken zoals jeans hebben geen plooi, terwijl andere broeken wel een plooi hebben die langs de voorkant van het been loopt.

Broek zonder Crease of Jeans

1. Plat leggen

Zorg ervoor dat de vlieg is geritst, dat de knopen zijn dichtgeknoopt en dat de zakken plat zijn voordat u begint met vouwen. Leg de broek plat op een groot plat oppervlak.

2. Vouw in tweeën

Vouw de broek in de lengte doormidden. Je wilt dat de voorzakken of de achterzakken elkaar ontmoeten. Zorg ervoor dat de naden op een rij staan, want dit zorgt voor een nettere vouw.

3. Vouw in derden

Vouw nu de onderste zoom van de benen tot aan de achterzak. Vouw vervolgens nogmaals zodat de broek in drieën wordt gevouwen.

Broek met een Vouw

Broeken met een vouwlijn aan de voorkant moeten op de plooi worden gevouwen. Dit zorgt ervoor dat de broek niet kreukt en dat de plooi gedefinieerd en netjes blijft voor wanneer je hem wilt dragen.

1. Plat leggen

Leg je broek neer op een plat oppervlak. Rits de vlieg dicht, maak eventuele knopen of haken vast en druk de zakken plat.

2. Vouw in tweeën

Begin met het optrekken van de plooi van één been totdat het been in tweeën vouwt. De vouw moet op de vouw zitten. Leg de poot netjes op tafel. Trek nu op aan de plooi van het andere been totdat deze ook in tweeën vouwt. Leg het netjes bovenop de eerste etappe.

Je moet een accordeonachtige vouw in je broek hebben. Zorg ervoor dat de vouwen, naden en zomen soepel op elkaar aansluiten.

3. Vouw in tweeën

Vouw de broek in tweeën door de onderkant van de benen naar de bovenkant van de broek te brengen, omdat één vouw horizontale vouwen in je broek helpt voorkomen. Leg de kleding in je lades.

Truien

Truien zijn omvangrijke items die het beste kunnen worden opgevouwen en opgeborgen in een mand, op een plank of in een lade.

1. Leg trui met het gezicht naar beneden

Leg de trui met de voorkant naar beneden op een grote vlakke ondergrond.

2. Vouw armen

Vouw een mouw naar het midden over het lichaam. Herhaal dit voor de andere kant.

3. Zijkanten vouwen

Vouw de rechterkant naar het midden van de trui en herhaal deze aan de linkerkant.

4. Vouw trui in tweeën

Breng de onderste zoom naar de bovenkant van de trui zodat de trui in tweeën wordt gevouwen. Draai nu de trui om. Het is klaar om te worden opgeslagen.

Sokken

Opgevouwen sokken nemen niet zoveel ruimte in beslag als sokken die in een mand worden gegooid. Bovendien heb je het gemakkelijk om paren te vinden, omdat de paren samen worden gevouwen.

1. Formulier T

Leg één sok verticaal voor je neer. Leg de andere sok horizontaal over de bovenkant. Het moet een kruis vormen.

2. Vouw onderste sok

Neem de rechterrand van de onderste sok. Vouw hem over de bovenkant van de bovenste sok. Herhaal dit aan de linkerkant van de onderste sok. Steek de teen van de sok in het gat.

3. Opvouwbare Top Sok

Draai de sokken om. Herhaal dit met de andere sok, vouw hem op en over en steek de teen in het gat.

Nu heb je opgevouwen sokken om in je lade te leggen.

Handdoeken

Handdoeken zijn omvangrijke items die gemakkelijk veel ruimte in beslag kunnen nemen als ze niet goed worden opgevouwen wanneer ze worden opgeborgen. Door ze goed op te vouwen nemen de handdoeken geen overtollige ruimte op uw planken in, waardoor u meer ruimte op uw plank heeft.

1. Leg handdoek Plat

Leg de handdoek op een plat oppervlak en plaats jezelf in het midden van de handdoek.

2. Vouw in derden

Vouw de handdoek in drieën in de lengte. Om dit te doen, neem je de andere kant en vouw je deze naar je toe, iets over het midden. Neem nu de nabije kant en vouw deze om.

De handdoek moet in drieën worden gevouwen als een stuk papier.

3. Dubbelvouwen

Vouw de handdoek doormidden en dan weer doormidden. Draai de handdoek om. Het is nu klaar om op een plank te plaatsen met de opgevouwen randen eruit.

Ondergoed

Rommelig en rommelig ondergoed neemt extra ruimte in beslag. Dus laten we bespreken hoe je ondergoed kunt vouwen om ruimte in je laden te besparen.

1. Vouw ondergoed in derden

Vouw het ondergoed tot de breedte van het kruis door de rechterkant in ongeveer een centimeter te vouwen en vervolgens over het kruis te vouwen. Doe hetzelfde voor de linkerkant.

2. Vouw ondergoed weer in derden

Vouw het ondergoed in drieën door de onderkant op te vouwen tot ongeveer een derde en vervolgens nogmaals te vouwen. Je ondergoed is nu klaar om in je lade te leggen.


Veelgestelde vragen over het vouwen van kleding

Is het beter om kleding te rollen of op te vouwen voor opslag?

Rollende dunne kleding zoals T-shirts, broeken, casual jurken, badpakken en PJ’s besparen ruimte. Rollende volumineuze kleding zoals truien en joggingbroeken nemen echter meer ruimte in beslag in een kledingkast dan wanneer ze zouden worden opgevouwen.

Bespaart rolkleding ruimte in laden?

Het wordt aanbevolen om dunne kleding te rollen om ruimte in laden te besparen. Dunne items zijn kleding zoals T-shirts, ondergoed en leggings. Omvangrijke items zoals truien, sweatshirts en jeans moeten worden opgevouwen, omdat het rollen ervan geen ruimte in laden bespaart.

Hoe vouwt Marie Kondo kleding?

Marie Kondo vouwt kleding op de meest efficiënte manier om ervoor te zorgen dat deze rechtop in een lade staat. Op deze manier is het gemakkelijk om alle kledingstukken te zien en te openen, zonder dat je door je lade hoeft te graven.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Beste draadloze bladblazers van 2023