Beschermen mesh waszakken je kleding?


Beschermen waszakken je kleding?

Gewoon omdat je je sokken, shirts, ondergoed, sportkleding en spijkerbroek alles samen in de wasmachine betekent niet dat je dat moet doen. Als u de investering die uw kleding is wilt beschermen, moet u delicate stoffen scheiden van ruwere materialen. Wat is dat? Heb je geen tijd voor meerdere ladingen? Maak je niet druk. Er is een handig klein hulpmiddel dat u kunt gebruiken om een enkele lading was te doen terwijl u alles veilig houdt. Het wordt een waszak of mesh waszak genoemd.

Wat is een mesh waszak, vraagt u? Blijf lezen om erachter te komen.

Waar worden mesh waszakken voor gebruikt?

Stel je de laatste catastrofe voor die je had toen je de was deed. Scheurde je kous en weefde je uiteindelijk een spinnenweb van draden door al je kleding? Heeft uw machinewas geresulteerd in misvormde overhemden of pilling of haken en ogen of gaten? Deze dingen gebeuren, maar ze zijn volledig te voorkomen als je een waszak gebruikt.

Zoals de naam al doet vermoeden, is een mesh waszak een zip-top net dat is gemaakt van een flexibele en duurzame meshing. Het gaas is hittebestendig en zorgt ervoor dat water vrij door de zak kan dringen, zodat je kleding net zo schoon is als zonder de tas, maar zonder de kledingmoordscène. Delicate stoffen blijven behouden en versieringen gaan langer mee. Mesh waszakken zijn een duidelijke win-win.

Op zoek naar een mesh waszak? Hier zijn enkele tips om u te helpen de juiste te vinden:

 • Vermijd de aanschaf van een mesh waszak met trekkoorden. Snaren kunnen ingepakt raken of vastlopen, waardoor het probleem ontstaat dat u probeert te vermijden. Kies altijd voor tassen met ritsen.
 • Zorg voor een tas die groot genoeg is. Het overvullen van je kledingtas voorkomt dat je kleding schoon wordt.
 • Koop een paar tassen van verschillende grootte, omdat je kleine items niet in een extra grote tas wilt gooien en vice versa.
 • Het gaas moet duurzaam genoeg zijn om bestand te zijn tegen wassen. Zoek naar micro-mesh gemaakt van nylon of polyester.

Doe-was-mesh-zakken-bescherm-kleding

Welke kledingstukken worden gewassen in mesh waszakken?

Hier zijn enkele items die het beste in een gaas waszak kunnen worden gewassen:

 • Delicaten: Of je nu Team Lacy Underthings bent of een horde katoenen bralettes hebt, mesh waszakken zijn perfect om de vorm van je delicates te behouden en verslapping, trekken en draaien te voorkomen.
 • Kousen: Mesh waszakken beschermen je kousen, panty’s en dunnere leggings tegen klitten en scheuren.
 • Decoratie: Decoratieve elementen op je kleding zijn gevoelig voor scheuren wanneer ze vrij in de wasmachine blijven zweven. De waszak voorkomt dat.
 • Atletische kleding en badpakken: Rekbare materialen zoals die worden gebruikt voor atletische kleding zullen na verloop van tijd zeker vorm verliezen. Een mesh waszak houdt badpakken en sportkleding langer in betere conditie.
 • Wol, zijde, fluweel en kasjmier: Deze zachtere materialen worden meestal chemisch gereinigd of met de hand gewassen omdat de machine te schurend is. Met een mesh tas en de delicate setting hoef je nooit meer bij de hand was je kasjmier truien en zijden blouses ooit nog.
 • Sokken: Moe van de klassieker Mystery of the Missing Sock? Pak een mesh-wasgoed en hoef je nooit meer zorgen te maken dat je eenzame sokken uit de droger trekt.
 • Spijkerbroek: Je kunt denim in waszakken stoppen om knopen, ritsen en eventuele details of verontrustendheden te beschermen.
 • Jassen: Zolang je wollen jas geen viscose voering heeft, kun je hem in een waszak doen om te wassen. Draai het gewoon binnenstebuiten om bescherm de wolvezels.
Lees ook:   Dettol Allesreiniger Spray Power & Fresh - Badkamer - 500ml x9

Doe-was-mesh-zakken-echt-bescherm-kleding

Hoe gebruik je een mesh-zak voor de was?

Het gebruik van een gaasnet voor het wassen is eenvoudig. Er zijn veel dingen die je in de wasmachine kunt wassen met een wasbeschermerzak. Hier zijn enkele stappen om het wassen van kleding met een mesh waszak te stroomlijnen:

 • Controleer de materialen. Er zijn sommige items die veel gevoeliger zijn voor schade dan andere. U wilt de meest delicate van ruwere materialen scheiden. Bijvoorbeeld alleen kasjmier wassen met kasjmier, zijde met zijde, kant met kant, enzovoort.
 • Vermijd het combineren van delicate materialen met items die verfraaiingen hebben. Leg bijvoorbeeld geen gebreide kleding aan met iets dat een rits heeft. Om eventuele schade te minimaliseren, houdt u alle ritsen, knopen, sluitingen en clips vast.
 • Behandel eventuele vlekken voor. Dit maakt het wassen effectiever en vermindert de hoeveelheid stress op je kleding. Houd er rekening mee dat vlekken gemaakt van dranken, oliën of gras kunnen worden voorbehandeld met afwasmiddel. Als de vlek afkomstig is van bloed of lichaamsvocht, gebruik dan koud water en een beetje wrijven als voorbehandeling. Volg met handdesinfecterend middel om te desinfecteren.
 • Sorteer je delicatesse in kleine stapels gescheiden door type en kleur. Gooi ze niet over één kam. In één wasmachine van standaardformaat kunt u maximaal drie waszakken van gaas gebruiken. Als de belasting een beetje aan de lichte kant is, voeg dan wat gratis items toe, zoals t-shirts.
 • Vergeet niet om kledingstukken binnenstebuiten te keren.
 • Voltooi vervolgens de wascyclus vanaf daar. Als u delicate kleding naast normale kleding wast, gebruik dan de meest zachte wasmachine cyclus. Zwaardere vlekken kunnen worden aangepakt door een pre-soak te gebruiken.
Lees ook:   Hoe kleding te houden van rimpels

Makkelijk, toch? Het wasproces is min of meer hetzelfde, behalve dat je zakken aan de wastafel toevoegt in plaats van een hoop kleding.

wasserij-mesh-zakken-bescherm-kleding

Kun je delicates wassen zonder een mesh-tas?

Zijn waszakken nodig? Nee, dat zijn ze niet.

Je kunt delicates wassen zonder een wasbeschermerzak, maar dat betekent niet dat het altijd het beste idee is. Terwijl meest moderne wasmachines heb een Hand Wash of Delicate setting (of beide), er is nog steeds een kans dat de sluitingen op je bh of de metalen versieringen op je trui ergens aan verslaafd raken en een puinhoop maken.

Het wassen van delicaten zonder een gaasnet is een beetje zoals roulette. Wil je het risico nemen dat je kleding verpest wordt? Bespaar in plaats daarvan tijd en moeite door je delicate spullen in een waszak te wassen.

Wat kan ik gebruiken in plaats van een waszak?

Misschien ben je geen fan van het gebruik van een nylon of polyester mesh tas om je was te doen. Dat is prima. Er zijn enkele alternatieven voor mesh waszakken die al eeuwen bestaan. Voordat waszakken populair waren, stopten vrouwen een paar decennia geleden hun delicatesse in kussenslopen.

Je kunt een paar veiligheidsspelden gebruiken om de kussensloop dicht te sluiten en in de was te gooien. Het werkt net zoals een mesh-tas dat doet voor je kleding. Optioneel kun je creatief worden als je een naaimachine hebt en je eigen waszak maakt van een oudere kussensloop.

Daarna wilt u misschien uw kleding in een vacuüm opbergzak. Meer informatie over of vacuümzakken kleding vernietigen of niet op onze blog.

Kun je mesh-zakken in de droger doen?

Zodra je je kleding hebt gewassen, is het tijd om het in de droger te gooien.

Lees ook:   hoe je oven schoonmaken

Betekent dit dat je alles uit de waszakken moet halen? Helemaal niet.

Haal je gaaszakken uit de wasmachine en doe ze in de droger. Het is niet nodig om een hoop kleding in de droger te doen nadat je ze gedurende de hele wasvolgorde hebt beschermd, alleen om iets te hebben om te pakken terwijl het wordt gedroogd.

mesh-zakken-bescherm-kleding

Trek je kleding aan voor de helft van de tijd die je gewoonlijk gebruikt om ze te drogen, verwijder dan de kleding uit de waszak en eindig met luchtdrogen. Dit behoudt de conditie van je delicates, shirts en broeken, zodat je kleding langer meegaat.

De reden dat lingerie en kanten of verfraaide items als delicaat worden beschouwd, is omdat ze hun kwaliteit in de wasmachine kunnen verliezen. Voorkom dat je delicatesse wordt vernietigd door gebruik te maken van een waszak. U hoeft zich nooit zorgen te maken dat uw kledingstukken worden gescheurd, gescheurd of beschadigd door andere items in de wasmachine. Met een verscheidenheid aan waszakmerken om uit te kiezen, kunt u gemakkelijk de maat en het materiaal vinden dat het beste bij u past. Of je kunt altijd een oude kussensloop gebruiken.

roze mesh tas

Natuurlijk, als het gaat om de zorg voor delicatesse – wassen is slechts een deel van het verhaal. We hebben gezinspeeld op opslagoplossingen voor het verzorgen van uw vorige stoffen, en als het gaat om het beschermen van verschillende delicate stoffen, zijn we enigszins experts op dit gebied. We helpen onze klanten voortdurend te begrijpen hoe ze dat kunnen zich te ontdoen van kleding mot larven door effectief wassen en vangen would-be kasjmier etende kledingmotten met kleding mot vallen.

Het is altijd handig om te onthouden dat kledingverzorging niet begint bij de wasmachine en eindigt bij de droger – je kleding kan lijden onder de toorn van kastplagen!

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade aan kleding, karper kan veroorzakenets en ander woontextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.