Hoe de waterniveausensor van de wasmachine te omzeilen

Hoogefficiënte wasmachines verbruiken minder water, wat u geld bespaart. Over het algemeen reinigt dit je kleding nog steeds goed, maar er zijn zeldzame gevallen waarin het gewoon niet genoeg water gebruikt.

Als u zich afvraagt hoe u de waterniveausensor van de wasmachine kunt omzeilen, kunnen we u precies laten zien hoe u dit moet doen. Als u dit doet, wordt uw machine ertoe aangezet meer water te gebruiken, wat resulteert in een effectievere reiniging.

We zullen de beste hacks delen om deze sensor te omzeilen, zodat uw kleding brandschoon en vlekvrij is.

Inhoudsopgave
 • Hoe voelt een wasmachine het waterniveau?
 • Waarom gebruiken HE Wasmachines zo weinig water?
 • Hoe de waterniveausensor van de wasmachine te omzeilen
 • Waarom werkt de waterniveausensor van mijn wasmachine niet?
 • Veelgestelde vragen
 • Bypass voor betere FilliNg

Hoe voelt een wasmachine het waterniveau?

Wasmachines gebruiken luchtdruk om het waterniveau te detecteren.

De wasmachine heeft meestal een drukschakelaar. Terwijl het water zich in de trommel vult, wordt de lucht in de drukbuis onder druk gezet en gevangen. Deze druk signaleert de drukschakelaar om te melden dat het waterniveau is gestegen.

Sommige machines hebben één niveau, sommige hebben er twee en andere hebben er drie. Deze sensoren identificeren een minimum- en maximumniveau voor verschillende cycli om de juiste hoeveelheid water te garanderen, afhankelijk van uw wasbelasting.

Deze auto-sensing technologie werkt meestal vrij goed, maar het kan defect raken. Meestal werkt het niet goed in de zin dat de machine overloopt. Maar in andere gevallen vult het misschien niet genoeg om je kleding efficiënt schoon te maken.

Waarom gebruiken HE Wasmachines zo weinig water?

HE wasmachines zijn ontworpen om minder energie en water te gebruiken om kleding schoon te maken. Ze besparen je op de lange termijn geld, plus ze zijn vriendelijker voor het milieu.

Deze machines gebruiken een ondiepe plas water, plus een tuimelfunctie of waaier, om je kleding te wassen.

Hoewel er veel voordelen zijn aan wasmachines met een hoog rendement, hebben ze ook enkele nadelen. Ze kunnen bijvoorbeeld resulteren in ongelijke reiniging. De machines zijn erg zacht voor kleding en kunnen daarom plekken missen. Het weinige water betekent ook dat het kleding misschien niet goed genoeg bevochtigt of spoelt om grondig te worden gereinigd.

Dit kan de reden zijn waarom u wanhopig wilt weten hoe u de waterniveausensor van de wasmachine kunt omzeilen.

Hoe de waterniveausensor van de wasmachine te omzeilen

Er zijn een paar manieren waarop u het waterniveau in uw HE-machine kunt verhogen. Het is een goed idee om eerst contact op te nemen met de fabrikant, voor het geval ze een voorkeursmethode of deskundig advies hebben.

Samsung, GE, Maytag en LG kunnen bijvoorbeeld allemaal verschillende methoden hebben om sensorproblemen op te lossen.

Voeg meer water toe

De eerste (en gemakkelijkste) hack die u moet proberen bij het omzeilen van de waterniveausensor van de wasmachine, is om meer water toe te voegen.

Omdat water zwaar is, hoeft u alleen maar uw waslading in het water te weken. U kunt dit doen door het vóór de wascyclus door een spoelcyclus te laten gaan.

Je kunt ook gewoon 2-4 kopjes water aan de waslading toevoegen en het 15 minuten laten zitten voordat je aan de cyclus begint. Het extra gewicht moet de machine ertoe aanzetten om meer water af te geven, wat resulteert in een efficiëntere reiniging van uw kleding.

Installeer een waterslang

Dit is een complexere methode, maar het is nog steeds eenvoudig genoeg voor de meeste mensen. Zorg ervoor dat je een splitter koopt met een schroef in het hoofdkanaal. Je hebt het nodig zodat de splitter strak wordt vastgeschroefd.

Begin met het uitschakelen van de watertoevoer naar uw machine. Sluit een splitter aan op de waterleiding die u voor uw machine gebruikt. De meeste machines gebruiken een koudwatervoorziening. Schroef de splitter stevig in de watertoevoer. Sluit vervolgens de wasslang aan op een van de openingen via uw splitter.

Sluit vervolgens de slang aan op het derde kanaal van uw splitter. Terwijl de wasmachine zich vult met water, opent u de klep, zodat het water door de slang komt. Dit voegt extra water toe zonder te rommelen met de machine. Het maakt uw garantie ook niet ongeldig.

Let

Deze methode werkt alleen voor een wasmachine met bovenladers en niet voor voorladers.

Aanpassing van de drukschakelaar

Voordat u met deze optie begint, moet u er rekening mee houden dat het niet werkt als de afvoer van uw wasmachine lager is dan de maximale waterniveaulijn. Al het water zal gewoon in de afvoer terechtkomen.

Als dat echter geen probleem voor u is, kunt u deze methode proberen.

Open het bedieningspaneel van uw wasmachine. U vindt de drukschakelaar achter de waterniveauschakelaar. Deze schakelaar heeft een fabrieksschroef eroverheen. Hiermee drukt u de schakelaar tegen een veerbelaste schijf.

Je zult dit met een schroevendraaier willen aandraaien, zodat de schijf verder naar binnen gaat. Hierdoor kan het maximale waterpeil stijgen.

Extra spoelcyclus

Het goede nieuws is dat je niet per se de bovenstaande trucs hoeft te doorlopen. Sommige wasmachines hebben de mogelijkheid om een extra spoelcyclus toe te voegen. Wat nog handiger is, is dat veel machines u de mogelijkheid bieden om daadwerkelijk uw gewenste waterniveau te kiezen.

Dit is een meer handmatige optie die u elke wascyclus moet gebruiken, maar het is eenvoudig!

Probeer een extra spoelcyclus in te schakelen en kies voor de maximale hoeveelheid water. Dit alleen al zou voldoende moeten zijn om ervoor te zorgen dat het voldoende water toevoegt om uw kleding goed schoon te maken en af te spoelen.

Waarom is mijn wasmachine waterniveau Sensof werkt het niet?

Als u merkt dat uw machine niet met voldoende water wordt gevuld of niet correct wordt afgevoerd, is er mogelijk een probleem met de waterniveausensor. Het is belangrijk om deze problemen eerst op te lossen voordat u probeert het waterniveau van de wasmachine te overschrijven. Je wilt niet eindigen met het creëren van meer problemen.

Wasmachine vult niet met voldoende water

Een kapotte waterniveausensor kan resulteren in een onvoldoende hoeveelheid water in de trommel. U moet controleren of er een probleem is met de waterniveauschakelaar zelf.

Mogelijk hebt u een elektricien of gecertificeerde reparateur nodig om dit te doen. Als je echter wat elektrische kennis hebt, kun je dit zelf proberen.

Voordat u aan de slag gaat, schakelt u uw wasmachine uit en koppelt u deze los, zodat er geen risico is op elektrische schokken.

Gebruik uw multimeter voor deze taak. Zoek de draden die van elke terminal naar de schakelaar in het circuit lopen en koppel ze vervolgens los.

Test op continuïteit in paren voor de drie terminals. Om dit te doen, raakt u de sondes aan op terminals één en twee. Dan één en drie, gevolgd door twee en drie. Er moet geen continuïteit zijn tussen twee paren, maar één paar moet continuïteit hebben.

Als u continuïteit tussen de andere paren krijgt, is de schakelaar zelf defect en moet u deze vervangen.

Er is misschien niets mis met de schakelaar en uw machine vult zich nog steeds niet met voldoende water. In dat geval zijn er nog een paar andere hacks die je kunt proberen:

 • Controleer de waterinlaatklep: Op een waterinlaatklep vindt u schermen die voorkomen dat vuil in uw machine terechtkomt. Controleer of de schermen niet verstopt of vuil zijn. U kunt ze verwijderen en schoonmaken met een sopje, wat uw probleem met laag water onmiddellijk kan oplossen.
 • Waterdruk probleem: Het kan zijn dat je niet genoeg waterdruk hebt. Uw inlaatklep heeft minstens 20 psi nodig om correct te werken. Controleer of je voldoende waterdruk hebt. Zo niet, dan moet u mogelijk contact opnemen met een loodgieter.

Wasmachine loopt niet af

Als uw wasmachine niet correct leegloopt, is er hoogstwaarschijnlijk een probleem met uw afvoerslang. Het kan zijn dat de slang verstopt of gebogen is. Controleer eerst op klompen en verwijder deze als er aanwezig zijn. Pas daarna de slang aan om ervoor te zorgen dat deze niet knikt. Uw machine moet onmiddellijk goed leeglopen.

Als dat niet werkt, kunt u het volgende proberen:

 • Test de montage van de dekselschakelaar: Voor een wasmachine met toplading loopt het water alleen weg als het deksel goed is gesloten. Probeer het deksel handmatig naar beneden te duwen om te zien of de machine draait en leegloopt. Als dat werkt, kunt u proberen de steel op het deksel uit te trekken, zodat deze op de schakelaar drukt. Het kan echter zijn dat u een nieuwe dekselschakelaar nodig hebt.
 • Vuile muntval: Sommige wasmachines hebben een muntval die puin in je machine opvangt, zodat ze niet weglopen. Ruim de muntval in uw machine op. Het kan uw drainageproblemen onmiddellijk oplossen.
 • Waterniveau sensor: Nogmaals, er kan een probleem zijn met de waterniveausensor, dus controleer deze met een multimeter.

Neem contact op met de fabrikant als geen van de bovenstaande werkt en uw machine nog steeds niet goed leegloopt. Ze kunnen een reparateur sturen om uw wasmachine te onderzoeken en te repareren. Het kan zelfs onder de garantie vallen!

Veelgestelde vragen

Kunt u een wasmachinesensor verwijderen?

Ja, maar het moet worden vervangen. Verwijder de sensor niet in een poging om het waterniveau van de wasmachine te overschrijven. Volg deze instructies alleen als u van plan bent een sensor te vervangen.

Gebruik een schroevendraaier om de schroeven te verwijderen die de schakelaar op zijn plaats houden. Trek de schakelaar langzaam omhoog en naar buiten. Merk op dat sommige schakelaars zijn beveiligd met elektrische draden, dus u moet deze loskoppelen voordat u de schakelaar van de machine trekt. De meeste hebben een kleurcode, zodat u ze later eenvoudig opnieuw kunt aansluiten.

Andere machines gebruiken een stopcontact om de schakelaar aan te sluiten. In dit geval kunt u de schakelaar voorzichtig uit de machine trekken.

Hoe pas je de balans op een wasmachine aan?

Mogelijk hoeft u de waterniveausensor van de wasmachine helemaal niet te omzeilen. U kunt onvoldoende drainage hebben omdat uw trommelbelasting uit balans is. Uw machine heeft dan moeite met load sensing en rebalancing. Dit kan resulteren in langere cycli en extreem vochtige kleding.

Om de belastingen opnieuw in evenwicht te brengen, is de eenvoudigste manier om dit te doen, sure dat je soortgelijke stoffen samen wast. Bijvoorbeeld, het plaatsen van zware jeans en licht ondergoed in dezelfde was kan uw machine verwarren. De jeans zal aan één kant van de trommel zwaarder zijn, wat leidt tot een slechte spincyclus voor de lichtere items. Probeer liever vergelijkbare items samen te wassen.

U moet ook voorkomen dat de wasmachine overbelast raakt. Dit kan ongebalanceerde belastingen veroorzaken en uw machine loopt mogelijk niet goed leeg. U moet een machine tot ongeveer 3/4 vol vullen. Dit laat ruimte voor water en afwasmiddel. Je kleding zal er ook schoner uitkomen, omdat er genoeg ruimte is voor je kleding om de juiste agitatie te hebben om het schoon te krijgen.

Als uw wasmachine letterlijk uit balans is en scheef in uw bijkeuken staat, moet u de voeten van de machine opnieuw aanpassen. De vier voeten moeten stevig op de grond liggen. Dit is effectiever op harde vloeren in plaats van tapijten.

Om zich aan te passen, laat de ene persoon de wasmachine omhoog en terug kantelen, terwijl een andere persoon de voeten draait om ze op te tillen of te laten zakken. Gebruik een waterpas om te controleren of de machine correct is gebalanceerd.

Kunt u de dekselschakelaar op een wasmachine omzeilen?

Dekselschakelaars zijn handig totdat ze defect raken, en dan zal uw machine gewoon geen cyclus draaien. Gelukkig kun je de dekselschakelaar op een bovenlader omzeilen. Volg deze eenvoudige hack:

 • Haal: Schakel het apparaat uit en koppel het los.
 • Druk op tabbladen: Zoek de bevestigingslipjes of schroeven die het deksel vasthouden. Druk deze lipjes naar binnen of maak de schroeven los. Til de magneet op.
 • Magneet: Plaats de magneet bovenop de wasmachine waar deze normaal gesproken zou aansluiten. Dit misleidt de machine om te denken dat het deksel altijd gesloten is – zelfs als het open is.
 • Sluit de machine weer aan: Sluit het deksel dicht en sluit de wasmachine weer aan. Zet het apparaat aan en til het deksel op. Het apparaat moet blijven draaien als je erin geslaagd bent om de magneet in het juiste gebied te plaatsen. Als de machine wordt uitgeschakeld met het deksel open, moet u de magneet verplaatsen totdat deze werkt. Als de machine zelfs met het deksel open draait, hebt u de dekselschakelaar met succes omzeild.

Je kunt de magneet ook verwisselen voor een dunnere, zodat je het deksel naar beneden kunt houden, zonder dat er een opening onder je deksel ontstaat.


Bypass voor betere vulling

Als uw wasmachine niet goed is gevuld of leeggelopen, kan het helpen om te weten hoe u de waterniveausensor van de wasmachine kunt omzeilen.

U kunt dit load-by-load doen door wat meer water aan de trommel toe te voegen voordat de cyclus begint, of door een extra spoelcyclus toe te voegen.

U kunt ook een waterslang installeren of de drukschakelaar aanpassen voor een meer permanente oplossing.

We raden u echter aan contact op te nemen met uw fabrikant als u denkt dat er een fout in het apparaat is. Als uw apparaat onder een garantie valt, moet u een gratis reparatie of vervanging kunnen krijgen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?