Is HE-wasmiddel compatibel met gewone wasmachines?

Je hebt een mooie nieuwe HE wasmachine, maar je hebt gehoord dat je je gewone wasmiddel niet kunt gebruiken. Dat klopt.

Vraag je je af waarom? We zijn hier om alle vragen over HE wasmiddel te beantwoorden en waar je het wel en niet kunt gebruiken.

We zullen uitleggen waarom HE compatibel is met gewone wasmachines, maar niet andersom.

Blijf lezen voor alle toptips en adviezen, zodat uw kleding schoon is en uw machine jarenlang meegaat.

Inhoudsopgave
  • Wat is high-efficiency wasmiddel?
  • Is HE compatibel met gewone wasmachines?
  • Hoeveel wasmiddel te gebruiken in een HE-wasmachine
  • Veelgestelde vragen
  • Wasmiddel Drama

Wat is high-efficiency wasmiddel?

Productafbeelding van de Tide Free &Gentle Laundry Detergent Liquid Soap, 64 ladingen, 92 fl oz, HE-compatibel

Hoogefficiënt wasmiddel is speciaal gemaakt voor hoogrendementswasmachines. Omdat deze machines minder water verbruiken, produceert het wasmiddel minder schuim en verspreidt het zich snel. Hierdoor kan het wasmiddel heerlijk werken, zelfs met minimaal water.

Het is essentieel om HE-wasmiddel te gebruiken in HE-machines, inclusief bovenlader- en voorladerapparatuur.

Het gebruik van gewoon wasmiddel zal veel te veel sop creëren dat de kleding niet effectief afspoelt. Bovendien kan het uw machine beschadigen.

Om HE wasmiddel te identificeren, ziet u een HE-symbool op de verpakking van het wasmiddel. Het is een kleine letter “hij” binnen een cirkel.

HE Wasmiddel Vs Regulier Wasmiddel

Er zijn enkele belangrijke verschillen en overeenkomsten om op te merken bij het vergelijken van de twee.

Ze bevatten eigenlijk dezelfde reinigingsingrediënten zoals oppervlakteactieve stoffen en enzymen om suds te creëren die vlekken uit elkaar halen en vuil reinigen. De ingrediënten hangen dit vuil op voordat ze het in het water afvoeren, zodat je kleding er schoon uitkomt.

HE-wasmiddel is echter laag sudderend, dus u kunt het gebruiken in HE-machines met minder water. Het goede nieuws is dat het net zo goed reinigt!

HE-wasmiddel is ook meer geconcentreerd dan gewoon wasmiddel. Er zit minder water in het wasmiddel, wat betekent dat je betaalt voor meer wasmiddel en minder water. Dit betekent ook dat u minder wasmiddel kunt gebruiken, wat resulteert in lagere kosten in de loop van de tijd.

Houd er rekening mee dat de kosten vooraf van HE-wasmiddel groter kunnen zijn. Maar het duurt langer.

Is HE compatibel met gewone wasmachines?

Ja, u kunt HE-compatibel wasmiddel gebruiken in uw niet-HE wasmachine! Maar gebruik geen gewoon wasmiddel in een HE-machine.

Kun je gewoon wasmiddel gebruiken in een HE-wasmachine?

Nee. Gewoon wasmiddel heeft een hoger watergehalte en creëert meer schuim dat uw wasmachine kan beschadigen of overlopen. Bovendien kan het een zeepachtig residu op uw kleding achterlaten, wat snel slijtage kan veroorzaken.

Gebruik altijd HE-wasmiddel in een HE-wasmachine.

Kun je HE-wasmiddel gebruiken in een gewone wasmachine?

Aan de andere kant is HE compatibel met een gewone wasmachine. Deze wasmiddelen gebruiken dezelfde ingrediënten om de kleding net zo goed te wassen. Ze zullen minder sop produceren, maar dat resulteert niet in een minder efficiënte reiniging. Het is gewoon de manier waarop het wasmiddel werkt.

Deskundig advies

Mogelijk moet u meer wasmiddel per lading gebruiken, omdat gewone wasmachines meer water gebruiken. Probeer 1/4 kopje HE-wasmiddel te gebruiken voor een gemiddelde grootte lading in een normale wasmachine. Dit kan variëren afhankelijk van uw machine en wasmiddelmerk, dus experimenteer met de hoeveelheid wasmiddel totdat het voldoende schuim produceert en uw kleding goed reinigt.

Hoeveel wasmiddel te gebruiken in een HE-wasmachine

Dit is erg afhankelijk van het merk wasmiddel dat je gebruikt. Voordat u de hoeveelheid in de gaten houdt, raden we u aan de tijd te nemen om de verpakkingsinstructies te lezen, zodat u uiteindelijk de juiste hoeveelheid gebruikt.

Gebruik voor HE-machines over het algemeen ongeveer twee theelepels HE-wasmiddel voor een normale lading wasgoed. Dit lijkt misschien minuscuul, maar vergeet niet dat deze apparaten niet veel water gebruiken.

Het komt erop neer dat less is more. Omdat HE-wasmachines niet zoveel water gebruiken, kan het toevoegen van te veel wasmiddel overweldigend zijn voor de machine. Er is misschien niet genoeg water per cyclus om alle zeepresten weg te spoelen. Als dit gebeurt, voeg dan een extra spoelcyclus toe om de zeep weg te spoelen.

In vergelijking met niet-HE wasmiddel, kijk je naar twee eetlepels vloeibaar wasmiddel of vier eetlepels voor poeder.

Voor zacht water

Als u in een zachtwatergebied woont, probeer dan 1,5 theelepel wasmiddel te gebruiken voor uw HE-machine. Een beetje nivelleren kan resulteren in schonere kleding.

Veelgestelde vragen

Wat is het beste HE wasmiddel?

Er zijn veel HE-wasmiddelen beschikbaar, maar hier zijn onze top drie aanbevelingen:

  1. Zevende generatie wasmiddelverpakkingen: We gebruiken Seventh Generation al jaren in ons huis en zijn er dol op. Deze formule maakt gebruik van viervoudige enzymen om taaie, hardnekkige vlekken aan te pakken. Deze verpakkingen werken in warm of koud water en ze zijn gemaakt met 94 procent plantaardige ingrediënten. Geen geurstoffen, kleurstoffen of kunstmatige witmakers.
  2. Gain Wasmiddel Liquid Plus Aroma Boost: Dit vloeibare wasmiddel geeft je zes weken frisheid na het wassen. Je kleding ruikt wekenlang heerlijk! Bovendien werkt dit wasmiddel in warm en koud water. Last but not least verwijdert het taaie vlekken, waaronder rommel voor huisdieren.
  3. Tide Ultra Stain Release Vloeibaar Wasmiddel: Dit populaire wasmiddel is ontworpen om allerlei soorten vlekken aan te pakken, waaronder vuil, lichaamsolie, chocolade en meer. Het kan zelfs worden gebruikt om voor te behandelen. Het is ook geweldig voor gebieden met hard water.

Kun je deze HE wasmiddelen gebruiken in een normale wasmachine? Dat kan zeker! Deze wasmiddelen werken geweldig in allerlei reguliere machines, of het nu van Whirlpool, Samsung of zelfs een LG TurboWash is.

Kun je gewoon gewoon wasmiddel voor een HE-wasmachine water geven?

Het lijkt misschien alsof je dat zou kunnen, maar we raden het niet aan. Hoewel de detergentia dezelfde ingrediënten gebruiken, gebruiken ze verschillende hoeveelheden en concentraties. Het simpelweg verdunnen van normaal wasmiddel met water zal niet hetzelfde resultaat opleveren.

Als je het verkeerd doet, kun je eindigen met overtollige suds, waardoor je kleding bedekt blijft met residu. Bovendien kan het uw machine overlopen en beschadigen.

Het gebruik van het verkeerde wasmiddel in uw HE-machine kan ook de garantie ongeldig maken.

Last but not least, regelmatig wasmiddel in HE-wasmachines kan leiden tot schimmel en meeldauw, evenals vieze geuren. Er is niet genoeg water per cyclus om al het sop weg te spoelen.


Wasmiddel Drama

Je hebt misschien gedacht dat zeep zeep is. Maar als het gaat om hoogrenderende wasmachines, is het belangrijk om het goed te doen.

Als je je hebt afgevraagd of HE-wasmiddel compatibel is met gewone wasmachines, is het antwoord ja.

Maar is traditioneel wasmiddel compatibel met HE-wasmachines? Absoluut niet. Het kan je machine ruïneren en je kleren vies achterlaten.

Investeer dus in hoogwaardig HE-wasmiddel – je zult er geen spijt van krijgen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?