Beste asstofzuigers van 2023

Je kunt om vele redenen as in en rond je huis hebben, maar hoe ruim je het op? Barbecues, open haarden en pelletkachels zijn geweldig comfort, maar onderhoud kan lastig zijn.

Wist je dat je een stofzuiger kunt gebruiken om zich te ontdoen van de as die ze verzamelen? Niet alle stofzuigers zijn echter waardig als het gaat om as.

Voordat u gaat winkelen, moet u enkele belangrijke details overwegen. We hebben een grondige koopgids en een lijst met de vijf beste asstofzuigers op de huidige markt samengesteld om het u gemakkelijker te maken.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de PowerSmith PAVC101 10 Amp AsvacuĆ¼m
Beste multifunctionele stofzuiger
PowerSmith 3-in-1
 • Multifunctioneel
 • Coole extra’s
 • Warme ascapaciteit
Prijs controleren
Productafbeelding van de Craftsman CMXEVBE17585 5 Gallon 3.0 Peak HP As vacuĆ¼m met hulpstukken
Meest geavanceerde
Ambachtelijk vacuĆ¼m
 • Allergievriendelijk
 • Handige speciale functie
 • Capaciteit van 5 gallon
Prijs controleren
Productafbeelding van de Vacmaster, VQ607SFD, 6 Gallon 3 Peak HP roestvrij staal nat/ droog winkelvacuĆ¼m
Beste asvacuĆ¼malternatief
Vacmaster Wet/Droog Winkel
 • Multifunctioneel
 • Budget optie
 • Handige opslag
Prijs controleren
Productafbeelding van de Shop-Vac 4041300 AsvacuĆ¼m roestvrij staal 5 gallon
Het beste voor huishoudelijk gebruik
Shop-Vac Vette Asreiniger met snoer
 • HEPA-filter
 • Bonus schoonmaakset
 • Lock-on slang
Prijs controleren
Productafbeelding van de Snow Joe ASHJ202 5 Amp 4.8 Gallon asvacuĆ¼m, dubbel filtratiesysteem, herbruikbare fijnstofpatroon
Beste voor fijne as
Snow Joe VacuĆ¼m
 • Dubbele filtratie
 • Weegt slechts 8,8 pond
 • Veiligheidsvoorzieningen
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Wat is een asvacuĆ¼m?
 • Waarom zou u een asstofzuiger kopen?
 • Hoe te kiezen (koopgids)
 • Veelgestelde vragen
 • Sure-fire


Product beoordelingen

Speel op veilig met deze vijf verbazingwekkende asstofzuigers.

1. PowerSmith PAVC101 3-in-1 asvacuĆ¼m

Beste multifunctionele asvacuĆ¼m

Productafbeelding van de PowerSmith PAVC101 10 Amp AsvacuĆ¼m

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot

Dit model van PowerSmith verdrievoudigt als een gebruiksvacuĆ¼m en blower bovenop zijn aszuiveringsvermogen. Het is een uitstekende keuze als je een asstofzuiger nodig hebt voor je werkplaats of studio.

Het vacuĆ¼m van PowerSmith kan as zo heet als 140 graden Fahrenheit aan. De bus, slang en toverstokken (evenals het afwasbare en herbruikbare filter) zijn allemaal gemaakt van hittebestendige metalen of materialen.

We vinden het leuk dat dit product zo veelzijdig en wendbaar is. Het rolt op wielen en heeft een handige handgreep aan de bovenkant.

Ten slotte moeten we de extra hulpmiddelen vermelden: twee verlengstaven, een turbomondstuk en een borstelmondstuk.

Wat we leuk vinden

Multifunctionele functies, waaronder blower

Het is geweldig dat deze stofzuiger ook als blower functioneert. Je kunt het gebruiken op as, puin en vuil in je werkplaats, studio, huis en tuin.

Als u een multifunctioneel gebruiksvacuĆ¼m nodig hebt, is dit een betaalbaar alternatief voor duurdere merken. Het elimineert ook de noodzaak van meerdere machines, waardoor u geld en tijd bespaart.

Cool extra gereedschap inbegrepen

Asstofzuigers zijn vaak eenvoudig, dus deze heeft toegevoegde waarde voor je geld vanwege de extra’s. Je krijgt een scala aan coole accessoires en gereedschappen. Deze omvatten twee verlengstaven, een hittebestendig filter, borstelmondstuk en turbomondstuk.

Je kunt deze accessoires gebruiken voor extra bereik en kracht. Koppige en moeilijk bereikbare as zal geen probleem zijn en u bespaart energie en tijd.

Warme ascapaciteit tot 140 graden

Als je warme of hete as moet schoonmaken, probeer deze dan eens. De capaciteit voor warme as is indrukwekkend bij 140 graden. Het zorgt net zo effectief voor koude as en we raden het aan als een allrounder.

Vergeet echter niet dat hoewel asvacuĆ¼ms zijn ontworpen om warmte te verwerken, ze niet allemaal een hete ascapaciteit hebben. Deze valt op omdat je hem in een fix kunt gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

Korte slangen Maxing op 16 voet

Het is mooi dat je verschillende veelzijdige opzetstukken krijgt, maar kopers zeggen dat de slang op deze machine langer zou kunnen zijn. Dit is echter geen deal-breaker, omdat klanten blij zijn met de resultaten. Het enige wat het betekent is dat je een klein beetje bereik opoffert.

De stofzuiger wordt geleverd met een netsnoer van 16 voet en een slang van 4 voet. Dit is voldoende in een kleine ruimte, maar klanten hebben het gevoel dat het ontbreekt rond kachels of open haarden.

Productspecificaties

Capaciteit 3 liter
Bouwen Niet-gespecificeerd metaal
Warme as? Ja, tot 140 graden Fahrenheit
Bijzonderheden? 3-in-1 asvacuĆ¼m, gebruiksvacuĆ¼m en blower, wielbasis, opslag van accessoires aan boord, handgreep, wasbaar filter
Accessoires Borstelmondstuk, turbomondstuk, twee verlengstaven, hittebestendig filter

2. Vakman CMXEVBE17585 As vacuĆ¼m

Meest geavanceerde asvacuĆ¼m

Productafbeelding van de Craftsman CMXEVBE17585 5 Gallon 3.0 Peak HP As vacuĆ¼m met hulpstukken

Prijs controleren

Als u om commerciĆ«le of industriĆ«le redenen geen asvacuĆ¼m nodig heeft, overweeg dan deze stofzuiger. Het is bedoeld voor gebruik in huis en is perfect voor het opruimen van uw grill, kachel of open haard van koude, droge as.

Met vijf liter heeft dit een grote capaciteit voor huishoudelijk gebruik. U kunt dus minder onderhoudstijd en -inspanning verwachten.

U zult ook genieten van de extra functies van deze heavy-duty machine. Het heeft een LED-lampje op de slang voor een beter zicht. En het is allergievriendelijk, dankzij de toevoeging van een HEPA-filter. Inbegrepen is een 3-voet vergrendelingsslang, staaf en metalen spleetgereedschap.

Wat we leuk vinden

Allergievriendelijk HEPA-filter

As is een frustrerend irriterend middel dat gevoeligheden of allergieƫn snel kan verergeren (1). Dus de toevoeging van een HEPA-filter maakt dit model een veiligere keuze in uw huis. We raden het aan als u een open haard of pelletkachel heeft die de lucht van uw huis kan verontreinigen.

Handige speciale LED-koplampen

Naast het HEPA-filter krijgt u ook een handig LED-lampje voor de donkere vlekken rond uw ovens, putten of open haarden. Het is een eenvoudige tool die een wereld van verschil maakt in hoe je schoonmaakt. We vinden het leuk en vinden dat andere fabrikanten dit voorbeeld moeten volgen.

Grote capaciteit van 5 gallon

Voor een huiselijk asvacuĆ¼m heeft deze een fantastische capaciteit. Het kan tot 5 liter as en vuil bevatten, dus u bespaart veel tijd op onderhoud. Dit is een goede keuze als je regelmatig as moet reinigen.

We vinden het geweldig dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het gewicht van dit apparaat. Hoewel het een hoge capaciteit heeft, zeggen klanten dat deze stofzuiger lichtgewicht is. Het is dus gemakkelijk op te tillen tijdens het schoonmaken.

Wat we niet leuk vinden

Verzamelt alleen koude as

Helaas zal dit product niet in staat zijn om warme of natte as aan te pakken.

Ondanks het bovenstaande nadeel is de stofzuiger gemaakt van aluminium. Daarom, als er verdwaalde warmte in de machine komt, bent u veilig. Behandel het zoals je je standaard stofzuiger zou behandelen en je zult hier geen problemen mee krijgen.

Het is niet gemakkelijk manoeuvreerbaar

Een minpuntje is dat dit vacuĆ¼m geen zwenkwielen heeft. Er is een handvat om te compenseren, maar klanten merken op dat hoewel het licht is, wielen een uitstekende toevoeging zouden zijn geweest.

Een paar gebruikers vermelden ook dat de slang vrij kort is. Dus het manoeuvreren van deze machine vergt wat geduld en oefening.

Productspecificaties

Capaciteit 5 liter
Bouwen Heavy-duty aluminium
Warme as? Nee
Bijzonderheden? HEPA filter, LED slang licht, vergrendelingsslang
Accessoires Spleet gereedschap

3. Vacmaster VQ607SFD Nat/Droog WinkelvacuĆ¼m

Beste asvacuĆ¼malternatief

Productafbeelding van de Vacmaster, VQ607SFD, 6 Gallon 3 Peak HP roestvrij staal nat/ droog winkelvacuĆ¼m

Prijs controleren

Dit is een winkelstofzuiger, maar je kunt hem onder bepaalde omstandigheden gebruiken om as te reinigen. Het is gemaakt voor industrieel werk en zal as zonder problemen aanpakken. Het is echter belangrijk op te merken dat het een plastic slang heeft, dus alleen koude as is acceptabel.

Klanten gebruiken deze winkelstofzuiger voor hun open haarden en barbecues zonder nadelige gevolgen. Het heeft een enorme capaciteit van zes gallons en een roestvrijstalen frame voor zware veiligheid.

Inbegrepen zijn vergelijkbare functies die je zou krijgen met een winkelstofzuiger. Het heeft natte / droge capaciteit, een mondstuk met meerdere verdiepingen en blowerfunctionaliteit.

Wat we leuk vinden

Multifunctioneel gebruik rond huis en werk

Omdat dit geen echte asstofzuiger is, kunt u deze overal in huis gebruiken. Het is geschikt voor gebruik in werkplaatsen, studio’s en garages. En dankzij de bevestiging met meerdere verdiepingen werkt het ook op uw tapijten.

Het heeft een nat / droog vermogen voor morsen of diepe reiniging en het functioneert als een blower. Deze neemt de taart in multi-tasking.

Budget optie

U bespaart geld als u voor dit model kiest. Het is betaalbaarder dan de meeste asstofzuigers en heeft een hogere prijs-kwaliteitverhouding. Als u niet graag een asstofzuiger voor Ć©Ć©n doel wilt kopen, raden we deze aan als alternatief.

Het is ook een goed idee om deze winkelstofzuiger te kopen als uw vraag naar asverwijdering laag is. Asstofzuigers kunnen een aardige cent kosten. Maar dit model heeft wat nodig is, voor zoveel minder.

Handige opslag dankzij lichtgewicht ontwerp

Laat de winkelstatus van dit model u niet afschrikken. Het is een lichtgewicht optie met een gewicht van 14 pond, wat veel lichter is dan andere in zijn soort. En het wordt geleverd met handy on-board opslag voor zijn accessoires.

Wat we niet leuk vinden

Wees voorzichtig, alleen koude as

We moeten benadrukken dat dit geen echt asvacuĆ¼m is, dus gebruik het niet als een. Het is perfect in staat om as te verzamelen, maar moet koud en volledig gedoofd zijn. Dit vacuĆ¼m heeft een plastic slang en warmte kan het beschadigen.

Wees dus extra voorzichtig om alle as die je moet schoonmaken te koelen en gebruik deze stofzuiger er niet op als je het niet zeker weet. Het is ook beter om dit product alleen op droge as te gebruiken, omdat natte as verstopping kan veroorzaken.

Geen fijnstoffilter

Klanten zijn onvermurwbaar dat deze stofzuiger geen moeite heeft om koude, droge as op te pikken. Maar we raden u aan om uit voorzorg een fijnstoffilter te kopen en te installeren. Het is een beetje extra geld dat je stofzuiger aanzienlijk zal beschermen.

Het installeren van een fijnstoffilter betekent dat uw motor wordt beschermd tegen as die het standaardfilter niet kan stoppen. U kunt de levensduur van deze stofzuiger behouden met deze eenvoudige, betaalbare stap.

Productspecificaties

Capaciteit 5 liter
Bouwen Edelstaal
Warme as? Nee
Bijzonderheden? Nat/droog, blower, multi-vloer, contourhandgreep, opbergruimte voor accessoires aan boord
Accessoires Mondstuk met meerdere verdiepingen, twee verlengstaven

4. Shop-Vac 4041300 As stofzuiger met snoer

Beste asvacuĆ¼m voor huishoudelijk gebruik

Productafbeelding van de Shop-Vac 4041300 AsvacuĆ¼m roestvrij staal 5 gallon

Prijs controleren

Dit Shop-Vac product heeft alle benodigde functies om het in de running te houden tegen concurrenten. Het is een vacuĆ¼m van 5 gallon met thermische bescherming voor de motor. Hoewel het alleen bedoeld is voor koude, droge as, is de roestvrijstalen constructie een extra voorzorgsmaatregel tegen hitte.

Het beschikt over een HEPA-filter, dus het is een uitstekende keuze als je allergieƫn hebt. Bedoeld voor gebruik rond pelletkachels, open haarden, grills en zelfs kolenkachels, het is een favoriet in huishoudens.

Om het huishoudelijk gebruik te benadrukken, ontvangt u als bonus een pelletkachelreinigingsset. Extra’s zijn ook een metalen inlaatmondstuk en een metalen spleetmondstuk.

Wat we leuk vinden

HEPA-filter reinigt lucht om u heen

Efficiƫnte filtratie is altijd een voordeel, en we vinden het leuk dat deze een HEPA-systeem bevat. Het draagt bij aan hoe nuttig dit model in uw huis is. U kunt as reinigen en tegelijkertijd de lucht ontdoen van eventuele aanhoudende onzuiverheden.

Dergelijke onzuiverheden kunnen allergieƫn of gevoeligheden verergeren. Dit is dus een uitstekende functie als u huisdieren in uw huis heeft die mogelijk bijdragen aan opvlammingen bij allergieƫn (2).

Bonus Reinigingskit voor het opfleuren van kachels

We vinden het geweldig dat een pelletkachelreinigingsset bij deze stofzuiger wordt geleverd. Je krijgt zes verschillende nozzles en borstels voor nauwkeurige reiniging in en rond je kachel. Dit is een prachtige hoffelijkheid van Shop-Vac, omdat het u geld bespaart door ze afzonderlijk te kopen.

Lock-on slang zorgt voor extra veiligheid

Deze slang vergrendelt op de stofzuiger als extra voorzorgsmaatregel tegen as die overal in uw huis morst. Het is een kleine beveiliging die een lange weg gaat. U kunt uzelf vermijdbare ongelukken besparen als u deze functie gebruikt.

Wat we niet leuk vinden

Klompen Gemakkelijk

Een paar klanten zeggen dat de bus snel vol raakt en dat er verstopping wordt verwacht. Dit zou geen probleem moeten zijn als je geen zwaar werk nodig hebt. U kunt dit probleem ook oplossen met regelmatig onderhoud.

Kost meer dan andere opties

Dit is een uitstekend vacuĆ¼m, maar het valt wel aan de bovenkant van het budgetspectrum. Vergeet niet dat het wordt geleverd met meer extra’s dan de meeste andere asstofzuigers, dus we vinden dat de prijs gerechtvaardigd is.

Productspecificaties

Capaciteit 5 liter
Bouwen Edelstaal
Warme as? Nee
Bijzonderheden? HEPA-filter, lock-on slang, thermische bescherming voor motor
Accessoires Metalen spleetmondstuk, metalen inlaatmondstuk, pelletkachelreinigingsset

5. Snow Joe ASHJ202E As VacuĆ¼m

Beste vacuĆ¼m voor fijne as

Productafbeelding van de Snow Joe ASHJ202 5 Amp 4.8 Gallon asvacuĆ¼m, dubbel filtratiesysteem, herbruikbare fijnstofpatroon

Prijs controleren

Wat dit model onderscheidt, is de dubbele filtratie. Het kan zowel grove als fijne as aanpakken, waardoor uw ovens, grills of putten vrij van as blijven, resirecht, en stof. Er is ook een unieke veiligheidsfunctie: deze wordt uitgeschakeld als de filters ontbreken of niet in goede staat zijn.

Wat de specificaties betreft, het is een goede stofzuiger in het middenbereik. Dit product heeft een capaciteit van 4,8 gallon en de slang is iets minder dan vier voet lang. Het is een eenvoudige stofzuiger die we aanbevelen voor licht werk.

Wat we leuk vinden

Dubbele filtratie verzamelt fijn vuil

Je krijgt niet alleen frissere lucht van dit model, maar je zult ook een grote hoeveelheid vuil oppikken. Het fijnstoffilter is een uitstekende toevoeging die de meeste andere asstofzuigers missen. Als gevolg hiervan reinigt dit product zowel grove als fijne as, waardoor uw kachels, grills en putten schoner worden.

Weegt slechts 8,8 pond

Wij zijn van mening dat deze stofzuiger het beste werkt voor licht werk. Het weegt slechts 8,8 pond, dus het dragen en tillen zal geen probleem zijn. Bovendien is een handvat inbegrepen voor uw gemak.

Veiligheidsvoorzieningen zorgen voor gemoedsrust

De veiligheidsfunctie schakelt het uit als er geen adequate filters zijn aangesloten. Dit betekent dat u niet het risico loopt de motor van het vacuĆ¼m te beschadigen of as te verstoren die niet wordt opgezogen. Het is een onderschatte functie die slechts een paar modellen hebben.

Wat we niet leuk vinden

Lastige montage

Omdat het vacuĆ¼m wordt uitgeschakeld wanneer de filters defect zijn, hebben ze onderhoud nodig. Een paar klanten merken op dat demontage een gedoe is en even wennen is. Wees daarom voorbereid om wat extra tijd te besteden aan het vinden van je weg in deze.

Geen wielen betekent uitdagende manoeuvreerbaarheid

Hoewel dit een lichtgewicht machine is, neemt hij nog steeds behoorlijk wat ruimte in beslag. De toevoeging van wielen of zwenkwielen zou het naadlooser hebben gemaakt. Maar helaas, dit was een vergissing van Snow Joe.

Productspecificaties

Capaciteit 4.8 gallons
Bouwen Niet-gespecificeerde metalen bus, aluminium mondstuk
Warme As? Nee
Bijzonderheden? Dubbele filtratie, automatische uitschakeling veiligheidsfunctie
Accessoires Inlaatmondstuk, herbruikbaar patroonfilter

Productvergelijkingstabel

Product Best Capaciteit Bouwen Warme as? Accessoires
PowerSmith 3-in-1 Multifunctioneel vacuĆ¼m 3 gal. Niet-gespecificeerd metaal Ja, omhoog ā€“ 140 graden F Borstelmondstuk, turbomondstuk, twee verlengstaven, hittebestendig filter
Ambachtelijk vacuĆ¼m Wereldwijs 5 gal. Heavy-duty aluminium Nee Spleet gereedschap
Vacmaster Wet/Droog Winkel AsvacuĆ¼m alternatief 5 gal. Edelstaal Nee Mondstuk met meerdere verdiepingen, twee verlengstaven
Shop-Vac Vette Asreiniger met snoer Voor huishoudelijk gebruik 5 gal. Edelstaal Nee Metalen spleetmondstuk, metalen inlaatmondstuk, pelletkachelreinigingsset
Snow Joe VacuĆ¼m Voor fijne as 4.8 gal. Niet-gespecificeerde metalen bus, aluminium mondstuk Nee Inlaatmondstuk, herbruikbaar patroonfilter

Wat is een asvacuĆ¼m?

Standaard stofzuigers hebben ons leven gemakkelijker gemaakt en onze huizen schoner, maar ze zijn vrij beperkt. Een huishoudelijke stofzuiger zuigt alles op wat je ervoor plaatst, maar dit kan extreem gevaarlijk zijn – vooral met de verkeerde temperatuur.

Ash is een van de minder bekende voorbeelden van dergelijke situaties. We waren verbijsterd om te horen dat as dagen kan duren om af te koelen. Als het onbeheerd wordt achtergelaten, kan as het vuur dat hen heeft gecreĆ«erd opnieuw aanwakkeren. Het is zo’n ernstig probleem dat meerdere huisbranden worden veroorzaakt door onjuiste verwijdering of verwaarlozing van “koude” as (3).

Om deze reden moet u nooit gebruik een standaard vacuĆ¼m – zelfs een multifunctioneel vacuĆ¼m – om as te reinigen. Ze zijn niet gebouwd om warm afval op te nemen. Je kunt je machine vernietigen, jezelf verwonden of per ongeluk je huis in brand steken als je dit probeert.

Asstofzuigers zijn anders ontworpen dan huishoudelijke modellen. Terwijl de laatste meestal plastic of papieren stofcontainers hebben, zijn asstofzuigers gemaakt van metaal (4). Ze zijn alleen bedoeld voor as, om te voorkomen dat ander stof of vuil in brand steekt.

Waarschuwing

Zelfs als je er 100 procent zeker van bent dat je as koel is, moet je nog steeds een asstofzuiger gebruiken om het op te ruimen (5). De meeste standaard vacuĆ¼mfilters kunnen niet voorkomen dat as in de motor van de machine komt. Dit zal de motor uitputten en kan onherstelbare schade veroorzaken.

Waarom zou moeten U koopt een asstofzuiger?

Omdat dit machines voor Ć©Ć©n doel zijn, weet u misschien niet zeker of ze de moeite waard zijn om in te investeren. Naast het feit dat een gewone stofzuiger het gewoon niet snijdt, zijn hier enkele extra redenen om te overwegen.

Veiligheid voorop

Een gespecialiseerd vacuĆ¼m elimineert de mogelijkheid van ongelukken die standaard stofzuigers niet kunnen. Maar ze doen meer dan dat. Een asvacuĆ¼m vermindert of verwijdert ook het risico dat verdwaalde as brand veroorzaakt in uw huis of tuin.

As is rommelig en verspreidt zich zo gemakkelijk. Als het nog steeds warm is en het is verstoord, kan het zich vestigen op plekken die vlam kunnen vatten.

Een geschikte reiniger is een noodzakelijke voorzorgsmaatregel, vooral als u een open haard, pelletoven of werkplaats heeft die open haarden herbergt.

Minder inspanning

Een voordeel van asstofzuigers is dat ze je zoveel tijd en energie besparen bij het afvoeren van as. Je kunt geen huishoudelijke stofzuigers gebruiken om as schoon te maken, dus als je geen asvacuĆ¼m hebt, is je enige andere optie om as handmatig op te ruimen. Het is een tijdrovend gedoe, maakt je handen vuil en stuurt as de lucht in.

Hoewel het gespecialiseerde machines zijn, functioneren as-geschikte modellen zoals andere stofzuigers dat doen. Ze zuigen afval en puin naar binnen, waardoor uw reinigingstijd en -inspanning drastisch worden verminderd.

Waar voor je geld

Een asvacuĆ¼m zal de bank niet breken en hun marktprijzen zijn te rechtvaardigen. Modellen zijn ook meestal compact voor eenvoudige manoeuvreerbaarheid rond kachels, grills of open haarden. Bovendien, als u onze topkeuzes hieronder vergelijkt met standaard vacuĆ¼mspecificaties, zult u zien dat ze meestal ook hogere capaciteiten hebben.

Metalen bussen kunnen voldoende omgaan met as, waardoor het gemakkelijk te reinigen en weg te gooien is. Door hun bouw en ontwerp zijn asstofzuigers eenvoudig te demonteren en te onderhouden.

Sommige modellen bevatten ook handige extra’s. Sommige hebben bijvoorbeeld een HEPA-filter dat allergenen en andere verontreinigende stoffen uit de lucht om je heen verwijdert. Ter vergelijking: anderen hebben een indicatielampje dat u waarschuwt wanneer uw bus vol is.

Hoe te kiezen (koopgids)

AsvacuĆ¼ms verschillen in mogelijkheden, dus als u begrijpt wat ze kunnen doen, kan dit uw beslissing om er een te kopen maken of breken. Houd het volgende in gedachten wanneer u gaat winkelen.

Type as

Zorg ervoor dat je stofzuiger warme as aankan. Het is onwaarschijnlijk dat je hete kolen kunt opzuigen met een vacuĆ¼m, maar sommige hebben een warme ascapaciteit. Dit is belangrijk als u een zware machine nodig heeft.

Bovendien kunnen sommige asstofzuigers ook natte as reinigen, hoewel het een ongebruikelijke functie is. Controleer de specificaties van uw machine om er zeker van te zijn dat deze aan uw behoeften kan voldoen.

Top Tip

Laat as afkoelen voordat je het stofzuigt, ongeacht de mogelijkheden van je asstofzuiger. As kan tot drie dagen nodig hebben om volledig af te koelen (6). Je kunt het in water dopen om dit te versnellen, maar houd er rekening mee dat het in slib verandert.

Gebruiksgemak

Het zijn niet de meest flexibele machines, dus controleer op handige functies. Lange netsnoeren en slangen zijn favoriet omdat ze u meer bereik geven en gemakkelijker zijn om mee te werken.

Kies als je kunt een model met wielen voor nog meer veelzijdigheid. Spleetgereedschappen (zorg ervoor dat ze van aluminium zijn) zijn handig voor die hoeken die moeilijk schoon te maken zijn.

Als je er helemaal voor wilt gaan, zoek dan naar extra’s zoals indicatoren, verstelbare toverstokken en gespecialiseerde of herbruikbare filters.

Hittebestendigheid

De allerbelangrijkste eigenschap die uw asvacuĆ¼m nodig heeft, is een metalen bus. Als het van iets anders is gebouwd, is het niet bestand tegen warme as. Zelfs als as er gekoeld uitziet, is dat misschien niet zo, dus hittebestendigheid is niet onderhandelbaar.

Gebruik nooit een stofzuiger met plastic componenten voor het opruimen van as, omdat de meeste kunststoffen thermische isolatoren zijn (7). Als uw stofzuiger wordt geleverd met hulpstukken, zorg er dan voor dat ze hittebestendig zijn.

Overweeg de capaciteit

Benader uw asvacuĆ¼m zoals u een standaard stofzuiger zou benaderen door de rest van de specificaties te bekijken. Capaciteit is essentieel omdat het van invloed is op hoe vaak je je stofzuiger moet onderhouden en hoe zwaar het kan worden.

Een grotere capaciteit is uitstekend als u tijd wilt besparen, maar niet zo handig als uw vacuum wordt te vol om op te tillen. Een extra grote machine is niet nodig als je er alleen een nodig hebt voor je grill, maar een groter model is beter voor open haarden en pelletkachels.

Uiteindelijk gaat het erom dat je je stofzuiger met zo min mogelijk poespas of spanning kunt gebruiken.


Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet je je open haard stofzuigen?

Gemiddeld moet je je haard minstens ƩƩn keer per jaar stofzuigen. Als u het vaak gebruikt, overweeg dan om het twee keer per jaar schoon te maken. Je zou verbaasd zijn hoeveel stof een open vuur creƫert!

Kun je as ophalen met een winkelvacuĆ¼m?

Je kunt een winkelstofzuiger gebruiken om as op te halen, zolang het oude as is die is afgekoeld. Controleer of uw model as toelaat, omdat sommigen beweren dat het de motor kan beschadigen en de filters kan verstoppen.

Je kunt ook gespecialiseerde asstofzuigers kopen, zoals deze Powersmith 3-in-1 asstofzuiger. Het pakt warme en koude as aan en heeft een motor van 10 ampĆØre, die krachtige zuigkracht levert.

Hoe reinig ik mijn asstofzuiger?

De beste manier om uw asstofzuiger schoon te maken, is door deze te strippen en de filters te verwijderen. Gebruik zeep en water om de bus en slangen schoon te maken en gebruik een standaard vacuĆ¼m om as uit de filters te zuigen.

Was vervolgens de filters in het zeepsop en laat ze drogen voordat je ze opnieuw plaatst.

Is haardas ergens goed voor?

Haardas is goed als meststof voor uw gewaardeerde planten in de tuin. Het houdt ook slakken en naaktslakken op afstand omdat de as aan hun lichaam kleeft, waardoor vooruitgang onmogelijk wordt.


Sure-fire

Asstofzuigers zijn niet iets waar je op kunt beknibbelen. Ze zijn noodzakelijk voor je veiligheid, en hoe meer as je ermee werkt, hoe groter die behoefte wordt. Zoals je kunt zien, zijn de meeste asstofzuigers betaalbaar en probleemloos, dus wat is er niet om van te houden?

We hebben vijf uitstekende aanbevelingen, of u nu iets wilt voor hete as, warme of koude as. Controleer altijd de veiligheidsvoorzieningen, de inhoud van de stoftank en de meegeleverde accessoires.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Hoe maak je een Vicks luchtbevochtiger schoon