Beste Miele Stofzuigers van 2023

Als je moe bent van je zuigvacuüm (excuseer de woordspeling) en het is tijd om te investeren in een nieuwe hoover, kan het overweldigend zijn.

Misschien heb je je oog laten vallen op Miele. Miele staat bekend om het creëren van veelzijdige en duurzame stofzuigers met uitstekende prestatieniveaus. Het Duitse bedrijf is een leider in de industrie.

Er is een brede selectie van stofzuigers beschikbaar, dus het kan moeilijk zijn om door te werken wat aan uw behoeften voldoet. We zijn hier om je te helpen en hebben ze verkleind om te zien wat de beste Miele-stofzuiger is.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Miele Compact C1 Pure Suction Powerline Canister Vacuum, Lotus White
Beste bus
Pure zuigkracht
 • Sterke Vortex motor
 • Veelzijdige vloerkop voor diverse vloertypes
 • AirClean systeem
Prijs controleren
Productafbeelding van de Miele 41LQL030USA Scout RX2 Home Vision Robot Vacuum, Graphite Gray
Beste Robot
Scout RX2
 • Quatro reinigingskracht
 • Compatibel met mobiele besturing
 • Slimme navigatie
Prijs controleren
Productafbeelding van de Miele Complete C3 Cat and Dog Canister HEPA Canister Stofzuiger met SEB228 Powerhead Bundle - Inclusief Miele Performance Pack 16 Type GN AirClean Originele Filtertassen + Originele AH50 HEPA Filter
Beste met HEPA-filter
Miele Complete C3 HEPA
 • 20 jaar duurzaam
 • Geweldig voor eigenaren van gezelschapsdieren
 • 90 graden parketvloerborstel
Prijs controleren
Productafbeelding van de Miele Triflex HX1 batterij aangedreven zakloze steelstofzuiger, grafietgrijs
Beste Stick
Miele Triflex HX1
 • Drie verschillende reinigingsmodi
 • 60 minuten looptijd
 • HEPA levensduur filter
Prijs controleren
Productafbeelding van de Miele Blizzard CX1 Electro &Bagless Canister Vacuum, Obsidian Black
Beste Bagless
Blizzard Zakloos Vacuüm
 • Krachtige Vortex motor
 • HEPA-filter
 • Handige tools voor dieptereiniging
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • De geschiedenis van Miele
 • Over Miele
 • Soorten Miele Stofzuigers
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Ben je klaar om kennis te maken met onze vijf favoriete Miele vacuümplukjes? We gaan.

1. Miele Compact C1 Pure Zuigkracht

Beste Canister Miele Vacuüm

Productafbeelding van de Miele Compact C1 Pure Suction Powerline Canister Vacuum, Lotus White

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Uitzicht op BedBath&Beyond
Bekijk op BestBuy
Zicht op Mieleusa

Je kunt niet fout gaan met een goede busstofzuiger, en deze stelt niet teleur. Het meest opvallende kenmerk is de Vortex-motor met zestrapssnelheid.

Dankzij de zwenkwielen en buigbare kop manoeuvreer je deze stofzuiger eenvoudig door het huis. Het beschikt ook over een telescopische toverstaf die u kunt aanpassen aan uw lengte.

Het brede mondstuk bestrijkt in één keer een groot gebied en is ontworpen voor alle soorten vloeren.

Wat we leuk vinden

Sterke Vortex Motor Met Indrukwekkende zuigkracht

Wanneer u de zuigkracht moet verhogen of verlagen, werkt de Vortex-motor efficiënt en soepel. Er zijn zes instellingen beschikbaar die passen bij de zuigkracht naar het oppervlak. Je krijgt ook een rustige modus voor als het gezin in huis is en je ze niet wilt storen.

De instellingen bieden de perfecte zuigkracht voor houten vloeren, tapijten en bekleding. Het kan dus bij het hele huis passen.

Veelzijdige vloerkop voor meerdere vloertypen

Huizen hebben tegenwoordig vaak niet één type vloer. Vaak moet je daarom uiteindelijk meerdere schoonmaakmiddelen kopen. Deze busstofzuiger wordt echter geleverd met een veelzijdige vloerkop die werkt op harde vloeren en tapijten.

Schakel snel tussen de twee instellingen met een druk op de teen. De kop heeft een metalen zool die over het oppervlak glijdt en zachte rubberen wielen voor harde vloeren om krassen te voorkomen.

AirClean-systeem vergrendelt vuil

Wanneer we stofzuigen, kan stof soms uit het filter ontsnappen en terug in de lucht komen. Maar Miele heeft zijn AirClean-systeem ingebouwd, dat alles in het vacuüm vergrendelt.

Het wordt geleverd met een motorbeschermingsfilter en een Miele-stofzak. Het AirClean afzuigfilter sluit vuil en stof in de zak af waar het hoort.

Eenvoudige opslag van accessoires met de VarioClip

Je krijgt drie extra hulpstukken: een spleetgereedschap, een stofborstel en een bekledingsgereedschap. Om alles bij elkaar te houden heeft Miele een slimme VarioClip ontworpen, gemonteerd op de slang. Deze slaat alle hulpstukken handig dicht bij de hand op.

Wat we niet leuk vinden

Niet goed voor dikke tapijten

Over het algemeen zijn klanten blij met dit busmodel. Een enkeling vond echter dat het niet zo goed presteerde op dikke tapijten.

Productspecificaties

Gewicht 14,8 pond
Motor Type PowerLine
Kleur Lotus wit
Energie-instellingen Zestraps
Filtertype AirClean-filter

2. Miele Scout RX2 Robot Vacuüm

Beste Robot Miele Vacuüm

Productafbeelding van de Miele 41LQL030USA Scout RX2 Home Vision Robot Vacuum, Graphite Gray

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Met robotstofzuigers kunt u zonder enige moeite snel schoonmaken. Deze robotstofzuiger van Miele heeft alles wat je nodig hebt, en meer.

Het heeft Mobile Control waarmee u het overal kunt bedienen. De twee camera’s laten je precies zien waar het naartoe gaat en wat het reinigt.

Beoordeel deze kleine man niet op zijn grootte. De robot heeft een sterke zuigkracht en vier reinigingsgereedschappen om een grondige reiniging te krijgen.

De 3D-navigatie zorgt ervoor dat de robot precies weet waar hij heen moet. Je kunt ook tekstvelden toevoegen binnen de app, zodat de robot onderscheid kan maken tussen kamers.

Wat we leuk vinden

Quatro Reinigingskracht

De vier reinigingsgereedschappen pakken alles aan, van stuiterende stofkonijnen tot puin en haar. Het bevat twee zijborstels, een roterende borstel, een afdichtingslip en een borstelloze motor. De zuigkracht is krachtig en laat bijna niets achter.

Mobile Control beschikbaar

Als je de robot vanaf je telefoon kunt bedienen, kun je stofzuigen terwijl je aan het werk bent of koffie gaat drinken. Het is uitgerust met twee camera’s aan de voorkant waarmee u kunt zien wat de robot doet terwijl u onderweg bent.

Slimme 3D-navigatie

Uw robotreiniger weet altijd waar hij naartoe moet, dankzij de 3D-navigatie. Gebruik de app om verschillende tekstvelden toe te voegen, zodat de robot weet waar hij naartoe moet gaan terwijl hij door het huis beweegt.

Goed op tapijten, automatisch aanpassen

Veel robotstofzuigers zijn niet goed op tapijten. Deze pakt de taak echter direct aan. Het is uitgerust met een vloerdetectiesysteem. Zo kan het vacuüm automatisch worden aangepast aan het oppervlak.

Wat we niet leuk vinden

Zeer gevoelig

De robotreiniger is erg gevoelig, wat betekent dat als je veel grote items op je vloeren hebt, het vaak kan stoppen.

Productspecificaties

Gewicht 7 pond
Motor Type Niet gespecificeerd
Kleur Grafiet grijs
Energie-instellingen Viertraps
Filtertype AirClean Plus-filter

3. Miele Complete C3 HEPA Bus Stofzuiger

Beste Miele Vacuüm met HEPA Filter

Productafbeelding van de Miele Complete C3 Cat and Dog Canister HEPA Canister Stofzuiger met SEB228 Powerhead Bundle - Inclusief Miele Performance Pack 16 Type GN AirClean Originele Filtertassen + Originele AH50 HEPA Filter

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Als iemand in uw familie allergieën heeft, raden we absoluut een stofzuiger met een HEPA-filter aan. Dat is waar de Miele Complete C3 om de hoek komt kijken. dit vacuüm maakt gebruik van een AirClean Sealed System om allergenen op te vangen en de lucht in uw huis te zuiveren terwijl u stofzuigt. Uw huis zal een gezondere, gelukkigere plek zijn, vooral voor mensen met allergieën.

Dit model wordt geleverd met 16 filterzakken, een HEPA-filter en vier pre-motor beschermingsfilters.

Wat we leuk vinden

20 jaar duurzaam

Wanneer u voor Miele kiest, kiest u producten die zijn gebouwd om lang mee te gaan. De stofzuigers van Duitse makelij hebben een gemiddelde levensduur van 20 jaar, dus je mag hopen dat dit nog tientallen jaren meegaat.

Geweldig voor eigenaren van huisdieren

Het AirClean-systeem is niet alleen geweldig voor het verwijderen van allergenen. Maar het verwijdert ook geuren. Als uw huisdieren een behoorlijke stank in de lucht creëren, kan dit vacuüm te hulp schieten. Ook is de Powerhead geweldig voor het grondig reinigen van uw vloeren, inclusief tapijten, om zich te ontdoen van haar en huidschilfers van huisdieren.

90 graden parketvloerborstel

Een uitstekend opzetstuk is de vloerborstel. Het kan 90 graden draaien, waardoor het in elk hoekje en gaatje kan komen. Het kan onder banken en stoelen gaan, tegen tafelpoten, onder plinten en nog veel meer. Geniet van een grondige schoonmaak van uw hele huis.

Wat we niet leuk vinden

Geen koplampen gemonteerd

Er zijn geen koplampen op de stofzuiger, waardoor het moeilijk is om onder meubels en op donkere plaatsen te kijken. Geen enorm nadeel, maar wel eentje die het vermelden waard is.

Hoge prijs

Dit is een redelijk dure stofzuiger en veel klanten denken dat de prijs hoog is voor wat je krijgt. Hoewel de zuigkracht vrij ongelooflijk is, kun je bijna net zo krachtige stofzuigers krijgen voor een fractie van de prijs.

Productspecificaties

Gewicht 30,5 pond
Motor Type Draaikolk
Kleur Zwart-wit
Energie-instellingen Zestraps zuigregeling
Filtertype HEPA AirClean verzegeld systeem

4. Miele Triflex HX1 Steel vacuüm

Beste Stick Miele Vacuüm

Productafbeelding van de Miele Triflex HX1 batterij aangedreven zakloze steelstofzuiger, grafietgrijs

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Uitzicht op BedBath&Beyond
Bekijk op BestBuy

We houden van een steelstofzuiger. Ze zijn licht van gewicht, gemakkelijk te manoeuvreren en superhandig voor snelle reiniging.

De Miele Triflex HX1 is een uitstekende keuze van Miele. Het staat op zichzelf; het weegt slechts 7,9 pond; en het werkt op alle vloertypen.

Dus eigenlijk, het maakt niet uit in wat voor soort huis je woont en welke verdiepingen je hebt, deze stofzuiger is misschien iets voor jou.

Wat we leuk vinden

Drie verschillende modi

Deze stofzuiger wordt geleverd met drie verschillende modi, wat hem zo flexibel maakt. Ten eerste heb je de comfortmodus voor standaardreiniging.

Vervolgens heb je de bereikmodus. Hierdoor kan de stofzuiger onder meubels en in krappe hoeken van het plafond komen.

Tot slot heb je een compacte modus. U kunt dit gebruiken als een handstofzuiger voor trappen, stoffering en auto’s.

60 minuten looptijd

Je zult genieten van de 60 minuten looptijd. Dat is genoeg om de meeste huizen in één keer te stofzuigen. Misschien heb je zelfs wat kosten over voor de rest van de week!

HEPA-levenslang filter vangt fijne deeltjes op

Vang 99,99 procent van het stof, deeltjes en allergenen af met dit vacuüm. Het zal het niet terug in de lucht uitzenden. Dit zorgt voor zuivere lucht, wat ideaal is voor mensen met allergieën.

Wat we niet leuk vinden

Niet het beste voor tapijten

Als u tapijten heeft, kunt u merken dat de zuigkracht niet geschikt is. Bovendien gebruikt het meer stroom om tapijten schoon te maken, wat de levensduur van de batterij snel kan verkorten.

Kleine 0,5 liter stofbus

Misschien vindt u de stofbus niet de meest ruime. Met 0,5 liter is hij niet te klein, maar ook niet groot. Klanten vonden dat het heel snel volliep en vaak geleegd moest worden.

Productspecificaties

Gewicht 7,9 pond
Motor Type Niet gespecificeerd
Kleur Grafietgrijs, oneindig grijs, lotuswit of obsidiaanzwart
Energie-instellingen Slide control op 3 niveaus
Filtertype HEPA(4) Levenslang filter

5. Miele Blizzard CX1 Zakloze Bus Vacuüm

Beste Zakloze Miele Stofzuiger

Productafbeelding van de Miele Blizzard CX1 Electro &Bagless Canister Vacuum, Obsidian Black

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Zakloze stofzuigers zijn uitstekende keuzes voor milieuvriendelijke huizen, omdat u geen zakken verspilt. Dit model heeft een krachtige zuigkracht en is uitgerust met een HEPA-filter en een eenvoudig te legen bak.

Je kunt veel in één keer bedekken door de brede vloerkop. Het wordt ook geleverd met een paar extra hulpstukken, zoals een stofborstel, spleet en bekledingsgereedschap.

De verschillende snelheden zijn geschikt voor verschillende soorten vloeren – of het nu gaat om tapijt of harde vloeren. Het is ook esthetisch aantrekkelijk en past bij elk huis.

Wat we leuk vinden

Vortex Motor zorgt voor efficiënte reiniging

De Vortex motor heeft een krachtige zuigkracht die stofdeeltjes en puin verzamelt. U kunt een aanzienlijk gebied in één sessie afdekken, waardoor schoonmaken zeer efficiënt wordt.

U kunt de zuigkracht regelen met behulp van een knop op de stofzuiger. Kies uit vier verschillende instellingen die passen bij het oppervlak waarmee u wordt geconfronteerd.

HEPA-filter verzamelt allergenen en stof

Een HEPA-filter is een van de beste op de markt. Het verzamelt tot 99,98 procent van het fijne stof en de deeltjes. Het filter verwijdert ook allergenen om een veilige ruimte te creëren waar u en uw gezin van kunnen genieten.

Het meegeleverde filter gaat een leven lang mee zonder onderhoud. Het CleanStream stoffilter verzamelt al het stof en puin. Het is gemakkelijk te legen met een druk op de knop, zodat u niet in contact hoeft te komen met allergenen.

Houd het schoon

Stof, vuil, huisstofmijt en haar van huisdieren kunnen allergieën en astma veroorzaken. Stofzuig regelmatig om de vervelende gevolgen van deze allergenen te voorkomen.

Handige hulpmiddelen voor het reinigen van meerdere oppervlakken

Er is een hulpmiddel voor u, of u nu tapijten, trappen of kale vloeren schoonmaakt. De stofzuiger wordt geleverd met drie handige hulpmiddelen om u te helpen een grondige schoon op alle oppervlakken.

Wat we niet leuk vinden

Geen plek om bijlagen op te slaan

Helaas wordt de stofzuiger niet geleverd met een handige opbergplaats voor de hulpstukken. Dit was een zorg voor sommige klanten die vreesden dat de kleine stofborstel verloren zou gaan.

Productspecificaties

Gewicht 19 pond
Motor Type PowerLine
Kleur Obsidiaan zwart
Energie-instellingen Vier
Filtertype HEPA AirClean levenslang filter

Productvergelijkingstabel

Product Best Gewicht Motor Type Kleur Energie-instellingen Filtertype
Pure zuigkracht Bus 14,8 pond PowerLine Lotus wit Zestraps AirClean-filter
Scout RX2 Robot 7 pond Niet gespecificeerd Grafiet grijs Viertraps AirClean Plus-filter
Miele Complete C3 HEPA Met HEPA-filter 30,5 pond Draaikolk Zwart-wit Zestraps zuigregeling HEPA AirClean verzegeld systeem
Miele Triflex HX1 Stok 7,9 pond Niet gespecificeerd 4 kleuren Slide control op 3 niveaus HEPA(4) Levenslang filter
Blizzard Tasloos Zakloos 19 pond PowerLine Obsidiaan zwart Vier HEPA AirClean levenslang filter

De geschiedenis van Miele

Miele dateert uit 1899 en begon als een roomafscheiderfabriek. Het werd opgericht door Carl Miele en Reinhard Zinkann in een oude zaag- en korenmolen met slechts 11 werknemers.

Het bedrijf groeide snel – het produceren van wasmachines met motoren en handkarren, evenals fietsen in hun nieuwe fabriek in Bielefeld.

Miele bleef wasmachines en fietsen produceren en het was pas in 1931 dat Miele zijn eerste stofzuiger losliet. De Model L was de eerste stofzuiger in de vorm van een torpedo, een vorm die vandaag de dag nog steeds gebruikelijk is. Het omvatte een reeks hulpstukken zoals een spleetgereedschap, rubberen bumpers en borstels.

Tegen 1935 was de vacuümverkoop aanzienlijk toegenomen, waardoor het merk geavanceerdere modellen moest produceren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vertraagde echter alle productie. Pas toen de oorlog voorbij was, bracht Miele zijn nieuwe brochures uit. (1).

In 1955 introduceerde Miele het President S-model aan de wereld. Het werd geleverd met een nieuw drieweg mondstuk en verstelbare borstelstrip. De stofzuiger is ontworpen om geschikt te zijn voor alle soorten vloeren.

Vanaf dat moment bleef Miele nieuwe stofzuigers produceren en introduceerde al snel de eerste rechtopstaande stofzuiger. In 2004 kon je een stofzuiger vinden die geschikt was voor elk huishouden, of je nu een zwaar model nodig had of een lichte, handige stofzuiger.

Recyclebare materialen

We worden ons steeds meer bewust van onze impact op het milieu en het is belangrijk dat consumenten de juiste beslissingen nemen. Het kiezen van milieuvriendelijke merken is een cruciale stap om groener te worden.

Miele zet zich in de richting van duurzaamheid door waar mogelijk gebruik te maken van recyclebare materialen, zoals roestvrij staal. In Europa kunnen consumenten zelfs hun oude Miele-apparaten inleveren voor recycling. Dit zou een nieuwe stap kunnen zijn in de richting van het beperken van afval.

Het bedrijf probeert een manier te vinden om materialen van oude apparaten in nieuwe apparaten te gebruiken. (2).

Miele producten worden verzonden naar meer dan 100 landen wereldwijd. Dit is een zorg waar het bedrijf mee te maken heeft. Ze willen hun impact op het milieu beperken door bundelverzending naar verschillende landen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat klanten bestellingen op tijd ontvangen (3).

Bekroond merk

Miele heeft in de loop der jaren verschillende prijzen ontvangen voor het uitstekende ontwerp van hun apparaten.

In 2019 werd Miele geëerd met een plaats op de Best Brands Hall of Fame-lijst. En in 2018 werd het bedrijf uitgeroepen tot beste werkgever van Duitsland (4).

Over Miele

Het lijdt geen twijfel dat Miele de apparatenindustrie zal blijven regeren. Het bedrijf blijft de wereld verbazen met innovatieve ontwerpen en veelzijdigheid.

Waar te koop

Miele-producten zijn beschikbaar op een paar sites – Amazon heeft slechts een kleine selectie. U kunt echter een breed scala aan keuzes vinden in stErtsen.

Op de officiële Miele U.S. website vindt u een kopersgids om u te helpen bij het kiezen van een stofzuiger. Na het beantwoorden van vragen over uw vacuümvoorkeuren, biedt Miele u enkele geschikte selecties.

Klantenservice en beoordelingen

Natuurlijk klinkt alles uitstekend als het van Miele zelf komt, maar wat vinden consumenten eigenlijk?

Bij Amazon ligt de gemiddelde klantbeoordeling rond de 4,0 sterren, wat vrij hoog is in vergelijking met andere merken. Veel klanten – vooral die met huisdieren – zijn erg blij met de prestaties van de stofzuigers.

Miele biedt een professioneel team van contacten aan haar klanten. U kunt ook een formulier op de officiële site invullen als u zich zorgen maakt, vragen heeft of hulp nodig heeft.

Waarom kiezen voor Miele?

Wanneer je voor Miele kiest, kies je voor kwaliteit. De producten zijn iets duurder dan andere merken, maar je krijgt waar je voor betaalt.

Een punt dat het bedrijf volgens ons onderscheidt, is zijn toewijding aan het milieu. Miele neemt het voortouw in het gebruik van recyclebare materialen en vindt nieuwe manieren om zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Soorten Miele Stofzuigers

Inmiddels voel je je misschien opgewonden om een Miele-stofzuiger te kopen. Maar voordat u dat doet, laten we enkele van de beste vacuümtypen eens nader bekijken.

Canister Stofzuigers

Miele’s lijn van busstofzuigers is voorzien van klassieke modellen met moderne functies. Ze zijn allemaal voorzien van een comfortabel handvat, dat ergonomisch manoeuvreren mogelijk maakt.

Deze lijn is voorzien van een praktisch vergrendelingssysteem waarmee u de vloerkop, de zuigbuis en de handgreep veilig kunt aansluiten. Met een druk op de knop kunt u de stukken snel scheiden en een ander gereedschap bevestigen.

Deze modellen bevatten ook een voetschakelaar om het snoer snel terug te spoelen.

Pros

 • Comfortabel handvat voor langdurig gebruik zonder vermoeide handen of polsen te krijgen.
 • Automatisch terugspoelen van het snoer bespaart u tijd bij het opbergen van uw stofzuiger.
 • Compact ontwerp met afneembare stukken, waardoor opslag gemakkelijker wordt.

Tegens

 • Kan voor sommigen zwaar zijn; als u een lichtgewicht optie wilt, wilt u misschien ergens anders kijken.

Zakloze stofzuigers

Zakloze stofzuigers zijn voorzien van twee afzonderlijke stofbakken; een voor puin en een voor fijn stof. Het vacuüm sorteert fijnstof in zijn transparante bak, die hiervoor een gespecialiseerd filter bevat. Beide containers zijn eenvoudig te legen met behulp van een ontspanknop, waardoor stof dat de lucht in vliegt tot een minimum wordt beperkt.

Deze stofzuigers bevatten ook vortextechnologie die werkt met een ongelooflijke stroomsnelheid om u optimale zuigkracht te geven.

Sommige modellen hebben ook een ComfortClean-functie. Met deze functie kan de stofzuiger zichzelf reinigen, samen met de filters.

Pros

 • Sterke zuigkracht door de vortextechnologie en hoog debiet.
 • Twee vuilnisbakken: één voor puin en één voor fijn stof.
 • Eenvoudig te legen en schoon te maken om zijn kracht te behouden.
 • Sommige modellen bevatten ComfortClean, waarmee u het vacuüm en de filters kunt reinigen.

Tegens

 • Voor sommige modellen moet u afzonderlijke hulpstukken kopen.

Steelstofzuigers

De steelstofzuigers van Miele zijn licht van gewicht maar stevig. Ze zijn gemaakt met een roestvrijstalen telescopische toverstaf die zich gemakkelijk aanpast aan uw lengte. Dit maakt het ook gemakkelijk te bereiken onder meubels.

De sticks zijn voorzien van lange netsnoeren waarmee u vrijer kunt bewegen terwijl u schoonmaakt. Combineer dit met het lichtgewicht ontwerp en je hebt zelf een uitstekende stofzuiger voor trappen.

Miele maakt nu ook draadloze opties, die u meer flexibiliteit geven.

Pros

 • Lichtgewicht, met een gewicht van ongeveer acht pond; dit maakt het gemakkelijk om te manoeuvreren.
 • Lang netsnoer voor meer beweging.
 • Draadloze opties zijn beschikbaar als u niet wilt worden beperkt door een netsnoer.
 • Gemakkelijk op te bergen door het slanke, slanke ontwerp.

Tegens

 • Netsnoer wordt handmatig bediend; het spoelt niet automatisch terug.

Robotstofzuigers

De robotstofzuigers die Miele aanbiedt zitten boordevol de nieuwste technologieën. Ze zijn uitgerust met twee camera’s aan de voorkant en de robots gebruiken uiterst nauwkeurige 3D-detectie.

Ze beschikken ook over een krachtige batterij die 60 tot 120 minuten meegaat, afhankelijk van het model.

De meeste stofzuigers zijn ook uitgerust met Mobile Control. Hiermee kunt u uw apparaat bedienen vanaf uw smartphone. De twee camera’s geven je een volledig beeld vanaf elke locatie via een .app.

Pros

 • Uitgerust met hoekborstels die elke centimeter van uw huis diep reinigen.
 • Twee camera’s aan de voorkant en 3D-detectie om de rommel in uw huis beter te begrijpen.
 • Batterij met lange levensduur tot 120 minuten gebruikstijd.
 • U kunt het apparaat bedienen vanaf uw smartphone.

Tegens

 • Heel gevoelig; het stopt vaak als je items op de vloer hebt liggen die in de weg zitten.


Veelgestelde vragen

Wordt Miele gemaakt in China?

Miele heeft wereldwijd meerdere fabrieken; hun stofzuigers worden echter vervaardigd in Dongguan, China. Hun andere apparaten, zoals ovens en wasmachines, worden in Duitsland gemaakt.

Waarom zijn Miele stofzuigers zo duur?

Miele stofzuigers zijn zo duur omdat ze elk ander merk en model overleven, waardoor ze de beste betrouwbaarheidsrecord hebben. Dus hoewel ze duur kunnen zijn, moet u 20 jaar service krijgen van uw Miele-stofzuiger.

De meeste andere merken gaan maar acht jaar mee, al kun je dit wel uitbreiden met het juiste onderhoudsregime.

Wat is de beste Miele Stofzuiger?

Naar onze mening is de beste Miele stofzuiger de Pure Suction Compact C1 Stofzuiger. Het heeft een Vortex-motor van 1.200 watt die een indrukwekkende zuigkracht, een breed reinigingspad en een AirClean-afgedicht filtersysteem creëert.

Hoe lang moet een Miele Stofzuiger Meegaan?

Miele stofzuigers moeten tot 20 jaar meegaan met het juiste onderhoud en reiniging. Dat maakt een Miele een van de meest betrouwbare stofzuigers die geld kan kopen.

Kunnen Miele vacuümzakken worden hergebruikt?

Miele vacuümzakken kunnen worden hergebruikt, hoewel de fabrikant dit niet aanbeveelt, omdat dit de effectiviteit van het zakfilter vermindert.

Hoe onderhoud je een Miele Stofzuiger?

De beste manier om uw Miele vacuüm te onderhouden, is door de stofbus na elk gebruik te legen en de borstels en andere hulpstukken voor huisdieren schoon te maken.

U moet het filter ook eenmaal per maand reinigen (indien wasbaar). Als dat niet het geval is, vervangt u het filter volgens de instructies van de fabrikant.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Numatic Hetty Quick HTY100P roze