Wanneer is het mottenseizoen en hoe u uw huis kunt voorbereiden


Gele Lentetulpen in een schone keuken

Niets is zo frustrerend als je favoriete kleding uit de opslag halen, alleen om ze rafelig en mot-opgegeten te vinden. Mottengaten zijn lelijk, frustrerend om te repareren en enigszins walgelijk! Dus wat kun je doen om ze te voorkomen? In dit geval is de beste aanval een goede verdediging!

Het beschermen van uw kleding tegen motten en intact is afhankelijk van uw vermogen om te voorkomen dat deze insecten een maaltijd maken van uw natuurlijke stoffen. Als zodanig is de grote vraag, ben je klaar voor Moth Season? Hieronder gaan we je vertellen wat je allemaal moet weten, zodat je kledingkast het hele jaar door veilig en gezond is!

Laten we het hebben over kledingmotten

Voordat we in mottengat-preventie duiken, laten we het hebben over deze kleine insecten. Als je ze begrijpt, kun je ze immers uit je kleren houden! Motten zijn in de soortenorde Lepidoptera met vlinders. Wist je dat er meer dan 160.000 soorten motten in de wereld zijn? Sommige motten zijn groot, sommige zijn klein en sommige zijn eigenlijk heel mooi!

Er is echter maar één soort mot die je kleding opeet. Deze vervelende kleine onruststoker wordt de Gewone Kledingmot of Tineola Bisselliella genoemd. Ontdekt in 1823, zijn de larven van deze motten ernstige plagen. Kledingmotrupsen (larven) ontlenen hun voeding aan het eten van je kleding.

Vooral wol is een favoriete snack van hen. Andere natuurlijke vezels zijn ook niet veilig. Hoewel kledingmottenlarven het leukst van wol houden, zullen ze niet aarzelen om kasjmier, zijde, bont, mohair, angora en zelfs veren te eten! Kortom, ze eten de dure, echte dingen.

Terwijl deze icky kleine larven door je kleding eten, laten ze gaten achter in hun kielzog. Het resultaat is een kledingkast vol beschadigde en in veel gevallen geruïneerde truien, hoeden en kledingstukken. Dat wil natuurlijk niemand!

een wollen trui die is opgegeten door mottenlarven

Wanneer is Moth Season?

Dus wanneer is Moth Season precies? Bovendien, wanneer eindigt Moth Season? Het zal afhangen van waar je woont. Het hangt ook af van het weer. De levenscyclus van Clothing Moths is afhankelijk van de temperatuur. Moderne binnenverwarming en warme winters kunnen het Mottenseizoen van jaar tot jaar doen verschillen. Met dit in gedachten vindt moth season over het algemeen elk jaar op hetzelfde tijdstip plaats, in de lente.

Over Moth Season in de VS en het VK

In de Verenigde Staten en een groot deel van Europa is Moth Season in de lente. Zodra het weer opwarmt, beginnen deze motten volgroeid tevoorschijn te komen en op zoek te gaan naar een partner. Motten paartijd is wanneer je motten het meest zult opmerken. Het broedseizoen van de mot is wanneer de eieren uitkomen en larven beginnen te eten door je kleding op donkere, rustige plaatsen.

Lees ook:   spruitjes schoonmaken hoe

Als er echter motten in uw huis opduiken, is de kans groot dat uw kleding van natuurlijke vezels al is beschadigd. Volwassen motten eten niet. Hun enige doel is om te paren en eieren te leggen. Het zijn de larven die verantwoordelijk zijn voor schade aan je kleding.

De eieren van clothes moths zullen uitkomen, door kleding eten, een cocon maken en dan tevoorschijn komen wanneer het volgende seizoen begint, wat over twee maanden of in een jaar kan zijn. Het hangt allemaal af van hoe warm of koel het weer is. Binnenverwarming kan ook een rol spelen, wat betekent dat de levenscyclus van motten voor onbepaalde tijd in een huis kan worden voortgezet. Dit staat bekend als een plaag.

een kledingmotlarve

Na de paring zullen ze hun eieren leggen, die uitkomen in larven, en beginnen te tunnelen door je dure kleding.

Wanneer is moth season in de VS gebaseerd op uw staat?

In de Verenigde Staten begint het mottenseizoen meestal in de lente en eindigt het twee tot vier weken nadat je de motten voor het eerst begint te zien verschijnen. Tijdens deze periode van 2-4 weken zullen de motten paren en zullen vrouwtjes hun eieren leggen om plaats te maken voor een nieuwe generatie.

In de zuidelijke Verenigde Staten van Georgia, South Carolina, North Carolina en zelfs Florida kan het mottenseizoen al eind februari beginnen. In het Midwesten is het mottenseizoen meestal in maart en april. Voor de Zuidwest- en Westkust van de VS markeren maart en april het begin van het maandseizoen.

In de droge noordelijke en koudere westelijke staten Colorado, Wyoming, Montana, Idaho en Utah is het mottenseizoen meestal eind april of half mei. Als de winter in een gebied bijzonder warm is, kan het mottenseizoen eerder beginnen.

Wanneer is het Moth Season in het Verenigd Koninkrijk?

In Europa en het Verenigd Koninkrijk begint het mottenseizoen meestal in de tweede week van april en kan het zich uitstrekken tot augustus. Ook in september kan er een tweede golf komen. Omdat de levenscyclusstadia van deze motten werken in 15-50 day tijdlijnen, Moth Season zal meestal drie weken duren, maar kan een tweede golf ongeveer twee maanden na de eerste hebben, afhankelijk van het weer.

Hoe zich voor te bereiden op clothes moth seizoen?

Er zijn een paar manieren om je gemakkelijk voor te bereiden op moth season, zodat er in de eerste plaats geen motten je huis binnenkomen. Overweeg eerst om cederhout in uw huis te gebruiken. Ceder stoot van nature motten en andere insecten af en voorkomt dat ze naar binnen bewegen en eieren leggen. Bovendien ruikt het heerlijk! Je kunt ook mottenwerende middelen in je kasten gebruiken om te voorkomen dat motten op bezoek komen.

Lees ook:   Dettol doekjes Citrus - 80 doekjes + 3 x Dettol Allesreiniger Spray - Citroen & Limoen

Soms komt een mottenplaag uit een andere bron dan alleen motten. Motteneieren zijn erg klein en blijven plakken aan de vezels van kleding. Als zodanig, voordat u nieuwe kleding mee naar huis neemt, moet u ze inspecteren op mottenlarven.

eieren gelegd door Clothes Moths

Dus, als nieuwe kleding kan worden gewassen, overweeg dan om ze te wassen voordat je ze in je kledingkast of in opslag plaatst. Het wassen van je kleding in warm of heet water voordat je ze opbergt, is een trefzekere manier om motteneieren te verwijderen. Kleding kan buiten worden geklopt of afgeschud om eieren te verwijderen voordat je ze in je kast stopt.

Zorg er ten slotte voor dat u uw huis gestofzuigd en afgestoft houdt. Bij oudere huizen, ongeacht hoeveel je schoonmaakt, kunnen motten je nog steeds een bezoek komen brengen.

Effectieve mottenpreventiestrategieën:

  • Gebruik cederhout
  • Was kleding voordat je ze opbergt
  • Gebruik Moth Repellents
  • Probeer ramen ’s nachts gesloten te houden

Begin met de behandeling van een kledingmottenplaag bij het eerste gezicht

Als je denkt dat je een mottenplaag hebt, is het slimste om snel te handelen. Het plaatsen van Moth Traps zal helpen door de volwassen mannetjes te vangen – waardoor die motten niet meer broeden. Het gebruik van een Moth Killer Kit doodt niet alleen de mannelijke en vrouwelijke motten, het doodt ook de larven en eventuele niet-gehate eieren!

Als u een ernstige plaag heeft, kunt u professionele ongediertebestrijders inschakelen. Hoewel duur, kunnen professionele ongediertebestrijdingsdiensten de klus klaren terwijl u doorgaat met uw dagelijkse taken!

Bovendien, als u denkt dat er mottenlarven in uw kleding kunnen zijn, kunt u uw kleding in een zak stoppen en in de vriezer gooien. Het invriezen van je kleding gedurende minimaal 24 uur zal de larven doden. Mottenlarven zijn meestal ’s nachts actief, dus het is onwaarschijnlijk dat je ze overdag ziet.

Moth Season Veelgestelde vragen

Laten we nu enkele veelgestelde vragen over Moth Season bespreken!

Waarom zijn er tegenwoordig zoveel motten?

Omdat meer mensen binnenverwarming gebruiken dan ooit tevoren, kunnen motten nu gemakkelijker binnenshuis overleven. Als zodanig kan het mottenseizoen gedurende de winter worden voortgezet. Ook hebben motten manieren gevonden om naar het buitenland te reizen via vliegtuigen, schepen en opslagcontainers. Kledingmotten zijn nu over de hele wereld te vinden, waaronder Australië en vele eilandnaties.

Lees ook:   HG roestvlekken verwijderaar Roestverwijderaar voor alle oppervlakken

Wanneer zijn motten het meest actief?

Motten en mottenlarven zijn ’s nachts het meest actief. Omdat mottenlarven gemakkelijk door kledingvezels kunnen eten in het donker en stil, zijn volwassen motten ook van nature geneigd om actief te zijn in de donkerste uren.

In welke tijd van het jaar krijg je motten?

De meest voorkomende tijd van het jaar om motten te zien verschijnen is in de lente. Het Mottenseizoen kan echter de hele zomer doorgaan. Een “tweede golf” van motten kan ook optreden in de late zomermaanden.

Hoe lang duurt Moth Season?

Het mottenseizoen is afhankelijk van de levenscyclus van de motten en het weer. Meestal zal een generatie volwassen motten een maand actief zijn.

Krijg je motten in de winter?

Het is mogelijk om motten in de winter te krijgen. In feite zullen kledingmotten vaak eieren leggen die de hele zomer uitkomen en door kleding eten. Dan maken ze in de herfst een cocon waar ze de winter doorgroeien tot volwassenen. In het voorjaar wanneer het opwarmt, verlaten deze larven hun cocons als volgroeide volwassenen.

Waar gaan motten overdag naartoe?

Motten zijn overdag vaak inactief. Ze vouwen hun vleugels naar beneden en worden erg plat om zich te verbergen in kleine scheuren en spleten. Dan komen ze ’s nachts tevoorschijn.

Hoe motten te voorkomen?

lavendelzakjes en olie

Het is belangrijk om te voorkomen dat motten in de eerste plaats uw huis binnendringen. Om ze te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat alle kleding die u in uw huishouden brengt, vrij is van motteneieren en larven. Ook als je motteneieren of larven ziet, was dan onmiddellijk je kleding of vries ze in. Je kunt ook mottenwerende middelen en houtsoorten zoals ceder gebruiken om te voorkomen dat deze insecten geïnteresseerd zijn in je huis.

Hoe een mottenplaag te behandelen?

Het gebruik van Moth Traps en Moth Killer Kits is je frontlinie in het aanpakken van een mottenplaag. Als u worstelt u met het elimineren van een hardnekkig mottenprobleem en hebt u mogelijk de hulp van een professionele ongediertebestrijder nodig.

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.