Beste bekledingsstoomreinigers van 2023

Het reinigen van bekleding met een doek en reinigingsoplossing is tijdrovend en vaak niet effectief. Stoomreiniging van uw bekleding gaat sneller en ontsmet uw meubels. Bovendien kan het de luchtkwaliteit in uw huis verhogen zodra alle stof- en huidschilfers zijn geƫlimineerd.

Hoe kies je de beste stoomreiniger voor bekleding? We hebben het harde werk voor je gedaan. We hebben uren besteed aan het onderzoeken van echte klantrecensies en deskundig advies.

Als u op zoek bent naar een stoomreiniger voor bekleding, beschouwen deze vijf keuzes de meest cruciale details. Dit omvat draagbaarheid, prestaties, vermogen, tankinhoud en accessoires om ervoor te zorgen dat u elk onderdeel van uw bekleding kunt reinigen.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Dupray Neat Steam Cleaner Krachtige multifunctionele draagbare heavy duty steamer voor vloeren, auto's, tegels, voegreiniging. Vrij van chemicaliƫn, desinfectie, behang verwijderen voor thuisgebruik en meer. Doodt 99,99%* van bacteriƫn en virussen.
Beste multifunctionele doeleinden
Dupray Nette Stoomreiniger
 • Draagbaar en lichtgewicht
 • Indrukwekkende capaciteit
 • Veelzijdige accessoirekit
Prijs controleren
Productafbeelding van de handheld stoomreiniger onder druk met 9-delige accessoireset - multifunctioneel en multi-oppervlak volledig natuurlijke, chemicaliƫnvrije stoomreiniging voor thuis, auto, patio, meer
Budgetvriendelijke optie
PentaBeauty Handheld Stoomreiniger onder druk
 • Eenvoudig in gebruik
 • Zacht voor de portemonnee
 • Veiligheidsvoorzieningen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dupray Hill Injection Commercial Steam Cleaner - Navulbare heavy duty, commerciƫle steamer met wasmiddeloptie, zilver, Made in Europe
Het beste voor serieuze banen
Dupray Hill Injectie Stoomreiniger
 • Krachtige machine
 • Accessoires in overvloed
 • Geweldige klantenservice
Prijs controleren
Productafbeelding van de PurSteam handheld stoomreiniger onder druk met 9 multi-surface reinigingsgereedschappen
Beste met multi-accessoires
Pursteam handheld stoomreiniger onder druk
 • Geen gedoe
 • Basisaccessoires inbegrepen
 • Geschikt voor afgedichte oppervlakken
Prijs controleren
Productafbeelding van de McCulloch MC1275 heavy-duty stoomreiniger met 18 accessoires, extra lang netsnoer, chemicaliƫnvrije reiniging onder druk voor de meeste vloeren, tellers, apparaten, ramen, auto's en meer, geel / grijs
Beste klantenservice
McCulloch heavy-duty stoomreiniger
 • Continue stoomoptie
 • Probleemloze garantie
 • Bovengemiddelde extra’s
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Wat is een bekledingsstoomreiniger?
 • Voordelen van het gebruik van dit apparaat
 • Dingen om in gedachten te houden
 • Veiligheidstips
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Ben je klaar om kennis te maken met de beste stoomreinigers van het jaar? We hebben deze beoordeeld op basis van hun prestaties en vermogen, gewicht en draagbaarheid, tankinhoud en natuurlijk accessoires. We gaan!

1. Dupray nette stoomreiniger

Beste multifunctionele doeleinden

Productafbeelding van de Dupray Neat Steam Cleaner Krachtige multifunctionele draagbare heavy duty steamer voor vloeren, auto's, tegels, voegreiniging. Vrij van chemicaliƫn, desinfectie, behang verwijderen voor thuisgebruik en meer. Doodt 99,99%* van bacteriƫn en virussen.

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op HomeDepot
Zicht op Dupray

Deze compacte unit van Dupray is een multifunctionele doorzetter die reinigt, ontsmet, ontvet, en ontgeurt verschillende oppervlakken.

Met 9,5 bij 10,5 inch is het gemakkelijk mee te nemen naar elke locatie die u nodig hebt om het te gebruiken. Er is een kleine handgreep aan de bovenkant om het transport te vergemakkelijken.

Het wordt geleverd met een 18-delige accessoirekit om u te helpen veel taken aan te pakken. Zorg ervoor dat je alles aankunt, inclusief tapijten, meubels, voegmiddel en meer.

Deze machine moet ongeveer een uur schoonmaken bij maximaal 275 graden Fahrenheit.

Wat we leuk vinden

Draagbaar en lichtgewicht

Het is op geen enkele manier een gedoe om mee te nemen, en dat waarderen we. Het doosgedeelte is minder dan een voet lang aan de langere kant en het apparaat weegt minder dan 10 pond. Geen excuus om het er niet uit te halen en het beste te maken van wat het te bieden heeft.

Als je het ronddraait, zal dit geen onnodige rugbelasting veroorzaken. Dit geldt of u nu in een huis met twee verdiepingen woont, in de garage werkt of een vuile auto heeft die speciale aandacht nodig heeft.

Indrukwekkende 54 Ounce capaciteit

De watertank kan 54 ounces aan. We vinden het leuk dat het ongeveer zeven minuten duurt om te vullen en dat het ongeveer een stevig uur duurt. Gedurende 50 minuten zal het continu stomen en daarna zal het uitstellen totdat het op is.

Dit is een substantial hoeveelheid tijd die je in staat stelt om er echt in te komen en de klus te klaren – geen heen en weer rennen naar de keuken om het te vullen.

Veelzijdige accessoirekit

We zijn hier niet bezuinigd op accessoires, dat is zeker. Met deze stoomreiniger ontvangt u microvezeldoeken en pads, een raamgereedschap en een rechthoekig vloergereedschap. Er zijn ook nylon borstels en een messing borstel.

Bovendien kunt u met de verlengbuizen plaatsen bereiken die u anders niet zou bereiken. Dankzij deze uitgebreide accessoireset kunt u nu gemakkelijk hoge plekken en spleten reinigen. Denk maar aan een gebied dat moet worden schoongemaakt en er zal een apparaat zijn om het aan te pakken.

Chemicaliƫnvrije reiniging

Het enige wat je nodig hebt voor dit apparaat is water. De eenheidsproducten stomen tot 275 graden Fahrenheit, die tot 99,99 procent van de ziektekiemen en ziekteverwekkers doodt. Dit is geweldig voor het verwijderen van vlooien, teken, bedwantsen en andere vervelende dingen uit uw bekleding en bed.

Wat we niet leuk vinden

Geen waterpeil

Er is geen manier om te weten wanneer de tank bijna geen water meer heeft. Het kan opraken net wanneer je in een geweldige schoonmaakstroom zit! Het duurt ongeveer zeven minuten (of langer) om op te warmen, wat een beetje een onderbreking kan zijn.

Duurt langer om te verwarmen dan geadverteerd

Hoewel er staat dat het zeven minuten duurt om te verwarmen, wachtten sommige klanten ongeveer 20 minuten tot het groene lampje knipperde. Als je het probeert te gebruiken voordat het groene lampje knippert, spuit je overal water.

Handvat wordt heet

Het handvat van deze stoommop wordt behoorlijk heet, wat gevaarlijk kan zijn, vooral als je kind het gaat ophalen. Misschien wilt u zelfs beschermende handschoenen dragen.

Productspecificaties

Dimensies 10,5 inch bij 9,5 inch
Gewicht 9 pond
Capaciteit 54 gram
Snoerlengte 16 voet
Functies 18 accessoires, waaronder borstels en doeken

2. PentaBeauty Handheld Stoomreiniger onder druk

Budgetvriendelijke optie

Productafbeelding van de handheld stoomreiniger onder druk met 9-delige accessoireset - multifunctioneel en multi-oppervlak volledig natuurlijke, chemicaliƫnvrije stoomreiniging voor thuis, auto, patio, meer

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Ben je serieus over on-the-go gemak? Deze handstoomreiniger is misschien wel precies wat je zoekt. Om te beginnen is het aan de onderkant van de prijsschaal.

Toch slaagt het erin om verschillende taken aan te pakken, van het schoonmaken van de spleten van uw matras tot het schoonmaken van eetkamerstoelen. Accessoires zoals een kledinggereedschap en een optie voor een plat oppervlak, onder andere, versterken de functionaliteit.

Er is een veiligheidsslotontwerp om ervoor te zorgen dat het niet onnodig afgaat. We houden ook van de veiligheidsbeker bovenop de watertank, zodat er niets lekt in het midden van je werk. Een Cardan-verbinding op de primaire klep voorkomt morsen.

Wat we leuk vinden

Eenvoudig en snel te gebruiken

Dit bedrijf zorgde ervoor dat de stoomreiniger in een oogwenk klaar was om te gaan. Eenmaal gevuld, warmt het op in 30 seconden en is het goed om ongeveer 20 minuten te gaan.

We houden er ook van dat het niet overdreven ingewikkeld is. De afmetingen maken het ook niet te onhandig om vast te houden of te manoeuvreren.

Weegt slechts vier pond

Het weegt slechts vier pond en kan worden bediend door slechts Ć©Ć©n druk terwijl het in je hand ligt. Het handvat en de knop “aan” zijn dicht bij elkaar in de verte. Dus het is ook te doen voor de kleinerhandige mensen onder ons.

Zacht voor de portemonnee

Laten we hier eerlijk zijn, het runnen van een huishouden kost een aardige cent. Dat omvat ook de benodigdheden om uw plaats in onberispelijke staat te houden. Dingen zoals stofzuigers en stoomreinigers kunnen gemakkelijk meer dan duizend dollar bedragen.

Ter vergelijking: deze kleine handheld gadget is verre van het breken van de bank.

Veiligheidsvoorzieningen Beschermen u en uw gezin

Met kiddo’s en geliefde beestjes in de buurt, zijn we altijd op zoek naar manieren om veilig te blijven. Deze stoomreiniger helpt je precies dat te doen, dankzij de functies.

De veiligheidsbeker en het slot zorgen ervoor dat het kokend hete water in het apparaat blijft. Een dop bovenop moet tegen de klok in worden gedraaid, wat betekent dat een jong kind moeilijk zou worden ingedrukt om het te openen.

Wat we niet leuk vinden

Alleen voor kleine taken

Op basis van de grootte van deze stoomreiniger is hij het meest geschikt voor korte en kleine reinigingstaken. Het kan slechts 12 gram water tegelijk bevatten en gaat meeou voor ongeveer 20 minuten. Bovendien is het snoer slechts negen voet lang, dus je bent vrij beperkt in de mate dat je het haalt.

Het zal het werk doen voor snelle vleklift-ups of braaksel op het autostoeltje van uw kind. Voor tapijten en langere schoonmaaksessies? Het zal het niet redden, tenzij je bereid bent om een extra stap te zetten en het opnieuw aan te sluiten en bij te vullen.

Noodzaak om trigger continu vast te houden

Sommige klanten meldden dat hun hand verkrampte omdat ze de trekker te allen tijde moesten vasthouden? Dit lijkt de laatste tijd een meer populaire ontwerpmethode te zijn, maar veel mensen houden er niet van.

Productspecificaties

Dimensies 11 inch bij 10 inch bij 6 inch
Gewicht 4 pond
Capaciteit 12 gram
Snoerlengte 9 voet
Functies Veiligheidssloten en negen accessoires, waaronder een kledingoptie

3. Dupray Hill Injectie Stoomreiniger

Het beste voor serieuze banen

Productafbeelding van de Dupray Hill Injection Commercial Steam Cleaner - Navulbare heavy duty, commerciƫle steamer met wasmiddeloptie, zilver, Made in Europe

Bekijk op Amazon
Zicht op Dupray

Bent u op zoek naar een professionele stoomreiniger die grote taken aankan, zoals in kantoren of grote huizen? Hier is nog een eenheid van Dupray – en een serieus krachtige.

Werken bij een temperatuur tot 345 graden Fahrenheit zal alles doden wat er voor je ligt. Het bereikt die hitte in minder dan acht minuten.

Deze stoomreiniger beschikt over een systeem met twee tanks waardoor het continu kan werken. Bovendien kunt u het bijvullen terwijl het nog aan staat. Er is een geĆÆntegreerde wasmiddeltank om dat aan te vullen en een digitale interface om aan uw behoeften te voldoen.

Met een 27-delige accessoirekit heb je hier geen tekort aan opties.

Wat we leuk vinden

Deze machine betekent vermogen

Het is een stoomreiniger van commerciƫle kwaliteit en de specificaties ondersteunen dat.

Het bereikt niet alleen de hoogste temperatuur op onze lijst, maar de schone tijd is in principe onbeperkt. Vul het terwijl je onderweg bent en blijf schoonmaken. U hoeft het niet uit te schakelen en vervolgens weer in te schakelen zoals u doet met eenvoudigere apparaten. De tank neemt meer dan 100 gram water op, dus je hoeft hem niet vaak te vullen.

Optie om wasmiddel toe te voegen

Met de 20-ounce wasmiddeltank kunt u een reinigingsoplossing toevoegen wanneer zich extra vuile of problematische gebieden voordoen. Dit is vrij uniek voor een stoomreiniger, omdat ze meestal alleen de kracht van water gebruiken.

Bovendien kunt u het stoomniveau regelen dat door de machine wordt uitgestoten. Dit gebeurt via het digitale display aan de voorkant van het apparaat.

Accessoires Galore

Er zijn er in totaal 27, en gelukkig is er een draagtas die op ze allemaal past, zodat je niets verliest. Ze omvatten verschillend gevormde microvezelmutsen, vier soorten borstels van nylon tot messing en staalwol voor superzware klussen.

Daar stopt het niet – er is ook een plunjergereedschap, glazenwasser en verlengbuizen. U reinigt gebieden die u misschien niet verwacht met deze machine.

Geweldige klantenservice

Met zo’n serieuze machine is slechte klantenservice gewoon niet acceptabel. Gelukkig is dat hier niet het geval.

Gebruikersfeedback omvat personen die de lof zingen van het klantenserviceteam. Ze prijzen de vriendelijke, behulpzame agenten en snelle doorlooptijd. Wanneer u serieuze taken moet uitvoeren, is deze ondersteuning precies wat u nodig hebt.

Het team is telefonisch en via hun website bereikbaar.

Wat we niet leuk vinden

Kort netsnoer

We zijn een beetje teleurgesteld dat voor zo’n dure krachtpatser het netsnoer aan de korte kant is.

Op minder dan 15 voet heb je een ruime hoeveelheid stopcontacten nodig om je taken gemakkelijk te voltooien. Anders, zoals ze zouden zeggen, zou je misschien een kreek op zijn zonder peddel.

Niet gemakkelijk mee te nemen

Het is groot! Deze machine is niet gemakkelijk mee te nemen met een lengte van 28 pond en 16,5 inch. Dit is iets om te overwegen als je de trap op en af gaat.

Ga je in en uit smalle deuren en rond dingen die stealth-manoeuvreren vereisen? Het kan ook in dit scenario moeilijk zijn om ermee om te gaan.

Productspecificaties

Dimensies 10,5 inch bij 13 inch bij 16,5 inch
Gewicht 28 pond
Capaciteit 101 gram
Snoerlengte 14,9 voet
Functies Dubbele tank, doorlopende looptijd, 27 accessoires

4. Pursteam handheld stoomreiniger onder druk

Beste met multi-accessoires

Productafbeelding van de PurSteam handheld stoomreiniger onder druk met 9 multi-surface reinigingsgereedschappen

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

We vinden het fijn dat het in slechts drie tot vier minuten opwarmt. Zodra het klaar is, heeft het slechts Ć©Ć©n hand nodig om de taken die voor u liggen te voltooien.

De stoomreiniger is lichtgewicht op slechts 5,13 pond.

Het kan stofferingstaken in vrijwel elke kamer in uw huis dekken. Gebruik het op je vlekkenbank of je matras en gordijnen. Dankzij de schrobborstel kunnen je keuken en badkamer zelfs een goede schoonmaakbeurt krijgen.

Het heeft negen handige accessoires: een nylon borstelkop, gebogen mondstuk, strijkborstel, raam- en deurborstelwisser, borsteldoek, trechter, maatbeker, recht mondstuk en verlengslang.

Wat we leuk vinden

Geen gedoe om te gebruiken

De meesten van ons zijn hier niet op zoek naar enorme taken, maar naar veel kleintjes. Met deze machine kunt u door uw huis zoomen en u concentreren op kleine stukjes hier en daar zonder dat het een gedoe is.

Met een snelle opwarmtijd zal het niet al te onhandig zijn als je halverwege moet stoppen en het weer moet vullen. Ouders hebben ook vermeld hoe gemakkelijk het is om te gebruiken voor het opruimen van auto’s en andere dagelijkse kindergerelateerde morsen.

Negen accessoires inbegrepen

Er worden negen accessoires meegeleverd met dit model. De meeste van hen zijn uw eenvoudige, inclusief een verlengslang en een gebogen mondstuk om in kleine hoekjes en spleten te reiken.

De strijkborsteldoek is een zachte go-to-optie voor bekleding en zal niets verpesten in zijn kielzog. Met de borstel op zichzelf kun je in Ć©Ć©n keer achter grotere brokken materiaal aan gaan.

Geschikt voor afgedichte oppervlakken

Naast bekleding is deze stoomreiniger ook geschikt voor vrijwel elk ander oppervlak. Dit omvat afgedichte oppervlakken zoals graniet, laminaat, verzegeld hardhout, apparaten, ramen, toiletten en zelfs barbecues!

Wat we niet leuk vinden

Niet de sterkste reiniger

Ja, klanten nog prijs deze machine, maar het is niet de krachtigste op onze lijst. De primaire focus ligt immers op kleine taken hier en daar.

Sommigen hebben gezegd dat de temperatuur niet erg hoog wordt en dat het niet altijd efficiƫnt is met diepgewortelde vlekken of vetvlekken. Dus als je op zoek bent naar serieuze stroom voor grote gebieden, is deze het misschien niet. Ga voor een meer commerciƫle optie of op zijn minst een iets groter apparaat.

Productspecificaties

Dimensies 11,93 inch bij 10,04 inch bij 7,64 inch
Gewicht 5,13 pond
Capaciteit 8,45 gram
Snoerlengte 9,8 voet
Functies Inclusief negen accessoires

5. McCulloch heavy-duty stoomreiniger

Beste klantenservice

Productafbeelding van de McCulloch MC1275 heavy-duty stoomreiniger met 18 accessoires, extra lang netsnoer, chemicaliƫnvrije reiniging onder druk voor de meeste vloeren, tellers, apparaten, ramen, auto's en meer, geel / grijs

Bekijk op Amazon
Zicht op Mccullochsteam

Dankzij McCulloch kunt u gemoedsrust hebben, wetende dat deze machine wordt ondersteund door een gerenommeerd bedrijf, garantie en uitstekende klantenservice. Een probleemloos beleid van twee jaar heeft u gedekt – hopelijk heeft u het niet nodig.

Met 18 veelzijdige accessoires en een 48-ounce watertankcapaciteit kunt u tot 45 minuten onbezwaard reinigen. Het duurt acht minuten om op te warmen en je kunt het vullen met de handige maatbeker.

Je hebt hier zelfs een optie voor continue stoom, allemaal met een druk op de knop.

U kunt met deze machine verschillende oppervlakken en texturen reinigen. En de grote achterwielen maken het mogelijk om hem daarbij gemakkelijk rond te rollen.

Wat we leuk vinden

Continue Steam-optie

Veel machines vereisen dat u uw vinger op de knop houdt tijdens het schoonmaken. Het lijkt misschien klein, maar geloof ons, na 45 minuten schreeuwt je vinger waarschijnlijk om een pauze.

Met deze reiniger kunt u de continue stoomoptie gebruiken en deze verlaten. Dit maakt de gebruikerservaring gemakkelijker en biedt extra mobiliteit die je anders niet zou hebben.

Probleemloze garantie en geweldige klantenservice

Heb je ooit een defect product ontvangen, om er vervolgens achter te komen dat het klantenserviceteam er niet om gaf om contact met je op te nemen? Het is een vreselijke hachelijke situatie; gelukkig zal het niet het geval zijn met dit bedrijf.

Feedback over het klantenserviceteam is overweldigend positief. Maar nog beter, de twee jaar probleemloze garantie dekt u. Dit is niet alleen het geval met een defect product bij aankomst, maar ook met eventuele problemen die in die tijd opduiken.

Bovengemiddelde extra’s

We waarderen het dat dit bedrijf niet beknibbelt. Met 18 accessoires, een bijna 16-voet netsnoer, zwenkwielen en een 48-ounce tank, hebben we het gevoel dat ze genereus zijn met dit apparaat.

De bijlagen omvatten uw normale opstelling, zoals borstels voor bekleding, doeken en een wisser. Maar je krijgt ook een dweilkop die geweldig is voor grote delen van vloeren. Verder worden een watertrechter en maatbeker meegeleverd voor het vullen van de watertank.

Het koord geeft je voldoende ruimte om te bewegen en zou je voldoende speling moeten bieden om de afstand te overbruggen.

Wat we niet leuk vinden

Steam niet betrouwbaar

Niet wat u wilt horen bij de aankoop van een stoom schoonmaker! Tenminste een paar klanten zeiden dat de stoom met deze machine lang niet heet genoeg wordt om de taken te vervullen die het moet doen.

Hoewel we niet zeker weten hoe ruw die vlekken waren, kan het problematisch zijn. Gelukkig heeft dit bedrijf echter een garantie om je er doorheen te helpen.

Goedkope plastic opzetstukken

De plastic onderdelen die voor deze machine worden gebruikt, specifiek voor de hulpstukken, zijn vrij goedkoop. Ze slijten vrij gemakkelijk. Sommige klanten merkten zelfs op dat ze smolten door de hete stoom.

Geen handvat inbegrepen

Klanten vonden het niet leuk dat er geen handvat was. Terwijl het op wielen staat, kun je het niet gemakkelijk duwen en trekken zonder een handvat!

Productspecificaties

Dimensies 13,5 inch bij 10,5 inch bij 17,2 inch
Gewicht 9,95 pond
Capaciteit 48 gram
Snoerlengte 15,7 voet
Functies Continue stoom, inclusief 18 accessoires

Productvergelijkingstabel

Product Best Dimensies Gewicht Capaciteit Snoerlengte Functies
Dupray Nette Stoomreiniger Multifunctioneel 10,5″ x 9,5″ 9 pond 54 oz 16 voet 18 accessoires, waaronder borstels en doeken
PentaBeauty Handheld Stoomreiniger onder druk Budgetvriendelijk 11″ x 10″ x 6″ 4 pond 12 oz 9 voet Veiligheidssloten en negen accessoires, waaronder een kledingoptie
Dupray Hill Injectie Stoomreiniger Serieuze banen 10,5″ x 13″ x 16,5″ 28 pond 101 oz 14,9 ft Dubbele tank, doorlopende looptijd, 27 accessoires
Pursteam drukreiniger Merk 11,93″ x 10,04″ x 7,64″ 5,13 pond 8.45 ounce 9,8 ft 9 accessoires inbegrepen
McCulloch heavy-duty stoomreiniger Klantenservice 13,5″ x 10,5″ x 17,2″ 9,95 pond 48 oz 15,7 ft Continue stoom, inclusief 18 accessoires

Wat is een bekledingsstoomreiniger?

Wanneer u zich voorstelt wat u dagelijks in huis gebruikt, wordt er veel geĆÆnvesteerd in gestoffeerde of textiele items. Denk er even over na – je autostoelen, banken, tapijten, matrassen en meer.

Daar komt een stofferingsstoomreiniger om de hoek kijken. Deze apparaten lijken meestal op een vacuĆ¼m in vorm en zijn ofwel handheld of komen bevestigd aan een stok.

Ze reinigen en ontsmetten alle met stof bedekte items. Vaak kunnen ze niet-stofferende objecten aanpakken, waaronder vloeren en apparaten.

Wist je dat

Micro-organismen zoals bacteriƫn en schimmels kunnen hoge temperatuur waterdamp niet overleven (1). Dit is de reden waarom stoomreinigers gebruikelijk zijn in veterinaire kantoren en ziekenhuizen.

Voordelen van het gebruik van dit apparaat

Een stoomreiniger kan een redder in nood zijn als je kinderen of huisdieren hebt.

Hier zijn enkele andere voordelen:

 • Bespaart u geld en tijd: Stel je voor dat je elke keer dat je je huis grondig moet schoonmaken een professionele schoonmaakservice moet plannen en betalen? Een stoomreiniger voorkomens dit gedoe en legt de taak in uw handen. Bovendien droogt stoom snel, waardoor er daarna minder hoeft te wachten.
 • Doodt kleine ziektekiemen en wezens: Stoomreinigers pakken niet alleen bacteriĆ«n en schimmels aan, maar ze kunnen ook schimmels, pollen, stof, meeldauw en zelfs vlooien verwijderen (2). Dit is een groot voordeel als iemand in uw gezin last heeft van allergieĆ«n of als u in een vochtig klimaat woont.
 • Verlengt de levensduur van bekleding: Meubels, autostoelen, matrassen en dergelijke zijn financiĆ«le investeringen en de kans is groot dat u wilt dat ze lang meegaan. Stoomreiniging stelt u in staat om serieus voorzichtig te zijn door agressieve vlekken, ingebakken ziektekiemen en bijtende stoffen te verwijderen.
 • Luchtkwaliteit: Dit kan een bepalende factor zijn voor mensen die last hebben van allergieĆ«n (3). Niet alleen komen dingen als stof en pollen vast te zitten in meubels, maar ze komen ook in de lucht om je heen terecht. Je slaat hier dus twee vliegen in Ć©Ć©n klap.
 • Milieuvriendelijk: Voor degenen die zich zorgen maken over het gebruik van chemicaliĆ«n, maak je geen zorgen meer met een stoomreiniger. Aangezien je hier alleen water gebruikt, hoef je geen giftige chemicaliĆ«n in te ademen en zullen ze daarna ook niet in de lucht rondzweven.
 • Geweldig voor moeilijk bereikbare plaatsen: In de scheuren en spleten komen tijdens het schoonmaken kan leiden tot hoge frustratie. Omdat de stoom naar buiten stuwt, kun je meer plaatsen bereiken.

Dingen om in gedachten te houden

Bent u op zoek naar een multifunctioneel apparaat om verschillende gebieden en items te dekken? Of iets specifieks, voor bijvoorbeeld de auto? Afhankelijk van waar je het voor nodig hebt en hoe vaak je het zult gebruiken, zijn hier enkele belangrijke functies om naar te zoeken tijdens je jacht:

Draagbaarheid

Het laatste wat je wilt is een zwaar apparaat de trap op en af sjouwen of het huis in en uit. Als u deze machine regelmatig gebruikt en veel ruimte hebt om te bedekken, zal draagbaarheid een bepalende factor voor u zijn.

Lichtgewicht opties tot ongeveer 10 pond zijn standaard, net als apparaten met extra manoeuvreerbaarheid zoals zwenkwielen en handgrepen.

Lengte van het snoer

Een kort snoer kan tijdverspilling zijn. U kunt uiteindelijk van uitlaat naar stopcontact gaan.

Streef in dit geval dus naar een koord van minstens 15 voet lang. Dit zou u voldoende ruimte moeten geven om een aanzienlijk gebied of meerdere meubelstukken te bedekken totdat u de stekker eruit moet trekken en een nieuwe bron moet vinden.

Voorstelling

Nu komt het uitdagende deel. Wanneer u een stoomreiniger koopt, wilt u dat deze goed functioneert. Op basis van ons onderzoek lijden velen op de markt op dit gebied aan gebrek aan warmte of kracht.

U hoeft bijvoorbeeld niet meerdere keren hetzelfde gebied te bedekken om Ć©Ć©n vlek op te tillen. Of ontdek dat die vlooien de omtrek toch niet hebben verlaten en dat je hond nog steeds jeukt (misschien jij ook wel!).

Let op de specificaties van de machine en wat klanten te zeggen hebben. Het doet ertoe en bespaart u het gedoe later op de weg.

Capaciteit watertank

Net als de snoerlengte, zal een kleine watertankcapaciteit je maar zo ver brengen. Je staat weer in de keuken om hem te vullen en te wachten tot de temperatuur stijgt.

Een tank van 25 tot 35 ounce moet echter het werk doen, vooral als je op zoek gaat naar vlekken en niet hele kamers. Als dit laatste het geval is, kies dan voor een hogere capaciteit – sommige raken ongeveer 50 gram.

Accessoires

U zult misschien verbaasd zijn over de reeks accessoires die bij stoomreinigers worden geleverd, vooral die gemaakt voor bekleding. Afhankelijk van waar je het voor gaat gebruiken, wil je ervoor zorgen dat er iets is om die taak te dekken.

Ga je je richten op delicate stoffen? Stoffen pads, zoals microvezelvariƫteiten, zullen zachtaardig maar efficiƫnt zijn om de klus te klaren.

Ben je meer geĆÆnteresseerd in het bereiken van de hoekjes en spleten achter meubels of hoog in een kamer? Verlengbuizen zijn nodig, tenzij je supervaardigheden hebt en in een worm kunt veranderen of een buitengewone hoogte hebt.


Veiligheidstips

Veiligheid staat voorop

Stoomreinigers die waterdamp op hoge temperatuur afgeven, kunnen brandwonden veroorzaken als je niet voorzichtig bent (4).

Je stoomreiniger ziet er misschien onschuldig uit, maar dat kan niet verder van de waarheid zijn. Hier zijn enkele veiligheidstips om u gerust te stellen en ervoor te zorgen dat uw bekleding wordt gereinigd verloopt soepel:

 • Jezelf beschermen: Zorg ervoor dat je kleding draagt die je armen en benen bedekt. En ga in ieder geval niet op blote voeten lopen (draag sokken, tenminste).
 • Als u kinderen en huisdieren heeft: Het is nog belangrijker in dit scenario. Probeer je stoomreiniger te gebruiken als ze er niet zijn. Als het onvermijdelijk is, zorg er dan voor dat de huisdieren op een andere locatie zijn beveiligd en dat de kinderen het risico begrijpen.
 • Laat je niet afleiden: Je wilt je telefoon niet oppakken, per ongeluk de stoomreiniger in de verkeerde richting richten en wat in je gezicht krijgen. Het dragen van een beschermende bril en handschoenen zou geen kwaad kunnen, zelfs als het gek klinkt.
 • Vraag jezelf af of het nodig is: Misschien bent u enthousiast om uw apparaat te gebruiken. Als het echter iets eenvoudigs is dat met de hand kan worden overwonnen, bespaar jezelf dan het potentiĆ«le risico en doe het zelf.
 • Als je verbrandt: Neem direct contact op met een zorgverlener. Het ziet er misschien niet zo slecht uit, maar het advies van een professional opvolgen kan geen kwaad.

Veelgestelde vragen

Kun je een bank stomen met een kledingstomer?

Je kunt een bank stomen met een kledingstomer, maar het kan enige tijd duren. Je hebt de stoom nodig om diep genoeg door te dringen om de bank schoon te krijgen, wat betekent dat je 30 gram per minuut continue stoom nodig hebt.

Hoe stoom je bankkussens?

De beste manier om kussens met stoom schoon te maken, is door in strepen te werken van de bovenkant van het kussen naar de onderkant. Laat de stoom doordringen terwijl u de stoomboot sleept en herhaal het proces indien nodig. Laat het kussen altijd drogen voordat je het weer op de bank legt.

Hoe krijg ik muffe geur uit bekleding?

Een van de beste manieren om die muffe geur uit de bekleding te krijgen, is door zuiveringszout op het oppervlak te strooien en het een tijdje te laten zitten. Borstel ten slotte het overtollige af en zuig het resterende zuiveringszout op.

Hoe vaak moet je de bank stomen?

Je moet je bank om de zes maanden met stoom schoonmaken. Het zorgt ervoor dat de bank fris blijft ruiken en het verwijdert geurveroorzakende bacteriƫn.

Hoe lang duurt het om een bank te drogen na stoomreiniging?

De tijd die een bank nodig heeft om te drogen na het stoomreiniging hangt af van de bankvezels. Gemiddeld duurt het ongeveer vijf uur om de bank te drogen. Natuurlijke vezels nemen meer vocht op dan synthetische alternatieven.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Schimmel op de muur | Schimmel verwijderen van de muur met HG