Beste warmwater hogedrukreinigers van 2023

Er zit kracht achter warm water, vooral als het gaat om schoonmaken. Het kan helpen om vuil, vuil en vet los te maken. Soms kan een koude hogedrukreiniger gewoon niet door het vuil snijden. In dat geval bent u misschien op zoek naar een van de beste warmwaterdrukken op de markt.

Onze lijst met de top zeven warmwater hogedrukreinigers zal uw zoektocht een stuk gemakkelijker maken. In slechts een paar minuten heb je iets gevonden dat al je vakjes aanvinkt!

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Erie Tools 20 'Polypropyleen Flat Surface Cleaner voor warm koud water druk power wasmachine met wielen 4000 PSI
Beste op wielen
Erie Tools Flat Surface Hogedrukreiniger
 • Handig in gebruik
 • Veelzijdig gebruik
 • Krachtig werkpaard
Prijs controleren
Productafbeelding van de NorthStar elektrische natte stoomreiniger en warmwater commerciële drukstroom wasmachine add-on unit - 4000 PSI, 4 GPM, 115 Volt
Beste Steam
Northstar elektrische hogedrukreiniger
 • Stoom aangedreven
 • Heeft 4-gallon tank
 • Heeft temperatuurregeling
Prijs controleren
Beste Draagbaar
Easy-Kleen Commerciële Hogedrukreiniger
 • 14 PK Kohler motor
 • Schema 80 verwarmingsspiraal
 • Goed gebouwd frame
Prijs controleren
Productafbeelding van de NorthStar Gas Wet Steam en Hot Water Pressure Power Wasmachine - 3000 PSI, 4.0 GPM, Honda Engine
Beste gas
NorthStar Gas Warm Water Hogedrukreiniger
 • 4 gPM, 3000 PSI
 • Heeft twee 8,75 gallon tanks
 • State-of-the-art triplex pomp
Prijs controleren
Productafbeelding van de AR Blue Clean Pro, AR630-hot hogedrukreiniger, 1900PSI, 2.1GPM, 20AMP. Reinigingsmiddelafzuigsysteem, inductiemotor, manometer en ontlader, 82 ° C / 180 ° F Max Temp, 25 'gevlochten slang, ingebouwde handgreep. 65 pond
Beste betaalbare
Ar Annovi Reverberi Hogedrukreiniger
 • Trigger lock veiligheidsfunctie
 • Instelbare manometer
 • Door mesh ontworpen waterfilter
Prijs controleren
Productafbeelding van de Steel Dragon Tools 36 'Aluminium Flat Surface Cleaner voor warm koudwater hogedrukreiniger 4000 PSI 21 GPM met wielen
Beste krachtige
Steel Dragon Tools Warme Koude Hogedrukreiniger
 • 21 GPM-debiet
 • Maximale PSI van 4000
 • Weegt 59 lbs
Prijs controleren
Beste duurzaam
Simpson Warm water hogedrukreiniger
 • 48 inch spuitpistool
 • 13-inch banden
 • Heeft 120V inductiemotor
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Is een warmwater hogedrukreiniger de moeite waard?
 • Hoe te kiezen (koopgids)
 • Tips voor het onderhouden van uw warmwater hogedrukreiniger
 • Veelgestelde vragen
 • Vuur de Hot Shot af


Product beoordelingen

Uren van onderzoek zijn besteed aan het maken van deze lijst met de beste warmwater hogedrukreinigers. We hebben gekeken naar echte klantrecensies, deskundig advies en ons eigen inzicht toegepast. Al snel vindt u een hogedrukreiniger die warmte, stroom en ultieme netheid levert!

1. Erie Tools Flat Surface Druk Power Wasmachine

Beste warmwaterdrukreiniger op wielen

Productafbeelding van de Erie Tools 20 'Polypropyleen Flat Surface Cleaner voor warm koud water druk power wasmachine met wielen 4000 PSI

Prijs controleren

Voor het diep reinigen van vlakke oppervlakken is een hogedrukreiniger op wielen misschien de beste keuze. Schuif dit gewoon langs je vlakke oppervlakken en laat het de diepe reiniging voor je doen terwijl je bezig bent. Dankzij het lichtgewicht ontwerp is deze van Erie Tools eenvoudig te manoeuvreren, een bonus voor klanten!

Het is ook krachtig, variërend tot 4000 PSI. We mogen ook de warmwaterfunctie niet vergeten, die sneller reinigt en vuil oplost. Het gaat tot 212 graden Fahrenheit, zodat u kunt genieten van het gemak dat warm water met zich meebrengt.

Wat we leuk vinden

Op wielen voor gemak

De meeste hogedrukreinigers maken gebruik van handzame triggerguns die je op je vuil richt. Deze wordt geleverd met wielen. Dit is ideaal om grote vlakke oppervlakken veel sneller en gemakkelijker te reinigen. De wielen en het lichtgewicht ontwerp maken het gemakkelijk om te manoeuvreren. Last but not least, de wielen zullen uw oppervlakken niet markeren.

Veelzijdig gebruik

U kunt deze hogedrukreiniger op verschillende oppervlakken gebruiken. Dit omvat betonnen trottoirs en opritten, dekken en patio’s, pooldecks en nog veel meer. Geaggregeerde en andere getextureerde oppervlakken? Geen probleem voor deze man!

Krachtig werkpaard

Klanten omschrijven dit als een werkpaard. Veel taken kun je super snel doorstaan met deze handige hogedrukreiniger. Met 4000 PSI en drie gallons per minuut is dit een fantastisch hulpmiddel.

Wat we niet leuk vinden

Lekkende klemslang

Enkele klanten meldden dat de klemslang lekte. Dit is geen enorm probleem omdat het een vrij eenvoudige oplossing is, maar het is zeker frustrerend als je midden in het schoonmaken zit.

Productspecificaties

Draagbaarheid Op wielen and lichtgewicht; 26,4 pond
Type Elektrisch
Verwarmingssysteem Niet gespecificeerd
PSI 4000
GPM 3

2. Northstar elektrische commerciële hogedrukreiniger

Beste stoom warmwater hogedrukreiniger

Productafbeelding van de NorthStar elektrische natte stoomreiniger en warmwater commerciële drukstroom wasmachine add-on unit - 4000 PSI, 4 GPM, 115 Volt

Prijs controleren

Gebruik de kracht van stoomreiniging door te kiezen voor deze elektrische commerciële hogedrukreiniger van North Star.

Dit verbetert uw koude water in warm water of stoom, waardoor u uw oppervlakken uiteindelijk reinigt.

Bovendien ontsmet en desinfecteert stoom zonder het gebruik van agressieve chemicaliën. Dus als je je zorgen maakt over ziektekiemen, bacteriën, schimmels en meeldauw – dit is een topkeuze!

Wat we leuk vinden

Bereikt 250 °F

De dieselbrander in dit industriële model verwarmt water tot 250 ° F dat heet genoeg is om vet, vuil en olie snel en efficiënt te smelten. Besteed minder tijd aan schoonmaken en meer tijd aan ontspannen wanneer je zoiets krachtigs kiest.

Geen onderbrekingen meer

Er is niets vervelender bij het wassen onder druk dan een miljoen keer te moeten stoppen om de brandstof bij te vullen, de slang rust te geven of iets anders.

Met dit apparaat kunt u afscheid nemen van onderbrekingen. Met de extended-run vier-gallon tank kunt u lange tijd werken zonder te stoppen voor brandstof.

De aansluitingen zijn ook snel en gemakkelijk te gebruiken, waardoor de stroom van uw reiniging op gang blijft.

Kies je eigen temperatuur

Kies je eigen temperatuur met de handige temperatuurregeling. Als je niet helemaal tot 250 graden wilt gaan, hoef je dat niet te doen. Dit geeft u meer controle over de taken die voor u liggen.

Wat we niet leuk vinden

Moeilijk te verplaatsen

Dit wordt geleverd met een stevig frame en een handvat voor draagbaarheid, maar dat maakt het niet gemakkelijk. Waarom? Omdat de wielen te kort zijn. De onderkant van de hogedrukreiniger komt soms vast te zitten op de grond, waardoor het erg moeilijk is om te bewegen. Het zou wel wat grotere wielen kunnen gebruiken.

Reparatie Galore

Nogal wat klanten moesten reparaties bestellen of het product wegsturen voor reparaties. Hopelijk overkomt dit je niet, maar houd er rekening mee dat een paar mensen problemen hebben ondervonden.

Productspecificaties

Draagbaarheid Korte wielen maken draagbaarheid moeilijk; 253 pond
Type Elektrisch
Verwarmingssysteem Schema 80 verwarmingsspiraal
PSI 4000
GPM 4

3. Easy-Kleen EZO4035G-K-GP-12 Commerciële Hogedrukreiniger

Beste draagbare warmwater hogedrukreiniger

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot

Draagbaarheid is de sleutel, vooral bij deze zware machines. Deze hogedrukreiniger van Easy-Kleen weegt 400 pond, wat veel is. Maar op dit stevige en vierwielige frame is het een van de gemakkelijkere draagbare hogedrukreinigers om te manoeuvreren.

Door de handgrepen aan de voorkant kun je hem gemakkelijk duwen en trekken waar je heen wilt. De dikke wielen maken het ook mogelijk om over verschillende soorten terrein te navigeren.

Wat we leuk vinden

14 PK Kohler Motor

Met de 14 pk sterke Kohler-motor van commerciële kwaliteit is dit een onverslaanbaar vermogen en betrouwbaarheid. Het heeft een elektrische start waardoor het gemakkelijk is om aan de slag te gaan. Bovendien is het stil en zeer duurzaam.

Schema 80 Verwarmingsspiraal

De verwarmingsspiraal op dit elektrische gereedschap kan het water tot 150 ° F over de bestaande temperatuur brengen. Dus als je water op 65 graden binnenkomt, kan dit het tot 215 graden brengen. De complete keramische afdichtingsdeken over de spoelen zorgt voor efficiëntie, snelle opwarmtijd en brandstofbesparing. Ten slotte werkt het heel goed in koude klimaten!

Goed gebouwd frame

Toen we het hadden over draagbaarheid, kunnen we het idee van het vinden van een duurzame ondersteuning gewoon niet weggooien. Het minste wat we willen dat mensen zich zorgen maken, is vast komen te zitten in de middle of nowhere omdat het frame net als een schroot is geëindigd. Met deze krijg je echt waar voor je geld! Het wordt geleverd met een uit één stuk duurzame stalen behuizing met de 10-gallon polybrandstoftank. Deze zijn allemaal gelast met een hefstang.

Wat we niet leuk vinden

Hoogste prijs

Hoewel dit misschien niet de meest betaalbare op de lijst is, maar het is zeker een van de meest duurzame en de enige draagbare warmwaterdrukreiniger.

Productspecificaties

Portabilit |y Stevig frame en wielen; 400 pond
Type Gas met elektrische start
Verwarmingssysteem Schema 80 verwarmingsspiraal
PSI 4000
GPM 3.5

4. NorthStar Gas Warm Water Hogedrukreiniger

Beste gas warmwater hogedrukreiniger

Productafbeelding van de NorthStar Gas Wet Steam en Hot Water Pressure Power Wasmachine - 3000 PSI, 4.0 GPM, Honda Engine

Prijs controleren

Op zoek naar een gasoptie? Deze zijn geweldig als je een hogere PSI wilt. Met een PSI van 3000 wordt dit geleverd met een ongeëvenaard vermogen voor zware en commerciële reiniging.

Omdat het gas is, heeft het twee tanks van 8,75 gallon. Ze zijn ook kleurgecodeerd voor uw begrip. Rood voor benzine en geel voor diesel, stookolie of kerosine. Houd er rekening mee dat dit een elektrische start heeft, maar het werkt op gas.

Over het algemeen is dit een geweldige hogedrukreiniger die zowel heet water als stoom tot 250 ° F biedt.

Wat we leuk vinden

3000 psi

Met een PSI van 3000 is alles mogelijk met deze gas warmwater hogedrukreiniger. Dit is sterk genoeg om allerlei hardnekkig vuil van een enorm scala aan oppervlakken af te blazen.

Honda Motor

Welke voordelen biedt de Honda motor deze hogedrukreiniger? Ten eerste is dit apparaat altijd voorbereid op de taak die voor handen is. De motoren van commerciële kwaliteit betekenen ook dat het super betrouwbaar, gemakkelijk te starten en zeer krachtig is. Last but not least heeft het ook een verbeterde brandstofefficiëntie, een langere looptijd en misschien wel het beste van alles – stille werking.

Betrouwbare machines

Wanneer je zoveel geld uitgeeft, wil je iets dat betrouwbaar is – en dit is het. Het is uitgerust met een state-of-the-art Cat triplexpomp die de betrouwbaarheid ervan bevordert. Het direct aangedreven ontwerp van de pomp maakt gebruik van minder bewegende delen, wat het onderhoud vermindert, maar de waarde maximaliseert.

Wat we niet leuk vinden

Extreem zwaar

Zonder brandstof weegt dit apparaat 600 pond. Voeg brandstof toe en je praat nog zwaarder. Dit vermindert het gemak van draagbaarheid, wat voor veel klanten een worsteling is.

Moeilijk warm water te onderhouden

Ten eerste kan het ongeveer 10 minuten duren voordat het warme water binnenkomt, wat onhandig is. Ten tweede is het moeilijk om het warme water te onderhouden. Enkele klanten meldden dat de branders erg sterk zijn en de laadspoel kunnen beschadigen. U moet de batterij dus vrij vaak controleren en vervangen.

Productspecificaties

Draagbaarheid Stevig frame en wielen; maar het weegt 600 pond
Type Gas
Verwarmingssysteem 12V diesel met schema 80 verwarmingsspiraal
PSI 3000
GPM 4

5. Ar Annovi Reverberi AR630-HOT Hogedrukreiniger

Beste betaalbare warmwater hogedrukreiniger

Productafbeelding van de AR Blue Clean Pro, AR630-hot hogedrukreiniger, 1900PSI, 2.1GPM, 20AMP. Reinigingsmiddelafzuigsysteem, inductiemotor, manometer en ontlader, 82 ° C / 180 ° F Max Temp, 25 'gevlochten slang, ingebouwde handgreep. 65 pond

Prijs controleren

Warmwater hogedrukreinigers zijn erg duur, maar dit is een vrij betaalbare concurrent in vergelijking met andere opties.

Deze kleine man kan temperaturen van 180 ° F bereiken, wat genoeg is om vet, vuil en ander vuil diep te reinigen.

Het heeft een maximale PSI van 1900. Het is dus eigenlijk een van de weinige opties op onze lijst die meer geschikt is voor thuisgebruik dan commercieel.

Je kunt het echter zeker nog steeds aan het werk zetten en geweldige resultaten zien.

Houd er rekening mee

Dit is niet op een soort draagbaar frame, dus het is een beetje een gedoe om te manoeuvreren. Je zou echter zeker zelf een frame kunnen opzetten!

Wat we leuk vinden

Serieuze veiligheidsfuncties

Veiligheid staat bij deze hogedrukreiniger voorop. Het trekkerpistool helpt je te bepalen wanneer het definitief is uitgeschakeld, waardoor je gemoedsrust hebt. U kunt de trekker ook vergrendelen om onbedoelde sprays te voorkomen. Ten slotte wordt het automatisch uitgeschakeld wanneer het elektrische aardingsstoringen detecteert.

Instelbare manometer

Kies je eigen PSI met de instelbare manometer. Dit is ideaal omdat verschillende oppervlakken een andere PSI vereisen. U wilt bijvoorbeeld een andere PSI bij het wassen van een fiets dan een oprit.

Mesh waterfilter

Dit wordt geleverd met een door mesh ontworpen waterfilter waardoor het apparaat supereenvoudig te reinigen is. Over het algemeen verlengt dit de levensduur van de pomp, zodat u jaren uit het product kunt halen.

Wat we niet leuk vinden

Niet op wielen

Een van de grootste nadelen van dit apparaat is dat het niet op wielen staat. Dit maakt het erg moeilijk om te manoeuvreren en neemt een deel van de bruikbaarheid weg van deze optie.

Geen bijlagen

Vanwege de instelbare manometer wordt deze niet geleverd met nozzles of de optie om nozzles te bevestigen. Als je dit gewend bent, kan deze machine een beetje een leercurve vereisen. Enkele klanten werden hierdoor afgeschrikt.

Productspecificaties

Draagbaarheid Niet op wielen; 69 pond
Type Elektrisch met snoer
Verwarmingssysteem Je moet het water eerst verwarmen
PSI 1900
GPM 2.1

6. Steel Dragon Tools Warme Koude Hogedrukreiniger

Beste krachtige warmwater hogedrukreiniger

Productafbeelding van de Steel Dragon Tools 36 'Aluminium Flat Surface Cleaner voor warm koudwater hogedrukreiniger 4000 PSI 21 GPM met wielen

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Wil je iets met een hoge PSI? Als je op zoek bent naar iets krachtigs, is dit vrij ongeëvenaard.

De Steel Dragon Tools hogedrukreiniger heeft een PSI van 4000 en een verbazingwekkende GPM van 21! Dat geeft je een ongelooflijke kracht als je druk wast.

Het maakt ook warm water tot 210 ° F mogelijk, evenals het gebruik van koud water wanneer u dat liever gebruikt. Over het algemeen geeft dit u veelzijdigheid en controle over uw taken.

Wat we leuk vinden

Veelzijdig

U kunt dit voor verschillende taken gebruiken. Dit omvat parkeerplaatsen, dekken, patio’s, trottoirs, opritten, zwembadtegels en nog veel meer. Het is het beste voor commercieel werk vanwege het hoge vermogen, maar het kan nog steeds een reeks taken uitvoeren.

59 Pond

In vergelijking met sommige van onze andere aanbevelingen die vaak tot 600 pond zwaar zijn, is dit een mooie kleine lichtgewicht optie. Het weegt slechts 59 pond vanwege het plastic frame, dus het is gemakkelijk te manoeuvreren (hoewel misschien niet zo duurzaam).

Bereik van PSI

Hoewel dit een maximale PSI van 4000 heeft, heeft het een minimale PSI van 1250, waardoor dit een super duper veelzijdig product is. U kunt het gebruiken voor thuisgebruik of commercieel. De lichtere druk stelt u in staat om dit te gebruiken op gevelbeplating en auto’s zonder schade aan te richten.

Wat we niet leuk vinden

Kunststof behuizing

De meeste van onze andere aanbevelingen hebben een stevig stalen frame dat duurzaam en roestbestendig is. Deze plastic is echter een beetje goedkoper, minder duurzaam en meer onderhevig aan schade.

Productspecificaties

Draagbaarheid Op wielen; 59 pond
Type Gas
Verwarmingssysteem Niet gespecificeerd
PSI 4000
GPM 21

7. Simpson MB1518 Warmwater hogedrukreiniger

Beste duurzame warmwater hogedrukreiniger

Prijs controleren

Dankzij het gelaste stalen frame en de gepoedercoate afwerking is deze hogedrukreiniger zeer duurzaam en corrosiebestendig. Als u op zoek bent naar iets dat is gebouwd om lang mee te gaan, dan is de Simpson MB1518 er een om te overwegen.

De motor is ook zeer betrouwbaar. Het is een 120-volt heavy-duty inductiemotorsysteemmotor met een triple-A triplexpomp om uw machine een krachtige voorsprong te geven.

Wat we leuk vinden

Lang handig spuitpistool

We denken dat je dit spuitpistool leuk zult vinden. Het is 48 centimeter lang, dus het stelt je in staat om op moeilijk bereikbare plaatsen en krappe hoeken te komen. Het is ook afgewerkt met een geïsoleerde grip voor maximaal comfort en controle.

13-inch banden

De 13-inch luchtbanden zijn heavy-duty en sterk. Ze bieden geweldige draagbaarheid en kunnen gemakkelijk over verschillende soorten terrein reizen.

Veelzijdige functies

Deze hogedrukreiniger is ontworpen voor gebruik op werklocaties, landbouwvloten, verfvoorbereidingsgebieden en commerciële werklocaties. Hoewel het niet bedoeld is voor thuisgebruik, heeft het nog steeds veel doeleinden.

Wat we niet leuk vinden

1500 psi

Voor een commerciële, gasaangedreven hogedrukreiniger is de PSI vrij laag. Met 1500 komt dit overeen met de gemiddelde elektrische hogedrukreinigers die voor het huis worden gebruikt. We raden het niet aan voor thuisgebruik, omdat de fabrikant dat niet heeft gespecificeerd. Het is echter mogelijk niet sterk genoeg voor sommige commerciële taken.

Productspecificaties

Draagbaarheid Op 13 inch wielen; 255 pond
Type Gas
Verwarmingssysteem Diesel gestookte brander
PSI 1500
GPM 1.8

Productvergelijkingstabel

Product Best Type Verwarmingssysteem PSI GPM
Erie Tools Flat Surface Hogedrukreiniger Op wielen Elektrisch N.V.T 4,000 3
Northstar elektrische commerciële hogedrukreiniger Stoom Elektrisch Schema 80 verwarmingsspiraal 4,000 4
Easy-Kleen Commerciële Hogedrukreiniger Draagbaar Gas Schema 80 verwarmingsspiraal 4000 3.5
NorthStar Gas Warm Water Hogedrukreiniger Gas Gas 12V diesel met schema 80 verwarmingsspiraal 3000 4
Ar Annovi Reverberi Hogedrukreiniger Betaalbaar Elektrisch Moet het water eerst verwarmen 1,900 2.1
Steel Dragon Tools Warme Koude Hogedrukreiniger Machtig Gas N.V.T 4,000 21
Simpson Warm water hogedrukreiniger Duurzaam Gas Diesel gestookte brander 1,500 2

Is een warmwater hogedrukreiniger de moeite waard?

Wat zijn de belangrijkste voordelen van het kiezen van een warmwaterdrukreiniger, vooral een die ook met koud water werkt?

 • Heet water kan vuil gemakkelijker wegblazen en weghouden. Het is sneller in het reinigen van oppervlakken dan koud water.
 • Warm water werkt beter met hogedrukreiniger, vooral bij vette opbouw. Dit maakt het geweldig voor het reinigen van opritten en garagevloeren.
 • Heet water haalt het elleboogvet uit veel klussen, waardoor het een stuk makkelijker wordt om vuil weg te blazen.

Hoe te kiezen (koopgids)

Voordat we ingaan op de nitty-gritty details die u moet overwegen bij het kopen van een warmwater hogedrukreiniger, houd er rekening mee dat deze zijn ontworpen voor commercieel gebruik.

Deze apparaten zijn duur, superrijk en erg heet – dus ze zijn niet ideaal voor het wassen onder druk door het huis. Bovendien hebben de oprit, garagevloer en andere oppervlakken van uw huis waarschijnlijk geen gloeiend heet water nodig. Normale druk zal prima werken.

Deze hogedrukreinigers zijn vooral bedoeld voor mensen die betaald worden om druk te wassen. Een warmwater hogedrukreiniger helpt u sneller door klussen. Weet gewoon dat je wat gezondheids- en veiligheidstraining nodig hebt om er een te gebruiken.

Kosten

Ten eerste zijn de kosten de moeite waard om veel tijd aan te besteden. Deze elektrische gereedschappen zijn niet goedkoop. Ze komen echter in een reeks prijzen, maar we hebben het over duizenden. Denk na over je budget en probeer je daar waar mogelijk aan te houden.

Draagbaarheid

Bedenk hoe gemakkelijk het is om te manoeuvreren. Is het op wielen? Makkelijk te duwen? Hoe zwaar is het?

Type

U vindt er zowel gas- als elektrische warmwater hogedrukreinigers. Elektrische zijn milieuvriendelijker en vereisen geen benzine. Maar gasdrukreinigers zijn krachtiger, dus als u een hoge PSI nodig hebt, wilt u misschien een gasdrukreiniger overwegen.

Verwarmingssysteem

Overweeg hoe het elektrische gereedschap het water opwarmt. Dit is meestal een brander of een verwarmingsspiraal.

Een brander levert warmte en is heel gebruikelijk in gas hogedrukreinigers. Het kan de temperatuur van het binnenkomende water verhogen, waardoor het tot 250 ° F komt. Sommige kunnen zelfs stoomreiniging bieden.

Verwarmingsspiralen werken een beetje anders. Ze zijn gemaakt van buizen of slangen en zijn zichtbaar op uw apparaat. Deze werken ook om je water op te warmen, maar ze hebben misschien niet altijd hetzelfde vermogen als branders.

Kunt u koud water gebruiken in een warmwaterdrukreiniger?

Met veel warmwaterdrukken kunt u zowel koud als warm water gebruiken. Sommige hebben een draaiknop waarmee u de temperatuur kunt regelen. Als dat klinkt als iets dat je zou willen, zoek er dan zeker een die deze functie heeft.

Waterdruk

Controleer de PSI van het apparaat. Deze meet de hoeveelheid druk per vierkante inch. Hoe hoger dit getal, hoe krachtiger de hogedrukreiniger is.

Overweeg ook GPM – gallons per minuut. Hoe hoger dit is, hoe meer water er per keer door de machine kan gaan. Dit geeft je meer kracht bij het schoonmaken.

Sommigen adverteren hun druk op reinigingskracht – CP. Dit wordt bereikt door de PSI te vermenigvuldigen met de GPM.

Als een machine 4000 PSI en vier GPM heeft, dan is de CP 16.000.

Veiligheid

Omdat dit krachtige machines zijn, is het een goed idee om er een te kiezen met een aantal leuke veiligheidsfuncties. Dit kan een afsluitschakelaar op het trekkerpistool zijn, een veiligheidsklep voor het gebruik van lage druk, een veiligheidsslot om onbedoeld gebruik te voorkomen en nog veel meer.

Extra functies

Met welke extra functies wordt de hogedrukreiniger geleverd? Dit kunnen toverstokken, spuitpistolen, slangen, spuitmonden en andere hulpstukken zijn. Deze functies kunnen u helpen meer controle te hebben over uw hogedrukreiniger.


Tips voor het onderhouden van uw warmwater hogedrukreiniger

Je staat op het punt om veel geld uit te geven aan een warmwater hogedrukreiniger, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen. Hier zijn onze beste onderhoudstips:

 • Laat uw hogedrukreiniger niet langer dan drie minuten ingeschakeld staan als u deze niet spuit. Dit kan de pomp beschadigen en u kunt een vervanging nodig hebben. Zet de machine altijd uit als je er vanaf gaat stappen.
 • Controleer altijd het pomp- en motoroliepeil voor elk gebruik.
 • Laat regelmatig vocht uit de verwarmingsspiraal lopen. Er moet een afvoerklep op de ketel zitten. Laat het een tijdje open, minstens één keer per week, om eventuele vochtresten te verwijderen.
 • Vergeet niet om de kachel uit te schakelen voordat u stopt met het spuiten van water. Dit zorgt ervoor dat er aan het einde alleen koel water uitstroomt. Het beschermt ook het metalen deel van uw spuitpijp en laat de verwarmingsspiralen in de koeling toe voordat u de hogedrukreiniger opbergt.
 • Als u van plan bent om uw hogedrukreiniger een paar weken of langer op te bergen, laat dan het water en de chemische systemen leeglopen. Vul de machine met antivries. De volgende keer dat je het gaat gebruiken, zal het in nieuwstaat zijn.
 • Controleer eens per maand het luchtfilter om er zeker van te zijn dat het niet verstopt is met stof of vuil. U zult het filter waarschijnlijk om de zes maanden moeten vervangen.
 • Ververs de motorolie elke 100 uur werk of om de drie maanden. Gebruik alleen olie die de fabrikant heeft aanbevolen.
 • Ververs de pompolie wanneer u de machine krijgt en vervang de pompolie elke 250 uur werk, of elke drie maanden.
 • Vervang het brandstoffilter van de brander om de drie tot zes maanden.
 • Als u condens of water in de brandstoftank vindt, laat u de tank leeglopen en laat u deze een tijdje open.

Bonustip

Hoewel dit 10 belangrijke tips zijn, zijn er nog veel meer om te overwegen. Zorg ervoor dat u de gebruikershandleiding die bij uw warmwater hogedrukreiniger wordt geleverd grondig leest om alle belangrijke onderhoudstips voor uw model te kennen.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een warmwater hogedrukreiniger?

Een warmwater hogedrukreiniger werkt door het water tot een hoge temperatuur te verwarmen en met extreme druk uit te blazen. Het verwarmde water geeft de hogedrukreiniger een verhoogd reinigingsvermogen.

Verwarmen warmwater hogedrukreinigers het water?

Warmwater hogedrukreinigers verwarmen het water wel. Ze bevatten een kleine ketel die het water verwarmt voordat het door het mondstuk wordt gestraald.

Kun je warm kraanwater door een gewone hogedrukreiniger laten lopen?

Het laten lopen van warm kraanwater door een gewone hogedrukreiniger kan de pomp en de binnenbehuizing beschadigen. Dit kan leiden tot lekkages en uiteindelijk tot het falen van de hogedrukreiniger.

Wat is beter: een elektrische of gas hogedrukreiniger?

Beslissen wat beter is tussen een elektrische en gasdrukreiniger komt neer op verschillende factoren. Elektrische hogedrukreinigers zijn goedkoper, gemakkelijker te gebruiken en te onderhouden en lichter, terwijl gasmodellen krachtiger zijn, maar ze kosten meer en vereisen meer onderhoud.

Welke temperatuur moet het water in de hogedrukreiniger zijn?

De watertemperatuur in een hogedrukreiniger moet 140 graden Fahrenheit zijn. Sommige warmwater hogedrukreinigers bieden echter een stoomoptie, die het water verwarmt tot 280 graden Fahrenheit.


Vuur de Hot Shot af

Met deze warmwater hogedrukreinigers kunt u hot shots afvuren – letterlijk. Vergeet niet dat warmwater hogedrukreinigers het beter doen dan koud water bij het verwijderen van vet, vuil en allerlei ander vuil.

Onze verzameling van de zeven beste op de markt zal u zeker matchen met een die u en uw projecten voor een lange tijd van dienst zal zijn.

Houd altijd rekening met het type hogedrukreiniger, de PSI en GPM, de draagbaarheid en het verwarmingssysteem. Mis nooit meer een detail voordat je koopt, en je zult er een krijgen die geen verrassingen met zich meebrengt (behalve hoe geweldig het is).

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents

Lees ook:   Bladluis bestrijden? 4 tips voor de bestrijding van bladluis