Beste draagbare vaatwassers van 2023

Niet alle woningen hebben ruimte voor een inbouw vaatwasser. Of je nu in een klein appartement, een slaapzaal of een camper woont, je zou de glorie van een vaatwasser niet moeten missen. Maar misschien moet u genoegen nemen met iets draagbaars.

Het kiezen van een draagbare vaatwasser betekent dat u minder tijd hoeft te besteden aan het met de hand wassen van uw vaat en meer tijd hoeft te besteden aan het bekijken van uw favoriete boxset. We bedoelen, werken…

Met onze lijst met de vijf beste draagbare vaatwassers zijn we er zeker van dat u iets zult vinden dat past bij uw keuken en uw afwasbehoeften. Of u nu op zoek bent naar iets dat bij uw camper past, een roestvrijstalen optie of een zware reiniger, wij hebben het voor u.

Om deze lijst te maken, hebben we uren besteed aan het onderzoeken van echte klantrecensies, deskundig advies en het toepassen van onze eigen expertise. We hebben de grootte, capaciteit, wasbaarheid en geluidsniveaus van elk product bestudeerd, zodat u precies weet wat u van elk apparaat kunt verwachten.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de GE 18 Inch roestvrij staal
Beste voor campers
GE 18 inch roestvrij staal
 • Cool Autosense-functie
 • Hardfoodverwijderaar voorkomt verstoppingen
 • Slimme vaatwasser ā€” bediening met uw slimme luidspreker
Prijs controleren
Productafbeelding van de Whirlpool Tall Tub Draagbare Vaatwasser
Beste converteerbare draagbare vaatwasser
Whirlpool Tall Tub Draagbare Vaatwasser
 • Wassen op hoge temperatuur
 • Sensor wasfunctie
 • 12 couverts
Prijs controleren
Productafbeelding van de Danby 18 in. Draagbare vaatwasser
Beste heavy-duty vaatwasser
Danby 18 in. Draagbare vaatwasser
 • Milieuvriendelijk
 • Flexibel laden voor acht personen
 • Geweldige cyclusopties
Prijs controleren
Productafbeelding van de SPT draagbare vaatwasser
Beste betaalbare vaatwasser
SPT Draagbare Vaatwasser
 • Gebruiksvriendelijk bedieningspaneel
 • Zes wasprogramma’s
 • 24 uur vertraging
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Werken draagbare vaatwassers goed?
 • Draagbare vs Countertop Vaatwassers
 • Dingen om te overwegen (Koopgids)
 • Veelgestelde vragen over draagbare vaatwasser


Product beoordelingen

We hebben uren besteed aan het onderzoeken van echte klantrecensies, productbeschrijvingen en deskundig advies. We hebben producten beoordeeld en beoordeeld op basis van hun grootte, capaciteit, materiaal, cyclusopties en geluidsniveaus. Om het u gemakkelijker te maken, brengen we al ons onderzoek samen op Ć©Ć©n plek.

Bekijk hieronder deze fantastische vijf draagbare vaatwassers.

1. GE 18 inch roestvrij staal

Beste voor campers

Productafbeelding van de GE 18 Inch roestvrij staal

Bekijk op BestBuy
Bekijk op HomeDepot
Bekijk op Lowes

Of u nu op zoek bent naar een draagbare vaatwasser voor uw kleine appartement of een camper, deze optie is geweldig. Het is een 18-inch apparaat, dus het is ideaal voor krappe ruimtes.

Houd er rekening mee dat het wordt aanbevolen om een stroomonderbreker en een individueel stopcontact voor dit apparaat te hebben.

U moet ook een 120V, 60Hz, AC-only, 15-ampĆØre of 20-ampĆØre gesmolten elektrische voeding hebben. De bedrading moet tweedraads en aarde zijn en geschikt zijn voor 167 Ā° F. Als uw camper niet aan deze vereisten voldoet, neem dan contact op met een elektricien voordat u deze vaatwasser installeert.

Dat gezegd hebbende, dit is een geweldige vaatwasser als hij eenmaal is ingesteld.

Wat we leuk vinden

Geniet van de Autosense Cycle

Deze vaatwasser heeft een coole autosense functie. In de vaatwasser meet een lichtstraal de bodemniveaus. Vervolgens past het de watertemperatuur en de cyclustijd aan om de vaat effectief schoon te maken zonder onnodige energie te gebruiken.

Hard Food Disposer voorkomt verstoppingen

Zeg vaarwel tegen voedselklompen in de vaatwasser. Het heeft een meegeleverde harde voedselverwijderaar die voedseldeeltjes maalt met 3.600 herhalingen per minuut.

Het roestvrijstalen mes zorgt ervoor dat uw vaat er elke keer sprankelend schoon uitkomt. Het maakt ook het onderhoud eenvoudiger omdat u het filter of de spuitarmen niet zo vaak hoeft te reinigen.

Slimme vaatwasser (Wi-Fi-compatibel)

Je zult het ook geweldig vinden dat deze vaatwasser werkt met Amazon Alexa en Google Assistant. Eenmaal verbonden met je slimme apparaten, kun je deze vaatwasser met je eigen stem rondlopen.

Krachtige was- en ontsmetting

Deze vaatwasser heeft drie wasarmen om een geweldige dekking te garanderen. U kunt vlekkeloze gerechten verwachten met dit apparaat. Het heeft ook een NSF-gecertificeerde ontsmettingscyclus die 99,99 procent van de bacteriƫn zal doden.

Wat we niet leuk vinden

Twijfelachtige duurzaamheid van de slang

Houd er rekening mee dat u de slang mogelijk om de zoveel tijd moet vervangen. De duurzaamheid is niet opgewassen tegen de rest van de vaatwasser. Klanten maken zich zorgen over hoe vaak het kan worden gebogen voordat het barst, breekt of lekt.

Je kunt het niet als surface gebruiken

Toegegeven, draagbare vaatwassers zijn populair omdat ze meer aanrechtruimte kunnen creƫren. Het is echter niet aan te raden om dit als extra oppervlak te gebruiken.

De fabrikant adviseert om geen spullen op de vaatwasser te plaatsen. Voor de zekerheid geldt dat ook voor lichtere items. Dus zelfs als u op zoek bent naar een plek om uw fruitschaal op te slaan, is het niet aan te raden om dat met dit apparaat te doen.

Productspecificaties

Grootte 25.37 x 18 x 36 inch
Capaciteit Acht couverts
Materiaal Edelstaal
Cyclus opties Drie, plus een ontsmettingscyclus
Lawaai 52 dBA

2. Whirlpool Hoge Kuip Draagbare Vaatwasser

Beste converteerbare draagbare vaatwasser

Productafbeelding van de Whirlpool Tall Tub Draagbare Vaatwasser

Bekijk op BestBuy
Uitzicht op Whirlpool

Wil je nu een draagbare vaatwasser, maar later een ingebouwde, dan heb je een converteerbare vaatwasser nodig. De Whirlpool vaatwasser is opgewaardeerd, en hij is nu converteerbaar!

Je hebt een converteerbare kit nodig voor dit product om het om te zetten in een ingebouwde vaatwasser. Dit is beschikbaar op de Whirlpool website (1). Zoals het komt, heeft deze vaatwasser een aanrechtachtig oppervlak, dus u kunt het gebruiken als extra opberg- of voorbereidingsruimte.

Wat we leuk vinden

Wassen op hoge temperatuur

Hoewel het geen gecertificeerde ontsmettingscyclus heeft, heeft het een wasbeurt op hoge temperatuur. Dit houdt het water tussen de 150 en 160 Ā° F om u super schone en hygiĆ«nische resultaten te geven. We houden hiervan voor het wassen van babyartikelen zoals flessen en fopspenen.

Sensor Wash past de cyclus voor u aan

De sensorwasfunctie detecteert automatisch de grondniveaus van de schotel. Het apparaat past vervolgens de lengte en temperatuur van de wascyclus aan als dat nodig is. Dit kan veel water besparen, wat u vervolgens geld bespaart en onnodige energie bespaart.

12 Couverts

Als acht couverts niet genoeg voor je zijn, overweeg dan deze vaatwasser. Het heeft ruimte voor 12-plaats instellingen die groot is, zelfs voor een gewone vaatwasser!

Perfect voor koppels gedurende een paar dagen, of gezinnen. Er is ruimte voor een hele dag aan afwas, zodat je minder met de hand kunt wassen.

Verwarmde droogcyclus

Niemand wil zijn vaatwasser openzetten voor vochtige gerechten. Gelukkig heeft deze vaatwasser een verwarmde droogcyclus om je gerechten te drogen. Het werkt het beste als je een glansspoelmiddel gebruikt.

Wat we niet leuk vinden

Hard geluidsniveau

Deze vaatwasser is aan de luidere kant, op 64dBA – luider dan onze andere opties. In vergelijking met andere geluiden is het vergelijkbaar met een normaal gesprek of een douche die loopt. Het kan je slaap echter verstoren, dus houd hier rekening mee.

Vier uur vertraging

Hoewel een vertragingstimer van vier uur beter is dan niets, is het niet echt praktisch. Als je er aan het einde van de cyclus moet zijn om de vaatwasser los te koppelen, dan is dit niet geweldig voor een nacht.

Als u bijvoorbeeld een vertragingstimer van vier uur instelt, moet u vĆ³Ć³r uw acht uur slaap opstaan om de vaatwasser los te koppelen. Tenzij je dit hebt omgebouwd tot een ingebouwde vaatwasser, is het het beste om dit overdag te laten draaien wanneer iemand thuis is.

Productspecificaties

Grootte 27.5 x 24.1 x 37 inch
Capaciteit 12 couverts
Materiaal Plastic
Cyclus opties Drie
Lawaai 64 dBA

3. GE 24 inch roestvrij staal

Beste roestvrijstalen keuze

Productafbeelding van de GE 24 Inch roestvrij staal

Bekijk op BestBuy
Bekijk op HomeDepot
Bekijk op Lowes
Zicht op Sears
Bekijk op Wayfair

Roestvrijstalen vaatwassers zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en helpen de vaat te drogen omdat ze zich niet vastklampen aan vocht.

Onze aanbeveling voor een roestvrijstalen vaatwasser is het 24-inch apparaat van GE. Net als zijn 18-inch partner is deze iets groter met ruimte voor 12-plaatssinstellingen. Perfect voor gezinnen!

Wat we leuk vinden

3-Level Wash voor vlekkeloze resultaten

Deze vaatwasser reinigt uw vaat grondig met zijn drie niveaus wassysteem. Het heeft drie armen om een diepe reiniging van de vaat op beide rekken en in de zilverwerk caddy te bieden.

Condensdroging verwijdert vocht

Roestvrij staal doet het al uitstekend bij het drogen van gerechten. Het klampt zich niet vast aan vocht zoals plastic dat doet.

Deze vaatwasser heeft echter ook een condensdroogfunctie. Dit is een energiezuinige manier om gerechten te drogen. Het maakt geen gebruik van een verwarmingselement. In plaats daarvan condenseert de was op hoge temperatuur tijdens de laatste spoeling het water en voert het vervolgens uit de machine af, waardoor je behoorlijk droge gerechten achterlaat.

Slimme vaatwasser (werkt met slimme luidsprekers)

Zodra je je wifi-adapter hebt (apart verkrijgbaar), is deze vaatwasser compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant. Deze slimme afwasmachiner maakt het voor u gemakkelijker om de vaatwasser te bedienen met behulp van uw slimme luidspreker, uw stem of een app!

Piranha Food Disposer verwijdert deeltjes

Als u niet alle platen goed hebt geschraapt, hoeft u zich geen zorgen te maken over de verstopping van het filter. Dit wordt geleverd met een Piranha hard food disposer die draait op 3.600 RPM om voedselresten in stukken te snijden en weg te spoelen zonder klompen.

Wat we niet leuk vinden

Tablets geven niet altijd vrij

Sommige klanten hebben geklaagd dat wasmiddeltabletten niet altijd worden vrijgegeven. Ze kunnen vast komen te zitten in de wasmiddellade. Hierdoor blijven de gerechten uiteraard ongereinigd achter.

Maar het is ook een verspilling van energie, omdat je een volledige cyclus moet doorlopen voordat je weet of het wasmiddel is vrijgegeven of niet. Dan moet je de afwas opnieuw doen. Andere keren wordt de tablet vrijgegeven, maar lost deze helemaal niet op.

Geen verwarmingselement

Hoewel we denken dat de energiezuinige condensdroogfunctie netjes is, is niet iedereen het daarmee eens.

Veel klanten vinden het niet leuk dat deze vaatwasser zonder verwarmd droogelement zit. Gerechten komen er soms een beetje vochtig uit en moeten aan de lucht worden gedroogd voordat ze worden opgeborgen.

Productspecificaties

Grootte 25,37 x 23,62 x 36 inch
Capaciteit 12 couverts
Materiaal Edelstaal
Cyclus opties Drie, plus ontsmettingsoptie
Lawaai 54 dBA

4. Danby 18 in. Brede draagbare vaatwasser

Beste heavy-duty vaatwasser

Productafbeelding van de Danby 18 in. Brede draagbare vaatwasser

Bekijk op HomeDepot
Bekijk op Walmart

Als je iets nodig hebt om een verscheidenheid aan klussen, veel gerechten en grote rotzooi aan te pakken, is dit de draagbare vaatwasser voor jou.

Deze vaatwasser heeft vier cycli, waaronder een zware cyclus, voor super vuile vaat met aangekoekt voedsel en verbrande stukjes. Het heeft ook vier temperatuuropties, waaronder een ontsmettingsfunctie, om u de meest hygiƫnische resultaten te geven.

Ten slotte zijn er acht couverts, dus het is perfect voor een klein gezin.

Wat we leuk vinden

Milieuvriendelijk (Energy-Star-gecertificeerd)

Vaatwassers zijn energiezuiniger dan met de hand afwassen. Maar deze gaat een stapje verder. Het is Energy Star-gecertificeerd, wat bewijst dat het zeer efficiƫnt is. Het heeft ook een waardevol laag waterverbruik van maximaal vijf liter water per cyclus, waardoor u energie en geld bespaart.

Flexibel laden voor veel mensen

Deze vaatwasser heeft acht couverts, dus hij is perfect voor een stel dat alle maaltijden helemaal opnieuw maakt, of een klein gezin.

Dit apparaat heeft een zilverwerkmand voor het veilig plaatsen van uw bestek. Maar het heeft ook een verstelbaar bovenrek, zodat je het kunt positioneren als je grotere items aan de onderkant hebt.

Geweldige cyclusopties

Deze draagbare vaatwasser heeft vier cyclusopties: zwaar, normaal, 90 minuten en snel. Dus of je nu super vuile vaat hebt of gewoon een snelle wasbeurt nodig hebt, dit apparaat kan de truc doen.

U kunt de temperatuur ook aanpassen met behulp van vier verschillende opties. Dit omvat een ontsmettingscyclus die het water op 160 Ā° F houdt; en het is beschikbaar met alle vier de cycli!

Quiter bij 52 decibel

Van alle vaatwassers op deze lijst is dit de meest stille. Met 52 decibel is dat veel stiller dan onze luidste keuze. Als u een meer discrete afwaservaring wilt, kan dit uw vakjes aanvinken.

Wat we niet leuk vinden

Slangonderhoud vereist

De slangen hebben wat onderhoud nodig. U moet ervoor zorgen dat al het water na elke cyclus wordt geleegd, omdat klanten ontdekten dat er vaak nog water in de slangen zat.

U moet de slangen ook regelmatig aanspannen – idealiter voor elk gebruik – anders kunnen ze lekken. Ook zijn de verbindingsslangen van plastic, dus moeten ze mogelijk vaak worden vervangen.

Vaatwastabletten lopen vast

Een paar klanten klaagden dat de vaatwasserlade niet openging en dus kwamen de lipjes vast te zitten. Dit resulteerde in onreine gerechten, wat erg onhandig is.

Productspecificaties

Grootte 23.63 x 17.69 x 35.63 inch
Capaciteit Acht couverts
Materiaal Edelstaal
Cyclus opties Vier, plus vier temperatuurinstellingen
Lawaai 52 dBA

5. SPT draagbare vaatwasser in wit

Meest betaalbare vaatwasser

Productafbeelding van de SPT draagbare vaatwasser in wit

Prijs controleren

Draagbare vaatwassers zijn niet goedkoop, vooral omdat het nicheproducten zijn. Maar als u op zoek bent naar iets minder duur, raden we de SPT draagbare vaatwasser in het wit aan.

Het heeft een roestvrijstalen interieur, dus het is nog steeds erg duurzaam. Het is stijlvol en past in de meeste keukendecoraties. We houden er ook van dat het veel fietsopties heeft, eenvoudig te installeren is en in kleine huizen past zonder te veel ruimte in beslag te nemen.

Wat we leuk vinden

Gebruiksvriendelijk bedieningspaneel

Het bedieningspaneel is ontworpen om gemakkelijk te gebruiken en aanpasbaar te zijn. U kunt uw instellingen mixen en matchen voor de meest effectieve wasbeurt van uw vaat. Bovendien lichten specifieke knoppen op om u de door u gekozen instellingen te laten zien, wat uitstekend is als u per ongeluk op een knop hebt gedrukt en niet zeker weet welke het was.

Ook laat een indicatielampje voor het spoelmiddel u weten of u weinig glansspoelmiddel gebruikt.

Zes wasprogramma’s

Deze vaatwasser heeft zes wasprogramma’s: zwaar, normaal, eco, glas, 90 min en snel.

Zwaar is geweldig voor echt vuile vaat, zoals potten met aangekoekt voedsel. Rapid, aan de andere kant van het spectrum, is geweldig voor licht bevuilde gerechten die niet hoeven te worden gedroogd.

Tijdens alle cycli wordt een kleine afbeelding getoond om weer te geven in welk stadium van de cyclus het apparaat zich bevindt.

24 uur vertraging

U kunt de starttijd van elke cyclus uitstellen, zodat deze in uw schema past. Dit is vooral handig omdat u aan het einde van de cyclus in de buurt moet zijn om de vaatwasser los te koppelen van de kraan.

Met deze vaatwasser kunt u hem Ć©Ć©n tot 24 uur uitstellen, wat zeer flexibel is.

Verstelbaar bovenrek

Voor grotere potten en pannen is het bovenste rek verstelbaar. Je kunt de hoogte aanpassen, waardoor je ruimte hebt voor allerlei gerechten.

Wat we niet leuk vinden

Slechte slangopslag

Er is geen goede opslag voor de slangen tussen de cycli. Dit is erg onhandig voor klanten. Sommigen hebben hun eigen opslaghaken gemaakt, zodat de slangen geen extra ruimte innemen.

Zwak bovenoppervlak

Hoewel de fabrikant niet specifiek afraadt om items op de vaatwasser te plaatsen, moet u dit met de nodige voorzichtigheid doen.

Sommige klanten merkten op dat de bovenkant kromde of deukte toen ze er items op plaatsten. Als u op zoek bent naar een vaatwasser die meer aanrechtruimte kan bieden, denk dan twee keer na voordat u deze kiest.

Productspecificaties

Grootte 23.63 x 17.64 x 35.63 inch
Capaciteit Acht couverts
Materiaal Edelstaal
Cyclus opties Zes
Lawaai 52 dBA

Productvergelijkingstabel

Product Best Grootte Capaciteit Materiaal Cyclus opties Lawaai
GE 18 inch roestvrij staal Voor campers 25,37 x 18 x 36″ 8 couverts Edelstaal 3, plus een ontsmettingscyclus 52 dBA
Whirlpool Tall Tub Vaatwasser Converteerbare draagbare vaatwasser 27,5 x 24,1 x 37″ 12 couverts Plastic 3 64 dBA
GE 24 inch roestvrij staal Roestvrij staal keuze 25,37 x 23,62 x 36 inch 12 couverts Edelstaal 3, plus ontsmettingsoptie 54 dBA
Danby Draagbare Vaatwasser Heavy-Duty vaatwasser 23,63 x 17,69 x 35,63″ 8 couverts Edelstaal 4, plus 4 temperatuurinstellingen 52 dBA
SPT Draagbare Vaatwasser Betaalbare vaatwasser 23,63 x 17,64 x 35,63″ 8 couverts Edelstaal 6 52 dBA

Werken draagbare vaatwassers goed?

Als je voor een kwaliteitsvolle gaat, ja. Ze kunnen zelfs overeenkomen met de kracht van een gewone vaatwasser!

Draagbare vaatwassers kunnen ook zorgen voor meer ruimte in uw huis. Velen hebben een ingebouwd aanrechtblad, dus je kunt dat gebruiken voor opslag of voedselvoorbereiding.

Er zijn echter veel minder draagbare vaatwasseropties op de markt, dus u vindt er misschien niet een die al uw vakjes aanvinkt. Ten tweede zijn ze niet zo duurzaam als gewone vaatwassers en ten slotte zijn ze niet zo stil.

Draagbare vs Countertop Vaatwassers

Als u weinig ruimte heeft, maar toch een vaatwasser wilt, kunt u kiezen tussen een draagbare en een aanrecht vaatwasser. De belangrijkste verschillen zijn uiteraard grootte en locatie.

Aanrecht vaatwassers zijn mzo klein en kan meestal slechts vier tot zes couverts bevatten. Ze zitten op uw aanrecht en kunnen zelfs waardevolle aanrechtruimte innemen.

Draagbare vaatwassers zijn veel groter en kunnen tot 12 couverts bevatten. Je kunt ze onder een kast installeren, of ze kunnen in een aparte keuken worden geplaatst.

Als u de ruimte heeft, raden we u aan een draagbare vaatwasser te gebruiken, omdat deze krachtiger en praktischer zijn.

Dingen om te overwegen (Koopgids)

Let bij het winkelen voor een draagbare vaatwasser op deze factoren om de beste match voor u te vinden.

Grootte

Draagbare vaatwassers zijn 18 inch of 24 inch breed. Zorg ervoor dat de vaatwasser in uw ruimte past, evenals wat uw afwasbehoeften zijn.

Capaciteit

Houd naast de grootte ook rekening met de capaciteit. Dit wordt meestal gemeten in couverts. Sommige draagbare vaatwassers kunnen acht couverts bevatten, terwijl andere tot 12 kunnen bevatten. Afhankelijk van de grootte van uw gezin, kiest u de capaciteit van uw vaatwasser dienovereenkomstig.

Materiaal

Draagbare vaatwassers zijn over het algemeen gemaakt van roestvrij staal of plastic. Beide hebben hun voor- en nadelen.

Roestvrij staal is duurzamer en gemakkelijker schoon te maken, maar is over het algemeen duurder. Plastic is meestal budgetvriendelijker en kan worden gereinigd met bleekmiddel. Het is echter niet zo duurzaam en het klampt zich meer vast aan vocht.

Aantal cycli

EĆ©n cyclus past niet allemaal. Een goede vaatwasser heeft meerdere cyclusopties, zodat u deze kunt schakelen afhankelijk van het bodemniveau en de vereisten voor uw gerechten. Sommige extra cycli kunnen zware, ontsmettings- en droogcycli omvatten.

Lawaai

Overweeg ten slotte het lawaai. Dit wordt gemeten in decibel. Hoe lager het decibelgetal, hoe stiller de vaatwasser.

Hoewel draagbare vaatwassers niet zo stil zijn als gewone vaatwassers, zijn ze nog steeds verkrijgbaar in verschillende volumes. Onze aanbevelingen variĆ«ren van 52 tot 64 decibel. Dus als je iets wilt dat je ’s nachts kunt uitvoeren zonder je slaap te verstoren, overweeg dan het geluidsniveau.


Veelgestelde vragen over draagbare vaatwasser

Hoe lopen draagbare vaatwassers leeg?

Sommige modellen kunnen direct in de gootsteen afvloeien als de slang lang genoeg is om deze te bereiken. U kunt de slang echter ook in de leidingen onder de gootsteen steken, waar deze vandaan zal lopen. Dit vergt meer werk, maar het is minder rommelig.

Vergeet niet dat sommige draagbare vaatwassers niet in de leidingen onder de gootsteen kunnen worden gegooid. Als de slang niet kan bereiken, moet u deze laten uitlekken in een kom die vervolgens handmatig wordt geleegd.

Voor de beste resultaten

Raadpleeg het advies van uw fabrikant over het installeren en aftappen van uw draagbare vaatwasser. Elk merk verschilt enigszins, dus u moet de instructies controleren. Giswerk kan vaak leiden tot belangrijkere problemen.

Kunt u permanent een draagbare vaatwasser installeren?

Het hangt af van het merk. Maar de meeste draagbare vaatwassers kunnen permanent worden geĆÆnstalleerd. We raden u aan contact op te nemen met de fabrikant voor advies, omdat hun installatiehandleidingen dit meestal niet dekken.

Met wat loodgietersvaardigheden en extra onderdelen is het echter mogelijk om een draagbare vaatwasser permanent te installeren.

Kunt u ’s nachts een draagbare vaatwasser laten draaien?

Omdat de draagbare vaatwasser is aangesloten op uw kraan, moet u de watertoevoer aan het einde van de cyclus uitschakelen om overloop en schade te voorkomen. U kunt uw draagbare vaatwasser ’s nachts laten draaien als u de vertragingstimerfunctie gebruikt en ervoor zorgt dat u op bent voordat de cyclus is voltooid.

Heeft een draagbare vaatwasser een afvalverwijdering nodig?

Nope! Als je merkt dat de jouwe in de vuilnisbak kan worden gegooid en je hebt er geen, koop dan een vaatwasserafvoeradapter voor de gootsteenafvoer.

Hoe lang moet een draagbare vaatwasser meegaan?

We weten het niet precies. Gewone vaatwassers gaan meestal ongeveer 10 jaar mee, maar er is niet veel onderzoek gedaan naar de levensduur van draagbare vaatwassers.

De meeste garanties duren echter ongeveer een jaar, dus houd er rekening mee dat het minstens zo lang moet duren. Op basis van onze ervaring en onderzoek voorspellen we dat het minstens drie jaar mee moet gaan, afhankelijk van de kwaliteit van het apparaat.

Wat is het verschil tussen een draagbare vaatwasser en ingebouwde?

Een ingebouwde vaatwasser wordt direct in uw sanitair geĆÆnstalleerd. Het enige wat u dus hoeft te doen is de vaatwasser in te laden en voor elk gebruik op start te drukken. Het wordt meestal in uw kasten geĆÆnstalleerd, dus er zijn geen openingen eromheen.

Draagbare vaatwassers moeten voor elk gebruik handmatig in de kraan worden gegooid. Ze vereisen ook wat meer inspanning tussen gebruik.

Je kunt het bijvoorbeeld niet laten draaien terwijl je het huis uit bent. Hetzelfde geldt ’s nachts, tenzij u zeker weet dat u er bent om de watertoevoer aan het einde van de cyclus uit te schakelen.

Ingebouwde vaatwassers hebben ook meer leuke functies, zijn duurzamer en zijn meestal wat stiller.

Ten slotte zijn ingebouwde vaatwassers ruimer dan draagbare. Draagbare exemplaren zijn echter gemakkelijk te vervoeren, staan meestal op wielen en zijn geweldig voor kleine huizen of mensen die veel onderweg zijn.

Gebruiken draagbare vaatwassers veel elektriciteit?

Draagbare vaatwassers verbruiken niet veel elektriciteit. Ze zijn een van de meest efficiƫnte apparaten in uw huis.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?