Beste vaatwassers voor appartementen van 2023

Als je in een appartement woont, is de kans groot dat je al een druk leven leidt. Werken in de stad, gymsessies, koffie met vrienden, lang woon-werkverkeer. Zou het niet geweldig zijn als je minder tijd zou kunnen besteden aan huishoudelijke taken?

Wij denken dat alleen omdat je in een appartement woont, hoe klein ook, je het hebben van een vaatwasser niet mag missen. Het kost minder tijd, energie en bespaart u geld!

Hoewel je aanrecht of draagbare vaatwassers kunt krijgen, heb je misschien ruimte voor een van de beste vaatwassers van appartementsformaat. We hebben het web afgezocht op zoek naar de beste aanbevelingen om met u te delen. Na urenlang onderzoek te hebben gedaan naar echte klantrecensies, deskundig advies en tientallen producten, hebben we het teruggebracht tot zeven fantastische vaatwassers van appartementformaat.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Bosch 800-serie roestvrijstalen vaatwasser
Beste stille vaatwasser
Bosch 800-serie roestvrijstalen vaatwasser
 • Flexibel derde rack
 • PrecisionWash zorgt voor schone vaat
 • PureDry condensatiedroging
Prijs controleren
Productafbeelding van de Bosch 800-serie, klaar voor aangepast paneel
Meest ruime
Bosch 800-serie aangepast paneel gereed
 • ADA-compatibel en NFS-gecertificeerd
 • Derde rek voor gebruiksvoorwerpen
 • 6 cycli, 5 opties
Prijs controleren
Productafbeelding van de Frigidaire roestvrijstalen hoge kuip
Beste roestvrijstalen vaatwasser
Frigidaire roestvrij staal hoge kuip
 • Dubbele sproeiarm zorgt voor vlekkeloze resultaten
 • Indicatoren voor cyclusstatus
 • Zelfreinigend filter
Prijs controleren
Productafbeelding van de SPT ingebouwd met verwarmd drogen
Beste budgetkeuze
SPT ingebouwd met verwarmd drogen
 • Verwarmd droogsysteem
 • 1-24 uur tijdsvertraging
 • Heeft twee spuitarmen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Ingebouwde Whirlpool 18 Front Control
Beste milieuvriendelijke vaatwasser
Whirlpool 18 Front Control Ingebouwd
 • Cyclusgeheugen
 • ADA klacht
 • Verstelbaar bovenrek
Prijs controleren
Productafbeelding van de Danby 18 in. Front Control Vaatwasser
Beste ingebouwde vaatwasser
Danby 18 in. Front Control Vaatwasser
 • Gebruiksvriendelijk bedieningspaneel aan de voorzijde
 • 6 cycli, 4 opties
 • Roestvrijstalen kuip
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Welke maat is een vaatwasser voor een appartement?
 • Hoeveel ruimte heb je nodig rond een vaatwasser?
 • Dingen om te overwegen (Koopgids)
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

We hebben uren besteed aan het onderzoeken van echte klantrecensies, deskundig advies en het toepassen van ons eigen inzicht om deze lijst met de beste vaatwassers van appartementformaat te maken. We hebben deze producten beoordeeld en beoordeeld op basis van hun geluidsniveau, was- en droogvermogen, capaciteit en meer.

Maak je klaar voor je nieuwe appartementsapparaat!

1. Bosch 800-serie roestvrijstalen vaatwasser

Beste stille vaatwasser

Productafbeelding van de Bosch 800-serie roestvrijstalen vaatwasser

Prijs controleren

Hoewel standaard vaatwassers dalen tot 39 decibel, kunnen 18-inch vaatwassers dat geluidsniveau nog niet helemaal bereiken. Maar de Bosch 18-inch 800-serie vaatwasser is nog steeds superstil. Met slechts 44 decibel is dit vergelijkbaar met de geluiden van vogels die roepen (1).

Als u gevoelig bent voor geluiden, is dit een uitstekende optie voor uw appartement, zelfs als het kleiner is. Als je eenmaal allemaal in bed bent weggestopt, kun je dit niet meer horen, omdat het al je gerechten van die dag diep reinigt.

Wat we leuk vinden

Flexibel derde rek

Het derde rek, dat diep genoeg is om bestek en kleine kopjes in te bewaren, voegt 30% meer capaciteit toe aan de vaatwasser. Aan de bovenkant van de vaatwasser kun je hier bestek, keukengerei en bekers plaatsen om jezelf meer ruimte te geven op de andere rekken. Als je het niet leuk vindt, kun je het verwijderen!

PrecisionWash zorgt voor schone vaat

Vergeet het voorspoelen van je gerechten. Maak je maaltijd af, schraap je bord en schuif het in de vaatwasser. De PrecisionWash-cyclus maakt gebruik van intelligente sensoren en krachtige spuitarmen om ervoor te zorgen dat uw gerechten brandschoon zijn.

PureDry verwijdert vocht

PureDry maakt gebruik van condensatiedroging om uw gerechten, zelfs plastic, tot de ultieme droogheid te brengen. Het eindigt de cyclus met een extra hete was, wat betekent dat vocht wegvoert als de vaat afkoelt. Er zijn geen verwarmde ventilatoren, dus het is veilig om uw plastic op elk rek te plaatsen!

Voorkomt lekken in uw appartement

Als je in een appartement woont, ken je de angst voor een lek. Het heeft niet alleen invloed op jou, maar het beïnvloedt ook je benedenburen. Deze vaatwasser heeft AquaStop Leak Protection die lekken voorkomt, zelfs als de vaatwasser is uitgeschakeld.

Wat we niet leuk vinden

Enkele esthetische gebreken

Wij vinden dit een behoorlijk stijlvolle vaatwasser, maar niet iedereen vindt dat. En we kunnen begrijpen waarom als je er beter naar kijkt. Ten eerste wordt het niet geleverd met een plint, dus de poten zijn zichtbaar.

Ten tweede vervaagt de afdruk op de knoppen na verloop van tijd, wat betekent dat u na een paar jaar misschien niet meer ziet welke cyclus u selecteert!

Problemen met het reinigen van derde racks

Hoewel we dol zijn op het derde rek, kun je moeite hebben om zwaar vervuilde items erop schoon te maken, omdat het geen speciale spuitarm heeft. Het deelt dezelfde sproeiarm als het rek eronder, wat betekent dat niet alles volledig schoon wordt. Als je zwaar bevuild keukengerei hebt, raden we je aan ze plat op een van de andere rekken te leggen.

Productspecificaties

Type Ingebouwde topbediening
Geluidsniveau 44 dB
Wascycli Zes
Droogcapaciteit Condensatie drogen
Capaciteit vaatwasser 10 couverts

2. Bosch 800-serie aangepaste paneelklare vaatwasser

Meest ruime

Productafbeelding van de Bosch 800-serie aangepaste paneelklare vaatwasser

Prijs controleren

De Bosch 18-inch vaatwassers zijn absoluut de ruimste op de markt. Ze hebben 10 couverts plus een derde rack dat 30 procent meer laadruimte toevoegt. Het derde rek is geweldig voor gebruiksvoorwerpen, kleine kommen en kleine kopjes.

Naast dat het ruim is, is dit ook een paneelklare vaatwasser. U kunt het voorpaneel aanpassen aan de rest van uw keukeninrichting, zodat de vaatwasser naadloos in uw huis past.

Wat we leuk vinden

Certificaat Centraal

Deze vaatwasser is de trotse eigenaar van enkele belangrijke certificaten. Ten eerste is het ADA-compatibel, dus het is speciaal gemaakt voor klanten met speciale hoogtevereisten.

Het heeft ook een CSA-certificaat, dus het voldoet aan de Canadese normen. Het is ook NSF-gecertificeerd, evenals UL-vermeld. Laten we niet vergeten dat het ook Energy Star-gecertificeerd is, dus het is een efficiënte en milieuvriendelijke optie.

Ontsmettingsoptie doodt bacteriën

Wij houden van vaatwassers met een Sanitize cyclus. Het is zo handig, vooral als iemand in de familie ziek is geweest!

Deze cyclus vermindert 99,9 procent van de bacteriën met een hot-wash spoeling. Dit zorgt ook voor extra schone vaat met verminderde vlekken. Het is geweldig voor gebieden met hard water!

Zes cycli, vijf opties

Deze kleine vaatwasser heeft veel wasopties, dus u kunt hem aanpassen aan uw behoeften. De zes wasopties omvatten Heavy, Auto, Normal, Delicate, Express en Rinse. De vijf extra opties zijn Delay Start, Half load, Delicate, Sanitize en Extra Shine.

Derde rack voor gebruiksvoorwerpen

Deze vaatwasser heeft ook een derde rek in een v-vormig ontwerp waarmee u uw items kunt hengelen. Het heeft ook uitbreidbare vleugels, zodat je ruimte kunt maken voor diepere items zoals mokken of kommen.

Wat we niet leuk vinden

Moeite met drogen

Deze vaatwasser heeft een beetje moeite met het volledig drogen van gerechten. Zelfs als je het ’s nachts uitvoert, zijn ze ’s ochtends misschien niet droog. Het kan zijn dat je ze daarna ongeveer 30 minuten aan de lucht moet drogen om volledige droogheid te bereiken.

Installatieproblemen

Voordat u dit model koopt, moet u onthouden dat het moeilijk te installeren is. De instructies zijn niet duidelijk en sommige mensen hadden ontbrekende onderdelen. Niet alleen dat – maar het toevoegen van uw aangepaste paneel is een heel project!

Productspecificaties

Type Ingebouwde aangepaste paneelbediening
Geluidsniveau 44 dB
Wascycli Zes
Droogcapaciteit Condensatie drogen
Capaciteit vaatwasser 10 couverts

3. Frigidaire roestvrij stalen hoge kuip vaatwasser

Beste roestvrijstalen vaatwasser

Productafbeelding van de Frigidaire roestvrijstalen hoge kuip vaatwasser

Bekijk op HomeDepot
Bekijk op BestBuy

Roestvrijstalen vaatwassers zijn onze topkeuze boven plastic. Terwijl er veel grote plastic vaatwassers op de markt zijn, neemt roestvrij staal het voortouw. Het is duurzamer, gemakkelijker schoon te maken en helpt vocht af te voeren.

Plastic heeft de neiging om zich vast te klampen aan vocht, dus roestvrij staal is beter voor drogere gerechten en het beperken van slechte geuren in uw apparaat.

We houden ook van deze vaatwasser vanwege zijn dubbele sproeiarm, acht couverts, 24-uurs vertragingsstart, verwarmd droogsysteem en nog veel meer.

Wat we leuk vinden

Dubbele spuitarm biedt vlekkeloze resultaten

Soms is één sproeiarm niet genoeg, vooral als je gerechten zwaar bevuild zijn. Deze vaatwasser heeft een boven- en onderreksproeiarm die zorgt voor een grondige reiniging elke cyclus.

Cyclus status indicatoren

De status lights vertellen u wanneer uw vaatwasser draait. Bovendien laten ze je ook weten in welk stadium de cyclus zich bevindt, zodat je weet hoe lang er nog over is.

Filtratiesysteem elimineert voedselresten

Het zelfreinigende filter (dat ook handmatig kan worden gereinigd) verwijdert voedseldeeltjes tijdens de cyclus om ervoor te zorgen dat het water zo schoon mogelijk is. Dit resulteert in super schone vaat zonder grove voedselresten.

Timer met vertraging van 24 uur

Jullie appartementsbewoners leven een druk leven! Deze vaatwasser is ontworpen volgens uw schema. U kunt de timer instellen om de cyclus overal van één tot 24 uur vanaf nu te starten.

Hierdoor heb je schone vaat klaar voor als je thuiskomt of voor de vaatwasser om te draaien wanneer de energieprijzen het laagst zijn.

Wat we niet leuk vinden

Onhandig afstandsinterieur

Misschien vind je dit lastig om te laden. Ten eerste bevindt het bestekrek zich aan de achterkant, niet aan de voorkant, dus het betekent dat je ver in de vaatwasser moet reiken als je er maar één vork in wilt steken.

Ten tweede zitten de tanden dicht bij elkaar, dus je gerechten worden smal gestapeld. Dit is prima, behalve als je grotere kommen of borden hebt. Dan kunnen ze elkaar raken.

Lekkende problemen

Enkele klanten ondervonden lekkages zodra ze hun vaatwassers opzetten. Dit valt onder de garantie en kan worden opgelost, maar het kan uw vloeren verpesten.

Andere klanten hadden een foutmelding dat er een lek was, terwijl dat niet zo was. Best vervelend!

Productspecificaties

Type Ingebouwde frontbediening
Geluidsniveau 52 dB
Wascycli Zes
Droogcapaciteit Verwarmd drogen
Capaciteit vaatwasser Acht couverts

4. SPT ingebouwde vaatwasser met verwarmde droging

Beste budgetkeuze

Productafbeelding van de SPT-inbouwvaatwasmachine met verwarmd drogen

Prijs controleren

Geschrokken van de prijs van vaatwassers? Zelfs deze slanke vaatwassers hebben vaak een steile prijs. Gelukkig zijn er een paar budgetvriendelijke vaatwassers op de markt.

De SPT ingebouwde vaatwasser is onze favoriete budgetvriendelijke optie die nog steeds verbluffende resultaten oplevert. Het heeft acht couverts, dus het is een geweldige aanvulling op alle appartementen, of je nu alleen woont of met je gezin. Natuurlijk neemt het nog steeds minimale ruimte in beslag, dus het is geweldig voor de meeste keukens.

Wat functies betreft, heeft het zes wasprogramma’s, een tijdvertragingsoptie en een nieuwe verwarmde droogcyclus.

Wat we leuk vinden

Verwarmd droog verwijdert vocht uit gerechten

Zoals gezegd heeft deze vaatwasser een verwarmde droogcyclus. Dit betekent dat uw gerechten er waarschijnlijk veel droger uitkomen dan condensatiecycli. Nu kun je met heel weinig moeite van vies naar droog gaan.

Tijdsvertraging van één tot 24 uur

Met de optie om de starttijd te verlengen van 1-24 uur nadat je hem hebt geladen, past deze vaatwasser in je drukke schema. Programmeer het om klaar te zijn tegen de tijd dat je wakker wordt, thuiskomt van je werk of klaar bent voor je volgende maaltijd.

Twee sproeiarmen zorgen voor een grondige dekking

Elk rek in deze vaatwasser heeft zijn eigen spuitarm. Dit zorgt voor maximale dekking en reiniging voor beide racks.

Onze vaatwasser heeft één spuitarm en we krijgen zeker geen consistente resultaten! Twee sproeiarmen is een grote bonus.

Kwaliteit roestvrij stalen kuip

We zijn onder de indruk dat dit apparaat een roestvrijstalen kuip heeft, ondanks de lage prijs! Roestvrij staal is beter dan plastic, is onze ervaring. Het is gemakkelijk schoon te maken, duurzaam en helpt vocht effectiever af te voeren.

Wat we niet leuk vinden

Onhandig laden

Een paar klanten haten het ontwerp van de tanden op de rekken. Hoewel het prima is voor borden en standaard kommen, passen ze niet op grotere items, zoals diepe kommen of grote mokken.

Kijk, een lek!

Helaas zijn lekkages geen onbekende in deze vaatwasser. Een paar ontevreden klanten hadden problemen met lekken. Natuurlijk kun je de vaatwasser binnen de garantieperiode retourneren als dit je overkomt, maar het is iets om op te letten.

Houd er rekening mee dat dit een zeldzaam probleem is en dat de meerderheid van de klanten dit niet heeft ervaren.

Productspecificaties

Type Ingebouwde frontbediening
Geluidsniveau 52 dB
Wascycli Zes
Droogcapaciteit Verwarmd drogen
Capaciteit vaatwasser Acht couverts

5. GE Profiel serie 18 inch ingebouwde vaatwasser

Het beste voor hard water

Productafbeelding van de GE Profile Series 18 inch inbouwvaatwasmachine

Prijs controleren

Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat dit een stijlvolle GE-vaatwasser is. Het heeft een zeer esthetisch voorpaneel met een slanke zakgreep.

Het is ook verkrijgbaar in zwart, wit en roestvrij staal. Zo kun je er een vinden die er magisch uitziet in je keuken!

Wat betreft gebieden met hard water, denken we dat dit een goede keuze is. Natuurlijk heeft het ruimte voor een glansspoelmiddel om harde watervlekken aan het einde van de cyclus te elimineren. Maar het heeft ook een stoomvoorwascyclus die helpt bij het verwijderen van harde waterresten van eerdere wasbeurten of vaatwassers.

Wat we leuk vinden

Wassysteem met drie niveaus

Het drielaagse wassysteem zorgt ervoor dat je vaat extra schoon is. In plaats van één sproeiarm heeft dit drie waterniveaus die ervoor zorgen dat elk laatste item schoon en sprankelend is.

Autosense-technologie kiest instellingen voor u

Een mooie lichtstraal meet de bodemniveaus op de schotels. Het past de watertemperatuur en cyclustijd aan uw gerechten aan. Dit bespaart u waar mogelijk tijd en energie.

Piranha Hard Food Weggooier

Een roestvrijstalen mes draait met 3.600 RPM om voedselresten fijn te malen. Dit zorgt voor de schoonste vaat, omdat voedseldeeltjes niet blijven hangen tijdens de cyclus.

Natuurlijk moet je je borden nog steeds spoelen voordat je ze in de vaatwasser zet. Maar als je wat restjes vergeet, hoef je je geen zorgen te maken.

Doodt 99,99 procent van de bacteriën

Als u wilt dat alles wordt gedesinfecteerd of dat u gerechten moet ontsmetten na een familieziekte, zult u genieten van deze vaatwasser. Het heeft een NSF-gecertificeerde hoge temperatuur was die u en uw dierbaren zal beschermen.

Wat we niet leuk vinden

Gemiddelde droogresultaten

Verwacht geen geweldige droogresultaten van deze vaatwasser. Het maakt gebruik van een condensatiedroogcyclus zonder een automatische deur, wat gemiddelde resultaten oplevert.

Een verwarmd droogsysteem of een automatische deur zou beter zijn om te helpen met extra vocht na het condensdrogen.

Verwarring bij het laden

Het laden van deze vaatwasser kan lastiger zijn dan het installeren ervan! Veel klanten vinden het inladen van deze vaatwasser een verwarrende ervaring.

De rekken hebben een ongebruikelijke lay-out. Elke keer dat ze deze vaatwasser inladen, is het alsof ze een nieuwe manier vinden die het beste werkt.

Productspecificaties

Type Ingebouwde topbediening
Geluidsniveau 47 dB
Wascycli Drie
Droogcapaciteit Condensatie drogen
Capaciteit vaatwasser Acht couverts

6. Whirlpool 18 inch front control ingebouwde vaatwasser

Beste milieuvriendelijke vaatwasser

Productafbeelding van de Whirlpool 18 Inch Front Control Built-In Vaatwasser

Prijs controleren

Deze Whirlpool vaatwasser, verkrijgbaar in drie kleuren (zwart, wit en roestvrij staal), is een geweldige milieuvriendelijke optie.

Het is Energy Star-gecertificeerd, CEE Tier 1-gecertificeerd en komt in ongeveer $ 28 per jaar.

Dus als u op zoek bent naar iets om u tijd en geld te besparen, en om vriendelijk te zijn voor de planeet , is deze vaatwasser er een om te overwegen.

Wat we leuk vinden

Cyclus geheugen

Heb je een favoriete cyclus die je het vaakst gebruikt? Deze vaatwasser zal het onthouden. Het zet de vaatwasser automatisch op de laatste cyclus die u hebt gebruikt. Dit betekent natuurlijk wel dat als je het veel schakelt, het gewoon de meest recente cyclus kiest die het heeft gebruikt. Nog steeds een coole functie!

ADA Klacht

Niet genoeg vaatwassers zijn ADA-compatibel, maar deze wel. Het is bedoeld om de meeste mensen gemakkelijke toegang te bieden, omdat het voldoet aan de normen van de Disabilities Act.

Verstelbaar bovenrek

U kunt de hoogte van het bovenste rek aanpassen om meer items in het onderste rek te plaatsen. Hoge borden, bakplaten, grote potten? Verplaats het bovenste rek hoger en plaats ze erin!

Wat we niet leuk vinden

Weinig ruimte

Hoewel dit zegt dat het op acht couverts past, vonden veel klanten het veel kleiner dan andere 18-inch vaatwassers die ze in het verleden hebben gehad. Het lijkt iets korter te zijn dan normale 18-inch vaatwassers, dus houd daar rekening mee, vooral als je voor een gezin koopt.

Lange cycli

Ondanks het kleinere formaat zijn de cycli nog steeds gemiddeld voor een standaard vaatwasser. De normale cyclus duurt meer dan twee uur, wat sommige klanten niet leuk vinden. Natuurlijk, als je de dishwa runtsher ’s nachts – tijd zal geen probleem zijn.

Productspecificaties

Type Ingebouwde frontbediening
Geluidsniveau 50 dB
Wascycli Vijf
Droogcapaciteit Verwarmd drogen
Capaciteit vaatwasser Acht couverts

7. Danby 18 in. Front Control Vaatwasser

Beste ingebouwde vaatwasser

Productafbeelding van de Danby 18 in. Front Control Vaatwasser

Prijs controleren

Op zoek naar iets dat in uw kastruimte kan worden ingebouwd? Al onze opties zijn, maar hier is er nog een voor onderweg! Bovendien is het budgetvriendelijk, dus het zou de bank niet moeten breken.

Pas op, want de prijs kan gemakkelijk oplopen als u rekening houdt met extra onderdelen en arbeidskosten.

Naast deze functies kunt u ook acht couverts en een laag waterverbruik verwachten. Er is ook een vertraagde start, stille werking, een verstelbaar bovenste rek en nog veel meer.

Wat we leuk vinden

Gebruiksvriendelijk bedieningspaneel aan de voorzijde

Het brede bedieningspaneel aan de voorkant is zo eenvoudig te gebruiken! Als je worstelt met de kleine knoppen op de bovenste bedieningsvaatwasmachines, is dit er een om te overwegen. Het heeft eenvoudig te gebruiken knoppen en een digitaal bedieningsscherm, zodat u de instellingen kunt zien die u hebt gekozen.

Zes cycli, vier opties

Met zes cycli en vier wasopties kunt u elke cyclus aanpassen aan de gerechten. De zes wascycli zijn Heavy, Normal, Eco, Rapid, Glass en Rinse. De vier extra opties omvatten verschillende temperatuuropties, waaronder een ontsmettingscyclus.

Roestvrij stalen kuip

Alleen omdat het een budgetvriendelijke vaatwasser is, betekent niet dat het van plastic moet zijn gemaakt. Deze roestvrijstalen kuip is gebouwd om jarenlang mee te gaan, het is gemakkelijk te wassen en helpt vocht af te voeren.

Verstelbaar bovenrek

Voor een slanke vaatwasser is dit een zeldzame functie. U kunt het bovenste rek op deze vaatwasser aanpassen, waardoor er meer ruimte is voor grotere items op het onderstaande rek.

Wat we niet leuk vinden

Stapel gerechten niet te dicht op elkaar

In een kleine vaatwasser is dit een groot probleem. Als u uw vaatwasser vol wilt stapelen, loopt u het risico dat de vaat niet 100 procent schoon wordt, omdat het wasmiddel en water moeite lijken te hebben om tussen borden en kommen te komen.

Prijs telt op

Hoewel dit een budgetvriendelijke optie is, kan de prijs oplopen. Veel klanten moesten een loodgieter inhuren om de vaatwasser te monteren.

Bovendien is niet elk onderdeel inbegrepen. Het wordt bijvoorbeeld geleverd zonder netsnoer, omdat het bedoeld is om te worden ingebouwd in een aanrechtblad dat meestal hard-wired in het huis is. Als je een netsnoer nodig hebt, is dat een andere prijs die je bovenop de vaatwasser moet betalen.

Productspecificaties

Type Ingebouwde frontbediening
Geluidsniveau 52 dB
Wascycli Zes
Droogcapaciteit Geen
Capaciteit vaatwasser Acht couverts

Productvergelijkingstabel

Product Best Type Geluidsniveau Wascycli Droogcapaciteit Capaciteit vaatwasser
Bosch 800-serie roestvrij staal Stille vaatwasser Ingebouwde topbediening 44 dB 6 Condensatie drogen 10 couverts
Bosch 800-serie aangepast paneel gereed Ruim Ingebouwde aangepaste paneelbediening 44 dB 6 Condensatie drogen 10 couverts
Frigidaire roestvrij staal hoge kuip Roestvrijstalen vaatwasser Ingebouwde frontbediening 52 dB 6 Verwarmd drogen 8 couverts
SPT ingebouwd met verwarmd drogen Budget keuze Ingebouwde frontbediening 52 dB 6 Verwarmd drogen 8 couverts
GE Profile Serie 18 Ingebouwd Voor hard water Ingebouwde topbediening 47 dB 3 Condensatie drogen 8 couverts
Whirlpool Front Control Ingebouwd Milieuvriendelijke vaatwasser Ingebouwde frontbediening 50 dB 5 Verwarmd drogen 8 couverts
Danby Front Control Vaatwasser Ingebouwde vaatwasser Ingebouwde frontbediening 52 dB 6 Geen 8 couverts

Welke grootte is een appartement grootte Vaatwasmachine?

Een full-size 24-inch vaatwasser is misschien te groot voor appartementen, dus we richten ons op de beste 18-inch vaatwassers. Deze zijn slank genoeg om in de meeste appartementen te passen, maar hebben nog steeds veel kracht achter zich.

Er zijn andere ruimtebesparende opties, zoals aanrechtafwasmachines of draagbare vaatwassers, maar we richten ons vandaag op 18-inch opties. Ze komen zo dicht mogelijk in de buurt van de normen voor 24-inch vaatwassers.

Is een 18-inch vaatwasser groot genoeg?

18-inch vaatwassers, hoewel kleiner dan standaard vaatwassers, hebben nog steeds een goede capaciteit. De meeste hebben een instellingscapaciteit van acht tot tien plaatsen.

Hoeveel ruimte heb je nodig rond een vaatwasser?

Dit zal per model verschillen, maar je moet op zijn minst de hoeveelheid ruimte hebben die overeenkomt met de afmetingen van de vaatwasser, plus ongeveer een halve inch extra aan elke kant. Behalve de achterkant, die ongeveer twee centimeter groter zou moeten zijn, zodat de vaatwasser niet uitsteekt.

Indien nodig kunt u openingen rond de vaatwasser achterlaten, maar de openingen zien er niet goed uit en puin kan langs de zijkant vallen.

Als uw ruimte groter is of bedoeld is voor een standaard vaatwasser, kunt u deze in deze ruimte stoppen. Toch moet u mogelijk uw omliggende kasten renoveren om er goed uit te zien.

Top Tip

Huur een professional in of zorg ervoor dat de fabrikant waar u koopt installatie aanbiedt. Het neemt een last van je schouders.

Dingen om te overwegen (Koopgids)

Op zoek naar een vaatwasser van appartementformaat om uw leven gemakkelijker te maken? Hier zijn welke details u prioriteit moet geven.

Type

Binnen dit genre van vaatwassers zijn er een paar categorieën. U kunt aangepaste paneelafwasmachines vinden, waarvan u het voorpaneel kunt aanpassen aan de rest van uw keuken.

Er zijn ingebouwde opties, evenals draagbaar. Je vindt er ook top- of frontbedieningsvaatwasmachines. Sommige mensen verkiezen het ene type boven het andere.

Grootte

Appartement grootte vaatwassers zijn 18 inch, dus je hebt eigenlijk maar één optie in de breedte afdeling. Maar controleer altijd de hoogte en lengte om er zeker van te zijn dat het op uw speciale plek past.

Geluidsniveau

Controleer altijd het decibelniveau. Hoe hoger dit getal, hoe luider de vaatwasser.

Vaatwassers lopen meestal tussen de 39 en 65 decibel, waarbij 39 het stilst is. Vaatwassers van appartementsformaat zijn meestal niet stiller dan 44 decibel.

Ontwerpen

Denk aan het ontwerp van de vaatwasser. Veel merken hebben een verscheidenheid aan ontwerpopties om de algehele ervaring gemakkelijker te maken.

Bekijk de verschillende handgrepen, of het nu een verzonken, een zakhandvat of een barhandvat is. Je moet ook rekening houden met het materiaal: is het plastic of roestvrij staal? Roestvrijstalen vaatwassers zijn gebouwd om langer mee te gaan.

Wascycli

Hoeveel wascycli heeft de vaatwasser? Heeft het alles wat je wilt, zoals zware, ontsmettings-, delicate of exprescycli?

Droogcapaciteit

Niet elke vaatwasser doet goed werk bij het drogen van gerechten. Als dit belangrijk voor je is, zoek dan naar een vaatwasser met een specifieke droogcyclus.

Andere droogopties zijn condensdroging, wat goed werk doet. Misschien heeft de vaatwasser een automatische deur die aan het einde van de cyclus opent? Dit helpt om gerechten aan de lucht te drogen.

Capaciteit vaatwasser

De capaciteit van de vaatwasser wordt gemeten in couverts. Hoe hoger dit aantal, hoe ruimer de vaatwasser is.

Vaatwassers van appartementformaat hebben meestal een plaatsopstelling van maximaal 10. Als je iets ruimers nodig hebt, moet je voor een draagbare of standaard vaatwasser gaan.

Installatiegemak

Vaatwassers kunnen een uitdaging zijn om te installeren, maar als je eenmaal vertrouwd bent met alle stappen, is het een goed te doen doe-het-zelf klus. Bedenk hoe gemakkelijk de vaatwasser die u kiest te installeren zal zijn. U kunt de fabrikant altijd vragen om het voor u te installeren.

Extra functies

Vaatwassers kunnen meer dan alleen je afwas doen en drogen. Denk aan de extra functies van de vaatwasser. Deze kunnen LED-verlichting, opvouwbare tanden, verstelbare rekken, Wi-Fi, een harde keukenmachine en nog veel meer.

Milieuvriendelijk

Controleer of de vaatwasser Energy Star gecertificeerd is. Als dat zo is, is het een energiezuinige optie. Om een stapje extra te zetten, controleer je of het een eco-cyclus heeft.

Misschien wilt u er ook een die CEE-gecertificeerd is. Controleer ten slotte hoeveel het jaarlijks kost om te draaien.

Garantie

Vergeet de garantie niet. Dit geeft je een ruw idee over hoe lang de vaatwasser meegaat en hoe goed de klantenservice is. Afhankelijk van het merk varieert dit meestal van een jaar tot 10 jaar.

Veelgestelde vragen

Hoe weet u wanneer u uw vaatwasser moet vervangen?

Verschillende borden wijzen erop wanneer u uw vaatwasser moet vervangen. De gerechten komen er koud uit, voedsel wordt op het oppervlak gebakken, het kleeft niet goed, het loopt niet af en je ziet interne roest.

Hoe weet ik welke maat vaatwasser ik nodig heb?

Weten welke maat vaatwasser u nodig heeft, hangt af van uw vereisten en beschikbare ruimte. Keukenkasten zijn gestandaardiseerd, net als vaatwassers, dus je moet de opening meten en een vaatwasser kopen die past.

Wat is de dunste vaatwasser die je kunt kopen?

De dunste vaatwasser die je kunt kopen meet 18 inch breed. Slimline vaatwassers zijn ontworpen om op krappe plekken te passen, waar ruimte kostbaar is, in tegenstelling tot bredere 24-inch vaatwassers.

Is een roestvrijstalen of plastic vaatwasser beter?

Een roestvrijstalen vaatwasser is beter dan een plastic model omdat ze slijtvaster, efficiënter en minder snel defect zijn. Ze gaan ook beter om met warmte, terwijl sommige kunststoffen na verloop van tijd kromtrekken.

Hoe ver weg kan de vaatwasser van de gootsteen zijn?

De maximale afstand die een vaatwasser van een gootsteen kan zijn, is twee voet. Verder, en het zal moeite hebben om de vaat schoon te maken en goed af te tappen.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents