Beste handmatige paalzagen van 2022

Heb je moeite om de kleine hoge takken te bereiken die je wilt snoeien? U kunt dit doen zonder ladder wanneer u kiest voor een van de beste handmatige paalzagen op de markt.

Als je nieuw bent in de wereld van paalzagen, kan het een overweldigend territorium zijn. Maar niet getreurd! We hebben het harde werk voor je gedaan. Na het onderzoeken van echte klantrecensies en deskundig advies, kunt u genieten van deze lijst met zeven geweldige opties om uit te kiezen.

Of u nu op zoek bent naar iets lichtgewicht, budgetvriendelijks of uitbreidbaars, we hebben gepersonaliseerde aanbevelingen. Al snel vindt u de juiste handmatige zaagstok voor u.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de notch 18'-paalzaagset met 15
Beste duurzame handmatige paalzaag
Inkeping Paalzaag Set
 • Zeer geschikt voor persoonlijk en professioneel gebruik
 • Dubbel vingerblad
 • Eenvoudig te gebruiken
Prijs controleren
Productafbeelding van de LS-serie Hollow Core Landscaping Tree Trimming Kit
Beste handmatige paalzaag voor palmbomen
Jameson LS-Serie Tuinarchitect Paalzaag Kit
 • Geweldig voor palmbomen en dicht gebladerte
 • Paal strekt zich uit van 6-18 voet
 • Lang 16-inch blad
Prijs controleren
Productafbeelding van de HUNKENR Boomsnoeier paalzaag handmatig uitschuifbaar lange boomsnoeier uitschuifbaar, paalsnoeizaag 18ft
Beste professionele handmatige paalzaag
HUNKENR Boomsnoeiver Paalzaag
 • Goede optie voor professioneel en persoonlijk gebruik
 • Superscherp mes
 • Stevige handgreep van aluminiumlegering
Prijs controleren
Productafbeelding van de Buyplus handmatige snoeistokzaag - 20 voet handsnoeizaag voor het snoeien van bomen, boomsnoeier met hoog bereik met verlengstok
Beste lichtgewicht handmatige paalzaag
Buyplus Handmatige snoeistokzaag
 • 2-in-1 paalzaag
 • Antislip handvat
 • on-stick mes zorgt voor soepeler snijden
Prijs controleren
Productafbeelding van de HOSKO 10FT-paalzaag voor het snoeien van bomen, lange extensie snoeizaag, blade tree trimmer paal, handmatige paalsnijder voor, tuintuin en patio's bomen takken snijden
Beste betaalbare handmatige paalzaag
HOSKO Lange Verlengpaalzaag
 • Roestbestendige roestvrijstalen paal
 • Hand- en paalzaagcombinatiegereedschap
 • Pas de lengte aan van 3,5 tot 10 voet
Prijs controleren
Productafbeelding van de DocaPole 7-30 voet telescopische verlengpaal + gosaw-bevestiging snoeistokzaag; Uitschuifbare ledemaatzaag en trimmer voor het snoeien van bomen op takken met een diameter van minder dan 2 '; Inclusief Feather Duster
Langste handmatige paalzaag
DocaPole lichte snoeizaag
 • Duimhendel sluitingen
 • Rubberen handgrepen voor handvatbeveiliging
 • 7-30 voet uitschuifbare handgreep
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waar u op moet letten (koopgids)
 • Hoe gebruik je een handmatige paalzaag?


Product beoordelingen

Bekijk deze zeven beste handmatige paalzagen op de markt.

1. Inkeping Paalzaag Set

Beste duurzame handmatige paalzaag

Productafbeelding van de notch 18'-paalzaagset met 15

Prijs controleren

Als u uw handmatige paalzaag vaak gaat gebruiken en graag een beetje extra wilt uitgeven voor een optie van hoge kwaliteit, dan is dit een geweldige aanbeveling.

Klanten komen massaal naar de beoordelingen van deze handmatige paalzaag om de duurzaamheid ervan te prijzen. De extensie is bijzonder duurzaam, waarbij sommigen zeggen dat het de beste is die ze hebben gezien. Je kunt ook een duurzaam mes verwachten dat lang scherp blijft.

Het is gemaakt met in elkaar grijpende glasvezel. Dit zorgt ervoor dat de verlengstukken stevig vastgeschroefd, super duurzaam en duurzaam zijn. Sterker nog, als je een handmatige paalzaag professioneel gaat gebruiken, dan is dit een goede keuze. Het is echter nog steeds ideaal voor persoonlijk gebruik.

We houden ook van het tandontwerp op het mes. Het helpt bij het snel trekken, zodat je sneller om je takken heen kunt en weer naar binnen kunt voor dat lekkere warme kopje thee met het gezin.

Een andere reden waarom dit mes zo effectief is, is dat de tanden impulshard zijn. Ze blijven heel lang hard, vooral in vergelijking met messen die niet impulshard zijn. Om het af te maken, heeft het blad ook een roestbestendige chromen afwerking voor duurzaamheid.

Pros

 • Geweldige optie voor persoonlijk en professioneelssional gebruik.
 • Haakzaagkop voor het naar beneden trekken van hardnekkige takken.
 • Blad is dubbel dik, wat helpt bij de duurzaamheid.
 • Uitschuifbare handgreep die gemakkelijk te gebruiken is.

Tegens

 • Sommige klanten vonden het gewicht van 8,4 pond te zwaar.
 • Handleiding is niet altijd inbegrepen, wat de installatie moeilijk maakt.

Productspecificaties

Paal hoogte 6-18 voet (uitschuifbaar)
Gewicht 8,4 pond
Lemmet Impuls gehard
Doel Professioneel &persoonlijk (palmbomen ook)
Begroting $$$

2. Jameson LS-serie tuinarchitect paalzaag kit

Beste handmatige paalzaag voor palmbomen

Productafbeelding van de LS-serie Hollow Core Landscaping Tree Trimming Kit

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot

Als je palmbomen hebt die moeten worden gesnoeid en gesnoeid, is dit een geweldige optie. Veel klanten vonden dat het geweldig werkte op palmbomen, waardoor snelle, schone en effectieve sneden werden gemaakt. Sommigen beschreven het zelfs als het net zo gemakkelijk door palmbomen snijden als boter!

Naast palmbomen is deze paalzaag ontworpen met dicht gebladerte in het achterhoofd. Je kunt het dus zeker ook testen met andere soorten bomen en struiken.

Deze paal is ook uitschuifbaar. Er zijn drie palen inbegrepen, zodat u de hoogte kunt verhogen door een paal te verwijderen of toe te voegen. Over het algemeen strekt de paal zich uit van zes voet tot 18 voet, waardoor je een behoorlijk scala aan flexibiliteit hebt.

Wat betreft het blad, het is een mooie lange 16-inch. Het heeft tri-cutting tanden, die helpen bij het maken van snelle, schone sneden.

In feite is dit gereedschap over het algemeen geweldig voor eenvoudig snijden. Klanten vonden het supereenvoudig te gebruiken, met minimale moeite, frustratie of vermoeidheid.

Pros

 • Geweldig voor palmbomen en dicht gebladerte.
 • Paal strekt zich uit van 6-18 voet.
 • Lang 16-inch blad
 • Zeer eenvoudig op te zetten en deze paal te gebruiken.

Tegens

 • Sommige klanten vonden het vrij dun wanneer het volledig werd uitgebreid.

Productspecificaties

Paal hoogte 6-18 voet (uitschuifbaar)
Gewicht 8 pond
Lemmet Drievoudig gesneden
Doel Dicht gebladerte, inclusief palmbomen
Begroting $$

3. HUNKENR Boomsnoeiver Paalzaag

Beste professionele handmatige paalzaag

Productafbeelding van de HUNKENR Boomsnoeier paalzaag handmatig uitschuifbaar lange boomsnoeier uitschuifbaar, paalsnoeizaag 18ft

Prijs controleren

We hebben een paar aanbevelingen die geschikt zijn voor professioneel gebruik, maar hier is er nog een om te overwegen. Deze HUNKENR paalzaag is om een paar redenen een geweldige professionele optie.

Ten eerste heeft het de extra optie om elektrisch te worden gebruikt. Dit creëert meer vermogen voor wanneer handmatig gebruik het gewoon niet snijdt.

We denken ook dat je de lengte van de paal zult waarderen. Het begint bij iets meer dan vier voet en strekt zich uit tot 18 voet. Hierdoor kun je het gebruiken voor lagere takken en bomen, maar ook ver genoeg voor hoge bomen en takken. Dit is ideaal voor professioneel gebruik, omdat u waarschijnlijk klanten hebt die een paar verschillende taken willen uitvoeren.

We moeten ook het mes vermelden. Het is gemaakt van flexibel en hoogwaardig 65Mn materiaal. Het driezijdige ontwerp zorgt voor snel en eenvoudig snijden. Maar het is ook supereenvoudig om het mes schoon te maken, wat geweldig is voor professionals.

Merk echter op dat het mes niet impulsgehard is. Dat is echter goed voor professioneel gebruik, omdat je het mes gemakkelijk kunt slijpen wanneer dat nodig is.

Houd er rekening mee

Dit product is gemaakt voor kleine takken en wijnstokken, maar klanten hebben ook goede resultaten gemeld op grotere bomen.

Pros

 • Een goede optie voor professioneel en persoonlijk gebruik.
 • Geschikt voor meerdere verschillende soorten takken en wijnstokken.
 • Superscherp mes voor snel en eenvoudig snijden.
 • Stevige handgreep van aluminiumlegering.

Tegens

 • Blad zou dikker en steviger kunnen zijn.
 • Sommige klanten hadden moeite om de handgreepverlenging op zijn plaats te vergrendelen.

Productspecificaties

Paal hoogte 4,3-18 voet (uitschuifbaar)
Gewicht 6,34 pond
Lemmet 65Mn met driezijdige rand
Doel Professioneel en persoonlijk gebruik (goed voor verschillende filiaalgroottes)
Begroting $$$

4. Buyplus Handmatige snoeistokzaag

Beste lichtgewicht handmatige paalzaag

Productafbeelding van de Buyplus handmatige snoeistokzaag - 20 voet handsnoeizaag voor het snoeien van bomen, boomsnoeier met hoog bereik met verlengstok

Prijs controleren

Paalzagen kunnen zware dingen zijn. Als u op zoek bent naar iets aan de lichtere kant dat gemakkelijker te verplaatsen is, is dit een geweldige aanbeveling. Het weegt slechts 3,69 pond, dus het is ongeveer de helft van het gewicht van de gemiddelde handmatige paalzaag.

Houd er rekening mee dat het niet zo lang gaat als sommige van de anderen op de lijst staan. Maar het strekt zich nog steeds uit tot 12 voet lang, wat goed genoeg is voor veel mensen, vooral die zonder enorm hoge bomen.

Over lengte gesproken, dit is een telescopische verlengpaal. Het heeft vier stops, zodat u de lengte van drie tot 12 voet kunt aanpassen voor maximale flexibiliteit. Gebruik gewoon de handige flip-tabvergrendelingen om het op zijn plaats te houden.

Een andere veelzijdige functie van deze paal is dat hij ook werkt als een handzaag. Je kunt het van de paal halen en het handvat in je hand houden, en het gebruiken als een zaag voor laaghangende takken, struiken en boomstammen. Zo praktisch!

Pros

 • 2-in-1 paalzaag – kan het handheld of met de verlengpaal gebruiken.
 • Antiaanbakmes zorgt voor soepeler snijden.
 • Antislip handvat maakt dit extra veilig in gebruik.
 • Bevestigingsschroeven inbegrepen voor extra veiligheid.

Tegens

 • Het blad is vrij dun en kan daarom dun zijn.
 • Niet de meest duurzame paalzaag op de markt.

Productspecificaties

Paal hoogte 3-12 voet (uitschuifbaar)
Gewicht 3,69 pond
Lemmet Premium koolstofstaal met antiaanbaklaag
Doel Dunne bomen, takken, struiken en boomstammen
Begroting $

5. HOSKO Lange verlengstokzaag

Beste betaalbare handmatige paalzaag

Productafbeelding van de HOSKO 10FT-paalzaag voor het snoeien van bomen, lange extensie snoeizaag, blade tree trimmer paal, handmatige paalsnijder voor, tuintuin en patio's bomen takken snijden

Prijs controleren

Zoals eerder vermeld, kunnen handmatige paalzagen duur zijn, gemiddeld ongeveer $ 100. Er zijn enkele goedkopere opties op onze lijst, maar ze kunnen voor sommige mensen nog steeds over het budget zijn. Gelukkig is er een super budgetvriendelijke optie in de vorm van deze HOSKO paalzaag. Met ongeveer 1/4 van de gemiddelde prijs is dit een goede kwaliteit maar betaalbare optie.

En alleen omdat het goedkoop is, betekent niet dat het een knock-off is. Nee hoor, deze paalzaag heeft een aantal serieus geweldige eigenschappen. Ten eerste zagen we de haak op de zaagkop, die takken vastgrijpt en de losgemaakte ledematen naar beneden trekt zonder veel moeite van je.

We houden ook van de driezijdige geslepen rand. Dit zorgt voor een effectievere en efficiëntere snede.

Een ander ding om op te wijzen is dat dit ook kan worden gebruikt als een handlangsnoeizaag en een verlengde hengelzaag. Eenmaal uitgebreid, reikt het van 3,5 tot 10 voet voor grote veelzijdigheid. Het is een beetje korter dan sommige van onze andere aanbevelingen, maar voor de prijs – we denken dat het absoluut de moeite waard is.

Pros

 • Roestbestendige roestvrijstalen paal.
 • Handheld en paalzaag combinatie gereedschap.
 • Pas de lengte aan van 3,5 tot 10 voet.
 • Geschikt voor bossen, tuinen, erven, gazons en andere gebieden.

Tegens

 • Het mes is vrij dun, dus het kan lastig zijn om te gebruiken.
 • Het handvat is een beetje dun.
 • Niet goed voor zware of harde takken.

Productspecificaties

Paal hoogte 3,5-10 voet (uitschuifbaar)
Gewicht 3,19 pond
Lemmet Driezijdige scherpe randen
Doel Licht werk op meerdere gebieden
Begroting $

6. DocaPole Snoeizaag

Beste uitschuifbare handmatige paalzaag

Productafbeelding van de DocaPole 6-24 voet double-duty telescopische verlengpaal + gosaw-bevestigingssnoeistokzaag; Uitschuifbare ledemaatzaag en trimmer voor het snoeien van bomen voor takken met een diameter van minder dan 2 '; Inclusief Feather Duster

Check Prijs

Al onze aanbevelingen zijn voorzien van uitschuifbare palen, maar hier is er nog een voor een goede maatregel.

We hebben voor deze gekozen omdat deze een zeer veelzijdige lengte heeft. Het begint bij zes voet, wat geweldig is voor maaien op maainiveau. Maar het strekt zich royaal uit tot 24 voet, wat super lang is en ideaal voor hoge bomen die je normaal gesproken een ladder zou gebruiken om te bereiken.

We houden ook van de manier waarop dit zich uitstrekt. In plaats van palen uit elkaar te halen en terug te plaatsen wanneer je de lengte wilt veranderen, wordt dit geleverd met duimhendelsluitingen.

Zo kun je ze eenvoudig aandraaien en losmaken met een schroevendraaier voor maximale veiligheid. Hoewel de schroevendraaier misschien een extra stap lijkt, maakt het dingen veiliger. Het zorgt ervoor dat de duimhendelsluitingen goed gesloten zijn, zodat je paal stevig en stevig blijft.

Dit product is ontworpen voor snoeien en een hoog bereik, dus als dat het soort taken zijn dat voorhanden is, dan is dit misschien precies de juiste optie voor u.

Laten we nu het eigenlijke mes noemen. Dit wordt geleverd met een dubbelsterkte snoeizaagblad, vergeleken met het originele DocaPole-model.

Het blad heeft superscherpe bidirectionele bewegingen met een drievoudig tandenontwerp. Hierdoor heeft u maximale controle over hoog en laag gebladerte terwijl u nog steeds comfortabel en lichtgewicht in gebruik bent.

Pros

 • Aluminium telescopische paal die 6-24 voet overspant.
 • Eenvoudig uit te breiden en in te trekken paallengte.
 • Met schuim beklede grip op het handvat voor uw comfort.
 • Kan ook worden gebruikt als een handzaag.

Tegens

 • Je moet schroeven elke keer handmatig aandraaien met een schroevendraaier.
 • Saw kon een betere bevestiging gebruiken – niet erg veilig.
 • Kan een beetje broos en goedkoop aanvoelen rond de plastic onderdelen.

Productspecificaties

Paal hoogte 6-24 voet (uitschuifbaar)
Gewicht 7,63 pond
Lemmet Bidirectioneel lemmet met 3x tanden
Doel Hoog en laag snoeien
Begroting $$

7. DocaPole light-duty snoeizaag

Langste handmatige paalzaag

Productafbeelding van de DocaPole 7-30 voet telescopische verlengpaal + gosaw-bevestiging snoeistokzaag; Uitschuifbare ledemaatzaag en trimmer voor het snoeien van bomen op takken met een diameter van minder dan 2 '; Inclusief Feather Duster

Prijs controleren

Heb je hoge takken die je moet bereiken? Een lange paalzaag die verder reikt dan andere op de markt is misschien precies wat je nodig hebt.

Deze zaag van DocaPole strekt zich uit tot 30 voet, wat super genereus is in hoogte. Nu kun je die hoge takken bereiken die je voorheen niet kon bereiken – althans niet zonder een ladder. Je kunt nu met de hand trimmen en snoeien, veilig op de grond, met deze vlijmscherpe zaag.

Ondanks zijn lange hoogte is hij niet te zwaar. Het weegt iets meer dan zeven pond, dus het is zeer beheersbaar om te gebruiken.

Het goede nieuws is dat het ook uitbreidbaar is. 30 voet is erg lang en niet altijd praktisch. Gelukkig strekt dit zich uit van zeven voet tot 30. Je kunt het kort gebruiken om takken dicht bij je te snoeien. Of u kunt profiteren van de veelzijdigheid en deze verlengen met de vijf uitschuifbare segmenten, die u geweldige aanpassingen over de lengte geven.

Pros

 • Duimhendelsluitingen houden de hoogte op zijn plaats.
 • Rubberen handgrepen voor handvatbeveiliging.
 • Driezijdige taps toelopende geslepen tanden voor snel en efficiënt zagen.
 • 7-30 voet uitschuifbaar handvat.

Tegens

 • Wanneer het volledig is uitgeschoven, is het een beetje wiebelig en dun.
 • Palen buigen en scheiden soms – sommige klanten verloren stukken in de boom!

Productspecificaties

Paal hoogte 7-30 voet (uitschuifbaar)
Gewicht 7,39 pond
Lemmet Bidirectioneel lemmet met driezijdige tanden (hard verchroomde plaatafwerking)
Doel Licht snoeien (goed voor palmbomen)
Begroting $$

Productvergelijkingstabel

Product Best Paal hoogte Gewicht Lemmet Doel Begroting
Inkeping Paalzaag Set Duurzame handmatige paalzaag 6-18 voet (uitschuifbare) versterkers 8,4 pond Impuls gehard Goed voor palmbomen $$$
Jameson LS-Serie Tuinarchitect Paalzaag Kit Handmatige paalzaag voor palmbomen 6-18 voet (uitschuifbaar) 8 pond Triple-cut Dicht gebladerte, inclusief palmbomen $$
HUNKENR Boomsnoeiver Paalzaag Professionele handmatige paalzaag 4,3-18 voet (uitschuifbaar) 6,34 pond 65Mn met driezijdige rand Verschillende takken $$$
Buyplus Handmatige snoeistokzaag Lichtgewicht handmatige paalzaag 3-12 voet (uitschuifbaar) 3,69 pond Premium koolstofstaal Dunne bomen, takken, struiken, boomstammen $
HOSKO Lange Verlengpaalzaag Betaalbare handmatige paalzaag 3,5-10 voet (uitschuifbaar) 3,19 pond Driezijdige scherpe randen Voor licht werk $
DocaPole Snoeizaag Uitschuifbare handmatige paalzaag 6-24 voet (uitschuifbaar) 7,63 pond Bidirectioneel lemmet met 3x tanden Hoog en laag snoeien $$
DocaPole lichte snoeizaag Langste handmatige paalzaag 7-30 voet (uitschuifbaar) 7,39 pond Bidirectioneel met 3x-zijdige tanden Licht snoeien $$

Waar u op moet letten (koopgids)

Kies niet de eerste handmatige paalzaag die je ziet. U moet naar belangrijke details kijken, zoals de hoogte van de paal, het gewicht, het blad en meer, om de juiste beslissing te nemen.

Paal hoogte

Let eerst op de paalhoogte. Deze beginnen meestal rond de vijf voet, maar ze kunnen helemaal tot 30 voet lang zijn. De meeste paalzagen zijn uitschuifbaar zodat u de hoogte daarop kunt aanpassen. Dit is ideaal voor verschillende klussen, dus als dat klinkt alsof het van pas kan komen, kies dan zeker voor een uitschuifbaar handvat.

Gewicht

Handmatige paalzagen zijn niet de lichtste constructies. Het gewicht varieert, beginnend bij ongeveer vier pond, en oplopend tot ongeveer 11 pond voor de stevigere opties. Sommige mensen vinden de zwaardere gewichten niet erg. Maar als u op zoek bent naar iets dat een beetje gemakkelijker te manoeuvreren is, zijn er tal van opties voor minder dan acht pond.

Lemmet

De messen hebben een scala aan kwaliteiten die het overwegen waard zijn.

Let allereerst op de tanden per inch op het blad (TPI). Deze zijn onderverdeeld in twee categorieën: grof en fijn. Grove bladen hebben ongeveer vijf of zes TPI en zijn het beste voor zachte en groene bomen. Fijne messen hebben meer dan 11 TPI en zijn geschikt voor hardhout.

Houd ook rekening met de lengte van het blad. Dit varieert gemiddeld van ongeveer 13 tot 16 inch. Hoe langer het mes, hoe meer het in één keer kan snijden, maar het maakt geen enorm verschil.

Ten slotte moet u overwegen of het mes impulshard is. Dit gebeurt door middel van een proces van het gebruik van golfimpulsen en een hoog piekvermogen om de tanden van het blad te slijpen (1). De rest van het mes is ongewijzigd, wat betekent dat het flexibel is terwijl de tanden scherp, hard en super duurzaam zijn.

Houd er rekening mee

Als het mes impulshard is, kunt u de tanden niet zo gemakkelijk slijpen. Het is vaak makkelijker om gewoon een vervangend mesje te kopen.

Doel

Een van de belangrijkste factoren voor elke handmatige paalzaag is het doel ervan. Niet elke paalzaag kan voor dezelfde taken of alle taken worden gebruikt.

Sommige hengelzagen zijn beter voor bepaalde soorten bomen, of ze nu zachter of harder, hoger of korter zijn. Controleer altijd wat voor soort bomen de paalzaag aankan. We laten het je weten, zodat je niet hoeft te gaan zoeken!

U moet ook overwegen of de paalzaag geschikt is voor persoonlijk gebruik, professioneel gebruik of beide. Professionals moeten ernaar streven om een impulsgehard blad met een uitschuifbare paal te gebruiken, zodat ze het voor verschillende taken kunnen gebruiken.

Begroting

Handmatige paalzagen kosten gemiddeld ongeveer $ 100. Er zijn een paar andere opties daarboven en daaronder, waarvan sommige slechts $ 25 kosten. Je kunt dus zeker paalzagen vinden met een beperkt budget, maar houd er rekening mee dat de meerderheid vrij duur is.


Hoe gebruik je een handmatige paalzaag?

Bij het kopen van een nieuwe tool is het belangrijk om te weten hoe je deze op de juiste manier kunt gebruiken. Volg deze stappen voor een veilige en effectieve ervaring.

1. Maak het gebied vrij

Maak het gebied in de eerste plaats vrij van mensen. Je wilt niet dat iemand gewond raakt. Verwijder andere items die mogelijk kunnen worden beschadigd, zoals meubels of decoraties. Verwijder eventuele struikelgevaar om uzelf veilig te houden. Als u zich in een drukke omgeving bevindt, touw of sluit u het gebied af.

2. Plan uw bezuinigingen

Ga niet blind naar binnen. Doe een stap terug, onderzoek de boom en plan waar en hoe je de sneden zult maken.

3. Knip lagere takken

Om te beginnen, begin onderaan. Dit voorkomt dat hogere takken verstrikt raken in lagere takken. Blijf de volgende stappen lezen voordat je deze eerste knip maakt.

4. In positie komen

Ten eerste, breng jezelf in positie. Ga naar een plek waar je de handmatige paalzaag op borsthoogte kunt houden. Zorg ervoor dat je aan de zijkant van de tak bent in plaats van eronder. U wilt dat de paal onder een hoek staat, niet volledig verticaal of horizontaal.

5. Pas de lengte aan

Indien nodig is dit het moment om de lengte aan te passen, omdat je een goed idee hebt van hoe lang het zou moeten zijn.

6. Plaats de zaag

Nu u in positie bent en de zaag de juiste lengte heeft, gebruikt u beide handen om de zaag op de plaats te plaatsen waar u wilt snijden. Laat het gewicht van de paal op de tak rusten.

7. Begin met de knip

Nu het leuke gedeelte: knippen! Begin met langzame en gecontroleerde sneden, loodrecht op de tak. U wilt de tanden in de tak krijgen voor eenvoudiger en effectiever snijden. Hiermee kunt u een groef maken, zodat u de snede snel kunt afwerken. De eerste paar sneden vereisen dat de zaag iets zijwaarts glijdt, vooral als de tak schuin is. Wanneer dit gebeurt, stop dan en verplaats de zaag voordat u doorgaat.

8. De snede afwerken

Nu je een groef hebt gemaakt, zet je de zaag erin vast en pak je snelheid op. Trek en duw aan de zaag en laat de zwaartekracht je helpen. Zodra de tak eruit ziet alsof hij op het punt staat te vallen, zorg er dan voor dat je uit de gevarenzone bent terwijl je doorgaat met snijden.

9. Opschonen

Verwijder de gevallen takken, zodat ze geen struikelgevaar creëren.

10. Volgende knip

Herhaal nu de bovenstaande stappen op de rest van de takken en ga hoger in de boom staan.

11. Weer opruimen

Zorg ervoor dat je na elke gevallen tak en aan het einde opnieuw opruimt voordat je mensen weer in het gebied laat.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?