Beste kledingstomers van 2023

Een kledingstomer is een geweldig hulpmiddel om in huis te hebben. Veel mensen gebruiken het als alternatief voor een strijkijzer, of nog beter, naast een strijkijzer! Ze zijn geweldig omdat ze kunnen worden gebruikt op delicate stoffen, zoals zijde, wol, gordijnen en nog veel meer.

Er zijn veel verschillende steamers op de markt, dus het kan moeilijk zijn om de beste te vinden. Daar komen wij om de hoek kijken. We hebben uren besteed aan het onderzoeken van echte klantrecensies, deskundig advies en verschillende producten.

Om u de lijst met de beste kledingstomers te geven, hebben we het doel, de capaciteit, het gebruiksgemak en het gewicht van elk product onderzocht. We willen ervoor zorgen dat er voor iedereen een optie is. Dus of u nu op zoek bent naar iets voor reizen, compact of voor commercieel gebruik, wij hebben het voor u.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Conair Handheld Garment Steamer voor kleding, Turbo ExtremeSteam 1875W, draagbaar handheld-ontwerp, sterke penetrerende stoom
Beste Reiskleding Steamer
Conair Turbo Extreme
 • Snel &krachtig
 • Stoom elke stof
 • Doodt 99,9% van de bacteriĆ«n
Prijs controleren
Productafbeelding van de iwoly Handheld Steamer voor kleding, Snelle opwarming draagbare kledingstof rimpels remover met krachtige stoomstrijkijzermodus en handheld kledingstomermodus, geschikt voor thuis en op reis
Beste 2-in-1 kledingstuk Steamer
Iwoly Kleding Steamer
 • Horizontaal & verticaal stomen
 • Bescherming van de veiligheid
 • Geweldig voor dagelijks gebruik
Prijs controleren
Productafbeelding van de Hilife Steamer voor kleding, draagbaar handheld-ontwerp, 240 ml grote capaciteit, 700W, sterke penetrerende stoom, verwijdert rimpel, voor thuis, op kantoor en op reis
Beste multifunctionele steamer
Hilife Handheld Kleding Steamer
 • Krachtige stoom
 • Werkt op verschillende stoffen
 • Multifunctionele reinigingsmogelijkheden
Prijs controleren
Productafbeelding van de steamer voor kleding reizen en thuis - draagbare, handheld steamer voor kledingstuk en stof - geen spugen, veilig en weinig handig - compacte mini-steamer voor kleding en gordijn met accessories (Turq Gloss)
Beste Mini Kledingstuk Steamer
Bizond Mini Steamer
 • Geen spuugwater
 • Sterk en snel
 • Tijdbesparende
Prijs controleren
Productafbeelding van de J-2000M Jiffy Garment Steamer met metalen stoomkop, 120 Volt
Beste commerciƫle steamer
Jiffy Kleding Steamer
 • Lange stoomtijd
 • Praktische kenmerken
 • Verwarmt water snel
Prijs controleren
Productafbeelding van de PurSteam Garment Steamer Professional Heavy Duty Industry Leading 2.5 Liter (85 fl.oz.) Watertank, 60+ min continue stoom met 4 niveau stoomaanpassing
Beste steamer en ijzer combinatie
Pursteam Stomer
 • Krachtig wattage
 • Gebruiksvriendelijk
 • Geschikt voor alle materialen
Prijs controleren
Productafbeelding van de BEAUTURAL Steamer voor kleding, draagbare handheld kledingstof rimpels remover, 30-seconden snelle opwarming, auto-off, grote afneembare watertank
Beste voor trouwjurk
Beautural Kleding Steamer
 • Verticaal of horizontaal stomen
 • Coole veiligheidsvoorzieningen
 • Steam Lock-knop
Prijs controleren
Productafbeelding van de URPOWER bijgewerkte 180ml Steamer voor kleding, 7-in-1 draagbare handheld kledingstomer, snelle opwarmkledingstomer, reisstomer, stoffenstomer met hoge capaciteit voor thuis en op reis
Beste Budget Steamer
URPower Kleding Steamer
 • EĆ©n voor alle stoffen
 • Eenvoudig in gebruik
 • Draagbaar en compact
Prijs controleren
Productafbeelding van de SALAV GS18-DJ staande kledingstomer met rolwielen voor eenvoudige beweging, 1,8 liter watertank voor 1 uur continu stomen, verstelbare paal voor opslag, 1500 watt
Beste staande kledingstuk steamer
Salav GS18-Stoomboot
 • Opvouwbare verstelbare hanger
 • Dubbel geĆÆsoleerde slang
 • Verwarmt snel en gaat lang mee
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product RevIews
 • Productvergelijkingstabel
 • Wat is een clothes steamer?
 • Soorten kleding Steamers
 • Dingen om te overwegen (Koopgids)
 • Hoe je je kleding kunt stomen
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Het is tijd! Na uren van onderzoek naar producten, het vergelijken van hun specificaties en het lezen van gebruikersrecensies, hebben we onze keuzes gevonden. We hebben 10 van de beste kledingstomers op de markt verzameld om u aan te bevelen.

1. Conair Turbo ExtremeSteam stoffenstomer

Beste Reiskleding Steamer

Productafbeelding van de Conair Handheld Garment Steamer voor kleding, Turbo ExtremeSteam 1875W, draagbaar handheld-ontwerp, sterke penetrerende stoom

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Target
Bekijk op Macys

Reizen van plaats naar plaats kan vermoeiend zijn. Haal een deel van het randje eraf door jezelf te trakteren op de Conair reiskledingstomer. Dit is een handig item om in je koffer te hebben, zodat je rimpels in een handomdraai kunt verwijderen.

Het is super compact, dus het past in je bagage of je rugzak. De grootte doet echter geen afbreuk aan de kracht. Dit apparaat warmt op in 40 seconden en produceert tot 15 minuten stoom bij 1875 watt. Wauw!

Wat we leuk vinden

Snel en krachtig

De Conair steamer is snel en krachtig. Het warmt op in 40 seconden en produceert een krachtige stoomstroom gedurende 15 minuten. De verwarmde, dubbel vergulde keramische plaat helpt voor een soepelere en snellere glijvlucht.

Stoom elke stof

Tijdens het reizen is het gebruikelijk om jezelf te vinden met een breed scala aan kleding. Het is dus belangrijk om een reiskledingstomer te kopen die op elk materiaal werkt. Daarom houden we van de Conair. Afgezien daarvan heeft het een ingebouwde creaser om perfecte plooien en plooien te geven.

Geschikt voor het stomen van delicates

Je kunt je katoenen items, delicatesse en beddengoed stomen. Het wordt ook geleverd met een borstelbevestiging waarmee de stoom de stof kan binnendringen voor goed geperste resultaten, inclusief zware truien.

Doodt 99,9% van de bacteriƫn

Het is niet alleen zijn taak om rimpels op je kleding te verwijderen, maar het verwijdert ook ziektekiemen, mijten en insecten. Twee vliegen in Ć©Ć©n klap slaan, hĆØ?

Wat we niet leuk vinden

Waterreservoir

Ontworpen voor reizen, moet u mogelijk bijvullen wanneer u veel stof stoomt, omdat de watertank aan de kleinere kant is. Maar veel meer kun je niet verwachten van een apparaat dat zo compact is. Desalniettemin raden we u aan in de buurt van een kraan te blijven om deze gemakkelijk bij te vullen als dat nodig is.

Zwaar en omvangrijk

Met een gewicht van 2,84 pond lijkt dit misschien lichtgewicht. Maar zodra je het water hebt toegevoegd, weegt het meer dan drie pond. Bij het stomen van meerdere items achter elkaar, kan dit aanvoelen als een grote armtraining.

Productspecificaties

Type Reizen
Tankinhoud 215 ml
Stoomtijd 20 minuten
Opwarmtijd 40 seconden
Gewicht 2,84 pond

2. Iwoly Garment Steamer voor kleding

Beste 2-in-1 kledingstuk Steamer

Productafbeelding van de iwoly Handheld Steamer voor kleding, Snelle opwarming draagbare kledingstof rimpels remover met krachtige stoomstrijkijzermodus en handheld kledingstomermodus, geschikt voor thuis en op reis

Prijs controleren

Ga een stapje verder op het gebied van draagbaarheid met de Iwoly kledingstomer. Dit apparaat is compact en gemakkelijk te vervoeren, maar het is ook geweldig voor meerdere toepassingen. Het kan dienen als een stomer of als een strijkijzer.

Dit is geweldig voor het zappen van die rimpels. Het is ontworpen om u snelle en eenvoudige resultaten te geven. Het verwijdert rimpels, ontsmet en verfrist je kleding.

Het heeft een vermogen van 1200 watt en is klaar voor gebruik in slechts 50 seconden. Dus als je haast hebt, is dit een wonderproduct!

Wat we leuk vinden

Horizontaal en verticaal stomen

Dit is een geweldig hulpmiddel voor horizontaal en verticaal stomen. Horizontaal stomen is ook geweldig voor beddengoed en meubels. Bovendien garandeert dit product geen spitsen en lekken.

Bescherming van de veiligheid

We zouden dit ook kunnen toekennen. product als de veiligste kledingstomer! Het apparaat wordt automatisch uitgeschakeld wanneer het te warm wordt of wanneer het waterniveau te laag is.

Ten slotte is het veilig om te gebruiken op letterlijk alle stoffen – zelfs fluweel en pluche speelgoed.

Geweldig voor dagelijks gebruik

De Iwoly kledingstomer is fantastisch voor dagelijks gebruik. Je kunt niet fout gaan met deze kleine stoomboot. Het krijgt rimpels er heel snel uit.

Klanten beweren dat het slechts twee minuten duurt om een shirt op te fleuren. Dus als je op zoek bent naar een snelle manier om je shirt voor het werk te ontrimpelen, is dit een uitstekende keuze.

Dubbel als ijzer

Weet je nog dat we zeiden dat een stoomboot een geweldige aanvulling is op een strijkijzer? Deze gadget doet beide. Je kunt het gebruiken als een droog strijkijzer, waarbij de warmte gelijkmatig over je kleding wordt verdeeld om rimpels weg te blazen.

Krachtige stoomuitgang

Dit produceert 22 gram stoom per minuut, wat indrukwekkend is voor zo’n compacte gadget. Met 72 innerlijke energietorens zorgt dit voor continue stoomstoten om u de beste resultaten te geven.

Wat we niet leuk vinden

Het is zwaar

Zelfs de meest tevreden klanten merken op dat dit product vrij zwaar is als het eenmaal met water is gevuld. Het komt binnen op iets meer dan twee pond als het eenmaal is gevuld, wat we niet te armoedig vinden! Maar klanten hebben altijd gelijk – dus houd hier rekening mee.

Kleine watertank

Door de hoge stoomopbrengst komt dit apparaat snel zonder water te zitten. Met een tank van 150ml krijg je niet veel tijd voordat je moet bijvullen met water.

Productspecificaties

Type Handheld
Tankinhoud 150 ml
Stoomtijd N.V.T
Opwarmtijd 50 seconden
Gewicht 1,98 pond

3. Hilife Handheld Kleding Steamer

Beste multifunctionele steamer

Productafbeelding van de Hilife Steamer voor kleding, draagbaar handheld-ontwerp, 240 ml grote capaciteit, 700W, sterke penetrerende stoom, verwijdert rimpel, voor thuis, op kantoor en op reis

Prijs controleren

Het Hilife-model is onze topkeuze voor een multifunctionele handkledingstomer. Het is draagbaar en lichtgewicht, waardoor dit huishoudelijke karwei een eenvoudige taak is.

Het heeft een capaciteit van 240 ml die 15 minuten stomen mogelijk maakt. Het is geen enorme hoeveelheid tijd, maar voor een draagbare stoomboot is het geweldig. Dit geeft je de tijd om een paar kledingstukken te stomen voordat je de tank bijvult.

Wat we leuk vinden

Krachtige stoom

De Hilife draagbare stomer van 700 watt produceert krachtige stoom om rimpels te verwijderen. Je zult een groot verschil zien in je kleding.

Werkt aan verschillende stoffen

Je kunt deze stomer op verschillende stoffen gebruiken. Van katoen tot nylon tot zijde tot zelfs beddengoed, deze stomer kan worden gebruikt. Het is ook geschikt voor chiffon, wol, linnen en meer.

Multifunctionele reinigingsmogelijkheden

Klanten hebben de Hilife-stoomboot op andere gebieden daadwerkelijk op de proef gesteld. Je kunt dit proberen om kleverige resten, zoals vingerafdrukken of kleurpotloden, van de muren te krijgen. Als je kinderen of huisdieren hebt, zijn steamers zelfs geweldig omdat ze allerlei soorten vuil kunnen wegblazen.

Lang netsnoer

Deze moet worden aangesloten om op te starten. Maar gelukkig is het netsnoer 9,2 voet lang, dus je krijgt een goed bereik. Sluit hem in de buurt aan en beweeg door je slaapkamer om het bedframe, de gordijnen en meer te stomen.

Wat we niet leuk vinden

Het is niet draadloos

Dit product wordt geleverd met een royaal netsnoer van negen voet. Maar dat kan voor sommige mensen een nadeel zijn, omdat je altijd in de buurt van een stopcontact moet zijn.

Je kunt het niet kantelen

Helaas lekt dit water als het gekanteld is. Het is eigenlijk alleen voor verticaal stomen. Je wilt niet dat kokend water op je uitloopt en brandwonden veroorzaakt.

Borstelhulpstukken vallen af

De borstelbevestiging is superhandig bij het dieper in de stof doordringen van stoom. Veel klanten hadden echter moeite om het op het apparaat te houden. Het kan eraf vallen als je het gebruikt.

Productspecificaties

Type Handheld
Tankinhoud 240 ml
Stoomtijd 15 minuten
Opwarmtijd 130 seconden
Gewicht 1,7 pond

4. Bizond Mini Steamer voor kleding

Beste Mini Kledingstuk Steamer

Productafbeelding van de steamer voor kleding reizen en thuis - draagbare, handheld steamer voor kledingstuk en stof - geen spugen, veilig en weinig handig - compacte mini-steamer voor kleding en gordijn met accessoires (Turq Gloss)

Prijs controleren

Krap bij ruimte thuis of in je reistas? Geen zorgen – de Bizond is onze favoriete mini-kledingstomer!

Het is super compact, waardoor het perfect is voor kleine appartementen of reizen. Sterker nog, het past zelfs in een handbagage. Bovendien is het lichtgewicht en heeft het een comfortabel handvat.

Het heeft ook een handige functie die niet in veel kledingstomers wordt gezien: een nanofilter. Je kunt de tank dus vullen met kraanwater en het filtert het. Dit stopt verkalking en verlengt de levensduur van de stoomboot.

Wat we leuk vinden

Geen spugend water

Er is niets vervelender dan je stomer die water naar je kleding spuwt. Vooral als je op het punt staat om op date of een belangrijke vergadering te gaan. Nou, de Bizond spuugt helemaal niet.

Het werkt onder alle hoeken – zelfs ondersteboven! Het beschermt je handen en kleding, morst niet en kan op elk oppervlak worden geplaatst zonder te lekken.

Sterk en snel

Deze kledingstomer warmt in 15 seconden op, zodat je hem op het laatste moment kunt gebruiken voordat je het huis verlaat. Bovendien is het een sterk apparaat. Het gebruikt 900 watt om rimpels in een mum van tijd uit je kleding te krijgen!

Het is een Timesaver

Klanten houden van dit product omdat het hen tijd bespaart; het is sneller dan veel ijzers. De stoom dringt diep in de stof door om rimpels er snel uit te krijgen. Het wordt ook geleverd met veel accessoires om u te helpen bepaalde stoffen te stomen.

Nano-filter beschermt de tank

Het gebruik van gedestilleerd water kan duur zijn. Gelukkig kun je kraanwater gebruiken in dit toestel. Het nanofilter zuivert het water en beschermt het verwarmingselement tegen verkalking. Over het algemeen verlengt dit de levensduur van de gadget, die wordt gedekt door een garantie van 3 jaar.

Wat we niet leuk vinden

Stoomtijd van 10 minuten

Aangezien dit een mini-kledingstomer is, wordt verwacht dat deze de kortste stoomtijd op onze lijst zal hebben. Maar 10 minuten is extreem kort.

U moet de Bizond vele malen bijvullen als u een grote lading doet. Maar het is perfect voor een paar shirts of een outfit!

Niet de krachtigste

Hoewel dit een sterke eenheid is, is het niet de krachtigste in het verwijderen van rimpels. Het is behoorlijk indrukwekkend op synthetische kleding, maar het worstelt met linnen en katoen.

Kort netsnoer

Het netsnoer wordt geadverteerd op 9,8 voet, maar klanten zeggen dat het slechts ongeveer zes voet lang is. Dat is niet handig.

Productspecificaties

Type Reizen
Tankinhoud 100 ml
Stoomtijd 10 minuten
Opwarmtijd 15 seconden
Gewicht 1,63 pond

5. Jiffy Kleding Steamer

Beste commerciƫle steamer

Productafbeelding van de J-2000M Jiffy Garment Steamer met metalen stoomkop, 120 Volt

Bekijk op Amazon
Zicht op Jiffysteamer

De Jiffy kledingstomer is praktisch voor zowel thuis als commercieel gebruik. Als je in een wasserette of hotel werkt, is dit een geweldig product.

Het heeft ook een enorme watercapaciteit die 1,5 uur stoomtijd mogelijk maakt! Dus als je veel kleding hebt om door te komen, is dit een topkeuze.

Deze stomer kan rimpels, behang, stoom beddengoed, tafellinnen en nog veel meer verwijderen. Het is ook praktisch. Het heeft een lange slang om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen. Bovendien heeft het wielen die het gemakkelijk maken om te bewegen.

Wat we leuk vinden

Lange stoomtijd

De Jiffy kledingstomer is de beste optie als je veel kleding hebt om te stomen. Het kan 1,5 uur meegaan op een volle tank. De tankinhoud is 2,84 liter, waardoor je genoeg tijd hebt om door vele ladingen wasgoed te komen of van kamer naar kamer te gaan om meubels te stomen.

Praktische functies

Het staat op wielen, heeft een lange slang en kan verschillende klussen aan. Wat wil je nog meer? De Jiffy steamer is eenvoudig te gebruiken.

Bovendien is het niet alleen voor kleding. Je kunt dit ook gebruiken om behang te strippen! Dat is nooit een leuke taak, maar je zult het veel minder verafschuwen met deze steamer.

Verwarmt water snel

Voor zo’n grote watertank warmt dit product snel op. In slechts twee minuten ga je van zero naar hero met deze steamer! Verspil geen tijd met dit product.

Duurzame bouw

Deze stomer is gemaakt van hoogwaardige materialen. Het heeft een messing heating-element en een high-impact kunststof behuizing. Dit betekent dat het bestand is tegen herhaald gebruik, zelfs in industriƫle omgevingen.

Wat we niet leuk vinden

Zwaar in gebruik

Het lijdt geen twijfel dat een dergelijk product zwaar zal zijn, maar we raden u aan om dat toch in gedachten te houden. Zelfs de slang zelf is zwaar, wat een beetje tegenvalt.

Oncomfortabel handvat

Het handvat is ook vrij oncomfortabel, dus als je last hebt van gewrichtspijn, is dit misschien niet je beste keuze. Het wordt ook erg heet, waardoor je het risico loopt op brandwonden.

Geen Steam-instellingen

Voor zo’n groot en duur product zou het fijn zijn als er stoomstanden waren. Hogere stoom zou beter zijn voor grotere en dikkere kleding. Er is echter alleen een aan- en uitknop, dus het kan een tijdje duren om rimpels van bepaalde kledingstukken te elimineren.

Productspecificaties

Type Stand
Tankinhoud 2,84 liter
Stoomtijd 1,5 uur
Opwarmtijd 2 minuten
Gewicht 17,4 pond

6. Rowenta DR8120 X-Cel Stoffen Steamer

Eenvoudigst te gebruiken

Productafbeelding van de Rowenta DR8120 X-Cel krachtig handheld kledingstuk en stoffenstomer roestvrijstalen verwarmde zoolplaat met 2 stoomopties, 1600 watt, wit / blauw

Bekijk op Amazon
Bekijk op Wayfair

Weet je niet zeker of je het leuk zult vinden om een stoffen stomer te gebruiken? Welnu, de Rowenta DR8120 X-Cel is onze topkeuze voor een kledingstomer die gemakkelijk te gebruiken is. Je hoeft dus niet veel moeite te doen om te leren hoe je deze moet gebruiken!

Rowenta heeft prioriteit gegeven aan gebruiksgemak met dit product. Het wordt geleverd met een verwijderbare watertank, zodat u deze gemakkelijk kunt vullen. Het heeft een stoomkluis, zodat je vrije beweging hebt. Bovendien is de basis stevig.

Wat we leuk vinden

Twee stoomniveaus

Dit product heeft twee stoomniveaus: een turboniveau en een delicaat niveau. U kunt het stoomuitvoerniveau wijzigen, afhankelijk van de stof!

Turbo-modus heeft een hogere stoomopbrengst en is beter voor zware stoffen. Het delicate niveau is geschikt voor zijde, kant en wol.

Gebruik onder elke hoek

Het is altijd een bonus wanneer een kledingstomer onder elke hoek kan worden gebruikt, voor horizontaal en verticaal stomen. Dat maakt het ook geweldig voor gordijnen en banken. De verwarmde zoolplaat voorkomt condensatie, zodat deze niet druipt als je hem omgooit.

Hallo, Accessoires!

Dit apparaat wordt geleverd met vier accessoires. De stoffen borstel helpt om pluisjes en haar uit kleding te verwijderen. De stoomkap kan worden gebruikt op delicate stoffen om over de kleding te glijden.

Je kunt je kleding gemakkelijk ophangen om te stomen met de handige deurhaak. En tot slot is de crease attachment perfect voor het aanbrengen van plooien in broeken en shirts.

Krachtige stoomuitgang

We zijn super onder de indruk van het feit dat zo’n kleine eenheid zo’n grote kracht heeft. Deze werkt op 1600 watt, met een output van 26 gram stoom per minuut! Je hebt je kleding in een mum van tijd glad en ontsmet.

Wat we niet leuk vinden

Niet draadloos

Dit product heeft een 9,5 voet lang snoer, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is in de meeste kamers. Maar vergeet niet dat het niet draadloos is, dus het kan frustrerend zijn om te gebruiken in verborgen hoeken of grotere kamers.

Het is zwaar

Met een gewicht van drie pond zonder water is de Rowenta zwaarder dan je gemiddelde draagbare stoomboot. Sommige klanten klagen dat het zwaar wordt na een paar minuten gebruik. Dus misschien moet je een beetje aan die armspieren werken voordat je dit gebruikt!

Productspecificaties

Type Handheld
Tankinhoud 180 ml
Stoomtijd 10 minuten
Opwarmtijd 40 seconden
Gewicht 3 pond

7. Pursteam Professionele kleding steamer

Beste steamer en ijzer combinatie

Productafbeelding van de PurSteam Garment Steamer Professional Heavy Duty Industry Leading 2.5 Liter (85 fl.oz.) Watertank, 60+ min continue stoom met 4 niveau stoomaanpassing

Bekijk op Amazon
Zicht op Pursteam

Probeer een combinatieoptie als u uw strijkijzer wilt vervangen en een nieuwe stomer wilt aanschaffen. De PurSteam professionele serie kledingstomer is een coole 2-in-1 steamer en ijzer combo.

Hiermee kunt u verticaal stomenly, onder een hoek, of horizontaal met zijn ingebouwde strijkplank. Of je kunt het plat leggen en strijken zoals je meestal doet! Dus dit combo-apparaat kan het werk doen, ongeacht wat je probeert te bereiken – kreuken, ontsleutelen of ontsmetten.

Wat we leuk vinden

Krachtig wattage

Deze stoomboot-ijzer combo is een krachtig apparaat. Het heeft een vermogen van 1500 watt, waardoor het een van de krachtigste steamers op de markt is. Als u op zoek bent naar onberispelijke resultaten, kunt u erop rekenen dat het PurSteam levert.

Gebruiksvriendelijk

Laat je niet intimideren door dit innovatieve ontwerp; het is nog steeds eenvoudig te gebruiken. Het geeft u stoomuitvoer eenvoudig en effectief in zo snel als 45 seconden. De verstelbare hanger maakt het ook gemakkelijk om elk item te stomen of te strijken, van een klein t-shirt tot een jas met brede schouders.

Geschikt voor alle materialen

U kunt dit apparaat voor alle materialen gebruiken. De stomer kan worden gebruikt op delicate materialen, kunststoffen en hardere materialen. Controleer bij het strijken het stofverzorgingslabel om te zien of het kledingstuk kan worden gestreken of niet.

Vier Steam-instellingen

Sommige super dure staande steamers hebben deze optie niet eens. Maar deze is betaalbaarder en heeft de mogelijkheid om het stoomniveau aan te passen. Je kunt kiezen voor een lagere stoom voor delicate stoffen of hogedrukstoom voor stevigere stoffen.

Wat we niet leuk vinden

Steamer is beter dan ijzer

Het lijkt erop dat het bedrijf meer tijd heeft gestoken in het ontwerpen van de stoomboot dan in het strijkijzer. Als je nog niet klaar bent om je strijkijzer op te geven, test dit dan misschien een tijdje uit voordat je het als een volledige vervanging beschouwt.

Hanger is moeilijk te gebruiken

Hoewel de meegeleverde hanger super handig is om te hebben, is de constructie ervan niet geweldig. Kleding glijdt gemakkelijk af en de clips zijn niet erg sterk, zelfs niet voor lichte kledingstukken.

Geen opslag voor accessoires

Dit toestel heeft handige accessoires, maar deze kun je nergens opbergen. Dit betekent dat u een hoger risico loopt om deze waardevolle extra’s te verliezen.

Productspecificaties

Type Stand
Tankinhoud 2,5 liter
Stoomtijd 60 minuten
Opwarmtijd 45 seconden
Gewicht 13,7 pond

8. Beautural Steamer voor kleding

Beste voor trouwjurk

Productafbeelding van de BEAUTURAL Steamer voor kleding, draagbare handheld kledingstof rimpels remover, 30-seconden snelle opwarming, auto-off, grote afneembare watertank

Prijs controleren

Als je je trouwjurk moet stomen, is het essentieel om de juiste kledingstomer te gebruiken. De Beautural kledingstomer is veilig te gebruiken op alle stoffen.

Je kunt dit gebruiken voor katoen, wol, nylon, polyester, zijde – alles! Het wordt ook geleverd met een stoffen borstel, creaser en pluisborstel om het meeste uit deze gadget te halen.

In termen van stomen is dit apparaat snel – het warmt op in slechts 30 seconden. Het is ook efficiĆ«nt. Het geeft je rimpelvrije resultaten, wat je wilt bij het stomen van je trouwjurk.

Wat we leuk vinden

Verticaal of horizontaal stomen

We houden van deze stomer omdat je hem verticaal of horizontaal kunt gebruiken. U krijgt geen lekken of morsen wanneer u de kledingstomer draait en draait, ongeacht op welke manier u deze gebruikt.

Coole veiligheidsfuncties

Veiligheid moet een topprioriteit zijn bij het gebruik van een kledingstomer. De Beautural wordt automatisch uitgeschakeld wanneer deze oververhit is of na acht minuten inactiviteit. Dus als u vergeet het uit te schakelen, hoeft u zich geen zorgen te maken.

Steam Lock-knop

Als je een hekel hebt aan het ingedrukt houden van een stoomknop en de neiging hebt om pijnlijke vingers te krijgen, is dit apparaat iets voor jou. Het wordt geleverd met een handige stoomvergrendelingsknop, zodat u deze niet hoeft ingedrukt te houden. Vervolgens stoot het continue stoom uit totdat je het uitschakelt.

Handige extra’s inbegrepen

Voor de prijs is dit een mega indrukwekkende eenheid. Het is krachtig, snel te gebruiken en veelzijdig. Maar we houden ook van de extra’s die zijn inbegrepen: een pluisborstel, stoffen borstel en een vouwclip.

De pluisborstel verwijdert pluisjes uit je kleding, terwijl de stoffen borstel stof diep in een item kan verwijderen.

Wat we niet leuk vinden

Beter op sommige stoffen dan op andere

Klanten beweren dat deze stomer op sommige stoffen beter werkt dan op andere. Het werkt beter op dingen als tule en synthetische stoffen in plaats van dik katoen. Maar als je het wilt gebruiken voor een trouwjurk, zal het groots zijn!

Kan na een paar maanden toegeven

Klant service is niet geweldig, dus als de jouwe na een paar maanden begint te falen, is er misschien minimale ondersteuning. Helaas is dit niet de meest duurzame stoomboot die er is.

Productspecificaties

Type Handheld
Tankinhoud 260 ml
Stoomtijd 15 minuten
Opwarmtijd 30 seconden
Gewicht 2,09 pond

9. URPower Steamer voor kleding

Beste Budget Steamer

Productafbeelding van de URPOWER bijgewerkte 180ml Steamer voor kleding, 7-in-1 draagbare handheld kledingstomer, snelle opwarmkledingstomer, reisstomer, stoffenstomer met hoge capaciteit voor thuis en op reis

Prijs controleren

Onze topkeuze voor een budget kledingstomer is de URPower steamer. Dit is een krachtige stoomboot tegen een redelijke prijs.

Het is ook heel gemakkelijk te vervoeren. Dus als je op zoek bent naar een reiskledingstomer, is dit een andere superoptie. Het is ook geschikt voor alle materialen: zijde, jersey, pluche speelgoed, shirts, pakken, trouwjurken en meer.

Omdat het een budgetoptie is, offert u enkele functies op. Het duurt bijvoorbeeld twee minuten om op te warmen, het dubbele van de lengte van andere draagbare steamers die we hebben aanbevolen. Maar je blijft achter met kreukvrije kleding, wat het belangrijkste is.

Wat we leuk vinden

EĆ©n voor alle stoffen

De belangrijkste reden waarom we van deze budgetstoomboot houden, is dat hij geschikt is voor alle stoffen en materialen. Je kunt het gebruiken op synthetische materialen, natuurlijke materialen, speelgoed, bekleding en meubels voor geweldige, kreukvrije resultaten.

Eenvoudig te gebruiken

We houden ervan als een stomer gemakkelijk te gebruiken is. Vanwege alle extra functies kost het tijd om een aantal kledingstomers te achterhalen.

Maar de URPower steamer is een fluitje van een cent om te gebruiken. Zet het gewoon aan, wacht twee minuten en kijk hoe de stoom eruit komt. Richt je op je kleding en kijk hoe de rimpels verdwijnen.

Draagbaar en compact

Klanten houden van deze stoomboot vanwege de praktische draagbaarheid. Deze kun je meenemen onderweg, tijdens je reizen, of tussendoor in een kleine kast bewaren. Het is een handige kleine gadget en doet het ook geweldig.

Betaalbare prijs

Dit is een van de meest betaalbare kwaliteitsstomers die we konden vinden. Dus als je nog steeds iets wilt dat op betrouwbare wijze rimpels wegblaast, maar de bank niet zal breken , dan is dit het.

Wat we niet leuk vinden

Het kost tijd

Een stoomboot komt niet voor deze prijs zonder een nadeel. Het belangrijkste om te onthouden is dat deze steamer tijd nodig heeft om te gebruiken.

Misschien merk je dat je een paar keer over een kledingstuk gaat om de rimpels te elimineren! Als dat u frustreert, raden we u aan uw budget een beetje uit te breiden voor een stoomboot van hogere kwaliteit.

Lekken onder een hoek

Het zal lekken als je dit in een hoek van meer dan 45 graden kantelt. Deze kledingstomer is alleen bedoeld voor verticaal stomen, wat niet per se een fout is, maar gewoon iets om te onthouden.

Korte stoomtijd

Dit toestel heeft snel geen water meer. Klanten zeiden dat het maximaal 10 minuten per tank duurt. Soms is het dichter bij vijf minuten, wat frustrerend is.

Productspecificaties

Type Reizen
Tankinhoud 180 ml
Stoomtijd 10 minuten
Opwarmtijd 2 minuten
Gewicht 1,46 pond

10. Salav GS18-DJ/120 Kledingstuk Steamer

Beste staande kledingstuk steamer

Productafbeelding van de SALAV GS18-DJ staande kledingstomer met rolwielen voor eenvoudige beweging, 1,8 liter watertank voor 1 uur continu stomen, verstelbare paal voor opslag, 1500 watt

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Er zijn veel staande steamers op de markt, maar deze moest de lijst maken.

Je kunt deze stomer gebruiken voor kleding, stoffering, gordijnen en nog veel meer. Het pakt hardnekkige rimpels aan met zijn krachtige stoomprestaties. Het mondstuk helpt om stoffen te verzachten, recht te trekken en te ontsmetten.

Het is ook erg slank en hoog, waardoor het gemakkelijk op te bergen is in smalle kasten. Als je een staande kledingstomer vermijdt vanwege de grootte, wil je misschien nog eens nadenken.

Wat we leuk vinden

Opvouwbare Adjustafel Hanger

Een grote reden waarom deze staande stomer zo populair is, is vanwege de opvouwbare verstelbare hanger. Het vouwt en strekt zich uit om in elk kledingstuk te passen.

Omdat je verticaal moet stomen, moet je kleding ophangen. Met deze kledingstomer kun je dat binnen het apparaat doen, waardoor dit karwei gemakkelijker wordt!

Dubbel geĆÆsoleerde slang

Het is niet elke dag dat je een bedrijf zoveel aandacht ziet besteden aan hun slang. Maar de Salav-kledingstomer heeft een dubbel geĆÆsoleerde slang. Dit zorgt ervoor dat de stoomtemperatuur op peil blijft en de oppervlaktewarmte wordt geregeld.

Verwarmt snel en gaat lang mee

Je moet altijd naar stoomtijd kijken. De Salav-kledingstomer heeft een tank van 1,8 liter, waardoor een uur krachtige stoomtijd mogelijk is. Perfect als je veel de was doet! Het warmt ook op in een snelle 45 seconden, wat behoorlijk magisch is voor een stomer van dit formaat!

Krachtige hete stoom

Deze continue damp is fantastisch, met de stoom die meer dan 200 graden Fahrenheit bereikt bij 1500 watt. Het verzacht stoffen, verwijdert rimpels en kan zelfs je kleding ontsmetten.

Wat we niet leuk vinden

Het is onhandig

Klanten klagen dat deze stoomboot onhandig is. We denken dat het voor een staande stoomboot behoorlijk compact is, maar sommige gebruikers zeggen anders.

Er is ook opgemerkt dat de wielen niet super soepel werken, dus houd hier rekening mee bij het overwegen van dit product.

Niet heet genoeg, maar toch gevaarlijk

Omdat het geen 212 graden bereikt, kunnen we niet betrouwbaar zeggen dat het alles zal ontsmetten. Wat dat betreft is het water nog steeds super heet en kan het hete stoom uitspugen, waardoor brandwonden ontstaan.

Productspecificaties

Type Stand
Tankinhoud 1,8 liter
Stoomtijd 1 uur
Opwarmtijd 45 seconden
Gewicht 9.03 pond

Productvergelijkingstabel

Product Best Type Tankinhoud Stoomtijd Opwarmtijd Gewicht
Conair Turbo Extreme Stoom Reiskleding Steamer Reizen 215 ml 20 min. 40 seconden 2,8 pond
iwoly Kleding Steamer 2-in-1 kledingstuk Steamer Handheld 150 ml N.V.T 50 seconden 1,98 pond
Hilife Handheld Kleding Steamer Multifunctionele Steamer Handheld 240 ml 15 min. 130 seconden 1,7 pond
Bizond Mini Steamer Mini Kledingstuk Steamer Reizen 100 ml 10 min. 15 seconden 1,63 pond
Jiffy Kleding Steamer Commerciƫle Steamer Stand 2,84 l 1,5 uur 2 min. 17,4 pond
Rowenta DR8120 X-Cel Stoffen Steamer Eenvoudigst te gebruiken Handheld 180 ml 10 min. 40 seconden 3 pond
Pursteam dubbelpolige kledingstoomboot Steamer & Iron Combinatie Stand 2,5 l 60 min. 45 seconden 13,7 pond
Beautural Kleding Steamer Voor trouwjurk Handheld 260 ml 15 min. 30 seconden 2,09 pond
URPower Kleding Steamer Budget Steamer Reizen 180 ml 10 min. 2 min. 1,46 pond
Salav GS18-DJ/120 Kledingstuk Steamer Staande kledingstomer Stand 1,8 l 1 uur 45 seconden 9,03 pond

Wat is een clothes steamer?

Dit zijn super nuttige hulpmiddelen die water bevatten en stoom produceren die wordt uitgestoten door een breed mondstuk dat je op je kleding richt. Dit ontrimpelt kleding zodat je er niet met een strijkijzer overheen hoeft te gaan. Kledingstomers gebruiken ook hoge hitte om je kleding te ontsmetten.

Over het algemeen zijn dit handige gadgets die op bijna alle stoffen werken. Bovendien besparen ze je veel tijd omdat je niet voor elk item een strijkplank hoeft op te zetten. Gewoon richten en stomen!

Zijn steamers het waard?

We weten dat het toevoegen van een ander item aan uw wasruimte ontmoedigend kan lijken, maar we geloven dat steamers de moeite waard zijn!

Steamers maken het ontsleutelingsproces veel eenvoudiger. We vinden het vooral geweldig dat we ze ook op meubels en stoffering kunnen gebruiken. Dat is iets wat je niet met een strijkijzer kunt doen.

Het nadeel voor een stoomboot is dat je niet dezelfde knapperigheid krijgt als van een strijkijzer. Dat is de reden waarom dit voor sommigen kan werken als een extra hulpmiddel – niet als een alternatief.

Krijgt een steamer rimpels eruit?

Ja, en dat doet het gemakkelijk; je hoeft er niet je rug in te steken. De stomer heeft geen contact nodig omdat de hoge hitte al het werk voor u doet. Hoewel het je misschien niet zo’n professionele afwerking als een strijkijzer achterlaat, doet het zeker het werk.

Soorten kleding Steamers

Zoals elk goed product zijn er een paar verschillende soorten kledingstomers. Dit zorgt ervoor dat u er een vindt die past bij uw specifieke vereisten.

Staande Steamers

Staande stoomboten zijn erg handig, vooral als je veel was doet. Hoewel het niet de meest esthetisch aantrekkelijke apparaten zijn, zijn ze praktisch.

Ze hebben een veel grotere watertank dan draagbare stoomboten. Dus als je een enorme stapel kleding hebt om door te komen, wil je misschien investeren in een van deze!

Pros

 • Grote watertank voor langere stoomtijd.
 • Zeer geschikt voor commercieel gebruik.
 • Wielen voor mobiliteit.
 • Stoot hogere stoomniveaus uit voor betere resultaten.

Tegens

 • Moeilijk op te bergen.
 • Kan lekken op de vloer.
 • Ze nemen veel ruimte in beslag.

Handheld Steamer

Handheld kledingstomers zijn een populaire keuze voor veel mensen. Ze zijn zeer gemakkelijk te gebruiken, gemakkelijk op te bergen en lichtgewicht.

Omdat ze handheld zijn, zal de watertank veel kleiner zijn – maar dit doet geen afbreuk aan hun vermogen. Het zijn nuttige kleine dingen om te hebben en maken stomende moeilijk bereikbare plaatsen (zoals de achterkant van de bank) een fluitje van een cent.

Pros

 • Lichtgewicht, vaak met een gewicht van minder dan drie pond.
 • Gemakkelijk te gebruiken.
 • Krachtige stoomuitvoer voor geweldige resultaten.
 • Ze nemen niet veel ruimte in beslag.
 • Ze warmen binnen enkele seconden op.

Tegens

 • Kleinere watertank.
 • Minder stoomtijd.

Reizen Steamers

Tot slot kunnen we u kennis laten maken met reisstomers. Ze zijn in wezen hetzelfde als draagbare steamers, behalve iets compacter.

Als je veel onderweg bent, kunnen deze gemakkelijk in je koffer of handtas passen. We raden je zeker aan om een van deze te kopen als je altijd op zakenreis bent. Ze zijn gemakkelijker op te bergen dan een strijkijzer en geweldig voor het opfleuren van je kleding en het verwijderen van rimpels.

Pros

 • Compact genoeg om in de handbagage te passen.
 • Gemakkelijk te gebruiken.
 • Warmt super snel op.
 • Praktisch voor op reis.

Tegens

 • Korte stoomtijd van ongeveer vijf tot 10 minuten.
 • Kleine watertank.
 • Ze zullen niet zulke scherpe resultaten opleveren.

Dingen om te overwegen (Koopgids)

Bij het winkelen voor een kledingstomer, moet u rekening houden met enkele vitale punten. U wilt er zeker van zijn dat de stomer al uw vakjes aanvinkt.

Type

Ten eerste raden we u aan uw zoekopdracht te verfijnen door naar het type te kijken. Als je veel reist, kun je het beste een reisstomer kiezen. Ze zijn gemakkelijk te vervoeren en zullen geweldig werk leveren terwijl je onderweg bent.

Als je behoorlijk wat gaat stomen in alle hoeken van het huis, is een handheld steamer een fantastische optie.

Kies tot slot voor een staande stomer als je veel was in Ć©Ć©n keer doet. Dit bespaart u vele ritten heen en weer naar de kraan om de tank te vullen!

Watertank

U moet ook rekening houden met de grootte van het waterreservoir. Hoe groter het is, hoe langer het meegaat, waardoor je moeite en tijd bespaart.

Dat gezegd hebbende, handheld steamers zullen altijd een relatief kleine watertank hebben. Maar je moet nog steeds vergelijken hoe groot ze zijn, omdat ze variƫren in capaciteit.

Over het algemeen zal een handstomer tussen de 100 en 300 milliliter water bevatten. Een reisoptie houdt ongeveer 100 ml in en een staande optie houdt meestal tussen de 1,5 en drie liter.

Opwarmtijd

Je moet ook kijken naar hoe lang het duurt voordat de kledingstomer opwarmt. Sommige zijn echt snel, op slechts 25 seconden, terwijl anderen een paar minuten kunnen duren.

Als je het soort persoon bent dat deze klusjes tot het laatste moment overlaat, wil je er misschien een overwegen met een supersnelle verwarmingstijd.

Stoomtijd

De grootte van het waterreservoir bepaalt hoeveel stoomtijd je per vulling krijgt. Bekijk dus altijd de stoomtijd, zodat je weet hoe lang het zal duren tussen refills. Het kan frustrerend zijn om elke 10 minuten bijvullingen te doen, dus kijk altijd naar de stoomtijd.

Draagbare stoomboten kunnen meestal 10 tot 20 minuten per tank draaien. Reisopties duren mogelijk slechts tussen de vijf en 10 minuten. Staande stoomboten kunnen ongeveer een uur meegaan tussen het bijvullen.


Hoe je je kleding kunt stomen

Hoe je je kleding kunt stomen

Laten we eens kijken hoe je je kleding precies kunt stomen!

 1. Hang je kleding op: De meeste kledingstomers vereisen dat je je kleding ophangt voordat je ze stoomt. De zwaartekracht zal helpen om de rimpels uit te werken, zodat het niet op een oppervlak verfrommelt. Sommige steamers werken echter onder alle hoeken, dus je kunt je kleding plat houden als je dat liever hebt.
 2. Vul de stomer: Gebruik gedestilleerd water om je stomer tot het uiterste te vullen.
 3. Sluit hem aan: Zet de stomer aan. Geef het de toegewezen tijd om op te warmen voordat je het gebruikt.
 4. Laat de stoom eruit: Voordat u de stoomboot gebruikt, drukt u ongeveer een minuut op de stoomknop om alle smurrie uit het reservoir te halen. Het is beter om dit weg van je kleding te doen dan erop!
 5. Houd de stomer vast: Houd de stomer zes centimeter van je kledingstuk af. Je wilt niet dat de stoom te dichtbij is voor het geval het de kleding verbrandt.
 6. Houd het kledingstuk vast: Houd het kledingstuk strak, zodat je geen rimpels krijgt.
 7. Stoom: Nu is het tijd om te stomen! Het is het meest effectief om dit in secties te doen en langzaam te gaan. Werk in elk gebied voor een minuut of zo. Als je een hardnekkige rimpel tegenkomt, kun je je stomer er even voor houden. Dit zal helpen om de rimpel eruit te krijgen.
 8. Droog: Geef het kledingstuk een paar minuten aan de lucht te drogen voordat je het draagt.

Dampende Delicates?

Test de kledingstomer eerst op een onopvallende plek, voor het geval deze het item beschadigt.

Veelgestelde vragen

Is het beter om kleding te strijken of te stomen?

Er zijn zeker voor- en nadelen aan zowel een strijkijzer als een stoomboot. En het antwoord op deze vraag hangt af van de situatie. Een strijkijzer zal een frisse, professionelere afwerking bereiken. Maar je kunt niet per se elke stof strijken.

Aan de andere kant kan een stomer op de meeste stoffen worden gebruikt. Zelfs degenen die zeggen ‘alleen chemisch reinigen’.

Het zal niet alleen rimpels verwijderen, maar het zal ook je kleding ontsmetten vanwege de hoge hitte. Dit is vooral handig op stoffering en meubels, omdat je geen strijkijzer naar je bank kunt brengen!

Kan ik essentiƫle oliƫn in mijn kledingstoomboot doen?

Raadpleeg de instructies van de fabrikant van het specifieke product om te zien of essentiƫle oliƫn kunnen worden toegevoegd. Veel stomers staan alleen water toe.

Doden kledingstomers ziektekiemen?

Stoom kan ziektekiemen doden. Het wordt vaak gebruikt om apparatuur te steriliseren en te ontsmetten, maar het is ook geweldig voor kleding (1). Het gebruik van warmte op wasdag is een uitstekende manier om ziektekiemen te doden. We raden dit aan als er een ziektebug in uw gezin is geweest!

Doodt dampende kleding bedwantsen?

Een kledingstomer kan bedwantsen effectief doden! Dit werkt bij een temperatuur van ten minste 160 Ā° F, dus let op de hoogst mogelijke temperatuur op uw stomer om te zien of deze zal werken (2). Dus als je problemen hebt met bedwantsen, moet je zeker proberen je kledingstomer te gebruiken.

Hoe hang je kleding op om te stomen?

Zet ze gewoon op een gewone hanger en leg ze over de achterkant van een deur, een douchehaak of een reling. We raden het niet aan om het in de kledingkast te doen, omdat je al het andere vochtig krijgt en het een tijdje kan duren om te drogen. Sommige steamers worden geleverd met een hanger die je kunt gebruiken tijdens het stomen.

Hoe lang gaat een clothes steamer mee?

Het hangt af van het merk en het ontwerp. Veel steamers hebben een garantie van een jaar, terwijl anderen een garantie van drie jaar hebben. Onderhoud de stomer goed, maak hem vaak schoon, en hopelijk moet hij last je tussen de Ć©Ć©n en drie jaar.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents