Beste kruipruimteontvochtiger van 2023

De omgeving binnen uw kruipruimtes is vaak slecht geventileerd door gesloten omstandigheden. Schimmel, meeldauw en andere verontreinigingen zoals bacteriën kunnen zich snel ophopen, waardoor het risico bestaat zich door uw huis te verspreiden.

Huiseigenaren zullen vaak luchtontvochtigers in huis gebruiken om het vochtgehalte laag te houden. Dit geldt ook voor kruipruimtes. Door de beste kruipruimteontvochtiger voor uw huis te installeren, kunt u de thuisomgeving voor u en uw gezin verbeteren.

Met veel opties op de markt, hebben we uren besteed aan onderzoek om die enorme taak voor u weg te nemen. We hebben gekeken naar klantrecensies, deskundig advies en tientallen producten.

Na het overwegen van de functies, gebiedsdekking en efficiëntie van de luchtontvochtiger, hebben we vijf geweldige opties om uit te checken.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de ALORAIR commerciële luchtontvochtiger met pompafvoerslang, 180 pint kruipruimteontvochtiger met grote capaciteit voor herstel van waterschade, kelders magazijn en werklocaties, 5 jaar garantie, rood
Beste luchtontvochtiger met pomp
AlorAir LGR Luchtontvochtiger
 • Innovatief waterdicht ontwerp
 • Eenvoudig te vervangen filter
 • Ingebouwde pomp
Prijs controleren
Productafbeelding van de ALORAIR kelder/ kruipruimte-ontvochtigers 198 PPD (verzadiging), 90 pinten (AHAM), 5 jaar garantie, condensaatpomp, automatische ontdooiing, zeldzame aardlegering buisverdamper, afstandsbediening (optioneel)
Beste 90-pint luchtontvochtiger
AlorAir 90-Pint Luchtontvochtiger
 • Houdt schimmel en vocht buiten
 • Epoxy-beschermde spoelen
 • Ontdooifunctie
Prijs controleren
Productafbeelding van de ALORAIR kelder/ kruipruimte ontvochtigers verwijdering 120 PPD (verzadiging), 55 pint commerciële luchtontvochtiger, cETL vermeld, 5 jaar garantie, auto ontdooien, optionele bewaking op afstand
Het beste voor kleine gebieden
AlorAir 55-Pint Luchtontvochtiger
 • Compact rechthoekig ontwerp
 • Internerenal corrosiepreventie
 • Geurbestrijding filter
Prijs controleren
Productafbeelding van de AprilAire E070 Pro 70 Pint-luchtontvochtiger voor kruipruimtes, kelders, commercieel tot 2.800 vierkante voet.
Beste compacte luchtontvochtiger
Aprilaire E70 Pro Luchtontvochtiger
 • Eenvoudig te gebruiken en in te stellen
 • 70 pinten per dag
 • Onderhoudsarm
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dri-Eaz LGR 7000XLi commerciële luchtontvochtiger met pomp F412, tot 29 gal, industriële, compacte luchtontvochtiger
Het beste voor grote gebieden
Dri-Eaz 7000XLi LGR
 • Verwijdert effectief 235 pinten
 • Droogt bouwmaterialen uit
 • Humidistat ingebouwd
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waarom kruipruimte luchtontvochtigers gebruiken?
 • Hoe te kiezen (koopgids)
 • Veelgestelde vragen
 • Verbetering van de voorwaarden


Product beoordelingen

Terwijl we op zoek waren naar de beste kruipruimteontvochtigers, zorgden we ervoor dat de prestaties op peil waren. We hebben verschillende topopties en echte klantrecensies onderzocht. Door de beperkte ruimte zijn alle items op onze lijst compact genoeg om te passen.

1. AlorAir LGR 85-pint luchtontvochtiger met pomp

Beste luchtontvochtiger met pomp

Productafbeelding van de ALORAIR commerciële luchtontvochtiger met pompafvoerslang, 180 pint kruipruimteontvochtiger met grote capaciteit voor herstel van waterschade, kelders magazijn en werklocaties, 5 jaar garantie, rood

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Als u een aanzienlijke hoeveelheid vocht in uw kruipruimte heeft, is deze zware luchtontvochtiger iets voor u. De AlorAir LGR is ongelooflijk effectief en is speciaal ontworpen om grote hoeveelheden water te onttrekken.

Het heeft een ingebouwde condensaatpomp om te helpen bij de afvoer en kan dagelijks tot 85 pinten water verwijderen. Het apparaat wordt gedekt door een indrukwekkende garantie van vijf jaar en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Wat we leuk vinden

Innovatief waterdicht ontwerp

AlorAir heeft de LGR naar een heel ander niveau gebracht met betrekking tot ontwerp. Het is ontworpen om de nasleep van lekkage en overstromingen te bestrijden om uw huis te helpen herstellen.

Het lichaam van de luchtontvochtiger kan volledig zonder schade in water worden ondergedompeld als gevolg van de rubberen strip die de printplaat afdicht.

Een ander briljant ding over het ontwerp is het feit dat het stapelbaar is. Dit maakt het super eenvoudig op te bergen, te vervoeren of samen met andere eenheden in te stellen.

Eenvoudig te vervangen van het filter

Het MERV acht filter is eenvoudig te lokaliseren en schuift gemakkelijk uit wanneer vervanging nodig is. Het is ook wasbaar, dus als je voelt dat het apparaat minder effectief is, was het dan uit en spoel het af met warm water. Zorg ervoor dat het volledig droog is voordat je het weer op zijn plaats schuift.

Ingebouwde pomp

Het vinden van de luchtontvochtiger in de buurt van een afvoer kan soms een uitdaging zijn, dus je zult moeten vertrouwen op het reservoir. Als je echter te maken hebt met een aanzienlijke hoeveelheid vocht, zul je het vele malen legen.

Gelukkig heeft deze luchtontvochtiger een ingebouwde condensaatpomp met een hefafstand van 20 voet. Hierdoor kunt u overal vandaan aftappen.

Lekvrije bescherm spoelen

Een fatale fout met luchtontvochtigers is een Freon-lek dat de spoelen zal beschadigen. AlorAir heeft zijn spoelen echter gecoat met epoxy en ze beschermd tegen schade of lekken.

Gebruiksvriendelijk display

Deze luchtontvochtiger is eenvoudig te gebruiken dankzij het heldere LED-display. U kunt eenvoudig de bedrijfsinstellingen en de luchtvochtigheid in de in- en uitlaat zien.

Het 19,6-voet netsnoer kan gemakkelijk worden ingepakt en hangt aan het apparaat. Dankzij de lengte zijn er geen verlengsnoeren nodig.

Wat we niet leuk vinden

Zwaar op 78 Pond

Met een gewicht van 78 pond is de AlorAir LGR niet de meest draagbare eenheid. Het is erg zwaar en het is moeilijk om je zonder wielen te verplaatsen.

Niet duurzaam genoeg

Hoewel dit een zware machine is, is het niet de meest duurzame. De garantieduur is een jaar, maar klanten ontdekten dat het apparaat kort daarna uitviel. Sommige mensen zeiden zelfs dat die van hen binnen de eerste paar weken mislukte.

Spoelen bevriezen over

Wees bij lage temperaturen niet verbaasd als de spoelen bevriezen. Veel klanten merkten dat het apparaat ijskoud wordt, vooral rond de spoelen. Wanneer dit smelt, kan het over de hele vloer lekken.

Productspecificaties

Dimensies 22,8 bij 13,7 bij 17,3 inch
Gewicht 78 pond
Dekking van het gebied 2.300 vierkante voet
Pint per dag 85 pinten
Ingebouwde pomp Ja

2. AlorAir 90-pint kruipruimte luchtontvochtiger

Beste 90-pint luchtontvochtiger

Productafbeelding van de ALORAIR kelder/ kruipruimte-ontvochtigers 198 PPD (verzadiging), 90 pinten (AHAM), 5 jaar garantie, condensaatpomp, automatische ontdooiing, zeldzame aardlegering buisverdamper, afstandsbediening (optioneel)

Prijs controleren

Deze 90-pins luchtontvochtiger van AlorAir is een uitstekende keuze voor zeer vochtige kruipruimtes. Het verwijdert dagelijks tot 90 pinten vocht, zodat uw kruipruimte droog en schimmelvrij blijft.

De luchtontvochtiger heeft een paar geweldige functies, zoals een ingebouwde pomp, beschermde spoelen en een ontdooisysteem. Als u wilt, kunt u een afstandsbediening apart aanschaffen die u overal in huis kunt installeren.

U krijgt vijf jaar garantie en indien nodig extra service.

Foto van de AlorAir 90-Pint Kruipruimte Luchtontvochtiger

Wat we leuk vinden

Houdt schimmel en vocht buiten

Deze luchtontvochtiger verwijdert tot 90 pinten water per dag. Het is zeer effectief en houdt uw kruipruimte droog en schimmelvrij.

Als extra functie is het uitgerust met een condensaatpomp. Dit maakt het aftappen een fluitje van een cent, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over hoe u het apparaat plaatst.

Epoxy-beschermde spoelen

AlorAir heeft de coils gecoat met epoxy. Dit beschermt de spoelen effectief tegen lekkage en schade en helpt het apparaat langer mee te gaan. Er is ook een hoogrenderende roterende compressor, die de lage kosteneffectiviteit van het apparaat garandeert.

Stille werking zonder trillingen

Hoewel dit type luchtontvochtiger niet in je woonkamer staat, is het geluidsniveau nog steeds belangrijk. Gelukkig is de 90-pins luchtontvochtiger erg stil. Het is niet helemaal stil, maar het zal geen trillingen veroorzaken die hinderlijk kunnen zijn.

Draagbare unit op wielen

Dankzij de vier verstelbare wielen maakt het niet echt uit dat hij meer dan 50 kilo weegt. Je kunt het gemakkelijk over de vloer rollen om het in positie te krijgen in plaats van het te slepen.

Ontdooifunctie

Tijdens de koudere maanden lopen de spoelen het risico om te bevriezen en te breken. Gelukkig heeft deze luchtontvochtiger een ontdooifunctie die de spoelen zelfs op de koudste dagen vorstvrij houdt.

Compact genoeg voor kleine ruimtes

Ondanks dat het een 90-pins luchtontvochtiger is, is het verrassend compact. Het past gemakkelijk in kleine kruipruimtes en is een fluitje van een cent om op te bergen.

Wat we niet leuk vinden

De pomp is niet beveiligd

Ondanks dat de ingebouwde condensaatpomp een handige functie is, werkt deze niet voor iedereen. Sommige klanten meldden dat ze hun eenheid met de pomp slecht beveiligd binnenin.

Korte afvoerslang

De drainageslang is 10 voet lang, wat voor veel huizen te kort is. Mogelijk moet u een aparte slangbevestiging kopen om een goede afvoer uit te voeren.

Productspecificaties

Dimensies 23,2 bij 15,2 bij 17,7 inch
Gewicht 57,3 pond
Dekking van het gebied 2.600 vierkante voet
Pint per dag 90 pinten
Ingebouwde pomp Ja

3. AlorAir 55-pint kruipruimte luchtontvochtiger

Het beste voor kleine gebieden

Productafbeelding van de ALORAIR kelder/ kruipruimte ontvochtigers verwijdering 120 PPD (verzadiging), 55 pint commerciële luchtontvochtiger, cETL vermeld, 5 jaar garantie, auto ontdooien, optionele bewaking op afstand

Prijs controleren

Voor compacte ruimtes raden we deze 55-pins luchtontvochtiger ten zeerste aan. De vorm en grootte maken het gemakkelijk om in gecompromitteerde ruimtes te passen. Dit maakt het uitstekend geschikt voor kruipruimtes of kelders.

Het zal effectief dagelijks 55 pinten water verwijderen en uitgestrekte gebieden tot 1.300 vierkante voet bedekken. U krijgt een paar innovatieve functies, zoals automatische uitschakeling zodra uw gewenste vochtigheidsniveaus zijn bereikt.

U kunt een aparte afstandsbediening aanschaffen, die u overal in huis kunt installeren.

Foto van de AlorAir 55-Pint Kruipruimte Ontvochtiger

Wat we leuk vinden

Compact en rechthoekig ontwerp

Als je niet veel ruimte over hebt in je kruipruimte, zal deze luchtontvochtiger een uitstekende pasvorm zijn. Het is compact en rechthoekig, waardoor het gemakkelijk in krappe ruimtes past.

Stel de gewenste vochtigheidsgraad in

U kunt eenvoudig vocht verwijderen uit ruimtes van maximaal 1.300 vierkante voet. We houden ook van het gemak dat u krijgt met dit compacte apparaat. Na installatie past u de gewenste vochtigheidsniveaus aan en het apparaat zal zijn continue 24-uurscyclus uitvoeren totdat de resultaten zijn bereikt.

Automatische drainage

U hoeft zich geen zorgen te maken over drainage, omdat het apparaat dit automatisch doet zodra het correct is geïnstalleerd. Zodra uw gewenste vochtigheidsniveaus zijn bereikt, wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld om energie te besparen.

Geurbeheersing Filter

In tegenstelling tot veel andere luchtontvochtigers, krijg je ook een geurbeheersingsfilter. Deze unit heeft een G3-filter dat grof stofdeeltjes effectief opvangt.

Verwijder indien nodig het filter uit de zak en spoel het schoon. Zodra het helemaal droog is, kun je het meteen weer op zijn plaats schuiven.

Interne corrosiepreventie

Om het risico op inwendige schade door corrosie of roest te minimaliseren, heeft AlorAir de spoelen gecoat in epoxy. Dit voorkomt effectief Freon-lekkage en zorgt ervoor dat de spoelen en machine soepel blijven werken.

Zelfs als u in een zeer vochtige omgeving woont, zijn de interne onderdelen van het apparaat beschermd.

Ontdooifunctie beschermt apparaat

Het uitvoeren van een luchtontvochtiger in koude omgevingen is niet ideaal, omdat de spoelen moeite zullen hebben om hun warmte te behouden en ze kunnen bevriezen. Als zodanig is het hebben van een ontdooifunctie op uw luchtontvochtiger cruciaal.

Deze maakt gebruik van een ontdooisysteem voor hete gaskleppen (HGV), waardoor het apparaat kan werken bij temperaturen zo koud als 36 graden Fahrenheit.

Wat we niet leuk vinden

Geen pomp inbegrepen

In tegenstelling tot het vorige model op onze lijst, wordt deze luchtontvochtiger niet geleverd met een ingebouwde condensaatpomp. Helaas zal dit de installatie beperken, omdat het afvoerpunt zich op vloerniveau moet bevinden om een goede afvoer mogelijk te maken.

Sensoren Storing

Het nadeel van luchtontvochtigers met sensoren is dat deze sensoren vaak niet goed werken. In dit geval vinden klanten dat het apparaat automatisch wordt uitgeschakeld wanneer het uw gewenste vochtigheidsniveau bereikt.

Een paar minuten later zal echter blijken dat de luchtvochtigheid al weer omhoog is gegaan en zal de machine weer worden ingeschakeld. Daarom is het constant aan het draaien. Dit zal een deuk in uw portemonnee maken als het gaat om het betalen van energierekeningen.

Geluidsniveaus kunnen u verrassen

Veel klanten hebben iets te zeggen over de geluidsniveaus. Het is niet alleen luidruchtig, maar het is ook een afleidend en irriterend geluid. Het klinkt als een trilling, gekrijs of knarsend geluid.

Productspecificaties

Dimensies 19,2 bij 12,2 bij 13,3 inch
Gewicht 57,3 pond
Dekking van het gebied 1.300 vierkante voet
Pint Per Dag 55 pinten
Ingebouwde pomp Nee

4. Aprilaire E70 Pro Kruipruimte Luchtontvochtiger

Beste compacte luchtontvochtiger

Productafbeelding van de AprilAire E070 Pro 70 Pint-luchtontvochtiger voor kruipruimtes, kelders, commercieel tot 2.800 vierkante voet.

Prijs controleren

Als je een onderhoudsarme luchtontvochtiger wilt, is dit jouw man. Het loopt continu leeg wanneer het correct is geïnstalleerd. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over trays of reservoirs die vollopen.

We houden van de rechthoekige vorm die in krappe ruimtes past.

U krijgt een garantie van vijf jaar om uw geest te verlichten als er iets kapot gaat of defect raakt.

Foto van de Aprilaire E70 Pro Kruipruimte Luchtontvochtiger

Wat we leuk vinden

Compacte maatvoering voor krappe ruimtes

Deze luchtontvochtiger is perfect voor ruimtes zoals kruipruimtes. Het heeft een rechthoekige vorm waardoor het gemakkelijk te passen is waar een omslachtige eenheid dat niet zou doen.

Eenvoudig te gebruiken en in te stellen

Aan de slag gaan is zo eenvoudig als het maar kan. Zoek de juiste plek waar het waterpas staat en over een afvoer, of bevestig de meegeleverde slang.

Sluit het apparaat aan op een stopcontact in de buurt en stel de gewenste vochtigheidsgraad in. De machine gaat snel aan de slag en je merkt al snel een verschil.

Onderhoudsarm dankzij continue drainage

Het onderhouden van deze luchtontvochtiger is een fluitje van een cent. U hoeft zich geen zorgen te maken over het legen van een lade of reservoir, omdat het apparaat continu door de slang loopt.

Het filter kan eenvoudig worden verwijderd, gewassen en gedroogd voordat het weer in het apparaat wordt geplaatst.

Dit apparaat beschermt uw huis

Deze luchtontvochtiger kan voorkomen dat verschillende vervelende dingen uw huis binnenkomen. Dit omvat schimmel, meeldauw, geuren, houtrot en termieten.

70 Pint luchtontvochtiger voor grote huizen

Deze eenheid kan dagelijks 70 pinten verwijderen in huizen zo groot als 2.800 vierkante voet. Deze heavy-duty machine is ideaal voor middelgrote tot grote huizen.

Wat we niet leuk vinden

Geen pomp

Omdat er geen ingebouwde pomp is, is de manier waarop u de luchtontvochtiger installeert cruciaal. Het moet waterpas zijn en in de buurt van of boven een afvoer.

Niet voor koudere klimaten

Dit apparaat werkt niet bij temperaturen onder de 50. Dus als je op een plek woont met strengere winters, wil je misschien iets anders kiezen.

Garantie alleen geldig indien geïnstalleerd door professionals

Als u dit zelf instelt, wat meer dan mogelijk is, vervalt de garantie. Het apparaat is al duur, maar als u wilt profiteren van uw garantie, zijn er extra kosten. U moet een professional inhuren om het in uw huis te installeren.

Productspecificaties

Dimensies 33 bij 13.04 bij 12.88 inch
Gewicht 56 pond
Dekking van het gebied 2.800 vierkante voet
Pint per dag 70 pinten
Ingebouwde pomp Nee

5. Dri-Eaz 7000XLi LGR commerciële luchtontvochtiger

Het beste voor grote gebieden

Productafbeelding van de Dri-Eaz LGR 7000XLi commerciële luchtontvochtiger met pomp F412, tot 29 gal, industriële, compacte luchtontvochtiger

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

De beschikbare ruimte binnen de kruipruimte is beperkt, dus grote luchtontvochtigers passen gewoon niet. Als je een groot gebied hebt om te bedekken, maar beperkte ruimte om een luchtontvochtiger te plaatsen, past deze bij je.

Het kan een ongelooflijke 26.000 kubieke voet bedekken en zal een aanzienlijke hoeveelheid water (235 pinten per dag) extraheren.

We houden van het formaat omdat het gemakkelijk mee te nemen is waar nodig. De slang en het netsnoer kunnen op het apparaat worden opgeslagen wanneer ze niet in gebruik zijn.

Foto van de Dri-Eaz 7000XLi LGR Commerciële Luchtontvochtiger

Wat we leuk vinden

Verwijdert effectief 235 pinten

Deze luchtontvochtiger van commerciële kwaliteit is misschien klein, maar heeft een enorme punch. Het zal effectief tot 235 pinten water per dag extraheren, vergelijkbaar met grote eenheden. Grote gebieden vormen geen uitdaging omdat het maar liefst 26.000 kubieke voet kan bedekken.

Compact voor krappe ruimtes

Het compacte formaat stelt u in staat om het overal te installeren waar het nodig is. Je kunt hem zelfs op de krapste plekken plaatsen, zoals kruipruimte, zolder of kelder. De grootte en effectiviteit maken deze luchtontvochtiger de perfecte keuzeion voor locaties waar grote eenheden simpelweg niet passen.

Ingebouwde Humidistat

Deze luchtontvochtiger heeft een ingebouwde humidistat, waardoor u uw gewenste luchtvochtigheid beter kunt regelen. Nadat u het apparaat hebt ingesteld, stelt u de humidistat eenvoudig in op de vochtigheidsgraad waarmee u zich comfortabel voelt.

Droogt bouwmaterialen uit

Dit is ook een geweldige optie als je net een overstroming hebt gehad. Het kan natte bouwmaterialen in kamers tot 13.000 kubieke voet uitdrogen. Als u het tijdens een storm gebruikt en een stroomstoring ervaart, wordt het ook automatisch opnieuw opgestart.

Wat we niet leuk vinden

Luid zoemend geluid

Helaas kan dit apparaat behoorlijk luid zijn en zorgt het vaak voor een zoemend geluid. Dit kan vervelend zijn, vooral als het is geïnstalleerd in een kruipruimte in de buurt van een slaapkamer.

Herhaalde fouten worden weergegeven

Sommige klanten vonden dat ze herhaalde foutmeldingen hadden, wat frustrerend was. Dit apparaat moet mogelijk vaker worden gerepareerd dan andere eenheden.

Productspecificaties

Dimensies 20 bij 20 bij 33,5 inch
Gewicht 107 pond
Dekking van het gebied 26.000 kubieke voet
Pint per dag 235 gallon
Ingebouwde pomp Ja

Productvergelijkingstabel

Product Best Dimensies Gewicht Dekking van het gebied Pint per dag Ingebouwde pomp
AlorAir LGR Luchtontvochtiger Luchtontvochtiger met pomp 22,8 x 13,7 x 17,3″ 78 pond 2.300 m² 85 pinten Ja
AlorAir 90-Pint Luchtontvochtiger 90-Pint Luchtontvochtiger 23,2 x 15,2 x 17,7″ 57,3 pond 2.600 m² 90 pinten Ja
AlorAir 55-Pint Luchtontvochtiger Voor kleine gebieden 19,2 x 12,2 x 13,3″ 57,3 pond 1.300 m² 55 pinten Nee
Aprilaire E70 Pro Luchtontvochtiger Compacte luchtontvochtiger 33 x 13,04 x 12,88″ 56 pond 2.800 m² 70 pinten Nee
Dri-Eaz LGR 7000XLi Luchtontvochtiger Voor grote gebieden 20 x 20 x 33,5″ 107 pond 26.000 cu ft 235 gal. Ja

Waarom kruipruimte luchtontvochtigers gebruiken?

De kruipruimte is een notoir vochtige of vochtige ruimte die uiteindelijk de structuur van uw huis zal beschadigen. Schimmel en meeldauw hebben ook meer kans om te groeien wanneer de omstandigheden vochtig worden.

Als schimmel in uw kruipruimte begint te groeien, kan deze zich snel naar uw huis verspreiden.

Schimmel kan verschillende symptomen en reacties veroorzaken, afhankelijk van uw gevoeligheid. De meest voorkomende effecten zijn allergische symptomen en ademhalingsproblemen zoals astma. (1).

Een luchtontvochtiger is de beste manier om de kruipruimte droog te houden. U moet echter eerst lekken of plassen repareren. Het maakt niet uit hoe sterk uw luchtontvochtiger is, het zal een lekkende leiding niet repareren of stilstaand water verwijderen.

Na het repareren van wat de hoge luchtvochtigheid veroorzaakt, kunt u een goede luchtontvochtiger vinden en deze in uw kruipruimte installeren.

Hoe te kiezen (koopgids)

Vanwege de gecompromitteerde grootte van de kruipruimte kunt u niet zomaar een oude luchtontvochtiger installeren. Er zijn een paar cruciale punten om te overwegen om ervoor te zorgen dat u de beste kruipruimteontvochtiger voor u krijgt.

Grootte

Het kiezen van een unit die expliciet is gemaakt voor kleine locaties (kruipruimte, zolder, kelder, etc.) is cruciaal.

Een rechthoekige vorm maakt het mogelijk om het apparaat in bijna elke krappe ruimte te persen zonder afbreuk te doen aan het vermogen.

Maatadvies

Voordat u zich op een model vestigt, meet u de kruipruimte van uw huis om ervoor te zorgen dat u een goede pasvorm vindt. Vergelijk dat eens met de afmetingen van verschillende luchtontvochtigers.
Misschien vind je dit ook interessant
Vrouw die op de grond zit met een luchtontvochtigerWelke maat luchtontvochtiger heb ik nodig? Hoe u de juiste maat voor u kunt vinden

Vlakke grond

Bij kruipruimteontvochtigers moet de vloer of grond waterpas zijn. Dit zorgt voor een goede afvoer omdat de machine waterdamp uit de lucht haalt. Als uw grond niet waterpas is, doe dan uw best om deze te repareren voordat u de luchtontvochtiger installeert.

Dekking van het gebied

Gebiedsdekking is een ander belangrijk punt om overwegen. De meeste kruipruimte-ontvochtigers kunnen alles boven de 1.000 vierkante voet bedekken. Het is echter belangrijk op te merken dat de eenheden die grotere gebieden bestrijken, meestal groter zijn in ontwerp.

Houd bij het kiezen van een unit rekening met de grootte van de kruipruimte en hoe vochtig deze is. Eenheden met een uitgebreidere dekking gebruiken ook meer stroom, dus weeg uw behoeften zorgvuldig af.

Voorstelling

Luchtontvochtigers worden over het algemeen gecategoriseerd op basis van het aantal pinten water dat ze dagelijks kunnen verwijderen. Deze kunnen variëren van een kleine 10-pint tot een grote 90-pint en meer.

In een kruipruimte is het hebben van een goed presterende luchtontvochtiger belangrijk. We raden u ten zeerste aan om een 50-pint of hoger te kiezen voor dit gebied. Dit zorgt ervoor dat de machine hard werkt om het gebied droog te houden.

Functies

Zelfs de beste kruipruimteontvochtiger is niet zo indrukwekkend met betrekking tot functies, modi of instellingen. Ze moeten echter worden uitgerust met een paar basisprincipes:

 • Humidistat: Een humidistat is een uitstekende luchtontvochtiger omdat het u meer controle geeft. U kunt de gewenste vochtigheidsgraad instellen; de meeste eenheden worden automatisch uitgeschakeld wanneer het is bereikt. Sommigen gaan zelfs weer aan als de levels weer veranderen.
 • Ontdooien: Tijdens de koudere maanden van het jaar kan de kruipruimte nogal ijskoud worden. Dit kan fataal zijn voor de spoelen in de luchtontvochtiger, omdat ze het risico lopen te bevriezen. Als u in een koude omgeving woont, is een ontdooifunctie een must – dit houdt de interne onderdelen warm en houdt de machine draaiende.
 • Afstandsbediening: Het hebben van een afstandsbediening voor uw kruipruimteontvochtiger kan het leven veel eenvoudiger maken. Het is zeer onhandig om de kruipruimte in te moeten om de luchtontvochtiger te bedienen. Deze functie is niet zo gebruikelijk, maar veel eenheden hebben de optie indien gewenst.

Veelgestelde vragen

Wat is de ideale kruipruimtevochtigheid?

De ideale kruipruimtevochtigheid is 30 tot 50 procent om schimmelgroei te verminderen. Het aanbevolen vochtgehalte voor je huis is ook 30 tot 50 procent.

Kan uw kruipruimte te droog zijn?

Je kruipruimte kan te droog zijn, zeker als de luchtvochtigheid onder de 30 procent zakt. Als de lucht te droog is, begint het hout te krimpen, wat structurele problemen kan veroorzaken voor de rest van het huis.

Hoe lang moet een luchtontvochtiger in een kruipruimte lopen?

Een luchtontvochtiger moet acht tot twaalf uur draaien om de luchtvochtigheid op 30 tot 50 procent te houden. Het is echter afhankelijk van het vochtniveau en de capaciteit van de luchtontvochtiger.

Hoeveel kost het om een luchtontvochtiger in een kruipruimte te installeren?

De kosten van het installeren van een luchtontvochtiger in een kruipruimte zijn afhankelijk van het merk, het model en de vereiste grootte. Gemiddeld besteedt u tussen de $ 1.200 en $ 2.200.

Wat doodt schimmel in een kruipruimte?

Bleekmiddel is een van de beste dingen om schimmel in een kruipruimte te doden. Andere effectieve methoden zijn waterstofperoxide, calciumhydroxide (gebluste kalk) en zuiveringszout.

Draag een gasmasker als u bleekmiddel gebruikt in een kruipruimte, omdat dampen u gemakkelijk kunnen overweldigen in krappe ruimtes.


Verbetering van de voorwaarden

De kruipruimte is misschien het laatste gebied waarvan je zou denken dat het een luchtontvochtiger nodig heeft, maar het is eigenlijk belangrijk. Het droog en vochtvrij houden van de kruipruimte van uw huis is cruciaal, omdat vocht verschillende problemen kan veroorzaken.

Schimmel en meeldauw zijn veel voorkomende problemen die niet alleen een risico vormen voor de structuur, maar ook voor uw gezondheid.

Gelukkig zijn onze vijf opties geweldig voor de meeste kruipruimtes. Controleer altijd de maatvoering en de dekking om er zeker van te zijn dat deze bij u past.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   hoe moet suede schoonmaken