Beste luchtreinigers voor kwekerijen van 2023

Als u of uw partner last heeft van allergieën, heeft uw kind een verhoogde kans op een vergelijkbare aandoening. Astma komt veel voor in de VS; ongeveer 6,2 miljoen personen onder de 18 jaar lijden aan de aandoening (1).

Het plaatsen van een luchtreiniger in de kinderkamer kan het aantal huisstofmijt en allergenen verminderen dat uw baby zou kunnen inademen. Dus, hoe vind je de beste luchtreinigers voor kwekerijen? Wij helpen je verder.

We hebben een lijst samengesteld met onze vijf favorieten. Dit is gebaseerd op urenlang onderzoek naar deskundig advies, echte klantrecensies en functies van de luchtreinigers. In het bijzonder hebben we de geluidsniveaus, filtratiefasen en kamerdekking van de luchtreinigers bestudeerd om het beste voor uw baby te garanderen.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Winix AM80 True HEPA-luchtreiniger met wasbaar geavanceerd geurcontrole (AOC) koolstoffilter, 360sq ft kamercapaciteit, donkergrijs, groot
Beste overall
Winix AM80 Luchtreiniger
 • Vier stadia van zuivering
 • Verschillende instellingen en slaapstand
 • Indicator voor filtervervanging
Prijs controleren
Productafbeelding van de Coway Airmega AP-1512HH True HEPA-luchtreiniger met luchtkwaliteitsbewaking, automatische modus, timer, filterindicator, eco-modus
Het beste voor grote kwekerijen
Coway AP-1512HH Machtige luchtreiniger
 • Grote kamerdekking
 • Automatische modus en timer
 • Ionensysteem vermindert kleine deeltjes
Prijs controleren
Productafbeelding van de LEVOIT-luchtreinigers voor thuis grote kamer, slimme WiFi-luchtreiniger en H13 True HEPA-filter verwijder 99,97% huisdierallergieën, stof, rook, geur en pollen voor slaapkamer, automodus, Energy Star, LV-PUR131S
Beste Wi-Fi-bediening
Levoit Smart WiFi Luchtreiniger
 • App-gestuurd
 • Super stil en hoog rendement
 • Filterlevensalgoritme
Prijs controleren
Productafbeelding van de Vornadobaby Purio Nursery Luchtreiniger met True HEPA-filter, veiligheidsfuncties en verzachtende gloed
Het beste voor kleine kwekerijen
Vornadobaby Purio Luchtreiniger
 • Ingebouwd nachtlampje
 • Vergrendelbare bedieningselementen
 • Verschillende zuiveringsfasen
Prijs controleren
Productafbeelding van de LEVOIT-luchtreinigers voor thuis, H13 True HEPA-filter voor rook, stof, schimmel en pollen in de slaapkamer, ozonvrij, geurverwijderaars van het filtratiesysteem voor kantoor met optioneel nachtlampje, 1 pak, wit
Eervolle vermelding
Levoit Luchtreiniger
 • Efficiënte geurverwijderaar
 • Hoog rendement houdt de ruimte schoon
 • Super rustig bij 25 decibel
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waarom een luchtreiniger kopen voor de kwekerij?
 • Waar u op moet letten (koopgids)
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Aan de hand van onze bovenstaande criteria hebben we gezocht bij toonaangevende retailers en expertsites. We kamden ook meerdere klantrecensies door. We bestudeerden het filtratiesysteem, het geluidsniveau, de kamerdekking en meer. Vervolgens hebben we onze keuzes beperkt tot de vijf beste luchtreinigers voor kwekerijen.

1. Winix AM80 True HEPA luchtreiniger

Beste algemene luchtreiniger

Productafbeelding van de Winix AM80 True HEPA-luchtreiniger met wasbaar geavanceerd geurcontrole (AOC) koolstoffilter, 360sq ft kamercapaciteit, donkergrijs, groot

Prijs controleren

De Winix heeft uitstekende recensies ontvangen van gebruikers die prijzen hoe grondig en goed het eruit ziet. Uitgerust met een echt HEPA-filter, is dit filter elke betaalde cent waard, omdat het alle luchtverontreinigingen verwijdert, waardoor de kinderkamer een veilige verblijfplaats is voor je dierbare kleintje.

Het heeft verschillende functies om nieuwe ouders te bieden, waardoor hun baby’s beschermd blijven tegen allergenen.

De luchtreiniger zorgt voor een grondige reiniging van de omringende lucht, waardoor een frisse, geurvrije kinderkamer klaar is voor de baby. Het beste deel? Het doet het meeste werk voor je om je te concentreren op je kleintje.

Wat we leuk vinden

Slimme sensoren bewaken de luchtkwaliteit

De Winix is geschikt voor Smart Sensors, die consequent de lucht in zijn omgeving controleren. Dan is er een LED-indicatordisplay dat u de luchtkwaliteit laat zien door blauw, oranje of rood te verlichten.

Als het detecteert dat de kwaliteit van de lucht slecht is, licht het rood op, waardoor de snelheid van de ventilator automatisch toeneemt. De Winix blijft de lucht reinigen totdat deze optimaal is. Vervolgens past het zich automatisch aan de vorige instelling aan.

Vier stadia van zuivering

De eerste fase is het fijnmazige voorfilter dat grote luchtdeeltjes opvangt.

De volgende is een Advanced Odor Control (AOC) koolstoffilter, dat werkt om huishoudelijke geuren te extraheren.

De derde fase is het True HEPA-filter, dat ongeveer 99,97 procent van de allergenen in de lucht vangt. Dit omvat schimmelsporen, stuifmeel, huidschilfers van huisdieren en rook. De laatste fase is de PlasmaWave-technologie die deeltjes op moleculair niveau afbreekt zonder bijproducten of ozon uit te stoten.

Verschillende instellingen en slaapstand

Met de Winix kunt u kiezen tussen vier instellingen: Laag, Gemiddeld, Hoog en Turbo. In de handmatige modus stelt u de gewenste instelling in en de ventilator werkt op die snelheid. De lage en gemiddelde modi zijn stil en perfect voor de kinderkamer.

Wanneer het omgevingslicht in de kamer dimt, dimt ook de Winix. Het heeft een automatische slaapmodus, die de ventilatorsnelheid aanpast. De slaapstand dimt ook de indicatielampjes en activeert een ultrastille slaapmodus.

Filtervervangingsindicator

Wanneer de filters in de luchtreiniger moeten worden vervangen, zal de machine de LED-filtervervangingsindicator laten branden. Eenmaal vervangen, reset u de indicator om op de hoogte te worden gesteld wanneer de volgende schakelaar moet worden uitgevoerd.

Vangt 99,97 procent van de deeltjes op

Het laatste wat je wilt is dat je baby onderhevig is aan schadelijke deeltjes. Deze luchtreiniger vangt 99,97 procent van de deeltjes op tot 0,3 micron groot, waaronder bacteriën, huidschilfers, VOC’s en meer.

Wat we niet leuk vinden

UPS nodig

Een paar gebruikers raadden aan om een ononderbroken voeding te gebruiken om het apparaat, met name de motor en de ventilator, te beschermen tegen storingen.

HEPA-filter is niet wasbaar

De andere filters in deze machine zijn wasbaar, maar het HEPA-filter niet. Helaas kost de vervanging ongeveer 1/3 van de machine zelf, wat u in de loop van de tijd veel kan kosten.

Productspecificaties

Geluidsniveau Niet gespecificeerd
Afmetingen van het product 15,1 inch bij 8,7 inch bij 23,5 inch
Energy Star gecertificeerd Ja
Filtratiefasen Vier
Kamer dekking 360 vierkante voet

2. Coway AP-1512HH Machtige luchtreiniger

Het beste voor grote kwekerijen

Productafbeelding van de Coway Airmega AP-1512HH True HEPA-luchtreiniger met luchtkwaliteitsbewaking, automatische modus, timer, filterindicator, eco-modus

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op HomeDepot
Zicht op Cowaymega

Voor grote babykamers presenteren we de Coway luchtreiniger. Het kan een grote afstand overbruggen en is geschikt voor appartementen, woonkamers of kinderdagverblijven.

De machine maakt gebruik van een echt HEPA-filter om zelfs de kleinste deeltjes te elimineren en een voorfilter en geurfilter. Vervolgens grijpt een vierde laag ionisator alle resterende verontreinigende stoffen.

Onaangename geuren en allergenen zijn geen partij. Je baby kan met dit model goed slapen in schone lucht.

Met een slim systeem past de Coway zich automatisch aan als dat nodig is. Een Eco-modus helpt om energie te besparen wanneer de luchtreiniger niet nodig is.

Wat we leuk vinden

Grote kamerdekking tot 361 vierkante voet

Ontworpen om kamers tot 361 vierkante voet schoon te maken, is de Coway-luchtreiniger uitstekend geschikt voor grote kwekerijen. Het is gemaakt om de lucht in appartementen, woonkamers en andere ruimtes te zuiveren.

Het ontwerp van de machine zuigt de lucht aan vanaf een ongelooflijk brede omgevingsafstand. Het neemt het vervolgens door drie stadia van filtratie.

De Coway is voorzien van een LED-indicator, die u de kwaliteit van de binnenlucht laat zien. Zodra het allemaal duidelijk is, verandert het van rood naar blauw.

Automatische modus en timer

De luchtkwaliteitsindicator werkt wanneer de luchtreiniger is ingeschakeld. Zodra de lucht slecht is, past deze de ventilator aan de vereiste snelheid aan voor een optimale reiniging. Wanneer de binnenlucht gedurende 30 minuten als schoon is weergegeven, gaat de Coway in de Eco-modus, waardoor energie wordt bespaard.

U kunt ook de timer instellen. Met de Coway kunt u tot op het uur plannen, dus wanneer het niet nodig is, schakelt het automatisch uit.

Ionensysteem vermindert kleine deeltjes

Nadat de vervuilde lucht door de eerste drie fasen is gereisd, bereikt het de vierde en laatste stap, het Vital Ion System. Het is een bipolaire ionisator die een elektrochemische reactie veroorzaakt, waardoor uiteindelijk de deeltjes die de kamer binnenkomen weer worden verminderd.

Filtervervangingsindicator

Terwijl het filter zich vult met deeltjes en huisstofmijt, zal de machine de filtervervangingsindicator aansteken. Het is een uitstekende functie om op te nemen voor nieuwe ouders, waardoor een deel van het giswerk wordt geëlimineerd.

Wat we niet leuk vinden

Vreemde geluiden op hoge instelling

Eenmaal op de hoogste stand zeiden een paar gebruikers dat het erg luid was en behoorlijk trilde. Bovendien is het 53,8 decibel luid op deze instelling die te luid is voor de kinderkamer van een baby.

Veel onderhoud vereist

Wanneer dit aankomt, werkt het heel goed. Maar na een paar weken begin je misschien niet meerijs een paar dingen die misgaan. Het moet ook worden schoongemaakt, wat niet altijd haalbaar is voor nieuwe ouders. Bovendien zijn de vervangende filters niet zo hoogwaardig als de originele filters.

Productspecificaties

Geluidsniveau 24,4 tot 53,8 decibel
Afmetingen van het product 16,81 inch bij 9,7 inch bij 18,31 inch
Energy Star gecertificeerd Nee
Filtratiefasen Vier
Kamer dekking 361 vierkante voet

3. Levoit Smart WiFi luchtreiniger

Beste Wi-Fi-bediening

Productafbeelding van de LEVOIT-luchtreinigers voor thuis grote kamer, slimme WiFi-luchtreiniger en H13 True HEPA-filter verwijder 99,97% huisdierallergieën, stof, rook, geur en pollen voor slaapkamer, automodus, Energy Star, LV-PUR131S

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Levoit

Voor ouders die op zoek zijn naar een luchtreiniger om het leven makkelijker te maken, hebben we dit model van Leviot.

Het biedt verschillende slimme functies voor drukke gezinnen of mensen met hun handen vol.

Gebruikers prijzen hoe goed het werkt en hoeveel gemakkelijker het het dagelijks leven maakt. Het is app-compatibel, zodat u alles vanaf kantoor kunt bedienen. De machine werkt op een minimaal geluidsniveau, uitstekend voor de babykamer, terwijl het ook zeer efficiënt is.

Wat we leuk vinden

App-gestuurd voor ultieme controle

Na het instellen van de Levoit luchtreiniger kunt u deze via de VeSynch-app verbinden met uw smartphone. Als u dit doet, kunt u het overal bedienen. U kunt een schema instellen vanuit de app, de modus wijzigen, het LED-display uitschakelen, de luchtkwaliteit bewaken en nog veel meer.

Een andere slimme functie is de compatibiliteit met Alexa, IFTTT en Google Assistant-spraakbesturing. Dus zelfs met een baby in uw armen kunt u de machine activeren zonder hem aan te raken.

Super Quiet bij 27 decibel

De Levoit werkt op een geluidsniveau dat vergelijkbaar is met ritselende bladeren. Het geschatte geluidsniveau is ongeveer 27 decibel, wat zorgt voor een rustgevende, rustgevende omgeving. Op de hoogste stand creëert het witte ruis voor je kleintje terwijl ze slapen.

Filter Life-algoritme en meldingen

De slimme Levoit-luchtreiniger bevat een wetenschappelijk algoritme dat de levensduur van het filter berekent op basis van zijn omgeving. Het zal u ruim van tevoren op de hoogte stellen wanneer het tijd is voor een vervanging. U kunt ook de geschatte levensduur van de app bijhouden.

Hoge efficiëntie en snelheid

De machine bevat een Honeycomb active carbon HEPA filter. Dit filter biedt een zuiverende efficiëntie die 30 procent hoger en sneller is dan andere. Het ververst de lucht tot vier tot vijf keer per uur voor een kamer van 360 vierkante meter. Het is perfect voor gewone kwekerijen.

Wat we niet leuk vinden

Het filter gaat niet lang mee

Sommige gebruikers wezen erop dat het filter slechts ongeveer twee maanden meegaat voordat het moet worden vervangen. De levensduur is nog korter als je huisdieren of een roker in huis hebt.

Kan duurzamer zijn

Rond de 18 maanden ontdekten klanten dat dit meer problemen begon te krijgen. Het zal na een tijdje kapot gaan. Als je iets wilt dat langer meegaat, overweeg dan een andere optie.

Productspecificaties

Geluidsniveau 27 decibel
Afmetingen van het product 21,5 inch bij 17,2 inch bij 10 inch
Energy Star gecertificeerd Ja
Filtratiefasen Drie
Kamer dekking 360 vierkante voet

4. Vornadobaby Purio luchtreiniger

Het beste voor kleine kwekerijen

Productafbeelding van de Vornadobaby Purio Nursery Luchtreiniger met True HEPA-filter, veiligheidsfuncties en verzachtende gloed

Bekijk op Amazon
Zicht op Vornado

Voor kleine tot middelgrote kwekerijen hebben we de Purio luchtreiniger van Vornadobaby. Met geweldige beoordelingen van ouders is het zeker de moeite waard om te bekijken.

De Purio heeft verschillende handige functies voor baby’s en oudere baby’s. Het kan ’s nachts stil worden of werken als een witte ruismachine. Bovendien doet het dit terwijl het een rustgevend licht projecteert.

Zodra je kleintje mobieler wordt, voorkomt het apparaat dat ze zich bemoeien met de instellingen en filters. Alles is afsluitbaar, khet eeperen van de machine en uw baby veilig.

Wat we leuk vinden

Ingebouwd nachtlampje

Met een ingebouwd nachtlampje is de Vornadobaby luchtreiniger perfect voor de kinderkamer. ’s Nachts activeert de Purio zijn gloeifunctie. Het is een gedimd nachtlampje, uitstekend voor minimale verstoring, maar laat je je kleintje controleren wanneer dat nodig is.

Afsluitbare bedieningselementen Beschermen peuters

Omdat baby’s nieuwsgierig zijn zodra ze mobiel worden, bevat de Purio afsluitbare bedieningselementen. Deze voorkomen dat kleine vingers zich ermee bemoeien. Zodra u de gewenste instelling hebt ingesteld, wordt deze vergrendeld. Bovendien, als uw baby de machine in handen krijgt, zit het filter vast achter een afsluitbare hoes.

Drie stadia van zuivering

Om de kamer vrij te maken van alle luchtvervuiling, brengt de Purio de lucht door drie stadia van filtratie. Een daarvan bevat een True HEPA-filter, dat tot 99,97 procent van de verontreinigingen en allergenen verwijdert. Hiervoor zit een wasbaar voorfilter, dat werkt om de levensduur van de HEPA te verlengen.

Vergelijkbare artikelen
Man zittend op bank naast een luchtreinigerBeste luchtreinigers met permanente wasbare filters van 2023

De machine is ook geschikt met een actief koolfilter om de lucht fris te houden. Het zal alle slechte geuren uit de kamer halen, waardoor alleen de geur van de baby overblijft.

Stille werking verdubbelt als witte ruis

Of je baby nu een rustige kamer nodig heeft of geniet van wat witte ruis om te slapen, Purio is voldoende. Op de laagste stand wordt het fluisterstil. Als u het echter instelt op gemiddeld of hoog, fungeert het ook als een witte ruismachine.

Wat we niet leuk vinden

Vrij groot en opdringerig

De eenheid is vrij groot gezien het alleen voor kleine tot middelgrote kamers is. Een paar gebruikers zeiden dat het het grootste deel van het nachtkastje in beslag neemt.

Rare geur uit de doos

Wanneer je al gevoelig bent voor geuren, kan het frustrerend zijn om een apparaat te kopen dat ook ruikt. Dit apparaat heeft een goedkope plastic geur uit de doos die klanten vonden duurde een paar weken voordat het verdween.

Geen luchtkwaliteitssensor

Als u een eenheid wilt die de lucht voor u detecteert en de ventilatorsnelheid aanpast, voldoet dit niet aan uw criteria.

Productspecificaties

Geluidsniveau N.V.T
Afmetingen van het product 12,8 inch bij 9,4 inch bij 15,2 inch
Energy Star gecertificeerd Nee
Filtratiefasen Drie
Kamer dekking 125 vierkante voet

5. Levoit luchtreiniger

Eervolle vermelding

Productafbeelding van de LEVOIT-luchtreinigers voor thuis, H13 True HEPA-filter voor rook, stof, schimmel en pollen in de slaapkamer, ozonvrij, geurverwijderaars van het filtratiesysteem voor kantoor met optioneel nachtlampje, 1 pak, wit

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Levoit

Als laatste op onze lijst hebben we nog een voorbeeld van Levoit. Het is zeker een eervolle vermelding waard omdat het superstil en toch zeer efficiënt is.

Het apparaat absorbeert effectief geuren van huisdieren, koken of roken. Het verlaat de kamer fris door de lucht twee keer per uur te laten circuleren. ’s Nachts kunt u het rustgevende nachtlampje activeren. De machine heeft twee jaar garantie en is het bekijken waard.

Wat we leuk vinden

Efficiënte geurverwijderaar

Of je nu huisdieren of een roker in huis hebt, deze luchtreiniger werkt effectief bij het verwijderen van alle geuren. De unit brengt de lucht door drie zuiveringsfasen. De laatste fase is een zeer efficiënt actief koolfilter, dat allergenen, rook, schimmel en huidschilfers van huisdieren opvangt.

Hoog rendement houdt de kamer schoon

Deze luchtreiniger zal de lucht meer dan vier keer per uur in de kamer laten circuleren. Het hoge rendement houdt de kamer ultra schoon. De unit is geschikt voor kleine tot middelgrote ruimtes.

Super Quiet bij 25 decibel

De unit is fantastisch voor de babykamer. Hij is ultrastil en werkt op een geluidsniveau van 25 decibel op de laagste stand. Tijdens de nacht kunt u ook het nachtlampje activeren, waarbij u kunt kiezen tussen twee helderheidsinstellingen.

Drietrapsfiltratie zonder ozon

Dit is een fantastische optie als u een eenheid zonder ozon wilt, maar met een echt HEPA-filter. Het eerste filter is een voorfilter dat groot vuil opvangt. Dan heb jee een echt HEPA-filter voor fijne deeltjes gevolgd door een koolstoffilter voor geuren en dampen.

Wat we niet leuk vinden

Knoppen hebben de neiging om vast te lopen

Een paar gebruikers zeiden dat de knoppen soms de neiging hebben om te bevriezen. Uiteraard zal dit u ervan weerhouden om het apparaat te gebruiken. Gelukkig is het enige dat nodig is om dit te corrigeren, het apparaat los te koppelen en opnieuw aan te sluiten.

Maakt rare geluiden na een tijdje

Veel gebruikers merkten dat dit apparaat na een paar maanden een rammelend geluid begon te maken. Als je net 30 minuten hebt besteed aan het in slaap wiegen van je baby, is het laatste wat je nodig hebt zoiets als dit om ze wakker te maken!

Ook moeten de filters iets vaker worden vervangen dan we zouden willen, en de vervangingen kunnen duur zijn.

Productspecificaties

Geluidsniveau 25 tot 46 decibel
Afmetingen van het product 10 inch bij 10 inch bij 16 inch
Energy Star gecertificeerd N.V.T
Filtratiefasen Drie
Kamer dekking 129 vierkante voet

Productvergelijkingstabel

Product Best Geluidsniveau Afmetingen van het product Energy Star gecertificeerd Filtratiefasen Kamer dekking
Winix AM80 Luchtreiniger Algeheel N.V.T 15,1″ x 8,7″ x 23,5″ Ja 4 360 m²
Coway AP-1512HH Machtige luchtreiniger Grote kwekerijen 24,4 – 53,8 dB 16,81″ x 9,7″ x 18,31″ Nee 4 361 m²
Levoit Smart WiFi Luchtreiniger Wi-Fi-bediening 27 dB 21,5″ x 17,2″ x 10″ Ja 3 360 m²
Vornadobaby Purio Luchtreiniger Kleine kwekerijen N.V.T 12,8″ x 9,4″ x 15,2″ Nee 3 125 sq ft
Levoit Luchtreiniger Eervolle vermelding 25 – 46 dB 10″ x 10″ x 16″ N.V.T 3 129 m²

Waarom een luchtreiniger kopen voor de kwekerij?

Je zorgt er altijd voor dat je vloeren schoon zijn, de afwas gedaan is en oppervlakken worden afgeveegd, maar hoe zit het met de lucht? Binnenlucht zit vol huidschilfers en stof. In sommige huizen bevat het huisdiergeuren, rook en schimmel.

Voor gezinnen met een geschiedenis van allergieën en astma wordt een luchtreiniger uw grootste investering. Omdat zo’n apparaat werkt om de lucht van allergenen te zuiveren, voorkomt het dat je kleintje ze inademt. Dit vermindert op zijn beurt de kans dat ze symptomen ontwikkelen (2).

Een ander voordeel dat een luchtreiniger kan hebben, is het verlichten van eczeemsymptomen, die vaak verband houden met astma en allergieën. U moet echter nog steeds voorkomen dat huisdieren en rook de kinderkamer binnenkomen, zelfs met een luchtreiniger.

Waar u op moet letten (koopgids)

Bij het zoeken naar de ideale luchtreiniger voor de kinderkamer van uw baby, zijn er verschillende functies waar u op moet letten.

HEPA-filter

HEPA staat voor High-efficiency Particulate Air en het is een van de meest essentiële componenten om naar te zoeken. Het is wat alle fijne deeltjes en allergenen uit de lucht filtert.

Echte HEPA-filters hebben bewezen maar liefst 99,97 procent van het stof en de onzuiverheden in de omringende lucht op te vangen. De deeltjes die HEPA-filters verwijderen zijn zo klein als 0,3 micron – praktisch onzichtbaar voor het blote oog (3)

Meer over dit onderwerp
Een HEPA-filter reinigenHoe een HEPA-filter te reinigen (wasbare of permanente gids)

Geluidsniveau

In de babykamer wil je niet iets dat te luidruchtig is en je kleintje wakker kan maken. Sommige luchtreinigers zijn erg luidruchtig – als je pech hebt, zullen ze ook trillen. Dit kan een heel gedoe zijn om in de kinderkamer te hebben.

Sommige ruis is echter moeilijk te vermijden, vooral wanneer het apparaat op hoog is ingesteld. Zoek er een die niet hoger is dan 27 decibel op de laagste snelheid, die je waarschijnlijk tijdens de slaap zult gebruiken.

Sommige machines kunnen ook dienst doen als witte ruis, wat veel baby’s rustgevend vinden.

Energy Star-gecertificeerd

Niet alle luchtreinigers zijn Energy Star-gecertificeerd en het is niet noodzakelijkerwijs een essentiële functie om naar te zoeken. Toch is het een uitstekende factor als je wilt besparen op je energierekening. De meeste producten zullen in hun beschrijving vermelden of ze gecertificeerd zijn.

Kamer dekking

Voordat u het koopt, moet u ervoor zorgen dat het de hele kinderkamer kan behandelen. Sommige luchtreinigers kunnen grote ruimtes bedekken, terwijl anderen alleen in staat zijn om kleine gebieden te beheren. Elk product moet vertellen hoeveel vierkante voet het aankan.

Zoek voor grote kwekerijen naar ten minste 360 vierkante voet. Kleinere luchtreinigers kunnen alleen een kamer van 125 tot 150 vierkante meter bedekken.


Veelgestelde vragen

Zijn baby’s gevoelig voor luchtkwaliteit?

Baby’s zijn gevoeliger voor luchtkwaliteit, waardoor ze vatbaar zijn voor astma, congestieziekte en een droge huid. Premature baby’s zijn gevoelig voor luchtkwaliteit omdat ze long- en ademhalingsmoeilijkheden hebben.

Waar moet een luchtreiniger in een kinderkamer worden geplaatst?

U moet een luchtreiniger op een centrale locatie in de kinderkamer plaatsen, zodat deze vrij is van verstoppingen en voor de beste luchtstroom. Als u het tussen het bed en het nachtkastje wigt, verbergt het de poorten en vermindert het de effectiviteit van de luchtreiniger.

Hoe lang moet u een luchtreiniger gebruiken?

U moet 24/7 een luchtreiniger gebruiken om de beste resultaten te krijgen. Zodra de lucht is gereinigd, zijn er minder verontreinigende stoffen te extraheren, waardoor de luchtreiniger effectiever wordt. De luchtkwaliteit daalt als u deze uitschakelt, wat betekent dat de luchtreiniger meer werk te doen heeft.

Moet een baby elke nacht slapen met een luchtreiniger?

Je moet een baby elke nacht laten slapen met een luchtreiniger. Het reinigt de lucht, helpt uw baby te slapen en zorgt ervoor dat schadelijke verontreinigende stoffen veilig in het filter terechtkomen, weg van uw kind.

Is het veilig om planten in een babykamer te hebben?

Het is veilig om planten in een babykamer te hebben, mits je onderzoekt welke planten geschikt zijn. Planten verzachten het decor en helpen zuurstof te genereren, maar te veel maakt de lucht ook vochtig.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Beste Mold Foggers van 2023