Beste schimmeltestkits van 2023

Schimmel is een natuurlijk voorkomende schimmel, maar het kan mogelijk schade veroorzaken wanneer het binnenshuis is. Maar hoe weet je of je schimmel hebt? Sommige mensen ervaren ernstige reacties op schimmel, terwijl anderen dat niet doen.

Een ding dat veel huiseigenaren kiezen om te doen, is een doe-het-zelf-schimmeltest uitvoeren. Deze tests worden gebruikt als uitgangspunt om erachter te komen of er al dan niet schimmel in uw huis aanwezig is. Verdere inspectie is nodig om de bron te vinden en de geslachten te bepalen of schimmel wordt gedetecteerd.

Als u deze methode wilt uitproberen, hebt u een van de beste schimmeltestkits nodig. We hebben uren besteed aan het onderzoeken van verschillende producten, deskundig advies en echte klantrecensies om onze favoriete zeven af te sluiten.

We hebben gekeken naar hoe elke test werkte, hoe lang het duurde en of het laboratoriumgecertificeerd was. Met deze criteria in gedachten, zullen we u door de voor- en nadelen van elke test leiden.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de VOC's, actieve schimmel, &formaldehydetests - Binnenluchtkwaliteit door thuisluchtcontrole
Beste professionele schimmeldetector
Home Luchtcontrole Actieve schimmeltests
 • 2000 vierkante voet dekking
 • Nauwkeurige resultaten van gecertificeerd lab
 • Analysekosten zijn inbegrepen
Prijs controleren
Productafbeelding van de MIN Mold Test Kit, Mold Testing Kit (3 tests). Laboratoriumanalyse en expertconsultatie inbegrepen
Beste DIY Mold Test Kit
Matrijsinspectienetwerk DIY-test
 • Eenvoudig in gebruik
 • Alles is inbegrepen
 • Gemakkelijk afleesbare resultaten
Prijs controleren
Productafbeelding van de DIY Mold 3-testkit (resultaten op dezelfde dag) Expertconsultatie en AIHA-LAP, LLC geaccrediteerde laboratoriumanalyse inbegrepen
Eenvoudigste schimmeltestkit om te gebruiken
Seeml Labs DIY Mold Test Kit
 • Gemakkelijk te gebruiken en goede handleiding
 • Alle kosten inbegrepen
 • Gratis consult
Prijs controleren
Productafbeelding van de Mold Armor FG500 Do It Yourself Mold Test Kit, Grijs
Meest betaalbare schimmeltestkit
Mold Armor DIY Mold Test Kit
 • Heeft optionele laboratoriumanalyse
 • Gemakkelijk afleesbare resultaten
 • Drie testmethoden
Prijs controleren
Productafbeelding van de My Mold Detective MMD103 Mold Test Kit, 3-Room Kit
Beste schimmeltest voor schimmel in de lucht
Mijn Mold Detective 3-Kamer Kit
 • Snel te gebruiken en resultaten te krijgen
 • Nauwkeurige resultaten
 • Herbruikbare pomp
Prijs controleren
Productafbeelding van de 5-minutenmalige schimmeltest voor gezond huis
Beste Instant Mold Test Kit
Gezond thuis
 • Direct resultaat
 • Gemakkelijk te begrijpen resultaten
 • Betaalbare kit
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waar u op moet letten (koopgids)
 • Soorten testkits
 • Belang van testen voor schimmel
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Na het onderzoeken van verschillende matrijskitopties, hebben we de meest effectieve tests op de markt gekozen. We beoordeelden elke kit op hoe gemakkelijk het was om te gebruiken, effectiviteit, prijs en betaalbaarheid. Hier zijn de beste schimmeltestkits.

1. Home Air Check Actieve schimmeltests

Beste professionele schimmeldetector

Productafbeelding van de VOC's, actieve schimmel, &formaldehydetests - Binnenluchtkwaliteit door thuisluchtcontrole

Prijs controleren

Home Air Check geeft exacte resultaten over het al dan niet hebben van actieve schimmelgroei in uw huis. Het is een klein apparaat dat de luchtkwaliteit bewaakt en monsters verzamelt gedurende een paar dagen. De monsters worden vervolgens naar een gecertificeerd laboratorium gestuurd voor analyse.

De test laat u een aantal schadelijke stoffen zien die in uw huis aanwezig kunnen zijn. Deze omvatten vluchtige organische stoffen, formaldehyde, chemicaliƫn en schimmels.

Wat we leuk vinden

Dekking van 2000 vierkante voet

De meeste thuistestkits doen slechts Ć©Ć©n kamer tegelijk. Deze luchtmonitor bedekt echter tot 2.000 vierkante voet per keer. Dit betekent dat u monsters van een hele verdieping of een klein huis kunt verzamelen zonder het apparaat te hoeven verplaatsen.

Nauwkeurige resultaten van gecertificeerd laboratorium

Zodra u voldoende monsters hebt verzameld, worden ze voor analyse naar een gecertificeerd laboratorium gestuurd. Je krijgt precies te zien wat er in je huis op de loer ligt. Als je worstelt met allergieƫn of astma, zal dit je helpen de bron van het probleem te vinden.

Analysekosten zijn inbegrepen

Dit apparaat lijkt misschien duur, maar dat komt omdat de kosten laboratoriumkosten omvatten. Het enige dat u hoeft te doen, is de monsters en het apparaat naar het laboratorium sturen. U ontvangt uw resultaten binnen vijf werkdagen.

Maatregelen Verschillende vervuilende stoffen

Dit apparaat controleert op schimmel. Maar het meet ook VOC’s en formaldehyde. Dus als je vermoedt dat er veel vervelende dingen in je huis zijn, zal deze test alles onthullen.

Kit biedt volgende stappen

Zodra u uw resultaten krijgt, is het verwarrend om te weten wat u vervolgens moet doen. Maar thiHet bedrijf zal u advies geven over de volgende stappen die u moet nemen. U kunt contact opnemen met het bedrijf via telefoon of e-mail als u nog vragen heeft.

Wat we niet leuk vinden

Eenmalig gebruik

Deze luchtmonitor is niet van jou om te houden. Nadat u de test hebt uitgevoerd en de vereiste monsters hebt verzameld, moet u het apparaat en alles wat ermee gepaard gaat, retourneren.

Vrij duur

Aangezien je het maar Ć©Ć©n keer kunt gebruiken, is dit behoorlijk duur. Maar houd er rekening mee dat dit inclusief de laboratoriumkosten is.

Productspecificaties

Detecteert deeltjes in de lucht Ja
Resultaten Wachttijd Vijf werkdagen
Gecertificeerd Lab Ja
Eventuele extra kosten Geen

2. DIY Schimmel Test door Mold Inspection Network

Beste DIY Mold Test Kit

Productafbeelding van de MIN Mold Test Kit, Mold Testing Kit (3 tests). Laboratoriumanalyse en expertconsultatie inbegrepen

Prijs controleren

Vermoedt u schimmel in uw huis? Deze DIY-schimmeltestkit geeft je de antwoorden waarnaar je op zoek was.

De test is eenvoudig te doen, dankzij het instructieboekje om u te begeleiden.

De prijs is inclusief laboratoriumkosten en rapportkosten (tenzij u zich in Texas bevindt).

Het Matrijsinspectienetwerk biedt indien nodig ook deskundig advies.

Wat we leuk vinden

Eenvoudig te gebruiken

Begin met het inspecteren van uw huis. Wanneer u schimmelsporen vindt, veegt u de open kant van het monster over het gebied. Sluit de tape opnieuw en blijf monsters verzamelen uit je hele huis.

Zodra u genoeg hebt verzameld, stuurt u de monsters naar het gecertificeerde laboratorium en wacht u op uw resultaten.

Alles is inbegrepen

Alle kosten zijn bij de prijs inbegrepen. Dit omvat laboratoriumkosten, een gedetailleerd rapport en zelfs een deskundig consult. Als u ervoor kiest om een consult te krijgen, kunt u uw resultaten bespreken met een expert. Het lab zal uw resultaten in detail uitleggen en u zult in staat zijn om de beste aanpak van uw schimmelprobleem te achterhalen.

Resultaten zijn gemakkelijk te lezen

Om u te helpen uw laboratoriumresultaten te begrijpen, ontvangt u ze als een geĆÆllustreerd rapport. Uw resultaten zijn vertrouwelijk en alleen u en het lab zullen de resultaten kennen.

Budgetvriendelijke prijs

Vergeleken met onze eerste keuze is dit ongeveer 1/5 van de prijs. En daar horen ook labkosten bij! Houd er rekening mee dat dit niet geldt voor degenen die in Texas wonen.

Tests voor alle matrijstypen

Sommige kits testen alleen op een paar verschillende soorten schimmels, maar dit test voor hen allemaal. Ze begeleiden u ook over hoe u het beste kunt inspecteren op schimmel in over het hoofd geziene delen van het huis.

Wat we niet leuk vinden

Alleen voor zichtbare schimmel

Deze testkit detecteert geen schimmelsporen in de lucht. De test is bedoeld om soorten zichtbare schimmels te identificeren.

Geen retourenvelop inbegrepen

Het is niet elke dag dat we schimmelmonsters plaatsen! Het kan moeilijk zijn om te weten wat de beste manier is om ze te verpakken. Het zou geweldig zijn als dit bedrijf een retourenvelop en verpakking zou toevoegen.

Moeilijk te testen in hoeken

De monsterteststrips buigen niet, waardoor het moeilijk is om in hoeken op schimmel te testen. Bovendien is de lijm op de strip niet het best geplaatst, wat, nogmaals, niet de meest nauwkeurige tests in hoeken mogelijk maakt.

Productspecificaties

Detecteert deeltjes in de lucht Nee
Resultaten Wachttijd Niet gespecificeerd
Gecertificeerd Lab Nee
Eventuele extra kosten Ja – verzending naar laboratorium- en laboratoriumkosten voor inwoners van Texas

3. DIY Mold Test Kit door Seeml Labs

Eenvoudigste schimmeltestkit om te gebruiken

Productafbeelding van de DIY Mold 3-testkit (resultaten op dezelfde dag) Expertconsultatie en AIHA-LAP, LLC geaccrediteerde laboratoriumanalyse inbegrepen

Prijs controleren

Voor een eenvoudige schimmeltest raden we deze eenvoudige kit aan. Je krijgt alles wat je nodig hebt om met succes monsters te verzamelen uit je hele huis.

De kit bevat ook instructies over het verzamelen van de monsters.

De monsters worden verzonden naar een AIHA-geaccrediteerd laboratorium dat gespecialiseerd is in schimmeldetectie en -identificatie.

Alle kosten zijn inbegrepen in de initiƫle prijs.

Wat we leuk vinden

Eenvoudig te gebruiken en goede handleiding

Met deze kit is het niet nodig om een laboratoriumjas aan te trekken en een handleiding van 10 pagina’s te lezen. U krijgt gemakkelijk te lezen instructies over het verzamelen van monsters en waar u naar schimmels moet zoeken. Shoud aan dat u de kleverige kant op het beschimmelde oppervlak drukt en de tape weer sluit.

Alle kosten inbegrepen

Professionele matrijstesten zijn duur, net als veel andere testkits. Deze testkit is echter betaalbaar. Het helpt ook dat u geen extra betalingen voor laboratoriumresultaten hoeft te doen.

Gratis consult

Ook inbegrepen in de prijs is gratis deskundig advies. Uw resultaten worden tijdens het consult in detail uitgelegd om u te helpen begrijpen welke schimmel groeit. Ze laten je ook weten hoe je het kunt verwijderen.

Dezelfde dag turn around

Met deze kit krijgt u uw resultaten op dezelfde dag dat ze uw monster ontvangen. Dus als u haast heeft met antwoorden, is dit product misschien iets voor u.

Wat we niet leuk vinden

Detecteert geen schimmel in de lucht

Deze testkit is alleen bedoeld om te bepalen welk type schimmel je al in huis hebt groeien. Het detecteert geen schimmels of sporen in de lucht.

De resultaten zijn niet erg gedetailleerd

Klanten waren gefrustreerd over de mate van detail in hun resultaten. Sommige klanten kregen alleen een melding dat ze schimmel hadden. Ze moesten een extra vergoeding betalen om erachter te komen welke schimmel ze hadden.

Productspecificaties

Detecteert deeltjes in de lucht Nee
Resultaten Wachttijd Niet gespecificeerd
Gecertificeerd Lab Ja
Eventuele extra kosten Geen

4. MOLDetect 3 Monster Schimmel Test

Beste drie-monster mold test kit

Productafbeelding van de MOLDetect - 3 Sample Mold Test Kit W / AIHA Accredited Lab Analysis

Prijs controleren

Veel huiseigenaren geven de voorkeur aan de MOLDetect-testkit omdat deze snel en nauwkeurig is. Een AIHA-geaccrediteerd laboratorium doet alle tests, zodat u er zeker van kunt zijn dat de resultaten correct zijn.

Je krijgt genoeg teststrips om drie locaties in je huis te controleren. Het verzamelen van monsters is eenvoudig, omdat u alleen de tape hoeft te openen en op het beschimmelde oppervlak hoeft te drukken. De test detecteert zowel levende als dode schimmelsporen.

Wat we leuk vinden

Detecteert levende en dode schimmel

Een fout die we vaak maken, is denken dat alleen levende schimmel een gevaar voor de gezondheid is. Dode schimmel kan echter net zoveel schade aanrichten, vooral als je allergisch bent. Daarom is het detecteren van levende en dode schimmels belangrijk.

Resultaten binnen drie werkdagen

Zittend, tikkend op je voet terwijl je wacht op resultaten is een belemmering. Gelukkig ontvangt u met de MOLDetect-testkit uw resultaten binnen twee tot drie werkdagen. Snelle resultaten betekenen ook dat u sneller tot een oplossing kunt komen.

Gedetailleerde instructies zijn aanwezig

U ontvangt een gedetailleerde handleiding om u te helpen de juiste monsters te verzamelen. Hoewel deze testkit is ontworpen om zichtbare schimmel te bevestigen of te ontkennen, kunt u stofdeeltjes verzamelen om te zien of er sporen aanwezig zijn.

Meer nog, met de instructies ontvangt u ook een boekje met informatie over schimmel. U kunt meer te weten komen over inspectie, behandeling en hoe u toekomstige schimmel kunt voorkomen.

Geanalyseerd door AIHA-LAP LLC Lab

Het AIHA-laboratorium is een laboratorium van derden, dus ze zijn niet bevooroordeeld ten opzichte van het bedrijf waar u de test van krijgt. Ze hebben ongelooflijk hoge normen, met als belangrijkste doel om informatie te evalueren die van invloed kan zijn op de gezondheid van mensen.

Wat we niet leuk vinden

Detecteert alleen zichtbare schimmel

Deze kit bepaalt alleen of wat u vermoedt schimmel te zijn, schimmel is. Het is niet bedoeld om schimmelsporen of deeltjes in de lucht vast te leggen.

De resultaten zijn zeer algemeen

Hoewel de resultaten snel en nauwkeurig zijn, zijn ze vrij algemeen. Mogelijk moet u extra onafhankelijk onderzoek doen met de informatie die zij u verstrekken.

Productspecificaties

Detecteert deeltjes in de lucht Nee
Resultaten Wachttijd Twee tot drie werkdagen
Gecertificeerd Lab Ja
Eventuele extra kosten Geen

5. Mold Armor Doe het zelf Mold Test Kit

Meest betaalbare schimmeltestkit

Productafbeelding van de Mold Armor FG500 Do It Yourself Mold Test Kit, Grijs

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot
Bekijk op Lowes

Ik heb je gehoord, schimmelbepaling kan een kostbare taak zijn, maar het mag je niet belemmeren om de aanwezigheid van schimmels in je huis te bepalen. Deze kit van Mold Armor zal je bank niet breken.

Het heeft drie testmethoden om te controleren op schimmelaanwezigheid- binnenluchtkwaliteitstests, HVAC-luchtbemonstering en oppervlakte sampling. De instructies voor verschillende testmethoden zijn vrij eenvoudig. Zorg ervoor dat u de kweekmedia niet besmet voorafgaand aan het testen om nauwkeurige resultaten te verkrijgen.

Je krijgt alles wat je nodig hebt om een enkele test uit te voeren. Nadat het apparaat voldoende monsters heeft verzameld en de aanwezigheid van een bepaalde schimmel heeft gedetecteerd waarvan u vermoedt dat deze een pathogene is, hebt u de mogelijkheid om de petrischaal te verzenden voor schimmelidentificatie waar de laboratoriumwetenschappers ze zullen analyseren. Houd er echter rekening mee dat de optionele laboratoriumtests nog een dollar van u vereisen.

Wat we leuk vinden

Heeft optionele laboratoriumanalyse

Als u onvermurwbaar bent om erachter te komen welke specifieke schimmel in uw huishouden aanwezig is, is er een keuze voor u om de petrischaal met het isolaat naar het testlaboratorium te laten sturen voor verdere work-up. Experts zullen verdere analyse uitvoeren om te bepalen welk type schimmel aanwezig is en of de concentratie van schimmel alarmerend is. Dit is echter niet verplicht in tegenstelling tot de andere kits.

Gemakkelijk te lezen resultaten

Het lezen van laboratoriumresultaten kan enigszins verwarrend zijn, tenzij je een wetenschapper of bioloog bent. Met Mold Armor DIY-kit geeft de aanwezigheid van groei op de media u echter het idee dat de mal aanwezig is, omdat de cultuurmedia selectief zijn voor schimmelgroei alleen.

Snelle resultaten

Wekenlang wachten op resultaten kan frustrerend zijn. Gelukkig geeft deze kit je binnen 48 uur de eerste resultaten. Dit kan worden verlengd tot 96 uur om langzaam groeiende schimmels te identificeren.

Wat we niet leuk vinden

Langere labanalyse

Laboratoriumanalysekosten zijn niet inbegrepen, dus u moet bijna $ 40 per monster betalen. Dit kan de moeite waard zijn als je thuis ernstig wordt getroffen, maar de oorzaak niet kent. De resultaten duurden ook bijna drie weken, wat begrijpelijk is omdat sommige schimmels een tijdje nodig hebben om te kweken en een zuiver isolaat te verkrijgen.

Productspecificaties

Detecteert deeltjes in de lucht Alleen schimmelsporen
Resultaten Wachttijd 48 tot 98 uur of langer, afhankelijk van of u ervoor kiest om het in het laboratorium te laten analyseren
Gecertificeerd Lab Niet gespecificeerd
Eventuele extra kosten Ja ā€” laboratoriumkosten

6. Mijn Mold Detective 3-Kamer Kit

Beste testkit voor airborne mal

Productafbeelding van de My Mold Detective MMD103 Mold Test Kit, 3-Room Kit

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot

Voor effectieve luchtmonsters is dit een van onze favoriete kits.

Dit apparaat is vergelijkbaar met het topproduct op onze lijst, maar dit detecteert alleen schimmel.

De set bevat drie cassettes voor indoor sampling en Ć©Ć©n cassette voor buiten.

Je krijgt snelle resultaten en de test duurt slechts vijf minuten.

Wat we leuk vinden

Snel te gebruiken en resultaten te behalen

Een hele middag door het huis rennen om monsters te verzamelen kan frustrerend en tijdrovend zijn. Met deze kit hoeft u echter alleen maar elke cassette in gebieden te plaatsen waar u schimmel zou kunnen vermoeden. Na vijf minuten hadden de cassettes genoeg samples moeten verzamelen en kun je ze ophalen.

Bovendien krijgt u uw resultaten binnen drie werkdagen.

Nauwkeurige resultaten

Zodra de test is voltooid, weet u precies wat er in uw huis groeit en rondzweeft. De cassettes trekken schimmelsporen aan zodat alles getest zal worden. Dit is ook een effectieve manier om schimmelsporen te stoppen voordat ze bezinken en actief groeiende schimmel worden.

Herbruikbare pomp

In tegenstelling tot de beste testkit op onze lijst, is dit apparaat van jou om te houden. Wanneer u opnieuw op mallen moet testen, hoeft u alleen maar extra cassettes aan te schaffen. Met deze kit is het niet nodig om dure apparaten te huren.

Analyseert schimmelniveaus

Dit detecteert niet alleen schimmel, maar het zal u ook vertellen of uw schimmelconcentratieniveaus normaal, gemiddeld of hoog zijn.

Wat we niet leuk vinden

Duur met extra kosten

Helaas zijn er nogal wat extra laboratoriumkosten, wat veel potentiƫle klanten afschrikt. U krijgt echter wel resultaten van hoge kwaliteit. Wees gewoon voorbereid op eventuele extra kosten.

Productspecificaties

Detecteert deeltjes in de lucht Ja
Resultaten Wachttijd Niet gespecificeerd
Gecertificeerd Lab Ja
Eventuele extra kosten Ja ā€” laboratoriumkosten

7. Gezond huis 5 minuten schimmeltest

Beste Instant Mold Test Kit

Productafbeelding van de 5-minutenmalige schimmeltest voor gezond huis

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en snelle manier om te weten of u schimmel heeft of niet, is deze kit iets voor u.

Deze testkit geeft je direct resultaat, zodat je nog sneller op zoek kunt gaan naar een oplossing.

U krijgt in totaal vier testswabs (Ć©Ć©n testuitstrijkje en drie applicatordoekjes) die u kunt afvegen op elk oppervlak waar schimmel wordt vermoed. Het is een waterdichte test die bedoeld is om te bepalen of wat je vermoedt schimmel te zijn, echt is.

Wat we leuk vinden

Snel te gebruiken met directe resultaten

Dit is een snelle oplossing als u schimmel vermoedt in uw badkamer, zolder, onder uw tapijt of ergens anders in uw huis. Veeg gewoon het gebied uit en plaats het monster in de buis. Je krijgt je resultaten in een oogwenk.

Gemakkelijk te begrijpen resultaten

Testen op schimmels voelt als testen voor urinezwangerschap, omdat de interpretatie ervan vergelijkbaar is met de laatste. Twee lijnen zouden een positief resultaat betekenen, terwijl een enkele lijn voor controle een negatief resultaat betekent.

Betaalbare Kit

Deze testkit is redelijk geprijsd en zal uw bank niet breken. In feite is het een van de goedkoopste op de lijst.

Gevalideerd door AIHA-Accredited Lab

Hoewel dit misschien te mooi lijkt om waar te zijn, wordt de test gevalideerd in een EPA-gelicentieerd en AIHA-geaccrediteerd laboratorium. Ze hebben het beschouwd als de meest gevoelige en nauwkeurige snelle test van de markt. In vergelijking met andere schimmeltests is het 100 keer gevoeliger.

Wat we niet leuk vinden

Verder onderzoek is nodig

Deze testkit vertelt je alleen of je schimmel hebt of niet – het zal je niet vertellen of het giftig is. U moet verder testen en inspecteren om te weten welk type schimmel aanwezig is.

U kunt niet testen op deeltjes in de lucht

Hiermee kunt u alleen oppervlakken testen. Je kunt niet controleren of je schimmelsporen in de lucht hebt.

Teststrips kunnen defect zijn

Veel klanten merkten op dat hun teststrips defect waren. Ze kregen vaak geen overtuigende resultaten. Dit is jammer als er maar twee teststrips in zitten.

Productspecificaties

Detecteert deeltjes in de lucht Nee
Resultaten Wachttijd Vijf minuten
Gecertificeerd Lab N.V.T
Eventuele extra kosten Geen

Productvergelijkingstabel

Product Best Detecteert deeltjes in de lucht Resultaten Wachttijd Gecertificeerd Lab Extra kosten
Home Luchtcontrole Actieve schimmeltests Professionele schimmeldetector Ja Vijf werkdagen Ja Geen
Schimmel inspectie netwerk DIY Schimmel Test DIY Mold Test Kit Nee N.V.T Nee Verzend- en laboratoriumkosten (Texas)
Seeml Labs DIY Mold Test Kit Eenvoudigste schimmeltestkit Nee N.V.T Ja Geen
MOLDetect 3 Monster Schimmel Test Drie-monster mold test kit Nee 2 ā€“ 3 werkdagen Ja Geen
Mold Armor DIY Meest betaalbaar Alleen schimmelsporen 48-98 uur Ja Labkosten
Mijn Mold Detective 3-Kamer Kit Schimmeltest voor schimmel in de lucht Ja N.V.T Ja Labkosten
Gezond thuis Instant Mold Test Kit Nee Vijf minuten N.V.T Geen

Waar u op moet letten (koopgids)

Er zijn meerdere keuzes beschikbaar op de markt, maar u moet de juiste voor u vinden. Hier zijn een paar punten om in gedachten te houden bij het zoeken naar de beste schimmeltestkit:

Buiten of binnen

Het is belangrijk om eerst te bepalen waar u de tests gaat uitvoeren. Er zijn aparte testkits voor binnen- en buitengebruik.

Sommige kits kunnen beide doen, dus controleer altijd dubbel zodat je niet teleurgesteld bent.

Lab analyse

Na het verzamelen van de vereiste monsters, vereisen de meeste testkits dat u ze naar een laboratorium stuurt. Nu is het goed om een merk te kiezen dat gebruik maakt van een onafhankelijk lab. Dit zorgt ervoor dat u nauwkeurige en onbevooroordeelde resultaten krijgt.

Nog beter, u kunt verschillende merken vinden die AIHA-geaccrediteerde laboratoria gebruiken.

Extra kosten

Sommige testkits lijken misschien betaalbaar, maar het is verstandig om extra Kosten. Slechts een paar merken nemen laboratoriumkosten op in de initiƫle prijs, terwijl anderen vereisen dat u extra betaalt. Het is over het algemeen ook de klant die moet betalen voor verzendkosten.

Gebruikersvriendelijk

Wanneer u naar potentiƫle testkits kijkt, moet u overwegen hoe gemakkelijk het is om te gebruiken. Een gedetailleerde handleiding is ook een pluspunt, zodat u weet hoe u de test correct moet uitvoeren.

We raden u ten zeerste aan om klantrecensies te controleren om te zien hoe ze de resultaten hebben gevonden. Sommige laboratoriumresultaten hebben de neiging om verwarrend te zijn, dus zoek er een die kleurgecodeerde resultaten of gemakkelijk te lezen grafieken kan gebruiken.

Soorten testkits

Er zijn verschillende soorten testkits om uit te kiezen. Het is echter essentieel om te overwegen wat u nodig hebt van de testkit voordat u er een kiest. Sommige kits zijn bijvoorbeeld alleen voor zichtbare schimmels, terwijl andere schimmelsporen en deeltjes in de lucht detecteren. Laten we het iets verder uitleggen.

Luchtkwaliteit testen

Dit type testkit trekt deeltjes uit de lucht aan op een kleine cassette of petrischaal (afhankelijk van het merk). Het gerecht wordt behandeld met een “microbiĆ«le cultuur” die schimmelgroei bevordert. Als het gerecht open wordt gelaten, verzamelt het schimmelsporen. Je sluit dan het deksel en na 24 uur moet er schimmel ontstaan.

Andere luchttesters zullen een kleine pomp gebruiken om lucht en deeltjes te verzamelen. Sommige hebben slechts een paar minuten nodig, terwijl anderen langer nodig hebben (raadpleeg de handleiding). U kunt dan een schotel of cassette verzamelen en deze naar een laboratorium sturen voor analyse.

Dit soort testkits zijn meestal duurder maar zeer effectief. Je komt te weten of er schimmel in de lucht aanwezig is of niet. Dit maakt het ook mogelijk om schimmelsporen te elimineren voordat ze actief groeiende schimmel worden (1).

Misschien vind je dit ook interessant
Woonkamer luchtreiniger voor schimmel5 Beste luchtreinigers voor schimmel (2023 beoordelingen)

Oppervlaktetests

Er zijn veel dingen verborgen in onze huizen die op schimmel kunnen lijken. Meeldauw is een voorbeeld van een andere schimmel die vaak wordt verward met schimmel. Vuil of modder kan soms ook op schimmel lijken (2).

Een oppervlaktetest bestaat over het algemeen uit een of meer tapeliftmonsters. Om dit te gebruiken, tilt u de tape van Ć©Ć©n kant van het monster op en drukt u deze vervolgens zachtjes tegen het beschimmelde gebied. Je kunt ook een wattenstaafje gebruiken en het voorzichtig over het gebied rollen en vervolgens op de plakband.

Stuur daarna uw monsters naar het meegeleverde laboratorium. U kunt verwachten dat uw resultaten tussen de twee en vijf werkdagen aankomen, afhankelijk van het lab en het merk. De meeste merken zullen u uw resultaten via e-mail verstrekken.

Andere oppervlaktetesten bestaan uit een of meer wattenstaafjes die je op het gebied rolt en vervolgens in een buisje schuift. In de buis zit een stof die van kleur zal veranderen, wat aangeeft of je schimmel hebt of niet.

Belang van testen voor schimmel

Hoewel schimmel verschillende gezondheidsproblemen kan veroorzaken of helemaal geen, is het niet iets dat we in ons huis willen laten groeien. Het is belangrijk om te testen op schimmel, niet alleen om te bepalen of je het hebt of niet, maar ook om te weten welk type.

Er zijn veel soorten schimmel; sommige zijn giftig, terwijl andere onschadelijk zijn. Het doen van je eigen testen met een DIY kit is een goed begin. Wanneer uw verzamelde monsters vervolgens worden geanalyseerd, weet u precies met welke soort schimmel u te maken heeft.

Verschillende soorten schimmels vereisen verschillende behandelingen. Sommige soorten zijn gemakkelijk te verwijderen met azijn, terwijl andere iets sterkers nodig hebben, zoals bleekmiddel. Het doden van de bron is cruciaal omdat de actief groeiende schimmel zich anders door uw huis zal verspreiden door sporen te creƫren.

Schimmel detecteren

Schimmel is niet altijd zichtbaar, waardoor het lastig is om de aanwezigheid ervan te bepalen. Hier zijn een paar dingen om u te helpen schimmel te detecteren:

1. Ruiken

Een van de eerste tekenen van schimmel is een muffe geur. Als je in het verleden schimmel hebt geroken, zul je de geur waarschijnlijk nooit vergeten. Schimmels buiten en binnen hebben de neiging om anders te ruiken, mogelijk als gevolg van vochtigheidsniveaus en vocht.

Binnen ruikt schimmel over het algemeen muf of vochtig, terwijl het buiten muf is. Het kan behoorlijk scherp en onaangenaam worden. Je kunt meestal je neus gebruiken om je een weg naar de bron te snuffelen.

Neem schimmelgeuren serieus

Ruikende schimmel is een veelbetekenend teken dat je actieve groeiende schimmels in je huis hebt. Dit is niet iets dat je lichtvaardig moet nemen. U moet verder worden getest om de juiste behandeling te vinden. Afdekken met luchtverfrissers is geen optie.

2. Waterlekken

Als je onlangs een waterlek in je huis hebt gehad, zal er waarschijnlijk schimmel ontstaan. In feite zal schimmel smekenin om binnen 24 tot 48 uur te groeien als de omstandigheden optimaal zijn (3).

U moet het gebied rond het lek goed inspecteren. Doe wat je kunt om zoveel mogelijk water op te ruimen. Als het lek een tapijt bereikt, overweeg dan om een professional in te huren om het te drogen om schimmelgroei te voorkomen.

3. Gezondheidssymptomen

Zelfs als je niet allergisch bent voor schimmel, kun je nog steeds te maken hebben met een paar gezondheidseffecten die de schimmel met zich meebrengt. De schimmel die de meeste schade aan mensen kan toebrengen is Stachybotrys chartarum, ook bekend als zwarte of giftige schimmel. Deze soort produceert mycotoxinen, die ernstige gezondheidseffecten kunnen veroorzaken (4).

Veel voorkomende symptomen van blootstelling aan schimmels omvatten, maar zijn niet beperkt tot, het volgende:

 • Ademhalingsproblemen zoals hoesten en kortademigheid.
 • GeĆÆrriteerde slijmvliezen.
 • Vermoeidheid.
 • Misselijkheid of braken.
 • Huidontsteking of irritatie.
 • Allergische reacties zoals een loopneus, rode ogen en niezen.

Het Institute of Medicine ontdekte in 2004 dat schimmel en blootstelling aan vocht symptomen van de bovenste luchtwegen kunnen veroorzaken. De IOM ontdekte ook dat anders gezonde mensen hoesten en piepende ademhaling kunnen ervaren.

4. Zichtbare schimmel

Als je ergens in je huis schimmel ziet groeien, zal er geen twijfel over bestaan dat het aanwezig is. Maar de echte vraag is: hoeveel is er? Als je kleine sporen van schimmel ziet, probeer het dan te volgen om de bron te vinden. Hoe dan ook, het hele gebied zal behandeling nodig hebben.


Veelgestelde vragen

Hoe kun je zien of je schimmel achter gipsplaat hebt?

Er zijn verschillende manieren om te zien of je schimmel achter gipsplaat hebt. U kunt uw neus gebruiken, de gipsplaat inspecteren op vlekken of een schimmeltestkit kopen, zoals deze Mold Air Test Kit van Home Air Check.

Het detecteert schimmel in de atmosfeer, heeft een dekking van 2.000 voet en de kosten van het gecertificeerde laboratoriumtestresultaat zijn inbegrepen.

Zijn home mold testkits betrouwbaar?

Thuis schimmel testkits zijn betrouwbaar, op voorwaarde dat ze correct worden gebruikt. U moet de richtlijnen van de fabrikant volgen en de test op een nauwkeurige manier uitvoeren voor de beste resultaten.

Hoeveel kost het om te testen op schimmel in uw huis?

De kosten van het detecteren van schimmel in uw huis zijn afhankelijk van uw methode. Je kunt thuistestkits kopen, zoals deze MIN Mold Test Kit, voor minder dan $ 50. Het inschakelen van de profs kan echter tussen de $ 450 en $ 800 kosten.

Betekent een muffe geur altijd schimmel?

Het hebben van een muffe geur betekent niet altijd schimmel, maar meestal is schimmel de boosdoener. Het kan een oud paar sneakers zijn dat die geur creƫert, maar je moet altijd onderzoeken om veiliger te zijn dan sorry.

Is er een bloedtest voor blootstelling aan schimmels?

Er is een bloedtest om de reactie van uw lichaam op verschillende schimmeltypen te testen en hoe goed uw immuunsysteem omgaat met allergenen.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents