Beste snaartrimmers van 2022

Het is zo gemakkelijk om geobsedeerd te raken door perfect gras in je tuin. Wanneer die randen er een beetje overwoekerd en krakkemikkig uitzien, maait een grasmaaier het gewoon niet meer.

Dat is waar snaartrimmers in het spel komen. Maar met tientallen verschillende merken en modellen op de markt, kan het overweldigend zijn om de beste te vinden.

Daarom hebben we deze lijst met de zeven beste stringtrimmers samengesteld. Nu kunt u de juiste voor u vinden, of u nu iets gas, elektrisch, lichtgewicht of stil wilt.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de DEWALT 20V MAX* snarentrimmer, 14-inch, alleen gereedschap (DCST922B)
Beste draadloze touwtrimmer
Dewalt 20V MAX Snarentrimmer
 • Gebouwd met een 14-inch snijcapaciteit
 • Wordt geleverd met instellingen voor twee snelheden
 • QuickLoad-spoelontwerp
Prijs controleren
Productafbeelding van de BLACK +DECKER 20V Max String Trimmer / Edger, 12-inch (LSTE525)
Beste veelzijdige snaartrimmer
Zwart + Decker 20V Max String Trimmer
 • Converteert naar edger zonder onderbrekingen
 • Tweeversnellingsbak
 • EasyFeed-technologie
Prijs controleren
Productafbeelding van de BLACK+DECKER String Trimmer met Auto Feed, Elektrisch, 6,5-Amp, 14-inch (BESTA510)
Beste lichtgewicht snaartrimmer
Zwart + Decker BESTA510 String Trimmer
 • Automatische invoerspoel
 • 2-in-1 trimmer en edger
 • Snoerretentiesysteem
Prijs controleren
Productafbeelding van de Ryobi ONE+ Battery String Trimmer
Beste elektrische snarentrimmer
Ryobi ONE + batterij string trimmer
 • Jet ventilator blower inbegrepen
 • Variabele snelheidstrigger voor meer controle
 • Het hoofd draait in een hoek van 90 graden
Prijs controleren
Productafbeelding van de Honda 35 cc Straight Shaft Trimmer
Krachtigste snaartrimmer
Honda 35 cc Trimmer met rechte as
 • Krachtige 4-takt motor
 • Heeft flexibele binnenste aandrijfas
 • Biedt heavy-duty mogelijkheden
Prijs controleren
Productafbeelding van de EGO Power + ST1502XY 15-inch opvouwbare shaft string trimmer met snelle herlaadkop 2.5Ah batterij &charger inbegrepen
Beste stille snaartrimmer
EGO Power+ Opvouwbare snaartrimmer
 • Lange levensduur van de batterij, snel opladen
 • Snelle herlaadkop
 • Bestand tegen alle weersomstandigheden
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Elektrisch versus gas versus batterijvoeding
 • Hoe te kiezen (koopgids)
 • Veiligheidstips voor het gebruik van een touwtrimmer
 • Veelgestelde Vragen over String Trimmers


Product beoordelingen

Hier zijn zeven van de beste touwtrimmers voor het opruimen van je tuin.

1. Dewalt 20V MAX String Trimmer |

Beste draadloze touwtrimmer

Productafbeelding van de DEWALT 20V MAX* snarentrimmer, 14-inch, alleen gereedschap (DCST922B)

Prijs controleren

Neem je touwtrimmer overal mee naartoe als je kiest voor een draadloze optie, zoals de Dewalt MAX. Niet alleen zijn er geen snoeren of hoeven ze hem aan te sluiten, maar dit elektrisch gereedschap is uiterst eenvoudig te vervoeren.

Het heeft een opvouwbaar scharnier, zodat u het gemakkelijk kunt opvouwen en achterin uw auto kunt plaatsen. Het vouwmechanisme vermindert de lengte met ongeveer 40 procent, waardoor het zeer snel en gemakkelijk overal op te bergen is.

Wat we leuk vinden

14-inch snijcapaciteit

Deze is gebouwd met een 14-inch snijcapaciteit in het achterhoofd. Hierdoor kunt u in Ć©Ć©n keer een groter gebied snijden, wat u op de lange termijn tijd bespaart. Ga veel sneller door klussen met een bredere snijcapaciteit.

Trigger met variabele snelheid

Dit wordt geleverd met instellingen met twee snelheden, zodat u waar nodig wijzigingen kunt aanbrengen. De hogere is krachtiger, wat geweldig is voor dikke borstel. De onderste is minder krachtig, maar bespaart de levensduur van de batterij als u een groter gebied moet omzeilen voordat u oplaadt.

QuickLoad-spoel

Het is nu eenvoudiger dan ooit om de spoel te laden, dankzij het QuickLoad Spool-ontwerp. Dit maakt het snel en eenvoudig om de 0,080-inch lijn te vervangen.

Wat we niet leuk vinden

Niet voor zwaar werk

Hoewel de hoge snelheid door een dikke borstel kan komen, is het over het algemeen geen zware trimmer. Verwar het niet met een gasoptie. Als u een grote tuin heeft met veel gebieden die moeten worden bijgesneden, is dit misschien niet de beste optie voor u.

Slechte balans

Sommige klanten vonden dat de balans van deze touwtrimmer slecht was. Het ontwerp betekent dat het een beetje zwaar is naar de motor toe en dat het gewicht niet gelijkmatig in balans is. In feite is dit voor een draadloze trimmer ongeveer het dubbele van het gemiddelde gewicht van 10,5 pond.

Productspecificaties

Type Elektrisch op batterijen
Maaibreedte 14 inch
Schacht lengte 38 inch
Gewicht 10,53 pond
Begroting $$

2. Black + Decker 20V Max String Trimmer |

Beste veelzijdige snaartrimmer

Productafbeelding van de BLACK +DECKER 20V Max String Trimmer / Edger, 12-inch (LSTE525)

Bekijk op Amazon
Bekijk op Lowes

Deze Black and Decker string trimmer is super veelzijdig, zelfs als je voor de basisoptie gaat. Dat model alleen al maakt zowel trimmen als kanten mogelijk. Deze 2-in-1 tool is precies wat je nodig hebt om je tuin op te fleuren en super netjes te maken.

Als u echter op zoek bent naar nog meer veelzijdigheid, heeft dit veel extra opties beschikbaar. Of u nu op zoek bent naar een bladopvangbak, extra batterijen, een veegmachine, een heggenschaar of een vervangende spoel – er zijn veel add-ons beschikbaar.

Wat we leuk vinden

Converteert naar Edger

Trimmers en edgers zijn verschillende gereedschappen, maar het kopen van beide kan duur zijn. Als je van het geluid van een 2-in-1 trimmer en edger houdt, bekijk dan dit product. U kunt eenvoudig en soepel overschakelen naar de gazonkant zonder enige onderbreking. Nu ziet uw tuin er netter uit dan ooit tevoren.

Tweeversnellingsbak

Neem de controle over dit elektrische gereedschap met de tweeversnellingsbak. Hierdoor kunt u het vermogen verhogen waar nodig, wat goed is voor grotere en dikkere klussen. U kunt de snelheid opnieuw verlagen wanneer u de levensduur van de batterij wilt sparen.

EasyFeed

De EasyFeed is precies de technologie die u nodig hebt om de spoel zonder onderbrekingen te voeden. Je kunt de snaarlijn eenvoudig vooruit helpen door op de knop te drukken – en dat is alles. Er is geen ander gefladder nodig.

Wat we niet leuk vinden

Lichte onderhoudswerkzaamheden

Als u op zoek bent naar een zware trimmer die een verwaarloosd gazon kan opfleuren, dan is dit niet het juiste product voor u. Dit is alleen het beste voor lichte onderhoudswerkzaamheden.

Top Tip

Leen een gastrimmer van een vriend om extreme overgroei op te ruimen voordat je dit Black + Decker-elektrisch gereedschap koopt en je tuin onderhoudt.

Constante trigger holding

Een groot nadeel van deze string trimmer is dat je de triggerknop constant ingedrukt moet houden. Je zet het niet zomaar uit en aan als je wilt. Dit leidde bij veel klanten tot handmoeheid.

Productspecificaties

Type Elektrisch op batterijen
Maaibreedte 12 inch
Schacht lengte 41 inch
Gewicht 6,3 pond
Begroting $$

3. Zwart + Decker BESTA510 String Trimmer

Beste lichtgewicht snaartrimmer

Productafbeelding van de BLACK+DECKER String Trimmer met Auto Feed, Elektrisch, 6,5-Amp, 14-inch (BESTA510)

Prijs controleren

Als onze suggesties klinken alsof ze misschien te zwaar voor je zijn, dan is dit er een die je misschien wilt overwegen. Het weegt slechts 3,19 pond, dus het is extreem licht, gemakkelijk op te tillen en te vervoeren waar je maar wilt!

Uw comfort is een topprioriteit geweest bij het maken van dit product. Naast het lichte gewicht heeft het ook een verstelbare handgreep, zodat u de hoogtepositie kunt wijzigen. Dit product strekt zich uit van 3 tot 4 voet, afhankelijk van wat het beste voor u voelt.

De verstelbare hoogte is superhandig en zorgt voor een comfortabelere ervaring waarbij je echt het gevoel hebt dat je het elektrische gereedschap onder controle hebt.

Wat we leuk vinden

Automatische invoerspoel

Deze snaartrimmer is voorzien van een automatische invoerspoel waarmee u kunt blijven werken zonder uw stroom te onderbreken om de spoel te voeden. Het doet het automatisch voor je.

Dubbel als Edger

We vinden het geweldig dat dit een 2-in-1 trimmer en edger is. Beide gereedschappen zijn belangrijk voor het onderhouden van een nette tuin, dus het is superhandig om een elektrisch gereedschap te vinden dat beide bevat.

Het is ook zo gemakkelijk om tussen de twee modellen te schakelen. Draai de machine gewoon en hij schakelt snel tussen trimmer en edger.

Snoerretentiesysteem

Het snoerretentiesysteem is superhandig om te hebben. We zouden willen dat alle snaartrimmers dit hadden! Hiermee kun je het snoer gemakkelijk opbergen wanneer je je stringtrimmer voor de dag hebt ingepakt. Maar het voorkomt ook dat u per ongeluk het snoer loskoppelt terwijl u aan het werk bent.

Wat we niet leuk vinden

Spoel raakt snel op

We raden aan om wat extra spoelen te bestellen om je op de been te houden. Klanten merkten op dat de spoelen snel op waren, waarbij een deel ervan zelfs werd verspild, dus het is slim om een paar extra rollen op stand-by te hebben. Deze moeten apart worden aangeschaft.

Niet voor lange mensen

Hoewel de telescopische as flexibiliteit mogelijk maakt, is deze een beetje te kort voor lange mensen, zelfs op de langste hoogte. Zelfs degenen van gemiddelde lengte, ongeveer 5 voet, 7 inch, vonden dat het te kort was en ze moesten buigen om het te gebruiken.

Productspecificaties

Type Elektrisch met snoer
Maaibreedte 14 inch
Schacht lengte 3-4 voet (telescopisch)
Gewicht 3,19 pond
Begroting $

4. Ryobi ONE + batterij string trimmer

Beste elektrische snarentrimmer

Productafbeelding van de Ryobi ONE+ Battery String Trimmer

Prijs controleren

Elektrische snaartrimmers zijn een topkeuze omdat ze beter zijn voor het milieu. Ze zijn ook stiller, budgetvriendelijker en lichter. Deze elektrische trimmer gaat een stapje verder door elektrisch draadloos te zijn, omdat hij op batterijen werkt.

De batterij gaat ook een tijdje mee, waarbij veel klanten tot een uur tussen oplaadbeurten melden. Houd er rekening mee dat als u het op de hogere energie-instellingen met accessoires gebruikt, het mogelijk slechts 12 minuten meegaat.

Wat we leuk vinden

Jet Fan Blower Inbegrepen

Als u op zoek bent naar een veelzijdig gereedschap, is dit een geweldige optie omdat het wordt geleverd met een straalventilatorblower en een trimmer.

Deze blower loopt met 100 mijl per uur met een CFM van 280, dus hij is zeer krachtig en snel te gebruiken. Het is ook lichtgewicht op 6 pond, dus je kunt het voor lange tijd gebruiken zonder te vermoeien.

Trigger met variabele snelheid

Met twee snelheidsinstellingen krijg je meer controle over hoe je de string trimmer wilt gebruiken. Hiermee kunt u schakelen afhankelijk van de taak die voor u ligt. Maar het laat u ook de levensduur van de batterij besparen wanneer dat nodig is, omdat de lagere snelheidsinstelling de batterij langzamer leegmaakt.

Draaibare kop

Het hoofd op dit elektrisch gereedschap draait in een hoek van 90 graden. Hierdoor heb je meer flexibiliteit over de tool. Maar het zwaait ook uit, zodat u gemakkelijk achterop kunt lopen, waar veel klanten de voorkeur aan geven.

Wat we niet leuk vinden

Problemen met jamming

Terwijl de meeste klanten tevreden waren, ervoeren een paar dat de trimmer vrij gemakkelijk vastliep. Als je hoog of dik gras neerhaalt, kun je files ervaren.

Batterij bijna leeg op hoog vermogen

Zoals gezegd, wanneer u de hogere energie-instellingen of extra hulpstukken gebruikt, kan de batterij snel leeglopen. Het kan tot een uur duren op normale instellingen, maar slechts 12 minuten op de hoogste instellingen.

Gemiddeld vonden klanten dat de batterij ongeveer 30 minuten meeging, wat een beetje teleurstellend was.

Productspecificaties

Type Elektrisch op batterijen
Maaibreedte 11-13 inch
Schacht lengte Niet gespecificeerd
Gewicht 7,5 pond
Begroting $$$

5. Honda 35 cc trimmer met rechte as

Krachtigste snaartrimmer

Productafbeelding van de Honda 35 cc Straight Shaft Trimmer

Prijs controleren

Dit is een van de krachtigste snaartrimmers op de markt. Met een 35cc-motor en meer dan 89 procent van de klanten die het gereedschap aanbevelen, is dit een geschikte optie voor mensen met grote werven en veel grond om te bedekken.

Hij is volledig uitgerust met een Honda GX35 4-takt motor. Met de merknaam Honda erachter, kunt u er zeker van zijn dat deze is ontworpen en gebouwd door experts. Het is ook een easy-start motor die veel gebruikers van elektrisch gereedschap als muziek in de oren klinkt. Niets schreeuwt frustratie als een elektrisch gereedschap dat je niet op gang kunt krijgen.

Wat we leuk vinden

Brandstof efficiƫnt

Bij het kiezen van een gasoptie weet u dat deze wat dampen zal uitstoten, daarom is het super belangrijk om iets te kiezen dat brandstofefficiƫnt is.

Met dit model kunt u genieten van de 4-taktmotor, die zuiniger is dan vergelijkbare 2-taktmotoren. Dit is beter voor het milieu en uw bankrekening, omdat het minder kost om te rennen

Flexibele binnenste aandrijfas

Het asontwerp op dit gereedschap is lichter en duurzamer dan massieve assen. Door zijn flexibiliteit heeft het een ongelooflijke torsiesterkte, waardoor het schokken kan absorberen en trillingen kan verminderen.

Honda heeft zelfs zoveel vertrouwen in het ontwerp dat alleen de as wordt geleverd met een beperkte levenslange garantie.

Heavy Duty-mogelijkheden

Als je veel gaat eisen van je string trimmer, is dit een fantastische optie. Het is ontworpen om dik gras en zware borstel zonder problemen te verwerken. Het zal niet verstoppen, verzanden of halverwege een baan opgeven. Het kan deze taken zelfs gedeeltelijk gas geven als u brandstof wilt besparen.

Wat we niet leuk vinden

Slecht snaarontwerp

Misschien heeft de fabrikant te veel tijd besteed aan het maken van een goede motor en niet genoeg tijd aan het maken van een goede snaar.

Klanten hebben de neiging om te klagen over het touw, dat de neiging heeft om te breken, te knopen of niet correct uit te voeren tijdens het gebruik. Dit zorgt voor veel frustratie bij drukke klanten.

Dure prijs

Dit is een van de duurdere opties op de markt. Natuurlijk, met de kracht en technologie erachter, is de prijs gerechtvaardigd. Maar als u een beperkt budget heeft, is dit misschien niet de juiste optie voor u.

Productspecificaties

Type Gas
Maaibreedte 17 inch
Schacht lengte 45 inch
Gewicht 14,8 pond
Begroting $$$

6. EGO Power + Opvouwbare snaartrimmer

Beste stille snaartrimmer

Productafbeelding van de EGO Power + ST1502XY 15-inch opvouwbare assnaartrimmer met snelle herlaadkop 2,5ah batterij en oplader inbegrepen

Prijs controleren

Hoewel geen enkele touwtrimmer (nog) volledig geruisloos is, is dit een fantastische optie als je iets aan de rustigere kant wilt.

Klanten houden van hoe stil dit product is, in vergelijking met andere opties. Als je ’s ochtends of’ s avonds een beetje wilt werken, moet dit de buren niet irriteren.

De decibelrating van het bedrijf is niet gespecificeerd, maar een test wees uit dat deze rond de 80 lag De decibelclassificatie van het bedrijf is niet gespecificeerd, maar een test wees uit dat het rond de 80 was (1). Hoewel dit op geen enkele manier als stil wordt beschouwd en vergelijkbaar is met verkeer dat voorbijkomt, zal het niet te afleidend zijn voor anderen om je heen.

Wat we leuk vinden

Lange levensduur van de batterij, snel opladen

We denken dat u zult genieten van de langere levensduur van de batterij van dit product. De batterij gaat tot een uur mee, wat royaal is, maar hij laadt ook super snel op. Het duurt slechts 50 minuten om de batterij weer op te laden, zodat u snel weer aan het werk kunt.

Snelle herlaadkop

Deze wordt geleverd met een handige Rapid Reload Head, waarmee u snel en efficiƫnt nieuwe snijlijnen kunt invoegen. Het is veel gemakkelijker dan eerdere modellen. Lijn de pijlen gewoon uit met de kop, plaats de lijn en draai vervolgens.

Weerbestendig

Als je ergens woont met meerdere weertypes, ben je waarschijnlijk op zoek naar iets dat daar tegen bestand is. Deze tool is weerbestendig, dus het zal standhouden of er regen of zonneschijn is.

Wat we niet leuk vinden

15 Pond Zwaar

Dit is een van de zwaarste producten die we hebben beoordeeld. Vooral omdat het geen gas is, is het een beetje verrassend.

Met meer dan 15 pond is dit erg zwaar en een beetje te moeilijk om te beheren voor sommige klanten. Als je niet de sterkste armspieren hebt, is dit misschien niet het juiste hulpmiddel voor jou.

Niet budgetvriendelijk

Als je een beperkt budget hebt, kan de prijs je een beetje bang maken. Het is zeker duur, vooral voor een optie op batterijen.

Veel gasmodellen zitten rond deze prijs, maar het is zeldzaam voor een elektrisch product. Het is echter een krachtig hulpmiddel, dus veel mensen denken dat de prijs het waard is.

Productspecificaties

Type Elektrisch op batterijen
Maaibreedte 15 inch
Schacht lengte 60 inch
Gewicht 15,22 pond
Begroting $$$

7. Greenworks 15-inch koordtrimmer

Beste betaalbare string trimmer

Productafbeelding van de Greenworks 5.5 Amp 15'-draadsnijder met snoer

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Niet iedereen heeft de wens of middelen om honderden dollars uit te geven aan een touwtrimmer. Als je een super krap budget hebt, kunnen we je deze Greenworks string trimmer aanbevelen. Het is minder dan de helft van de gemiddelde kosten van de snaartrimmer, maar het is nog steeds van een enorm goede kwaliteit.

Het is een elektrische optie met snoer, dus hoewel u hem moet aansluiten, hoeft u zich nooit zorgen te maken dat de batterij leeggaat terwijl u zich in een geweldige workflow bevindt.

Wat we leuk vinden

2-in-1 edger en trimmer

2-in-1 trimmers lijken steeds populairder te worden. Dat komt omdat ze superhandig zijn! Maar met dit product bent u eenlready krijgen een koopje, maar nu krijg je twee tools voor een kleine prijs? Absoluut geweldig. Gebruik het randwiel om snel over te schakelen van snoeien naar randen voor de mooiste en mooiste tuinafwerking.

Telescopische as

Met een telescopische as zorgt dit voor meer veelzijdigheid tussen korte en lange klanten. U kunt de schacht met 7 inch extra verlengen voor meer comfort voor meer mensen.

Snoervergrendeling

Moe van het per ongeluk loskoppelen van uw elektrisch gereedschap? Dit wordt geleverd met een snoerslot, dus wanneer u per ongeluk aan het snoer trekt, gaat de druk naar het snoerslot in plaats van naar het stopcontact. Je elektrisch gereedschap mag dus niet ongedaan worden gemaakt als je midden in een klus zit.

Wat we niet leuk vinden

Slechte stringfeed

Hoewel het product reclame maakt voor eenvoudige en automatische lijnvoeding, hebben klanten verschillende ervaringen. De manier waarop de lijn wordt gevoed, lijkt voor veel klanten een hoofdpijnpunt te zijn. Sommigen klagen dat de snaar gemakkelijk breekt, terwijl anderen zeiden dat de lijnvooruitgang erg koppig is.

Productspecificaties

Type Elektrisch met snoer
Maaibreedte 15 inch
Schacht lengte 51-58 duim
Gewicht 6,86 pond
Begroting $

Productvergelijkingstabel

Product Best Type Maaibreedte Schacht lengte Gewicht Begroting
Dewalt 20V MAX Snarentrimmer Draadloze touwtrimmer Elektrisch op batterijen 14 inch 38 inch 10,53 pond $$
Zwart + Decker 20V Max String Trimmer Veelzijdige snaartrimmer Elektrisch op batterijen 12 inch 41 inch 6,3 pond $$
Zwart + Decker BESTA510 String Trimmer Lichtgewicht String Trimmer Elektrisch met snoer 14 inch 3-4 voet (telescopisch) 3,19 pond $
Ryobi ONE + batterij string trimmer Elektrische snarentrimmer Elektrisch op batterijen 11-13 inch Niet gespecificeerd 7,5 pond $$$
Honda 35 cc Trimmer met rechte as Krachtige snaartrimmer Gas 17 inch 45 inch 14,8 pond $$$
EGO Power+ Opvouwbare snaartrimmer Stille String Trimmer Elektrisch op batterijen 15 inch 60 inch 15,22 pond $$$
Greenworks 15-inch koordtrimmer Betaalbare String Trimmer Elektrisch met snoer 15 inch 51-58 duim 6,86 pond $

Elektrisch versus gas versus batterijvoeding

Voordat we onze topkeuzes aanbevelen, is het belangrijk om het verschil te kennen tussen de belangrijkste soorten touwtrimmers. Je vindt er zowel elektrische als gassnarentrimmers. Binnen elektrisch vindt u ook snaartrimmers op batterijen waarmee het gereedschap draadloos kan zijn.

Elektrisch

Pros

 • Beter voor het milieu omdat ze geen gevaarlijke dampen uitstoten.
 • Er komen geen agressieve chemicaliĆ«n in je gras.
 • Minder reiniging en onderhoud voor de machine.
 • Over het algemeen lagere bedrijfskosten dan gas.
 • Meer betaalbare opties dan gas.

Tegens

 • Ze zijn niet draadloos, wat de manoeuvreerbaarheid beperkt.
 • Meestal minder krachtig dan gasopties.
 • Niet ideaal voor grote werven.

Gas

Pros

 • Super krachtig, goed voor grote klussen en werven.
 • Omdat ze op gas werken, zijn ze ook draadloos.
 • Veel opties beschikbaar op de markt.

Tegens

 • Duurder dan elektrisch en op batterijen.
 • Dampen uitstoten, die uw gras en planten van streek kunnen maken.
 • Luider en kan gehoorbescherming vereisen.

Batterijvoeding

Pros

 • Volledig draadloos, wat de wendbaarheid verhoogt.
 • Lekker licht, met veel opties onder de 7 pond.
 • Betaalbaarder dan gas.
 • Rustig, wat goed is voor buren.
 • Geen giftige dampen.

Tegens

 • De levensduur van de batterij duurt mogelijk niet de hele meter.
 • U moet rekening houden met de oplaadtijd van de batterij.
 • Niet zo krachtig als gassnarentrimmers.
 • Batterijen zijn niet altijd super duurzaam, moeten regelmatig worden vervangen.

Over het algemeen wordt elke snaartrimmer geleverd met zijn voor- en nadelen. De beste manier om te beslissen is om rekening te houden met uw tuingrootte en dienovereenkomstig te winkelen.

Hoe te kiezen (koopgids)

Waar moet je naast het type nog meer op letten voordat je je vastlegt aan een touwtrimmer? Bekijk deze belangrijke details.

Voorstelling

Kijk naar enkele belangrijke details om te beslissen hoe goed de snaartrimmer zal presteren.

Laten we eerst eens kijken naar de kracht. Het vermogen van een snaartrimmer wordt gemeten door de motor. Je vindt er verschillende motormaten, normaal gesproken tussen de 20 en 30cc. Hoe hoger dit getal, hoe krachtiger de motor.

Als je een grote tuin hebt en snel door klussen wilt ritsen, raden we iets rond de 25cc of meer aan.

Misschien wilt u ook overwegen welke hoogte gras de touwtrimmer kan maaien. Als je superhoog gras hebt, zorg er dan voor dat het het aankan. Dit is niet altijd gespecificeerd, dus controleer klantrecensies om te zien wat anderen zeggen over hoog gras.

Als u naar een gassnarentrimmer kijkt, moet u zeker rekening houden met de capaciteit van de gastank. Hoe hoger dit is, hoe langer het zal lopen tussen het tanken. Gemiddeld zit dit rond de 12-15 gram, maar er zijn enkele opties met grotere capaciteiten die geschikt zijn voor grotere werven.

Veelzijdigheid

U kunt het meeste uit uw touwtrimmer halen door er een te kiezen met een aantal veelzijdige functies. Of u hiermee de manier waarop u trimt (horizontaal of verticaal) kunt wijzigen, of dat u wordt geleverd met bijlagen, het is goed om te controleren.

Schacht lengte

De schachtlengte is in principe gewoon de lengte van het handvat. Hoe langer dit is, hoe geschikter het is voor langere mensen. De gemiddelde lengte is ongeveer 45-55 inch, met enkele langere opties beschikbaar.

Gewicht

Gewicht is super belangrijk omdat het van invloed is op hoe gemakkelijk of moeilijk het is om de touwtrimmer te gebruiken. Het gemiddelde gewicht is 10-12 pond voor een gasoptie en 5-7 pond voor een elektrische. Als je iets lichters wilt, raden we je zeker aan om elektrisch te kiezen.

Ergonomische handgreep

Kijk eens naar de stijl van het handvat en of het comfortabel voor je zal zijn. Misschien wilt u iets kiezen dat enigszins gebogen is, wat het comfort en de controle kan verhogen. Het is ook leuk om iets te vinden met een grip die de controle kan vergroten en trillingen kan verminderen.

Lawaai

Als u het geluid wilt verminderen, zoek dan naar een elektrisch of op batterijen werkend gereedschap. Het geluid zal aanzienlijk lager zijn. Geluidsniveaus van elektrisch gereedschap worden meestal gemeten in decibel, maar de meeste snaartrimmers hebben hun decibelclassificatie niet geadverteerd, dus het is een goed idee om klantrecensies te bekijken.

Begroting

Als u een beperkt budget heeft, raden we u aan vast te houden aan een elektrische of batterijgevoede optie die meestal tussen $ 40 en $ 60 ligt. Gassnarentrimmers zijn veel prijziger en kosten ergens tussen de $ 100 en $ 200, waarbij veel opties nog duurder zijn. Wat uw prijspunt ook is, er moet iets zijn dat uw vakjes aanvinkt.


Veiligheidstips voor het gebruik van een touwtrimmer

Hier zijn enkele opmerkelijke tips om ervoor te zorgen dat u uw touwtrimmer veilig gebruikt:

 • Kleed het onderdeel aan: Wanneer u een touwtrimmer gebruikt, zorg er dan voor dat u oogbescherming, gezichtsbescherming (zoals een vizier) en voldoende kleding draagt. We raden zware broeken en een shirt met lange mouwen aan in plaats van korte broeken, t-shirts en sandalen. U moet ook gehoorbescherming overwegen, vooral als u een gastrimmer gebruikt, omdat deze extra luid zijn.
 • Houd correct vast: Houd de touwtrimmer niet direct boven het gazon, omdat dit scalpering, littekens en andere gazonschade zal veroorzaken. Houd in plaats daarvan de trimmerspoel parallel aan de grond, zodat de snaren verticaal zijn. Beweeg dan in een rechte lijn. Lekker licht, met veel opties onder de 7 pond.
 • Bind lang haar terug: Als je lang haar hebt, bind het dan terug voor het geval het vast komt te zitten in een element van het elektrische gereedschap.
 • Wacht op een droge dag: Idealiter werk je met droog gras en onkruid. Ten eerste gaan elektriciteit en water niet samen. Maar ten tweede zorgt het voor een veel rommeligere klus als de grond nat is.
 • Maak het gebied vrij: Voordat u gaat trimmen, moet u ervoor zorgen dat de grond vrij is. Verwijder vuil zoals glas, kiezels, metaal, speelgoed en meer, dat gemakkelijk in de lijn kan raken en op y kan vurenou of iemand anders in de buurt.
 • Oefen een veilige grip: Wanneer u de touwtrimmer vasthoudt, moet u ervoor zorgen dat u deze met beide handen stevig vasthoudt en het elektrische gereedschap aan de rechterkant van uw lichaam vasthoudt. Houd je linkerarm recht en je rechterarm licht gebogen.
 • Let op voor kabels: Als u een elektrische snarentrimmer gebruikt of rond ander elektrisch gereedschap werkt, kijk dan uit voor kabels. Je wilt geen snoeren per ongeluk doorknippen. U moet rekening houden met de oplaadtijd van de batterij.
 • Ga op deze manier te werk: Probeer van rechts naar links te gaan om de knipsels van je af te houden. Je moet ook van boven naar beneden gaan in het gazon, wat gemakkelijker is voor de motor van de touwtrimmer en vriendelijker voor je gazon.

Veelgestelde Vragen over String Trimmers

Welke maat string trimmer heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van je lengte en voorkeur. Als je langer bent, streef dan naar een met een langere schacht. Je moet ook rekening houden met het gewicht bij het winkelen. Gewicht heeft de neiging om te strekken van 3-15 pond.

In termen van de snaargrootte zijn deze er in verschillende diktes. De kleinere (tussen 0,065-85 inch) zijn het beste voor licht werk. De dikkere (tussen 0,085-0,110 inch) passen bij dik gras en onkruid. Tot slot, als je dik kreupelhout hebt, raden we aan om iets boven de 0,110 inch te krijgen.

Kan ik een dikkere trimmerlijn gebruiken?

Soms. Sommige gereedschappen kunnen een reeks snaardiktes aan, maar neem altijd contact op met de fabrikant.

Zijn trimmerkoppen universeel?

Als u uw snaartrimmerkop moet vervangen, zijn er enkele goede universele opties op de markt. Zo is er de Husqvarna 966674401 T25 Tap Trimmer Advance Head, of je kunt ook de MAXPOWER PivoTrim Universal Replacement bekijken.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?