Beste stofzuigers voor vlooien van 2023

Bent u het beu om uw huisdier te zien lijden aan vlooienaanvallen? U kunt zich zorgen maken dat vlooien zich door uw hele huis zullen verspreiden en u en uw gezin lastig vallen. Wat is de beste manier om ervoor te zorgen dat uw huis ertegen wordt beschermd?

Vlooienplagen variëren van licht frustrerend tot nachtmerrieachtig. Hoe je ermee omgaat, kan een verschil maken in de ernst van je strijd. Stofzuigen is een effectieve manier om met vlooien om te gaan zonder chemicaliën of dure behandelingen te introduceren.

Maar niet elk vacuüm is uitgerust om het drama van vlooien aan te kunnen. Daar komen wij om de hoek kijken. We hebben de drie beste stofzuigers voor vlooien verzameld, zodat ze geen probleem meer zijn in je mooie woning.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Shark ZU62 Navigator Zero-M zelfreinigende Brushroll Pet Pro rechtopstaande stofzuiger, tinnen grijs metallic
Beste staander
Shark Navigator Zero-M Staander
 • Extra effectieve filtratie
 • Triple XL stofbeker
 • Verlengslang
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dyson V8 Animal Cord-Free Vacuum, Sprayed Nickel /Titanium (Vernieuwd)
Beste Stick
Dyson V8 Animal Snoerloos
 • Handheld converteerbare
 • Verlengde looptijd
 • No-touch vuilnisbak
Prijs controleren
Productafbeelding van de Ovente Elektrische Zakloze Lichtgewicht Canister Stofzuiger 1.5L Dust Cup, Draagbare zuigstofzuigermachine met snoer Eenvoudig schoon te maken met reinigingsgereedschap &extra Sofa Pet Brush, Zwart ST2010
Beste bus
Ovente Zakloze Bus
 • Ergonomisch ontwerp
 • Wasbaar HEPA-filter
 • Gemotoriseerde borstel
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waar u op moet letten (koopgids)
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Hier zijn drie uitstekende stofzuigers voor het wegwerken van vlooien beoordeeld door hun filtratie, zuigkracht en capactiy.

1. Shark Navigator Zero-M Staand

Beste rechtopstaande stofzuiger voor vlooien

Productafbeelding van de Shark ZU62 Navigator Zero-M zelfreinigende Brushroll Pet Pro rechtopstaande stofzuiger, tinnen grijs metallic

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Kohls
Bekijk op BestBuy

Dit model wordt geleverd met alle functies die nodig zijn voor een gelukkig, vlooienvrij huis. Het is een rechtopstaande stofzuiger, dus krachtige zuigkracht is een gegeven, maar het is ook ontworpen voor gebruiksgemak en grotere manoeuvreerbaarheid. De zwenkbesturing en het lichtgewicht design spreken voor zich.

Een uitgekiende feature is de Zero-M zelfreinigende borstelrol. Tangles zullen geen probleem zijn als je dit model kiest, wat fantastisch is als je huisdieren veel verharen. Het bevat ook een verlengslang die een extra 12 voet bereikt.

Het bevat niet alleen een HEPA-filter, maar het bevat ook Anti-Allergen Complete Seal Technology voor een effectievere reiniging. De triple XL dust cup is een bonus.

Wat we leuk vinden

Extra effectieve HEPA-filtratie

De Anti-Allergen Complete Seal Technology werkt goed met het HEPA filter. Het is beter voor uw stofzuiger en verbetert uw zuig- en luchtkwaliteit. Er zijn niet veel fabrikanten die de filtratie verdubbelen, dus we waarderen het dat Shark dat met dit model heeft gedaan.

Triple XL Stofbeker

Als je tegen vlooien vecht, wil je alle stofcapaciteit die je kunt krijgen. Dit product heeft meer dan genoeg ruimte om al het stof, puin, vlooien en larven te bevatten die u zult verzamelen. Als je een extreme besmetting hebt, zul je verbaasd zijn over hoeveel vlooien je oppikt.

12-voet verlengslang

De meeste staanders zijn beperkt tot het bereik van hun borstelrol. Ze zijn stijf en worden meestal alleen gebruikt op vlakke oppervlakken. We vinden het leuk dat dit model wordt geleverd met een verlengslang die u een extra bereik van 12 voet geeft.

U kunt het ook gebruiken voor verticale reiniging, waardoor deze rechtopstaande stofzuiger een van de meest veelzijdige op de markt is.

Wat we niet leuk vinden

Plaatsing van vreemde knoppen

Sommige klanten verwachtten dat de besturing van deze stofzuiger iets eenvoudiger zou zijn, vergeleken met zijn voorgangers. De knop om over te schakelen van harde vloeren naar tapijten wordt echter op de bus geplaatst en niet op het handvat. Als je nog niet eerder Shark stofzuigers hebt gebruikt, kan dit even wennen zijn.

Onhandig manoeuvreren

Hoewel deze rechtopstaande wordt geleverd met draaibare besturing, merken sommige gebruikers op dat het niet zo soepel werkt als ze hadden gehoopt. Een paar klanten merken op dat het omslachtig is om te bewegen, maar we vinden het standaard voor een staander.

Productspecificaties

Filtratie Anti-Allergeen Complete Seal Technologie, HEPA filter
Borstel Zero-M zelfreinigende borstelrol
Functies Draaibare besturing
Accessoires Verlengslang, duster spleetgereedschap, bekledingsborstel, stofborstel
Capaciteit Herbruikbare stofbeker van 26 liter

2. Dyson V8 Dier Draadloos

Beste steelstofzuiger voor vlooien

Productafbeelding van de Dyson V8 Animal Cord-Free Vacuum, Sprayed Nickel /Titanium (Vernieuwd)

Prijs controleren

Dyson is een vaste favoriet en de Animal-serie heeft veel succes gehad. De V8 is een krachtige en veelzijdige stofzuiger voor gebruik in uw hele huis. Op de krachtige instelling kunt u tot 40 minuten looptijd krijgen.

Dit model maakt gebruik van hele machinefiltratie en wordt geleverd met een levenslang, herbruikbaar en wasbaar filter. Het converteert in een handheld voor effectieve reiniging op onbereikbare of krappe plekken. Er is ook een no-touch stofbak met een ontspanknop, waardoor u gedoe bespaart als het gaat om legen.

Een gemotoriseerde borstel werkt tegen hardnekkig vuil, puin en haar van huisdieren. Als je een boost nodig hebt, combineer dit dan met de MAX-modus van de stofzuiger voor meer vermogen.

Wat we leuk vinden

Handheld Convertible voor diepe reiniging

Deze steelstofzuiger is multifunctioneel. U kunt het gebruiken op soorten vloeren en het kan worden omgezet in een handstofzuiger voor extra gemak en veelzijdigheid. Dit is handig als u krappe hoeken of kleine gebieden moet schoonmaken, zoals uw bekleding of het bed van een huisdier.

Verlengde looptijd

Als u deze machine in de standaardmodus bedient, kan deze tot 40 minuten meegaan. Dit is indrukwekkend voor een steelstofzuiger en is voldoende tijd om die vlooien te bestrijden.

No-Touch stofbak

Wij vinden de ontspanknop voor de vuilnisbak een prima toevoeging. U hoeft uw handen niet vuil te maken en het bespaart tijd in onderhoud. Dus als je de vlooien eenmaal hebt opgezogen, is het weggooien ervan een fluitje van een cent.

Wat we niet leuk vinden

Zwakke batterijen

Een paar klanten merken op dat hoewel de zuigkracht en efficiëntie van dit model geweldig zijn, de batterij sneller verslechtert dan ze hadden verwacht. Het is echter vermeldenswaard dat dit misschien niet de schuld van Dyson is. Steelstofzuigers worden over het algemeen bekritiseerd omdat ze in de loop van de tijd vervagen.

MAX-modus loopt snel leeg

U moet weten dat de MAX-modus al het sap van het vacuüm zal afvoeren. Hoewel het lang meegaat in de Power-modus, is MAX anders. Het zal slechts 10 minuten draaien voordat je moet opladen. Gebruik het dus verstandig.

Productspecificaties

Filtratie Hele machine filtratie, levenslang wasbaar filter
Borstel Direct aangedreven reinigingskop
Functies Handheld converteerbare
Accessoires Mini gemotoriseerde borstel, mini zachte stofborstel, spleetgereedschap, combinatiegereedschap, dockingstation
Capaciteit 0,5-liter herbruikbare vuilnisbak

3. Ovente Zakloze Bus

Beste busstofzuiger voor vlooien

Productafbeelding van de Ovente Elektrische Zakloze Lichtgewicht Canister Stofzuiger 1.5L Dust Cup, Draagbare zuigstofzuigermachine met snoer Eenvoudig schoon te maken met reinigingsgereedschap &extra Sofa Pet Brush, Zwart ST2010

Prijs controleren

Het bestrijden van vlooien kan hard werken zijn, dus we raden deze compacte bus aan om de belasting te verminderen. Het is een ergonomisch vacuüm dat je rug of schouders niet belast. U kunt het bedienen of de borstelhoogte regelen met een handige voetschakelaar.

Het is gemakkelijk om je weg te vinden in deze machine. Zuigregeling wordt mogelijk gemaakt door een eenvoudige schuifregelaar en een pedaal trekt zijn snoer in.

Dit product bevat ook een grote selectie accessoires. Je krijgt een gemotoriseerd penseel, een gereedschap met meerdere hoeken en een gereedschap voor penseelspleten. Het bevat ook een wasbaar HEPA-filter voor zuiverdere lucht.

Wat we leuk vinden

Ergonomisch ontwerp vermindert belasting

Elk onderdeel van dit vacuüm maakt het bedienen ervan zo eenvoudig. Dit is een uitstekende keuze voor vacuüm als u worstelt met rugpijn of spanning. Hoewel het een bus is, hoef je niet te veel te buigen om deze te gebruiken, en de bedieningselementen zijn eenvoudig en naadloos.

Wasbaar HEPA-filter

Voor het grootste effect moet u uw filters om de zoveel tijd onderhouden of vervangen. Dit wasbare HEPA-filter bespaart u geld, moeite en tijd. Het resultaat van deze functie is frissere lucht in uw huis zonder extra gedoe.

Gemotoriseerde borstel verwijdert hardnekkig vuil

Deze bus werkt goed op hardnekkig vuil, haar en natuurlijk ook vlooien. De gemotoriseerde borstel verwijdert ingebed vuil met gemak. Het is een geweldige aanvulling op een toch al krachtig vacuüm.

Wat we niet leuk vinden

Onhandige manoeuvreerbaarheid

Een fout van de stofzuigers is dat ze achter je aanlopen en misschien op hun eigen manier in de weg zitten. Dit lijkt prominent bij dit model, omdat klanten zeggen dat het is alsof het een eigen geest heeft. Houd het echter in de gaten en je zult dit probleem niet tegenkomen.

Beter voor harde vloeren

Dit is een stofzuiger met meerdere verdiepingen. Een paar klanten denken echter dat het effectiever is op harde vloeren dan op tapijten en tapijten. Experimenteer met de zuigregeling om te zien wat voor u werkt.

Productspecificaties

Filtratie Wasbaar HEPA-filter
Borstel Gemotoriseerd
FeatuRes Voetpedalen voor kracht, zuigregeling, koordintrek, ergonomisch ontwerp
Accessoires Gereedschap met meerdere hoeken, gereedschap Penseel-spleet
Capaciteit Ca. 1 liter

Productvergelijkingstabel

Product Best Filtratie Borstel Capaciteit
Shark Navigator Zero-M Staander Rechtopstaande stofzuiger Anti-Allergeen Complete Seal Technologie, HEPA filter Zero-M zelfreinigende borstelrol Herbruikbare stofbeker van 26 liter
Dyson V8 Animal Snoerloos Steel vacuüm Hele machine filtratie, levenslang wasbaar filter Direct aangedreven reinigingskop 0,5-liter herbruikbare vuilnisbak
Ovente Zakloze Bus Bus Vacuüm Wasbaar HEPA-filter Gemotoriseerd Ca. 1 liter

Waar u op moet letten (koopgids)

Elke huishoudelijke stofzuiger is voldoende, maar er zijn enkele specificaties om op te letten als u het beste uit uw machine wilt halen.

Huisdiervriendelijk

Hoewel elk standaardvacuüm vlooien zal bestrijden, is niet elk model geschikt voor haar van huisdieren. Het is veilig om aan te nemen dat je het ene niet zonder het andere zult hebben. Zorg er dus voor dat de stofzuiger die u kiest, is goedgekeurd voor huisdieren.

Tapijt Capaciteit

Vlooien broeden waarschijnlijk in tapijten, of zelfs uw bekleding of matras. Ga voor een tapijtspecifieke stofzuiger of een machine met meerdere verdiepingen. Indien mogelijk zal een stofzuiger met bekleding en spleetbevestigingen goed werken.

Herbruikbare stofcontainer

Zodra je de vlooien en hun larven hebt opgezogen, wil je ze weggooien. Een herbruikbare bak is geen noodzaak, maar het zal uw vacuümonderhoud zoveel gemakkelijker maken. U bespaart ook geld op vervangingen.

HEPA-filter

Veel stofzuigers voor huisdieren bevatten een HEPA-filter, maar controleren dit voor het geval dat. Ze zijn een uitstekende aanvulling op elke stofzuiger en geven je een diepe reinigingservaring. De lucht in uw huis zal ook gezonder zijn voor u en uw huisdieren.

Stofzakken veilig legen

Wanneer u herbruikbare stofcontainers gebruikt, leg de rommel dan niet rechtstreeks in uw vuilnisbak. Voor extra veiligheid dump je het afval in een plastic zak. Sluit het goed af voordat je het weggooit.

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik snel van vlooien in mijn huis af?

De beste manier om snel van vlooien in je huis af te komen, is door een snelwerkend vlooienpoeder te gebruiken zoals dit PetArmor Vlooienpoeder. Het doodt vlooien en teken, begint binnen een uur te werken en is gemakkelijk te gebruiken. Strooi het er gewoon op, wacht 24 uur en stofzuig om het poeder te verwijderen.

Hoe vaak moet ik stofzuigen als ik vlooien heb?

De frequentie die je moet stofzuigen als je vlooien hebt, is om de dag. Je moet proberen de vlooieneieren te verwijderen voordat ze uitkomen, wat twee tot drie dagen duurt.

Hoe lang kunnen vlooien in een vacuüm leven?

Vlooien kunnen niet in een stofzuiger leven omdat ze moeten voeden en er is geen voeding in uw stofbus of vacuümzak. Eenmaal binnen sterven ze vrijwel onmiddellijk.

Kunnen vlooien leven in een zakloos vacuüm?

Vlooien kunnen niet in een zakloze stofzuiger leven. Ze hebben voedsel nodig om te overleven en er is geen voedsel in een vacuümbus om ze in leven te houden.

Hoe krijg je vlooien uit je bank?

Je moet een vlooienkam gebruiken om vlooien uit je bank te krijgen. Zorg ervoor dat je je concentreert op naden, spleten en moeilijk bereikbare hoeken, omdat vlooien zich graag op minder voor de hand liggende plekken verbergen.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   hoe flatscreen schoonmaken