Beste stofzuigers voor shagtapijten &hoogpolige tapijten van 2023

Shag tapijten en andere hoogpolige opties voelen luxe aan de voeten en zijn vaak heerlijk om naar te kijken. Maar ze kunnen moeilijk te onderhouden zijn. Het kan moeilijk zijn om stof, vuil of haar van huisdieren van deze tapijten te verwijderen.

Veel stofzuigers zijn niet opgewassen tegen de taak. De regels van harde vloeren zijn niet van toepassing op tapijten – vooral als het gaat om dikke, donzige, hoogpolige materialen. Voor de beste resultaten bij het stofzuigen hiervan, moet u een specifieke machine kiezen.

We zijn er geweest en we hebben een oplossing (of zeven) voor je. Bekijk de beste stofzuigers voor het reinigen van shagtapijten en hoogpolige vloerkleden, gebaseerd op ons uitgebreide onderzoek.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Soniclean Soft Carpet Upright Stofzuiger
Beste voor pluche tapijten
Soniclean Tapijt VacuĆ¼m
 • Ultrazachte borstelrol
 • Trillingen verwijderen extra vuil
 • Geur pod geur je tapijt
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dyson Cyclone V10 Absolute Lichtgewicht draadloze steelstofzuiger
Beste voor huisdieren
Dyson Cycloon V10 |
 • Koppelaangedreven reinigingskop
 • Filtratie van de hele machine
 • Multifunctioneel vacuĆ¼m
Prijs controleren
Productafbeelding van de Shark Navigator Deluxe rechtopstaande zakloze stofzuiger met snoer voor tapijt en harde vloer met anti-allergiezegel (NV42), champagne
Beste staander met meerdere verdiepingen
Haai Navigator Deluxe
 • Extra lange toverstaf
 • Bekledingsgereedschap voor dieptereiniging
 • Brushroll shutoff beschermt tapijten
Prijs controleren
Productafbeelding van de eureka NEU182A PowerSpeed zakloze rechtopstaande stofzuiger, Lite, Blauw
Beste budgetkeuze
Eureka NEU182A PowerSpeed
 • Verstelbare hoogtes
 • Breed mondstuk
 • 4,1-liter stofcontainer
Prijs controleren
Productafbeelding van de Shark AZ1002 Apex aangedreven lift-weg rechtopstaande stofzuiger met DuoClean &self-cleaning brushroll, crevice tool, bekledingsgereedschap &pet power brush, voor een diepe reiniging op en boven vloeren, espresso
Beste dieptereiniging
Haai Apex (AZ1002)
 • Klittenvrije borstelrol
 • Huisdiervriendelijk ontwerp
 • DuoClean-technologie
Prijs controleren
Productafbeelding van de iRobot Roomba 980 Robot Vacuum-Wi-Fi Connected Mapping, Werkt met Alexa, Ideaal voor huisdierhaar, Tapijten, Harde vloeren, Power Boost-technologie, Zwart (Vernieuwd)
Meest handig
Roomba 980
 • Geweldig voor huisdierenhaar
 • Online commando’s via Alexa of Google
 • 2 uur looptijd
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Shag vs. High Pile: wat is het verschil?
 • Waarom u een hoogpolige stofzuiger nodig hebt
 • Soorten hoogpolige stofzuigers
 • Waar u op moet letten (koopgids)
 • Hoe een Shag-tapijt te stofzuigen
 • Veelgestelde vragen
 • Samenvatting


Product beoordelingen

Hier zijn zeven uitstekende stofzuigers voor shagtapijten en hoogpolig, beoordeeld op basis van hun kracht, borsteltype, capaciteit, speciale functies en veelzijdigheid.

1. Soniclean Zacht Tapijt Rechtopstaand VacuĆ¼m

Beste stofzuiger voor pluche tapijten

Productafbeelding van de Soniclean Soft Carpet Upright Stofzuiger

Bekijk op Amazon
Uitzicht op BedBath&Beyond

Deze stofzuiger legt de nadruk op zachte tapijten. Het heeft gepatenteerde technologie die trilt om hardnekkig vuil op uw tapijt los te maken.

Het EZ-Push verstelbare ventilatiesysteem en de grote wielen zorgen voor een soepele beweging over dikke tapijten. De Soniclean is voorzien van een ultrazachte borstelrol, die je shag en pluche materialen effectief reinigt en beschermt.

U kunt schakelen tussen de stille modus om geluid te verminderen en de diepe reinigingsmodus voor uw extra dikke tapijten. Het werkt ook wanneer het plat wordt gelegd voor extra bereik onder meubels. De toevoeging van een HEPA-filter betekent dat het ook geschikt is voor mensen met een allergie.

Foto van de Soniclean Soft Carpet Upright Vacuum

Wat we leuk vinden

Ultrazachte borstelrol

Deze stofzuiger kan iets voor u zijn als u zich zorgen maakt over het beschadigen van uw pluche tapijten. Het is voornamelijk gebouwd om de conditie van uw hoogpolige materialen te behouden. Het is dus extra zacht tijdens het schoonmaken.

Het trilt om ingebed vuil te verwijderen

De meeste stofzuigers zuigen alleen op wat binnen het bereik van hun hoofd is. Dit model maakt gebruik van unieke, gepatenteerde technologie om vuil uit uw tapijten te drijven. Door te trillen komt ingebed vuil los voor efficiƫnter stofzuigen.

Het draait met maar liefst 200 trillingen per seconde. We denken niet dat vuil een match is voor deze stofzuiger.

Geur Pod inbegrepen

Vind je het niet mooi dat Soniclean included dit? Wij wel. Uw tapijten zullen beter ruiken dan ooit nadat u ze hebt gestofzuigd, en het elimineert de behoefte aan andere producten.

De frisse wasgeur geeft je huis een super schone vibe met zeer minimale inspanning van jou.

Wat we niet leuk vinden

Het is luider dan andere opties

Het is handig dat Soniclean dit met een stille modus heeft gebouwd, omdat klanten zeggen dat het een van de luidste is. De efficiƫntie is het geluid waard, maar het is misschien niet ideaal rond huisdieren of mensen met een gevoelig gehoor.

Het is niet bagless

Het vuil wordt opgevangen in HEPA-filterzakken die apart worden gekocht in verpakkingen van zeven. Dit zal een doorlopende extra kost zijn.

Matig op harde vloeren

Hoewel dit model mogelijkheden voor meerdere verdiepingen heeft, is het spectaculair op tapijten, maar gemiddeld op harde vloeren. Gebruikers vermelden dat het niet aan de verwachtingen voldeed bij het schakelen tussen de twee.

Productspecificaties

Macht 552 watt
Type borstelrol Zachte nylon borstelharen
Capaciteit N.V.T
Meerdere verdiepingen? Ja
Bijzonderheden EZ Push, ultrazachte borstelrol, stille modus, jambescherming, indicatielampje voor volledige tas
Accessoires HEPA filterzak, Sonicfresh geurpod

2. Dyson Cyclone V10 draadloze steelstofzuiger

Beste tapijtstofzuiger voor huisdieren

Productafbeelding van de Dyson Cyclone V10 Absolute Lichtgewicht draadloze steelstofzuiger

Bekijk op Amazon
Zicht op Dyson

De Dyson Cyclone V10 is een draadloos model dat je een uur hardlopen en drie zuigmodi geeft om uit te kiezen. Het is een multi-surface stofzuiger die je op alle tapijten en vloertypes kunt gebruiken.

Geavanceerde filtratie van de hele machine maakt dit model een uitstekende keuze voor eigenaren van gezelschapsdieren. De Torque Drive-reiniger graaft dieper in tapijten om meer vuil en puin te verwijderen, inclusief haar van huisdieren.

Ook krijg je handige accessoires om je tapijtreiniging te optimaliseren. Een spleetgereedschap, combinatiegereedschap, zachte stofborstel en mini gemotoriseerd gereedschap zijn inbegrepen. De lage zuiginstelling is het beste voor hoogpolige tapijten.

Foto van de Dyson Cyclone V10 Cordless Stick Vacuum

Wat we leuk vinden

Torque Drive Cleaner Kop

De borstel met deze machine is ontworpen om meer hardnekkig vuil van tapijten te verwijderen. De motor geeft stijve nylon borstelharen een boost bij het ontwrichten van vuil ingebed tussen tapijtvezels.

Op de laagste zuiginstelling van deze stofzuiger – die we voor deze taak aanbevelen – geeft de Torque Drive-reinigingskop u 35 minuten fade-free power.

Filtratie van de hele machine

Een andere reden waarom dit vacuĆ¼m uitstekend is voor eigenaren van gezelschapsdieren, is de filtratie. Het vangt tot 99,97 procent van de allergenen op, waardoor u schonere, frissere lucht krijgt. Dit is een belangrijke functie voor shagtapijten die ongezien stof, vuil en andere irriterende stoffen kunnen bevatten.

De filtratie van de hele machine betekent ook dat u een stabielere zuigkracht krijgt. Je stofzuiger verliest zijn efficiƫntie niet en je haalt er langer meer uit.

Multifunctioneel vacuĆ¼m

Deze stofzuiger werkt goed op hoogpolige tapijten, maar je kunt hem voor zoveel meer gebruiken. Deze steelstofzuiger zet je eenvoudig om in een handheld. Het is geschikt voor vloeren, meubels, stoffering, stoffen en auto-interieurs.

We denken dat het veel waarde heeft en de meegeleverde accessoires zullen u geld besparen.

Wat we niet leuk vinden

Onhandige verzegelde batterij

Klanten merken een ontwerpfout op in dit model. De batterij is verzegeld en ontoegankelijk. Dit heeft geen invloed op de efficiƫntie, maar betekent dat u het niet kunt vervangen.

Opladen vereist tussen gebruik

Het is geweldig dat deze stofzuiger draadloos is omdat hij gemakkelijk toegankelijk en wendbaar is. Het enige probleem is dat het bijna vier uur duurt om op te laden. Dit is minder tijd dan veel andere sticks, maar het zal niet altijd klaar zijn om te gaan.

Productspecificaties

Macht 25,2-volt lithium-ion batterij
Type borstelrol Stijve nylon borstelharen
Capaciteit 0,75 liter
Meerdere verdiepingen? Ja
Bijzonderheden Fade free power, hele machine filtratie, akoestische engineering, handheld convertible, drie vermogensmodi
Accessoires Combinatiegereedschap, spleetgereedschap, mini gemotoriseerde borstel, zachte stofborstel
Vergelijkbare artikelen
Een dyson vacuĆ¼m7 Beste Dyson-stofzuigers (2023 Reviews)

3. Shark Navigator NV42 Deluxe Rechtopstaande stofzuiger met snoer

Beste rechtopstaande stofzuiger met meerdere verdiepingen voor shagtapijt

Productafbeelding van de Shark Navigator Deluxe rechtopstaande zakloze stofzuiger met snoer voor tapijt en harde vloer met anti-allergiezegel (NV42), champagne

Bekijk op Amazon
Uitzicht op BedBath&Beyond

Klanten zijn blij met de efficiƫntie van dit product op shagtapijten. Het is een rechtopstaande, met een gewicht van iets minder dan 15 pond. De tweeliter vuilnisbak is makkelijk te legen. En de extra lange toverstaf voegt een extra 10 voet toe aan het bereik van deze stofzuiger.

Het apparaat beschikt over een paar geavanceerde functies, zoals Brushroll Shutoff-technologie voor precisie. Het bevat ook anti-allergeen complete afdichtingstechnologie en is gebouwd voor verliesvrije zuigkracht.

Accessoires zijn onder meer een spleetgereedschap, een afstofborstel en een bekledingsgereedschap. U kunt er comfortabel tussen schakelen voor een efficiƫntere reiniging van uw hele huis.

Foto van de Shark Navigator NV42 Deluxe Upright Corded Vacuum

Wat we leuk vinden

Extra lange toverstaf

In tegenstelling tot veel andere staanders, kunt u een toverstok aan dit model bevestigen en bovengronds reinigen. Het is een van de meest veelzijdige en wendbare producten in zijn soort.

Bekledingsgereedschap voor diep reinigende meubels

We vinden het leuk dat deze staander wordt geleverd met een bekledingsgereedschap. Dit model is een uitstekende keuze als u op zoek bent naar krachtige reiniging buiten uw tapijten. Gebruik dit om je banken, stoelen en zelfs tapijten schoon te maken.

Brushroll Shutoff voor veiliger schoonmaken

U kunt de borstelrol in dit model bedienen. Dit maakt het een enorme stofzuiger met meerdere verdiepingen die je meer controle geeft bij het reinigen van je shags. Uw hoge palen zijn veilig voor schade.

Wat we niet leuk vinden

Koord is onbevredigend

Het ontwerp van de stofzuiger zou iets ergonomischer kunnen zijn. Hoewel het snoer 25 voet lang is, zeggen sommige gebruikers dat de plaatsing ervan onhandig is. Het is moeilijk te bereiken. Klanten vermelden ook dat het de stofzuiger in de weg kan zitten.

Frustrerende montage

Een paar gebruikers zeggen dat het bevestigen van de accessoires niet eenvoudig is om te doen. Ook het werken met de afneembare bus is even wennen. Ongeacht deze kritiek zijn klanten blij met de efficiƫntie van de stofzuiger.

Productspecificaties

Macht 1200 watt
Type borstelrol Stijf
Capaciteit 2 liter
Multifunctioneel? Ja
Bijzonderheden Borstelrolafsluiting, anti-allergeen complete afdichtingstechnologie
Accessoires Spleetgereedschap, stofborstel, bekledingsgereedschap, extra lange staaf
Lees dit volgende
Een haaienstofzuiger reinigenHoe maak je een haaienstofzuiger schoon

4. Eureka NEU182A PowerSpeed zakloos rechtopstaand vacuĆ¼m

Beste budgetvriendelijke stofzuiger voor shagtapijt

Productafbeelding van de eureka NEU182A PowerSpeed zakloze rechtopstaande stofzuiger, Lite, Blauw

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot

Hier is een stofzuiger die u het beste van tapijtreiniging geeft en u ook geld bespaart. Het bevat een dynamische motor die werkt met zijn borstelrol om hardnekkig vuil en puin op te tillen. Het 12,6-inch mondstuk bedekt meer grond in minder tijd.

Deze stofzuiger met meerdere verdiepingen heeft vijf verstelbare hoogtes, waaronder een “High Carpet” -instelling. Het is geschikt voor zowel tapijten als harde vloeren. Gladde wielen voorkomen krassen, afdrukken en andere schade aan uw vloeren.

Het leuke aan deze machine is dat hij een extra grote stofcontainer heeft die 4,1 liter vuil kan bevatten. Accessoires inbegrepen zijn een spleetgereedschap, bekledingsgereedschap, borstelgereedschap en afneembare staaf.

Foto van de Eureka NEU182A PowerSpeed Zakloze Rechtopstaande Stofzuiger

Wat we leuk vinden

Verstelbare hoogtekop voor verschillende vloeren

U kunt kiezen uit vijf verschillende reinigingsniveaus. Wij vinden het fijn dat u specifiek kunt zijn voor uw verschillende vloeren. Dit maakt het schoonmaken van je shags makkelijker en veiliger.

Breed 12,6 inch mondstuk

Een 12,6-inch reinigingspad is handig op hoogpolige tapijten die over het algemeen langer duren om schoon te maken. Het bespaart ook moeite als je meer dan eens over een plek moet gaan.

4,1-liter stofcontainer

Compared naar de meeste andere stofzuigers, een 4,1-liter stofcontainer is veel. Je zult in staat zijn om meer vuil te bevatten, wat betekent dat je minder tijd zult besteden aan het legen ervan.

In combinatie met het brede reinigingspad en de ruime snoerlengte van 25 voet, is dit een verstandige keuze als u tijd wilt besparen.

Wat we niet leuk vinden

Het is onhandig

Klanten zeggen dat deze machine, hoewel efficiƫnt, niet de soepelste is. Het is niet de zwaarste staander, maar wel groot. Gebruikers vermelden dat bij het overschakelen naar verschillende verdiepingen enige inspanning vereist is.

Vrij luidruchtig

Klanten hebben ook gezegd dat deze stofzuiger behoorlijk wat lawaai maakt. Ongeacht de kritiek, zowel in zijn grootte als in geluid, zijn de meeste mensen tevreden met zijn kracht.

Productspecificaties

Macht 960 watt
Capaciteit 4,1 liter
Meerdere verdiepingen? Ja.
Bijzonderheden Vijf verstelbare hoogtes, 12,6-inch reinigingspad, dynamische motor.
Accessoires Spleetgereedschap, bekledingsgereedschap, penseelgereedschap, afneembare staaf

5. Shark Apex AZ1002 Rechtopstaande stofzuiger

Beste diepe reinigingsstofzuiger voor Shag-tapijt

Productafbeelding van de Shark AZ1002 Apex aangedreven lift-weg rechtopstaande stofzuiger met DuoClean &self-cleaning brushroll, crevice tool, bekledingsgereedschap &pet power brush, voor een diepe reiniging op en boven vloeren, espresso

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot
Zicht op Kohls

Dit model heeft een paar functies die u zult waarderen. Ten eerste is de Zero-M-technologie bestand tegen klitten, dus het is een uitstekende keuze voor dierenhuizen met hoogpolige tapijten. Het beschikt over een Powered Lift-Away bus voor extra bereik en veelzijdigheid.

Een dubbel borstelrolsysteem dringt diepe tapijten binnen en polijst harde vloeren. Het is een van de beste stofzuigers met meerdere verdiepingen op de markt.

Accessoires zijn onder andere een spleetgereedschap, bekledingsgereedschap en een Pet Power Brush.

Foto van de Shark Apex AZ1002 Upright Vacuum

Wat we leuk vinden

Klittenvrije borstelkop

Deze stofzuiger reinigt niet alleen uw vloeren; het zal zichzelf ook schoonmaken. De Zero-M borstelrol is ontworpen om automatisch haar en andere vezels uit de borstelharen te verwijderen. U bespaart veel tijd op onderhoud.

Ontworpen met huisdieren in gedachten

De borstelrol, HEPA-filter en Pet Power Brush zijn een bewijs van hoe huisdiervriendelijk deze stofzuiger is. Het verwijdert niet alleen haar en huidschilfers van je hoogpolige tapijten; het zal ook de lucht om je heen reinigen.

DuoClean-technologie

Deze uitstekende multi-vloer stofzuiger reinigt tapijten en glanst harde vloeren. Het gaat verder dan het reinigen van alle soorten vloeren.

Wat we niet leuk vinden

Het is zwaar op 16 pond

Klanten zeggen dat dit een forse machine is die onhandig en omslachtig kan zijn. Maar het is een rechtopstaand model, dus het gewicht en de mobiliteit zijn binnen redelijke grenzen.

Het snijdt soms uit

Hoewel gebruikers tevreden zijn met de efficiĆ«ntie van dit vacuĆ¼m, hebben een paar gezegd dat het soms zonder waarschuwing uitvalt. Dit is een mild ongemak dat niet alle gebruikers ervaren.

Productspecificaties

Macht 1350 watt
Type borstelrol Klittenvrij
Capaciteit 1,13 liter
Multifunctioneel? Ja
Bijzonderheden Zero-M Brushroll, DuoClean-technologie, aangedreven lift-wegbus
Accessoires Spleetgereedschap, bekledingsgereedschap, Pet Power borstel

6. iRobot Roomba 980 Stofzuigrobot

Meest handige stofzuiger voor shagtapijt

Productafbeelding van de iRobot Roomba 980 Robot Vacuum-Wi-Fi Connected Mapping, Werkt met Alexa, Ideaal voor huisdierhaar, Tapijten, Harde vloeren, Power Boost-technologie, Zwart (Vernieuwd)

Prijs controleren

Algemeen beschouwd als de beste robotstofzuiger voor hoogpolige tapijten, ontbreekt het dit model niet aan functies. Het heeft tien keer de zuigkracht van eerdere Roombas. Bovendien kan het tot 120 minuten per run duren.

Het wordt geleverd met een filter, dubbele rubberen borstels met meerdere oppervlakken en maakt gebruik van het Premium 3-traps reinigingssysteem. De iAdapt 2.0 Navigatie leidt hem moeiteloos rond en onder furniture.

Je kunt deze stofzuiger op elk gewenst moment plannen om te draaien en het is compatibel met Alexa en Google Assistant. Dus als je geen zin hebt om van de bank op te staan, leun dan achterover, ontspan en bestel deze stofzuiger.

Foto van de iRobot Roomba 980 Stofzuigrobot

Wat we leuk vinden

Geweldig voor huisdierhaar

De rubberen borstels met meerdere oppervlakken hebben veel toepassingen, maar onze favoriet is het verwijderen van haar van huisdieren. Deze borstels werken samen om alle soorten vuil te beheren. Ze weerstaan ook klompen en klitten.

Compatibel met online opdrachten

Je kunt Alexa en Google Assistant gebruiken om dit vacuĆ¼m te bedienen via spraakopdrachten. Er is ook de mogelijkheid om het vacuĆ¼m te bewaken en te bedienen via de Roomba-app.

2 uur looptijd

Twee uur looptijd is veel volgens robotvacuĆ¼mnormen. Het is meer dan genoeg tijd om hoogpolige tapijten diep te reinigen. Wanneer de batterij leeg is, vindt de Roomba zijn weg naar zijn laadstation.

Wat we niet leuk vinden

Kleine 0,6 liter stofcontainer

Het is een robotstofzuiger, dus verwacht niet te veel van zijn capaciteit. Het bevat 0,6 liter vuil, wat niet slecht is voor een robotstofzuiger. Toch zeggen klanten dat ze zouden willen dat het groter was om het onderhoud te verminderen.

Geen afstandsbediening inbegrepen

In tegenstelling tot andere robotstofzuigers, wordt deze niet geleverd met een afstandsbediening. U moet uw smartphone of virtuele assistent gebruiken om deze te bedienen.

Productspecificaties

Macht Ni-MH batterij, 14.4V; Capaciteit: 4500mAh, 64.8Wh
Type borstelrol Rubber
Capaciteit 0,6 liter
Multifunctioneel? Nee
Bijzonderheden Zelf opladen, plannen, compatibel met Google Assistant en Alexa, Roomba-app
Accessoires N.V.T
Misschien vind je dit ook interessant
Vrouw die thee drinkt terwijl robotstofzuiger de vloer reinigtDe beste Roomba-alternatieven (topmerken beoordeeld)

7. Miele Complete C3 Marin Marin Marin Bus VacuĆ¼m

Beste busvacuĆ¼m voor hoogpolige tapijten

Productafbeelding van de Miele Complete C3 Canister Vacuum, Marine Blue

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Uitzicht op BedBath&Beyond
Bekijk op Wayfair

Deze busstofzuiger werkt goed op alle tapijten, inclusief shags en tapijten. De vijf hoogteaanpassingen zorgen voor een snelle overgang van harde vloeren naar tapijten.

De automatische instelling maakt het moeiteloos en veilig bij het schakelen tussen oppervlakken.

Met een enorme capaciteit van 4,5 liter zal het efficiƫnt voltooien van het stofzuigen van de meeste huizen voordat het moet worden geleegd.

De ergonomische handgreep is een comfortabele toevoeging. Zestraps zuigregeling, een LED-koplamp en een telescopische wand zijn toegevoegd voor uw gemak. Het beschikt ook over een automatische terugspoeling van het snoer en een bumperstrip.

De standaard accessoires omvatten een stofborstel, een bekledingsgereedschap en een spleetmondstuk.

Foto van de Miele Complete C3 Marin Marin Canister Vacuum

Wat we leuk vinden

Automatische instelling afhankelijk van het vloertype

Niet veel busstofzuigers hebben geautomatiseerde functies, dus deze is zijn klasse voor. Afgezien van de verfijning, betekent dit dat al uw vloeren – niet alleen uw hoogpolige tapijten – worden beschermd.

Het vacuĆ¼m past zich automatisch aan, afhankelijk van het type tapijt dat het heeft gedetecteerd.

Zes instellingen voor zuigregeling

Je kunt kiezen uit zes zuigniveaus, die uitstekend zijn voor je shag-tapijten. We raden u aan op de laagste instelling te beginnen om te zien welke het beste voor u werkt.

Comfortabele en ergonomische handgreep

Busstofzuigers zijn niet altijd gemakkelijk voor uw handen, dus we houden van de ergonomische handgreep. Het tillen en dragen van dit model is eenvoudig en veroorzaakt geen spanning, pijn of ongemak.

Wat we niet leuk vinden

Vereist enige zorg bij gebruik

Klanten die deze stofzuiger hoog inschatten, zeggen dat je voorzichtig moet zijn. Het werkt goed voor shag tapijten en hoogpolige tapijten, maar heeft een krachtige zuigkracht. Je moet het dus niet gebruiken op extra delicate tapijten. Het kan vast komen te zitten op shagtapijten op de hogere zuiginstellingen.

Niet budgetvriendelijk

Dit model is een van de duurdere op onze lijst. In vergelijking met de meeste andere busstofzuigers heeft het geavanceerde functies, dus het is gerechtvaardigd in onze boeken.

Productspecificaties

Macht 1200 watt
Type borstelrol Elektroborstel
Capaciteit 4,5 liter
Multifunctioneel? Ja
Bijzonderheden HEPA-filter, zestraps zuigregeling, automatisch terugspoelen van het snoer, LED-licht, ergonomische handgreep, bumperstrip, telescopische wand, parket twister vloerkop, vijf hoogteaanpassingen
Accessoires Bekledingsgereedschap, spleetgereedschap, stofborstel

Productvergelijkingstabel

Product Prijs Macht Borstelrol Capaciteit Meerdere verdiepingen?
Soniclean Tapijt Beste voor pluche tapijten 552 W Zachte nylon borstelharen N.V.T Ja
Dyson Cycloon V10 | Beste voor huisdieren 25,2-V Stijve nylon borstelharen 0,75 l Ja
Haai Navigator Beste staander met meerdere verdiepingen 1200 W Stijf 2 l Ja
Eureka PowerSpeed Beste budgetkeuze 960 W N.V.T 4,1 liter Ja.
Haai Apex Beste dieptereiniging 1350 W Klittenvrij 1,13 l Ja
Roomba 980 Meest handig 14,4 V Rubber 0,6 l Nee
Miele C3 MarĆ­n Beste bus 1200 W Elektroborstel 4,5 l Ja

Shag vs. High Pile: wat is het verschil?

In de tapijtwereld beschrijft “pool” de hoogte of dichtheid van uw tapijt. Tapijtvezels langer dan een halve inch worden als hoogpolig beschouwd, terwijl die langer dan 3/4 van een inch pluche zijn. (1).

Shag is een oppervlakkige titel die verwijst naar het uiterlijk van sommige hoogpolige tapijten. Ze variƫren in grootte, vorm, materiaal en lengte, maar elk heeft een gemeenschappelijke noemer. Shagtapijten zijn opzettelijk in hun onverzorgde uiterlijk, vandaar de naam.

Shag tapijten en hoogpolige tapijten zijn ontworpen voor comfort. Natuurlijk beschermen ze je vloeren zoals alle vloerkleden, maar ze zijn veel gezelliger.

Hun nadeel is dat ze meer vuil aantrekken. Het is gemakkelijker voor stof, huidschilfers en haar om zich vast te klampen aan de verlengde vezels van hoogpolige tapijten. Deze materialen zijn ook uitstekend in het herbergen van vuil dat je niet kunt zien.

Waarom u een hoogpolige stofzuiger nodig hebt

De eenvoudigste manier om dit extra, verborgen vuil te bestrijden, is door een hoogpolige specifieke stofzuiger te kopen. We behandelen individuele specificaties zodra we u ervan hebben overtuigd dat u er een nodig hebt. Voor nu is dit wat een hoogpolige stofzuiger voor u kan doen.

Voldoende zuigkracht

Er is een probleem met het stofzuigen van hoogpolige tapijten. Als de zuigkracht van uw machine te laag is, heeft dit niet veel effect, dus vuil, stof en andere allergenen blijven achter.

Aan de andere kant, als het te hoog of ruw is, kan het uw tapijt beschadigen door de vezels uit elkaar te trekken.

Het kiezen van een stofzuiger gemaakt met hoogpolige tapijten in gedachten zal ervoor zorgen dat geen van beide een probleem zal zijn. U krijgt voldoende zuigkracht om uw tapijten efficiƫnt schoon te maken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat ze worden verpest.

Gespecialiseerde functies

Als u uw stofzuiger verstandig kiest, kunt u extra’s krijgen die uw tapijten ook beschermen. Dit kunnen geavanceerde functies zijn, zoals verstelbare rollen of zuigkracht. Of het kan worden geleverd met hulpstukken die expliciet zijn ontworpen voor hoogpolige tapijten.

Snelle tip

Gebruik niet hetzelfde hoofd of gereedschap als op een laagpolig tapijt. De borstelharen kunnen te stijf of sterk zijn. Dit kan de vezels van je shag vernietigen.

Hogere capaciteit

Stofzuigers voor hoogpolige tapijten hebben meestal grotere vuilcapaciteiten dan die bedoeld zijn voor hardere vloeren, omdat er meestal meer vuilophoping is.

Kijk altijd naar de inhoud van de vuiltank. Onze lijst varieert van 0,6 liter tot 4,5. Als uw tapijt bijzonder ruig is, raden we u aan er een te kiezen die minstens een liter groot is.

Geweldig voor huisdieren

Het lijkt erop dat fabrikanten van hoogpolige stofzuigers ervan uitgaan dat als je een shag-tapijt hebt, haar je grootste probleem zal zijn. Deze stofzuigers hebben dus bijna altijd de juiste eigenschappen of hulpstukken om ze te verwijderen.

Dit is een grote hulp voor eigenaren van gezelschapsdieren, die misschien verrast zijn door hoeveel haar van huisdieren hun pluche tapijten bevatten. Sommige stofzuigers worden geleverd met HEPA-filters, which werk wonderen voor mensen met allergieƫn. Omdat verminderde zuigkracht het beste is voor shags, kunt u merken dat een hoogpolige specifieke machine minder geluid maakt.

Minder inspanning

Sommige mensen denken dat een tapijthark een uitstekend alternatief is voor stofzuigen. Maar dit is niet waar. Tapijtharken zijn bedoeld om doffe vezels te herstellen, maar verwijderen geen stof dat ertussen is ingebed.

Je zou kunnen denken dat vegen een goed alternatief is, maar het wordt niet aanbevolen voor shagtapijten. In plaats van het op te pakken, duwt een bezem het vuil rond en kan het je hoge stapel beschadigen.

Het gebruik van een ongepast vacuĆ¼m kan op dezelfde manier problematisch zijn. Uiteindelijk kan het zelfs meer werk vergen dan nodig is.

In plaats daarvan heeft een goede stofzuiger voor shagtapijten meestal een geoptimaliseerde zuigkracht. Dit bespaart u zowel tijd als moeite. U hoeft zich niet in het zweet te werken wanneer u ze gebruikt, omdat ze zelfs diepliggend vuil en puin effectief verwijderen.

Soorten hoogpolige stofzuigers

U kunt elke stofzuiger kiezen die u verkiest, op voorwaarde dat deze is uitgerust voor hoge palen. Er zijn veel soorten om uit te kiezen, en dit is wat we aanbevelen:

Rechtopstaande stofzuigers

Staanders worden soms gezien als het origineel en de beste. Hoewel het niet de meest veelzijdige machines zijn, werken ze uitzonderlijk goed op vloerbedekking en harde vloeren.

Rechtopstaande stofzuigers zijn een uitstekende keuze voor hoge palen, omdat wat ze missen aan functies, ze goedmaken in zuigkracht en efficiƫntie. Ze zullen uw tapijten consistenter reinigen dan andere soorten stofzuigers.

Ze zijn ook een betaalbare optie en zijn gemakkelijk te gebruiken. De vorm van een staander is de meest ergonomische die je kunt vinden, en het is onwaarschijnlijk dat je je rug belast terwijl je er een gebruikt.

Pros

 • Meestal meerdere verdiepingen, met de mogelijkheid om zowel op harde vloeren als tapijten te werken.
 • Makkelijk op te bergen door de slanke rechtopstaande vorm.
 • Betaalbaar, met veel budgetvriendelijke opties beschikbaar.
 • Beter voor je rug omdat ze ergonomisch en rechtop staan.

Tegens

 • Niet veelzijdig omdat je ze meestal niet kunt gebruiken voor bekleding en trappen.
 • Zwaarder dan anderen, met sommige opties met een gewicht tot 15 pond.
 • Meestal ontbreekt het aan accessoires, waardoor ze nutteloos zijn voor het grondig reinigen van hoeken en meubels.

Canister Stofzuigers

Canister stofzuigers zijn heel anders ontworpen dan staanders. In plaats van de motor, stofzak en kop van de machine in dezelfde eenheid te bevatten, hebben bussen onafhankelijke componenten. De staaf wordt met een slang aan de behuizing bevestigd en de machine loopt achter je aan terwijl je werkt.

Deze modellen zijn geweldig als het gaat om veelzijdigheid. Ze worden meestal geleverd met een reeks accessoires die het gemakkelijk maken om verschillende objecten schoon te maken. Je kunt ze gebruiken op gordijnen, bekleding, mantels en fotolijsten.

Een groot voordeel van busstofzuigers bij het reinigen van tapijt is dat u de borstelrol eenvoudig kunt uitschakelen om aan uw behoeften te voldoen. Dit is handig bij het behoud van de conditie van uw shagtapijten.

Pros

 • Veelzijdig omdat je het kunt gebruiken voor bekleding, matrassen en meer.
 • Accessoires worden meestal meegeleverd, zodat u verschillende oppervlakken diep kunt reinigen.
 • Geweldig voor de meeste oppervlakken, waaronder harde vloeren, shagtapijten en meer.
 • Betaalbaar, met veel budgetvriendelijke opties beschikbaar.
 • Lichter om te gebruiken omdat je alleen de toverstaf hoeft vast te houden.

Tegens

 • Opslag is een gedoe omdat het buselement omvangrijk is.
 • Verminderde controle over het pad van de machine.
 • Montage en demontage zijn vereist.

Steelstofzuigers

Als je geen dikke stofzuiger wilt, overweeg dan een stok. U kunt zelfs kiezen voor een draadloos model als u dat wilt. Steelstofzuigers kunnen in sommige gebieden tekortschieten ten opzichte van staanders en bussen, maar ze zijn fantastisch voor het schoonmaken van je hele huis.

Steelstofzuigers zijn ontworpen om hogere vuilcapaciteiten en sterkere zuigkracht te hebben in een compactere en veelzijdigere machine. Ze worden ook vaak omgezet in handstofzuigers.

Bijna alle steelstofzuigers zijn multi-surface. U kunt ze gebruiken om het interieur van uw auto net zo gemakkelijk schoon te maken als uw vloeren.

Steelstofzuigers zijn geweldig voor hoogpolige tapijten vanwege hoe gemakkelijk u ze kunt bedienen.

Pros

 • Meest veelzijdig; je kunt ze gebruiken voor vloeren, stoffering, trappen en je auto.
 • Zou een handheld convertible kunnen zijn die u meer flexibiliteit geeft.
 • Draadloze en bedrade opties zijn beschikbaar.
 • Opslag is een fluitje van een cent omdat de stofzuigers zo dun zijn.
 • Meest draagbaar vanwege het lichtgewicht ontwerp.

Tegens

 • Ze zijn duur, met veel optionen zitten rond de $ 400-500.
 • Minder zuigkracht dan traditionele stofzuigers.
 • Niet zo duurzaam als traditionele stofzuigers.
 • Moet worden opgeladen tussen gebruik als u een draadloos model kiest.

Robotstofzuigers

Robotstofzuigers zijn de new kid on the block en maar heel weinig modellen zijn ontworpen om shag en hoogpolige tapijten aan te kunnen. Maar sommige hebben grote wielen die de hoogte van de stofzuiger automatisch aanpassen.

Dit helpt de robot gemakkelijk te bewegen op verschillende oppervlakken. Het zorgt er ook voor dat ze optimale zuigkracht voor dat oppervlak kunnen toepassen.

Ze zijn niet voor iedereen, maar ze kunnen de manier waarop u uw vloeren schoonmaakt veranderen. Het idee is dat je helemaal niet hoeft na te denken over schoonmaken. Robotstofzuigers zijn geautomatiseerd en er is geen handmatige inspanning nodig om ze te bedienen.

Pros

 • Er is geen handmatige inspanning nodig (afgezien van onderhoud en opladen).
 • Vaak automatische vloeraanpassing tussen harde vloeren en tapijten.
 • Werkt op batterijen; geen snoer zit in de weg.
 • Ze zijn compact, waardoor ze geweldig zijn voor kleine huizen.
 • Stiller dan andere stofzuigers.

Tegens

 • Lage vuilcapaciteit, dus u moet het vaak legen.
 • Opladen is vereist tussen gebruik.
 • Ze hebben blinde vlekken, dus je bereikt misschien geen diepe reiniging.

Let op

Commerciƫle stofzuigers zijn zeer efficiƫnt. Maar er is een verhoogd risico dat de zuigkracht te intens kan zijn voor delicate tapijten. Vermijd ook handhelds; ze zijn vaak te klein en te zwak om shag of hele vloeren aan te kunnen.

Waar u op moet letten (koopgids)

Hoewel er veel zijn om uit te kiezen, moet je een stofzuiger niet alleen kopen op basis van het type dat je het leukst vindt. De specificaties, functies en mogelijkheden zijn belangrijker. Dit is waar u op moet letten bij de aankoop van een.

Kracht

Dit kan zich presenteren als zuigkracht of borstelharen, dus het is het beste om op beide te letten. U kunt mogelijk wegkomen met krachtige zuigkracht als de borstelrol van de machine is gebouwd voor zachte tapijten. Maar als zowel de borstelharen als de zuigkracht te sterk zijn voor delicate stoffen, zijn ze waarschijnlijk voor je shag of hoge pool.

Accessoires

Controleer op shagtapijt-specifieke accessoires. Houd er rekening mee dat deze niet hetzelfde zijn als de accessoires voor laagpolige vloerkleden.

Gewicht

Hoogpolige tapijten zijn dik, dus het gebruik van een zware machine kan een uitdaging zijn. Grotere stofzuigers geven je zeker meer bereik en snelheid. Zorg er wel voor dat ze geen ton wegen. Alles boven de 10 pond kan omslachtig aanvoelen om te gebruiken.

Meerdere verdiepingen

Heeft uw huis ook harde vloeren? Als dat zo is, wilt u een stofzuiger krijgen die beide met gemak aankan. Veel modellen hebben verschillende modi voor harde en zachte vloeren, en sommige kunnen zich automatisch aanpassen.


Hoe een Shag-tapijt te stofzuigen

We hebben een paar handige tips die u kunt gebruiken zodra uw nieuwe stofzuiger arriveert. Ze zullen uw machine aanvullen en uw reiniging zoveel effectiever maken. Bovendien kosten ze weinig moeite en zijn ze het overwegen waard.

1. Schud het eerst

Schud ze voor tapijten naar buiten om vuil los te maken. Op die manier zal het vacuĆ¼m niet worstelen wanneer het het opzuigt.

Een andere methode is om je kleed over een waslijn te hangen en er zachtjes op te kloppen. Wees er niet te agressief mee, vooral als je een pluche vloerkleed hebt. Het doel is om het vuil los te maken, niet om je vloerkleed uit elkaar te scheuren.

Het gebruik van beide methoden kan vuil rechtstreeks in je gezicht laten vliegen. Probeer jezelf dus zo te positioneren dat de wind het van je wegdraagt. Dit is nog belangrijker als je allergieƫn hebt.

Waarschuwing

Er is een verhaal van een oude vrouw dat het achterlaten van je tapijt in de zon bacteriƫn zal doden. Als je dit doet, kan je vloerkleed in de zon worden gebleekt. En als het synthetisch is, kan het ook uitdrogen of, in extreme omstandigheden, smelten.

2. Gebruik geen shampoo

Droogshampoos werken goed op tapijten omdat ze de vezels binnendringen en vuil erin losmaken. Voor shagtapijten is het risico op schade echter te groot. De chemicaliĆ«n zijn vaak te hard en je kunt achterblijven met een bevlekt of geruĆÆneerd tapijt.

Als je vlekken of aangekoekt vuil op je hoogpolige vloerkleden hebt, is het beter om ze professioneel te laten reinigen.

3. Bekledingshulpstukken werken goed

Bekledingsgereedschappen zijn ontworpen om stof te hanteren. Sommige zijn zelfs gebouwd om delicate dingen aan te pakken, dus ze werken goed op je pluche tapijten. Ze zijn meestal gemaakt met smaller oppervlakken in gedachten, dus je kunt misschien niet in staat zijn om van muur tot muur schoon te maken met een.

Ze kunnen echter efficiƫnter zijn op kleinere tapijten.

Als je de moeite niet erg vindt, zijn ze een geweldige manier om voor je shags te zorgen. Deze tools worden als standaard beschouwd en veel modellen worden meegeleverd.

Veelgestelde vragen

Kun je een gewone stofzuiger op shagtapijt gebruiken?

U kunt een gewone stofzuiger op shagtapijt gebruiken, afhankelijk van de shagdiepte en de mogelijkheden van de stofzuiger. We houden van de Soniclean Soft Carpet Upright omdat deze trilt om meer vuil te verwijderen en ultrazachte borstels heeft die het tapijt beschermen.

Het heeft ook een geurpod om je shagtapijt lekkerder te laten ruiken na het stofzuigen.

Hoe vaak moet je shagtapijt stofzuigen?

Je moet je shagtapijt minstens twee keer per week stofzuigen om ingeslepen vuil te verwijderen. Shagtapijten zijn zeer gevoelig voor stofophoping omdat de lange vezels meer vuil vasthouden.

Is een Shag Vloerkleed moeilijk te stofzuigen?

Een shag vloerkleed kan moeilijk te stofzuigen zijn omdat de diepe vezels ervoor zorgen dat de borstels en rollers verstoppen. Kies een stofzuiger die gespecialiseerd is in diepe shag voor de beste resultaten, zoals de Soniclean Soft Carpet Upright.

Kan ik mijn Shag Vloerkleed in de wasmachine doen?

Je kunt je shag vloerkleed in de wasmachine doen en zelfs drogen in de wasdroger. De meeste shag vloerkleden zijn gemaakt van wol of synthetische vezels die de ontberingen van een wasmachine aankunnen.


Samenvatting

Zien? Het schoonmaken van je shagtapijten hoeft geen pijn te zijn en het hoeft je ook geen fortuin te kosten. Stofzuigers die geschikt zijn voor uw behoeften zijn gemakkelijker te vinden dan u misschien denkt.

De beste stofzuigers voor shagtapijten en hoogpolige tapijten nemen voorzorgsmaatregelen om uw vloeren te beschermen.

Zorg ervoor dat de stofzuiger die u kiest, het type vloeren en stoffen specificeert waarvoor het het meest geschikt is. Dit zal eventuele verwarring wegnemen en u behoeden voor schade aan uw kostbare tapijten en tapijten.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents